Lutówki 2017 ❤ - część V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-06, 15:21   #4261
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V

Niespodzianek ciąg dalszy. Nadia dzisiaj nie chciała w żłobku jeść ale za to na drzemkę poszła..
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Kai wyszedł ósmy ząb Ma komplet jedynek i dwójek

Hmmmm.. ale jak krzywo?
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Z mleczakami do ortodonty? Ale to raczej nie z rocznym dzieckiem.

Just - tak troche w poprzek.
Z rocznym to nie ale widziałam na wizażu wątki gdzie dziewczyny z kompletem kurczaków do orto chodziły teraz to można skonsultować i obserwować bo i tak zanim wszystkie wyjdą to jeszcze się ten ząb zdąży obrócić.

Ja to w ogóle miałam krzywe zęby i krzywy zgryz. Najlepiej byłoby operować i ogarnąć szczęk ale się boję więc póki co tylko wyprostowalam. Żałuję że jak byłam młodszą to nie pozwoliłam rodzicom ogarnąć aparatu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 15:47   #4262
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Nie dość że wstała o 4:30 (poszła spać po 18 więc tego akurat się spodziewałam) to smęci, jęczy, płacze, narzeka, drze się od samego rana.. Wysiadam.

wspolczuje
Stary 2018-03-06, 16:39   #4263
malawrednioszka
Zakorzenienie

Justi wspolczuje ja przez calutki zeszly tydz mialam tak dzien i noc..

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 16:45   #4264
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Jasio jaki tancerz

Mam nadzieję, że katar Ninie jednak przejdzie. Na zebraniu w żłobku był temat chorób, że rodzice udają, że ten katarek to od ząbków/kurzu/alergii i dają dziecko chore... Mi już aż głupio tłumaczyć, że Nina ma katar na zęby, może jednak na alergię... Wczoraj aż wzięłam zaświadczenie od lekarza, że nie widzi przeciwwskazań, żeby Nina była w żłobku

U nas to samo momentami, tylko ja nie mogę przytulić TŻeta, no tata to jakiś bohater w oczach Niny chociaż wczoraj, jak ją odbierałam ze żłobka to biegła do mnie tak szybko z wyciągniętymi rękoma i wydając okrzyki radości, że tam prawie ze wzruszenia puściłam beksę

Karol, brawo. Jednak nie jesteś aż tak leniwy jak nam tu opowiada Twoja mama

Ja już się z 5 miesięcy wybieram na paznokcie. Nie wiem, kiedy dotrę, nie mówiąc o tym, że jak już je zrobię to by wypadało regularnie chodzić, a nie że potem z odrostem po hybrydzie Zresztą nawet nie mam czasu sobie w domu pomalować
Chce z matki wariatke zrobic 😀😀😀

Paznokcie mi sie marza. Jak to mawia moj brat mam prozaiczne marzenia moze sobie machne na weekendzie hybryde jak bedzie kiedy. Jak bedzie.. maz chce sprzatac piwnice, Ala piec ciasteczka i isc na sale zabaw plus standardowe sprawy i moze braknac czasu. Ale w koncu sie uda a samotnego wyjscia, nie liczac pol godz wypadu do sklepu czy spaceru z psem to od porodu nie miałam. Ale widze swiatlo w tunelu 😛 niech tylko bedzie cieplo, maz calkiem wydobrzeje i jakos to bedzie

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2018-03-06 o 16:50
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 17:10   #4265
Opiumalfa
Zakorzenienie

A ja zapomniałam wam powiedzieć ze w sobotę mnie maz do kina wygonił. I byłam sama. Pierwszy raz. Na 14sta. Fajnie było

A dziś no cóż. Oby do 18stej.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 17:40   #4266
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dość że wstała o 4:30 (poszła spać po 18 więc tego akurat się spodziewałam) to smęci, jęczy, płacze, narzeka, drze się od samego rana.. Wysiadam.

Ludzie to ponad 12h...

Stary 2018-03-06, 17:48   #4267
sreberko4
Zakorzenienie

Justi jak Cię to pocieszy to nie przespalam ciągiem 6 godzin od ponad roku. 6 godzin dokładnie dwa razy. Nie liczę 3 nocy w szpitalu po operacji ale dzięki za takie wyjątki jutro będzie lepiej

Stary 2018-03-06, 17:56   #4268
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Justi jak Cię to pocieszy to nie przespalam ciągiem 6 godzin od ponad roku. 6 godzin dokładnie dwa razy. Nie liczę 3 nocy w szpitalu po operacji ale dzięki za takie wyjątki jutro będzie lepiej

Ja nigdy. Najdłużej ciągiem 3... Maciek 6 ale od 19 do 1... Jakbym wiedziała to szlabym spać o 19...

Stary 2018-03-06, 17:58   #4269
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja nigdy. Najdłużej ciągiem 3... Maciek 6 ale od 19 do 1... Jakbym wiedziała to szlabym spać o 19...

Ja chyba 4h na raz ale wrocil wlasciwy dla mnie optymizm i mysle ze moze w koncu bedzie lepiej 😀

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2018-03-06 o 18:35
Stary 2018-03-06, 19:58   #4270
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja chyba 4h na raz ale wrocil wlasciwy dla mnie optymizm i mysle ze moze w koncu bedzie lepiej

Ja chyba do 4 mc sie wysypialam - jedna pobudka była to i ciągiem 6 godz a teraz jak dwie to super

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-03-06, 21:00   #4271
justkonev
Zakorzenienie

sreberko, sQ, kiciulec chyle czoła! Jak wy dajecie rade???

Księżna poszła spać. Po 9h aktywności (czyt. jęków, smętów, wrzasków)
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:04   #4272
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

o to samo chciałam dziewczyny zapytać - ja bym chyba co dzień padała na twarz o poranku po takich regularnych nocach (bo ja z tych którzy się nie przyzwyczajają do takich rzeczy - ja mogę rok zmuszać się do wstawania o 7 ale jak się zdarzy okazja to zacznę od ręki żyć w trybie sen o 3 w nocy i wstawanie 0 10 )

moja księżna od kiedy żłobkuje to po 4h zaczyna się słaniać a po 5 przelewa się przez ręce dzisiaj od 18:30 do 19:00 tańczyliśmy w trójkę żeby chociaż trochę ją przeciągnąć zanim pójdzie spać... a wcześniej też miała takie akcje, że po 9h potrafiła balować

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2018-03-06 o 21:07
Stary 2018-03-06, 21:22   #4273
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
o to samo chciałam dziewczyny zapytać - ja bym chyba co dzień padała na twarz o poranku po takich regularnych nocach (bo ja z tych którzy się nie przyzwyczajają do takich rzeczy - ja mogę rok zmuszać się do wstawania o 7 ale jak się zdarzy okazja to zacznę od ręki żyć w trybie sen o 3 w nocy i wstawanie 0 10 )

moja księżna od kiedy żłobkuje to po 4h zaczyna się słaniać a po 5 przelewa się przez ręce dzisiaj od 18:30 do 19:00 tańczyliśmy w trójkę żeby chociaż trochę ją przeciągnąć zanim pójdzie spać... a wcześniej też miała takie akcje, że po 9h potrafiła balować
Nooo ja jestem ciekawa czy i jak się zmieni dzień Kai jak pójdzie do żłobka
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:32   #4274
eyo
Zakorzenienie

w poniedziałek jedziemy mierzyć foteliki

Cytat:
Nooo ja jestem ciekawa czy i jak się zmieni dzień Kai jak pójdzie do żłobka
powiem Ci, że ja to się znowu czuje jakby raczkowała w temacie dnia Nadii po Nowym Roku jakoś sobie to życie ogarnęłyśmy, posiłki były o stałych porach, drzemki, spanie a teraz? ostatnie dwa dni gwiazda wstała po 6 a my nie wiedzieliśmy w co ręce wkładać po żłobku dzisiaj na alarmie gotowałam obiad bo gwiazda nic nie zjadła a już na to, że pójdzie spać o 19;00 to nie byłam w ogóle psychicznie przygotowana... do teraz już się dwa razy wybudziła bo pewnie stwierdziła, że to drzemka była

no ale teraz planuję do czasu powrotu do pracy dawać ją do żłobka tak od tej 08:30 do 14:30 więc może się to wszystko jako unormuje (a potem pójdę do pracy i znowu trzeba będzie zmieniać plan dnia i tak w kółko)

