Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-07, 19:24   #1711
pozytywnaj
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Kurcze jak ja wam zazdroszczę tych zakupów itd. A ja praktycznie wszystko mam więc sobie tylko tak oglądam..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 19:24   #1712
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

Camelitos, 23 lipca mamy również drugą rocznicę ślubu i tak bardzo chciałabym aby Anielka urodziła się tego dnia.. Może nam obojgu się poszczęści?

Dziewczyny, jest sens, żeby wkleić na pierwszą stronę takie oto podsumowanie i edytować w miarę czasu, żeby potem nie szukać? (napisałam to, co wyciągnęłam z postów na dniach)

Wiersze:
- Jan Brzechwa
- Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa)

Wydawnictwa:
- Dwie Siostry
- Muchomor
- Tatarak
- Mamania

Księgarnie:
- Lokator (Kraków)

Bajki rymowane:
- Urszula Kozłowska

Polecane książeczki:
- Pucio
Cytat:
Dziękuję za link. A propos kocyka - wrzucałam już tutaj kiedyś link do kocyka bawełnianego --> https://pl.aliexpress.com/item/13-Ko...ceBeautifyAB=0 Kosztuje ok. 15 zł, a w komentarzu jedna z kobiet napisała, że w Smyku były identyczne za 50 zł. Może warto tutaj kupić? Wzmianka o kotach mnie rozśmieszyła. Skoro tak, to może jednak alie?
Norka no to taka niewielka różnica z tymi rocznicami że będziemy "prawie" razem obchodzić

Co do dopisania książeczek na 1 stronie jestem za, to bardzo przydatna informacja

Ja ten kocyk na pewno zamówię z ali - moja koleżanka zamówiła i też mi mówiła że jest identyczny jak ten ze smyka

Dzisiaj mnie jakaś duuuuża wena dopadła przebrałam pościel, posprzątałam w sypialni, zrobiłam pranie, wyprasowałam i w końcu rozliczyłam pity teraz już czas na relaks, myćko i tv
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 19:30   #1713
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dzięki, Norko, zerknę.

A z kotów się nie śmiej, kto nie ma kota w domu, ten nie wie, jakie to wszędobylskie i wygodnickie stworzenie Dlatego wszystko co milusie, puchate i designerskie odpada, bo po prostu będzie zaraz obkłaczone, oślinione i wymemłane kocimi kopytami.

Basen odpada, choć byłby cudowny, ale ja od początku ciąży na drugie mam INFEKCJA. Więc niestety, lekarz surowo zabrania

A rożek kupujecie? Bo widziałam, że ktoś pisał, że nie, bo za gorąco itd., ale ja sobie pomyślałam, że taki cienki, bawełniany dla świeżo upieczonego ojca byłby fajny, bo czułby się pewniej, co nie? Znalazłam kilka fajnych i chyba kupię jeden - usztywniany.
Akapit z kotami - kwintesencja miałam w domu koty od urodzenia, są cudowne, kochane, ale ta sierść na ciuchach ...

Rożek napewno kupię. Nie wiem jak teraz, ale te rożki usztywniane zwykle mają opcje wyjęcia tej wkładki usztywniającej więc one są takie 2w1.
Stary 2018-03-07, 19:31   #1714
odowska
Zadomowienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Cześć ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo mały jest okazem zdrowia nie mam ładnych zdjęć bo twarz zaslanial ręką na i noga nie wiem jak on to zrobił pepowina dalej dwunaczyniowa, łożysko wydolne. Gin mówiła że przepływy i łożysko będziemy teraz częściej obserwować bo jest mniejsze niż powinno być i po 26 tygodniu może wykazywać cechy niewydolności. Ale to tylko takie gdybanie, na razie kazała się nie przejmować bo wszystko jest idealne

Gratulacje! Twarz sobie nogą zasłaniał? Niesamowite są te dzieciaki Świetne podejście lekarki, dobrze, że zwróciła na to uwagę i będzie trzymać rękę na pulsie.

Cytat:
Tradycyjnie pragnę podzielić się z wami moimi co niektórymi zakupami z wczoraj i przedwczoraj.
Rewelacyjne łupy! Jeszcze ze dwa trzy razy zobaczę, że takie cuda udało się komuś upolować i nie wytrzymam i chyba sama się wybiorę na szperanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?
Dobrze, że już masz za sobą krzywą! Btw. jako pierwsza na wątku, czy już ktoś był? Ja dziś też byłam na pobraniu tyle, że zwykłym. Siedziała też dziewczyna w ciąży właśnie na krzywą i miała taką minę, że aż chciałam ją przytulić. Nie wspominam tego badania dobrze i mam lekkiego nerwa, że znowu będę to musiała przechodzić...

