Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-11, 10:32   #2161
Sandam13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dobrze, że w większości zdrowotnie jest ok! Ja też mam nawracającąinfekcję- stosowałam najpierw maść Pimafucin- pomogła na objawy zewnętrzne, ale sama infekcja nie zniknęła, więc dostałam jeszcze globulki Pimafucin- no i teraz chwilowo jest chyba ok.
Sprawy finansowe muszą się jakoś rozwiązać... Ja mam dzisiaj dzień obliczeń i przygotowywań co gdzie kupić... No i już mnie te kwoty przerastają... Mamy starsze auto, więc przynajmniej przy foteliku nie będziemy musieli kupować bazy isofix, no i staram się nie szaleć za mocno- na zasadzie kupić mniej a potem ew. dokupić. Mamy jakieś zapasy finansowe, ale nie chciałam ich użyć jako kasy wyprawkowej... To miałą być taka awaryjna kasa ew. do spłaty kredytu... Ale oczywiście już jąruszyłam trochę

O tak, ja zawsze unikałam, by myślałam, że zrobiększywdę taiej kruszynce. No i jakośteż nigdy mnie nie ciągnęło do takiego maleństwa. Może dzisiaj będzie inaczej? Oby...

Na pewno wyrobicie się ze wszystkim. A czemu Twój tż tak późno wrócił do domu?
Bo oczywiście spotkał po drodze do domu innych kumpli i znowu gdzieś poszli posiedzieć bo dawno się nie widzieli.. A słyszałam że jak wrócił to dopiero włączył telefon bo jego złom nie może dnia na baterii wytrzymać i po włączeniu dostał mojego SMS.. Powiedział że jak zobaczył tą wiadomość to liczył na to że rano będzie się działo. ale wstał i przeprosił powiedział że nawet nie wiedział że pisałam bo telefon padł o 21 już.. A że on teraz prowadzi bardzo domowy tryb życia, praktycznie nigdzie beze mnie nie wychodzi to uszło mu płazem. Tym bardziej że widziałam w nocy że wrócił normalny trzeźwy także ma szczęście.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 10:34   #2162
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
No i cała prawda.
Nie wiedziałam ze trzeba te śliwki zblendowac???
Myślę, że chodzi o to, żeby nic się nie zmarnowało, zresztą takie rozmoczone śliwki nie są pewnie zbyt smaczne, podobnie sama woda po nich. No i dodatkowo się nawodnisz robiąc z tego miksturę do picia.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 10:35   #2163
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nadgonilam te zaległe dni, ale nie jestem w stanie odnieść się, bo czytałam na raty a poza tym post byłby na cala stronę...
Gratuluję łupów i okazji! Monya mam nadzieję, że będziesz miała to nadciśnienie pod kontrolą i nie zamieni sie to w nic niebezpiecznego dla Ciebie ani syna!
Ja dzisiaj ide odwiedzić znajomych i ich 4tyg. Maleństwo! Aż się boję... tzn. Boję się, że wsadza mi na rece a ja nie bede wiedziec jak sie zachowywać, jak złapać... tak jak kiedys mowilam, nie mialam nigdy stycznosci z takim malenstwem....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zawsze możesz powiedzieć że się boisz, ale z reguły nie ma co się stresować. Mamusia dzidziusia położy ci go w taki sposób że na pewno nic mu nie zrobisz. A może mają rożek to wtedy tobie będzie wygodnie i bez jakich kolwiek obaw że coś mu zrobisz będziesz go trzymać.
Trzymam kciuki 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 10:47   #2164
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Myślę, że chodzi o to, żeby nic się nie zmarnowało, zresztą takie rozmoczone śliwki nie są pewnie zbyt smaczne, podobnie sama woda po nich. No i dodatkowo się nawodnisz robiąc z tego miksturę do picia.

No wlasnie dla mnie wypić to po dniu to troche długo. Wczoraj zalałam wrzątkiem i wypiłam po 4 godzinach. Kilku dni bym tego raczej nie trzymała. Chociaz zblenduje moze kiedys takie świeże po 4 h.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 10:58   #2165
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie dla mnie wypić to po dniu to troche długo. Wczoraj zalałam wrzątkiem i wypiłam po 4 godzinach. Kilku dni bym tego raczej nie trzymała. Chociaz zblenduje moze kiedys takie świeże po 4 h.
Ale dlaczego?? Boisz się, że się zepsuje? Bo jeśli tak, to myślę, że nie masz się czego obawiać - wystarczy zalać wrzątkiem a po wystygnięciu wstawić do lodówki i problem z głowy.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-11, 11:02   #2166
aaska92
Zadomowienie

Czesc dziewczyny! W końcu udało mi sie Was nadrobić. Odkąd jestem na diecie lekkostrawnej ciezko z czasem ,a zamiast wyprawki to szukam przepisów zeby cos sobie urozmaicić jakby któraś miała styczność z taka dieta i jakies przepisy to bardzo o nie prosze . Najgorsze były tez pierwsze dwa dni bo jednak detox od tych rzeczy, ale juz teraz ok choć zachcianki sa i ciezko mi jak widzę rożne pyszności, ale najważniejszy jest maluch. Dobrze, ze tak ładnie sie zrobiło od razu więcej energii i optymistyczniej sie do wszystkiego podchodzi

Gratuluje kolejnych udanych wizyt! I widzę , ze grono chłopców rośnie.

Duzo zdrówka dla przeziębionych mam, teraz łatwo o przeziębienia.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 11:11   #2167
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Właśnie przeglądam katalogi z wózkami i wiem, że któraś z Was szukała wózków Retro. Baby Merc ma całą kolekcję Retro więc jeżeli nie widziałyście to może warto rzucić okiem.
A tak poza tym to czuję mętlik od tego wszystkiego

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 11:14   #2168
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego?? Boisz się, że się zepsuje? Bo jeśli tak, to myślę, że nie masz się czego obawiać - wystarczy zalać wrzątkiem a po wystygnięciu wstawić do lodówki i problem z głowy.

A myslisz ze bedzie działało tak samo? Kurczę nie umiem sie przekonac do takich rzeczy co stoją dluzej. Ale wiem ze nic złego by sie nie stało.

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! W końcu udało mi sie Was nadrobić. Odkąd jestem na diecie lekkostrawnej ciezko z czasem ,a zamiast wyprawki to szukam przepisów zeby cos sobie urozmaicić jakby któraś miała styczność z taka dieta i jakies przepisy to bardzo o nie prosze . Najgorsze były tez pierwsze dwa dni bo jednak detox od tych rzeczy, ale juz teraz ok choć zachcianki sa i ciezko mi jak widzę rożne pyszności, ale najważniejszy jest maluch. Dobrze, ze tak ładnie sie zrobiło od razu więcej energii i optymistyczniej sie do wszystkiego podchodzi

Gratuluje kolejnych udanych wizyt! I widzę , ze grono chłopców rośnie.

Duzo zdrówka dla przeziębionych mam, teraz łatwo o przeziębienia.

Nie jestem na takiej diecie ale moga podać fajny przepis na sałatkę wiosenna bardzo lekkostrawna. Czesto jemy ja z kurczakiem i bez zadnego dopełniacza.
Ratatuille czyli cebula, papryka, kabaczek, cukinia i pomidory. Czesto jemy z ryba lub jakas pieczenia. W sumie to maz mnie nauczył ze obiad moze byc o wiele bardziej wartościowy kiedy je sie wsYtsko bez dopełniacza czyli makaronu, ryżu czy zmieniakow... u mnie w rodzinie obiad bez tego to nie obiad. Od małego byłam nauczona ze zawsze musi byc dopełniacz a teraz sie przekonałam ze wcale nie....
Stary 2018-03-11, 11:21   #2169
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
A myslisz ze bedzie działało tak samo? Kurczę nie umiem sie przekonac do takich rzeczy co stoją dluzej. Ale wiem ze nic złego by sie nie stało.

Nie jestem na takiej diecie ale moga podać fajny przepis na sałatkę wiosenna bardzo lekkostrawna. Czesto jemy ja z kurczakiem i bez zadnego dopełniacza.
Ratatuille czyli cebula, papryka, kabaczek, cukinia i pomidory. Czesto jemy z ryba lub jakas pieczenia. W sumie to maz mnie nauczył ze obiad moze byc o wiele bardziej wartościowy kiedy je sie wsYtsko bez dopełniacza czyli makaronu, ryżu czy zmieniakow... u mnie w rodzinie obiad bez tego to nie obiad. Od małego byłam nauczona ze zawsze musi byc dopełniacz a teraz sie przekonałam ze wcale nie....
Myślę, że będzie działało jak trzeba NIe bez przyczyny w przepisie podany jest taki czas a nie inny. Chociaż może chodzi po prostu o to, że śliwki robią się miękkie i łatwo je zblendować. W każdym razie ja bym się nie obawiała. Zresztą muszę w przyszłym tygodniu to zrobić - dla babci. Jeśli uda ci się wcześniej to daj znać, czy działa

A i poproszę o przepis na sałatkę - u mnie na pewno będzie wersja bez kurczaka, ale może jakoś mnie to zainspiruje. Chociaż ja uważam, że dopełniacze są fajne, pod warunkiem, że to dobre dopełniacze, czyli kasza. Mniam

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-11, 11:29   #2170
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Boze folinko, co za cudowny deser !!! Fantastyczne to jest po prostu.

Zdrowka dla TŻ Kochana !!

Kocie nie wolno myc okien w ciąży !!!
Kochana dzisiaj Ci odpisze aj promis !!!! ❤

Ja dziś bylam w sh i zlowilam doslownie kilka ciuszkow.
Odo, co do imienia to jeszcze na oewbo znajdziecie cos dla siebie ja myslalam, że u nas bedzie ogromny problem z wynalezieniem czegos dla dziewczyny, a tu proszę - udalo się hehe

Kochana, a co to jest to oewbo? Kompletnie nie wiem z czym to powiazac...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 11:32   #2171
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Na pewno chodzi o "na pewno" Ale może niech autorka się wypowie

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-11, 12:06   #2172
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno chodzi o "na pewno" Ale może niech autorka się wypowie

Och, faktycznie to by pasowalo! No to dalam czadu, myslalam, ze to chodzi o jakas super przegladarke imion czy profesjonalna pomc
Stary 2018-03-11, 12:09   #2173
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
W super Pharm 13 i 14 marca jest -50% na wiele rzeczy, m. In. Na butelki Avent, warto już kupować czy lepiej się wstrzymać z takimi zakupami ?
Ja bym kupiła chociaż jedną taka awaryjna

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 12:20   #2174
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaaaaaaaaaak chodzilo o "na pewno" ale w sumie pasowało by na jakąś nowoczesną super przeglądarkę do imion hahaha

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 12:34   #2175
odowska
Zadomowienie

A w ogole to dzien dobry!

Camelitos brawo! Zdecydowanie jestes nasza Krolowa Okazji!

Monyaa108 dobrze,ze Cie juz wypuscili. Oby leki zadzialaly

Summer_overture, zUa_tysica wiem o jakim leku mowicie. Ja troche za bardzo zaufalam pracodawcy i bedzie to mialo konsekwencje w wyplacie zasilkow. plan finansowy nam sie od tego sypnie, ale coz mleko sie wylalo i nie bede nad tym plakac. Moze mi nie uwierzycie, ale nasze male dzieciaki na poczatku maja w nosie wypasione zabawki czy spioszki. Wazna jest nasza obecnosc. A pieniadze? Predzej czy pozniej sie jakies znajdą.

Aaska nie do konca sie orentuje co jest dieta lekkostrawna, ale tak mi sie przypomnialo odnosnie wspomagania watroby - mialas moze stycznosc z ostropestem plamistym?
Stary 2018-03-11, 12:44   #2176
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny ja Was nigdy nie nadrobię, chyba dopiero na zwolnieniu które jak narazie to nie wiem kiedy wezmę bo odpukać narazie nie ma potrzeby, ale wiadomo w każdej chwili może się zdazyc. Ja póki co z niczym dziecięcym nie wyrabiam bo w tygodniu praca, domowe obowiązki a na weekendy mój Tż przyjeżdża z delegacji wiec razem czas spędzamy, mamy drugi dom do ogarnięcia wiec lekko nie jest. Stresuje się ze wyprawkowy jestem do tylu, ale myśle ze w maju będę kupować i tak głównie przez internet. Jedynie chyba wózek zamówimy w kwietniu. Tez myślimy nad imieniem, może coś doradzacie. Mnie podobają się krótkie, może takie mniej tradycyjne, ale zenbyfajnie zdrabniać - narazie na tapecie Julian, Tymon, ewentualnie Aleks. Ale nic mnie tak super nie urzeka. Ok, reszta później bo do obiadu siadamy i mąż wyjeżdża.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 12:51   #2177
folinka
Zadomowienie

Hej!

kropko, ja nigdy moich dzieci nie pakuję nikomu na ręce, jeśli sam nie poprosi. A może koleżanka wcale nie będzie chciała oddać Chyba trzymać czyjeś takie maleńkie dziecko to większy strach niż swoje, zwłaszcza jak się nie ma wprawy, ale to naprawdę nie jest takie trudne, spróbuj Za kilka miesięcy będziesz trzymać bez problemu swoje, a za kolejne 2-3 będziesz je trzymać jedną ręką, a drugą robić herbatę i kanapkę, zobaczysz!

monya, super, że jesteście! Masakra z tym szpitalem I szkoda, że wiele nie dało się zdziałać. Będziemy tu wszystkie trzymać mocno kciuki, żebyście jak najdłużej zdrowo w dwupaku wytrzymali

Cami, łowco okazji! Wow!!! Ja bym pewnie nie przetrawiła tej ilości różu, ale nawet po odłożeniu różowych jest w czym wybierać, a kurtka w kwiaty jest przepiękna!
Moja paka za 20f też była podobnie udanym łowem, ale chyba nie aż tak
Takie rzeczy to chyba najlepiej właśnie na lokalnych grupach.
Ba, kilka dni temu tż przywiózł mi jeszcze ogromny wór ciążowych ubrań też za 20f! Miałam zamiar może jeszcze parę sztuk dokupić, może na wiosnę coś lżejszego, a tu taka okazja - bluzki, tuniki, sukienki, spodnie, getry i to dokładnie w moim rozmiarze, i w świetnym stanie. Nie liczyłam tego, ale ze 40-50 szt lekko tam jest. Nawet jakbym połowy nie użyła, to i tak się super opłaca, bo jedne spodnie ciążowe np h&m kosztują 30f.

summer, gratki!
I współczuję wydatków! Strasznie dużo poszło na auto... Też tyle kiedyś w mojego 15latka pakowałam, aż tż poszedł po rozum do głowy i kupił 3letnie auto w salonie dealera z gwarancją. Oj, ale była awantura... Bo pojechał z zamiarem kupienia czegoś przynajmniej połowę tańszego, ale teraz widzę, że dobrze zrobił, bo płacimy stałą ratę i stosunkowo niskie ubezpieczenie i jest spokój.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 13:00   #2178
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja chyba dziś pierwszy raz poczułam tak już na pewno mojego synusia i to podczas mszy w kościele

Stary 2018-03-11, 13:01   #2179
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba dziś pierwszy raz poczułam tak już na pewno mojego synusia i to podczas mszy w kościele

Cudownie! Gratki
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 13:04   #2180
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

No to cudownie pewnie będzie księdzem (żart)

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 13:33   #2181
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Super gratki

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hej!

kropko, ja nigdy moich dzieci nie pakuję nikomu na ręce, jeśli sam nie poprosi. A może koleżanka wcale nie będzie chciała oddać Chyba trzymać czyjeś takie maleńkie dziecko to większy strach niż swoje, zwłaszcza jak się nie ma wprawy, ale to naprawdę nie jest takie trudne, spróbuj Za kilka miesięcy będziesz trzymać bez problemu swoje, a za kolejne 2-3 będziesz je trzymać jedną ręką, a drugą robić herbatę i kanapkę, zobaczysz!

monya, super, że jesteście! Masakra z tym szpitalem I szkoda, że wiele nie dało się zdziałać. Będziemy tu wszystkie trzymać mocno kciuki, żebyście jak najdłużej zdrowo w dwupaku wytrzymali

Cami, łowco okazji! Wow!!! Ja bym pewnie nie przetrawiła tej ilości różu, ale nawet po odłożeniu różowych jest w czym wybierać, a kurtka w kwiaty jest przepiękna!
Ba, kilka dni temu tż przywiózł mi jeszcze ogromny wór ciążowych ubrań też za 20f! Miałam zamiar może jeszcze parę sztuk dokupić, może na wiosnę coś lżejszego, a tu taka okazja - bluzki, tuniki, sukienki, spodnie, getry i to dokładnie w moim rozmiarze, i w świetnym stanie. Nie liczyłam tego, ale ze 40-50 szt lekko tam jest. Nawet jakbym połowy nie użyła, to i tak się super opłaca, bo jedne spodnie ciążowe np h&m kosztują 30f.

summer, gratki!
I współczuję wydatków! Strasznie dużo poszło na auto... Też tyle kiedyś w mojego 15latka pakowałam, aż tż poszedł po rozum do głowy i kupił 3letnie auto w salonie dealera z gwarancją. Oj, ale była awantura... Bo pojechał z zamiarem kupienia czegoś przynajmniej połowę tańszego, ale teraz widzę, że dobrze zrobił, bo płacimy stałą ratę i stosunkowo niskie ubezpieczenie i jest spokój.
Niestety tak jest my w sumie i tak planowaliśmy zmianę auta w tym roku a koniec końców kupiliśmy z wyprzedaży rocznika combiaka tak jak przyszłościowo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja Was nigdy nie nadrobię, chyba dopiero na zwolnieniu które jak narazie to nie wiem kiedy wezmę bo odpukać narazie nie ma potrzeby, ale wiadomo w każdej chwili może się zdazyc. Ja póki co z niczym dziecięcym nie wyrabiam bo w tygodniu praca, domowe obowiązki a na weekendy mój Tż przyjeżdża z delegacji wiec razem czas spędzamy, mamy drugi dom do ogarnięcia wiec lekko nie jest. Stresuje się ze wyprawkowy jestem do tylu, ale myśle ze w maju będę kupować i tak głównie przez internet. Jedynie chyba wózek zamówimy w kwietniu. Tez myślimy nad imieniem, może coś doradzacie. Mnie podobają się krótkie, może takie mniej tradycyjne, ale zenbyfajnie zdrabniać - narazie na tapecie Julian, Tymon, ewentualnie Aleks. Ale nic mnie tak super nie urzeka. Ok, reszta później bo do obiadu siadamy i mąż wyjeżdża.
Z tych trzech wybrałbym Juliana Tymonow i Aleksow ostatnio w moim otoczeniu mnóstwo się rodzi

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Summer_overture, zUa_tysica wiem o jakim leku mowicie. Ja troche za bardzo zaufalam pracodawcy i bedzie to mialo konsekwencje w wyplacie zasilkow. plan finansowy nam sie od tego sypnie, ale coz mleko sie wylalo i nie bede nad tym plakac. Moze mi nie uwierzycie, ale nasze male dzieciaki na poczatku maja w nosie wypasione zabawki czy spioszki. Wazna jest nasza obecnosc. A pieniadze? Predzej czy pozniej sie jakies znajdą.

Aaska nie do konca sie orentuje co jest dieta lekkostrawna, ale tak mi sie przypomnialo odnosnie wspomagania watroby - mialas moze stycznosc z ostropestem plamistym?
Dzięki Odo

Co do ilości różowych ubranek to fakt jest ich sporo ale takie były nie wybrzydzam dzisiaj przyjechałam do rodziców na obiad a tu reklamówka ubranek od siostry ona pracuje w zakładzie krawieckim i co jakiś czas kupują wor 120 l ubrań które niby są przeznaczone na czysciwo za 1 zł.. Bo to ponoć ubrania które nie nadają się do sprzedaży w sh.. Może wieczorem lub jutro porobię foty i jak zobaczycie te ubranka to w życiu byście nie stwierdziły że to ubranka nie nadające się do niczego

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 13:35   #2182
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak super taka mistyczna sytuacja zazdroszczę

Pozdrawiam ze słonecznego Krakowa opalamy się nam Wisłą w planach kawa, ciacho, obiad i dużo spacerowania

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-03-11 o 13:36
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 13:37   #2183
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam ze słonecznego Krakowa opalamy się nam Wisłą w planach kawa, ciacho, obiad i dużo spacerowania
Pozdrów Kraków ode mnie miłego dnia

Stary 2018-03-11, 13:48   #2184
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Odo, co do zaufania pracodawcy to niestety mam to samo. Mocno po tyłku dostałam za swoją naiwność i teraz trochę mam wrażenie, że zus wypłaca mi ochłapy w transzach

Cytat:
Hej!

summer, gratki!

Folinko, ale fajowo! To też jesteś niezłą łowczynią okazji! A tych ciuszków ciążowych to chyba na co najmniej 2 kolejne ciąże ci starczy

Co do auta, to właśnie mojego nie chcę sprzedawać, bo jest i stosunkowo świeże, i absolutnie wyjątkowe. Dotychczas mnie nie zawiodło, ale przyszedł czas, że wyeksploatowałam je doszczętnie Chociaż teraz przypuszczam, że pojeżdżę nim jeszcze trochę i będę myśleć o sprzedaży, póki trzyma dobrą cenę, bo jednak jest to auto sportowe a nie rodzinne, więc podróż we trójkę już odpada

Cytat:

Elu, gratki! Ależ z niego świętoszek będzie ) Mój bezbożnik nawet w kościele nie był :P

Emma , miłego dnia, ale wam fajnie!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-03-11, 13:51   #2185
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Odo, co do zaufania pracodawcy to niestety mam to samo. Mocno po tyłku dostałam za swoją naiwność i teraz trochę mam wrażenie, że zus wypłaca mi ochłapy w transzach

Folinko, ale fajowo! To też jesteś niezłą łowczynią okazji! A tych ciuszków ciążowych to chyba na co najmniej 2 kolejne ciąże ci starczy

Co do auta, to właśnie mojego nie chcę sprzedawać, bo jest i stosunkowo świeże, i absolutnie wyjątkowe. Dotychczas mnie nie zawiodło, ale przyszedł czas, że wyeksploatowałam je doszczętnie Chociaż teraz przypuszczam, że pojeżdżę nim jeszcze trochę i będę myśleć o sprzedaży, póki trzyma dobrą cenę, bo jednak jest to auto sportowe a nie rodzinne, więc podróż we trójkę już odpada

Elu, gratki! Ależ z niego świętoszek będzie ) Mój bezbożnik nawet w kościele nie był

Emma , miłego dnia, ale wam fajnie!
Summer jak to auto sportowe to sie nie dziwię też byłoby mi żal je sprzedać i tymbardzieh w takiej sytuacji jak się coś psuje to boli bardzo

Stary 2018-03-11, 13:51   #2186
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Monya, nam nadzieje, że już z ciśnieniem wszystko będzie w porządku i nie będziesz musiała więcej leżeć w szpitalu aż do porodu

Camelitos, świetne łowy!

Elaaaa, super ze juz czujesz maluszka mój akurat w Kościele zwykle bardzo spokojnie siedzi

Emma, bawcie się dobrze mam sentyment do Krakowa bo tam tz zabrał mnie na jedną z pierwszych randek

Jestem zachwycona jaką mamy piękną pogodę! Mam nadzieje ze wiosna zostanie z nami już na stałe
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 14:39   #2187
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tez mialam takie auto jak mieszkalismh we Francji. Potrzebowalam cos malego jedynie zeby moc dojeżdżać do pracy. Wzięliśmy mała Toyote Aygo w leasing na dwa lata, ktora miała przejechane 40 tys km jedynie. Przed upływem dwoch lat salon odkupił ja od nas i dostalismy jeszcze polowe jej wartości z powrotem... bardzo chciałam ja zatrzymać ale akurat wtedy przeprowadzaliśmy sie do UK wiec nie było sensu jej brać. Mam nadal do niej sentyment, fajne babskie miastowe autko. Swietnie sie dogadywalysmy i nigdy nie było z nia nic do roboty.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:

️ gratulacje! To musi bac na pewno to!!!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No to cudownie pewnie będzie księdzem (żart)

Ale mnie rozbawiłaś. Nie strasz jej!
Stary 2018-03-11, 15:26   #2188
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Elu cudownie !!!!
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Emma ale zazdro !!!! U nas fzisiaj tez fajnie, cieplo. Otworzylam balkon i inhaluje sie moim powietrzem spod lasu ptaszki cwierkaja, cisza, spokoj. Nie moge sie doczekac juz takiego cieplutka totalnego

Dziewczyny nic mi nie mowcie o zaufaniu pracodawcy. Mowilam chyba, ze ten typ który pożyczył od nas kase to moj pracodawca ? I ze nie dostalam do tej pory wynagrodzenia za ponad rok pracy ? Takze no. brawo ja

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 16:07   #2189
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Elu cudownie !!!!

Emma ale zazdro !!!! U nas fzisiaj tez fajnie, cieplo. Otworzylam balkon i inhaluje sie moim powietrzem spod lasu ptaszki cwierkaja, cisza, spokoj. Nie moge sie doczekac juz takiego cieplutka totalnego

Dziewczyny nic mi nie mowcie o zaufaniu pracodawcy. Mowilam chyba, ze ten typ który pożyczył od nas kase to moj pracodawca ? I ze nie dostalam do tej pory wynagrodzenia za ponad rok pracy ? Takze no. brawo ja

Nie wspominałaś chyba że to pracodawca to już na prawdę patowa sytuacja...

Stary 2018-03-11, 16:20   #2190
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Elu cudownie !!!!

Zazdroszczę bliskości lasu! jakie musisz mieć boskie powietrze, ja mieszkam w centrum miasta i aż strach okno otworzyć :/

Masakra z tym pracodawca nie można gdzieś tego zgłosić?

Dziękuje za miłe słowa jest pięknie, ale mnóstwo ludzi
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości