|
|
#1861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Polu, dzięki! Gosiu, gratki z okazji przeglądu. Przeszłaś bez problemu z tego, co zrozumiałam? ![]() Cytat:
Fajne, fajne, ale ja się tak zastanawiam: podobno te zabawki z allie są bez atestu i właściwie nie wiem czy zakup ich nie jest ryzykowny. No chyba żeby to porządnie wyprać?? Sama nie wiem, ale takiego węża na wózek czy łóżeczko to widziałam w rossmannie za jakieś 2 dyszki, więc chyba na jedno wyjdzie no i zawsze pewniej. Grzechotki-skarpetki są mega, sama na nie wczoraj trafiłam i już wrzuciłam na moją listę ![]() A ja muszę się pochwalić, że właśnie kupiłam na asplaneta rożek minky i do tego komplet podusia+kołderka też minky w tym samym wzorze. Po taniości! Jak gdzieś będzie kruczek to.... zwrócę ![]() Na allie zamawiam jutro - na pewno jakieś pieluszki: https://pl.aliexpress.com/item/simfa...ceBeautifyAB=0 no i ten kocyś: https://pl.aliexpress.com/item/Natur...460.0.0.vjqNgI P.s. a prababcia dziś przyniosła pieluszki flanelowe, chyba co najmniej 70- cm na ileś tam. Ależ one są fajne Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-03-08 o 19:47 |
||
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Summer cieszę się,że poprawiłam Ci humor!
Widzę,że zaczęłaś wyprawkowe zakupy. Pokaż rożek. |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Summer tak, dziękuję, wszystko w normie
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://m.facebook.com/groups/774585...21076617970645 |
|
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór! Wszystkiego najlepszego Kobietki! Tak przy okazji w temacie dzisiejszego święta - może któraś polecić rajstopy ciążowe?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwony/23094371 https://asplaneta.pl/pl/p/Medi-Partn...rwone/23093456 Super! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak Was czytam i ja chyba za mało tego magnezu biorę 😐 bo tylko 2 tabletki. Co do kotów, daj im jeszcze czas, moje pamiętam też były osowiale po sterylce a potem lazily jak pijane :glupek: Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Summer piękne i ten kolor!Uwielbiam!
Co do.rajstop,to mam.z hm,happy mum |
|
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczę jak się koty będą jutro zachowywać. To mnie zdziwiło, że wczoraj się wydawały bardziej żwawe niż dziś, ale może wtedy jeszcze dragi po zabiegu je trzymały, a to doustne przeciwbólowe już takie silne nie jest. A z chodzeniem to fakt, z jednej mieliśmy ubaw wczoraj, bo kompletnie nie potrafiła chodzić do przodu, tylko cały czas się cofała. Dziś już sobie przypomniała, ale nie korzysta z tego jakoś specjalnie często. |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Polu miałam zlecone badanie ze względu ze wróciły mi nagle poranne wymioty i dla sprawdzenia dostałam skierowanie. Ale juz nie mam tych objawów. Po za tym mam usunięty pęcherzyk żółciowy. Zmieniłam dietę na lekkostrawna i czekam na wizytę kolejna, ale czuje ze żołądek pracuje lepiej wiec moze to tylko zła dieta a nie cholestaza ciążowa.
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio sobie pofolgowalam i zaczęłam gorzej się odzywiac,powinnam wrócić do diety lekkostrawnej. |
|
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
A w ciąży zachcianki to poki wszystkie badania dobre wiadomo, ze ciezko sie oprzeć
i czasem mozna cos pofolgować. Ja juz dieta do końca ciąży napewno, ale byle tylko mały był zdrowy i pomyślnie sie wszystko zakończyło.
|
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też właśnie biorę magneB6, więc dawkę mamy identyczną Zastanawiałam się jeszcze nad slowMag, ale farmaceutka powiedziała że magneB6 jest lepszy pod kątem przyswajalności. Teoretycznie nie wydaje się, że dawka 6 tabletek jest super duża (szczególnie że na ulotce piszą, że mozna brać nawet do 8), ale na wszelki wypadek zmniejszę do 4 i zobaczymy co się będzie działo. Być może wychodzą ze mnie stresy ostatnich dni związane z tą szyjką .Mam niedoczynność tarczycy Zapisaliśmy się z tż do szkoły rodzenia - czekam na potwierdzenie, że jesteśmy przyjęci jeśli tak to zaczynamy 27 marca
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my 3 kwietnia
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Rajstopy ciążowe Gatta 100 den polecam. Mam trzy pary super sa nic na brzuszek nie uciska wcale!
|
|
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślicie, że szkoła rodzenia jest przydatna dla pierworodek ? Ja nie mialam w planach z mężem sie wybrać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i są seksi trochę jak pończochy wyglądają---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
nie mam doświadczenia z noworodkami itp oddychaniem przy porodzie itd
|
||
|
|
|
#1878 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz z innej beczki: kupujecie kokon? Jeśli tak to gdzie? Szukam inspiracji
|
|||
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- ![]() Cytat:
Polecam rajstopki ciazowe z gatty jak dla mnie rewelka :-D
|
|
#1881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć miałam do czynienia z noworodkiem dopiero co po urodzeniu, to mąż wcale więc choćby ze względu na niego. Poza tym właśnie chciałabym troszkę posłuchać o pierwszej pomocy, oddychaniu przy porodzie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę Cytat:
Summer, ja kupuję kokon i mam nawet wybrane dwa, teraz muszę tylko zdecydować https://blancababy.pl/product-pol-27...niemowlat.html bądź ten https://blancababy.pl/product-pol-32...niemowlat.html Ja dziś już wyspana, polecę z rana na ciuszki, potem mam usg tarczycy, ale to w innym mieście, więc mam dziś wycieczkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia. ![]() Drogie te kokony, nawet bardzo.. Ale jeśli okaże się, że dzidzia będzie jednak spała z nami, to myślę, że da pewien komfort psychiczny przed zrobieniem dziecku krzywdy w czasie snu. ![]() Sama nie mogę w to uwierzyć, ale poczyniłam wczoraj zakupy na KappAhl i kupiłam dla dzidzi 3 ubranka, z mamą i siostrą na spółkę. ![]() Dziewczyny, mogę chociaż wodę pić, nawet przed glukozą? Nie mam pojęcia jak wytrzymam te prawie 5 godzin ze wszystkim...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-09 o 05:33 |
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja! Norka z glukoza to wydaje mi sie, ze przed puerwszym pobraniem powinno sie byc na cz zo totalnie, potem mozesz pic wode, ale moge sie mylic.. powodzenia 😘
Bylusmy wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch i z mojej strony mogecje polecac. Jasne, byly reklamy, ale to sa sponsorzy wiec tego nie unikniemy, a dzieki temu mamy to wszystko za dsrmo. Ale byla pierwsza pomoc przy zakrztuszeniu i bezdechu, dosc szczegolowo opisal na co zwracac uwage przy doborze i montazu fotelika, info o laktacji i odzywiaaniu to powtorzylo sie dla mnie, bo mam to na spotkaniach z położną. Bylo też o komorkach macierzystych, jednak tutaj brakowało mi troche tej niezaleznej strony, bo bylo to przedstawiane przez przedstawiciela... ogolenie polecam, pozbieralam ulotki wozkow i fotelikow. I wylosowalam zestaw nuk: butelka, smoczek i jakies ekstra wkladki laktacyjne! Jedna z dziewczyn wylosowala adapter do pasow besafe, byly tez poduszki ciazowe i do karmienia! Na pewno podjedziemy tam z mezem do tego sklepu, gdzie bylo to organizowane, żeby poogladac wózki. Ja dzisiaj bede sie mali meldowc, bo do pracy a potem jestemcumowiona. Intensywnie bedzie 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kropko
Jeszcze w kolejce czekam do pobrania na czczo, ale już niewiele zostało.Gratuluję wygranej! Chciałabym wybrać się na te warsztaty, tylko nie bardzo mam jak, bo u mnie w mieście nie ma, a mąż ma taką pracę, że szczęśliwym trafem trzeba.. Przydałaby mi się wiedza i postępowanie z pierwszej pomocy z maluszkiem. W sumie tego ogólnie obawiam się najbardziej.Próbowałam rozkminąć ten tekst "Ja dzisiaj bede sie mali meldowc, bo do pracy a potem jestemcumowiona. Intensywnie bedzie", i chyba mi się udało "Ja dzisiaj będę się mało meldowac, bo do pracy, a potem jestem umówiona"?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-09 o 07:32 |
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Norko, powodzenia, dasz radę Mam nadzieję, że masz coś na potem, żeby szybko chrupnąć?Elu, fajne te kokony, ale cena... A nie myślałaś o tym, żeby uszyć? Na pewno byłyby ładniejsze ![]() Ja zamówię coś dużo tańszego, bo nie wiem właśnie czy się przyda, a jak się nie przyda to i tak będzie wypierdywane pod psim tyłkiem, więc nie będę szaleć
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypiłam 75 gram w 200 ml.Też nie wiem do końca jak to jest z tym na czczo. W internecie piszą tak i tak, zdania lekarzy też są pewnie podzielone. Na wszelki wypadek nigdy przed badaniem nie ję i nie piję. Summer, twoje wpisy rozwalają mnie na łopatki.. Wypierdywane pod psim tyłkiem
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Norka powodzenia!Chyba można troszkę pić wody. Ja między badaniem cukru w domu,piję wodę.Piłaś glukozę cytrynową?
Miłego dnia!!! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-09 o 08:04 |
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ale wody jeszcze nie piję, nie wiem czy mogę. Miałam pobieraną krew ponad 20 minut temu i dalej mi leci trochę.
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
z rany???naciśnij mocniej w tym miejscu
|
|
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam, aż mi drętwieje.
Uspokaja się już. Zbyt mała krzepliwość jest poważna?Nawet taka ilość cukru nie robi wrażenia dla mojej Danki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

zwrócę 

w sumie biorąc pod uwagę, że zawsze byłam aktywna i chuda to teraz mając już 10kg na plusie czuję się jak słonica, brzuch mnie ciągnie i wewnętrznie i skóra staje się coraz bardziej napięta, mam zadyszkę przy zakładaniu butów
i w ogóle bardzo dużo leżę bo macica mi się często stawia 

trochę jak pończochy wyglądają
Ja ju wstaję, bo 10 po 7 musimy być w przychodni, a mamy godzinę drogi. Dzisiaj glukoza.. brr.. Będę pisać pod warunkiem, że nie będę leżała pod krzesłem z wrażenia. 

A nie myślałaś o tym, żeby uszyć?