|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Niespodzianek ciąg dalszy. Nadia dzisiaj nie chciała w żłobku jeść ale za to na drzemkę poszła..
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to w ogóle miałam krzywe zęby i krzywy zgryz. Najlepiej byłoby operować i ogarnąć szczęk ale się boję więc póki co tylko wyprostowalam. Żałuję że jak byłam młodszą to nie pozwoliłam rodzicom ogarnąć aparatu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Justi wspolczuje
ja przez calutki zeszly tydz mialam tak dzien i noc..
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paznokcie mi sie marza. Jak to mawia moj brat mam prozaiczne marzenia moze sobie machne na weekendzie hybryde jak bedzie kiedy. Jak bedzie.. maz chce sprzatac piwnice, Ala piec ciasteczka i isc na sale zabaw plus standardowe sprawy i moze braknac czasu. Ale w koncu sie uda a samotnego wyjscia, nie liczac pol godz wypadu do sklepu czy spaceru z psem to od porodu nie miałam. Ale widze swiatlo w tunelu 😛 niech tylko bedzie cieplo, maz calkiem wydobrzeje i jakos to bedzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2018-03-06 o 16:50 |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam wam powiedzieć ze w sobotę mnie maz do kina wygonił. I byłam sama. Pierwszy raz. Na 14sta. Fajnie było
A dziś no cóż. Oby do 18stej. |
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Justi jak Cię to pocieszy to nie przespalam ciągiem 6 godzin od ponad roku. 6 godzin dokładnie dwa razy. Nie liczę 3 nocy w szpitalu po operacji ale dzięki za takie wyjątki
jutro będzie lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2018-03-06 o 18:35 |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba do 4 mc sie wysypialam - jedna pobudka była to i ciągiem 6 godz a teraz jak dwie to super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
sreberko, sQ, kiciulec chyle czoła! Jak wy dajecie rade???
Księżna poszła spać. Po 9h aktywności (czyt. jęków, smętów, wrzasków) |
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)moja księżna od kiedy żłobkuje to po 4h zaczyna się słaniać a po 5 przelewa się przez ręce dzisiaj od 18:30 do 19:00 tańczyliśmy w trójkę żeby chociaż trochę ją przeciągnąć zanim pójdzie spać... a wcześniej też miała takie akcje, że po 9h potrafiła balować
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-06 o 21:07 |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
w poniedziałek jedziemy mierzyć foteliki
Cytat:
po Nowym Roku jakoś sobie to życie ogarnęłyśmy, posiłki były o stałych porach, drzemki, spanie a teraz? ostatnie dwa dni gwiazda wstała po 6 a my nie wiedzieliśmy w co ręce wkładać ![]() no ale teraz planuję do czasu powrotu do pracy dawać ją do żłobka tak od tej 08:30 do 14:30 więc może się to wszystko jako unormuje (a potem pójdę do pracy i znowu trzeba będzie zmieniać plan dnia
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybieganie myslami do przodu pomaga. Juz niedlugo i bedzie kumaty i cos wiecej porobimy, przyjdzie cieplo to wlaczymy wloczegostwo, a za pol roku to luzik bo poltora roku to wszystko sam zje, cos sie pobawi a jak marudzi to na tyle lekki ze mozna podniesc i wyniesc do piaskownicy. Za rok to raj bo sie dzieci beda razem bawic i tak sobie marze na jawie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2018-03-06 o 21:39 |
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak mysle o przespaniu calej nocy to mam wrazenie ze jak sie poloze o 23 to wstane wyspana o 4
tak serio? poki maciek spal do 9-10 to genialnie sie czulam., wiadomo chcialoby sie spac cala noc, ale jakos tak "eee trudno" i bez problemu...ale teraz ta 6;30-7 rano to jest jakas masakara... dzis maciek przez 15min sie nie budził..gadalismy do niego, ruszalismy reka noga...zmienilismy pampka, posmarowalismy go masciami po ogach.,..wzdychał a oka nie otworzył... ta 7 rano to jakis dramat! tez dnia nie ogarniamy..jest jakos, zaraz przedluzymy pobyt w zlobku to bedzie jakos inaczej..
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, gdyby chociaż do 8:00 pospal, to nie 6:20
Ale racja, wtedy co pospal te 6 godzin to ja byłam tak wyspana że po umyciu butelki zasnąć nie umialam Dziś zasnął o wiele łatwiej niż wczoraj. Ustawiam budzik przed 23 żeby podać mu mleko zanim się wybudzi. Może to głupie ale wiem że i tak się obudzi na ten posiłek więc może oszukam Los Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze zasypianie i noce to jedna wielka loteria. Były czasy z 1-2 pobudkami, były przespane w 100% noce, noce przespane w 5%, pełne płaczu i krzyku, bywało że wstawał regularnie ok 9, teraz wstaje znowu o 6... Bywało, że panikował na rękach godzinę zanim zasnął albo że odpadał niemal od razu po wzięciu na ręce... Nie ma regularności... Parę dni tak, parę dni inaczej... Nigdy idealnie
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam pierwsze pół roku jak M. przesypiała cale noce a teraz? Budzi się co 2-3h, na szczęście śpi z nami od północy gdzieś, więc nie muszę wstawać i budzi się 6:30-7:30 😐 ciekawe kiedy to się zmieni... Tęsknię za tymi starymi czasami..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja już się trochę przyzwyczaiłam o to zmęczenie nie jest takie dokuczliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
u nas było cudownie po tym jak Nadia jakoś w czerwcu zeszłego roku (a niby w jakim innym czerwcu
) uznała, że nocne karmienie jej nie interesuje - potem do czasu aż zaczęły wychodzić zęby to noce były boskie no ale potem zaczęły wychodzić zęby chociaż i tak nie mogę narzekać bo nawet jak się obudzi i już nie chce spać u siebie to chociaż jak ją weźmiemy do nas to i tak dalej śpi więc no wstać i ją przytargać do nas to nie jest znowu jakiś tam dramatyczny wysiłek ale w sumie jak się zastanowić nad tym i nad tym jak wygląda mój rytm dobowy to wychodzi, że ciągiem śpię w takim układzie np. 2h- pobudka - 4h pobudka więc na dobre to nie wiem co mnie dziwi w pobudkach co 3h ale nie wiedzieć czemu tego naszego wstawania do Nadii nie utożsamiam z przerywaniem "spania ciągiem"
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-06 o 22:43 |
|
|
|
#4282 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dobry wieczór!
![]() Co do drzemek: u nas jest jedna od 40min do 2 godzin...idealnie jeśli idzie spać ok 13,14 to do tej 20 wytrzymuje bez problemu. Dziś już miał dość i sam pokazał palcem na drzwi łazienki...czyli czas kąpieli...no ale jak zasnął to wołam tż żeby zobaczył jak słodko wygląda jak usta swoje w dziubek dał...bańka prysła jak umyłam ząbki usypianie część druga trwała godzinę.Wstawanie w nocy: jest duuużo lepiej, budzi się co 3, 4 godziny śpi z nami, tż się nie buntuje, a mi tak dobrze jest więc ok 2 ląduje u nas. I rano wczoraj i dziś znów oczu nie otwieram a on się nachyla i mówi mama![]() Dziś mówię do D stań sam, puść się...to on patrzy, usmiech i się puszcza i stoi kilka sekund sam już coraz stabilniej. Czy Wasze dzieci Was gryzą? mój wampir sobie zabawę z tego urządza...ja albo tż mówimy nie wolno, to boli to on się cieszy i próbuje zęby wbić w dłoń ![]() Cytat:
Dejwo klęka i buja się na boki i do tego układa ręce jak zombie albo kręci nadgarstkami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ten bidon jest ok? chyba go widziałam gdzieś i zastanawiałam się czy dobrze się zakręca i czy nie cieknie. Muszę kupić jakiś dodatkowy bo D rzuca obecnym na prawo i lewo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja Maks gryzł niemiłosiernie, ale to w dużej mierze wina mojego męża bo mu na to pozwalał/śmiał się z tego
zaczął jak odkrył że ma ząbki. Teraz robi to coraz rzadziej, tak samo było ze zrzytaniem.Fuck czemu ja jeszcze nie śpię? Myk z podaniem butelki 15 minut wcześniej mogę zaliczyć do udanych. Śpi. Ja też idę, choć Kuba Wojewódzki daje czadu i chyba obejrzę do końca. Dawno się tak nie uśmiałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za postępyNadia mnie może ze 3 razy w życiu ugryzła właśnie w dłoń ale jakoś jej to nie zafascynowało na tyle żeby kontynuować
|
|
|
#4285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz tak samo jak ja ... ja tez cały czas mysle ze zaraz wiosna to większość dnia ba podwórku, ze juz bardziej kumaty itp ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
To podobno jedna z metod samemu wybudzić i dać jeść jak sie zna mniej wiecej godz pobudki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
U nas K podobnie. Czasami od 2 budzi sie nawet co godz. I pobudka 6:30 - juz chyba na stałe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas też pobudki dużo wcześniej, z tego wynika że dzieci chyba wiosnę czują już ![]() O moich nocach to nawet nie warto pisać. Dlatego od niedzieli powiedziałam dość, kiedy już moc mi się skończyła zupełnie, a mam jeszcze drugie dziecko, a mąż tak pracuje jak pracuje. Przestałam karmić w nocy. Dziś trzecia nocka za nami. Pierwsza była najgorsza, druga średnia, a dziś ok, chyba 4 razy się tylko obudził trochę ponosilam trochę poglaskalam po pleckach i zasypial. Naprawdę nie ma dramatu, a obawialam się strasznie. Także za odstawienie wzięłam się od du.. strony To by było dla mnie cudowne jakby zasypial o 20 i obudził się o 6-7, miałabym w końcu wieczór dla siebie i wstała wypoczeta, a kp zostałby rano, do drzemki i wieczorne usypianie. To moje marzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
.Ja to telewizję oglądałam sto lat temu, nie mam czasu zupełnie(chyba że jakiś dobry film, albo wydarzenie sportowe), a Janek jak gdzieś pójdziemy i jest włączony telewizor to siedzi i patrzy jak zahipnotyzowany . Corcia tylko ogląda, 30 minut dziennie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajadamy kanapki, pije sobie kawe. Ala juz wyprawiona do szkoly. Ale jak bedzie cieplo to sie skonczy poranny luz i bedziemy we trojke do szkoly naginac. Teraz to maz sie lituje nad nami i wozi Ale rano na swietlice a sam pedzi do pracy. Pozniej przez to w domu jest bo godziny w pracy i tak sie musza zgadzac. No ale cos za cos. Bidon jest fajny. Karola pierwszy a Ala miala takie 3. Zmienialismy bo nie wiedzialam jak je domyc. Ale teraz juz wiem ze sie rozklada na czesci pierwsze i do rurki trzeba taka cieniutka szczotke do mycia. Uwielbiam te bidony. Tanie jak barszcz a najlepsze ze to niekapki, jal sie przekreci do gory nogami to sie nie wylewa. Ludzie narzekaja na nie ze sie nie dokrecaja albo picie wylatuje z nich pod cisnieniem. Ale to kwestia 2 rzeczy i nie ma problemu. Trzeba dobrze- uwaznie zakrecic, latwo skrzywoc nakretke, ale to kilka razy i sie mozna nauczyc. A drugie to wyrobic nawyk ze jak sie napelni bidon i zakreci to trzeba go przechylic i wtedy picie co sie zebralo w rurce wyleci i pozniej nie chlapie. I tyle. Ja jestem zadowolona bardzo z tych bidonow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2018-03-07 o 07:55 |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo przeszło... Koleżanka miała duży problem to jak dziecko leciało z zębami ją ugryźć to szybko podlozyla pod zęby jego własną rękę. Przeszło od razu ![]() Maćko w żłobku. Ja zakupy i jadę do domu na śniadanko po żłobku sala zabaw więc mamy taki zabawowy dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Anolta wow!!! Wow wow wow!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja, my mamy inhalator z firmy Sanity
Jak ja Wam zazdroszczę tych żłobków i chwili dla siebie ![]() Dziś B spał do 7:15 z 2 mini pobudkami więc nie było źle ale i tak jakoś nie mam pomysłu co mam z nim robić... Od 8 już w duchu marudzę, że chciałabym żeby już była 16-17... |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prdl. Znowu siedzę w kurtce i ryczę. Marysia dzisiaj strasznie płakała jak poszlysmy do zlobka. Wczepila się we mnie i nie chciala puscic. Kur*a, mialo być lepiej, a z dnia na dzień jest coraz gorzej. Ja tego psychicznie nie ogarnę.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

ja przez calutki zeszly tydz mialam tak dzien i noc..

chociaż wczoraj, jak ją odbierałam ze żłobka to biegła do mnie tak szybko z wyciągniętymi rękoma i wydając okrzyki radości, że tam prawie ze wzruszenia puściłam beksę
jutro będzie lepiej 

dzisiaj od 18:30 do 19:00 tańczyliśmy w trójkę żeby chociaż trochę ją przeciągnąć zanim pójdzie spać... a wcześniej też miała takie akcje, że po 9h potrafiła balować

Ale racja, wtedy co pospal te 6 godzin to ja byłam tak wyspana że po umyciu butelki zasnąć nie umialam

zaczął jak odkrył że ma ząbki. Teraz robi to coraz rzadziej, tak samo było ze zrzytaniem.
ciekawe kiedy to się zmieni... Tęsknię za tymi starymi czasami.. 

.
samo przeszło... Koleżanka miała duży problem to jak dziecko leciało z zębami ją ugryźć to szybko podlozyla pod zęby jego własną rękę. Przeszło od razu