|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dobra, syrop z cebuli będzie gotowy na rano, teraz jem kanapki z czosnkiem i serkiem, a na noc wypije to mleko. Dzięki dziewczyny za dobre rady
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj No jasne! U mnie ten sok ma miejsce honorowe w lodowate zawsze. Nigdy go nie brakuje. Jak byłam młodsza miałam ogromne problemy z pęcherzem nawet sikałam krwią dwa razy. Lekarz mi go za granica poradził i powiedział ze pije sie szklaneczkę dziennie ale dziennie! Na początku piłam jedynie jak mnie bolało z czasem polubiłam ten smak. I teraz traktuje jako zamiennik wina. Bardzo lubie. Jak nie pije jakis czas to mi sie bardzo chce. Zima piją co dwa lub trzy dni latem raz w tygodniu. I juz autentycznie nie pamietam kiedy pęcherz mnie ostatnio bolał. Cytat:
Ja jem trzy suszone śliwki na wieczor przed spaniem i zawsze działa. Ale teraz planuje przetestować ten sposob zalania ich na noc gorąca woda... ile mam ich zalać na szklankę??? Cytat:
Specjalna porcja dla dwoch kochany!!! Folinka ale mnie boli ramie po tym whooping cough vacc. Ty masz to w każdej ciazy czy raz tylko? Całe ramie mam obolałe. Poza tym moj mięśniak mi strasznie uprzykrzył dzis zycie. Po tym usg kobieta musiała go zmierzyć i jestem dzis kaleka boli okropnie, wzięłam juz dwa paracetamole ale nic nie dają. Nie moge sie ruszyć z kanapy. |
|||
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka, masz cudownych chłopaków
Mojego tz coś zaczyna rozkładać chorobsko. Łamie go w kościach i ma chyba lekką temperaturę Zaraz go obudzę na kuracje czosnkową. Oby mu pomogło! |
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka to Ty dzis ogniem bedziesz zionąć. Żaden Drakula nie przejdzie obok . Dobrze i kuruj sie. Jeszcze imbir wygotuj w wodzie 30 min i wypij z miodem i cytryna. Na ból gardła pomoże!
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak gadałam z M. To mówię, że może być spokojny, tak śmierdze czosnkiem i cebula, że nawet pies się do mnie nie zbliża 😂 Za Imbir podziękuję, 😂 mam wstręt do niego odkąd jestem w ciąży, bo masowo go używalam na mdłości haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że boli... Tak przez kilka dni będzie, jakbyś zdrowo tym ramieniem rąbneła gdzieś ![]() To się nie ruszaj! Odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Cóż to za wirus po wątku się rozchodzi Czosnkiem go zaraz!
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ze dzis to widze i czuje jak sie maluszek mi wypina na brzuchu. Widzicie?
ImageUploadedByWizaz Forum1520629885.346808.jpg |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja właśnie też szaleje,chociaż tyle jestem spokojna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny widok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
️ jakie to wszystko nowe dla mnie
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina
|
|
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że piszecie te wszystkie sposoby na przeziębienie, bo mnie też już całkiem rozłożyło 😣 właśnie się ugotowal imbir, potem mleko z miodem i masłem (też nie wyobrażam sobie czosnku do tego) i leżę pod kocem.
Mieliśmy jutro jechać oglądać mebelki, ale chyba nic z tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie spróbowałam tej cebuli zasypanej cukrem, boże jakie to samo w sobie dobre
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2054 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry! Bladym świtem trzeba wstać, żeby Was nadrobić
xXBlankaXx Też miałam taki kaszel, że się bałam, że Żelkowi zaszkodzę. Jedyne info jakie na ten temat znalazłam, to że kaszel może zaszkodzić naszym mięśniom brzucha. Ale tak: nie miałam nigdy silnych tych mięśni, kaszlałam jak gruźlik, a raczej nic mi się nie rozeszło na razie, więc jakoś odpuszczam temat. zUa_tysica Te dwie książki różnią się. Nawet bym powiedziała, że Księga jest bardziej poradnikiem, a Dziecko z bliska raczej rozprawą... Książka Stein ma tę przewagę, że jest pisana z polskiej perspektywy i nie ma tam takich oczywistości, jakie mnie czasem osobiście drażnią w amerykańskich książkach. Ale i tak podtrzymuję opinię i polecam obie! Właśnie a pro po książek. Skończyłam niedawno "Skrzynkę z narzędziami..." i faktycznie jest to książka nastawiona bardziej na rodziców starszych dzieci. Także myślę, że dobrze się sprawdzi jako prezent na drugie urodziny naszych lipcowych dzieci (oczywiście prezent dla rodziców). Cytat:
summer_overture o coś czuję, że spodobały by Ci się ubranka z mojej starej wyprawki. Młody miał czadową koszulkę i bodziaka Motorhead, czarnego bodziaka born to rock i jeszcze kilka takich Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny! Dzięki wielkie za odzew w sprawie rajstop. Cytat:
Kto miał ostatnio krzywą? Ze trzy wyniki widziałam, ale nie zanotowałam nicków, eh... W każdym razie GRATULACJE! Bardzo się cieszę, że cukry w normie! Ja wczoraj zaszalałam i wydałam 8 zł na ubranka dla Żelka. Lump ofc. ![]() Muszę się Wam wyżalić, że z imieniem dla drugiego synka będzie jednak kłopot. Moja propozycja nie przeszła, synek co rusz ma nowe pomysły, ostatnio zaproponował, żeby był drugi Ziemowit ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- A i jeszcze Wam powiem, że się zalogowałam na stronie pampersa, bo można dostać rabat 19 zł i myślałam, że jedynki do szpitala kupię taniej, ale... rabat jest na zakup konkretnych pieluch, najmniejszy rozmiar 3. Tak sobie przeliczyłam z tym rabatem i mi wyszło 64 gr za taką pieluchę. Dady jednak nieco taniej wychodzą, a w dodatku trójki, to raczej mam zamiar zastępować wielorazówkami. I nie wiem czy korzystać z tego czy nie? Co myślicie? Może się którejś takie info też przyda |
|||||
|
|
|
#2055 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przecież zawsze znajdzie się coś, co jeszcze można lub powinno się dokupić, z tym że ty jako nieliczna z nas możesz to zrobić bez spinki, powoli, z namysłem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odowska, spokojnie, imię jeszcze przyjdzie Nie wiem, w którą stronę idą wasze typy, ale polecam imienniki - swego czasu trochę tego nakupiłam + na doczepkę kupiłam taki klasyczny, trącący myszką, kalendarz-zdzierak. I przebijałam się przez te imiona ![]() A tak a propos ubranek - gdzie kupowaliście takie fajne ciuszki z Motorhead? ![]() A tak w ogóle to pochwalę się, że wczoraj otrzymałam do testingu szampon, maskę i odżywkę, zamknięte w pięknym, czarnym pudełku ![]() Jadę dziś na wizytę, nie wiem czy będzie usg, ale trzymajta za nas kciuki
|
||||
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Odowska, jeszcze chwila jest - w końcu dojdziecie do właściwego imienia ![]() Summer, za wizytę daj nam tu znać jak będziesz po!
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Wczoraj jak wróciłam z badań, to padłam do łóżka i już nie wstałam przez najbliższe 4 godziny, musiałam odpocząć i nacieszyć się bliskością męża. Przed snam patrzę na ilość postów jakie napisałyście i poległam..
Jak zwykle musiałam rano wstać do łazienki, bo miałam kłująco-skręcające bóle brzucha.. Ale musze wstać o 8:30, więc idę wykorzystać te minuty!
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki w sobotni poranek 😘
Witam się w 24 tygodniu. Summer tak jak prosiłaś trzymam mocno kciuki ✊✊✊ Oczywiście będzie wszystko ok Odowska na pewno dostaniecie natchnienia i imię samo przyjdzie. Ja miałam przez większość ciąży zaklepane a jak się córka urodziła to na sali poporodowej zmieniliśmy. I tak też bywa 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Blanka jak się czujesz? Summer kciuki za wizytę Tż może dzisiaj umyje okna pogoda akurat, a jutro w planach mamy wycieczkę do Krakowa
|
|
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym z chęcią pojechała do Krakowa ale mój mężu jeździ od poniedziałku do piątku codziennie do Krakowa i nie marzy o wycieczce tam w weekend więc go nawet nie namawiam Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie pochłaniam owsiankę z truskawkami i bananem ️.Rowniez sie witam sobotnio. Musze chyba zadzwonić dzis do położnej bo mięśniak nie daje mi spokoju. Nie moge chodzić a paracetamol nic nie pomaga. |
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta jak mąż?
Blanka jak samopoczucie?jak minęła noc?jest poprawa? Bursztynku gratuluję 24 tygodnia. Summer trzymam kciuki i czekam na relację! Norka jak wyniki?pisałaś ,bo nie pamiętam... Karolinka widać,widać,ja nie mam takich wybrzuszeń maleństwa. Odowska u nas narazie nie komentują wyboru imienia,ale coś czuję ,że w ciągu 24 h po porodzie ,jak będę obolała po porodzie,zaczną się telefony z naciskami ( tak,jak to było ze starszym),propozycje już się oczywiście sypały,nie rozumiem tego,nie pytam nikogo o zdanie, a tu każdy chce służyć "dobrą radą". Dzisiaj dzień zaczęłam podniesionym ciśnieniem,jak zeszłam na dół i zobaczyłam ten bałagan...Mąż nic wieczorem nie ogarnął i rano i tak ,ja musiałam to sprzątnąć,bo on zakupy i do pracy poszedł. Chyba jest przesilenie,mam mniej siły,a dzisiaj przychodzi syna kolega z mamą i braciszkiem. Wczoraj to mnie nawet podbrzusze bolało i byłam tak padnięta ,że o 21 poszłam spać,a w sumie można powiedzieć,że nic takiego nie robiłam. No,trochę się wyżaliłam.Wracam do obowiązków... |
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w słoneczna sobotę
![]() my na zakupy, a potem imprezka urodzinowa mojej siostry i siostrzenicy Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
|
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
studiowałam tam 5lat i później musiałam zrobić sobie 2letnią przerwę teraz odwiedzam Kraków głównie z sentymentu
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też już mi się np. Ustroń, Szczyrk czy Wisła znudziły szukam czegoś co jest niedaleko gdzie można by pojechać na 1 dzień Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też wyciągnęłam owsiankę truskawkową ale dla odmiany wrzuciłam kilka śliwek suszonych 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Emma też mam sentyment do Krk.
Bursztynku czujesz moc śliwek czy jeszcze nie???
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama dobra rada.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

widzisz po nim jakąś różnicę?
mam nadzieję że szybko cię postawi na nogi.
choć na pewno dobrze mi zrobiło. Wstałam głodna jak wilk, zjadłam obiad i dwa desery - nie mogłam żadnemu odmówić
Jeden zrobił tż, a drugi syn w szkole i zobaczcie jak podpisał
. Dobrze i kuruj sie. Jeszcze imbir wygotuj w wodzie 30 min i wypij z miodem i cytryna. Na ból gardła pomoże!

Czosnkiem go zaraz!

️ jakie to wszystko nowe dla mnie

za wizytę