Rolki:) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 22:39   #691
patin
Raczkowanie

Dot.: Rolki godne i niegodne polecenia

kupowalam przez internet,bo takie jakie chcialam nie mieli w sklepie po prostu zmierzylam stopy w skarpetkach 26cm to roz.40.5 sa idealnie dopasowane ale moge ruszac palcami wydaje mi sie ze rozmiar wieksze to moga byc za duze bo ja jak zaloze ciensza skarpetke to czuje ze mi noga lata i sie zle jezdzi najlepiej jest przymierzyc moje sa super wygodne to wing6.0 rolerblade pozdrowionka
patin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 22:59   #692
LaFinca
Raczkowanie

Patin, ja wlasnie mierzylam te, ktore polecilas! Te Rollerblady 6.0. I jestem miedzy wymiarami, jeden za maly, drugi za duzy, moze upchac tam gruba skarpete? Bosh, jutro znowu szukanie...
LaFinca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 23:12   #693
maitre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaFinca Pokaż wiadomość
Maitre, co uwazasz za malutkie kolka? Jestes bardziej za tymi 80?
80mm są jak najbardziej w sam raz No i jak sama zauważyłaś w czasie mierzenia liczy się wygoda . Czasami warto zainwestować parę groszy więcej. Będziesz miała pewność,że nic Cię nie obetrze.

PS: Przy mierzeniu zwróć uwagę na to jak rolki trzymają kostki.

A i myślę,że jeżeli masz za duże rolki możesz założyć jakieś grubsze bawełniane skarpetki. Stopy nie powinny 'latać' w czasie jazdy.

Edytowane przez maitre
Czas edycji: 2008-06-29 o 23:14 Powód: dopisek
maitre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 23:16   #694
patin
Raczkowanie

no to masz klopocik to chyba lepiej te wieksze albo sprobuj spark 4.0w tez rolerblade albo poradz sie ziko to wlasnie on mi doradzil
Stary 2008-06-30, 09:32   #695
askaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patin Pokaż wiadomość
czesc wam ja mam rolerblady wing 6 0 sa super koleczka maja 82 tez jestem poczatkujaca coz jakos idzie choc czasem mam strach w oczach najgorzej jest z gorki bo one wtedy same jada a ja mam problem zeby sie zatrzymac a mieszkam w takim miejscu ze o rowny teren ciezko ale sie nie poddaje w koncu sie kiedys musze nauczyc pozdrufki
noo ja te duże kóleczka też odczulam, że hej.
Na pierwszą jadę umówilam się z koleżanką, która ma mniejsze kólka, a wiadomo, że jak baby jeżdżą to języki też pracują.
No i natrafilysmy na lekki stok w dól i przy moich kólkach w wingach nagle w polowie zdania odjechalam od niej na jakieś 4 m do przodu i dopiero dokończylyśmy jak mnie dogonila.
No a z tym zatrzymaniem to chyba każdy ma problem.

LaFica to może jak z tych Wingów 6.0 co mierzylas jest gdzieś w necie rozmiar pośredni i wtedy możan się skusić na kupno w ciemno.

Ja moje wingi mam ciut za duże na dlugość ale przez to, że są dość wąskie to w miarę dobrze trzymają mi stopę. Natomiast na luzy w kostce to zico poradzil mi wlożyć wkladkę pod samą piętę i pomoglo.
askaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 11:34   #696
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Dot.: Rolki:)

Przyszłam pochwalić się zakupem

Od piątku jestem posiadaczką Rollerblade Zetrablade III W oraz kompletu ochraniaczy marki K2 Jak narazie to moją jazdę ciężko nazwać jazdą
Liczę jednak na to że się nie poddam i za niedługo nie będę musiała się wstydzić

W sobotę znalazłam mały kawałek parkingu, więc stwierdziłam, że nie ma co zakładać ochraniaczy bo przecież tylko spróbuję jak się jeździ. No i gleba łokieć zdarty Mam przynajmniej nauczkę, żeby bez ochraniaczy nawet nie zaczynać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rolki.jpg (26,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2008-06-30, 22:23   #697
LaFinca
Raczkowanie

Asia, Patin dziekuje! Nie wem, co bym zrobila bez Waszych porad, a tak jestem szczesliwa posiadaczka Wing 6.0 z wkladka pod pieta

Rolki sa zgrabniutkie, w bucie noga ma naprawde wygodnie, nic nie uciska i nie obciera. A przy malutkiej wkladeczce faktycznie kostka jest lepiej ustabilizowana- INFO DLA ZAINTERESOWANYCH/POSZUKUJACYCH WIZAZANEK.
Stary 2008-06-30, 22:53   #698
patin
Raczkowanie

Talking Dot.: Rolki:)

fajne roleczki moje sa takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1152705699_1.jpg (16,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2008-06-30, 22:57   #699
patin
Raczkowanie

zawsze do uslugpozdrowionka i milej jazdy
Stary 2008-06-30, 23:17   #700
LaFinca
Raczkowanie

Dzieki Dotrwam tylko do rana i wyjezdzam znowu Mam pomysl zeby rozpoczac walke z cellulitem i zwiotczalym tylkiem przy pomocy wizazowych maseczek, kremow, cwiczen i rolek. A walke i postepy pewnie wrzuce kiedys na forum w postaci fotek.
Stary 2008-07-01, 11:48   #701
askaa
Przyczajenie

LaFinca to super że jesteś zadowolona, a poza tym to nie ma co przeczyć to patrząc z babskiegoi punktu one są bardzo ładne.
A za tą wkładkę pod piętę, to pokłony przekaże zico

A zaciekawilaś mnie z walką z celulitem, ja niestety ćwiczylam aerobik całą jesień i zimę
i niby ok, ale jak tylko za dużo sobie pofolguję z piwekiem i słodkościami to wszystko on nowa.
Daj znać kiedy zauważysz efekty.
askaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 19:58   #702
LaFinca
Raczkowanie

Asia, jutro jade do domku porobic odpowiednie zdjecia (wiadomo czego), uloze tez plan strategiczny. Mysle, ze pierwsza kontrole zrobie dopiero po 6-8 tygodniach, caly opis postaram sie wtedy zamiescic na Fitness. Wiec zagladaj, zobaczymy obiektywnie, jak to naprawde z tymi pomaranczami jest
Stary 2008-07-02, 07:51   #703
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AryaxD Pokaż wiadomość
Ja co prawda mam ochraniacze, ale ich nie używam...jeździ mi się w nim bardziej sztywno, to nie dla mnie :/
dla mnie tez nie... ale wczoraj by sie przydaly te lokciowe jak jakis pajac prosto we mnie wjechal na Bloniach. ale sie wkurzylam. w dodatku nie powiedzial kompletnie nic, zadnego przepraszam ani czegos w tym stylu. zamiast wstac, otrzepac sie i jechac dalej, lezal jak ta ofiara i czekal az koledzy przybiegna z pomoca, bo mu sie krew troche lala. a koledzy tez 'gentlemeni' - nikt nie zapytal czy moze mi sie nic nie stalo... ehh te dzisiejsze nastolatki... zenua...

no a ja mam teraz strupa na lokciu i obity lewy poldupek cos siniaka nie ma. dziwne, bo ja z tych od siniakow z byle powodu...

a na Blonia zaczne chyba jezdzic po 22. bo ok 21 zdecydowanie jest za ciasno. wkurza mnie, ze ludzie jezdza tak bezmyslnie. powinien byc zachowany jakis kierunek - po prawej jedziemy w jedna strone, po lewej w druga. a tu kazdy wjezdza na siebie, a wiekszosc jak skreca w bok to nawet sie nie obruci, nie popatrzy tylko wjezdza prosto pod kola.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-07-02 o 08:31
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 08:27   #704
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dla mnie tez nie... ale wczoraj by sie przydaly te lokciowe jak jakis pajac prosto we mnie wjechal na Bloniach. ale sie wkurzylam. w dodatku nie powiedzial kompletnie nic, zadnego przepraszam ani czegos w tym stylu. zamiast wstac, otrzepac sie i jechac dalej, lezal jak ta ofiara i czekal az koledzy przybiegna z pomoca, bo mu sie krew troche lala. a koledzy tez 'gentlemeni' - nikt nie zapytal czy moze mi sie nic nie stalo... ehh te dzisiejsze nastolatki... zanua...

no a ja mam teraz strupa na lokciu i obity lewy poldupek cos siniaka nie ma. dziwne, bo ja z tych od siniakow z byle powodu...

a na Blonia zaczne chyba jezdzic po 22. bo ok 21 zdecydowanie jest za ciasno. wkurza mnie, ze ludzie jezdza tak bezmyslnie. powinien byc zachowany jakis kierunek - po prawej jedziemy w jedna strone, po lewej w druga. a tu kazdy wjezdza na siebie, a wiekszosc jak skreca w bok to nawet sie nie obruci, nie popatrzy tylko wjezdza prosto pod kola.
Ale pajac współczuje

Ja do czasu aż się nie nauczę jako tako chcę jeździć w jakichś mało uczęszczanych miejscach, żeby na nikogo nie wpaść Zresztą poruszam się jak sierota narazie więc wolalabym żeby za dużo ludzi na to nie patrzyło
Stary 2008-07-02, 11:20   #705
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dokladnie mnie tez to baaaaaaardzo irytowalo. teraz na wakacjach jestem w swoim miescie a tu nie ma az tak duzego parcia na rolki, wiec cale trasy dla mnie niemal puste

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 11:54   #706
klaudens
Zakorzenienie

Ja Wam powiem co sie dzieje na trojmiejskiej trasie nadmorskiej . Rolkarze wariują jak niewiem, a rowerzyści sie wkurzają i dzyndzolą na złość dzwonkami . Masakra . Albo jak tu jechać jak cała rodzinka 5osobowa uczy się jezdzic i przewracają sie ;/ .
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 18:42   #707
michaldolo
Przyczajenie

Na sportowo!! Rolki!

Witam serdecznie...
Ze względu, że to mój pierwszy post na forum chciałem się serdecznie ze wszystkimi przywitać Michał bardzo bardzo mi miło
Chciałem się Was doradzić w sprawie doboru rolek...sezon w pełni..kiedyś jeździłem na łyżwach więc na rolkach również powinienem dać rade...sport wydaje się bardzo przyjemny i można zgubić kilka cennych kalorii
więc chyba się opłaca...zakupu chce dokonać na allegro..podeślę Wam link :

http://allegro.pl/item393918308_rolk...ozmiar_41.html

Chciałem poprosić Was o opinię na temat produktu oraz sprzedawcy...myślę, że warto zaufać tak sprawdzonemu sprzedawcy ?
michaldolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 19:49   #708
anniaa

Dot.: Na sportowo!! Rolki!

tutaj dziewczyny doradzaja co do wyboru rolek:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=rolki

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 20:22   #709
LaFinca
Raczkowanie

Sunny Tiger, jak ida postepy? Ja wczoraj juz wszedzie pojechalam na rolkach jestem cala w skowronkach I czuje, jak ladne rzezbia sie udka
Co do jazdy w ochraniaczach, kupilam takie zwykle Rollerblade na kolana (czuje sie pewniej) i rekawiczki rowerowe (bez palcow) na rece. Owszem, nagdarstka przed zlamaniem nie ochronia, ale w razie, gdybym sie podparla...niewiadomo o co... w parku to nie gola reka
Stary 2008-07-03, 22:49   #710
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Cytat:
Sunny Tiger, jak ida postepy? Ja wczoraj juz wszedzie pojechalam na rolkach jestem cala w skowronkach I czuje, jak ladne rzezbia sie udka
Co do jazdy w ochraniaczach, kupilam takie zwykle Rollerblade na kolana (czuje sie pewniej) i rekawiczki rowerowe (bez palcow) na rece. Owszem, nagdarstka przed zlamaniem nie ochronia, ale w razie, gdybym sie podparla...niewiadomo o co... w parku to nie gola reka
Postępy narazie nie idą, bo nie miałam kiedy pojeździć w ostatnich dniach (broniłam pracę licencjacką). No ale po weekendzie zabieram się ostro do nauki jazdy Jestem ciekawa czy jazda wpłynie też jakoś na moją figurę Zachęcające, co piszesz
Stary 2008-07-04, 01:30   #711
LaFinca
Raczkowanie

Mysle, ze za miesiac zobaczymy pierwsze rezultaty. Na pewno wzmacnia sie m. czworoglowy, zwlaszcza glowa boczna, dobrze pracuje tez tulow i nawet rece. Ale tylek slabiutko
Stary 2008-07-04, 05:28   #712
zico
Raczkowanie

Cytat:
Mysle, ze za miesiac zobaczymy pierwsze rezultaty. Na pewno wzmacnia sie m. czworoglowy, zwlaszcza glowa boczna, dobrze pracuje tez tulow i nawet rece. Ale tylek slabiutko
Ugiąć nogi bardziej w kolanach, trochę niżej sylwetka i pupcia jak ze stali
Aha - jeździć minimum 40 minut, nie za szybko - tak, żeby swobodnie rozmawiać i nie mieć zadyszki - w tym tempie jest maksymalne spalanie tłuszczu. Im dłużej jeździsz (powyżej 25-30 minut) tym lepiej się on spala.

Tutaj niska pozycja, lecz zdecydowanie powinienem mieć ugięte nogi - jestem za bardzo pochylony, a za proste mam nogi - zmęczenie dało we znaki:
http://lh3.ggpht.com/kmieto7/SB6-f2U...0/DSC_0578.JPG
http://lh6.ggpht.com/kmieto7/SB6-umU...M/DSC_0580.JPG

Cieszę się, że wkładki pomagają - normalna rzecz

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:10   #713
LaFinca
Raczkowanie

Zico, dziekuje
Stary 2008-07-11, 10:00   #714
wooow12
Raczkowanie

Hello, ja dzisiaj po raz pierwszy od wielu wielu (czyt. ok. 10 ) lat śmigałam na roleczkach Wczoraj zakupiłam sobie i dzis postanowilam je wyprobowac. I przypomniałam sobie nie tylko jakie to cudowne uczucie ale również jak cudownie można sobie obić kolana ... bo oczywiście "inteligentna inaczej" Madzia nie pomyślała o ochraniaczach. Heh, glebę zaliczyłam dwa razy - raz rozpędziłam się z górki i nie wyrobiłam się na zakręcie i przejechałam kolankiem po ziemi (pozdzierałam je pięknie), drugi raz , no coż, wymyśliłam nowy sposób hamowania - tyłkiem po betonie . Tak to jest jak się po długiej przerwie zbyt mocno wierzy w swoje dawne umiejętności. Tak czy inaczej te dwa drobne upadki wcale mnie nie zraziły, co więcej - śmigałam z rozbitym kolankiem jeszcze przez 40 min. A jutro rano mam zamiar powtórzyć tą trasę ( mam nadzieję, że już bez gleby).
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:26   #715
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
Zdecydowanie najfajniej jest wlasnie pozno wieczoreem albo w nocy. W dzien (zwlaszcza w niedziele) jest mnostwo rowerzystow i ludzi na spacerach z malymi dziecmi.

Kolo 23 i pozniej na Bloniach sa glownie rolkarze. Ja sie dzisiaj tak pozno wlasnie wybieram.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 15:27   #716
flybird
BAN stały

kurcze a ja sobie rolki kupiłam i nie jeżdżę bo nie mam z kim a jakoś sama sie nie mogę zobilizować
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 15:32   #717
wooow12
Raczkowanie

flybird, zmobilizuj się naprawde warto, nawet jeżeli jeździ się samemu. Na mnie znajome patrzyły jak na wariatke, że chcę kupić rolki, a jak im dzisiaj dałam się przejechać to odrazu zaczęły rozważać kupno... więc może już niebawem będę miała towarzyszki moich podróży a nawet jak nie to i tak będę jeździła bo to czysta frajda.
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 13:29   #718
KAT@RZYNKA
Raczkowanie

Witam,

Zdecydowałam się dołączyć do waszego grona
Zastanawiam się nad zakupem rolek Powerslide Phuzion D2.
Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi związane ?

Przyznam szczerze, że podobają mi się przede wszystkim ze względu na swoją funkcjonalność.

Proszę o komentarze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg med_powerslide_phuziond2-pure_but.jpg (8,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg med_powerslide_phuziond2-pure_bezbuta.jpg (15,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_powerslide_phuziond2-pure_zewn.jpg (63,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_powerslide_phuziond2-pure_tylzewn.jpg (69,9 KB, 15 załadowań)
KAT@RZYNKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 05:47   #719
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KAT@RZYNKA Pokaż wiadomość
Witam,

Zdecydowałam się dołączyć do waszego grona
Zastanawiam się nad zakupem rolek Powerslide Phuzion D2.
Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi związane ?

Przyznam szczerze, że podobają mi się przede wszystkim ze względu na swoją funkcjonalność.

Proszę o komentarze
Witam!

Mam te hybrydy u siebie. Powiem krótko - fajny bajer. Ale:

- będziesz chodzić w bucie i go zużyjesz. Wymiana rolek za jakiś czas nieunikniona.
- trzymanie stopy nie jest tak dobre jak w rolkach tradycyjnych

Za plus, że możesz bardzo szybko z kółek przejść na buty. Świetne jak jedziesz na shoping

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 22:24   #720
patin
Raczkowanie

Czesc dziewczyny jak tam postepy w jezdzie mnie jakos idzie ,co prawda trenuje na pustych parkingach ale jeszcze nie zaliczylam gleby szkoda tylko ze moge sobie pojezdzic tylko w niedziele bo w soboty pracuje a teraz latem najlepiej wieczorem bo w dzien jest ponad 35 stopnii ( mieszkam w Hiszpani ) raz sie wypuscilam o 4 po poludniu i wrocilam pieknie opalona na plecach nawet na czerwono a jezdzilam tylko godzinke pozdrawiam was

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości