Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-09, 08:14   #1891
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Trzymam, aż mi drętwieje. Uspokaja się już. Zbyt mała krzepliwość jest poważna?

Nawet taka ilość cukru nie robi wrażenia dla mojej Danki.
a masz małą krzepliwość stwierdzoną?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:21   #1892
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam, aż mi drętwieje. Uspokaja się już. Zbyt mała krzepliwość jest poważna?

Nawet taka ilość cukru nie robi wrażenia dla mojej Danki.
Niewiem czy oglądałaś miodowe lata ale Danka to była twarda babka, pewnie dlatego glukoza nie robi na niej wrażenia.
Zamówiłam ten komplecik, który wczoraj wybraliśmy z tż, ale na aukcji pisze ze jest dla dziewczynki myślicie że mój synek będzie w nim 'babsko' wyglądał?
http://allegro.pl/zestaw-minky-zaba-...225216301.html

Dzisiaj mamy 50% ciąży za sobą! A moje dziecko dalej rusza się tylko w nocy, ale czuję to coraz mocniej! Tż zawiedziony, że on nic nie czuję puka do brzucha i mówi 'cześć tu tata, jak mnie słyszysz to kopnij'. raz jak trzymał długo rękę na brzuchu to ja czułam że kopie w tamtym miejscu ale ruchy są jeszcze za delikatne, żeby je poczuć pod ręką.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:22   #1893
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witajcie kobietki 😃

Norciu wlasnie czytam ze jestes w trakcie glukozy, wytrwalości życze i dobrego samopoczucia 😘

Jest 8.19 pora wstawać, wczoraj byłam z mężem w kinie i wróciliśmy po 23 a usnęłam dopiero cos ok 2. Jestem mega niewyspana.

Życze wam milego dnia 😃

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:29   #1894
pola25
Zakorzenienie

Sandam komplecik jest zdecydowanie dla chłopców,piękny!

Bursztynku ja też jakaś senna.
Stary 2018-03-09, 08:32   #1895
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie Eluś, że jesteś wyspana, nawet o tak wczesniej porze. Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia.

Drogie te kokony, nawet bardzo.. Ale jeśli okaże się, że dzidzia będzie jednak spała z nami, to myślę, że da pewien komfort psychiczny przed zrobieniem dziecku krzywdy w czasie snu.

Sama nie mogę w to uwierzyć, ale poczyniłam wczoraj zakupy na KappAhl i kupiłam dla dzidzi 3 ubranka, z mamą i siostrą na spółkę.

Dziewczyny, mogę chociaż wodę pić, nawet przed glukozą? Nie mam pojęcia jak wytrzymam te prawie 5 godzin ze wszystkim...

Norka powodzenia ja też zaraz wstaje i zbieram się do przychodni na pobranie krwi i oddanie moczu do badania
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:35   #1896
dorka24
Rozeznanie

Radena i zUa_tysica dzięki za wczorajsze wskazówki byliśmy w drugiej hurtowni i obsługa 100 razy lepsza, Pani zaprezentowała nam różnice między adamexem i bebetto i wiele na plus ma bebetto. Szczególnie wyjmowany kosz na zakupy, odpinanie gondoli, zmiana konta nachylenia no i gwarancja door-to-door i zwrot naprawionego wózka w ciągu 3 dni. I całkowicie zmienił nam się typ teraz zastanawiamy się nad modelem, niewiele się różnią chyba będzie
bresso http://bebetto.eu/bresso/ (kolor 12 lub 13) albo
torino http://bebetto.eu/torino/ (SL04 lub SL07).
Sklep ma promocje na wózki do końca marca 10%, więc chyba się zdecydujemy i zamówimy. We wtorek jedziemy na dopasowanie fotelika, byłam przekonana że z bazą mogę sobie wybrać jaki chce, a tu może się okazać że lepiej będzie pasował innej marki. I kupiliśmy kolejne body Powoli szał zakupowy i nas dopadł w weekend zrobimy zamówienie w Hubi chociaż część
Śliczna dzisiaj pogoda

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-09 o 08:41
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:43   #1897
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Już jestem po wypiciu, pierwsze łyki były nawet smaczne, w połowie już mi tak nie smakowało, jest mi trochę niedobrze, głowa zaczęła boleć, ale trzymam się i mąż jest przy mnie. Wypiłam 75 gram w 200 ml.

Też nie wiem do końca jak to jest z tym na czczo. W internecie piszą tak i tak, zdania lekarzy też są pewnie podzielone. Na wszelki wypadek nigdy przed badaniem nie ję i nie piję.

Summer, twoje wpisy rozwalają mnie na łopatki.. Wypierdywane pod psim tyłkiem
O, widzisz, bo to każdy ma inną tolerancję na cukier. Ja np. jestem wysoce uczulona na cokolwiek słodkiego i dlatego myślałam, że umrę, jak to piłam.

Sandam, fajne kolorki, wcale nie babskie, myślę, że w dzisiejszych czasach za bardzo się przejmujemy podziałem na damskie i męskie, chłopięce i dziewczęce. W sumie nawet jakby było różowe to, co z tego, jeśli rodzicom się podoba? Myślę, że nie ma to wpływu na psychorozwój chłopca

Wstawiam zdjęcia moich skromnych łupów z wczoraj. Wielkie rozczarowanie, mam wrażenie, że brakuje mi bodziaków z długim rękawem... Muszę w końcu to wszystko posegregować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180309_081139.jpg (67,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180309_081216.jpg (61,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180309_081236.jpg (98,1 KB, 37 załadowań)

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:45   #1898
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
O, widzisz, bo to każdy ma inną tolerancję na cukier. Ja np. jestem wysoce uczulona na cokolwiek słodkiego i dlatego myślałam, że umrę, jak to piłam.

Sandam, fajne kolorki, wcale nie babskie, myślę, że w dzisiejszych czasach za bardzo się przejmujemy podziałem na damskie i męskie, chłopięce i dziewczęce. W sumie nawet jakby było różowe to, co z tego, jeśli rodzicom się podoba? Myślę, że nie ma to wpływu na psychorozwój chłopca

Wstawiam zdjęcia moich skromnych łupów z wczoraj. Wielkie rozczarowanie, mam wrażenie, że brakuje mi bodziaków z długim rękawem... Muszę w końcu to wszystko posegregować
Summer super łupy
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:57   #1899
emma90
Wtajemniczenie

Witam w piątek! dzisiaj ma być aż 10stopni!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak Summer myślę, że szkoła rodzenia to taki kurs dla młodych rodziców choć miałam do czynienia z noworodkiem dopiero co po urodzeniu, to mąż wcale więc choćby ze względu na niego. Poza tym właśnie chciałabym troszkę posłuchać o pierwszej pomocy, oddychaniu przy porodzie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę

Summer, ja kupuję kokon i mam nawet wybrane dwa, teraz muszę tylko zdecydować
https://blancababy.pl/product-pol-27...niemowlat.html

bądź ten

https://blancababy.pl/product-pol-32...niemowlat.html

Ja dziś już wyspana, polecę z rana na ciuszki, potem mam usg tarczycy, ale to w innym mieście, więc mam dziś wycieczkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja planuję kupić ten drugi kokon sleepee szary, piękny jest

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Radena i zUa_tysica dzięki za wczorajsze wskazówki byliśmy w drugiej hurtowni i obsługa 100 razy lepsza, Pani zaprezentowała nam różnice między adamexem i bebetto i wiele na plus ma bebetto. Szczególnie wyjmowany kosz na zakupy, odpinanie gondoli, zmiana konta nachylenia no i gwarancja door-to-door i zwrot naprawionego wózka w ciągu 3 dni. I całkowicie zmienił nam się typ teraz zastanawiamy się nad modelem, niewiele się różnią chyba będzie
bresso http://bebetto.eu/bresso/ (kolor 12 lub 13) albo
torino http://bebetto.eu/torino/ (SL04 lub SL07).
Sklep ma promocje na wózki do końca marca 10%, więc chyba się zdecydujemy i zamówimy. We wtorek jedziemy na dopasowanie fotelika, byłam przekonana że z bazą mogę sobie wybrać jaki chce, a tu może się okazać że lepiej będzie pasował innej marki. I kupiliśmy kolejne body Powoli szał zakupowy i nas dopadł w weekend zrobimy zamówienie w Hubi chociaż część
Śliczna dzisiaj pogoda
za kompletowanie wyprawki. Jasne, że opłaca się kupić teraz jak dają jeszcze -10%

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Fajnie Eluś, że jesteś wyspana, nawet o tak wczesniej porze. Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia.

Drogie te kokony, nawet bardzo.. Ale jeśli okaże się, że dzidzia będzie jednak spała z nami, to myślę, że da pewien komfort psychiczny przed zrobieniem dziecku krzywdy w czasie snu.

Sama nie mogę w to uwierzyć, ale poczyniłam wczoraj zakupy na KappAhl i kupiłam dla dzidzi 3 ubranka, z mamą i siostrą na spółkę.

Dziewczyny, mogę chociaż wodę pić, nawet przed glukozą? Nie mam pojęcia jak wytrzymam te prawie 5 godzin ze wszystkim...
Kapphal Newbie ma boskie ciuszki <3 jeszcze teraz ta promocja 3 za 2 i też popłynęłam pochwal się co kupiłaś
i za krzywą
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 08:59   #1900
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

za kompletowanie wyprawki. Jasne, że opłaca się kupić teraz jak dają jeszcze -10%
zamówimy i wpłacamy symboliczną zaliczkę za każdą rzecz, a oni nam przechowają do czerwca i dopiero przy odbiorze płacimy całą resztę bo miejsca u nas jak na lekarstwo

Stary 2018-03-09, 09:00   #1901
kitosa
Zadomowienie

Cześć!
Właśnie patrzę na pierwszą stronę i chyba jako jedyna nie znam płci! W poniedziałek mam wizytę. Wymyśliłam sobie, że w nagrodę za cierpliwość zrobię pierwszy tort w życiu. Kupiłam barwniki, wahałam się nad różowym, ale też wzięłam Powoli kupuję ciuszki, chłopięce głównie, będzie cyrk jak będzie córeczka Cieszę się, że u Was wszystko ok i maluszki zdrowe. Ja cały czas teraz siedzę na allegro i przeglądam komody, ciuszki, pościele, materacyki Zastanawiam się nad poduszką ciążową, polecacie?
Stary 2018-03-09, 09:01   #1902
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Ale piekne!

Ja od wczoraj katorgi przechodzę. Od tego leku na zaparcie co mi podali w niedziele mam jakie wzdęcie ze ledwo chodze, jeszcze mi na tego mięśniaka naciska. Wzięłam paracetamol. A dzis usg połówkowe i nie wiem czy mi da radę ponaciskac bo cała obolała jestem.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 09:05   #1903
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
zamówimy i wpłacamy symboliczną zaliczkę za każdą rzecz, a oni nam przechowają do czerwca i dopiero przy odbiorze płacimy całą resztę bo miejsca u nas jak na lekarstwo
to w ogóle super warunki nie stracicie gwarancji, a wózek już z głowy

Kitosa a jesteś bardziej za synkiem czy córeczką?

KarolinaK za połówkowe, biedna jesteś z tymi zaparciami a śliwki próbowałaś? ostatecznie wzięłabym czopek glicerynowy
Stary 2018-03-09, 09:06   #1904
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ale piekne!

Ja od wczoraj katorgi przechodzę. Od tego leku na zaparcie co mi podali w niedziele mam jakie wzdęcie ze ledwo chodze, jeszcze mi na tego mięśniaka naciska. Wzięłam paracetamol. A dzis usg połówkowe i nie wiem czy mi da radę ponaciskac bo cała obolała jestem.
Ale Cię strasznie męczą te dolegliwości.. Trzymam kciuki za UP! Daj znać po wizycie.

Stary 2018-03-09, 09:06   #1905
kitosa
Zadomowienie

Karolina łączę się w bólu, też mnie zaparcia męczą. Powodzenia na UP!
Emma synek być musi! Od początku tak mam

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2018-03-09 o 09:09
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 09:13   #1906
dorka24
Rozeznanie

włączcie na tvp 2

Stary 2018-03-09, 09:13   #1907
Sandam13
Rozeznanie

W pytaniu na śniadanie omawiają wyprawkę do noworodków.

Stary 2018-03-09, 09:15   #1908
pola25
Zakorzenienie

Karolina bierzesz osłonkę -mi to trochę pomaga!

Summer a lubisz słodycze?
Piękne łupy.

Kitosa ciekawe,czy spełnią się Twoje przeczucia

Emma popatrzę na kaphala,bo póki co next wygrywa,ale chciałaby trochę taniej zapłacić,a wyprzedaży brak
Stary 2018-03-09, 09:15   #1909
emma90
Wtajemniczenie

A ja bez TV dajcie znać czy mówią coś przydatnego
Stary 2018-03-09, 09:16   #1910
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

biegnę......
Stary 2018-03-09, 09:17   #1911
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Piękne łupy.

Emma popatrzę na kaphala,bo póki co next wygrywa,ale chciałaby trochę taniej zapłacić,a wyprzedaży brak
W kapphalu wyprzedaże dwa razy w roku, te zimowe już się skończyły, ale teraz dają 3 za 2 i wychodzi ok 30% taniej już miałam nie kupować ubranek a znów poszalałam na pewno wszystkich nie ubiorę
Stary 2018-03-09, 09:26   #1912
pola25
Zakorzenienie

Emma dziękuję

Norka jak tam sytuacja?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Dziewczyny pije któraś z Was pokrzywę kupioną w zielarskim?
Stary 2018-03-09, 09:28   #1913
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
to w ogóle super warunki nie stracicie gwarancji, a wózek już z głowy

Kitosa a jesteś bardziej za synkiem czy córeczką?

KarolinaK za połówkowe, biedna jesteś z tymi zaparciami a śliwki próbowałaś? ostatecznie wzięłabym czopek glicerynowy

Cytat:
Ale Cię strasznie męczą te dolegliwości.. Trzymam kciuki za UP! Daj znać po wizycie.

Nie, nie zaparcia przeszły juz całkiem. Jem tylko warzywa, śliwki i jabłka. Miesa prawie nie tykam, zadnego słodkiego, ani tłustego. Ale oo tym leku co mi dali w niedziele czytam ze wzdęcia moga trzymać od 1-3 tygodni . I mnie zaczęło męczyć od wczoraj wlasnie.

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Karolina łączę się w bólu, też mnie zaparcia męczą. Powodzenia na UP!
Emma synek być musi! Od początku tak mam

Śliwki Ci pomogą tylko trzeba byc naprawde regularnym. Ja juz po tym ostatnim incydencie jem codziennie mimo ze wcale mi sie nie chce.

Cytat:

Oj szkoda ze nie mam polskie tv. Obejrzałabym.

Cytat:

Piękne łupy.

A co to jest ta osłonka?
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 09:32   #1914
norka93
Wtajemniczenie

Sandam, pewnie masz rację. Zaufam twoim słowom, bo ja sama nie oglądałam.

Poluś, jest w porządku, jeszcze 15 minut i ostatnie pobranie.

Jeśli chodzi o parametry krzepnięcia krwi, to zawsze miałam tuż przy górnej granicy. W sumie nie wnikałam w to, lekarz przed laparoskopią nic nie mówił na to.

Emma, to prawda, ten KappAhl tak niesamowicie kusi ubranka, że nie da się przejść obok. Ostatnio widziałam aukcję na allegro z ubrankami Newbie, i tam było chyba 11 sztuk ubranek, ale w tym i skarpetki i czapki i poszło za ok. 150 zł. Zamawiałam przez internet, więc pokażę screeny.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-09 o 09:33
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-09, 09:33   #1915
pola25
Zakorzenienie

Karolina np ja biorę dicoflor 60, a może też być lacidofil, acidolac-te produkty zawierają szczepy dobrych bakterii,które można też znaleźć w jogurtach naturalnych,kefirach

Norka wiesz przy górnej granicy,ale norma.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-09 o 09:34
Stary 2018-03-09, 09:36   #1916
norka93
Wtajemniczenie

Pierwsza to bluzeczka, a dwie kolejne to sukienki (chociaz ostatnia na bluzeczka mi wygląda). Zamówiłam w rozmiarze 80, bo chciałam, żeby córcia miała na dłużej. Ja jedną rzecz, siostra jedną i mama jedną. Emma, pokaż swoje łowy z Kappa Pierwsza i ostatnia wydają się podobne, tylko kolory inne.
IMG_20180309_093356.JPGIMG_20180309_093347.JPGIMG_20180309_093338.JPG

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-09 o 09:38
Stary 2018-03-09, 09:36   #1917
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina np ja biorę dicoflor 60, a może też być lacidofil, acidolac-te produkty zawierają szczepy dobrych bakterii,które można też znaleźć w jogurtach naturalnych,kefirach

Norka wiesz przy górnej granicy,ale norma.
Od siebie polecam właśnie Dicoflor 60. I picie kefirów też pomaga, przy trawieniu szczególnie.

Stary 2018-03-09, 09:40   #1918
Anett_s
Raczkowanie

ja już po krzywej cukrowej, wszystko w normie
glukoza na czczo 4,46
po godzinie 8,25
po 2 godzinach 4,47

może i nie słodze kawy czy herbaty ale nadrabiam ciastkami :P
Stary 2018-03-09, 09:41   #1919
emma90
Wtajemniczenie

Kefiry i kiszonki kapusta czy ogórki. Te bakterie też świetny pomysł! latem dziewczyny na upały taki zimny kefir idealny
Stary 2018-03-09, 09:48   #1920
pola25
Zakorzenienie

Norka śliczne

Anet super wyniki!

Emma zgadza się. Ja ostatnio zaczęłam jeść ogórki kiszone,nie służyły mi przez pewien czas w ciąży. Może spróbuje kapustę kiszoną i mi nie zaszkodzi.
Ja jem jogurt naturalny z granolą ( kiedyś Wam link wrzucałam)-teraz drugi raz już ją robiłam,nawet mąż ją podjada.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-09 o 09:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości