Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-06, 09:42   #4231
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Sluchajcie Luce rosnie krzywo dolna dwójka. :/. Naprostuje sie? Ktoś tak miał?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 09:54   #4232
eyo
Zakorzenienie

Nastąpił dzisiaj cud - Nadia nawet okiem nie mrugnęła jak ją oddawałam do żłobka zero płaczu, nic. No i zdecydowaliśmy, że zostaje na obiad i spróbują z drzemką. Uśnie to uśnie a jak nie to ją zabiorę.

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
No i nie śpimy od 23:30 w międzyczasie kupa gigant, płacz, wycinanie. Co z tego że zasnie jak za godzinę się obudzi. Plus taki ze w tym czasie wypił ponad 100 ml czystej wody, bo w dzień chlipał po łyżeczce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
najważniejsze, że pij - za chwilę choróbsko mini i odsapniecie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Eyo Nina wypija mleko z 240 ml a potem po 2 h jest śniadanie w żłobku. Robiliśmy tak i z mlekiem 2 i 3. Do tego w zlobku do śniadania sie godzine bawi z dziecmi wiec na bank to mleko szybciej spala niz w domu.

Mamy skierowanie na morfologie, OB i coś jeszcze i jak wyjda OK to alergolog, bo poza katarem to lekarka stwierdzila, ze jej wysuszona skora to nie od zimna i ogrzewanych pomieszczen tylko wyglada alergicznie. Na szybko na zapisane krople Fenistil w wiekszej dawce niz ja dawalam i Emolium. Trzymajcie kciuki bo w sobotę czeka nas pobieranie krwi.

dobrze, że chociaż lekarz wziął się za jakieś badania, trzymam kciuki żeby szybciutko się wyjaśniło z czego ten katarowy problem

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Strasznie Wam wspolczuje chorob i ciezkich nocy. Tych alergii, katarow, jelitowek. Straszne to uczucie kiedy w zasadzie nic nie bardzo mozna zrobic ☚ mam nadzieje ze niedlugo minie. Moze wiosna przyniesie wytchnienie nam wszystkim? Taka mam nadzieje.

U nas wreszcie jest całkiem ok (tfu tfu na psa urok��) Mąz coraz sprawniejszy, ma druga ture rehabilitacji. Ala zadowolona chodzi do szkoly, ucza sie o planetach. Karol coraz wiecej chodzi, je rzadziej a wiecej, w nocy je tylko 2 razy, poza tym krotkie 2 pobudki zeby pojeczec ale to już zupelnie inna bajka. Chyba wczoraj widzialam dziurke w dziasle gdzie powinna byc czworka. Jestem w szoki bo oprocz wielu dosc rzadkich kup to spokoj jest. Mowi na razie tylko nie ale z taka fajna intonacja. Daje buziaki, przyciska tego oslinionego pysia i sie cieszy�� wklejam Wam zdjecie jego sniadania i rozmerdana psia dupka sie zalapala. Czika uwielbia jak Karol sam je��Załącznik 7460571

dobrze, że się u was wreszcie polepsza bo po tych przebojach, które mieliście należy wam się trochę "odpoczynku"

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość

U nas ostatnie dni byly srednie - Szymon mial taki mega katar, ze mleko musialam mu z lyzeczki podawac bo nie byl w stanie z butli pic, ale juz jest lepiej chwale sie - Szymon usiadl sam, i po chwili zrobil pare krokow na czworaka i sie wspinal trzymajac za stol narazie to niesmialo do tematu podchodzi, ale mysle, ze jak zalapie do konca co i jak to bedzie ok
(...)
szybciutko ogarnie co i jak i za nim nie nadążysz

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja już się dopatrzyłam, że dolne jedynki Nadii urosły dokładnie tak jak moje czyli bez sensu... jedyne co na razie w tym temacie wiem to, że już z mleczkami można iść do ortodonty

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2018-03-06 o 09:55
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 09:59   #4233
justkonev
Zakorzenienie

Kai wyszedł ósmy ząb Ma komplet jedynek i dwójek

Cytat:
Hmmmm.. ale jak krzywo?

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2018-03-06 o 10:01
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 10:29   #4234
Opiumalfa
Zakorzenienie

Z mleczakami do ortodonty? Ale to raczej nie z rocznym dzieckiem.

Just - tak troche w poprzek.
Stary 2018-03-06, 10:40   #4235
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja byłam z diastemą to mówiła dentystka, że one się zejdą, że krzywe mleczarki też się prostują 😉

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 10:42   #4236
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

Wiesz co nie wiem jak z takimi maluchami jest ale Ala z rok temu zaczela gubic mleczaki to jej staly zab wyrosl w zlym miejscu. Mleczak nie wypadl a staly zab wyrosl za nim. Miala 2 rzedy zebow. Poszlismy wyrwac tego mleczaka i ten staly zab jakos sam sie przesunal w odpowiednie miejsce. Moze poobserwujcie go narazie. Zreszta i tak nic sie nie da narazie zrobic. Nie martw sie, moze sie ustawi jal trzeba a nawet jesli nie spokojnie za jakis czas mozna sciagany aparat np.

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 10:45   #4237
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Jak ja byłam z diastemą to mówiła dentystka, że one się zejdą, że krzywe mleczarki też się prostują 😉

Mała diasteme tez mamy, ale tym sie nie martwie, martwi mi ten krzywy w poprzek. Sama mialam krzywe, ale stałe, nosilam aparat. No nic, zobaczymy.
Stary 2018-03-06, 10:45   #4238
kiciulec
Zakorzenienie

Ja mialam krzywy zgryz, krzywe zeby. Normalnie jakby mnie kon kopnal. Wiekszosc sie naprawiła w zerowce. I uwazam ze aparat to cud swiata. Mi rodzice nie chcieli zalozyc na stale zeby- jeden zab w poprzek mi rosl. Za to robilam "cwiczenia" ktore do dzisiaj wspominam jako tortury.

Stary 2018-03-06, 10:48   #4239
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Mała diasteme tez mamy, ale tym sie nie martwie, martwi mi ten krzywy w poprzek. Sama mialam krzywe, ale stałe, nosilam aparat. No nic, zobaczymy.
Idź do dentysty, niech spojrzy 😉 U nas taki check zębów jest między 6 miesiącem a 18 i co pół roku chodzisz z dzieckiem 😉 może Cię uspokoją, ja byłam bo się martwiłam wędzidełkiem górnym, ale usłyszała, że podcinanie to stara szkoła i rzadko skuteczna 😊

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 11:11   #4240
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak jest, ale ja poczekam, aż ząb urośnie, bo wybił się 2 tygodnie temu i poczekam na 3 i 4 i zobaczę, czy się zaczną schodzić. Jeśli nie to i tak nas czeka w wakacje kontrola, więc wtedy to skonsultuję. Myślę też, że na ten moment i tak można tylko obserwować
Stary 2018-03-06, 11:14   #4241
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry.

U nas ciąg dalszy kataru
Ja tez dalej zasmarkana. Do tego kaszel mnie męczył w nocy strasznie :/

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Z fajnych rzeczy dziś: Dejwo dał buziaka tacie...słyszę jak tż się rozpływa i cieszy...mówi, że D dał mu buziaka w policzek po tym jak on dał jemu. Nie mogłam uwierzyć to sama dałam mu buziaka i powiedziałam, żeby dał mamie buzi...dał zasysając mój policzek jak odkurzacz przy okazji obśliniając mnie całą
I jak dziś kilka razy ucieszony stał i puszczał się, stał samodzielnie. Zadowolony jak nigdy
ale słodko! Hania na razie posyła buziaki na odległość
Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
W dzień dostał biegunkę, ale to dwa razy. Zwymiotował dopiero wieczorem. Naszło się to ze skokiem i dolną dwójką w natarciu. Mam ochotę se w łeb.

współczuję
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wasze dzieci tez takie roztanczone? Ala tylko uslyszy muzykę i od razu tanczy dzisiaj kręciła pupcią
Hania też nawet jak gdzieś w reklamie muzyka gra to ona od razu tańczy A jak Daria śpiewa i tańczy to Hania też od razu powtarza po siostrze
Cytat:
Mamy skierowanie na morfologie, OB i coś jeszcze i jak wyjda OK to alergolog, bo poza katarem to lekarka stwierdzila, ze jej wysuszona skora to nie od zimna i ogrzewanych pomieszczen tylko wyglada alergicznie. Na szybko na zapisane krople Fenistil w wiekszej dawce niz ja dawalam i Emolium. Trzymajcie kciuki bo w sobotę czeka nas pobieranie krwi.

dobrze,że lekarka nie olała sprawy! Kciuki!

Cytat:
wklejam Wam zdjecie jego sniadania i rozmerdana psia dupka sie zalapala. Czika uwielbia jak Karol sam je��Załącznik 7460571

ale dużo! wszystko zjada ? co to dobrego? omlet?
Cytat:

U nas ostatnie dni byly srednie - Szymon mial taki mega katar, ze mleko musialam mu z lyzeczki podawac bo nie byl w stanie z butli pic, ale juz jest lepiej chwale sie - Szymon usiadl sam, i po chwili zrobil pare krokow na czworaka i sie wspinal trzymajac za stol narazie to niesmialo do tematu podchodzi, ale mysle, ze jak zalapie do konca co i jak to bedzie ok
brawo!
i zdrówka! u nas tez katar tydzień już :/
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Tydzień temu nastawilam zakwas na żurek, kupiłam wczoraj białą kiełbasę (dostałam cynk na małżeństwo, które samo robi wędliny, kiełbasy i mają swój własny sklepik blisko mnie) i Jasio będzie jadł dziś żurek. On lubi kwaśne smaki także myślę, że mu podpasuje
mniam! Hania też już żurek jadła smakował
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
za ząbka!

U nas marud całymi dniami tż mi nie chciał uwierzyć jak mu mówiłam. Potem szłam z D. na tańce i został sam z Hanią. Był z nią tylko godzinkę i miał dosyć
płacz, płacz i wieszanie się na moje nogi. A jak wyjdę z pokoju to od razu rozpaczliwe"mamaaaaaaaaa" i leci za mną

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2018-03-06 o 11:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 11:33   #4242
anolta
Zakorzenienie

#zazdrosc
U nas pojawila się okropna zazdrość ale nie starszego rodzeństwa tylko Janka. Jak tylko przytulam się z córcia, czy jak siedzi mi po prostu na kolanach to synek biegnie z daleka zaczyna mi się ładować na kolana, odpychac Tosie rękami, krzyczy na nią i się przytula do mnie. Mąż tak samo nie może mnie przytulić.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Hmmmm.. ale jak krzywo?
Super!

U nas jakoś w 8/9 miesiącu wyszło od razu 6 zębów i tak jest do tej pory, dalej bujamy się z 4 na górze i 2 na dole.

Czas na basen iść z Jankiem, ale mi się nie chce dziś, najchętniej bym poszła spać

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 11:34   #4243
Opiumalfa
Zakorzenienie

U nas rotacja drzemek.
W zlonku chca go przerzucic na jedna dluga drzemke a w domu nie mamy juz drzemki popoludniowej tylko rano (max 2 godz po przebudzeniu) i potem kolo 13-14 i spac o 20.30. Drzemka moze byc max do 16 bo potem jest hardkor z usypianiem. Tylko ze ta ranna drzemka czasem jsst 45 min a czasem 2 gdz. Wolalabym tez jedna raz a dobrze, ale chyba musze jeszcze poczekac az mu sie ustabilizuje. Teraz juz spi ponad godzine wiec druga drzemka bedzie pozniej i krotka.

I u nas tez wczesniejsze wstawanie. Jezcze kolo bozego narodzenia wstawal i o 8.30. Teraz 7.30 i nie ma przebacz. Idzie spac przed 21 i spi cala noc.
Stary 2018-03-06, 11:42   #4244
kiciulec
Zakorzenienie

AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju potknie sie to wstanie bez trzymania sie czegokolwiek i idzie dalej 😀 no to czas szukac butow na wiosne😛

Stary 2018-03-06, 12:05   #4245
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju potknie sie to wstanie bez trzymania sie czegokolwiek i idzie dalej 😀 no to czas szukac butow na wiosne😛

Stary 2018-03-06, 12:31   #4246
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Maciek na dole ma wszystkie 4 w każdą stronę. Pytałam już gdzieś czy na aparat muszę zbierać. Doświadczone koleżanki powiedziały że to dlatego że ma dużo miejsca to rośnie jak chve i stale powinny rosnąć dobrze jak już w szeregu będą się dopasowywać...

Stary 2018-03-06, 12:56   #4247
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Maciek na dole ma wszystkie 4 w każdą stronę. Pytałam już gdzieś czy na aparat muszę zbierać. Doświadczone koleżanki powiedziały że to dlatego że ma dużo miejsca to rośnie jak chve i stale powinny rosnąć dobrze jak już w szeregu będą się dopasowywać...

uff
Stary 2018-03-06, 13:11   #4248
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnien ustawić sie w szeregu później
Cytat:
#zazdrosc
U nas pojawila się okropna zazdrość ale nie starszego rodzeństwa tylko Janka. Jak tylko przytulam się z córcia, czy jak siedzi mi po prostu na kolanach to synek biegnie z daleka zaczyna mi się ładować na kolana, odpychac Tosie rękami, krzyczy na nią i się przytula do mnie. Mąż tak samo nie może mnie przytulić.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Super!

U nas jakoś w 8/9 miesiącu wyszło od razu 6 zębów i tak jest do tej pory, dalej bujamy się z 4 na górze i 2 na dole.

Czas na basen iść z Jankiem, ale mi się nie chce dziś, najchętniej bym poszła spać

U nas to samo, tyle że nie krzyczy a wciska się pomiędzy.
Cytat:
AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju potknie sie to wstanie bez trzymania sie czegokolwiek i idzie dalej no to czas szukac butow na wiosne

Brawo!

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 13:38   #4249
kiciulec
Zakorzenienie

A zapomnialam powiedziec u nas jedna drzemka została. O 12. Wstaje 6-6.30, spi o 12 jakies 1.5-2h i potem kolo 20.30 21 spi na noc

Stary 2018-03-06, 13:49   #4250
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomnialam powiedziec u nas jedna drzemka została. O 12. Wstaje 6-6.30, spi o 12 jakies 1.5-2h i potem kolo 20.30 21 spi na noc

Za duzo nie pospi
Stary 2018-03-06, 13:52   #4251
Ania_Frania1
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 - część V

Hej hej

Silver współczuję kataru. Kuruj się
U nas też marud i wieszanie się na nodze. Z tymże ma chyba a winowajce - prawa górna jedynka przebila sie więc mamy już 4 zęby.

Zuzia zdrówka dla Mili noce się u Was poprawiły?
Ogólnie żyje tylko zajęta jestem okrutnie - takie życie zazdroszczę wam trochę tego żłoba, też bym sobie poszła do kosmetyczki :brzydal
Cytat:

U nas podobnie, z tymże wstajemy 7.30-8.00, ok 13.00 drzemka min 1h, ostatnio częściej prawie 2 h i zasypia na noc ok 20.45-21.00.

Biegnę przełożyć naleśniki i jak Asia wstanie lecimy do pkola po starszą

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju potknie sie to wstanie bez trzymania sie czegokolwiek i idzie dalej no to czas szukac butow na wiosne

Brawo

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 13:57   #4252
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Za duzo nie pospi
Ubolewam nad tym 😛😛😛 kocham spac, nie wiem w kogo on sie wdal. Ala w nocy potrafi spac 12h😛 a jak byla w Karola wieku to spala od 20 do 8 rano i w ciagu dnia drzemka minimum godzima😛 chlip..

Stary 2018-03-06, 14:00   #4253
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Moja już nosi innego bobasa, u nas już cięższy kaliber 😀 polecam napisać post na fb na Chustoświrkach albo na grupę Ehawee 😊

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Jakie przykrości u Was 😐 Biedna Ninja, zdrówka 😘

M. ma ostrą infekcje górnych dróg oddechowych, szczególnie na uszy poszło, oczywiście rozchorowała się w weekend i jedna noc spędziłyśmy na pogotowiu bo gorączka nie spadała 😑

zdrówka !
Stary 2018-03-06, 14:00   #4254
kiciulec
Zakorzenienie

Ja tam zlobka nie zazdroszcze. Widze ile dzewczny kosztuje ta rozlaka. I chorob wiecej. I organizacja czasu itd. Kiedys ten niedoczas minie. Jeszcze pomaluje paznokcie 😀

Stary 2018-03-06, 14:03   #4255
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdrówka dla dzieciaczkow!

Dawid, Ty całuśniku Ala tez caluśnica

Dziewczyny, Wasze dzieci tez takie roztanczone? Ala tylko uslyszy muzykę i od razu tanczy dzisiaj kręciła pupcią
Kacper też lubi tanczyć wtedy tak śmiesznie się giba. rozczula mnie to

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Gratki za sukcesy, i te rozwojowe, zlobkowe
Chorujacym malym i duzym zycze duzo zdrowka
I trzymam kciuki oczywiscie za wszystko !

Kiciulku ojoooj jaka porcja, to ja mniej jem
Gratulacje postępów

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ubolewam nad tym 😛😛😛 kocham spac, nie wiem w kogo on sie wdal. Ala w nocy potrafi spac 12h😛 a jak byla w Karola wieku to spala od 20 do 8 rano i w ciagu dnia drzemka minimum godzima😛 chlip..

Dobrze ze chociaż Ala śpioch
Stary 2018-03-06, 14:34   #4256
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam zlobka nie zazdroszcze. Widze ile dzewczny kosztuje ta rozlaka. I chorob wiecej. I organizacja czasu itd. Kiedys ten niedoczas minie. Jeszcze pomaluje paznokcie

Ja zazdroszczę trochę że można zostawić dziecko i wyjść samej dla mnie to ważne a średnio mam ostatnio okazję aby zrobić coś dla siebie poza domem.

A choroby? Ja wyznaje teorie że od trzymania w domu dzieci zdrowsze nie będą, także my generalnie "ciagamy" dzieci ze sobą wszędzie gdzie bywamy i na razie nie chorują - zdarzają się lekkie przeziębienia, młodsza raz dostała antybola do uszu, starsza nie miala nigdy. Nie wiem czego to kwestia - może takie egzemplarze mało chorujące. No i my dużo siedzimy na dworze, chodzimy na basen, do sali zabaw itd ku rozpaczy babć

Mnie niedoczas szybko nie minie bo jak podchowam dzieci to wracam do korpo i wtedy sobie nie odpocznę :brzydal więc tyle mojego co teraz wyrwe haha

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 14:54   #4257
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
O tak! Janek kręci pupcia odkąd stał przy meblech, usłyszy muzykę od razu podryguje , a jak córcia zaczyna śpiewać to on też od razu śpiewa i się buja . Zdecydowanie muzyka gra mu w duszy
Niektóre dzieci u Antosia w złobku miały non stop katar przez cały rok, masakra
Jasio jaki tancerz

Mam nadzieję, że katar Ninie jednak przejdzie. Na zebraniu w żłobku był temat chorób, że rodzice udają, że ten katarek to od ząbków/kurzu/alergii i dają dziecko chore... Mi już aż głupio tłumaczyć, że Nina ma katar na zęby, może jednak na alergię... Wczoraj aż wzięłam zaświadczenie od lekarza, że nie widzi przeciwwskazań, żeby Nina była w żłobku

Cytat:
#zazdrosc
U nas to samo momentami, tylko ja nie mogę przytulić TŻeta, no tata to jakiś bohater w oczach Niny chociaż wczoraj, jak ją odbierałam ze żłobka to biegła do mnie tak szybko z wyciągniętymi rękoma i wydając okrzyki radości, że tam prawie ze wzruszenia puściłam beksę

Cytat:

Karol, brawo. Jednak nie jesteś aż tak leniwy jak nam tu opowiada Twoja mama

Cytat:
Ja tam zlobka nie zazdroszcze. Widze ile dzewczny kosztuje ta rozlaka. I chorob wiecej. I organizacja czasu itd. Kiedys ten niedoczas minie. Jeszcze pomaluje paznokcie 😀

Ja już się z 5 miesięcy wybieram na paznokcie. Nie wiem, kiedy dotrę, nie mówiąc o tym, że jak już je zrobię to by wypadało regularnie chodzić, a nie że potem z odrostem po hybrydzie Zresztą nawet nie mam czasu sobie w domu pomalować
Stary 2018-03-06, 14:54   #4258
justkonev
Zakorzenienie

Mam ochotę strzelić sobie w łeb..

Stary 2018-03-06, 14:59   #4259
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Mam ochotę strzelić sobie w łeb..

co się stalo ?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Jasio jaki tancerz

Mam nadzieję, że katar Ninie jednak przejdzie. Na zebraniu w żłobku był temat chorób, że rodzice udają, że ten katarek to od ząbków/kurzu/alergii i dają dziecko chore... Mi już aż głupio tłumaczyć, że Nina ma katar na zęby, może jednak na alergię... Wczoraj aż wzięłam zaświadczenie od lekarza, że nie widzi przeciwwskazań, żeby Nina była w żłobku
może te spotkanie i marudzenie to poklosie tego artykułu:
http://www.superstyler.pl/dziecko/ps...ida-do-zlobka/

u nas katar ciągnął się ponad 3 tyg, i tak naprawde przeszedl, kiey w koncu przestałam robic inhalacje, odciągać. Pryskałam tylko raz dziennie sola morską - 2 dni i nie było kataru. Chyba śluzówka już była zmęczona tą ciągłą ingerencją.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

super
Stary 2018-03-06, 15:03   #4260
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
co się stalo ?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

może te spotkanie i marudzenie to poklosie tego artykułu:

http://www.superstyler.pl/dziecko/ps...ida-do-zlobka/

u nas katar ciągnął się ponad 3 tyg, i tak naprawde przeszedl, kiey w koncu przestałam robic inhalacje, odciągać. Pryskałam tylko raz dziennie sola morską - 2 dni i nie było kataru. Chyba śluzówka już była zmęczona tą ciągłą ingerencją.
Nie dość że wstała o 4:30 (poszła spać po 18 więc tego akurat się spodziewałam) to smęci, jęczy, płacze, narzeka, drze się od samego rana.. Wysiadam.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości