|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dzień dobry!
![]() To fakt, dobrze mieć jednego lekarza prowadzącego, ale ja mam bardzo małe zaufanie do lekarzy. Jak się staraliśmy to chodziłam do najlepszych specjalistów a na koniec okazało się ze niepotrzebnie faszerowali mnie lekami... także teraz podchodzę z dużą rezerwa do tego co lekarze mówią. No i tez nie zdecydowałam się na szpital - biorę pod uwagę 2. Oba mają 3 st. referencyjnosci i w kazdym pracuje jeden z lekarzy. A jak się czyta opinie w internecie to - ile ludzi, tyle opinii... |
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
również biore acard, do tego heparyne w zastrzykach i nic mi nie jest
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
Emma ja brałam Acard przez miesiąc, jakoś między 7 a 12 tygodniem, i brałam to na rozrzedzenie krwi że względu na wysoki Hematokryt, po miesiącu brania Hematokryt spadł i lekarz kazał odstawić. Drętwienie rąk i nog minęło od razu po odstawieniu. A Ty z jakiego powodu go bierzesz?
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o kocykach i kolderkach typu Minky? Są tak śliczne ale czy praktyczne ?
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapobiegawczo. Więc chyba go odstawię i zobaczymy czy będzie poprawaA mi się osobiście kocyki minky nie podobają ale ile nas tyle opinii
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te minki są piękne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o kocykach i koldrach typu Minky? Są tak śliczne że dzisiaj chyba coś zamówię
|
#1658 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Są fajne słodycze naturalne jak bardzo Cię ciągnie 😉 przeczytaj skład tego kopca, pewnie mnóstwo cukru czy innych slodzikow 😋 Ostatnio robiłam ciasteczka z ciecierzycy, a z wody po niej mus czekoladowy i cukry w normie 😁 Cytat:
Szukałam i szukałam wózków, i nic mi nie pasowało (mam dość hmm specyficzny gust i jak się upre, to nie chce nic innego niż sobie wymyśliłam XD ) I wczoraj w nocy znalazłam! Aż dwa więc będę mogła porównać 😀 zależało mi, żeby były na dużych retro kołach ale żeby koła były skrętne. Już myślałam, że takiego wymyślonego połączenia nie znajdę a jednak 😊 jak któraś będzie zainteresowana retro wózkami to zaraz pójdę do kompa i wrzucę linki. Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#1659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Aandra pokaż co znalazłaś
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie me Dziewoje! Przejdę od razu do rzeczy coby nie smęcić za bardzo i odniosę się do co niektórych tematów, bo niektórych zostało już sporo powiedziane i nic mądrzejszego nie napiszę.
![]() Karolinka, bardzo Ci współczuję tych przeżyć z zaparciami.. Nie potrafię wyobrazić sobie tego bólu, który musiałaś znosić. Może po ciąży warto zbadać sobie jelito grube? Skąd taka akcja, itd. czy to po prostu mega zaparcia ciążowe? Odnośnie ubranek, to ja będę prała dopiero przełom maja/czerwca. Może bardziej koniec czerwca? Toż one i tak miesiąc przeleżą, jeśli będzie według terminu. ![]() Poluś, to Ty pytałaś mnie jak szukam gałek na alie? Wpisz w wyszukiwarce "handle cabinet" i powinny Ci wyskoczyć. ![]() Odowska, jak przeczytałam twoją opinię na temat książek, to poczułam się jakby mi oczy się otworzyły.. Jesteś niesamowita. Jeśli mam być szczera, to w życiu nie spojrzałam na te bajki z tej strony. Ot bajka, ot wilczek, ale byłam też starsza i wiedziałam, że to tylko bajka, nie brałam tego do siebie, ale przecież nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Twoje argumenty są naprawdę mocne i przede wszystkim - racjonalne. No i gratuluję Żelka! Słodkie zdrobnienie swoją drogą. Może poproszę Blankę by zmieniła mi Anielkę na Dankę? Camelitos, 23 lipca mamy również drugą rocznicę ślubu i tak bardzo chciałabym aby Anielka urodziła się tego dnia.. Może nam obojgu się poszczęści? ![]() Pozytywna i Regularkate - gratuluję Wam z całego serca! Folinko, właśnie przeczytałam twojego posta Wczoraj się nie odzywałam, bo od 8 do 17 non stop na nogach, byłam w lumpeksach z koleżanką i w kilku innych sklepach. Jak weszłam do domu o 17, to nawet nie usiadłam, tylko wzięłam się za sprzątanie i w 2 godziny miałam ogarniętą chatę kuchnia, podłogi, itd., a tak to czasem i za cały dzień nie ogarnę! Tak, to ja darłam się o zbyt krótkie gondole Zerknęłam dzisiaj na wózek Joie Mytrax z gondolą, ale przeraziło mnie, że materacyk tejże gondoli ma tylko 73 cm, to chyba jednak małowato, jak uważasz? Dorka, ja będę miała po kilka sztuk bodziaków z krótkim, długim, pajacyków na 56, maksymalnie 7. Bardziej celuję w rozmiar 0-3, czyli 56-62 oraz 3-6 - 62-68. Tych ubranek będę miała myślę po ok. 10 sztuk, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Proszę pokazywać wózki bez zastanawiania! ![]() Dziewczyny, jest sens, żeby wkleić na pierwszą stronę takie oto podsumowanie i edytować w miarę czasu, żeby potem nie szukać? (napisałam to, co wyciągnęłam z postów na dniach) Wiersze: - Jan Brzechwa - Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa) Wydawnictwa: - Dwie Siostry - Muchomor - Tatarak - Mamania Księgarnie: - Lokator (Kraków) Bajki rymowane: - Urszula Kozłowska Polecane książeczki: - Pucio
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 13:08 |
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Tradycyjnie pragnę podzielić się z wami moimi co niektórymi zakupami z wczoraj i przedwczoraj.
![]() Pajacyk polarowy 62/68 - będzie akurat na zimowe spacery. Stan idealny za 4 zł. Spodenki w kwiaty 62/68 - stan idealny, ale tu zaszalałam i zapłaciłam 11 zł. Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Chyba mnie rozumiecie? ![]() Różowa sukieneczka/tunika - rozmiaru nie ma napisanego, firma jakaś noname, ale z koleżanką stawiamy, że na ok. 1,5 roczną dziewczynkę. Zapłaciłam 19 zł. Portfel płakał, ale odżałuję takie cudo. I na koniec mój hit - sukieneczka z Zary, taka płócienna bawełna, stan idealny, rozmiar na 9/12 miesięcy za 2 zł. Ja kupuję większe rozmiary tylko wtedy, gdy trafi się okazja nie do odpuszczenia.Naprawdę każdej z Was życzę z całego serca takich zakupów, które będą tak cieszyły. IMG_20180307_132307.JPGIMG_20180307_132231.JPGIMG_20180307_132218.JPGIMG_20180307_132207.JPG
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 13:34 |
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, miałam napisany post i... zalalam laptopa inka
przynajmniej 2 dni bez komputera...No ale co do wózków: Oba mają wygląd retro i nowoczesne ułatwienia a więc dwie ważne dla mnie cechy 😁 Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że łatwiej prowadza się jedna ręką (a tylko tyle ich mam 😉 wózek na większych kołach ale równocześnie skretnych, co dokładnie pokrywa się z moją estetyka 😊 oba mają opcje gondola + spacerówka i można dopiąć fotelik maxi cosi. No ale do celu, wybrałam 2 modele, chce je oczywiście jeszcze porównać i poprowadzac na żywo: 1. Navigation Caravel w kolorze szary+mięta http://www.navington.com/shop/caravel/ caravel_kolory_bali_desctop.jpg 2. Bebecar stylo class w kolorze szarym https://www.bebecar.com/bebecar/int/stylo-class Bebecar_Stylo_Class_Combination_Pram_in_Argent_1_LeM.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ten wysoki cukier to nie z powodu kaszy? Jaglana chyba ze wszystkich (poza manną) ma bardzo wysokie IG. Byłam wczoraj na krzywej, masakra, myślałam, że zejdę, nie dość, że ta glukoza jest ohydna, to jeszcze złapały mnie mdłości i potworna senność. Myślałam, że nie wysiedzę tych dwóch godzin Wyniki chyba ok, jak patrzyłam na normy to się mieszczę, więęęęc nie mam cukrzycy? Wyniki odpowiednio: 75, 103 i 100 - przed glukozą, godzinę po i i 2h po. Zua, Pola, co myślicie?Skończyłam też ciuchobranie - więcej nie kupuję, chyba że trafię na coś cudownego. Zastanawiam się, co teraz, chciałam póki co kupić same drobiazgi. Myślałam o pieluszkach tetrowych itd., kocykach, otulaczach, kokonie, poduszce do karmienia. Albo przygotuję rzeczy potrzebne w pierwszej kolejności do szpitala i chwilę po nim, hm.. Mam pytanie: co kupujecie na lato do okrycia dziecka (w wózku, w łóżeczku?). Kocyk dzianinowy, pieluszka muślinowa/tetrowa/flanelowa czy coś jeszcze innego? Bo kompletnie nie mam pojęcia co kupić....
|
||
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te gacie w róże cudne, w ogóle na wszystko się nie mogę napatrzec Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-07 o 14:33 |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja też byłam w ciucholandzie ale kupiłam tylko dwie rzeczy, bo wiem, że dużo rzeczy dostanę.DSC_0106.JPGDSC_0107.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Summer wyniki rewelacja a do okrycia planuję pieluszki lub kocyk mgiełka jednak będzie gorąco.Blanka super łupy i fajnie się masz, że sporo dostaniesz ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do łożeczka Kokon i też kocyk bambusowy.A potem na koniec sierpnia, początek września kocyk minky Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia cudne rzeczy
podziwiam kondycję, ja po dwugodzinnym spacerze 2h odpoczywam i biorę się dopiero za obiad czy sprzątanie ![]() ja dziś przeglądam właśnie kocyki, pieluchy, kokony.. mam kilka wzorów i oczywiście nie mogę się zdecydować jedynie kokon wybrałam i już nie oglądam, bo czym więcej tym gorzej ![]() na wieczór też planuję przykrywać pieluszką bambusową, albo kocyk .. mamy ukrop w mieszkaniu. A potem lekką kołderkę
|
|
#1672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Właśnie o dziwo ostatnio całkiem dobrze się czuję...... W sensie wczoraj były jakieś tam bóle, ale chwilowe i niezbyt mocne. Kondycja mnie zadziwia, tylko pięty mnie strasznie bolą od dłuższego chodzenia, wręcz palą.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 15:15 |
||
|
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cieszę sie, że u Ciebie wróciła siła i chęć do życia.. nie mam na nic chęci, bo jestem zmęczona i sfrustrowana
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-07 o 15:25 |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aandra Czas edycji: 2018-03-07 o 15:34 |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa,króliki i misie na zielonkawym tle
Norciu,przepiękne ciuszki, a zwłaszcza spodenki i ostatnia sukienka I to pytałam o uchwyty do mebli i dziękuję za odpowiedź. Na szybko jednak sprawdziłam, że chyba wszystkie uchwyty dziecięce mają za mały rozstaw dziurek w porównaniu do tych u mnie wywierconych i chyba nie będę bawić się w łatanie dziur wiercenie nowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zapytaj lekarza czy są jakieś sposoby, żeby wspomóc sen w ciąży? Kiedy masz wizytę?Dla mnie największe wrażenie i najbardziej się podoba trzeci wzór - misie i króliki na przygaszonym, miętowym tle. Piękne Cytat:
|
|
#1677 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak myślałam, że wolałam zapytać, może któraś wie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zupełnie o tym zapomniałam )Cytat:
A co do samopoczucia - ja coś tam śpię, ale już koło 3 nad ranem jestem wyspana i zarazem zmęczona tym ciągłym bieganiem do toalety.... A poza tym od kilku dni - lekka rwa kulszowa i koszmarny ból od kręgosłupa do bioder, tak więc wraca moja szara rzeczywistość dyskopaty |
||||
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo chodziło mi o kołderkę z wypełnieniem i do tego poszewka, którą można zdjąć i uprać samą bez obawy, że wypełnienie kołderki w praniu się zroluje, ale prać i tak trzeba, co dziewczyny? Czy wystarczy wietrzenie?Summer i co zrobisz z tymi bólami? Jak im będziesz przeciwdziałać?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-07 o 15:47 |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Elaa a dla mnie najbardziej ostatni komplet
|
#1680 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
o dziękuję dziewczyny!
właśnie chyba muszę zdecydować się na coś z kolorkiem, bo kokon wybrałam biało szary, a nie chce żeby było za mdło dziękuję za opinie Cytat:
Kochana, pierwsze dwa są z zumizou na fb, kolejne dwa ze strony marsielle decor, a ostatnie dwa od makaszki ![]() ja właśnie od 2-3 nie śpie wcale.. od początku ciąży przespałam ciągiem kilka! nocy raptem mam dość..Cytat:
ale nas męczy.. czyli nie tylko ja.. ![]() czytam właśnie, że jak kobieta w ciązy nie śpi ciągle kilka nocy pod rząd to dobrze się temu przyjrzeć.. powiem o tym gin, może są jakieś tabsy.. już nie wiem sama, 19.03 mamy wizytę. Wiadomo bezsenność byłaby zrozumiała gdyby coś mnie bolało, dokuczało, czy brzuch duży, a ja się czuję dobrze, a nie mogę spać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
haha dobrze, że mamy jeszcze czas ale co chwilę to widzę jakieś kolejne i tylko odkładam do zakładek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

zapobiegawczo. Więc chyba go odstawię i zobaczymy czy będzie poprawa
ale ile nas tyle opinii 

zdziwil mnie moj wczorajszy cukier po obiedzie - zjadlam kasze jaglana, mizerie i dwa kiwi - niby nic zlego, a po godzinoe 158
moze dlatego, ze nie zjadlam zadnego mięsa ani nic do tej kaszy... ciagle mam ochote na ciasto, wiec kupilam w paczce kopiec kreta i dzisiaj będę robić - po obiedzie sobie pozwole na kawałeczek, albo do kawy 

Może nam obojgu się poszczęści? 

przynajmniej 2 dni bez komputera...

a do okrycia planuję pieluszki lub kocyk mgiełka