|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Dziewczyny a czy można jeść naleśniki na II fazie? Mam taką straszną ochotę !!!
![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno - czy musli Fitella, albo jakiekolwiek inne są 'dobre' w sensie czy po nich się nie tyje? Kiedyś wsypywałam taką małą saszetkę do jogurtu i jadłam zamiast obiadku ![]()
#782 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje co do nalesnikow, ze tak, ale rzadko i jak masz dobra patelnie to mozesz nawet bez tluszczu smazyc. A moze sprobowac tez z maki pelnoziarnistej?
Co do müsli. Do rozpoczecia SB jadlam. I musze powiedziec, co zauwazyl tez TZ, ze jakos po dosc malej porcji bylismy juz najedzeni. To pewnie dlatego, ze byly tam pelnoziarniste platki i owsiane. |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam patelnie teflonową, więc nie dodaję żadnego tłuszczu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#784 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z drugiej strony to tylko 2 tygodnie. Zrobisz jak uważasz, doskonale Cię rozumiem. Sama mam już dość tego ciągłego zastanawiania się nad tym od czego przytyję, a od czego nie. W SB pokładam wielkie nadzieje, wprost traktuję ją jak ostatnią deskę ratunku, bo wiem, że to na dłuższy czas pewnie moje ostatnie siły na diety. Wszystko przez to, że odchudzałam się "od jutra" przez jakieś 4-5 miesięcy, co summa summarum doprowadziło wyłącznie do pojawienia się nowych 12 kg. :/ Teraz spojrzałam na to z perspektywy czasu. Nie mogę sobie darować, że wcześniej nie zmusiłam się do odchudzania, czy po prostu nie zrezygnowałam z ciast, słodyczy, jasnego pieczywa. Byłam zmęczona całym tym pilnowaniem kcal, BTW. Dobijające jest to, że teraz miałabym to całe dietowanie z głowy, a przynajmniej moją wagą startową nie byłoby 63 kg. ![]() Cytat:
Jestem pewna, że dasz radę czy to na I, czy na II fazie. ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że to tylko plotka. W końcu gwiazdy mają swoich trenerów i dietetyków, którzy raczej ingerują w ich sposób żywienia... Po za tym, kto by tyle wytrzymał o samej wodzie? Ja po dniu jedzenia samych owoców myślałam, że się wykończę. ![]() Cytat:
![]() Ile udało Ci się schudnąć? Czytałam dziś jedno forum SB. Kilka dziewczyn pisało, że też chudły w tempie podobnym do mojego. Uspokoiło mnie to, myślałam, że coś ze mną nie tak. ![]() Dzisiejszym jadłospisem nie zamierzam się chwalić, niby do grzeszków mogę zaliczyć tylko cukierka, ale łącznie były 3 posiłki. ![]() Zrobiłam dziś sernik. Musiałam niestety użyć do niego 2 serków homo waniliowych z Jogobelli, innego pomysłu już nie miałam. ![]() ![]() ![]() Ehhh, jutro, a właściwie już dziś mam rodzinną imprezę urodzinową... Co prawda urodziny miałam 2 tygodnie temu, ale cóż. ![]() ![]() Dobranoc Dziewczyny ;* |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Ewelinaa91, mi tez sie szykują imprezy rodzinne, takze nie jesteś sama..choc nie wiem czy to jest pocieszenie hehe
![]() dziewczyny mam takie pytanie..ćwiczycie? ![]()
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj byłam na griluu i jadłam szaszłyka z piersi kurczaka i sałatkę grecką ![]()
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
no i prawidłowo, trzeba sobie jakoś radzić
![]()
#788 |
Zakorzenienie
|
hehe ale sa zalety bo we 3 startowałyśmy z tej samej wagi
![]() ![]()
#789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec na fazie II napewno nie bede chudla 0,5-1kg, bo teraz mialam mieszana faze I i faze II. Nawet nie calkiem, bo nie jadlam chleba i ziemniakow (oprocz w jeden dzien chleb). Ale grzeszylam duzym podjadaniem serkow, raz na tydzien piwko z kumplami i w sumie jakas 1 lyzka majonezu. Kurcze czytalam, ze niektorzy tez tak grzesza a wiecej schudli. Okazuje sie, ze nie moge dzisiaj zaczac fazy II, bo nie mam wielu produktow. Nawet na faze I. I kurcze chcielismy do Polski z TZ pojechac na zakupy, a tu dni odry i przejazd dla samochodow do jutra zamkniety. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak? zleciało Ci juz od tego czasu? w ogole znasz swoje wymiarki? chetnie bym sobie poczytała ![]()
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wymiary było 90-70-95 i 62kg a teraz 90-68-93 ale ja dążę do 55kg ![]() ![]()
![]() |
#792 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 razy biegałam, łącznie tak po 5 min. ![]() Zważyłam się. Po tygodniu SB mogę oficjalnie powiedzieć, że schudłam 4 kg. ![]() ![]() ![]() Pomijając fakt, że dziś i przez najbliższy tydzień wszystko zaprzepaszczę. Ale i tak się cieszę. ![]() Cytat:
![]() Po prostu każdy chudnie inaczej, może masz spowolnioną przemianę materii? Odchudzałaś się wcześniej jakoś drastycznie? Niektóre dziewczyny w ogóle nie chudną na I fazie, choć bardzo się pilnują, innym znów zdarzy się kilka grzeszków, a chudną dużo. Nie mam pojęcia od czego to zależy, pierwsze co przychodzi mi do głowy to metabolizm, ale któż to wie. ![]() Gdzieś czytałam, że I faze można ciągnąć przez 4 tygodnie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj nie wytrzymalam i się zwazyłam i kg mniej
![]() wiem, że to woda, ale mnie zmotywowało, by nie zjeść rano chleba i nie wypić mojej ukochanje herbaty z cytryną ![]()
#794 |
Wtajemniczenie
|
Nie odchudzalam sie. W zeszlym roku wazylam 58 i chcialam schudnac jakies kilo, dwa. Ale jak to podobnie u Ciebie bylo zamiast schudnac to przytylam do 62.
Przed SB duzo jadlam. Mama zawsze mowila, ze na to co ja jem, to jestem chuda. ![]() Serki byly light, zolte i topione. Jadlam tez sporo fasoli czerwonej, a ona duzo ma wegli. :/ Ale niby wolno. No nie wiem. Moze faktycznie mam kiepska przemiane materii. Musze poczytac cos na ten temat, jak ja zwiekszyc. Gdzies tutaj byl taki watek nie? No wlasnie zaczelam cwiczyc te 8 minutes. W jeden dzien pupa, na drugi brzuch i rece. I tak na zmiane. Jakos idzie, choc nie cale 8 minut wytrzymuje, ale napewno z czasem sie polepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Witajcie, staram się wrócić na dobrą drogę, od 2 dni przestrzegam zasad SB wierząc że waga jednak drgnie w dół. Ale dzis dobijająca, jesienna aura...
Mam jeszcze prosbę, mozecie polecić jakiś dobry krem/balsam do ciała antycellulitowy ale taki bez zawartosci mentolu (eveline odpada). Myślałam o dermedic celluend, macie jakieś doświadczenia z tym kosmetykiem? Z góry dzięki. Cytat:
![]() Gratulacje.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
ja chyba tez nie.
bo zawsze jak sie odchudzam to czuje dyskomfort, ze czzegos mi nie wolno. zjadlam wlasnie poltora krokieta i 3 kawalki ciasta orzechowego.. ale wiedzialam, ze weekend i masa wolnego czasu to same pokusy :/ od jutra bedzie lepiej. w tygodniu nie jest tak trudno sie pilnowac. wlasnie Moj Mezczyzna wpadl na pomysl, bym w trakcie tygodnia sie "odchudzala" a w weekend nie ograniczala i jadla na co mam ochote. wiadome - z umiarem, ale bez przesady.. co Wy na to?
#797 |
Zadomowienie
|
Ewelina gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś miałam naleśniki mmm ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się, czy na II fazie można jeść keczup? ![]() ![]() Dziewczyny proszę powiedzcie mi (albo dajcie link do właściwej stronki) w jakich produktach jest dużo węglowodanów, białka, i jak komponować posiłki.. nie ukrywam, że mam z tym pewien problem ![]() ![]() ![]()
#798 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z Eveline jest też rozgrzewajacy bez mentolu - to z tańszych wersji Cytat:
A wszystkie dozwolone produkty na poszczególnych fazach są na 1 str tego forum ![]() Ja wróciłam z grilka i uciekam na HITY NA CZASIE na lotnisko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;8206376]
Dla mnie the best jest Vichy Lipocure - w sumie to serum nie żel, ale działa cuda ![]() A z Eveline jest też rozgrzewajacy bez mentolu - to z tańszych wersji [/quote] Miałam ten czerwony rozgrzewający z Eveline ![]() ![]() ![]()
#800 |
Wtajemniczenie
|
Ja mysle, ze z ketchupem jest tak samo jak z musztarda czy majonezem lub sosami chinskimi. Raz kiedys w malej ilosci napewno nie zaszkodza.
Moj dzisiejszy jadlospis: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem i pomidorem serniczek z kawka i mlekiem 1,5% (0,5% lub mniej jest beh, to sama woda, albo gorzej ![]() 2 kesy kurczaczka a za to 500gr pieczarkow w sosie z serka topionego i czeka mnie jeszcze makrela i jak bardzo mi sie zachce czegos, to jeszcze serek niemiecki 0,2% z orzeszkami ziemnymi Cos poznym popoludniem i wieczorem najbardziej mi sie chce jesc. Rano i do obiadu malo jem, ale pozniej to bym mogla oproznic pol lodowki. Nie wiem czemu tak.. |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lipomertric zgadzam się wygładzenie i to tyle, ale po Lipocure zauwazyłam znaczną redukcję cellulitu, jednak nie ma efektu wyszczuplajacego tylko antycellulitowy - dla mnie jest najlepszy ja narazie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
ja uzywaz Eveline i nareszcie widze efekty
![]() ale nie sądze by była to zasługa samego kremu...oprocz tego masaże, prysznice, dieta i ruch ![]() dziewczyny u mnie dziś jedzeniowo niezbyt.. wstyd sie przyznac, ale zjadłam coś z 400 kcal w sumie..ale to było SB'owsko :P
#803 |
Wtajemniczenie
|
A w ogole jak super dzis zmoklam. Nie mielismy nic na obiad, wiec TZ wzial zepsuty rower i pojechal do PL. Ja wzielam psa i poszlam, oczywiscie lekko ubrana, na dlugi spacer. 5 minut pozniej zaczelo padac, na poczatku lekko i fajnie nawet sie szlo. W polowie drogi zaczelo tak lac, ze zanim doszlam w koncu po 1 1/2 godz. do domu, bylam tak mokra, ze nie bylo suchej nitki.
Ja chyba nie wytrzymam SB. Robilismy wlasnie kolacje, TZ oczywiscie w PL kupil pyszne wyroby miesne, swiezy chleb. Prawie bym sie na to wszystko rzucila. Skonczylo sie na probowaniu wyrobow (bez chleba,ale ciezko bylo) i zjedzeniu mojego pysznego sera pelnotlustego z koziego mleka. Ja bez niego nie umiem po prostu zyc. Mysle ciagle o tym, zeby zaczac normalnie jesc, ale zdrowo w wiekszosci, czyli jak na III fazie, ale tak zeby pomalutku chudnac. Jestem taka slaba psychicznie. Nie myslalam, ze drugi raz podejde do SB i znowu nie wytrzymam. Ale jak zaczne jesc normalnie, to pewnie nie bede mogla przestac i nici z odchudzaniem. Ach kurcze, wieczorami jest dla mnie najtrudniej przetrwac. W ciagu dnia jakos mimo braku wykladow czy jakich zajec daje sobie rade. Chyba przez caly dzien tak silnie walcze, ze wieczorem juz nie wystarcza sil. Ale sie rozpisalam, ostatnio tak codziennie wieczorem. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | ||
Rozeznanie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;8206376]
Dla mnie the best jest Vichy Lipocure - w sumie to serum nie żel, ale działa cuda ![]() A z Eveline jest też rozgrzewajacy bez mentolu - to z tańszych wersji [/quote] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() EDIT Fruity może zastosuj taki mix II fazy z III? Powodzenia ![]()
![]() |
#805 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cały czas siedziałam lub leżałam starając się tylko wytrzymać. Ratowałam się colą light i gumą bez cukru. Cytat:
Tym bardziej, ze bardzo ograniczyłam jedzenie. Czasem pozwalałam sobie na mini grzeszek typu na przykład łyżka bułki tartej do fasolki szparagowej czy kotlecik w panierce. Nie podam kilogramów, bo nie mam wagi, ani centymetra, więc nawet nie będe mogła porównać. Ogólnie to myślałam tez , ze nie wytrzymam, ale juz rok temu podchodizłam dwa razy i nie wyszło. Postanowiłam, ze tym razem musi wyjść. Wiem coś o tym, o czym pisałaś. Ja odchudzam się od jutra przez ponad rok. To znaczy było tak, że już chudłam i wyglądałam ładnie, ale coś mi nie pasowało, i głodziłam się bardziej, aż w końcu wszystko rzucałam i się opychałam, tyłam i chudłam na zmianę. Ile bym dała, żeby to cofnąć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
Chyba bede musiala, bo zapomnialam napisac, ze w tym tygodniu jade prawdopodobnie do babci na 2 tygodnie. Wiec tam nie bede mogla byc wybredna i "wydziwiac". Chyba najlepiej byloby do tego czasu przyzwyczaic sie stopniowo do wiekszej ilosci wegli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj mam dokładnie tak samo... ale staram się już nie jeść tyle, bo tak naprawdę nie jestem głodna a jem chyba z nudów ![]() ![]()
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
oj jedzienie z nudow - skąd ja to znam?
![]() ale trzeba to koniecznie zmienic! bedziemy jesc wtedy, gdy bedziemy głodne - koniec kropka ![]()
#809 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Wtajemniczenie
|
Buuuu... weekend dietkowo był fatalny
![]() ![]() ![]() ![]() No a teraz mam oczywiscie wyrzuty sumienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.