15.02.2017 ♥
Stary 2018-03-06, 21:38   #4275
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:

No nie bardzo mamy wybor
Wybieganie myslami do przodu pomaga. Juz niedlugo i bedzie kumaty i cos wiecej porobimy, przyjdzie cieplo to wlaczymy wloczegostwo, a za pol roku to luzik bo poltora roku to wszystko sam zje, cos sie pobawi a jak marudzi to na tyle lekki ze mozna podniesc i wyniesc do piaskownicy. Za rok to raj bo sie dzieci beda razem bawic i tak sobie marze na jawie

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2018-03-06 o 21:39
Stary 2018-03-06, 21:44   #4276
sQuaara
Zakorzenienie

ja jak mysle o przespaniu calej nocy to mam wrazenie ze jak sie poloze o 23 to wstane wyspana o 4

tak serio? poki maciek spal do 9-10 to genialnie sie czulam., wiadomo chcialoby sie spac cala noc, ale jakos tak "eee trudno" i bez problemu...ale teraz ta 6;30-7 rano to jest jakas masakara...

dzis maciek przez 15min sie nie budził..gadalismy do niego, ruszalismy reka noga...zmienilismy pampka, posmarowalismy go masciami po ogach.,..wzdychał a oka nie otworzył... ta 7 rano to jakis dramat!
tez dnia nie ogarniamy..jest jakos, zaraz przedluzymy pobyt w zlobku to bedzie jakos inaczej..
Stary 2018-03-06, 21:51   #4277
sreberko4
Zakorzenienie

Właśnie, gdyby chociaż do 8:00 pospal, to nie 6:20 Ale racja, wtedy co pospal te 6 godzin to ja byłam tak wyspana że po umyciu butelki zasnąć nie umialam

Dziś zasnął o wiele łatwiej niż wczoraj. Ustawiam budzik przed 23 żeby podać mu mleko zanim się wybudzi. Może to głupie ale wiem że i tak się obudzi na ten posiłek więc może oszukam Los

Stary 2018-03-06, 22:22   #4278
axn22
Zakorzenienie

Nasze zasypianie i noce to jedna wielka loteria. Były czasy z 1-2 pobudkami, były przespane w 100% noce, noce przespane w 5%, pełne płaczu i krzyku, bywało że wstawał regularnie ok 9, teraz wstaje znowu o 6... Bywało, że panikował na rękach godzinę zanim zasnął albo że odpadał niemal od razu po wzięciu na ręce... Nie ma regularności... Parę dni tak, parę dni inaczej... Nigdy idealnie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 22:25   #4279
zuzkka
Zakorzenienie

Pamiętam pierwsze pół roku jak M. przesypiała cale noce a teraz? Budzi się co 2-3h, na szczęście śpi z nami od północy gdzieś, więc nie muszę wstawać i budzi się 6:30-7:30 😐 ciekawe kiedy to się zmieni... Tęsknię za tymi starymi czasami..

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 22:37   #4280
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja chyba 4h na raz ale wrocil wlasciwy dla mnie optymizm i mysle ze moze w koncu bedzie lepiej

U mnie to samo. 3h to max ale co poradzić. Życie ja już się trochę przyzwyczaiłam o to zmęczenie nie jest takie dokuczliwe.

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 22:39   #4281
eyo
Zakorzenienie

u nas było cudownie po tym jak Nadia jakoś w czerwcu zeszłego roku (a niby w jakim innym czerwcu ) uznała, że nocne karmienie jej nie interesuje - potem do czasu aż zaczęły wychodzić zęby to noce były boskie jak się budziła to sporadycznie, spała długo, no cud, miód i orzeszki a na dodatek wtedy jeszcze TZ nie pracował więc to w ogóle był okres życia jak pączki w maśle

no ale potem zaczęły wychodzić zęby chociaż i tak nie mogę narzekać bo nawet jak się obudzi i już nie chce spać u siebie to chociaż jak ją weźmiemy do nas to i tak dalej śpi więc no wstać i ją przytargać do nas to nie jest znowu jakiś tam dramatyczny wysiłek

ale w sumie jak się zastanowić nad tym i nad tym jak wygląda mój rytm dobowy to wychodzi, że ciągiem śpię w takim układzie np. 2h- pobudka - 4h pobudka więc na dobre to nie wiem co mnie dziwi w pobudkach co 3h ale nie wiedzieć czemu tego naszego wstawania do Nadii nie utożsamiam z przerywaniem "spania ciągiem"

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2018-03-06 o 22:43
Stary 2018-03-06, 23:02   #4282
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry dobry wieczór!

Co do drzemek: u nas jest jedna od 40min do 2 godzin...idealnie jeśli idzie spać ok 13,14 to do tej 20 wytrzymuje bez problemu. Dziś już miał dość i sam pokazał palcem na drzwi łazienki...czyli czas kąpieli...no ale jak zasnął to wołam tż żeby zobaczył jak słodko wygląda jak usta swoje w dziubek dał...bańka prysła jak umyłam ząbki usypianie część druga trwała godzinę.

Wstawanie w nocy: jest duuużo lepiej, budzi się co 3, 4 godziny śpi z nami, tż się nie buntuje, a mi tak dobrze jest więc ok 2 ląduje u nas. I rano wczoraj i dziś znów oczu nie otwieram a on się nachyla i mówi mama więc tym mnie kupuje i aż chce się wstać

Dziś mówię do D stań sam, puść się...to on patrzy, usmiech i się puszcza i stoi kilka sekund sam już coraz stabilniej.

Czy Wasze dzieci Was gryzą? mój wampir sobie zabawę z tego urządza...ja albo tż mówimy nie wolno, to boli to on się cieszy i próbuje zęby wbić w dłoń

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wasze dzieci tez takie roztanczone? Ala tylko uslyszy muzykę i od razu tanczy dzisiaj kręciła pupcią
taaa Dejwo klęka i buja się na boki i do tego układa ręce jak zombie albo kręci nadgarstkami

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie na morfologie, OB i coś jeszcze i jak wyjda OK to alergolog, bo poza katarem to lekarka stwierdzila, ze jej wysuszona skora to nie od zimna i ogrzewanych pomieszczen tylko wyglada alergicznie. Na szybko na zapisane krople Fenistil w wiekszej dawce niz ja dawalam i Emolium. Trzymajcie kciuki bo w sobotę czeka nas pobieranie krwi.

kciuki!

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Jak nic po wodzie morskiej nie wylatuje to tez za bardzo nic nie zrobisz. Ale moze te charki lecą po ściance gardła i żeby sie nie zrobiło czerwone gardełko. Moze spróbuj zrobic inhalacje - moze wtedy cis ruszy.

miał gardło oglądane i jest ok... kurcze muszę kupic coś do inhalacji bo szczerze to nie mamy nic. Co polecacie?

Cytat:
Hej dziewczyny. Strasznie Wam wspolczuje chorob i ciezkich nocy. Tych alergii, katarow, jelitowek. Straszne to uczucie kiedy w zasadzie nic nie bardzo mozna zrobic ☹ mam nadzieje ze niedlugo minie. Moze wiosna przyniesie wytchnienie nam wszystkim? Taka mam nadzieje.

U nas wreszcie jest całkiem ok (tfu tfu na psa urok&#128521 Mąz coraz sprawniejszy, ma druga ture rehabilitacji. Ala zadowolona chodzi do szkoly, ucza sie o planetach. Karol coraz wiecej chodzi, je rzadziej a wiecej, w nocy je tylko 2 razy, poza tym krotkie 2 pobudki zeby pojeczec ale to już zupelnie inna bajka. Chyba wczoraj widzialam dziurke w dziasle gdzie powinna byc czworka. Jestem w szoki bo oprocz wielu dosc rzadkich kup to spokoj jest. Mowi na razie tylko nie ale z taka fajna intonacja. Daje buziaki, przyciska tego oslinionego pysia i sie cieszy😛 wklejam Wam zdjecie jego sniadania i rozmerdana psia dupka sie zalapala. Czika uwielbia jak Karol sam je😉Załącznik 7460571

Fajnie, że stabilniej u Was
ten bidon jest ok? chyba go widziałam gdzieś i zastanawiałam się czy dobrze się zakręca i czy nie cieknie. Muszę kupić jakiś dodatkowy bo D rzuca obecnym na prawo i lewo

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość

U nas ostatnie dni byly srednie - Szymon mial taki mega katar, ze mleko musialam mu z lyzeczki podawac bo nie byl w stanie z butli pic, ale juz jest lepiej chwale sie - Szymon usiadl sam, i po chwili zrobil pare krokow na czworaka i sie wspinal trzymajac za stol narazie to niesmialo do tematu podchodzi, ale mysle, ze jak zalapie do konca co i jak to bedzie ok

Gratki za sukcesy, i te rozwojowe, zlobkowe
Chorujacym malym i duzym zycze duzo zdrowka
I trzymam kciuki oczywiscie za wszystko !

Kiciulku ojoooj jaka porcja, to ja mniej jem

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
#zazdrosc
U nas pojawila się okropna zazdrość ale nie starszego rodzeństwa tylko Janka. Jak tylko przytulam się z córcia, czy jak siedzi mi po prostu na kolanach to synek biegnie z daleka zaczyna mi się ładować na kolana, odpychac Tosie rękami, krzyczy na nią i się przytula do mnie. Mąż tak samo nie może mnie przytulić.
o to Janko baranko zazdrośnik

Cytat:
AaaaaaaAaaa Karol chodzi! I to jak chodzi. Wczoraj ostroznie z 10 kroków a od kilku minut łazi w tą i spowrotem po pokoju potknie sie to wstanie bez trzymania sie czegokolwiek i idzie dalej 😀 no to czas szukac butow na wiosne😛

Cytat:
Mam ochotę strzelić sobie w łeb..

Cytat:

ojjj współczuję, znam te marudy bezdrzemkowe
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 23:17   #4283
sreberko4
Zakorzenienie

Fantazja Maks gryzł niemiłosiernie, ale to w dużej mierze wina mojego męża bo mu na to pozwalał/śmiał się z tego zaczął jak odkrył że ma ząbki. Teraz robi to coraz rzadziej, tak samo było ze zrzytaniem.

Fuck czemu ja jeszcze nie śpię? Myk z podaniem butelki 15 minut wcześniej mogę zaliczyć do udanych. Śpi. Ja też idę, choć Kuba Wojewódzki daje czadu i chyba obejrzę do końca. Dawno się tak nie uśmiałam

Stary 2018-03-06, 23:40   #4284
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
(...)
Dziś mówię do D stań sam, puść się...to on patrzy, usmiech i się puszcza i stoi kilka sekund sam już coraz stabilniej.

Czy Wasze dzieci Was gryzą? mój wampir sobie zabawę z tego urządza...ja albo tż mówimy nie wolno, to boli to on się cieszy i próbuje zęby wbić w dłoń
(...)
za postępy

Nadia mnie może ze 3 razy w życiu ugryzła właśnie w dłoń ale jakoś jej to nie zafascynowało na tyle żeby kontynuować

15.02.2017 ♥
Stary 2018-03-07, 07:01   #4285
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
No nie bardzo mamy wybor
Wybieganie myslami do przodu pomaga. Juz niedlugo i bedzie kumaty i cos wiecej porobimy, przyjdzie cieplo to wlaczymy wloczegostwo, a za pol roku to luzik bo poltora roku to wszystko sam zje, cos sie pobawi a jak marudzi to na tyle lekki ze mozna podniesc i wyniesc do piaskownicy. Za rok to raj bo sie dzieci beda razem bawic i tak sobie marze na jawie

Masz tak samo jak ja ... ja tez cały czas mysle ze zaraz wiosna to większość dnia ba podwórku, ze juz bardziej kumaty itp

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Właśnie, gdyby chociaż do 8:00 pospal, to nie 6:20 Ale racja, wtedy co pospal te 6 godzin to ja byłam tak wyspana że po umyciu butelki zasnąć nie umialam

Dziś zasnął o wiele łatwiej niż wczoraj. Ustawiam budzik przed 23 żeby podać mu mleko zanim się wybudzi. Może to głupie ale wiem że i tak się obudzi na ten posiłek więc może oszukam Los

To podobno jedna z metod samemu wybudzić i dać jeść jak sie zna mniej wiecej godz pobudki

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Pamiętam pierwsze pół roku jak M. przesypiała cale noce a teraz? Budzi się co 2-3h, na szczęście śpi z nami od północy gdzieś, więc nie muszę wstawać i budzi się 6:30-7:30 ciekawe kiedy to się zmieni... Tęsknię za tymi starymi czasami..

U nas K podobnie. Czasami od 2 budzi sie nawet co godz. I pobudka 6:30 - juz chyba na stałe

Stary 2018-03-07, 07:45   #4286
anolta
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas też pobudki dużo wcześniej, z tego wynika że dzieci chyba wiosnę czują już

O moich nocach to nawet nie warto pisać. Dlatego od niedzieli powiedziałam dość, kiedy już moc mi się skończyła zupełnie, a mam jeszcze drugie dziecko, a mąż tak pracuje jak pracuje. Przestałam karmić w nocy. Dziś trzecia nocka za nami. Pierwsza była najgorsza, druga średnia, a dziś ok, chyba 4 razy się tylko obudził trochę ponosilam trochę poglaskalam po pleckach i zasypial. Naprawdę nie ma dramatu, a obawialam się strasznie. Także za odstawienie wzięłam się od du.. strony To by było dla mnie cudowne jakby zasypial o 20 i obudził się o 6-7, miałabym w końcu wieczór dla siebie i wstała wypoczeta, a kp zostałby rano, do drzemki i wieczorne usypianie. To moje marzenia

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Fantazja Maks gryzł niemiłosiernie, ale to w dużej mierze wina mojego męża bo mu na to pozwalał/śmiał się z tego zaczął jak odkrył że ma ząbki. Teraz robi to coraz rzadziej, tak samo było ze zrzytaniem.

Fuck czemu ja jeszcze nie śpię? Myk z podaniem butelki 15 minut wcześniej mogę zaliczyć do udanych. Śpi. Ja też idę, choć Kuba Wojewódzki daje czadu i chyba obejrzę do końca. Dawno się tak nie uśmiałam

Mam nadzieję, że dziś nocka lepsza .

Ja to telewizję oglądałam sto lat temu, nie mam czasu zupełnie(chyba że jakiś dobry film, albo wydarzenie sportowe), a Janek jak gdzieś pójdziemy i jest włączony telewizor to siedzi i patrzy jak zahipnotyzowany . Corcia tylko ogląda, 30 minut dziennie .

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 07:52   #4287
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:

Co do drzemek: u nas jest jedna od 40min do 2 godzin...idealnie jeśli idzie spać ok 13,14 to do tej 20 wytrzymuje bez problemu. Dziś już miał dość i sam pokazał palcem na drzwi łazienki...czyli czas kąpieli...no ale jak zasnął to wołam tż żeby zobaczył jak słodko wygląda jak usta swoje w dziubek dał...bańka prysła jak umyłam ząbki usypianie część druga trwała godzinę.

Wstawanie w nocy: jest duuużo lepiej, budzi się co 3, 4 godziny śpi z nami, tż się nie buntuje, a mi tak dobrze jest więc ok 2 ląduje u nas. I rano wczoraj i dziś znów oczu nie otwieram a on się nachyla i mówi mama więc tym mnie kupuje i aż chce się wstać

taaa Dejwo klęka i buja się na boki i do tego układa ręce jak zombie albo kręci nadgarstkami

kciuki!

miał gardło oglądane i jest ok... kurcze muszę kupic coś do inhalacji bo szczerze to nie mamy nic. Co polecacie?

ten bidon jest ok? chyba go widziałam gdzieś i zastanawiałam się czy dobrze się zakręca i czy nie cieknie. Muszę kupić jakiś dodatkowy bo D rzuca obecnym na prawo i lewo

Najpierw nakwazniejsze- spalam ciegiem 7h !!!!! Aaaaaa szalenstwo😀 normalnie jak ludzie 😀 tylko o 23 jadl mleko a potem o 6 jak juz pobudka😀 tak to mozna zyc😀😀 to dzisiaj dla odmiany beda pobudki co godzine pewnie😛

Zajadamy kanapki, pije sobie kawe. Ala juz wyprawiona do szkoly. Ale jak bedzie cieplo to sie skonczy poranny luz i bedziemy we trojke do szkoly naginac. Teraz to maz sie lituje nad nami i wozi Ale rano na swietlice a sam pedzi do pracy. Pozniej przez to w domu jest bo godziny w pracy i tak sie musza zgadzac. No ale cos za cos.

Bidon jest fajny. Karola pierwszy a Ala miala takie 3. Zmienialismy bo nie wiedzialam jak je domyc. Ale teraz juz wiem ze sie rozklada na czesci pierwsze i do rurki trzeba taka cieniutka szczotke do mycia. Uwielbiam te bidony. Tanie jak barszcz a najlepsze ze to niekapki, jal sie przekreci do gory nogami to sie nie wylewa. Ludzie narzekaja na nie ze sie nie dokrecaja albo picie wylatuje z nich pod cisnieniem. Ale to kwestia 2 rzeczy i nie ma problemu. Trzeba dobrze- uwaznie zakrecic, latwo skrzywoc nakretke, ale to kilka razy i sie mozna nauczyc. A drugie to wyrobic nawyk ze jak sie napelni bidon i zakreci to trzeba go przechylic i wtedy picie co sie zebralo w rurce wyleci i pozniej nie chlapie. I tyle. Ja jestem zadowolona bardzo z tych bidonow

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2018-03-07 o 07:55
Stary 2018-03-07, 08:30   #4288
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki!

Maciek mnie gryzie w ramię.. Jak siedzę, on się tuli i żeby w ramię samo przeszło... Koleżanka miała duży problem to jak dziecko leciało z zębami ją ugryźć to szybko podlozyla pod zęby jego własną rękę. Przeszło od razu

Maćko w żłobku. Ja zakupy i jadę do domu na śniadanko po żłobku sala zabaw więc mamy taki zabawowy dzień

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Anolta wow!!! Wow wow wow!!!

Stary 2018-03-07, 08:32   #4289
axn22
Zakorzenienie

Fantazja, my mamy inhalator z firmy Sanity

Jak ja Wam zazdroszczę tych żłobków i chwili dla siebie

Dziś B spał do 7:15 z 2 mini pobudkami więc nie było źle ale i tak jakoś nie mam pomysłu co mam z nim robić... Od 8 już w duchu marudzę, że chciałabym żeby już była 16-17...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 08:43   #4290
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ja prdl. Znowu siedzę w kurtce i ryczę. Marysia dzisiaj strasznie płakała jak poszlysmy do zlobka. Wczepila się we mnie i nie chciala puscic. Kur*a, mialo być lepiej, a z dnia na dzień jest coraz gorzej. Ja tego psychicznie nie ogarnę.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości