|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
ale wstał i przeprosił powiedział że nawet nie wiedział że pisałam bo telefon padł o 21 już.. A że on teraz prowadzi bardzo domowy tryb życia, praktycznie nigdzie beze mnie nie wychodzi to uszło mu płazem. Tym bardziej że widziałam w nocy że wrócił normalny trzeźwy także ma szczęście. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że chodzi o to, żeby nic się nie zmarnowało, zresztą takie rozmoczone śliwki nie są pewnie zbyt smaczne, podobnie sama woda po nich. No i dodatkowo się nawodnisz robiąc z tego miksturę do picia.
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie dla mnie wypić to po dniu to troche długo. Wczoraj zalałam wrzątkiem i wypiłam po 4 godzinach. Kilku dni bym tego raczej nie trzymała. Chociaz zblenduje moze kiedys takie świeże po 4 h. |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Ale dlaczego?? Boisz się, że się zepsuje? Bo jeśli tak, to myślę, że nie masz się czego obawiać - wystarczy zalać wrzątkiem a po wystygnięciu wstawić do lodówki i problem z głowy.
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! W końcu udało mi sie Was nadrobić. Odkąd jestem na diecie lekkostrawnej ciezko z czasem ,a zamiast wyprawki to szukam przepisów zeby cos sobie urozmaicić
jakby któraś miała styczność z taka dieta i jakies przepisy to bardzo o nie prosze . Najgorsze były tez pierwsze dwa dni bo jednak detox od tych rzeczy, ale juz teraz ok choć zachcianki sa i ciezko mi jak widzę rożne pyszności, ale najważniejszy jest maluch. Dobrze, ze tak ładnie sie zrobiło od razu więcej energii i optymistyczniej sie do wszystkiego podchodzi Gratuluje kolejnych udanych wizyt! I widzę , ze grono chłopców rośnie. Duzo zdrówka dla przeziębionych mam, teraz łatwo o przeziębienia. |
|
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeglądam katalogi z wózkami i wiem, że któraś z Was szukała wózków Retro. Baby Merc ma całą kolekcję Retro więc jeżeli nie widziałyście to może warto rzucić okiem.
A tak poza tym to czuję mętlik od tego wszystkiego
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myslisz ze bedzie działało tak samo? Kurczę nie umiem sie przekonac do takich rzeczy co stoją dluzej. Ale wiem ze nic złego by sie nie stało. Cytat:
Nie jestem na takiej diecie ale moga podać fajny przepis na sałatkę wiosenna bardzo lekkostrawna. Czesto jemy ja z kurczakiem i bez zadnego dopełniacza. Ratatuille czyli cebula, papryka, kabaczek, cukinia i pomidory. Czesto jemy z ryba lub jakas pieczenia. W sumie to maz mnie nauczył ze obiad moze byc o wiele bardziej wartościowy kiedy je sie wsYtsko bez dopełniacza czyli makaronu, ryżu czy zmieniakow... u mnie w rodzinie obiad bez tego to nie obiad. Od małego byłam nauczona ze zawsze musi byc dopełniacz a teraz sie przekonałam ze wcale nie.... |
||
|
|
|
#2169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
NIe bez przyczyny w przepisie podany jest taki czas a nie inny. Chociaż może chodzi po prostu o to, że śliwki robią się miękkie i łatwo je zblendować. W każdym razie ja bym się nie obawiała. Zresztą muszę w przyszłym tygodniu to zrobić - dla babci. Jeśli uda ci się wcześniej to daj znać, czy działa ![]() A i poproszę o przepis na sałatkę - u mnie na pewno będzie wersja bez kurczaka, ale może jakoś mnie to zainspiruje. Chociaż ja uważam, że dopełniacze są fajne, pod warunkiem, że to dobre dopełniacze, czyli kasza. Mniam
|
||
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może niech autorka się wypowie
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
A w ogole to dzien dobry!
Camelitos brawo! Zdecydowanie jestes nasza Krolowa Okazji! Monyaa108 dobrze,ze Cie juz wypuscili. Oby leki zadzialaly ![]() Summer_overture, zUa_tysica wiem o jakim leku mowicie. Ja troche za bardzo zaufalam pracodawcy i bedzie to mialo konsekwencje w wyplacie zasilkow. plan finansowy nam sie od tego sypnie, ale coz mleko sie wylalo i nie bede nad tym plakac. Moze mi nie uwierzycie, ale nasze male dzieciaki na poczatku maja w nosie wypasione zabawki czy spioszki. Wazna jest nasza obecnosc. A pieniadze? Predzej czy pozniej sie jakies znajdą. Aaska nie do konca sie orentuje co jest dieta lekkostrawna, ale tak mi sie przypomnialo odnosnie wspomagania watroby - mialas moze stycznosc z ostropestem plamistym? |
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Was nigdy nie nadrobię, chyba dopiero na zwolnieniu które jak narazie to nie wiem kiedy wezmę bo odpukać narazie nie ma potrzeby, ale wiadomo w każdej chwili może się zdazyc. Ja póki co z niczym dziecięcym nie wyrabiam bo w tygodniu praca, domowe obowiązki a na weekendy mój Tż przyjeżdża z delegacji wiec razem czas spędzamy, mamy drugi dom do ogarnięcia wiec lekko nie jest. Stresuje się ze wyprawkowy jestem do tylu, ale myśle ze w maju będę kupować i tak głównie przez internet. Jedynie chyba wózek zamówimy w kwietniu. Tez myślimy nad imieniem, może coś doradzacie. Mnie podobają się krótkie, może takie mniej tradycyjne, ale zenbyfajnie zdrabniać - narazie na tapecie Julian, Tymon, ewentualnie Aleks. Ale nic mnie tak super nie urzeka. Ok, reszta później bo do obiadu siadamy i mąż wyjeżdża.
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
kropko, ja nigdy moich dzieci nie pakuję nikomu na ręce, jeśli sam nie poprosi. A może koleżanka wcale nie będzie chciała oddać Chyba trzymać czyjeś takie maleńkie dziecko to większy strach niż swoje, zwłaszcza jak się nie ma wprawy, ale to naprawdę nie jest takie trudne, spróbuj monya, super, że jesteście! Masakra z tym szpitalem I szkoda, że wiele nie dało się zdziałać. Będziemy tu wszystkie trzymać mocno kciuki, żebyście jak najdłużej zdrowo w dwupaku wytrzymali Cami, łowco okazji! Wow!!! Ja bym pewnie nie przetrawiła tej ilości różu, ale nawet po odłożeniu różowych jest w czym wybierać, a kurtka w kwiaty jest przepiękna! Moja paka za 20f też była podobnie udanym łowem, ale chyba nie aż tak ![]() Takie rzeczy to chyba najlepiej właśnie na lokalnych grupach. Ba, kilka dni temu tż przywiózł mi jeszcze ogromny wór ciążowych ubrań też za 20f! Miałam zamiar może jeszcze parę sztuk dokupić, może na wiosnę coś lżejszego, a tu taka okazja - bluzki, tuniki, sukienki, spodnie, getry i to dokładnie w moim rozmiarze, i w świetnym stanie. Nie liczyłam tego, ale ze 40-50 szt lekko tam jest. Nawet jakbym połowy nie użyła, to i tak się super opłaca, bo jedne spodnie ciążowe np h&m kosztują 30f. summer, gratki! I współczuję wydatków! Strasznie dużo poszło na auto... Też tyle kiedyś w mojego 15latka pakowałam, aż tż poszedł po rozum do głowy i kupił 3letnie auto w salonie dealera z gwarancją. Oj, ale była awantura... Bo pojechał z zamiarem kupienia czegoś przynajmniej połowę tańszego, ale teraz widzę, że dobrze zrobił, bo płacimy stałą ratę i stosunkowo niskie ubezpieczenie i jest spokój.
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja chyba dziś pierwszy raz poczułam tak już na pewno mojego synusia
i to podczas mszy w kościele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki
|
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie będzie księdzem (żart) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2181 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
my w sumie i tak planowaliśmy zmianę auta w tym roku a koniec końców kupiliśmy z wyprzedaży rocznika combiaka tak jak przyszłościowo Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Tymonow i Aleksow ostatnio w moim otoczeniu mnóstwo się rodzi Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() Co do ilości różowych ubranek to fakt jest ich sporo ale takie były nie wybrzydzam dzisiaj przyjechałam do rodziców na obiad a tu reklamówka ubranek od siostry ona pracuje w zakładzie krawieckim i co jakiś czas kupują wor 120 l ubrań które niby są przeznaczone na czysciwo za 1 zł.. Bo to ponoć ubrania które nie nadają się do sprzedaży w sh.. Może wieczorem lub jutro porobię foty i jak zobaczycie te ubranka to w życiu byście nie stwierdziły że to ubranka nie nadające się do niczego Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę Pozdrawiam ze słonecznego Krakowa w planach kawa, ciacho, obiad i dużo spacerowania
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-03-11 o 13:36 |
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2184 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Folinko, ale fajowo! To też jesteś niezłą łowczynią okazji! A tych ciuszków ciążowych to chyba na co najmniej 2 kolejne ciąże ci starczy ![]() Co do auta, to właśnie mojego nie chcę sprzedawać, bo jest i stosunkowo świeże, i absolutnie wyjątkowe. Dotychczas mnie nie zawiodło, ale przyszedł czas, że wyeksploatowałam je doszczętnie Chociaż teraz przypuszczam, że pojeżdżę nim jeszcze trochę i będę myśleć o sprzedaży, póki trzyma dobrą cenę, bo jednak jest to auto sportowe a nie rodzinne, więc podróż we trójkę już odpada ![]() Cytat:
) Mój bezbożnik nawet w kościele nie był :PEmma , miłego dnia, ale wam fajnie!
|
|||
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też byłoby mi żal je sprzedać i tymbardzieh w takiej sytuacji jak się coś psuje to boli bardzo Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Monya, nam nadzieje, że już z ciśnieniem wszystko będzie w porządku i nie będziesz musiała więcej leżeć w szpitalu aż do porodu ![]() Camelitos, świetne łowy! Elaaaa, super ze juz czujesz maluszka mój akurat w Kościele zwykle bardzo spokojnie siedzi ![]() Emma, bawcie się dobrze mam sentyment do Krakowa bo tam tz zabrał mnie na jedną z pierwszych randek ![]() Jestem zachwycona jaką mamy piękną pogodę! Mam nadzieje ze wiosna zostanie z nami już na stałe
|
|
|
|
#2187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tez mialam takie auto jak mieszkalismh we Francji. Potrzebowalam cos malego jedynie zeby moc dojeżdżać do pracy. Wzięliśmy mała Toyote Aygo w leasing na dwa lata, ktora miała przejechane 40 tys km jedynie. Przed upływem dwoch lat salon odkupił ja od nas i dostalismy jeszcze polowe jej wartości z powrotem... bardzo chciałam ja zatrzymać ale akurat wtedy przeprowadzaliśmy sie do UK wiec nie było sensu jej brać. Mam nadal do niej sentyment, fajne babskie miastowe autko. Swietnie sie dogadywalysmy i nigdy nie było z nia nic do roboty. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
️ gratulacje! To musi bac na pewno to!!!Cytat:
Ale mnie rozbawiłaś. Nie strasz jej! |
|||
|
|
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ptaszki cwierkaja, cisza, spokoj. Nie moge sie doczekac juz takiego cieplutka totalnego ![]() Dziewczyny nic mi nie mowcie o zaufaniu pracodawcy. Mowilam chyba, ze ten typ który pożyczył od nas kase to moj pracodawca ? I ze nie dostalam do tej pory wynagrodzenia za ponad rok pracy ? Takze no. brawo ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już na prawdę patowa sytuacja... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie musisz mieć boskie powietrze, ja mieszkam w centrum miasta i aż strach okno otworzyć :/ Masakra z tym pracodawca nie można gdzieś tego zgłosić? Dziękuje za miłe słowa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

ale wstał i przeprosił powiedział że nawet nie wiedział że pisałam bo telefon padł o 21 już.. A że on teraz prowadzi bardzo domowy tryb życia, praktycznie nigdzie beze mnie nie wychodzi to uszło mu płazem. Tym bardziej że widziałam w nocy że wrócił normalny trzeźwy także ma szczęście. 

jakby któraś miała styczność z taka dieta i jakies przepisy to bardzo o nie prosze 

I szkoda, że wiele nie dało się zdziałać. Będziemy tu wszystkie trzymać mocno kciuki, żebyście jak najdłużej zdrowo w dwupaku wytrzymali
Wow!!! Ja bym pewnie nie przetrawiła tej ilości różu, ale nawet po odłożeniu różowych jest w czym wybierać, a kurtka w kwiaty jest przepiękna!
Gratki