|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo mały jest okazem zdrowia nie mam ładnych zdjęć bo twarz zaslanial ręką na i noga nie wiem jak on to zrobił pepowina dalej dwunaczyniowa, łożysko wydolne. Gin mówiła że przepływy i łożysko będziemy teraz częściej obserwować bo jest mniejsze niż powinno być i po 26 tygodniu może wykazywać cechy niewydolności. Ale to tylko takie gdybanie, na razie kazała się nie przejmować bo wszystko jest idealne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa, to taki komplet pościeli już mam, to jeszcze kołderka :P A z bólami, Norciu, nic nie zrobię - zacisnę zęby, coco jambo i do przodu. Ze mnie to twarda sztuka, wydaje mi się, że dużo zniesę ![]() Cytat:
Elu, dziękuję A jaki tryb życia prowadzisz obecnie? Siedzisz na l4 czy coś? Bo ja zauważyłam, że dużo lepiej sypiam jak się zmasakruję spacerem, że w drodze powrotnej podpieram się jęzorem. Potem lekka kolacja i zdarza mi się spać wspaniale. Ale generalnie do północy jestem totalnie wypoczęta, potem na chwilę przysnę, a potem zaczyna się dreptanie i brak snu :/ P.s. oglądam te pieluszki bambusowe i muślinowe i, o kurka, ależ one mają ceny |
||
|
|
|
#1685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak jak dziewczyny piszą, polecam się fizycznie zmęczyć np jakiś długi spacer ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
120 x120 to już jest porządny kawał materiału stąd też te ceny
|
|||
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Witam was kobietki 😃
Norka, Blanka cudaśne te ciuszki 😃 Eluś śliczna pościel zielone króliczki i jeżyki mi się podobają 😘 Łącze się w bólu z tymi co spać nie mogą no i to częste sikanie a w cale nie będzie lepiej 😂 Do spania dla bobaska tak jak piszecie to pielucha bambusowa i na pewno cienki kocyk. Ale kupię też kocyk z minki bo strasznie mi się podobają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za info, muszę gdzieś do sklepu zajrzeć i pomacać, żeby sobie taki wymiar zwizualizować, ale tak myślałam, że 120 cm to już dla takiego dużego dziecia. Nesska, nie widziałam twojego posta - gratki!! Blanko, ja będę wdzięczna jak wpiszesz mi wizytę na 09. i 30 marca, z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#1688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Jest w tabletkach, ale że już mi się za nią oberwało tutaj, to zapytaj o to lekarza, koniecznie. A może nie pytaj, zobacz co on powie. Gorzej jak powie, że nie ma niczego, a skoro nic o niej nie wspomni, to widocznie nie można (masło maślane). Hektolitry mleka ( ) przed snem i dużo magnezu. Ja biorę 3 tabletki Magne B6 wieczorem i zauważyłam, że lepiej mi się po tym sypia. Wczoraj na noc nie wzięłam, dzisiaj wezmę i zobaczę czy znów obudzę się o 5. No to będę bez obaw kupować pierzynki z wypełnieniem, ale jeszcze prosiłabym o opinię osób, które już takowe mają i jak to się ma do rzeczywistości. Cytat:
Gratuluję zdrowego chłopczyka. Nareszcie jakiś lekarz, który nie straszy, tylko podchodzi zdroworozsądkowo do sytuacji. Będziecie kontrolować i trzymać rękę na pulsie. Cytat:
![]() Summer, coco dżambo, Miałam też poprosić Cię o link pieluszki do alie, można? ![]() Asiaczku, jeśli dalej szukasz gałek, to wejdź tutaj, jakoś o wiele więcej ich jest --> https://www.aliexpress.com/category/...7da223dcOHno8J Taka kategoria. Dziewczyny, która z Was miała problemy ze swędzącą (łuszczącą się chyba) skórą i pytała czym się smarujemy? Szybko mi się tu zgłaszać.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 17:11 |
|||
|
|
|
#1689 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mi lekarz zleciła jonogram żeby zobaczyć, czy na tym poziomie wszystko gra. Może zagadaj lekarza, że masz takie drętwienie?
Cytat:
Ja mam takie kolorowanki dla dorosłych i tam daję upust swoim artystycznym (nie)zdolnościom Cytat:
![]() Cytat:
Ja planuję rodzić w szpitalu z 2. stopniem, ale ma mega pozytywnych opinii w necie jak i wśród znajomych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mam nadzieję, że dam rady...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro jestem sama w domu i zastanawiam się co zrobić na obiad... Myślę o pizzy, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało samej dla siebie ją robić... Jakieś pomysły/propozycje?
|
|
#1690 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co z tego, że padłam zmęczona o 21, kiedy i tak obudziłam się o 3 i koniec spania.wiosną może spróbuje spacerować pod sam wieczór, żeby jak mówisz, zmęczyć się przed samym snem. a jak nie pomoże to co coco dżambo i do przodu! ![]() ![]() dziękuję! też mam rozkminy co do pieluszek, dołączam więc do Twojego pytania ![]() Cytat:
Cytat:
Mleczko.. hmm.. ciepłe lubię tylko z płatkami, myślisz, ze przejdzie? ![]() ![]() Magnez właśnie kończę opakowanie i lecę po taki, który polecałaś. Mam je odłożone.. A może dziś wezmę na wieczór jeszcze ze dwie kapsułki tego co mam? ile tego można na dobę, da się przesadzić z magnezem? nie wiesz? ![]() dziękuję właśnie też myślę o tych pieluszkach, ceny przeróżne ale dobrze byłoby, żeby za tym szła jakość te od Hubiego będą ok?
|
|
|
#1691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co ratuje się kremem Mediderm ale średnio działa ![]() Cytat:
![]() Co do zaufania lekarzom...wiem ale niestety nie jest to takie proste. A jeśli chodzi o obiad to pizza jest zawsze dobrym wyborem Albo np na szybko: tortilla z surówka / warzywami i kurczakiem
|
||
|
|
|
#1692 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Norko, za wsparcie, z dnia na dzień jest mi coraz trudniej i chodzić, i robić pewne rzeczy w domu, ale chciałabym w takim stanie dociągnąć do porodu, zwłaszcza, że planuję podjąć ryzyko i spróbować sn. Co do pieluszek: https://pl.aliexpress.com/item/120-1...ceBeautifyAB=0 Cytat:
Cytat:
Noo, każdy reaguje inaczej, ale ja bym do pracy nie doczłapała. Nie dość, że zrobiłam się senna, głodna jak pies, ręce mi się trzęsły, to jeszcze głowa pękała. Ale to chyba taki wyjątkowy przypadek jestem, bo żadna chyba się nie skarżyła aż tak ![]() Elu, no ja bym uważała na radę Norki i wieczorem niczego w hektolitrach nie wypijała ![]() A propos pieluszek - w Smyku duży wybór i pieluszek, i kocyków cienkich, któraś kupowała? Bo widzę niezłe ceny na niektóre z tych rzeczy. Powiem wam, że na co jak na co, ale na pieluchy i otulacze nie chcę wydawać majątku, bo pomijając wszystkie inne względy, to u mnie te rzeczy będę użytkowane przez dziecia na równi z kotami. Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-03-07 o 17:36 |
|||
|
|
|
#1693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poważnie, to boję się kłaść wcześniej niż 22 czy 23, bo wstanę i 6/7 i co wtedy? Nie ma co robić, kręcę się w łóżku jakbym za proszeniem coś w tyłku miała.... Wczoraj po całym dniu biegania (położyłam się po 22), a i tak wstałam o 5tej, to nie jest normalne, to je ciąża. Szczerze, to nie wiem ile można naraz, na ulotce pisze, że do 6 dziennie przy niedoborach. Jak przeczytałam, że bodajże Folinka albo Odowska, bierze po kilkanaście dziennie, to przestałam się bać. Niedobory ma przeważnie każdy. Ja musiałam przez prawie 2 tygodnie brać codziennie po 6 tabletek, żeby powieka się uspokoiła, w sumie dalej staram się brać 6. Lepiej poradzić się lekarza, może endokrynolog będzie mógł pomóc? Wykończ to co masz i leć po Magne B6, z doświadczenia mogę powiedzieć, że pomaga. Mleko z płatkami przejdzie, tylko takie pijam. ![]() Eluś, ja od Hubiego będę kupowała. Jeszcze patrzyłam na Magmaris, ale Hubi jakoś bardziej mnie przekonuje. No i ma torbę BabyOno, którą chcę kupić do wózka. ![]() A tak wezwałam do tablicy, bo jutro z okazji dnia kobiet będzie promocja na zróbsobiekrem -10%, a stamtąd polecałam masło shea NILOTICA --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ma...ORGANICZNE/580 alboo masło awokado --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Maslo-Avocado/561 A co dokładnie smarujesz? Całe ciało?
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Norciu,dziękuję za to info o gałkach, popatrzę
![]() Co do kołderki to syn ma to wypełnienie i oddzielnie poszewki i dość często ją piorę w 60 stopniach, bo mam schizy na punkcie roztoczy ![]() Pielucha bambusowa- mam ten większy rozmiar, w razie potrzeby składałam na pół a w takiej dużej mogłam też otulać synka. Co do problemów ze snem to może melisa??? Moja teoria od dawna była taka,że hormony hormonami,ale siedzenie w domu na.L4 pogarsza sytuację, bo organizm jednak jest bardziej wypoczęty. I ta teoria potwierdzala się u większości moich znajomych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-03-07 o 17:51 |
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Summer, a myślałaś o basenie czy on raczej nie pomoże? ![]() Dziewczyny, przepadłam.. https://www.aliexpress.com/item/Even...ceBeautifyAB=0 https://www.aliexpress.com/item/2M-3...ceBeautifyAB=0
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 17:47 |
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko musiałabym po mięcho jechać, bo nie mam w domu... Kurka trudny wybór ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam póki co pieluszki tetrowe na promo w lidlu 3szt. za 19zł chyba 75x75. Są całkiem fajne. Reszte to będę polować na alle no i tetrę taką podstawową stricte jako pieluche to będę szukać najtańszej białej bez udziwnień. Ogólnie to gubię się w tych otlaczach, rożkach, kocykach... za dużo tego
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam zabiegany dzień, wróciłam z zakupów i sprzątam, jeszcze sypialnia i podłogi i schody muszę umyć... Chciałabym je umyć po kolanach bo tak dokładniej, ale nie wiem co na to Nina powie haha 😂 Moj kręgosłup tez może być niezadowolony... Ale Zaryzykuje. Tęsknię już za M. Nie ma być w piątek rano... A miał być dziś, no ale trudno. Dobry zastrzyk gotówki też nam w sumie potrzebny ![]() Co do obiadu, u mnie dziś jajko sadzone z ziemniakami i marchewka na gęsto z czosnkiem. Tak na szybko. Ja też się bawię w kolorowanki dla. Dorosłych mogę wam wrzucić zdjęcie ![]() Ja ogólnie mam kilka rzeczy na 56 kupionych, jak coś teraz kupuje to na 62.. Mam dostać dwa pudła jedno od kuzynki, drugie od rodziny że strony męża. Swoje też mam po kuzynce. Więc na razie się wstrzymuje, bo po prostu nie wiem ile czego będzie, a po co mam wydawać kasę, jak może nie zdarzyć wszystkiego założyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, Norko, zerknę.
A z kotów się nie śmiej, kto nie ma kota w domu, ten nie wie, jakie to wszędobylskie i wygodnickie stworzenie :P Dlatego wszystko co milusie, puchate i designerskie odpada, bo po prostu będzie zaraz obkłaczone, oślinione i wymemłane kocimi kopytami. Basen odpada, choć byłby cudowny, ale ja od początku ciąży na drugie mam INFEKCJA. Więc niestety, lekarz surowo zabrania ![]() A rożek kupujecie? Bo widziałam, że ktoś pisał, że nie, bo za gorąco itd., ale ja sobie pomyślałam, że taki cienki, bawełniany dla świeżo upieczonego ojca byłby fajny, bo czułby się pewniej, co nie? Znalazłam kilka fajnych i chyba kupię jeden - usztywniany. |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
DSC_0116.JPG
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobię powoli!
Ovejita ja chodzę tylko do jednego i ufam mu w 100%.Bo komuś muszę, żebym nie zwariowała... Domyślam się, jak Ci ciężko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer haha no z hektolitrami faktycznie trzeba uważać, ale ja zauważyłam, że czy piję na wieczór czy nie o i tak wstaję sikać
![]() Norciu hah to mi się marzy pospać choć od 23 do 6-7.. ![]() próbuje dziś wziąć ten magnez i zobaczymy, może jutro wstanę o 10 ale mi się marzy.. zaglądam do Hubiego na pieluszki, a alli już nie kuś..
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopóki nie wyjechałam do liceum, to codziennie żyłam z kotami, więc wiem, że kocie kłachy można znaleźć nawet..... no.Kupuję rożek, nawet mi się przyda, tej co nigdy niemowlaczka nie trzymała na rękach i tatusiowi też na pewno pomoże przy oswojeniu się, a potem może służyć jako kocyk na zimne wieczory czy do wózka na spacer w chłodniejszy dzień. Tylko ja myślałam raczej o nieusztywnianym.
|
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Kupuje dwa rożki. Bo potrzebuje do szpitala, jeden mam w domu.
Ten starszy i jeden kupię tańszy będzie do szpitala, a taki z kompletu z Kokonu i łóżeczka będzie w razie jakby jakiś znajomy czy prababcia nie była pewna a chciała mała wziąć na ręce w pogotowiu będzie. A do spania kupuje otulacz, albo uszyje sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę kusić, bo jest czym. Takie fajne rzeczy za taką cenę.. Będą różyczki zamiast cotton balls. Summer, a słyszałaś o sposobie aplikowania tampona na czas basenu? Można go wysmarować żelem do higieny intymnej Provag i wtedy zaaplikować, coby iskier nie było przy wkładaniu. Cytat:
![]() A kupujesz usztywniane czy miękkie?
|
|
#1706 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kłaków - taaa, a kiedyś wlazł mi w majty koci wąs i cały dzień kłuł mnie po tyłku. Dopiero po gruntownym przetrzepaniu bielizny go znalazłam ![]() Cytat:
Cytat:
A w temacie allie... oto co znalazłam przed chwilą: https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...ceBeautifyAB=0 |
|||
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, spadam na kanapę i jakąś lekturę, bo coś od godziny boli mnie podbrzusze i czuję, że macica się ostro napina :/ Miłego wieczoru! |
|
|
|
|
#1709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nas też wszystko będzie w kłakach ![]() Nie mam dzisiaj weny na nic. Miałam takie plany czego to dzisiaj nie zrobię, a leżę. 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz rację, lepiej nie testować. Mnie tak korci, żeby na basen się wybrać, ale kostium jest już za mały uciska mi brzuch.. Niedobrze, że boli.. Odpocznij, a potem daj znać czy jest już lepiej. Ja na pewno zamówię te urocze opaski ---> https://pl.aliexpress.com/item/3-Pcs...460.0.0.u9VnZJ https://pl.aliexpress.com/item/3PCS-...c8e4b06e&tpp=1 https://pl.aliexpress.com/item/New-B...460.0.0.6J7IIb https://pl.aliexpress.com/item/Retai...460.0.0.6J7IIb Ciekawe czy się przydazą. ![]() Podobają mi się ogromnie te kocyki --> https://pl.aliexpress.com/item/Free-...ceBeautifyAB=0 Niech ktoś mi powie czy ta ilość za tę cenę i tej wielkości jest tanio czy normalnie?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 19:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana 

ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo
nie wiem jak on to zrobił 

). Jest w tabletkach, ale że już mi się za nią oberwało tutaj, to zapytaj o to lekarza, koniecznie. A może nie pytaj, zobacz co on powie. Gorzej jak powie, że nie ma niczego, a skoro nic o niej nie wspomni, to widocznie nie można (masło maślane). Hektolitry mleka (

przynajmniej 2 dni bez komputera...
Albo np na szybko: tortilla z surówka / warzywami i kurczakiem