|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
My też wróciliśmy z dwugodzinnego spacerku po lesie coś pięknego w końcu jest czym oddychać aż chce się żyć.
my do lasu mamy jakieś 5 minut drogi będzie gdzie na spacerki śmigać. Fajnie zobaczyć jak ludzie korzystają z takiej pogody psiaki szaleją, dzieciaczki biegają, las tętni życiem. ![]() A ja już ledwo się mieszczę w wiosennej kurteczce którą kupiłam jesienią. smigamy teraz na kawkę do moich rodziców. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Monya współczuje sytuacji w szpitalu i trzymam kciuki żebyś nie musiała się tam znaleźć aż do porodu. I nieciekawie z tym ciśnieniem ze nie chce spadać, jeszcze z 3 miesiące musisz wytrzymać ale z każdym dniem to już krócej i czas szybko leci.
U mnie w ten weekend pogoda średnia tak że zazdroszcze wszystkim które już wiosennie miały. Ja też mam las blisko, ale podejrzewam że jeszcze śnieg w nim leży, w każdym razie miejsce na spacery jest. Cały czas sobie obiecuje że będę pisać regularnie ale ciągl czasu brak, ale to z drugiej strony jak dla mnie dobrze bo dżiś uświadomiłam sobie że od jutra to już tylko 4 miesiące do narodzin małego i już nie moge się doczekac. Muszę się Wam powiedzieć że ciąża to nie jest dla mnie jakiś wspaniały czas, a odpukać tak naprawde jak narazie nie miałam żadnego objawu, w sumie nie mam zadnych ograniczeń bo prawie wszystko robię tak jak przed ciążą, ale jednak psychika mi płata figle i ciągle jakoś nie tak się czuje. Może z wiosną będzie lepiej, muszę się trochę ze znajomymi pospotykać, może gdzieś pojechać na weekend. Chodzi mi po głowie pewien wyjazd za 2 tygodnie związany z moim hobbyale nie wiem czy dam rade. |
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- U nas też pięknie 😍😍 Dziewczyny szukam jakiegoś okrycia wierzchniego... Bo w płaszcz się nie dopinam kurtka ledwo puszcza... Ale nie chcę wydawać nie wiadomo ile. Co polecacie? Ponczo? Jakiś grubszy kardigan? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny
śmiejemy się, że został wywołany na ewangelii, bo pojawiło się imię, o które teraz się trochę spieramy. A nie jest to dość popularne, szczególnie w kościele imię jak Jan, czy Łukasz jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, takim zbiegiem okoliczności chyba imię zostanie my też po spacerku w parku, który tętnił życiem. Cudownie jest anima rozumiem Cię, u mnie też okropna huśtawka, od tego bezsenność.. czuję, że może mnie to doprowadzić do kiepskiego stanu psychicznego, jak to potrwa jeszcze trochę. Trzymaj się
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A właśnie jak dała mi parę kopniaczków, to pomyślałam potem o Eli, że fajnie byłoby, żeby też już poczuła, bo przecież jest przede mną.. Ach, jaram się niesamowicie ![]()
|
|
#2199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Norciu my to trochę jak zbłąkane siostry jesteśmy, tyle podobieństw, zbiegów okoliczności.. nie dowierzam!
|
|
|
#2201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby troszkę więcej pokazała. Na początku nie byłam pewna, ale jak poczułam pod ręką i robiłam oczy jak 5 zł, aż mnie zamarło, więc to jest to. ![]() Cytat:
![]() ![]() Też jestem w szoku! Pomyślałam, że się ucieszysz razem ze mną i będziemy trzymać mocne kciuki za twojego synka, a tu nadrabiam, czytam czytam i ![]() . Masz rację, zgadzam się z każdym twoim słowem. Jeszcze popadniemy w samozachwyt. Nie nu, takie żarciki..
|
|
#2202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedawno wróciłam do domu, położyłam się na plecach, dziubnęłam palcem pod pępkiem i odezwała się dwa razy, a potem już cisza i na lewym boku raz. Teraz cisza. Widzę, że będzie póki co oszczędnie. A u Ciebie jak to było?
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak się cieszę, że cieszycie się razem ze mną! Wiedziałam, że mam jeszcze czas, ale wiecie jak to.. chciałoby się już, a tu trzeba czekać. I taaka niespodzianka. Szczerze, to lepiej wymarzyć sobie nie mogłam.Dziękujęęę Jesteście kochane! ![]()
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam rozpiętą kurtkę i tak włożyłam rękę tak jakby pod kurtkę i co ? kurcze czuję takie pukanie myślę, a jelita. Wzięłam rękę, a tu dalej czuję to w środku takie inne jakieś. No mówię nie, to musi być synuś w domu po obiedzie chciałam żeby mąż poczuł, ale ja czułam takie drobne kopniaczki jakby ale w środku, na zewnątrz mąż nic nie czuł. Teraz też cisza po spacerze
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Norka i Ela gratuluję kopniaków
!!! Cytat:
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Norka nareszcie! Gratulacje!
A z tym kościołem to faktycznie zabawne. Podaje przepis na sałatkę wiosenna: Papryka czerwona, Czerwona cebula Groszek cukrowy Marchewka starta na tarce Chilli bez pestek Kolendra Wszystko oprócz marchewki pokroić w cienkie paseczki Na sos 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego (w oryginalnym przepisie jest oliwa z oliwek ale ja wole olej sezamowy) Pol ząbku czosnku przecisnietego przez praskę Sok z polowy limonki 1 łyżka miodu. Wsyztsko wymieszać i polać sałatkę na talerzu. Polecam bo salatka jest Bardzo zdrowa a sos Bardzo aromatyczny. |
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny zbieg okoliczności miałyście.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka, cudownie
U mnie właśnie synuś się rozpycha, co raz odważniej. Aż strach myśleć co będzie za kilka tyg
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to takie buty... To pewnie rzeczywiście musi naprawa odpowiednio kosztować
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie dla odmiany dzisiaj zmieniła miejsce w brzuchu, cały czas wypinała się z prawej strony a dzisiaj z lewej 😃
Nawet udało się że poczuła kopanie moja siostra jak byłam u niej na kawce. Co do pogody to u mnie cudownie, pospacerowaliśmy, pogrzaliśmy się w słoneczku, ludzi tyle wyszło że szok. Może to też za sprawą wolnej niedzieli od handlu 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka! Ela! Tak się dla Was cieszę, że poczułyście dzisiaj pierwsze ruchy! I to obie w kościele! To jakiś znak
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro Was wszystkie nadrobie bo dopiero wróciliśmy z weekendu w Zakopanym
jestem padnięta wiec wezme prysznic i lulu!
|
#2217 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
jak wizyta u malucha? ja bym chyba poprosila o "instrukcje obslugi" ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
infekcja szybko minie na pewno! Opowiesci ze szpirala oszczedze bo szkoda na forum poruszac tak drastyczne tematy no i nietstey to jedyny szpital w moim miescie i jeszcze tam musze worcic na porod wiec... jesli zloze skarge to na pewno anonimowo bo obawialabym sie reperkusji ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Norka, Ela- gratuluje ruchów dzieci ![]() czuje takie bulgotanie od kilku dni i nie jestem pewna czy to Mareczek nie czuje pod reka tylko bardziej takie musniecia w brzuchu niewyczuwalne na zewnatrz |
|||
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Monya to na pewno Mareczek
ja też tak miałam - bulgotanie/ łaskotanie na samym początku. Tez nie byłam pewna na poczatku ale teraz z perspektywy czasu mysle, ze co innego miałoby to być jak teraz już nie ma łaskotania tylko są regularne kopniaczki? <3 <3I tak w ogóle to dzień dobry! Jakie plany na dziś? U mnie czytanie książki, chwile popracuje (jeszcze ciągle pomagam w awaryjnych sytuacjach i przekazuje wiedzr) i prasowanie
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie zbieram do pracy ale w sumie na po pracy jeszcze nie mam żadnych planów ![]() Wstawiam Wam foty ubranek tych o których wczoraj pisałam ubranka z wora przeznaczonego na czyściwa które rzekomo nie nadają się nawet do sprzedaży w sh
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
Camelitos jakie piękne te ubranka !!!!!!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

my do lasu mamy jakieś 5 minut drogi będzie gdzie na spacerki śmigać. Fajnie zobaczyć jak ludzie korzystają z takiej pogody psiaki szaleją, dzieciaczki biegają, las tętni życiem.
smigamy teraz na kawkę do moich rodziców. 

jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, takim zbiegiem okoliczności

I przeżywam, bo więcej dzieci nie planuję

Jeszcze popadniemy w samozachwyt.

!!! 

współczuję tego szpitala, lęku czy wszystko dobrze się ułoży. Dużo zdrowia!