|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina dla Ciebie ta zmiana jest nieoczekiwana i stąd Twoje podejście do sytuacji.Musisz to.przetrawic,przyzwyczai c się.
Monya kciuki za ustabilizowanie ciśnienia,teraz jest przesilenie,które bardzo jest niekorzystne m.in.dla sercowciw,żołądkowcow. Zua u mnie na prowincji,niestety nie ma lidla. Co do.mojego l4,to póki co,jestem bardzo zadowolona,wszystko robię na spokojnie,bez spiny,dostosowuje się do rytmu ciąży,jak się źle czuje to.odpoczywam,jak dobrze to dzialam.Mam.czas dla dziecka,jest dopilnowany,w domu ugotowane,w miarę ogarnięte. Mąż dostał wolne,jedziemy obejrzeć łóżka do sypialni.Czy któraś z Was ostatnio kupowała i podzielila się cennymi radami,na co zwrocic uwagę-materac/zaglowek/wykonanie/schowek?z.góry dziekujt |
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w czasie drzemki synka staram się ogarnąć dom, ugotować mu jedzenie na potem, odpocząć i najeść się na zapas, a mam na to max 2 godziny ![]() W temacie łóżka nie bardzo pomogę bo kupiliśmy już dawno. Mamy tylko taki niski twardy zagłówek i do opierania się np czytając jest niewygodny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek a Twoj.ile ma?
Ja z moim mogę wszystko,dzisiaj spałam,najgorsze są jego humory. Wejdzcie na stronę mamo to.ja,są nowe warsztaty. |
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Monya to puls praktycznie w normie.
Musisz na siebie chuchac i.dmuchać,zero stresu ,na szczęście czas szybko płynie. |
|
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czas mi leci dosc szybko mimo ze jetem na l4, troche sie boje czy zdolam wsztsko ogarnac i remont i wyprawke bo to zostawiam na po-remoncie obym dotrwala jak najdluzej.... |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Monya niby czytalam,że puls w ciąży.tak.do 100jest ok.
No,ale może u Ciebie Twoj puls wplywa na Twoje ciśnienie. A jak masz nizszy puls to i.niższe ciśnienie? |
|
|
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej to sie martwie cou malucha jutro sie dowiem na polowkoym |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Asiaczek, gratuluję córci 😍😍😍 I wyników UP! ❤️
Cytat:
Dziewczyny, my po UP! Dzisiaj 20+6 Waży 372 g I jest... dziewczynką <3 Także serdeczna prośba o dopisanie na pierwszej stronie imienia Tosia 😊 dziękuję 😘 W związku z tym, kupiłam dziś body, spodenki, czapeczke, niedrapki... miętowe ![]() Nadal walczę z przeziębieniem... Nadrobię czytanie Was chyba jutro chyba, że znów nie będę mogła zasnąć IMG_20180312_225715.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kontratakują!
![]() aandra, gratuluję zdrowej córci! A dla Ciebie życzenia zdrowia. Wciągasz czosnek? ![]() asiaczek, jakkolwiek piękne jest macierzyństwo, tak matka też człowiek i absolutnie potrzebuje czasem jakiejś odskoczni! Nie dziwię się, że Ci ciężko nieraz, jeszcze jak do ludzi macie nieco dalej... Ale ładnie Ci śpi synek jeszcze... Lidka niecały miesiąc temu zrezygnowała z popołudniowej drzemki, a teraz od tygodnia nagle śpi w dzień 1,5h zamiast ok. 2,5 jak wcześniej. Brakuje mi tej godziny Choć w porównaniu do tego jak spali moi chłopcy to i tak bajka.
|
#2383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czosnek, imbir, mleko z masłem i miodem, ale na katar chyba nie ma ratunku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Pola,synek 2 lata skończy w maju.
Folinka, ja tylko mam nadzieję,żeby tę drzemkę miał jak najdłużej. Zawsze to chwila relaksu ![]() Aandra,gratuluję.córci ![]() Monya,naprawdę współczuję Ci problemów z sercem. U mojej siostry tachykardia wyszła dopiero teraz w ciąży i się męczy.biedulka bez leków, bo przy wysokim pulsie ciśnienie ma czasem bardzo niskie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu no niestety tak mnie męczą noce, wszyscy rozkładają ręce.. a co będzie pod koniec jak będzie boleć, będzie gorąco.. nawet o tym nie myślę i nie zanudzam Was już moja bezsennością. Ale Wy korzystajcie
Aandra gratuluję zdrowej córy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- U mnie dziś przełomowy moment, czas na drugą połowę tego meczu mianowicie 20+0
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już będzie z górki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku jak moje dziecko miało tyle,co Twoje,to było mi bardzo ciężko,budowalismy dom,męża nie było w domu ,w tym.czasie nie wypbrazalam.sobie drugiego dziecka,także rozumiem.Cię doskonale
Aandra a sol.fizjologicza,masc majerankowa?może trochę pomoże? Gratki za zdrową córkę!Też slyszalam o Tosiach. Boję się,że.moja Malwina też będzie gagatkiem. MalaGosia kciuki!!!! Ela może właśnie przed porodem się zmieninna lepsze. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-13 o 07:20 |
|
|
|
#2390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam 24tc, zostalo mi 16tygodni/4miesiace... czas zabrać się porzadnie za wyprawke... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie dzis witam w 22+0
wyprawilam męża do pracy to jeszcze chwilkę pospie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wg om 23+0,wg usg 24+0,za 13 tyg mogę rodzić
|
|
|
|
#2393 | |
|
Rozeznanie
|
Raczej pomagaja. Choc czasami czuje momentami jak mi serce wali. Mam nadzieje ze mimo wszystko bede rodzic sn.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu mam nadzieję, że się zmieni na lepsze.
Ja już w kolejce w labolatorium, ludzi od groma, ciężarnych też, ale wszystkie równo siedzimy. Oj czuje do południa mi zejdzie z tą krzywą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
Elaa, powodzenia na krzywej! Daj znać jak wyniki Ja się chyba wybiorę na krzywą i inne badania jakoś tuż przed świętami .Ja wczoraj Was podczytywałam wieczorem, ale cierpiałam z powodu bólu głowy :sciana: Pisałam ostatnio, że chciałam się zapisać na SR od 27 marca, ale :dupa:. Mają komplet i następna grupa rusza dopiero w maju i kończy się w połowie czerwca. Boję się, że nie dotrwam z moją szyjką do tego terminu... Tak w ogóle to przymierzam się do drobnych zakupów: na pierwszy ogień idzie: rożek, kocyk i ręczniki z kapturkiem. Czy jest coś na co zwracacie uwagę wybierając takie rzeczy poza kwestiami wizualnymi? |
|
|
|
#2396 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zapewne wynika to z tego ze się dobrze czuje i mam taką pracę że nie jest męcząca![]() Cytat:
te bluzy takie cudne ![]() Cytat:
miętowy to ostatnio mój ulubiony kolor nawet pisałam tutaj chyba że wymyśliłam już że małej zrobimy pokój szaro-bialo-mietowy ![]() Cytat:
dość szybko mi przeszło ![]() Pola dzięki za info o warsztatach mamo i to ja sprawdziłam sobie i są w moim mieście w maju, dodatkowo jakieś 2 km od mojego miejsca zamieszkania więc się zapisałam ![]() Apropo dostawki o którą pytałaś to myślę o czymś takim wymiarowi mi się zmieści z innymi mam problem podobają mi się te dostawki chicco ale cena już niekoniecznie ![]() Witam się dzisiaj w 23+0 dzisiaj wizyta, później szybkie zakupy w Ikei a na 17 jadę na te warsztaty Bezpieczny Maluch
|
|||||
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, ja się szykuję i napiszę tylko, że na 9 jadę do ginekologa i zobaczymy jak mi się uda przesunięcie wizyty i wzięcie zwolnienia. Trzymajta kciuki!
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Hej, no i pierwszy raz nie udało mi się nadrobić. Tylko ostatnią stronę przeczytałam
Aandra, Asiaczek, gratuluję potwierdzonych córeczek ![]() Norka, kciuki ![]() Ja wczoraj byłam u Mamy, a teściowa mi umyła okna i uprała firanki Z moją Basią na szczęście da się wszystko zrobić, bo jakbym miała czekać na drzemkę... Ma ostatnio najczęściej od 15 do 16, na noc chodzi spać o 22, wstaje koło 7. No czasem tej drzemki nie ma, to wtedy usypia 21. Potrafi się sobą zająć, choć ostatnio morduje mnie książeczkami, żeby jej mówić co jest co. A wczoraj jej kupiłam lalkę bobasa i nawet jest zainteresowana :P |
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna Tosia! Cytat:
Powodzenia Norka!!! Ktos pytał o nowe lozko? My kupowaliśmy rok temu. Jedyne na czym nam zależało to odpowiedniej twardości materac. Poza tym my wiedzieliśmy od zawsze ze chcemy tzw divan bed czyli dwie osobne pojedyncze części i materac na tym, zdjecie przykładowe dołączamImageUploadedByWizaz Forum1520927733.556809.jpg. Zwróć uwagę na zagłówek powinien byc miękki zeby łatwo było Ci sie oprzeć podczas czytania. No i szerokosc dopasuj do wielkości pokoju. |
||
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Witam się kobietki 😘
Aandra gratuluję dobrych wieści po UP 😃 Norka trzymam mocno kciuki ✊✊✊✊ Elaaaa bardzo współczuję tych nieprzespanych nocy, ja dzisiaj jestem taka padnięta też nie wyspana. Może faktycznie później będzie lepiej, trzeba mieć nadzieję. MalaGosia no to półmetek 👏👏👏 ten twój mecz i nasz zakończy się spektakularnym golem 😃 Ja dzisiaj 23+4, mam w planie kawkę z koleżanką i może wpadnę do innego ciucholanda zerknąć. Miłego dnia wam życzę 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

mianowicie 20+0 
w takich kwestiach

️