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny uzupełniam listę zerknijcie i jak coś to proszę o informację jak czegoś brakuje.

Dodałam norce i folince info o wózku i foteliku. Któraś jeszcze chętna? %)

Dziękuję pięknie za uzupełnienie info o Żelku

Dziewczyny, takie piękne rzeczy wrzucacie, że ach moja postawa minimalisty chwieje się w posadach

Swoją drogą - odnośnie rożków. A to nie jest tak, że te usztywnienia są zazwyczaj po prostu wyciągane? I może taki rożek być zarówno usztywniany jak i nie? W każdym razie my taki mieliśmy. A i jeszcze w dodatku Wam zdradzę, że kilka (kilkanaście) razy posłużył nam też jako kołderka.

I potwierdzam, że magnez wpływa na jakość snu. Od kiedy bardziej dbam o jego poziom, też lepiej śpię. Świetne efekty daje moczenie stóp na noc w wodzie z magnezem (tylko nie polecam, jeśli macie ranki na stopach). Jak macie jakieś objawy sugerujące niedobory magnezu, to spokojnie można podnieść dawkę, a potem ją powoli obniżyć do jakiegoś stałego poziomu, żeby podtrzymać.

Na wypadek wątpliwości, ile magnezu można wziąć na dobę - skutkiem przedawkowania magnezu jest biegunka, więc dwa wnioski 1) jak czujecie jakieś przelewania w brzuchu po magnezie, to można się spodziewać, że już jesteście blisko 2) tak naprawdę przedawkowanie nie niesie skutków ubocznych, bo po prostu ten nadmiar jest wydalany (oczywiście jak sobie ktoś będzie robił czyszczenie jelit magnezem codziennie, to konsekwencje będą przykre, ale obstawiam, że raczej by Wam takie karkołomne pomysły do głowy nie przychodziły). Nieco gorzej sprawa się ma z dodatkami, jakie są w tych tabletkach. Dlatego staram się nieco tego magnezu sobie przyswajać też innymi drogami transdermalnie i razem z wodą do picia (Muszynianka wróciła do łask).

Dziś przede mną ciężka noc, bo nasze kocie panienki miały sterylki, a Tż pojechał do pracy na noc. Mam jakieś opory, żeby się w ogóle kłaść spać, bo czuję, że muszę pilnować tych ogonów moich biednych. Swoją drogą szkoda, że ludzie tak szybko nie dochodzą do siebie po operacjach...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 19:34   #1715
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Kurcze jak ja wam zazdroszczę tych zakupów itd. A ja praktycznie wszystko mam więc sobie tylko tak oglądam..

A ja bym się zamieniła. Oddałam w zeszłym roku rodzinie w potrzebie większość rzeczy, został mi tylko fotelik, łóżeczko bez materaca i bujaczek. No i kocyki, ale to i starsze korzystają nieraz i większość różowa teraz wszystkie pościele, rożki, pieluchy, ręczniczki itp. muszę szukać, średnio się za to narazie zabieram...
Stary 2018-03-07, 19:39   #1716
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Norka no to taka niewielka różnica z tymi rocznicami że będziemy "prawie" razem obchodzić

Co do dopisania książeczek na 1 stronie jestem za, to bardzo przydatna informacja

Ja ten kocyk na pewno zamówię z ali - moja koleżanka zamówiła i też mi mówiła że jest identyczny jak ten ze smyka

Dzisiaj mnie jakaś duuuuża wena dopadła przebrałam pościel, posprzątałam w sypialni, zrobiłam pranie, wyprasowałam i w końcu rozliczyłam pity teraz już czas na relaks, myćko i tv

Ogląda ktoś Barwy Szczęścia?
Gratuluję weny, ja taką podobną miałam wczoraj.

Camelitos, (tak a propos, jak można zdrobnić twój nick? :mysli: ) odnośnie kocyka, to tamten link jest już nieaktualny, dlatego podsyłam inny, który znalazłam. Zawsze patrzę na sprzedawców i feedbacki, więc ta opcja był najlepsza, a kocyki są identyczne. ---> https://pl.aliexpress.com/item/Natur...460.0.0.vjqNgI

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 19:40
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 19:41   #1717
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dobry!

Gratulacje! Twarz sobie nogą zasłaniał? Niesamowite są te dzieciaki Świetne podejście lekarki, dobrze, że zwróciła na to uwagę i będzie trzymać rękę na pulsie.

Rewelacyjne łupy! Jeszcze ze dwa trzy razy zobaczę, że takie cuda udało się komuś upolować i nie wytrzymam i chyba sama się wybiorę na szperanie

Dobrze, że już masz za sobą krzywą! Btw. jako pierwsza na wątku, czy już ktoś był? Ja dziś też byłam na pobraniu tyle, że zwykłym. Siedziała też dziewczyna w ciąży właśnie na krzywą i miała taką minę, że aż chciałam ją przytulić. Nie wspominam tego badania dobrze i mam lekkiego nerwa, że znowu będę to musiała przechodzić...

Dziewczyny, takie piękne rzeczy wrzucacie, że ach moja postawa minimalisty chwieje się w posadach

Swoją drogą - odnośnie rożków. A to nie jest tak, że te usztywnienia są zazwyczaj po prostu wyciągane? I może taki rożek być zarówno usztywniany jak i nie? W każdym razie my taki mieliśmy. A i jeszcze w dodatku Wam zdradzę, że kilka (kilkanaście) razy posłużył nam też jako kołderka.

I potwierdzam, że magnez wpływa na jakość snu. Od kiedy bardziej dbam o jego poziom, też lepiej śpię. Świetne efekty daje moczenie stóp na noc w wodzie z magnezem (tylko nie polecam, jeśli macie ranki na stopach). Jak macie jakieś objawy sugerujące niedobory magnezu, to spokojnie można podnieść dawkę, a potem ją powoli obniżyć do jakiegoś stałego poziomu, żeby podtrzymać.

Na wypadek wątpliwości, ile magnezu można wziąć na dobę - skutkiem przedawkowania magnezu jest biegunka, więc dwa wnioski 1) jak czujecie jakieś przelewania w brzuchu po magnezie, to można się spodziewać, że już jesteście blisko 2) tak naprawdę przedawkowanie nie niesie skutków ubocznych, bo po prostu ten nadmiar jest wydalany (oczywiście jak sobie ktoś będzie robił czyszczenie jelit magnezem codziennie, to konsekwencje będą przykre, ale obstawiam, że raczej by Wam takie karkołomne pomysły do głowy nie przychodziły). Nieco gorzej sprawa się ma z dodatkami, jakie są w tych tabletkach. Dlatego staram się nieco tego magnezu sobie przyswajać też innymi drogami transdermalnie i razem z wodą do picia (Muszynianka wróciła do łask).

Dziś przede mną ciężka noc, bo nasze kocie panienki miały sterylki, a Tż pojechał do pracy na noc. Mam jakieś opory, żeby się w ogóle kłaść spać, bo czuję, że muszę pilnować tych ogonów moich biednych. Swoją drogą szkoda, że ludzie tak szybko nie dochodzą do siebie po operacjach...
Oo to to z tymi rożkami! Miałam dwa w życiu i w obydwóch były wyciąganie usztywnienia . Myślę, że chyba się to nie zmieniło.
Stary 2018-03-07, 19:45   #1718
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry!

Cudowny głos rozsądku na wątku. :brawo: Bardzo lubię czytać twoje posty, są przesiąknięte mądrością i biją inteligencją.

Stary 2018-03-07, 19:47   #1719
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Tak tak, ja miałam też wyciąganą wkładkę. Tylko teraz wiedząc, że i tak mi nie odpowiada nie będę kupować już tego usztywnianego bo szkoda, żeby leżało, jak i tak tego nie użyje.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 19:54   #1720
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Ogląda ktoś Barwy Szczęścia?
Gratuluję weny, ja taką podobną miałam wczoraj.

Camelitos, (tak a propos, jak można zdrobnić twój nick? :mysli: ) odnośnie kocyka, to tamten link jest już nieaktualny, dlatego podsyłam inny, który znalazłam. Zawsze patrzę na sprzedawców i feedbacki, więc ta opcja był najlepsza, a kocyki są identyczne. ---> https://pl.aliexpress.com/item/Natur...460.0.0.vjqNgI
Ja oglądam
Dzięki za link
Hehe skrócić to chyba do wielbłąda Camel
Stary 2018-03-07, 20:15   #1721
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Cudowny głos rozsądku na wątku. :brawo: Bardzo lubię czytać twoje posty, są przesiąknięte mądrością i biją inteligencją.
Yyy, dziękuję... Jak widzę, jakiś temat, który trochę liznęłam, to mi się zdarza popłynąć, więc wybaczcie mądrzenie się i w razie czego - jestem otwarta na dyskusję.
Stary 2018-03-07, 20:17   #1722
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie podobnie z Młoda i infekcjami :-( w zeszłym roku spacery w każda pogodę,a w tym śnieg jej sie nie spodobał, w ogóle jak idziemy na podwórko to zaraz chce wracać do domu. I juz 2 raz chorujemy w przeciągu miesiąca :-/ byle do wiosny.

