Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-11, 16:55   #2191
Sandam13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

My też wróciliśmy z dwugodzinnego spacerku po lesie coś pięknego w końcu jest czym oddychać aż chce się żyć. my do lasu mamy jakieś 5 minut drogi będzie gdzie na spacerki śmigać. Fajnie zobaczyć jak ludzie korzystają z takiej pogody psiaki szaleją, dzieciaczki biegają, las tętni życiem.
A ja już ledwo się mieszczę w wiosennej kurteczce którą kupiłam jesienią. smigamy teraz na kawkę do moich rodziców.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 17:19   #2192
aniama6
Zadomowienie

Monya współczuje sytuacji w szpitalu i trzymam kciuki żebyś nie musiała się tam znaleźć aż do porodu. I nieciekawie z tym ciśnieniem ze nie chce spadać, jeszcze z 3 miesiące musisz wytrzymać ale z każdym dniem to już krócej i czas szybko leci.
U mnie w ten weekend pogoda średnia tak że zazdroszcze wszystkim które już wiosennie miały.
Ja też mam las blisko, ale podejrzewam że jeszcze śnieg w nim leży, w każdym razie miejsce na spacery jest.
Cały czas sobie obiecuje że będę pisać regularnie ale ciągl czasu brak, ale to z drugiej strony jak dla mnie dobrze bo dżiś uświadomiłam sobie że od jutra to już tylko 4 miesiące do narodzin małego i już nie moge się doczekac.
Muszę się Wam powiedzieć że ciąża to nie jest dla mnie jakiś wspaniały czas, a odpukać tak naprawde jak narazie nie miałam żadnego objawu, w sumie nie mam zadnych ograniczeń bo prawie wszystko robię tak jak przed ciążą, ale jednak psychika mi płata figle i ciągle jakoś nie tak się czuje. Może z wiosną będzie lepiej, muszę się trochę ze znajomymi pospotykać, może gdzieś pojechać na weekend.
Chodzi mi po głowie pewien wyjazd za 2 tygodnie związany z moim hobbyale nie wiem czy dam rade.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 17:38   #2193
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba dziś pierwszy raz poczułam tak już na pewno mojego synusia i to podczas mszy w kościele

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super! 😍😍😍😍

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

U nas też pięknie 😍😍

Dziewczyny szukam jakiegoś okrycia wierzchniego... Bo w płaszcz się nie dopinam kurtka ledwo puszcza... Ale nie chcę wydawać nie wiadomo ile. Co polecacie? Ponczo? Jakiś grubszy kardigan?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 17:43   #2194
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny

śmiejemy się, że został wywołany na ewangelii, bo pojawiło się imię, o które teraz się trochę spieramy. A nie jest to dość popularne, szczególnie w kościele imię jak Jan, czy Łukasz jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, takim zbiegiem okoliczności chyba imię zostanie

my też po spacerku w parku, który tętnił życiem. Cudownie jest

anima rozumiem Cię, u mnie też okropna huśtawka, od tego bezsenność.. czuję, że może mnie to doprowadzić do kiepskiego stanu psychicznego, jak to potrwa jeszcze trochę.
Trzymaj się musimy wytrwać
Stary 2018-03-11, 17:44   #2195
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny

śmiejemy się, że został wywołany na ewangelii, bo pojawiło się imię, o które teraz się trochę spieramy. A nie jest to dość popularne, szczególnie w kościele imię jak Jan, czy Łukasz jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, takim zbiegiem okoliczności chyba imię zostanie

my też po spacerku w parku, który tętnił życiem. Cudownie jest

anima rozumiem Cię, u mnie też okropna huśtawka, od tego bezsenność.. czuję, że może mnie to doprowadzić do kiepskiego stanu psychicznego, jak to potrwa jeszcze trochę.
Trzymaj się musimy wytrwać
Jaśków jest dużo, Łukaszów w ogóle 😊

Stary 2018-03-11, 17:48   #2196
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ja chyba dziś pierwszy raz poczułam tak już na pewno mojego synusia i to podczas mszy w kościele

Eluś! Nie wierzę, że to piszesz! Właśnie Was nadrabiam i chciałam się pochwalić, że moja malutka skopała mnie po bożemu - właśnie w niedziele i w czasie kazania w kościele!! Czułam pod ręką!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 17:49   #2197
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Eluś! Nie wierzę, że to piszesz! Właśnie Was nadrabiam i chciałam się pochwalić, że moja malutka skopała mnie po bożemu - właśnie w niedziele i w czasie kazania w kościele!! Czułam pod ręką!
Dziś Wasz szczęśliwy dzień 😍😍

Stary 2018-03-11, 17:55   #2198
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziś Wasz szczęśliwy dzień

I to jak! A właśnie jak dała mi parę kopniaczków, to pomyślałam potem o Eli, że fajnie byłoby, żeby też już poczuła, bo przecież jest przede mną.. Ach, jaram się niesamowicie

Stary 2018-03-11, 17:57   #2199
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
I to jak! A właśnie jak dała mi parę kopniaczków, to pomyślałam potem o Eli, że fajnie byłoby, żeby też już poczuła, bo przecież jest przede mną.. Ach, jaram się niesamowicie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Cieszę się z Tobą! To moja 3 ciąża a dalej się jaram ruchami 😀 I przeżywam, bo więcej dzieci nie planuję

Stary 2018-03-11, 17:57   #2200
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Norciu o kurcze, szok
my to trochę jak zbłąkane siostry jesteśmy, tyle podobieństw, zbiegów okoliczności.. nie dowierzam!
Stary 2018-03-11, 18:16   #2201
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Cieszę się z Tobą! To moja 3 ciąża a dalej się jaram ruchami I przeżywam, bo więcej dzieci nie planuję
To jest coś cudownego, prawda? Chciałabym, żeby troszkę więcej pokazała. Na początku nie byłam pewna, ale jak poczułam pod ręką i robiłam oczy jak 5 zł, aż mnie zamarło, więc to jest to.

Cytat:
Norciu o kurcze, szok
my to trochę jak zbłąkane siostry jesteśmy, tyle podobieństw, zbiegów okoliczności.. nie dowierzam!
Też jestem w szoku! Pomyślałam, że się ucieszysz razem ze mną i będziemy trzymać mocne kciuki za twojego synka, a tu nadrabiam, czytam czytam i . Masz rację, zgadzam się z każdym twoim słowem. Jeszcze popadniemy w samozachwyt. Nie nu, takie żarciki..

Stary 2018-03-11, 18:20   #2202
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Zapomniałabym. Dla walczących z zaparciami - coś turboskutecznego podobno:

https://www.odkrywamyzakryte.com/sok-suszonych-sliwek/
O dzięki! Wypróbuję 😊
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądam katalogi z wózkami i wiem, że któraś z Was szukała wózków Retro. Baby Merc ma całą kolekcję Retro więc jeżeli nie widziałyście to może warto rzucić okiem.
A tak poza tym to czuję mętlik od tego wszystkiego
To ja szukam retro wózków, ale z tego co widzę Merc nie ma skretnych kół

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 18:23   #2203
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Też jestem w szoku! Pomyślałam, że się ucieszysz razem ze mną i będziemy trzymać mocne kciuki za twojego synka, a tu nadrabiam, czytam czytam i . Masz rację, zgadzam się z każdym twoim słowem. Jeszcze popadniemy w samozachwyt. Nie nu, takie żarciki..
bardzo się cieszę, a że i w jeden dzień i w takich okolicznościach to naprawdę wow czujesz córe też teraz? albo czułaś po tym jednym razie?
Stary 2018-03-11, 18:31   #2204
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Woooow Norciu, to Wam sie z Ela złożyło !!! Gratulacje Kochana !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 18:33   #2205
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo się cieszę, a że i w jeden dzień i w takich okolicznościach to naprawdę wow czujesz córe też teraz? albo czułaś po tym jednym razie?
To była taka chwila, że ze trzy razy kopnęła i spokój, po minucie znów i spokój i tak może ze trzy razy. Niedawno wróciłam do domu, położyłam się na plecach, dziubnęłam palcem pod pępkiem i odezwała się dwa razy, a potem już cisza i na lewym boku raz. Teraz cisza. Widzę, że będzie póki co oszczędnie. A u Ciebie jak to było?

Stary 2018-03-11, 18:34   #2206
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka w końcu się doczekałas, cudownie
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 18:36   #2207
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Woooow Norciu, to Wam sie z Ela złożyło !!! Gratulacje Kochana !

Dziękuję Ci! Tak się cieszę, że cieszycie się razem ze mną! Wiedziałam, że mam jeszcze czas, ale wiecie jak to.. chciałoby się już, a tu trzeba czekać. I taaka niespodzianka. Szczerze, to lepiej wymarzyć sobie nie mogłam.
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Norka w końcu się doczekałas, cudownie
Dziękujęęę Jesteście kochane!

Stary 2018-03-11, 18:42   #2208
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
To była taka chwila, że ze trzy razy kopnęła i spokój, po minucie znów i spokój i tak może ze trzy razy. Niedawno wróciłam do domu, położyłam się na plecach, dziubnęłam palcem pod pępkiem i odezwała się dwa razy, a potem już cisza i na lewym boku raz. Teraz cisza. Widzę, że będzie póki co oszczędnie. A u Ciebie jak to było?
cudownie

ja miałam rozpiętą kurtkę i tak włożyłam rękę tak jakby pod kurtkę i co ? kurcze czuję takie pukanie myślę, a jelita. Wzięłam rękę, a tu dalej czuję to w środku takie inne jakieś. No mówię nie, to musi być synuś w domu po obiedzie chciałam żeby mąż poczuł, ale ja czułam takie drobne kopniaczki jakby ale w środku, na zewnątrz mąż nic nie czuł. Teraz też cisza po spacerze
Stary 2018-03-11, 19:44   #2209
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka i Ela gratuluję kopniaków !!!
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No to cudownie pewnie będzie księdzem (żart)

Padłam
Stary 2018-03-11, 20:07   #2210
KarolinaK
Zakorzenienie

Norka nareszcie! Gratulacje!
A z tym kościołem to faktycznie zabawne.

Podaje przepis na sałatkę wiosenna:
Papryka czerwona,
Czerwona cebula
Groszek cukrowy
Marchewka starta na tarce
Chilli bez pestek
Kolendra

Wszystko oprócz marchewki pokroić w cienkie paseczki

Na sos
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego (w oryginalnym przepisie jest oliwa z oliwek ale ja wole olej sezamowy)
Pol ząbku czosnku przecisnietego przez praskę
Sok z polowy limonki
1 łyżka miodu.
Wsyztsko wymieszać i polać sałatkę na talerzu.

Polecam bo salatka jest Bardzo zdrowa a sos Bardzo aromatyczny.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 20:14   #2211
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
O super fajny zbieg okoliczności miałyście.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 20:26   #2212
ovejita
Wtajemniczenie

Norka, cudownie
U mnie właśnie synuś się rozpycha, co raz odważniej. Aż strach myśleć co będzie za kilka tyg
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 20:30   #2213
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko, ale fajowo! To też jesteś niezłą łowczynią okazji! A tych ciuszków ciążowych to chyba na co najmniej 2 kolejne ciąże ci starczy

Co do auta, to właśnie mojego nie chcę sprzedawać, bo jest i stosunkowo świeże, i absolutnie wyjątkowe. Dotychczas mnie nie zawiodło, ale przyszedł czas, że wyeksploatowałam je doszczętnie Chociaż teraz przypuszczam, że pojeżdżę nim jeszcze trochę i będę myśleć o sprzedaży, póki trzyma dobrą cenę, bo jednak jest to auto sportowe a nie rodzinne, więc podróż we trójkę już odpada
Hahaha, o nie nie, obdzielę kogoś tymi ciuszkami razem z tym błogosławieństwem

A to takie buty... To pewnie rzeczywiście musi naprawa odpowiednio kosztować
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 20:34   #2214
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A u mnie dla odmiany dzisiaj zmieniła miejsce w brzuchu, cały czas wypinała się z prawej strony a dzisiaj z lewej 😃

Nawet udało się że poczuła kopanie moja siostra jak byłam u niej na kawce.

Co do pogody to u mnie cudownie, pospacerowaliśmy, pogrzaliśmy się w słoneczku, ludzi tyle wyszło że szok. Może to też za sprawą wolnej niedzieli od handlu 😏

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 20:36   #2215
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Norka! Ela! Tak się dla Was cieszę, że poczułyście dzisiaj pierwsze ruchy! I to obie w kościele! To jakiś znak

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 21:05   #2216
ane3kaa
Zakorzenienie

Jutro Was wszystkie nadrobie bo dopiero wróciliśmy z weekendu w Zakopanym jestem padnięta wiec wezme prysznic i lulu!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-11, 21:26   #2217
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Monya już przed ciążą borykałaś się z nadciśnieniem czy dopiero teraz takie problemy wyszły? współczuję tego szpitala, lęku czy wszystko dobrze się ułoży. Dużo zdrowia!
Dzięki Gosia, mialam problemy z cisnieniem jakies 5 lat temu a przed ciaza to nie sprawdzalam bo i jej nie planowalam. Generalnie lekarze uznali ze to nadcisnienie przewlekle bo pojawilo sie przed 20tc

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nadgonilam te zaległe dni, ale nie jestem w stanie odnieść się, bo czytałam na raty a poza tym post byłby na cala stronę...
Gratuluję łupów i okazji! Monya mam nadzieję, że będziesz miała to nadciśnienie pod kontrolą i nie zamieni sie to w nic niebezpiecznego dla Ciebie ani syna!
Ja dzisiaj ide odwiedzić znajomych i ich 4tyg. Maleństwo! Aż się boję... tzn. Boję się, że wsadza mi na rece a ja nie bede wiedziec jak sie zachowywać, jak złapać... tak jak kiedys mowilam, nie mialam nigdy stycznosci z takim malenstwem....

Dzięki kropka jak wizyta u malucha? ja bym chyba poprosila o "instrukcje obslugi"

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Witam, dziewczyny!
Dziękuję za kciuki, pewnie dzięki nim wszystko jest w porządku
Przeszłam przegląd techniczny bez problemu, została zbadana pod każdym kątem i tylko infekcja intymna... Znowu leki, ale cóż, podobno z tym będę się borykać do końca ciąży.
Szyjka 36 mm, więc podobno ok, dziecię ładne, duże, zdrowe.
Zawstydziło się tym podglądaniem i zakryło genitalia pępowiną

Monya, trzymaj się, mam nadzieję, że wytrwasz i uda ci się utrzymać ciśnienie bezpieczne dla ciebie i maleństwa. A co to z tym szpitalem? Co tam się działo? Mam nadzieję, że to nie jest szpital, w którym będziesz rodzić?

Dziewczyny, ale łupy! Zgadzam się z Norką, że Camelitos wygrywa w naszym maratonie po szmatkach. Ale ci się udało!
Summer gratuluje pozytywnego przegladu infekcja szybko minie na pewno!
Opowiesci ze szpirala oszczedze bo szkoda na forum poruszac tak drastyczne tematy no i nietstey to jedyny szpital w moim miescie i jeszcze tam musze worcic na porod wiec... jesli zloze skarge to na pewno anonimowo bo obawialabym sie reperkusji

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Norka, Ela- gratuluje ruchów dzieci

czuje takie bulgotanie od kilku dni i nie jestem pewna czy to Mareczek nie czuje pod reka tylko bardziej takie musniecia w brzuchu niewyczuwalne na zewnatrz
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 07:04   #2218
ovejita
Wtajemniczenie

Monya to na pewno Mareczek ja też tak miałam - bulgotanie/ łaskotanie na samym początku. Tez nie byłam pewna na poczatku ale teraz z perspektywy czasu mysle, ze co innego miałoby to być jak teraz już nie ma łaskotania tylko są regularne kopniaczki? <3 <3

I tak w ogóle to dzień dobry!
Jakie plany na dziś?
U mnie czytanie książki, chwile popracuje (jeszcze ciągle pomagam w awaryjnych sytuacjach i przekazuje wiedzr) i prasowanie
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 07:31   #2219
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Monya to na pewno Mareczek ja też tak miałam - bulgotanie/ łaskotanie na samym początku. Tez nie byłam pewna na poczatku ale teraz z perspektywy czasu mysle, ze co innego miałoby to być jak teraz już nie ma łaskotania tylko są regularne kopniaczki? <3 <3

I tak w ogóle to dzień dobry!
Jakie plany na dziś?
U mnie czytanie książki, chwile popracuje (jeszcze ciągle pomagam w awaryjnych sytuacjach i przekazuje wiedzr) i prasowanie
Dzień dobry
Ja się właśnie zbieram do pracy ale w sumie na po pracy jeszcze nie mam żadnych planów

Wstawiam Wam foty ubranek tych o których wczoraj pisałam ubranka z wora przeznaczonego na czyściwa które rzekomo nie nadają się nawet do sprzedaży w sh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180310_195444.jpg (107,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_195520.jpg (93,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_195809.jpg (86,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_195909.jpg (107,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_200738.jpg (120,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_201332.jpg (107,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_202019.jpg (96,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180310_204504.jpg (118,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180311_181620.jpg (82,8 KB, 46 załadowań)
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-12, 07:46   #2220
fioletowe okulary
Raczkowanie

Camelitos jakie piękne te ubranka !!!!!!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości