|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dzięki dziewczyny, narazie jem jajecznice na miękko z dużą ilością cebuli czosnku i szynki..
Bo jakaś ochotę mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Mala się tak rozszalala, że ja czuję nad pępkiem 😂
Zaczynam się zastanawiać nad tym, czy to, że Ninka jest taka duża nie będzie mialo czegoś wspólnego z cukrzyca ciążowa... Jak bym chciała mieć to badanie za sobą i wiedzieć na czym stoję. Chyba teraz w poniedziałek pójdę na ta krzywa, będę szybciej wiedzieć o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam dzisiaj sok z żurawiny pije profilaktycznie gin mi zaleciła zobaczymy czy to coś pomoże IMG_20180309_113730.jpgWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Też chciałabym mieć to już za sobą.. ciekawa jestem wyników, ale i martwię się samym przebiegiem tego badania
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Nooo, dziś to mam co czytać
![]() Dobry! ![]() Niestety wzięło mnie solidne katarzysko od dwóch dni Mąż mi przywlókł do domu, więc smarkamy na zmianę Nos już piecze jak nie wiem. Na szczęście chyba nic więcej się nie rozwija, dziś i jutro lenię się w miarę możliwości.Otworzyłam sobie przed chwilą maść na brodawki którą niedawno już zakupiłam, bo poprzednia się zestarzała, a używałam właśnie na takie różne dolegliwości czy małe piekące ranki. Chciałam ją trzymać jak najdłużej świeżą zamkniętą, ale jak trza to trza. Co za ulga dla nosa!Cytat:
To znaczy, że dało się odczuć Twój brak ![]() No jest to mało, nie ma się co spierać... Ale! Dla mnie ważne jest, żeby spacerówka rozkładała się na płasko lub przynajmniej niemal płasko i wtedy nie widzę problemu, żeby 5-6 miesięczne dziecko przełożyć już do spacerówki. Nie wiem w sumie jakie mogłyby być argumenty przeciwko temu? Można tak samo dać śpiworek i kocyk. Zresztą całą moją trójkę tak przekładałam, bo po pierwsze brali się już do siadania i unosili na czworaki, po drugie w gondoli była nuuuuda i złość, a w spacerówce zawsze mogłam wtedy trochę to oparcie unieść, a do spania położyć.Podobnie jak z odwracaniem przodem do rodzica powiem, że mała gondola nie należy do dużych minusów w moim odczuciu. Ba, po raz drugi powiem, że wózek który wybrałam ma tragicznie małą gondolę, ale alternatywny, który brałam pod uwagę, ma kubełkowe siedziska, których po prostu za nic nie mogłam przeżyć! No nie mogłabym kłaść dziecka do spania na "krześle" nesska, gratuluję zdrowego synusia Mam nadzieję, że żadne problemy się nie rozwiną!
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
Summer z chęcią się zamienię
pamiętam jak robiłam wyprawkę 3 lata temu byłam zagubiona i nie bardzo wiedziałam co kupować, miałam tyle ubranek na 56 a synek zrobił niespodziankę i miał 58cm. Także u nas rozmiar 56 był prawie nie wykorzystany, tylko jakieś większe sztuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1958 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Matko swieta, godzine czytalam coscie naskrobaly, na zmianę z jedzeniem makrelki i puciwm herbaty
![]() Cytat:
A tak apropo to wlasnie lecą na tv56 miodowe lata Norka pewnie jestes w trasie to nawet nie obejrzysz, szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Karolinko, wspolczuje wzdec i mam nadzieje, ze mimo wszystko uda sie zrobić up ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Folinka zdrówka!
Zua przepraszam! Musiałam się nacieszyć wolną głową od myśli uczelnianych. Dziewczyny zrobiłam wstępną wyprawkę u Hubiego i patrzę, że go polecacie. 700 zł mi wyszło ![]() Na razie w koszyku, nie kupuję. Wypatrzyłam też komodę i materacyk do łóżeczka (pianka, gryka, kokos). Wiem jaki chcę kolor ścian do sypialni i tapetę tam, gdzie będzie łóżeczko. To na razie tyle Więc na majówkę remont sypialni
|
#1960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wg mnie kocyki/pieluszki/otulacze i jak je tam zwał 75x75 to niepraktyczne są. Maluszek dużo wierzga rączkami i nogami i taki mały kocyk/pieluszkę momentalnie z siebie zrzuci.
A propos rzeczy do przykrycia, to już pisałam chwilę temu, to wrzucę linka, żeby nie powtarzać. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post81365371 Widzę, że moje opinie co do grubości i wielkości okrycia zdaje się znowu inne od większości ![]() Rożek jest krótko mówiąc wg mnie bardzo przydatny, ale ten miękki, usztywniany to porażka. Też kiedyś byłam zielona totalnie w temacie dzieci, ale wcale nie było mi lepiej trzymać dziecka w takim sztywnym. Moment wyrzuciłam usztywnienie. No jakbym dziecko na desce położyła i próbowała je stabilnie trzymać Cytat:
Ja wczoraj posprawdzałam moją listę i mam dosłownie już kilka sztuk do kupienia tylko, choć co prawda tych większych, więc też jakoś nie nacieszyłam się robieniem wyprawki Te zakupy w Pl tak jakoś szybko i sprawnie poszły, wszelkie drobiazgi higieniczne, pościelowe, itp. już mam i nawet tą maść na sutki dokupiłam ostatnio Także teraz tylko wózek, łożeczko, materac, leżaczek, niania elektroniczna i na koniec Pampersy 1 Może jeszcze parę sztuk ubranek 56 i 62, ale to mam czas jeszcze. Jak wyciągnę rzeczy unisex po Lidce, to przeliczę ile mam i zobaczę wtedy.Poza materacem to większość raczej używana będzie, więc już w miarę regularnie przeglądam ebay i ogłoszenia lokalne, to chociaż tyle przyjemności mam. Zwłaszcza wózka już szukam dość intensywnie, bo jednak nie ma tak dużo ofert z podwójnymi. Cytat:
Ale niespodzianka! To przez tego mięśniaka? Fajnie, że rokowania są dobre i oby tak zostało, a przy tym będziesz podglądać częściej maleństwo Ależ kurka, czemu wywoływany od razu? Chcą, żebyś jakoś wcześniej urodziła? Mi położna jako alternatywę do cc zaproponowała jeszcze wywołanie wcześniej tzn już w dzień terminu, ale tą opcję raczej z góry odrzucam. Długo byłam przeciwna twierdzeniu, że porody wywoływane są bardziej bolesne (mój pierwszy i trzeci były), przecież i tak boli, i tak... Ale dopiero w tej ciąży do mnie jakoś dotarło skojarzenie, że drugi mój poród był dla mnie znacznie łatwiejszy od pozostałych, a przecież nie był wywoływany... Nawet w takich cudownych angielskich szpitalnych broszurkach, gdzie każdy szczegół jest opisany dogłębnie, pisali w tej o indukcji, że może być bardziej bolesny... ![]() Aaa, i dziś usg! Kciukiii! Chyba, że już po i pisałaś Ja jeszcze w tyleee z czytaniem.Cytat:
Może akurat będzie spokojnie.Ja też lubię słodkie i nigdy nie miałam żadnego problemu z tym badaniem. Jakbym trochę lukru zjadła, a potem dwie godziny siedzenia i luzowania się przy jakiejś lekturze Cytat:
Oby nie było gorzej, to i samopoczucie może się poprawi ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ooo, ile życzeń pisałyście wczoraj! Ale fajnie ![]() Dziękuję i spóźniona też życzę Wam wszyyyystkiego naj!!! Ja miałam wczoraj cudowny dzień. Tż choć sam zakatarzony skakał koło mnie razem z chłopcami jeszcze bardziej niż zwykle. Kwiaty, śniadanie do łóżka i 70 jego przepysznych pierogów nalepił na obiad, więc każdy się objadł do woli ![]() Ja nie wiem, jak my we dwie z Lidką taki Dzień Chłopaka we wrześniu dla całej naszej czwórki odstawimy
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zaczęłam przeglądac ksiązki i poradniki. Z tego co Odo wstawiła chciałabym kupić Księgę rodzicielstwa bliskości i Dziecko z bliska - ale nie wiem, czy te tematy nie będą się tam powtarzały. Warto kupić obydwie, czy póki co jakas sie wybija, i postawić tylko na jedną z nich?
Chciałabym też jakąś książkę w formie poradnika - ale nie takiego przestarzałego Myślę, ze mojemu mężowi łatwiej by było przyswoić taką wypunktowaną wiedzę.Znalazłam też taka nową książkę polskiej autorki - #MAMA.Nieperfekcyjny poradnik. Z tego co czytam, to zapowiada się fajnie, ale nie ma jeszcze opini, bo to nowa ksiązka. z poradników to tak: https://aros.pl/ksiazka/365-dni-z-kochanym-malenstwem http://www.taniaksiazka.pl/150-porad...-p-243193.html Boże drogi ile tego jest..................... .......... GŁUPIEJE !!! |
|
|
|
#1962 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej. Podczytuje was codziennie, ale jakoś wbić się nie mogę
Za dużo piszecie i jak już nadrabiam to zapominam co miałam napisać 😞 Cytat:
Cytat:
Folinka co to za super maść na brodawki? |
||
|
|
|
#1963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrusia napisz co u Ciebie,jak maleństwo, jak się czujesz??
Folinka będziecie musiały się postarać,aby chłopakom coś wymyślić. Camelitos po Twoim poście,wyciągnęłam sok z żurawiny i rozcieńczyłam 20 ml i wypiłam. Dziękuję za motywację!!! Blanka waga może być związana z cukrzycą i nie,nie wiem na jakim etapie tak naprawdę. Niektóre kobiety po prostu rodzą duże dzieci ,a niektóre małe. Masz na czczo dobrze,mówiłaś ,że mierzyłaś sobie cukry i było ok,więc pewnie Ninka jest taka duża,bo po prostu pewnie będziesz miała tendencje do rodzenia sporych dzieci. Ale to taka moja teoria. Moja też jest dość sporo, a ja taka jestem malutka... Co do glukozy,miałam 3 razy i dobrze się czułam,ale boję się ,że teraz będą jakieś cyrki. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-09 o 13:56 |
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Należy Ci się! Ja mam Lansinoh, ale ogólnie chodzi o taką 100% lanoliny.
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Czytamy do brzuszka, a później maluszka
Przydatne informacje o bajkach,wierszykach dla najmłodszych : Wiersze: - Jan Brzechwa - Julian Tuwim (szczególnie Lokomotywa) Wydawnictwa: - Dwie Siostry - Muchomor - Tatarak - Mamania Księgarnie: - Lokator (Kraków) Bajki rymowane: - Urszula Kozłowska Polecane książeczki: - Pucio |
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy taki komplecik do łóżeczka da rade?
http://allegro.pl/posciel-minky-kold...842948915.html |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cudne te ciuszki macie 😃
Norka cieszę sie ze już po glukozie, masz to z głowy 😘 Folinka, Blanka nie dajcie się chorobie, kurujcie się. Zdrówka życzę 😘😘 Ja właśnie wróciłam z większych zakupów z mężem ale sama spożywka nic dzieciowego i po drodze wpadliśmy do chińczyka na obiad, ale się objadłam 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku chińczyk
![]() :sl ina: co jadłaś???
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U niego płaci się tylko raz za przesyłkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
czyli, że fajny?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest tak słonecznie, że aż szkoda siedzieć w domu
![]() |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Coś komuś dopisac na pierwszą stronę??
Wybaczcie, że miałam dwa dni zaległości, ale M. Zabrał laptopa i jestem na łasce brata. Ale staram się być na bieżąco. Jak tylko M. Wróci to będę na bieżąco codziennie z pierwszą strona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-09 o 14:27 |
|
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Zawsze z mężem jemy to samo tzn. zupę krabową i kurczaka w chrupiącej panierce na gorącym pułmisku z duszonymi warzywami surówką i ryżem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- bebespace.pl tylko niestety ceny średnie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Emma śliczne
![]() Dziewczyny właśnie, bo spojrzałam na smoczki Emmy. Kupujecie silikonowe czy właśnie kauczukowe?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Mąż mi przywlókł do domu, więc smarkamy na zmianę
Nos już piecze jak nie wiem. Na szczęście chyba nic więcej się nie rozwija, dziś i jutro lenię się w miarę możliwości.
Dla mnie ważne jest, żeby spacerówka rozkładała się na płasko lub przynajmniej niemal płasko i wtedy nie widzę problemu, żeby 5-6 miesięczne dziecko przełożyć już do spacerówki. Nie wiem w sumie jakie mogłyby być argumenty przeciwko temu? Można tak samo dać śpiworek i kocyk. Zresztą całą moją trójkę tak przekładałam, bo po pierwsze brali się już do siadania i unosili na czworaki, po drugie w gondoli była nuuuuda i złość, a w spacerówce zawsze mogłam wtedy trochę to oparcie unieść, a do spania położyć.
Mam nadzieję, że żadne problemy się nie rozwiną!

myślicie że mój synek będzie w nim 'babsko' wyglądał?
raz jak trzymał długo rękę na brzuchu to ja czułam że kopie w tamtym miejscu ale ruchy są jeszcze za delikatne, żeby je poczuć pod ręką. 

W poniedziałek mam wizytę. Wymyśliłam sobie, że w nagrodę za cierpliwość zrobię pierwszy tort w życiu. Kupiłam barwniki, wahałam się nad różowym, ale też wzięłam
Emma, pokaż swoje łowy z Kappa 

Ja jeszcze w tyleee z czytaniem.