Jakoś ostatnio mi sie znów zdarzają mdłości rano

Tez bym chciała zeby mi sie zdarzały. Niestety czuje je bez ustanku ☹️. Nic sie nie polepsza.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

kolejny dzień bez słońca słabo śpię, bo ciągle drętwieją mi nogi

Ehh ja śpię pieknie. Ale nogi mi troszke tez drętwieją to znaczy mam takie uczucie czasami jak leżę.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Karolina, co tam u lekarza było?

Oj od teraz czekają mnie USG co 8 tygodni zupełnie sie tego nie spodziewałam ale Z tego sie ciesze! Poród bedzie wywoływany i SN. Mowi ze na mięśniaka dostanę jakis zastrzyk ale jak obejrzała notatki to mowi ze jest z boku i niw powinien jakos przeszkadzać.

Cytat:
Tradycyjnie pragnę podzielić się z wami moimi co niektórymi zakupami z wczoraj i przedwczoraj.

Pajacyk polarowy 62/68 - będzie akurat na zimowe spacery. Stan idealny za 4 zł.
Spodenki w kwiaty 62/68 - stan idealny, ale tu zaszalałam i zapłaciłam 11 zł. Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Chyba mnie rozumiecie?
Różowa sukieneczka/tunika - rozmiaru nie ma napisanego, firma jakaś noname, ale z koleżanką stawiamy, że na ok. 1,5 roczną dziewczynkę. Zapłaciłam 19 zł. Portfel płakał, ale odżałuję takie cudo.
I na koniec mój hit - sukieneczka z Zary, taka płócienna bawełna, stan idealny, rozmiar na 9/12 miesięcy za 2 zł. Ja kupuję większe rozmiary tylko wtedy, gdy trafi się okazja nie do odpuszczenia.Naprawdę każdej z Was życzę z całego serca takich zakupów, które będą tak cieszyły.

Załącznik 7462836Załącznik 7462841Załącznik 7462846Załącznik 7462851

Wszystko cudne ️. Zazdroszcze ze juz możecie kupować takie piękności! Nadrobię w kwietniu

Cytat:
Dzień dobry ja też byłam w ciucholandzie ale kupiłam tylko dwie rzeczy, bo wiem, że dużo rzeczy dostanę.
Załącznik 7462946Załącznik 7462951

Jakie kolorki u nas w M&S tez takie dziecięce sukieneczki sprzedaja. W takich mocnych kolorach. Fajne na lato

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Cześć ja już po up, jak zwykle mój dziecko nie współpracowalo mały jest okazem zdrowia nie mam ładnych zdjęć bo twarz zaslanial ręką na i noga nie wiem jak on to zrobił pepowina dalej dwunaczyniowa, łożysko wydolne. Gin mówiła że przepływy i łożysko będziemy teraz częściej obserwować bo jest mniejsze niż powinno być i po 26 tygodniu może wykazywać cechy niewydolności. Ale to tylko takie gdybanie, na razie kazała się nie przejmować bo wszystko jest idealne

Czyli wszytsko pod kontrola! Super!

Cytat:
Spałaś 6 godzin po intensywnym dniu, to mało? Co jeszcze byś chciała? A tak poważnie, to boję się kłaść wcześniej niż 22 czy 23, bo wstanę i 6/7 i co wtedy? Nie ma co robić, kręcę się w łóżku jakbym za proszeniem coś w tyłku miała.... Wczoraj po całym dniu biegania (położyłam się po 22), a i tak wstałam o 5tej, to nie jest normalne, to je ciąża. Szczerze, to nie wiem ile można naraz, na ulotce pisze, że do 6 dziennie przy niedoborach. Jak przeczytałam, że bodajże Folinka albo Odowska, bierze po kilkanaście dziennie, to przestałam się bać. Niedobory ma przeważnie każdy. Ja musiałam przez prawie 2 tygodnie brać codziennie po 6 tabletek, żeby powieka się uspokoiła, w sumie dalej staram się brać 6. Lepiej poradzić się lekarza, może endokrynolog będzie mógł pomóc? Wykończ to co masz i leć po Magne B6, z doświadczenia mogę powiedzieć, że pomaga.

Mleko z płatkami przejdzie, tylko takie pijam.

Eluś, ja od Hubiego będę kupowała. Jeszcze patrzyłam na Magmaris, ale Hubi jakoś bardziej mnie przekonuje. No i ma torbę BabyOno, którą chcę kupić do wózka.

A tak wezwałam do tablicy, bo jutro z okazji dnia kobiet będzie promocja na zróbsobiekrem -10%, a stamtąd polecałam masło shea NILOTICA --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ma...ORGANICZNE/580 alboo masło awokado --> https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Maslo-Avocado/561 A co dokładnie smarujesz? Całe ciało?

Ehh ja kłade sie miedzy 20-21 i dosypiam spokojnie do 7:30 oczywiscie z kilkoma przerwami na siku. Poki co nie wiem co to bezsenność na szczescie.

Maluszke mi chyba majstruje przy szyjce bo czuje takie dziwne uczucie tam w dole . No i zaczal sie dzis rozpychać przy mojej ranie od wyrostka bo tam kopie i mnie pobolewa tam wlasnie...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 20:20   #1723
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja oglądam
Dzięki za link
Hehe skrócić to chyba do wielbłąda Camel
Wielbłądzik? Camelku, co przechodzi na Carmelku.

Cytat:
Yyy, dziękuję... Jak widzę, jakiś temat, który trochę liznęłam, to mi się zdarza popłynąć, więc wybaczcie mądrzenie się i w razie czego - jestem otwarta na dyskusję.
Mądrzenie się? Dzie tam.

Stary 2018-03-07, 20:24   #1724
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Dobry!

Ja już miałam krzywą, już w 9tc mi zlecił. I od tamtej pory na diecie.

Też łykam magne b6 i uzupełniam Muszynianka 😊

Głaski dla futer, dzielne pacjentki 😺

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 20:29   #1725
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Pisz, pisz miło się czyta 😘

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Moja mała od wczoraj wieczora chyba szaleju się najadła bo z małymi przerwami cały czas kopie i do z różnych stron brzucha 😃

A tak wogole Pola gdzie jesteś ?????

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 20:31   #1726
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Pisz, pisz miło się czyta 😘

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Moja mała od wczoraj wieczora chyba szaleju się najadła bo z małymi przerwami cały czas kopie i do z różnych stron brzucha 😃

A tak wogole Pola gdzie jesteś ?????

Moja też tak miała jakiś czas temu nawet tutaj o tym pisałam, miała taki bardzo bardzo aktywny dzień teraz już coraz częściej tak ma

Stary 2018-03-07, 20:32   #1727
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Wielbłądzik? Camelku, co przechodzi na Carmelku.

Mądrzenie się? Dzie tam.

No carmel haha
Stary 2018-03-07, 20:38   #1728
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Moja też tak miała jakiś czas temu nawet tutaj o tym pisałam, miała taki bardzo bardzo aktywny dzień teraz już coraz częściej tak ma

Ale fajne to jest strasznie lubię jak kopie ty pewnie też 😃 nie mogę się napatrzeć na ten skaczący brzuch.

Stary 2018-03-07, 20:44   #1729
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Ale fajne to jest strasznie lubię jak kopie ty pewnie też 😃 nie mogę się napatrzeć na ten skaczący brzuch.

No narazie to jest jeszcze fajne...ale czasem już konkretnie zaboli.
Nie wyobrażam sobie co będzie za kilka tygodni. Heh

Stary 2018-03-07, 20:51   #1730
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość

No to chyba Tobie się należy cukrowa palma pierwszeństwa! Współczuję diety, ale w razie czego będziesz dobrym wsparciem, jak nam (odpukać) którejś co nie tak wyjdzie.

Głaski przekazane! Pacjentki dzielne i baaardzo głodne, ale dziś nie mogę im wiele dać.
Stary 2018-03-07, 20:52   #1731
norka93
Wtajemniczenie

Ja to jestem całe średniowiecze z ruchami za wami, Dziewczyny. Nie mogę się doczekać.. A dzisiaj już 18t6d, ale Ela przecież też nie czuje.

Ja mam glukozę pojutrze. Nigdy nie miałam, nie wiem jak to zniosę. Niby lubię słodkie, ale najbardziej boję się, że zwymiotuję.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-07 o 20:53
Stary 2018-03-07, 20:58   #1732
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Ja to jestem całe średniowiecze z ruchami za wami, Dziewczyny. Nie mogę się doczekać.. A dzisiaj już 18t6d, ale Ela przecież też nie czuje.

Ja mam glukozę pojutrze. Nigdy nie miałam, nie wiem jak to zniosę. Niby lubię słodkie, ale najbardziej boję się, że zwymiotuję.
No to kciuki za słodki piątek! Wymiotowanie chyba najgorsze, bo trzeba drugi raz podchodzić. Ale ale nie ma co się nastawiać, są duże szanse, że zniesiesz to świetnie. Trzy godzinki szybko zlecą i po problemie
Stary 2018-03-07, 20:58   #1733
aandra
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba Tobie się należy cukrowa palma pierwszeństwa! Współczuję diety, ale w razie czego będziesz dobrym wsparciem, jak nam (odpukać) którejś co nie tak wyjdzie.

Głaski przekazane! Pacjentki dzielne i baaardzo głodne, ale dziś nie mogę im wiele dać.
Tak, tak, gdyby któraś potrzebowała wsparcia w zakresie diety, cukrów, pomiarów to służę pomocą. Ale trzymam kciuki, żebyście nie musiały potrzebować 😉

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 21:00   #1734
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja mam krzywa cukrowa do zrobienia 19.03

Stary 2018-03-07, 21:04   #1735
aaska92
Zadomowienie

Cześć,
Podczytuje Was cały czas, ale jakoś chwilowo podłamałam się.
Dostałam wyniki badań ALAT i ASPAT powyżej normy za m-c powtórka. Liczę, że to nie będzie cholestaza ciążowa :/ . Nie mam pęcherzyka żółciowego, więc ogólnie wątroba ma trochę gorzej.
Póki co przechodzę na dietę lekkostrawną, a że początki są trudne detox od słodyczy, pizzy, mięsa tłustego itd. to też organizm musi się przestawić. Najważniejsze, żeby pomogło.
Tak, że jakiś dołek mnie dopadł i powoli muszę jakoś się pozytywniej nastawić.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 21:16   #1736
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Norciu da się przeżyć ta glukozę, najgorsze to czekanie 😂

Stary 2018-03-07, 21:25   #1737
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość

Muszyniankę też piję, ale ostatnio przerzuciłam się na mineralną Nałęczowiankę pasuje mi, bo jest całkowicie niegazowana

Cytat:
Ja mam krzywa cukrowa do zrobienia 19.03

ja powinnam na wizytę 15.03 ale raczej wstrzymam się do następnej aby ominąć okres podwyższonego zachorowania na grypę. Zobaczę.. albo pójdę 14.03 z rana, albo przed Świętami - wtedy będę się mieścić w widełkach 24-28tc

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Cześć,
Podczytuje Was cały czas, ale jakoś chwilowo podłamałam się.
Dostałam wyniki badań ALAT i ASPAT powyżej normy za m-c powtórka. Liczę, że to nie będzie cholestaza ciążowa :/ . Nie mam pęcherzyka żółciowego, więc ogólnie wątroba ma trochę gorzej.
Póki co przechodzę na dietę lekkostrawną, a że początki są trudne detox od słodyczy, pizzy, mięsa tłustego itd. to też organizm musi się przestawić. Najważniejsze, żeby pomogło.
Tak, że jakiś dołek mnie dopadł i powoli muszę jakoś się pozytywniej nastawić.
aby nie było to nic poważnego
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 21:37   #1738
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja doceniam to, że mam punkt pobrań u ginekologa.. I nie muszę chodzić do przychodni gdzie jest multum zarazkow

Stary 2018-03-07, 21:49   #1739
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dziewczyny możecie mi napisać jak jest z zamawianiem na tym alli? Nigdy tego nie robiłam. Czy identyczne jak na allegro? Chodzi mi o to że jak zamówię u różnych sprzedawców to za każdym razem place koszt wysyłki i zamówienia będą przychodzić osobno? Oczywiście wiem ze na zamówienie trochę się czeka. Może głupie pytanie ale nie mam o tym zielonego pojęcia😂i jak najlepiej sprawdzić czy sprzedawca jest w porządku.

Stary 2018-03-07, 21:52   #1740
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja doceniam to, że mam punkt pobrań u ginekologa.. I nie muszę chodzić do przychodni gdzie jest multum zarazkow

O dokładnie, to jest luksus
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości