Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-13, 09:07   #2401
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Ovejita dzięki! Już wypita

Camelitos kiedyś też planowałam pracować jak najdłużej jednak dwa miesiące przed zajściem w ciążę zmieniłam pracę niestety na bardziej wymagajaca i nie wyszło

Dziewczyny, u Was też tak bylo że po pierwszym pobraniu czekałyście na oznaczenie poziomu cukru i dopiero piłyscie glukoze? Hmm tak myślę, że to temu pewnie, że mogłabym mieć cukrzycę czy choć wysoki cukier i wtedy pewnie nie piłabym tego roztworu.
Ale u mnie ok, już wypite

Co Wam powiem, to mam porównanie do zwykłejj czystej glukozy ktora kwidys piłam, a dziś piłam cytrynowa i zdecydowanie na plus cytrynowa, wchodzi gładko kupujcie od razu cytrynowa

Norcia kciuki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-13 o 09:11
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:09   #2402
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norcia, a mi sie coś ubzduralo, ze Ty jutro masz wizytę
Ja poki co payrzylam ma rożki i kocyki pod wzgledem wizualnym.... nie wiem w sumie czym jeszcze sie kierować :/ pewnie chodzi o jskies materiały hypoalergiczne itp
Now poszlam juz spać. Mialam głowę pełną myśli....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:11   #2403
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Camelitos kiedyś też planowałam pracować jak najdłużej jednak dwa miesiące przed zajściem w ciążę zmieniłam pracę niestety na bardziej wymagajaca i nie wyszło

Dziewczyny, u Was też tak bylo że po pierwszym pobraniu czekałyście na oznaczenie poziomu cukru i dopiero piłyscie glukoze? Hmm tak myślę, że to temu pewnie, że mogłabym mieć cukrzycę czy choć wysoki cukier i wtedy pewnie nie piłabym tego roztworu.

Co Wam powiem, to mam porównanie do zwykłejj czystej glukozy ktora kwidys piłam, a dziś piłam cytrynowa i zdecydowanie na plus cytrynowa, wchodzi gładko kupujcie od razu cytrynowa

Ja mam kupioną zwykłą ale zabieram ze sobą cytrynę i wyjdzie na to samo 😃

No to teraz trochę cierpliwości do kolejnego bobrania. Życzę ci dobrego samopoczucia.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:14   #2404
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Ja mam kupioną zwykłą ale zabieram ze sobą cytrynę i wyjdzie na to samo 😃

No to teraz trochę cierpliwości do kolejnego bobrania. Życzę ci dobrego samopoczucia.

Dzieki Bursztynku Tylko nie wszędzie pozwalają wyciskać cytrynę, z tego co pamiętam mi dwa razy nie pozwolili w dwóch szpitalach. Choć to bez sensu, bo przecież bada się cukier, a nie witaminy, ale nie bo nie

Stary 2018-03-13, 09:17   #2405
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Bursztynku Tylko nie wszędzie pozwalają wyciskać cytrynę, z tego co pamiętam mi dwa razy nie pozwolili w dwóch szpitalach. Choć to bez sensu, bo przecież bada się cukier, a nie witaminy, ale nie bo nie

U mnie akurat można na szczęście wyciskać, więc myślę że jakoś to dzięki temu będzie. Zresztą wszystko da się przeżyć, my kobiety potrafimy dużo wytrzymać 😃

Stary 2018-03-13, 09:24   #2406
MalaGosia88
Zakorzenienie

Asiaczek, Pola dziękuję ♡
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Aanda gratuluje coreczki! Swietna wiadomość!

No to teraz z górki! Jeszcze 20tygodni!
Ja zaczęłam 24tc, zostalo mi 16tygodni/4miesiace... czas zabrać się porzadnie za wyprawke...

Rany, 16 tygodni to już brzmi poważnie... A jeszcze wziąć zapas, że możesz urodzić wcześniej czyli licząc, że zostało 14 tygodni to w ogóle
Stary 2018-03-13, 09:26   #2407
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie akurat można na szczęście wyciskać, więc myślę że jakoś to dzięki temu będzie. Zresztą wszystko da się przeżyć, my kobiety potrafimy dużo wytrzymać 😃

Pewnie

Stary 2018-03-13, 09:28   #2408
emma90
Wtajemniczenie

Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni mogę powiedzieć, że się wyspałam też miałam pobudki, ale umiałam szybko po nich zasnąć

gratuluję skończonych tygodni! U mnie dzisiaj 22+5, w czwartek wizyta i równo 24tc
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 09:53   #2409
norka93
Wtajemniczenie

Dziękuję za kciuki, Dziewczyny! Mają moc, bo się udało bez szwanku i bez płacenia, nawet nie bąknął o tym nic a nic. A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko? Późno, nie późno.. Dzidzia z USG ostatnio była młodsza o tydzień, to może i takim tempem rośnie, zobaczymy.

Justynko, nic Ci się nie pomyliło, bo jutro mam wizytę na NFZ. Bo ja chodzę i prywatnie i na NFZ, więc dzisiaj dzidzi nie zobaczyłam, za to jutro popatrzę sobie przez minutę, łał.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 10:03   #2410
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki, Dziewczyny! Mają moc, bo się udało bez szwanku i bez płacenia, nawet nie bąknął o tym nic a nic. A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko? Późno, nie późno.. Dzidzia z USG ostatnio była młodsza o tydzień, to może i takim tempem rośnie, zobaczymy.

Justynko, nic Ci się nie pomyliło, bo jutro mam wizytę na NFZ. Bo ja chodzę i prywatnie i na NFZ, więc dzisiaj dzidzi nie zobaczyłam, za to jutro popatrzę sobie przez minutę, łał.
Norciu poszło bezboleśnie super 😘

Stary 2018-03-13, 10:25   #2411
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Norcia kciuki

gładko poszło
Ja idę jutro i oni na miejscu mają mi tam dać swoją glukozę jakoś wypiję - gorzej z tym czekaniem i siedzeniem tyle godz
Stary 2018-03-13, 11:05   #2412
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Gratuluję pięknych pomiarów i zdrowej córeczki! ♡ uważaj tylko bo Tosie to małe łobuziary

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

U mnie dziś przełomowy moment, czas na drugą połowę tego meczu mianowicie 20+0
Liczę się z tym, ale to było jedyne imię, które nam obojgu spodobało się odrazu 😊 ja bardzo chciałam Anastazja (po mojej babci) ale nie ma szans, żebym go namówiła

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Asiaczku jak moje dziecko miało tyle,co Twoje,to było mi bardzo ciężko,budowalismy dom,męża nie było w domu ,w tym.czasie nie wypbrazalam.sobie drugiego dziecka,także rozumiem.Cię doskonale

Aandra a sol.fizjologicza,masc majerankowa?może trochę pomoże?

Gratki za zdrową córkę!Też slyszalam o Tosiach.
Boję się,że.moja Malwina też będzie gagatkiem.

MalaGosia kciuki!!!!

Ela może właśnie przed porodem się zmieninna lepsze.
Sól mam w spreju do nosa, słyszałam o tej maści właśnie, może wypróbuję.
Byłam wczoraj u internistki i przepisał mi Rhinocort, to jest steryd, do nosa. Powiedziała, że bezpieczny, ale nie jestem przekonana :/

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Cudownie, gratuluję

Ja na dzień dzisiejszy nie potrafię sobie nawet wyobrazić tego ze miałabym nie chodzić do pracy i być na L4 ale zapewne wynika to z tego ze się dobrze czuje i mam taką pracę że nie jest męcząca

Widziałam właśnie ta gazetkę te bluzy takie cudne na body i gacie to już nawet nie patrzę

Andraa super wieści miętowy to ostatnio mój ulubiony kolor nawet pisałam tutaj chyba że wymyśliłam już że małej zrobimy pokój szaro-bialo-mietowy

Mnie na katar ratowala miska gorącej wody z solą, ręcznik na głowę i wdychanie dość szybko mi przeszło

Pola dzięki za info o warsztatach mamo i to ja sprawdziłam sobie i są w moim mieście w maju, dodatkowo jakieś 2 km od mojego miejsca zamieszkania więc się zapisałam

Apropo dostawki o którą pytałaś to myślę o czymś takim wymiarowi mi się zmieści z innymi mam problem podobają mi się te dostawki chicco ale cena już niekoniecznie

Witam się dzisiaj w 23+0 dzisiaj wizyta, później szybkie zakupy w Ikei a na 17 jadę na te warsztaty Bezpieczny Maluch
U nas też podobny zestaw kolorów tylko jeszcze elementy jasnego drewna się pojawią 😊

Z tym parowaniem nad miska to jak mnie nie odetka będę musiała spróbować.
Cytat:
Cześć Dziewczyny, ja się szykuję i napiszę tylko, że na 9 jadę do ginekologa i zobaczymy jak mi się uda przesunięcie wizyty i wzięcie zwolnienia. Trzymajta kciuki!
Dobrze, że się udało!
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norcia, a mi sie coś ubzduralo, ze Ty jutro masz wizytę
Ja poki co payrzylam ma rożki i kocyki pod wzgledem wizualnym.... nie wiem w sumie czym jeszcze sie kierować :/ pewnie chodzi o jskies materiały hypoalergiczne itp
Now poszlam juz spać. Mialam głowę pełną myśli....

Moja mama zwróciła jeszcze uwagę, że dobrze jeśli rożek jest wiązany, nie ma rzep czy zatrzaski, bo te mają z czasem tendencje do samoistnego rozpinania, co rzeczywiście może być niebezpieczne.

Dziewczyny, u mnie teściowa... Przyjechała w niedzielę i zostaje pewnie też do niedzieli bo ma w naszym mieście lekarza w... czwartek.
Nie, że jej nie lubię, ale nie czuję się komfortowo przez cały tydzień z kimś obcym w domu, szczególnie że jestem chora :/

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 12:29   #2413
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bardzo licze na cytryne, bo kupilam zwykłą glukoze! Badanie mam w poniedzialek 🙈
Cytat:

Super ze poszlo gladko! Potwierdzam, ze kciuki mają moc! Jestem po echo serca- wszystko w jak najlepszym stanie. Echo robila certyfikowana Pani doktor, ocenila rowniez jeszcze raz inne struktury Malenstwa! No jest wszystko ok!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:01   #2414
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Liczę się z tym, ale to było jedyne imię, które nam obojgu spodobało się odrazu �� ja bardzo chciałam Anastazja (po mojej babci) ale nie ma szans, żebym go namówiła

Sól mam w spreju do nosa, słyszałam o tej maści właśnie, może wypróbuję.
Byłam wczoraj u internistki i przepisał mi Rhinocort, to jest steryd, do nosa. Powiedziała, że bezpieczny, ale nie jestem przekonana :/

U nas też podobny zestaw kolorów tylko jeszcze elementy jasnego drewna się pojawią ��

Z tym parowaniem nad miska to jak mnie nie odetka będę musiała spróbować.

Dobrze, że się udało!

Moja mama zwróciła jeszcze uwagę, że dobrze jeśli rożek jest wiązany, nie ma rzep czy zatrzaski, bo te mają z czasem tendencje do samoistnego rozpinania, co rzeczywiście może być niebezpieczne.

Dziewczyny, u mnie teściowa... Przyjechała w niedzielę i zostaje pewnie też do niedzieli bo ma w naszym mieście lekarza w... czwartek.
Nie, że jej nie lubię, ale nie czuję się komfortowo przez cały tydzień z kimś obcym w domu, szczególnie że jestem chora :/

Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app
Andraaa ja też myśle o mebelkach w jasnym drewnie
Co do teściowej to serdecznie współczuję Ja nie wiem jakbym przeżyła taka sytuację, moja teściowa może nie jest aż taka zła ale nie wyobrażam sobie z nią przebywać w jednym domu razem bo po prostu czuję się mega obco

Cytat:
Ja bardzo licze na cytryne, bo kupilam zwykłą glukoze! Badanie mam w poniedzialek ��

Super ze poszlo gladko! Potwierdzam, ze kciuki mają moc! Jestem po echo serca- wszystko w jak najlepszym stanie. Echo robila certyfikowana Pani doktor, ocenila rowniez jeszcze raz inne struktury Malenstwa! No jest wszystko ok!

Kropka gratki

Ja już po swojej wizycie Wszystko ok, niestety infekcja nadal jest ale mniejsza Dzieć waży 546 g, nie mam niestety foty, ale pooglądałam na monitorze Ssała sobie kciuka a nogami kopała po brzuchu Zapytałam gina o tą wagę ale stwierdziła że to każdego indywidualna sprawa i że przecież wszystko jest ok to nie powinnam się martwić że przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży

no i oczywiście dostałam skierowanie na krzywą Będę robiła w następnym tygodniu, kupiłam już glukozę cytrynową, w sumie to chciałam zwykłą i wcisnąć cytrynę tak jak powiedziała mi pielęgniarka ale nie było w aptece a nie chciało mi sie już jeździć po innych aptekach

Blanka dopisz mi kolejne wizyty 15.05 i 29.05
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:07   #2415
KarolinaK
Zakorzenienie

Haha Ja to bym Nawet chciała Moja tesciowa. Ugotuje, wyprasuje, posprząta i jeszcze nie wchodzi mi pod nogi. Jest bardzo ugodowa babka. Tesciowie znowu do nas przyjeżdzają na początku kwietnia.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:10   #2416
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Co do teściowej to serdecznie współczuję Ja nie wiem jakbym przeżyła taka sytuację, moja teściowa może nie jest aż taka zła ale nie wyobrażam sobie z nią przebywać w jednym domu razem bo po prostu czuję się mega obco

Kropka gratki

Ja już po swojej wizycie Wszystko ok, niestety infekcja nadal jest ale mniejsza Dzieć waży 546 g, nie mam niestety foty, ale pooglądałam na monitorze Ssała sobie kciuka a nogami kopała po brzuchu Zapytałam gina o tą wagę ale stwierdziła że to każdego indywidualna sprawa i że przecież wszystko jest ok to nie powinnam się martwić że przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży

no i oczywiście dostałam skierowanie na krzywą Będę robiła w następnym tygodniu, kupiłam już glukozę cytrynową, w sumie to chciałam zwykłą i wcisnąć cytrynę tak jak powiedziała mi pielęgniarka ale nie było w aptece a nie chciało mi sie już jeździć po innych aptekach

O to to z teściową jest obco

Ja od początku ciąży tylko schudłam 5kg, a to już za tydzień 6 miesiąc

Szybkiego wyleczenia infekcji

U nas na UP dostaliśmy płytkę ze zdjęciami, ale nie chciała się otworzyć na komputerze był smutek, ale wpadłam na to, żeby odpalić na ps3 i okazało się, że dr nagrał nam całe badanie video więc możemy oglądać Tośkę jak wierzga

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Haha Ja to bym Nawet chciała Moja tesciowa. Ugotuje, wyprasuje, posprząta i jeszcze nie wchodzi mi pod nogi. Jest bardzo ugodowa babka. Tesciowie znowu do nas przyjeżdzają na początku kwietnia.
Moja też wszystko chce robić w domu, ale mnie to jakoś denerwuje, jak ona sprząta a ja siedzę
Stary 2018-03-13, 13:17   #2417
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norcia. Super, że udalo sie bez placenia !!!
Aandra, współczuję dyskomfortu :/ ja to moglabym z moją teściową siedziec i siedzieć ! Kochana kobiets, i wspaniała.
Kropeczko wielkie gratulacje !!!!
Camelotos, rowniez gratuluje wieści z wizyty !!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:19   #2418
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

My nie mamy zadnych nagrań ani nic... ale mi to nie przeszkadza, najwazniejsze, ze mlody zdrowy! No i wazy 685gram!!!! Juz taki wielki jest! Wg om 09'07' a wg dzisiejszych badan 02'07'

Dziewczyny gratuluję Wam udanych badań i wyników!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-13, 13:24   #2419
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
O to to z teściową jest obco
Moja też wszystko chce robić w domu, ale mnie to jakoś denerwuje, jak ona sprząta a ja siedzę
Co ty moja by mi w domu nic nie zrobiła, ona jest wiecznie zmęczona życiem Bardzo dużo narzeka, bo jej źle, bo jej nogi puchną (jest sporych gabarytów na własne życzenie, nie to że jest na coś chora). Narzekanie ma we krwi Ona to by chciała żeby każdy za nią zrobił

Zawsze mnie wkurzało też z autem, w domu mają 2 auta a ich 3 do jeżdzenia Teść, teściowa i szwagier.. Tylko auta są teściów ale nieraz jest tak że w jednym dniu potrzebują wszyscy aut i chcą od nas pożyczać.. Szwagier ma lat 24 i do pracy 5 km od domu, gdzie spod domu ma autobus pod samą pracę alę "upę trzeba wozić autem. Na początku mąż pożyczał im auto o co miałam do niego pretensje ale odkąd kupiliśmy to nowe auto powiedziałam że nie ma pożyczania I on sam też uznał że to chore niech sobie radzą i tak źle nie mają i się pozyczanie skonczylo, ja swojego auta nie pozyczam wiec mnie to nawet nie proszą

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-03-13 o 13:27
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 13:30   #2420
aandra
Raczkowanie

Cytat:
My nie mamy zadnych nagrań ani nic... ale mi to nie przeszkadza, najwazniejsze, ze mlody zdrowy! No i wazy 685gram!!!! Juz taki wielki jest! Wg om 09'07' a wg dzisiejszych badan 02'07'

Jaki już duży

Cytat:
Co ty moja by mi w domu nic nie zrobiła, ona jest wiecznie zmęczona życiem Bardzo dużo narzeka, bo jej źle, bo jej nogi puchną (jest sporych gabarytów na własne życzenie, nie to że jest na coś chora). Narzekanie ma we krwi Ona to by chciała żeby każdy za nią zrobił
Moja z tych raczej jęczących, ciągle coś wokoło źle i też dużo narzeka. Sam fakt, że coś posprząta jest spoczko, ale jakoś źle się z tym czuję, że ja leżę (bo serio nie mam siły się ruszyć przez to przeziębienie) a ona okna myje
Stary 2018-03-13, 13:36   #2421
asiaczek
Zakorzenienie

Kropka, duży chłopak już naprawdę

Moja teściowa też jest spoko,mieszka na dole w tym samym domu co my. Ona nigdy nie narzeka,nie to co teść i teraz też by mi chciała prasować i myć okna,ale ja jej tylko pozwalam na opiekę nad synem jeśli jest taka potrzeba i możliwość. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi coś sprzątał,ani mama,ani teściowa

Stary 2018-03-13, 13:40   #2422
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropka gratki

za badania mój pewnie waży podobnie i niewiele przytyłaś dopóki pracowałam to waga też była ok, ale z powodu L4 zaczęła rosnąć ( oczywiście dlatego, że cały luty leżałam plackiem ) Ale już powoli wracam do aktywności

Właśnie szykuję się na babskie spotkanie z dziewczynami z pracy nie mogę się doczekać ploteczek
Stary 2018-03-13, 14:10   #2423
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki duży chłopak! Gratuluję! 😍

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 14:19   #2424
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Gratuluję udanych wizyt , rosną nam duże dzieciaczki 😍

Byłam na tej kawce z koleżanką a potem pojechałam do pracy pozałatwiać parę spraw, i tylko utwierdziłam się w przekonaniu że moja ciąża to najlepsze co teraz mogło mnie spotkać. Taki bałagan jest u mnie w zakładzie że szok, nawet nie wiem czy będę miała do czego wracać 😐
Ale się tym na razie nie martwię.

Pisałyście o teściowych, ja swojej nie mam niestety a złota kobieta była, ale za to od ponad roku mieszka z nami teść. Niby nie szkodliwy ale na tych kilku metrach na krzyż to mnie po prostu irytuje jego obecność 😒 w dodatku jak jestem teraz w domu cały czas z nim to mnie krew jasna zalewa. Dlatego szukamy jakiegoś lokum większego bo można zwariować.

Stary 2018-03-13, 14:37   #2425
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt , rosną nam duże dzieciaczki 😍

Byłam na tej kawce z koleżanką a potem pojechałam do pracy pozałatwiać parę spraw, i tylko utwierdziłam się w przekonaniu że moja ciąża to najlepsze co teraz mogło mnie spotkać. Taki bałagan jest u mnie w zakładzie że szok, nawet nie wiem czy będę miała do czego wracać 😐
Ale się tym na razie nie martwię.

Pisałyście o teściowych, ja swojej nie mam niestety a złota kobieta była, ale za to od ponad roku mieszka z nami teść. Niby nie szkodliwy ale na tych kilku metrach na krzyż to mnie po prostu irytuje jego obecność 😒 w dodatku jak jestem teraz w domu cały czas z nim to mnie krew jasna zalewa. Dlatego szukamy jakiegoś lokum większego bo można zwariować.

Oj szukajcie, na dłuższą metę to niezdrowe mieszkać z teściami wiadomo, że czasem sytuacja nie pozwala na inne rozwiązanie, ale jak macie możliwość to koniecznie
Stary 2018-03-13, 14:53   #2426
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Oj szukajcie, na dłuższą metę to niezdrowe mieszkać z teściami wiadomo, że czasem sytuacja nie pozwala na inne rozwiązanie, ale jak macie możliwość to koniecznie
Ja tam sobie bardzo chwalę mieszkanie z moimi rodzicami, M. Też
Duzo zależy od ludzi i charakterow.
Moi rodzice żyją swoim życiem nie naszym, nie wracają się. Udzielają rad jak się o coś zapytamy, swojego zdania nie narzucają.

Ale z tesciami sobie życia nie wyobrażam, mój mąż też 😂 ...
Nie są źli, bo kontakt z teściową mam super,ale to tak na kawę raz w tygodniu itp.

No i my sobie w drogę u nas nie wchodzimy, mamy swoje duże piętro, nie żyjemy "na kupie"

Ja mam dzisiaj jeszcze słaby dzień, czuję się taka słaba, masakra..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 15:03   #2427
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja tam sobie bardzo chwalę mieszkanie z moimi rodzicami, M. Też
Duzo zależy od ludzi i charakterow.
Moi rodzice żyją swoim życiem nie naszym, nie wracają się. Udzielają rad jak się o coś zapytamy, swojego zdania nie narzucają.

Ale z tesciami sobie życia nie wyobrażam, mój mąż też 😂 ...
Nie są źli, bo kontakt z teściową mam super,ale to tak na kawę raz w tygodniu itp.

No i my sobie w drogę u nas nie wchodzimy, mamy swoje duże piętro, nie żyjemy "na kupie"

Ja mam dzisiaj jeszcze słaby dzień, czuję się taka słaba, masakra..

No pewnie, że nie można wszystkich do jednego worka moja mama jest dość wyluzowana i jak do niej jeździmy to jest fajnie, ale mieszkać razem nie wyobrażam sobie ani ja ani ona XD
Teściowa na kawę jest spoko, ale na cały tydzień szczególnie jak ja leżę chora, niewyględna, i za przeproszeniem nawet bąka przez cały dzień nie można swobodnie puścić, to mnie to krępuje. Nie czuję się przy niej swobodnie.

Dobrze, że macie oddzielne piętro.

Ja też nadal słaba, oby nam szybko przeszło

Stary 2018-03-13, 15:29   #2428
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Blanka, odpoczywaj jeszcze! Ja wyszlam na spacerek, taka piekna sloneczna pogoda! Tylko wiatr strasznie wieje...
Dziewczyny ja nie wyobrazam sobie mieszkania ani z moimi ani z tz rodzicami. Wszyscy sa spoko ale na krotki okres czasu. A my mamy juz swoje zycie ulozone i jakbysmy teraz zamieszkali z jednymi albo drugimi, bylaby to dla wszyatkich droga przez meke i na pewno pojawilyby sie konflikty. Wiec jak tylko byla mozliwosc, wybudowalismy swoj dom i jestesmy na swoim. Tylko ze u kazdego jest inaczej wiec nie bede nikomu radzic uciekaj od rodzicow/tesciow bo nie znam ludzi i nie znam do konca Was 😅
Zamowilam sobie na hm sweter/tunike ciazowa i koszule ciazowa. W lato bede pewnie chodzic tylko w jednej sukience ale uwazam, ze juz nie powinnam kupowac zadnych ciazowych fatalaszkow!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-13, 15:31   #2429
Elaaaa
Wtajemniczenie

My mieszkamy parę ładnych lat sami i nie wyobrażam sobie mieszkać nawet po sąsiedzku, czy na różnych piętrach z teściową czy moja mamą. Nie lubię gdy coś jest wspólne, na coś trzeba razem się składać, dogadywać się, a potem kto co zrobi, a czy po równo itd. źródło nieporozumień. Na początku super, ale po latach zwykle wszyscy żałują spółek nawet z najbardziej złotymi rodzicami czy teściami, bo różnica pokoleń. Zawsze powtarzałam, że młode małżeństwa powinny mieszkać u siebie, zaczynać sobie życie całkowicie sami, na własny rachunek i z dala od rodziców ale może gdzieś są wyjątki, ja w swoim otoczeniu nie spotkałam

Stary 2018-03-13, 15:37   #2430
pola25
Zakorzenienie

Ovejta dzisiaj z bólem głowy ok?

Karolina dziękuję za info w sprawie łóżka. Co dzisiaj robiłaś?Jak miija czas na l4?

Bursztynku jak spotkanie z koleżanką? Czy wizyta w lumpku owocna?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości