Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-07, 16:19   #1681
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
to takie najmocniejsze typy
cieszę sie, że u Ciebie wróciła siła i chęć do życia.. ja czuję się fatalnie, przez bezsenne noce, czuję, że wpadnę w jakąś depreche.. nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana
Jak dla mnie 3

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:24   #1682
nesska89
Raczkowanie

Cześć ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo mały jest okazem zdrowia nie mam ładnych zdjęć bo twarz zaslanial ręką na i noga nie wiem jak on to zrobił pepowina dalej dwunaczyniowa, łożysko wydolne. Gin mówiła że przepływy i łożysko będziemy teraz częściej obserwować bo jest mniejsze niż powinno być i po 26 tygodniu może wykazywać cechy niewydolności. Ale to tylko takie gdybanie, na razie kazała się nie przejmować bo wszystko jest idealne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:25   #1683
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Cześć ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo mały jest okazem zdrowia nie mam ładnych zdjęć bo twarz zaslanial ręką na i noga nie wiem jak on to zrobił pepowina dalej dwunaczyniowa, łożysko wydolne. Gin mówiła że przepływy i łożysko będziemy teraz częściej obserwować bo jest mniejsze niż powinno być i po 26 tygodniu może wykazywać cechy niewydolności. Ale to tylko takie gdybanie, na razie kazała się nie przejmować bo wszystko jest idealne

Neska super, gratki

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:29   #1684
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Chyba źle napisałam Bo chodziło mi o kołderkę z wypełnieniem i do tego poszewka, którą można zdjąć i uprać samą bez obawy, że wypełnienie kołderki w praniu się zroluje, ale prać i tak trzeba, co dziewczyny? Czy wystarczy wietrzenie?

Summer i co zrobisz z tymi bólami? Jak im będziesz przeciwdziałać?

Aaa, to taki komplet pościeli już mam, to jeszcze kołderka :P

A z bólami, Norciu, nic nie zrobię - zacisnę zęby, coco jambo i do przodu. Ze mnie to twarda sztuka, wydaje mi się, że dużo zniesę

Cytat:
o dziękuję dziewczyny!
właśnie chyba muszę zdecydować się na coś z kolorkiem, bo kokon wybrałam biało szary, a nie chce żeby było za mdło dziękuję za opinie

Kochana, pierwsze dwa są z zumizou na fb, kolejne dwa ze strony marsielle decor, a ostatnie dwa od makaszki

ja właśnie od 2-3 nie śpie wcale.. od początku ciąży przespałam ciągiem kilka! nocy raptem mam dość..

dziękuję..
ale nas męczy.. czyli nie tylko ja..
czytam właśnie, że jak kobieta w ciązy nie śpi ciągle kilka nocy pod rząd to dobrze się temu przyjrzeć.. powiem o tym gin, może są jakieś tabsy.. już nie wiem sama, 19.03 mamy wizytę. Wiadomo bezsenność byłaby zrozumiała gdyby coś mnie bolało, dokuczało, czy brzuch duży, a ja się czuję dobrze, a nie mogę spać

z tego co pytałam to właśnie te pościelki, można prać razem z wypełnieniem i nic z tym się nie dzieje. Pisałam do jednej Pani właśnie z od tych,co biorę pod uwagę. Twierdzi, że to bardzo popularnie obecnie, wypełnienie jest hipoalergiczne doskonałe dla ewentualnych alergików. Schnie podobno równie szybko jak sama poszwa, a jest całoroczna. nie wiem co myśleć o tym, nie mam doświadczenia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Gosiu
haha dobrze, że mamy jeszcze czas ale co chwilę to widzę jakieś kolejne i tylko odkładam do zakładek

Elu, dziękuję
A jaki tryb życia prowadzisz obecnie? Siedzisz na l4 czy coś? Bo ja zauważyłam, że dużo lepiej sypiam jak się zmasakruję spacerem, że w drodze powrotnej podpieram się jęzorem. Potem lekka kolacja i zdarza mi się spać wspaniale. Ale generalnie do północy jestem totalnie wypoczęta, potem na chwilę przysnę, a potem zaczyna się dreptanie i brak snu :/

P.s. oglądam te pieluszki bambusowe i muślinowe i, o kurka, ależ one mają ceny Ja nie wiem jaki rozmiar wybrać - bierzecie te najmniejsze 75x75 czy 120x120?? Bo znalazłam na alli trochę taniej i chyba tam kupię.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:34   #1685
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
cieszę sie, że u Ciebie wróciła siła i chęć do życia.. ja czuję się fatalnie, przez bezsenne noce, czuję, że wpadnę w jakąś depreche.. nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana
wszytskie wzory mi się podobają i tak jak dziewczyny piszą, polecam się fizycznie zmęczyć np jakiś długi spacer

Cytat:

cieszę się, że dzieć zdrowy dwunaczyniową się nie przejmuj, w większości przypadków jest wszystko ok tylko częściej będziesz podglądać maluszka

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

A z bólami, Norciu, nic nie zrobię - zacisnę zęby, coco jambo i do przodu. Ze mnie to twarda sztuka, wydaje mi się, że dużo zniesę

Elu, dziękuję
A jaki tryb życia prowadzisz obecnie? Siedzisz na l4 czy coś? Bo ja zauważyłam, że dużo lepiej sypiam jak się zmasakruję spacerem, że w drodze powrotnej podpieram się jęzorem. Potem lekka kolacja i zdarza mi się spać wspaniale. Ale generalnie do północy jestem totalnie wypoczęta, potem na chwilę przysnę, a potem zaczyna się dreptanie i brak snu :/

P.s. oglądam te pieluszki bambusowe i muślinowe i, o kurka, ależ one mają ceny Ja nie wiem jaki rozmiar wybrać - bierzecie te najmniejsze 75x75 czy 120x120?? Bo znalazłam na alli trochę taniej i chyba tam kupię.
mam i te i te, wygodniejsze wydają się te mniejsze, choć wcale nie są małe 120 x120 to już jest porządny kawał materiału stąd też te ceny
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:38   #1686
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam was kobietki 😃

Norka, Blanka cudaśne te ciuszki 😃

Eluś śliczna pościel zielone króliczki i jeżyki mi się podobają 😘

Łącze się w bólu z tymi co spać nie mogą no i to częste sikanie a w cale nie będzie lepiej 😂

Do spania dla bobaska tak jak piszecie to pielucha bambusowa i na pewno cienki kocyk. Ale kupię też kocyk z minki bo strasznie mi się podobają.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Nesska dobre wieści 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 16:42   #1687
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
wszytskie wzory mi się podobają i tak jak dziewczyny piszą, polecam się fizycznie zmęczyć np jakiś długi spacer

cieszę się, że dzieć zdrowy dwunaczyniową się nie przejmuj, w większości przypadków jest wszystko ok tylko częściej będziesz podglądać maluszka

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

mam i te i te, wygodniejsze wydają się te mniejsze, choć wcale nie są małe 120 x120 to już jest porządny kawał materiału stąd też te ceny

Dzięki za info, muszę gdzieś do sklepu zajrzeć i pomacać, żeby sobie taki wymiar zwizualizować, ale tak myślałam, że 120 cm to już dla takiego dużego dziecia.

Nesska, nie widziałam twojego posta - gratki!!

Blanko, ja będę wdzięczna jak wpiszesz mi wizytę na 09. i 30 marca, z góry dziękuję

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-07, 16:49   #1688
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie od 2-3 nie śpie wcale.. od początku ciąży przespałam ciągiem kilka! nocy raptem mam dość..

dziękuję..
ale nas męczy.. czyli nie tylko ja..
czytam właśnie, że jak kobieta w ciązy nie śpi ciągle kilka nocy pod rząd to dobrze się temu przyjrzeć.. powiem o tym gin, może są jakieś tabsy.. już nie wiem sama, 19.03 mamy wizytę. Wiadomo bezsenność byłaby zrozumiała gdyby coś mnie bolało, dokuczało, czy brzuch duży, a ja się czuję dobrze, a nie mogę spać

z tego co pytałam to właśnie te pościelki, można prać razem z wypełnieniem i nic z tym się nie dzieje. Pisałam do jednej Pani właśnie z od tych,co biorę pod uwagę. Twierdzi, że to bardzo popularnie obecnie, wypełnienie jest hipoalergiczne doskonałe dla ewentualnych alergików. Schnie podobno równie szybko jak sama poszwa, a jest całoroczna. nie wiem co myśleć o tym, nie mam doświadczenia
Elu, jest takie coś jak melatonina, która wytwarza się w naszym ciele, gdy wokół jest ciemno (jak widać, nie zawsze ). Jest w tabletkach, ale że już mi się za nią oberwało tutaj, to zapytaj o to lekarza, koniecznie. A może nie pytaj, zobacz co on powie. Gorzej jak powie, że nie ma niczego, a skoro nic o niej nie wspomni, to widocznie nie można (masło maślane). Hektolitry mleka () przed snem i dużo magnezu. Ja biorę 3 tabletki Magne B6 wieczorem i zauważyłam, że lepiej mi się po tym sypia. Wczoraj na noc nie wzięłam, dzisiaj wezmę i zobaczę czy znów obudzę się o 5.

No to będę bez obaw kupować pierzynki z wypełnieniem, ale jeszcze prosiłabym o opinię osób, które już takowe mają i jak to się ma do rzeczywistości.

Cytat:
Nesska, następnym razem przed wizytą powiedz mu, żeby ładnie zapozował, bo ciotki chcą zobaczyć słodziaka. Gratuluję zdrowego chłopczyka.

Nareszcie jakiś lekarz, który nie straszy, tylko podchodzi zdroworozsądkowo do sytuacji. Będziecie kontrolować i trzymać rękę na pulsie.

Cytat:

Właśnie zastanawiałam się między 75x75 a 120x120. 75x75 starczy na niecały rok sądząc po centrymetrach, a 120 będzie na kolejne lato. U Hubiego większa pieluszka bambusowa to wydatek ponad 25 zł więcej. I bądź tu mąrdy.

Summer, coco dżambo, i do przodu! Jak będziesz chciała, to pisz nam tutaj jak się czujesz, o swoich dolegliwościach, coby ciężar z serca zrzucić i emocje wyrzucić. Ja na te moje bóle w kości krzyżowej zastosowałam w łóżku przed snem, małe rozruszanie kości - kolanami na boki i do podłoża, rozciąganie pochylając do przodu (jeszcze na stojąco), wypinam też tyłek do góry leżąc na plecach, ale nie wiem czy to dobre ćwiczenie na teraz, staram się nie napinać brzucha.

Miałam też poprosić Cię o link pieluszki do alie, można?

Asiaczku, jeśli dalej szukasz gałek, to wejdź tutaj, jakoś o wiele więcej ich jest --> https://www.aliexpress.com/category/...7da223dcOHno8J Taka kategoria.

Dziewczyny, która z Was miała problemy ze swędzącą (łuszczącą się chyba) skórą i pytała czym się smarujemy? Szybko mi się tu zgłaszać.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 17:11
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:11   #1689
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
kolejny dzień bez słońca słabo śpię, bo ciągle drętwieją mi nogi
Mi lekarz zleciła jonogram żeby zobaczyć, czy na tym poziomie wszystko gra. Może zagadaj lekarza, że masz takie drętwienie?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma, ale śliczne te kocyki !!!
Odowska gratuluje udanego up
Blanka, a tak z ciekawosci - dlaczego akurat vulcano i luca z bebetto ?
Regular i pozytywna - gratulacje również udanych wizyt !!!
Ovejita, lekarz troche słabo podszedł, ale powiem Ci ze zawsze wlasbie boje sie takich reakcjo, bo lekarz pomysli ze go "zdradzam" czy cos. A wiadomo ze dla nas jako matek, rodziców - liczy sie zdrowie dziecka. Slabe to kest, ze lekarze tak reagują, urażona duma .... nie poodba mi sie to w środowisku lekarskim i czuje sie troche przytloczona takim podejsciem.
Dostane znowu baty od Poli w zwiazku z tym dietetykiem, po sniadaniu napisze aj promis.
U mnie ok, wczoraj sobie malowalam na zbicie czasu takie malowanki po numerach - zamowilam na ali zdziwil mnie moj wczorajszy cukier po obiedzie - zjadlam kasze jaglana, mizerie i dwa kiwi - niby nic zlego, a po godzinoe 158 moze dlatego, ze nie zjadlam zadnego mięsa ani nic do tej kaszy... ciagle mam ochote na ciasto, wiec kupilam w paczce kopiec kreta i dzisiaj będę robić - po obiedzie sobie pozwole na kawałeczek, albo do kawy

Zrobiłaś smaka na mizerie!!

Ja mam takie kolorowanki dla dorosłych i tam daję upust swoim artystycznym (nie)zdolnościom

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
jakie kupujecie rozmiary ciuszków? zastanawiam się jaki kupić, szczególnie jak coś nowe i droższe może większy rozmiar? 62 na ile starczy?
A w ogóle to gdzieś widziałam takie przedłużacze do bodziaków za kilka zł, żeby na dłużej starczyły.
Ja póki co kupuję 56 i 62. No i powstrzymuję się od jakiś dużych zakupów, bo wiem, że znajomi mają coś tam dla mnie więc czekam aż pozbieram i wtedy będę wiedzieć, co muszę jeszcze kupić. Poza tym nie mam jeszcze gdzie tego trzymać

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
To fakt, dobrze mieć jednego lekarza prowadzącego, ale ja mam bardzo małe zaufanie do lekarzy. Jak się staraliśmy to chodziłam do najlepszych specjalistów a na koniec okazało się ze niepotrzebnie faszerowali mnie lekami... także teraz podchodzę z dużą rezerwa do tego co lekarze mówią. No i tez nie zdecydowałam się na szpital - biorę pod uwagę 2. Oba mają 3 st. referencyjnosci i w kazdym pracuje jeden z lekarzy. A jak się czyta opinie w internecie to - ile ludzi, tyle opinii...
Trochę rozumiem Twoje podejście, ale w końcu musisz jakiemuś lekarzowi zaufać...
Ja planuję rodzić w szpitalu z 2. stopniem, ale ma mega pozytywnych opinii w necie jak i wśród znajomych.

Cytat:
Witajcie me Dziewoje! Przejdę od razu do rzeczy coby nie smęcić za bardzo i odniosę się do co niektórych tematów, bo niektórych zostało już sporo powiedziane i nic mądrzejszego nie napiszę.

Karolinka, bardzo Ci współczuję tych przeżyć z zaparciami.. Nie potrafię wyobrazić sobie tego bólu, który musiałaś znosić. Może po ciąży warto zbadać sobie jelito grube? Skąd taka akcja, itd. czy to po prostu mega zaparcia ciążowe?

Odnośnie ubranek, to ja będę prała dopiero przełom maja/czerwca. Może bardziej koniec czerwca? Toż one i tak miesiąc przeleżą, jeśli będzie według terminu.

Poluś, to Ty pytałaś mnie jak szukam gałek na alie? Wpisz w wyszukiwarce "handle cabinet" i powinny Ci wyskoczyć.

Odowska, jak przeczytałam twoją opinię na temat książek, to poczułam się jakby mi oczy się otworzyły.. Jesteś niesamowita. Jeśli mam być szczera, to w życiu nie spojrzałam na te bajki z tej strony. Ot bajka, ot wilczek, ale byłam też starsza i wiedziałam, że to tylko bajka, nie brałam tego do siebie, ale przecież nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Twoje argumenty są naprawdę mocne i przede wszystkim - racjonalne. No i gratuluję Żelka! Słodkie zdrobnienie swoją drogą. Może poproszę Blankę by zmieniła mi Anielkę na Dankę?

Camelitos, 23 lipca mamy również drugą rocznicę ślubu i tak bardzo chciałabym aby Anielka urodziła się tego dnia.. Może nam obojgu się poszczęści?

Pozytywna i Regularkate - gratuluję Wam z całego serca!

Folinko, właśnie przeczytałam twojego posta Mam rozumieć, że jestem spamerką? Wczoraj się nie odzywałam, bo od 8 do 17 non stop na nogach, byłam w lumpeksach z koleżanką i w kilku innych sklepach. Jak weszłam do domu o 17, to nawet nie usiadłam, tylko wzięłam się za sprzątanie i w 2 godziny miałam ogarniętą chatę kuchnia, podłogi, itd., a tak to czasem i za cały dzień nie ogarnę! Tak, to ja darłam się o zbyt krótkie gondole Zerknęłam dzisiaj na wózek Joie Mytrax z gondolą, ale przeraziło mnie, że materacyk tejże gondoli ma tylko 73 cm, to chyba jednak małowato, jak uważasz?

Dorka, ja będę miała po kilka sztuk bodziaków z krótkim, długim, pajacyków na 56, maksymalnie 7. Bardziej celuję w rozmiar 0-3, czyli 56-62 oraz 3-6 - 62-68. Tych ubranek będę miała myślę po ok. 10 sztuk, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.

Proszę pokazywać wózki bez zastanawiania!

Dziewczyny, jest sens, żeby wkleić na pierwszą stronę takie oto podsumowanie i edytować w miarę czasu, żeby potem nie szukać? (napisałam to, co wyciągnęłam z postów na dniach)

Wiersze:
- Jan Brzechwa
- Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa)

Wydawnictwa:
- Dwie Siostry
- Muchomor
- Tatarak
- Mamania

Księgarnie:
- Lokator (Kraków)

Bajki rymowane:
- Urszula Kozłowska

Polecane książeczki:
- Pucio
Norka ja jestem za tym, żeby te info dać na główną! Są to rzeczy, do których możemy nawet po porodzie szybko wrócić!

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kurde, miałam napisany post i... zalalam laptopa inka przynajmniej 2 dni bez komputera...

No ale co do wózków:

Oba mają wygląd retro i nowoczesne ułatwienia a więc dwie ważne dla mnie cechy
Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że łatwiej prowadza się jedna ręką (a tylko tyle ich mam &#128521 wózek na większych kołach ale równocześnie skretnych, co dokładnie pokrywa się z moją estetyka oba mają opcje gondola + spacerówka i można dopiąć fotelik maxi cosi.

No ale do celu, wybrałam 2 modele, chce je oczywiście jeszcze porównać i poprowadzac na żywo:
1. Navigation Caravel w kolorze szary+mięta http://www.navington.com/shop/caravel/

2. Bebecar stylo class w kolorze szarym https://www.bebecar.com/bebecar/int/stylo-class

Ciekawe te wózki. Oczywiście zapisuję sobie, żeby później o nich poczytać!

Cytat:
Pewnie tak

Zua, zapomniałabym - gratulacje z powodu pozytywnego rozwiązania sprawy z tym "pajacem", oby teraz komornik się ładnie postarał
A ten wysoki cukier to nie z powodu kaszy? Jaglana chyba ze wszystkich (poza manną) ma bardzo wysokie IG.

Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?

Skończyłam też ciuchobranie - więcej nie kupuję, chyba że trafię na coś cudownego. Zastanawiam się, co teraz, chciałam póki co kupić same drobiazgi. Myślałam o pieluszkach tetrowych itd., kocykach, otulaczach, kokonie, poduszce do karmienia. Albo przygotuję rzeczy potrzebne w pierwszej kolejności do szpitala i chwilę po nim, hm..

Mam pytanie: co kupujecie na lato do okrycia dziecka (w wózku, w łóżeczku?). Kocyk dzianinowy, pieluszka muślinowa/tetrowa/flanelowa czy coś jeszcze innego? Bo kompletnie nie mam pojęcia co kupić....
Summer nie pocieszasz z tą krzywą cukrową... Ja potem planuję iść do pracy I mam nadzieję, że dam rady...

Cytat:

Cytat:

Gratuluję pozytywnych wieści z UP. I na pewno będzie wszystko dobrze z łożyskiem i pępowiną

Jutro jestem sama w domu i zastanawiam się co zrobić na obiad... Myślę o pizzy, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało samej dla siebie ją robić... Jakieś pomysły/propozycje?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:20   #1690
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Elu, dziękuję

no właśnie siedzę w domu i to kłopot. jak pracowałam, nie było takiego problemu, padałam jak mucha po całym dniu. Ale teraz nic nie pomaga, ani spacer, bo staram się spacerować, jak tylko jest czym oddychać w mieście, ale też ostatnio miałam mega intensywny dzień z moją 2letnią żywiołowa siostrzenicą, cały dzień byłam z nią sama, a przy cioci wiecie - wszystko wolno i co z tego, że padłam zmęczona o 21, kiedy i tak obudziłam się o 3 i koniec spania.
wiosną może spróbuje spacerować pod sam wieczór, żeby jak mówisz, zmęczyć się przed samym snem.
a jak nie pomoże to co coco dżambo i do przodu!
dziękuję!

też mam rozkminy co do pieluszek, dołączam więc do Twojego pytania

Cytat:

gratulacje!

Cytat:
Elu, jest takie coś jak melatonina, która wytwarza się w naszym ciele, gdy wokół jest ciemno (jak widać, nie zawsze ). Jest w tabletkach, ale że już mi się za nią oberwało tutaj, to zapytaj o to lekarza, koniecznie. A może nie pytaj, zobacz co on powie. Gorzej jak powie, że nie ma niczego, a skoro nic o niej nie wspomni, to widocznie nie można (masło maślane). Hektolitry mleka () przed snem i dużo magnezu. Ja biorę 3 tabletki Magne B6 wieczorem i zauważyłam, że lepiej mi się po tym sypia. Wczoraj na noc nie wzięłam, dzisiaj wezmę i zobaczę czy znów obudzę się o 5.

No to będę bez obaw kupować pierzynki z wypełnieniem, ale jeszcze prosiłabym o opinię osób, które już takowe mają i jak to się ma do rzeczywistości.
słyszałam o melatoninie właśnie.. tak teraz myślę, że w poniedziałek mam endokrynologa i chyba już spróbuje u niej podgadać. Może a nuż się zlituje i coś podpowie.
Mleczko.. hmm.. ciepłe lubię tylko z płatkami, myślisz, ze przejdzie?

Magnez właśnie kończę opakowanie i lecę po taki, który polecałaś. Mam je odłożone.. A może dziś wezmę na wieczór jeszcze ze dwie kapsułki tego co mam? ile tego można na dobę, da się przesadzić z magnezem? nie wiesz?
dziękuję

właśnie też myślę o tych pieluszkach, ceny przeróżne ale dobrze byłoby, żeby za tym szła jakość te od Hubiego będą ok?
Stary 2018-03-07, 17:20   #1691
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
.

Dziewczyny, która z Was miała problemy ze swędzącą (łuszczącą się chyba) skórą i pytała czym się smarujemy? Szybko mi się tu zgłaszać.
Niestety ja Póki co ratuje się kremem Mediderm ale średnio działa

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Ja mam takie kolorowanki dla dorosłych i tam daję upust swoim artystycznym (nie)zdolnościom

Trochę rozumiem Twoje podejście, ale w końcu musisz jakiemuś lekarzowi zaufać...
Ja planuję rodzić w szpitalu z 2. stopniem, ale ma mega pozytywnych opinii w necie jak i wśród znajomych.

Jutro jestem sama w domu i zastanawiam się co zrobić na obiad... Myślę o pizzy, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało samej dla siebie ją robić... Jakieś pomysły/propozycje?
Piona, tez mam kolorowanki - prezent od Tz na odstresowanie

Co do zaufania lekarzom...wiem ale niestety nie jest to takie proste.

A jeśli chodzi o obiad to pizza jest zawsze dobrym wyborem Albo np na szybko: tortilla z surówka / warzywami i kurczakiem
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:34   #1692
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Nesska, następnym razem przed wizytą powiedz mu, żeby ładnie zapozował, bo ciotki chcą zobaczyć słodziaka. Gratuluję zdrowego chłopczyka.

Nareszcie jakiś lekarz, który nie straszy, tylko podchodzi zdroworozsądkowo do sytuacji. Będziecie kontrolować i trzymać rękę na pulsie.

Właśnie zastanawiałam się między 75x75 a 120x120. 75x75 starczy na niecały rok sądząc po centrymetrach, a 120 będzie na kolejne lato. U Hubiego większa pieluszka bambusowa to wydatek ponad 25 zł więcej. I bądź tu mąrdy.

Summer, coco dżambo, i do przodu! Jak będziesz chciała, to pisz nam tutaj jak się czujesz, o swoich dolegliwościach, coby ciężar z serca zrzucić i emocje wyrzucić. Ja na te moje bóle w kości krzyżowej zastosowałam w łóżku przed snem, małe rozruszanie kości - kolanami na boki i do podłoża, rozciąganie pochylając do przodu (jeszcze na stojąco), wypinam też tyłek do góry leżąc na plecach, ale nie wiem czy to dobre ćwiczenie na teraz, staram się nie napinać brzucha.

Miałam też poprosić Cię o link pieluszki do alie, można?

Asiaczku, jeśli dalej szukasz gałek, to wejdź tutaj, jakoś o wiele więcej ich jest --> https://www.aliexpress.com/category/...7da223dcOHno8J Taka kategoria.

Dzięki, Norko, za wsparcie, z dnia na dzień jest mi coraz trudniej i chodzić, i robić pewne rzeczy w domu, ale chciałabym w takim stanie dociągnąć do porodu, zwłaszcza, że planuję podjąć ryzyko i spróbować sn.

Co do pieluszek:

https://pl.aliexpress.com/item/120-1...ceBeautifyAB=0

Cytat:
Mi lekarz zleciła jonogram żeby zobaczyć, czy na tym poziomie wszystko gra. Może zagadaj lekarza, że masz takie drętwienie?

Ja póki co kupuję 56 i 62. No i powstrzymuję się od jakiś dużych zakupów, bo wiem, że znajomi mają coś tam dla mnie więc czekam aż pozbieram i wtedy będę wiedzieć, co muszę jeszcze kupić. Poza tym nie mam jeszcze gdzie tego trzymać

Norka ja jestem za tym, żeby te info dać na główną! Są to rzeczy, do których możemy nawet po porodzie szybko wrócić!

Summer nie pocieszasz z tą krzywą cukrową... Ja potem planuję iść do pracy I mam nadzieję, że dam rady...

Gratuluję pozytywnych wieści z UP. I na pewno będzie wszystko dobrze z łożyskiem i pępowiną

Cytat:
no właśnie siedzę w domu i to kłopot. jak pracowałam, nie było takiego problemu, padałam jak mucha po całym dniu. Ale teraz nic nie pomaga, ani spacer, bo staram się spacerować, jak tylko jest czym oddychać w mieście, ale też ostatnio miałam mega intensywny dzień z moją 2letnią żywiołowa siostrzenicą, cały dzień byłam z nią sama, a przy cioci wiecie - wszystko wolno i co z tego, że padłam zmęczona o 21, kiedy i tak obudziłam się o 3 i koniec spania.
wiosną może spróbuje spacerować pod sam wieczór, żeby jak mówisz, zmęczyć się przed samym snem.
dziękuję!

też mam rozkminy co do pieluszek, dołączam więc do Twojego pytania

gratulacje!

słyszałam o melatoninie właśnie.. tak teraz myślę, że w poniedziałek mam endokrynologa i chyba już spróbuje u niej podgadać. Może a nuż się zlituje i coś podpowie.

Magnez właśnie kończę opakowanie i lecę po taki, który polecałaś. Mam je odłożone.. A może dziś wezmę na wieczór jeszcze ze dwie kapsułki tego co mam? ile tego można na dobę, da się przesadzić z magnezem? nie wiesz?
dziękuję

właśnie też myślę o tych pieluszkach, ceny przeróżne ale dobrze byłoby, żeby za tym szła jakość te od Hubiego będą ok?

Noo, każdy reaguje inaczej, ale ja bym do pracy nie doczłapała. Nie dość, że zrobiłam się senna, głodna jak pies, ręce mi się trzęsły, to jeszcze głowa pękała. Ale to chyba taki wyjątkowy przypadek jestem, bo żadna chyba się nie skarżyła aż tak

Elu, no ja bym uważała na radę Norki i wieczorem niczego w hektolitrach nie wypijała Ja wystarczy, że wieczorem zerknę na szklankę z wodą, a już biegam do toalety

A propos pieluszek - w Smyku duży wybór i pieluszek, i kocyków cienkich, któraś kupowała? Bo widzę niezłe ceny na niektóre z tych rzeczy. Powiem wam, że na co jak na co, ale na pieluchy i otulacze nie chcę wydawać majątku, bo pomijając wszystkie inne względy, to u mnie te rzeczy będę użytkowane przez dziecia na równi z kotami.

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-03-07 o 17:36
Stary 2018-03-07, 17:39   #1693
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję!

dziękuję

Spałaś 6 godzin po intensywnym dniu, to mało? Co jeszcze byś chciała? A tak poważnie, to boję się kłaść wcześniej niż 22 czy 23, bo wstanę i 6/7 i co wtedy? Nie ma co robić, kręcę się w łóżku jakbym za proszeniem coś w tyłku miała.... Wczoraj po całym dniu biegania (położyłam się po 22), a i tak wstałam o 5tej, to nie jest normalne, to je ciąża. Szczerze, to nie wiem ile można naraz, na ulotce pisze, że do 6 dziennie przy niedoborach. Jak przeczytałam, że bodajże Folinka albo Odowska, bierze po kilkanaście dziennie, to przestałam się bać. Niedobory ma przeważnie każdy. Ja musiałam przez prawie 2 tygodnie brać codziennie po 6 tabletek, żeby powieka się uspokoiła, w sumie dalej staram się brać 6. Lepiej poradzić się lekarza, może endokrynolog będzie mógł pomóc? Wykończ to co masz i leć po Magne B6, z doświadczenia mogę powiedzieć, że pomaga.

Mleko z płatkami przejdzie, tylko takie pijam.

Eluś, ja od Hubiego będę kupowała. Jeszcze patrzyłam na Magmaris, ale Hubi jakoś bardziej mnie przekonuje. No i ma torbę BabyOno, którą chcę kupić do wózka.

Cytat:
A tak wezwałam do tablicy, bo jutro z okazji dnia kobiet będzie promocja na zróbsobiekrem -10%, a stamtąd polecałam masło shea NILOTICA --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ma...ORGANICZNE/580 alboo masło awokado --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Maslo-Avocado/561 A co dokładnie smarujesz? Całe ciało?

Stary 2018-03-07, 17:43   #1694
asiaczek
Zakorzenienie

Norciu,dziękuję za to info o gałkach, popatrzę

Co do kołderki to syn ma to wypełnienie i oddzielnie poszewki i dość często ją piorę w 60 stopniach, bo mam schizy na punkcie roztoczy

Pielucha bambusowa- mam ten większy rozmiar, w razie potrzeby składałam na pół a w takiej dużej mogłam też otulać synka.

Co do problemów ze snem to może melisa???
Moja teoria od dawna była taka,że hormony hormonami,ale siedzenie w domu na.L4 pogarsza sytuację, bo organizm jednak jest bardziej wypoczęty. I ta teoria potwierdzala się u większości moich znajomych

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-03-07 o 17:51
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:44   #1695
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, Norko, za wsparcie, z dnia na dzień jest mi coraz trudniej i chodzić, i robić pewne rzeczy w domu, ale chciałabym w takim stanie dociągnąć do porodu, zwłaszcza, że planuję podjąć ryzyko i spróbować sn.

Co do pieluszek:

Noo, każdy reaguje inaczej, ale ja bym do pracy nie doczłapała. Nie dość, że zrobiłam się senna, głodna jak pies, ręce mi się trzęsły, to jeszcze głowa pękała. Ale to chyba taki wyjątkowy przypadek jestem, bo żadna chyba się nie skarżyła aż tak

Elu, no ja bym uważała na radę Norki i wieczorem niczego w hektolitrach nie wypijała Ja wystarczy, że wieczorem zerknę na szklankę z wodą, a już biegam do toalety

A propos pieluszek - w Smyku duży wybór i pieluszek, i kocyków cienkich, któraś kupowała? Bo widzę niezłe ceny na niektóre z tych rzeczy. Powiem wam, że na co jak na co, ale na pieluchy i otulacze nie chcę wydawać majątku, bo pomijając wszystkie inne względy, to u mnie te rzeczy będę użytkowane przez dziecia na równi z kotami.
Dziękuję za link. A propos kocyka - wrzucałam już tutaj kiedyś link do kocyka bawełnianego --> https://pl.aliexpress.com/item/13-Ko...ceBeautifyAB=0 Kosztuje ok. 15 zł, a w komentarzu jedna z kobiet napisała, że w Smyku były identyczne za 50 zł. Może warto tutaj kupić? Wzmianka o kotach mnie rozśmieszyła. Skoro tak, to może jednak alie?

Summer, a myślałaś o basenie czy on raczej nie pomoże?

Dziewczyny, przepadłam..
https://www.aliexpress.com/item/Even...ceBeautifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/2M-3...ceBeautifyAB=0

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 17:47
Stary 2018-03-07, 17:49   #1696
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Piona, tez mam kolorowanki - prezent od Tz na odstresowanie

Co do zaufania lekarzom...wiem ale niestety nie jest to takie proste.

A jeśli chodzi o obiad to pizza jest zawsze dobrym wyborem Albo np na szybko: tortilla z surówka / warzywami i kurczakiem
Oo tortilla Tylko musiałabym po mięcho jechać, bo nie mam w domu... Kurka trudny wybór

Cytat:

Co do pieluszek:

Mi też jakoś jest coraz trudniej, robię się rozdrażniona więc cieszę się, że za chwilę idę już na to l4... I weź nie strasz tą glukozą... Bo jak tam padnę, to kto mnie pozbiera?

Ja kupiłam póki co pieluszki tetrowe na promo w lidlu 3szt. za 19zł chyba 75x75. Są całkiem fajne. Reszte to będę polować na alle no i tetrę taką podstawową stricte jako pieluche to będę szukać najtańszej białej bez udziwnień. Ogólnie to gubię się w tych otlaczach, rożkach, kocykach... za dużo tego

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:50   #1697
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucę ten post Norki na pierwszą stronę i uzupełnię wizytę wieczorem

Dziś mam zabiegany dzień, wróciłam z zakupów i sprzątam, jeszcze sypialnia i podłogi i schody muszę umyć... Chciałabym je umyć po kolanach bo tak dokładniej, ale nie wiem co na to Nina powie haha 😂
Moj kręgosłup tez może być niezadowolony... Ale Zaryzykuje.

Tęsknię już za M. Nie ma być w piątek rano... A miał być dziś, no ale trudno. Dobry zastrzyk gotówki też nam w sumie potrzebny

Co do obiadu, u mnie dziś jajko sadzone z ziemniakami i marchewka na gęsto z czosnkiem. Tak na szybko.

Ja też się bawię w kolorowanki dla. Dorosłych mogę wam wrzucić zdjęcie

Ja ogólnie mam kilka rzeczy na 56 kupionych, jak coś teraz kupuje to na 62..
Mam dostać dwa pudła jedno od kuzynki, drugie od rodziny że strony męża. Swoje też mam po kuzynce.
Więc na razie się wstrzymuje, bo po prostu nie wiem ile czego będzie, a po co mam wydawać kasę, jak może nie zdarzyć wszystkiego założyć

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:50   #1698
summer_overture
Zadomowienie

Dzięki, Norko, zerknę.

A z kotów się nie śmiej, kto nie ma kota w domu, ten nie wie, jakie to wszędobylskie i wygodnickie stworzenie :P Dlatego wszystko co milusie, puchate i designerskie odpada, bo po prostu będzie zaraz obkłaczone, oślinione i wymemłane kocimi kopytami.

Basen odpada, choć byłby cudowny, ale ja od początku ciąży na drugie mam INFEKCJA. Więc niestety, lekarz surowo zabrania

A rożek kupujecie? Bo widziałam, że ktoś pisał, że nie, bo za gorąco itd., ale ja sobie pomyślałam, że taki cienki, bawełniany dla świeżo upieczonego ojca byłby fajny, bo czułby się pewniej, co nie? Znalazłam kilka fajnych i chyba kupię jeden - usztywniany.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-07, 17:54   #1699
xXBlankaXx
Zakorzenienie

DSC_0116.JPG

Stary 2018-03-07, 17:56   #1700
pozytywnaj
Zadomowienie

Nadrobię powoli!

Ovejita ja chodzę tylko do jednego i ufam mu w 100%.Bo komuś muszę, żebym nie zwariowała... Domyślam się, jak Ci ciężko

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 17:58   #1701
Elaaaa
Wtajemniczenie

Summer haha no z hektolitrami faktycznie trzeba uważać, ale ja zauważyłam, że czy piję na wieczór czy nie o i tak wstaję sikać

Norciu hah to mi się marzy pospać choć od 23 do 6-7..
próbuje dziś wziąć ten magnez i zobaczymy, może jutro wstanę o 10 ale mi się marzy..

zaglądam do Hubiego na pieluszki, a alli już nie kuś..
Stary 2018-03-07, 18:01   #1702
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, Norko, zerknę.

A z kotów się nie śmiej, kto nie ma kota w domu, ten nie wie, jakie to wszędobylskie i wygodnickie stworzenie :P Dlatego wszystko co milusie, puchate i designerskie odpada, bo po prostu będzie zaraz obkłaczone, oślinione i wymemłane kocimi kopytami.

Basen odpada, choć byłby cudowny, ale ja od początku ciąży na drugie mam INFEKCJA. Więc niestety, lekarz surowo zabrania

A rożek kupujecie? Bo widziałam, że ktoś pisał, że nie, bo za gorąco itd., ale ja sobie pomyślałam, że taki cienki, bawełniany dla świeżo upieczonego ojca byłby fajny, bo czułby się pewniej, co nie? Znalazłam kilka fajnych i chyba kupię jeden - usztywniany.
Ale ja się nie śmieję z kotów, tylko fajnie to opisałaś. Dopóki nie wyjechałam do liceum, to codziennie żyłam z kotami, więc wiem, że kocie kłachy można znaleźć nawet..... no.

Kupuję rożek, nawet mi się przyda, tej co nigdy niemowlaczka nie trzymała na rękach i tatusiowi też na pewno pomoże przy oswojeniu się, a potem może służyć jako kocyk na zimne wieczory czy do wózka na spacer w chłodniejszy dzień. Tylko ja myślałam raczej o nieusztywnianym.

Stary 2018-03-07, 18:01   #1703
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Co myślicie o kocykach i kolderkach typu Minky? Są tak śliczne ale czy praktyczne ?
U nas się sprawdzały zamiast kołdry ale. mały się urodził zimą. Do tej pory przytula koc

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 18:04   #1704
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Kupuje dwa rożki. Bo potrzebuje do szpitala, jeden mam w domu.
Ten starszy i jeden kupię tańszy będzie do szpitala, a taki z kompletu z Kokonu i łóżeczka będzie w razie jakby jakiś znajomy czy prababcia nie była pewna a chciała mała wziąć na ręce w pogotowiu będzie.

A do spania kupuje otulacz, albo uszyje sama

Stary 2018-03-07, 18:08   #1705
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Summer haha no z hektolitrami faktycznie trzeba uważać, ale ja zauważyłam, że czy piję na wieczór czy nie o i tak wstaję sikać

próbuje dziś wziąć ten magnez i zobaczymy, może jutro wstanę o 10 ale mi się marzy..

Za marzenia nie karają!
Będę kusić, bo jest czym. Takie fajne rzeczy za taką cenę.. Będą różyczki zamiast cotton balls.

Summer, a słyszałaś o sposobie aplikowania tampona na czas basenu? Można go wysmarować żelem do higieny intymnej Provag i wtedy zaaplikować, coby iskier nie było przy wkładaniu.
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Kupuje dwa rożki. Bo potrzebuje do szpitala, jeden mam w domu.
Ten starszy i jeden kupię tańszy będzie do szpitala, a taki z kompletu z Kokonu i łóżeczka będzie w razie jakby jakiś znajomy czy prababcia nie była pewna a chciała mała wziąć na ręce w pogotowiu będzie.

A do spania kupuje otulacz, albo uszyje sama
Blanka, złota rączka.

A kupujesz usztywniane czy miękkie?

Stary 2018-03-07, 18:09   #1706
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja się nie śmieję z kotów, tylko fajnie to opisałaś. Dopóki nie wyjechałam do liceum, to codziennie żyłam z kotami, więc wiem, że kocie kłachy można znaleźć nawet..... no.

Kupuję rożek, nawet mi się przyda, tej co nigdy niemowlaczka nie trzymała na rękach i tatusiowi też na pewno pomoże przy oswojeniu się, a potem może służyć jako kocyk na zimne wieczory czy do wózka na spacer w chłodniejszy dzień. Tylko ja myślałam raczej o nieusztywnianym.
A dlaczego nieusztywniany?? Bo sama rozważam....
A co do kłaków - taaa, a kiedyś wlazł mi w majty koci wąs i cały dzień kłuł mnie po tyłku. Dopiero po gruntownym przetrzepaniu bielizny go znalazłam

Cytat:

Hubi ma pieluszki przyzwoite, a na allie są przepiękne. Ot i różnica :P

Cytat:
Za marzenia nie karają!
Będę kusić, bo jest czym. Takie fajne rzeczy za taką cenę.. Będą różyczki zamiast cotton balls.

Summer, a słyszałaś o sposobie aplikowania tampona na czas basenu? Można go wysmarować żelem do higieny intymnej Provag i wtedy zaaplikować, coby iskier nie było przy wkładaniu.
Norko, powiem ci, że gdzieś czytałam, że tampony w ciąży to nie jest dobry pomysł i lepiej ich nie aplikować. Boję się, że tylko bym sobie tym zaszkodziła, a że infekcje co rusz mnie dopadają, to nie chcę ryzykować i testować na sobie...

A w temacie allie... oto co znalazłam przed chwilą: https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...ceBeautifyAB=0

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-07, 18:10   #1707
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Za marzenia nie karają!

Blanka, złota rączka.

A kupujesz usztywniane czy miękkie?
Miękkie. Z usztywnieniem miałam do czynienia i dla mnie tragedia, ta wkładka w ogóle mi nie pasuje.

Stary 2018-03-07, 18:13   #1708
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Miękkie. Z usztywnieniem miałam do czynienia i dla mnie tragedia, ta wkładka w ogóle mi nie pasuje.

Muszę sobie gdzieś macnąć, bo ja chyba miałam do czynienia tylko z miękkim...

Dziewczyny, spadam na kanapę i jakąś lekturę, bo coś od godziny boli mnie podbrzusze i czuję, że macica się ostro napina :/
Miłego wieczoru!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-07, 18:14   #1709
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, Norko, zerknę.

A z kotów się nie śmiej, kto nie ma kota w domu, ten nie wie, jakie to wszędobylskie i wygodnickie stworzenie Dlatego wszystko co milusie, puchate i designerskie odpada, bo po prostu będzie zaraz obkłaczone, oślinione i wymemłane kocimi kopytami.

Haha, bardzo mi się spodobało określenie "kocie kopyta" 😂😂😂
I nas też wszystko będzie w kłakach

Nie mam dzisiaj weny na nic. Miałam takie plany czego to dzisiaj nie zrobię, a leżę. 😁

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 18:57   #1710
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego nieusztywniany?? Bo sama rozważam....
A co do kłaków - taaa, a kiedyś wlazł mi w majty koci wąs i cały dzień kłuł mnie po tyłku. Dopiero po gruntownym przetrzepaniu bielizny go znalazłam

Hubi ma pieluszki przyzwoite, a na allie są przepiękne. Ot i różnica :P

Norko, powiem ci, że gdzieś czytałam, że tampony w ciąży to nie jest dobry pomysł i lepiej ich nie aplikować. Boję się, że tylko bym sobie tym zaszkodziła, a że infekcje co rusz mnie dopadają, to nie chcę ryzykować i testować na sobie...

A w temacie allie... oto co znalazłam przed chwilą: https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...ceBeautifyAB=0
A tak tak, widziałam, ale nie spodobał mi się ten meszek/polar/puszek pod spodem. Wolę minky.

Masz rację, lepiej nie testować. Mnie tak korci, żeby na basen się wybrać, ale kostium jest już za mały uciska mi brzuch..

Niedobrze, że boli.. Odpocznij, a potem daj znać czy jest już lepiej.

Ja na pewno zamówię te urocze opaski --->
https://pl.aliexpress.com/item/3-Pcs...460.0.0.u9VnZJ
https://pl.aliexpress.com/item/3PCS-...c8e4b06e&tpp=1
https://pl.aliexpress.com/item/New-B...460.0.0.6J7IIb
https://pl.aliexpress.com/item/Retai...460.0.0.6J7IIb
Ciekawe czy się przydazą.

Podobają mi się ogromnie te kocyki --> https://pl.aliexpress.com/item/Free-...ceBeautifyAB=0 Niech ktoś mi powie czy ta ilość za tę cenę i tej wielkości jest tanio czy normalnie?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 19:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości