|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Sluchajcie Luce rosnie krzywo dolna dwójka. :/. Naprostuje sie? Ktoś tak miał?
|
|
|
|
#4232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nastąpił dzisiaj cud - Nadia nawet okiem nie mrugnęła jak ją oddawałam do żłobka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szybciutko ogarnie co i jak i za nim nie nadążyszja już się dopatrzyłam, że dolne jedynki Nadii urosły dokładnie tak jak moje czyli bez sensu... jedyne co na razie w tym temacie wiem to, że już z mleczkami można iść do ortodonty
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-06 o 09:55 |
||||
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Kai wyszedł ósmy ząb
![]() Hmmmm.. ale jak krzywo? Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2018-03-06 o 10:01 |
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Z mleczakami do ortodonty? Ale to raczej nie z rocznym dzieckiem.
Just - tak troche w poprzek. |
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam krzywy zgryz, krzywe zeby. Normalnie jakby mnie kon kopnal. Wiekszosc sie naprawiła w zerowce. I uwazam ze aparat to cud swiata. Mi rodzice nie chcieli zalozyc na stale zeby- jeden zab w poprzek mi rosl. Za to robilam "cwiczenia" ktore do dzisiaj wspominam jako tortury.
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4241 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas ciąg dalszy kataru Ja tez dalej zasmarkana. Do tego kaszel mnie męczył w nocy strasznie :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nawet jak gdzieś w reklamie muzyka gra to ona od razu tańczy A jak Daria śpiewa i tańczy to Hania też od razu powtarza po siostrze Cytat:
Cytat:
co to dobrego? omlet?Cytat:
brawo! i zdrówka! u nas tez katar tydzień już :/ Cytat:
mniam! Hania też już żurek jadła smakował za ząbka!U nas marud całymi dniami tż mi nie chciał uwierzyć jak mu mówiłam. Potem szłam z D. na tańce i został sam z Hanią. Był z nią tylko godzinkę i miał dosyć płacz, płacz i wieszanie się na moje nogi. A jak wyjdę z pokoju to od razu rozpaczliwe"mamaaaaaaaaa" i leci za mną
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2018-03-06 o 11:18 |
|||||||
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
#zazdrosc
U nas pojawila się okropna zazdrość ale nie starszego rodzeństwa tylko Janka. Jak tylko przytulam się z córcia, czy jak siedzi mi po prostu na kolanach to synek biegnie z daleka zaczyna mi się ładować na kolana, odpychac Tosie rękami, krzyczy na nią i się przytula do mnie. Mąż tak samo nie może mnie przytulić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
U nas jakoś w 8/9 miesiącu wyszło od razu 6 zębów i tak jest do tej pory, dalej bujamy się z 4 na górze i 2 na dole. Czas na basen iść z Jankiem, ale mi się nie chce dziś, najchętniej bym poszła spać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rotacja drzemek.
W zlonku chca go przerzucic na jedna dluga drzemke a w domu nie mamy juz drzemki popoludniowej tylko rano (max 2 godz po przebudzeniu) i potem kolo 13-14 i spac o 20.30. Drzemka moze byc max do 16 bo potem jest hardkor z usypianiem. Tylko ze ta ranna drzemka czasem jsst 45 min a czasem 2 gdz. Wolalabym tez jedna raz a dobrze, ale chyba musze jeszcze poczekac az mu sie ustabilizuje. Teraz juz spi ponad godzine wiec druga drzemka bedzie pozniej i krotka. I u nas tez wczesniejsze wstawanie. Jezcze kolo bozego narodzenia wstawal i o 8.30. Teraz 7.30 i nie ma przebacz. Idzie spac przed 21 i spi cala noc. |
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomnialam powiedziec u nas jedna drzemka została. O 12. Wstaje 6-6.30, spi o 12 jakies 1.5-2h i potem kolo 20.30 21 spi na noc
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Hej hej
![]() Silver współczuję kataru. Kuruj się ![]() U nas też marud i wieszanie się na nodze. Z tymże ma chyba a winowajce - prawa górna jedynka przebila sie więc mamy już 4 zęby. Zuzia zdrówka dla Mili noce się u Was poprawiły? Ogólnie żyje tylko zajęta jestem okrutnie - takie życie zazdroszczę wam trochę tego żłoba, też bym sobie poszła do kosmetyczki :brzydal Cytat:
Biegnę przełożyć naleśniki i jak Asia wstanie lecimy do pkola po starszą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Ubolewam nad tym 😛😛😛 kocham spac, nie wiem w kogo on sie wdal. Ala w nocy potrafi spac 12h😛 a jak byla w Karola wieku to spala od 20 do 8 rano i w ciagu dnia drzemka minimum godzima😛 chlip..
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam zlobka nie zazdroszcze. Widze ile dzewczny kosztuje ta rozlaka. I chorob wiecej. I organizacja czasu itd. Kiedys ten niedoczas minie. Jeszcze pomaluje paznokcie 😀
|
#4255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy tak śmiesznie się giba. rozczula mnie to ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie to ważne a średnio mam ostatnio okazję aby zrobić coś dla siebie poza domem. A choroby? Ja wyznaje teorie że od trzymania w domu dzieci zdrowsze nie będą, także my generalnie "ciagamy" dzieci ze sobą wszędzie gdzie bywamy i na razie nie chorują - zdarzają się lekkie przeziębienia, młodsza raz dostała antybola do uszu, starsza nie miala nigdy. Nie wiem czego to kwestia - może takie egzemplarze mało chorujące. No i my dużo siedzimy na dworze, chodzimy na basen, do sali zabaw itd ku rozpaczy babć ![]() Mnie niedoczas szybko nie minie bo jak podchowam dzieci to wracam do korpo i wtedy sobie nie odpocznę :brzydal więc tyle mojego co teraz wyrwe haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że katar Ninie jednak przejdzie. Na zebraniu w żłobku był temat chorób, że rodzice udają, że ten katarek to od ząbków/kurzu/alergii i dają dziecko chore... Mi już aż głupio tłumaczyć, że Nina ma katar na zęby, może jednak na alergię... Wczoraj aż wzięłam zaświadczenie od lekarza, że nie widzi przeciwwskazań, żeby Nina była w żłobku ![]() Cytat:
chociaż wczoraj, jak ją odbierałam ze żłobka to biegła do mnie tak szybko z wyciągniętymi rękoma i wydając okrzyki radości, że tam prawie ze wzruszenia puściłam beksę ![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą nawet nie mam czasu sobie w domu pomalować
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę strzelić sobie w łeb..
|
|
|
#4259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
http://www.superstyler.pl/dziecko/ps...ida-do-zlobka/ ![]() u nas katar ciągnął się ponad 3 tyg, i tak naprawde przeszedl, kiey w koncu przestałam robic inhalacje, odciągać. Pryskałam tylko raz dziennie sola morską - 2 dni i nie było kataru. Chyba śluzówka już była zmęczona tą ciągłą ingerencją. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

w międzyczasie kupa gigant, płacz, wycinanie. Co z tego że zasnie jak za godzinę się obudzi. Plus taki ze w tym czasie wypił ponad 100 ml czystej wody, bo w dzień chlipał po łyżeczce
chwale sie - Szymon usiadl sam, i po chwili zrobil pare krokow na czworaka i sie wspinal trzymajac za stol
szybciutko ogarnie co i jak i za nim nie nadążysz

se w łeb.
mniam! Hania też już żurek jadła
tż mi nie chciał uwierzyć jak mu mówiłam. Potem szłam z D. na tańce i został sam z Hanią. Był z nią tylko godzinkę i miał dosyć

no to czas szukac butow na wiosne

- część V