Urodzone w 1989 :) cz. IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-14, 12:02   #3781
uhahana
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV

Ja tylko chciałam się pochwalić, że dzwoniłam do dziekanatu i pani wcale nie była niemiła, a takie legendy o nich chodzą, he Jak nie stanie się coś niemożliwego [Wrocław] to będę dumną studentką V grupy Wydziału Architektury Politechniki Śląskiej hehe, jak to brzmi

No i dzwoniąc tam zaoszczędziłam 50 PLN za paliwo
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 12:05   #3782
pamelija
Rozeznanie

GG do pamelija Wyślij wiadomość przez MSN do pamelija

A u mnie wciąż nie wiadomo co ze studiami..
Powoli przygotowuję sie do wyjazdu.
W sobotę byłam na weselu
Bardzo fajnie było
Ale wczoraj miałam takiego kaca, jakiego nigdy nie miałam :/
A następne już we wrześniu..

edit.
nie pamiętam kto, ale ktoś sie dostał na biotechnologię, tak więc gratuluję i zazdroszczę
pamelija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 12:10   #3783
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja tam nie chciałabym mieszkać w akademiku, wolę bywać tam tylko na imprezach. Bo mnie strasznie dużo rzeczy wkurza, jak się uczę ma być cisza, porządek, dużo miejsca i dobre jedzenie. I nie ma szans, żebym zasnęła jeśli w pokoju nie jest idealnie ciemno (nawet jeśli świeci się tylko w przedpokoju). Także nie, to nie dla mnie.
I w ogóle jakoś podnosi mnie na duchu fakt, że nie muszę się nigdzie przeprowadzać. To znaczy do innego miasta.
Ja mam dokładnie tak samo z tym zasypianiem i w ogóle. Nie wiem jak moja mama np. zasypia przed telewizorem
Nie chciałabym mieszkać w akademiku. Nie wiem czy Wam pisałam, ale parę dni temu koleżanka z innej klasy napisała do mnie smsa, czy idę na studia do Katowic, bo szuka współlokatora (a zawsze dobrze nam się gadało) i wtedy tak poczułam, że coś straciłam, w sensie ten rok studiów no ale też coś zyskam, więc już nie narzekam. I myślę, że jeżeli będziemy mogli sobie na to pozwolić finansowo w domu, to chciałabym mieszkać w tych Katowicach, ale broń Boże nie w akademiku tylko w jakimś mieszkanku z innymi studentami. W sumie dojazd zajmie mi ok. 45 minut (samochodem), ale nie wiem, nie wiem. Do LO jeździłam godzinę autobusem w jedną stronę.

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
ciekawe czy ten post dojdzie... obrała taktyke niji.. bez emot
To taka taktyka, żeby niepotrzebnie nie irytować kompa i żeby się nie zawieszał

Btw teraz piszę z komputera w bibliotece miejskiem, jestem tu przypadkowo w sumie, bo byłam najpierw w UP, teraz wróciłam do mojego ośrodka zdrowia po zaświadczenie, że mogę podjąć staż i zaraz wracam z tym papierkiem do UP. I od jutra staż.
Stary 2008-07-14, 12:22   #3784
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
W sumie dojazd zajmie mi ok. 45 minut (samochodem), ale nie wiem, nie wiem. Do LO jeździłam godzinę autobusem w jedną stronę.
Ee, tam, to niepotrzebne mieszkanie. ExTŻ jeździł codziennie przez trzy lata z Krakowa-domu do Krakowa-szkoły godzinę w jedną stronę.

Jestem w absolutnie najgłębszym dole jaki kiedykolwiek sobie wykopałam. I jakby co.. nic się nie stało. Naprawdę nic.
Stary 2008-07-14, 12:36   #3785
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
kocimietka, witaj w gronie szalonych driverów gratuluję!
dzięki

a co do imprez.. ja keidyś powiedziałam,ze nocuję u koleżanki a pojechałam na taką wiejską "arene"(rodzice nie pozwalali mi jezdzic do takich przybytków)..ii. tata po mnei przyjechał o 1 wnocy .(jakos sie dowiedzieli,że jestem nie tam ,gdzie być powinnam) Łaził po całym "klubie' z ochroniarzami i mnei szukał O dziwo nie miałam żadnej awantury.A 3 miesiace po tym incydencie normalnie pozolili mi już jechać an impreze

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Kocimiętka: Gratuluje Ja tez chce zdać na prawko w końcu
ja zrobiłąm teraz póki jestem w domu

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to na znany wszystkim sposób 'od poniedziałku' jutro wracam do zdrowego odżywiania Zobaczymy co z tego będzie
no dobra,to ja zaczynam z Tobą..Od rana dwie kanapki z nutellą i paczka czipsów
Cytat:
Jestem w absolutnie najgłębszym dole jaki kiedykolwiek sobie wykopałam. I jakby co.. nic się nie stało. Naprawdę nic.

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 12:55   #3786

Cytat:
Słonko, pamiętaj, że z każdego dołu da się wyjść. A zawsze ktoś może podać ci drabinę
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 13:13   #3787
Ywonula
Zadomowienie

Cytat:
Ja tylko chciałam się pochwalić, że dzwoniłam do dziekanatu i pani wcale nie była niemiła, a takie legendy o nich chodzą, he
Opowiem Wam teraz jak to jest z nimi. Widziałam się z ciotką, która wykładała na uczelni i sama powiedziała że dzwoniąc tam, panie z dziekanatu mogą nie być miłe. Spytałam się dlaczego a ona powiedziała, że niektórzy studenci są okropni i okropnie się zachowują i to właśnie przez to Ale i tak większość jest miła (studentów)

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
nie pamiętam kto, ale ktoś sie dostał na biotechnologię, tak więc gratuluję i zazdroszczę
To ja. Dziękuję
A ja Ci zazdroszczę wyjazdu Oczywiście nie umkna nam zdjęcia, więc jak wrócisz będziesz musiała troche powysyłać

Cytat:
Napisane przez kocimietka Pokaż wiadomość
a co do imprez.. ja keidyś powiedziałam,ze nocuję u koleżanki a pojechałam na taką wiejską "arene"(rodzice nie pozwalali mi jezdzic do takich przybytków)..ii. tata po mnei przyjechał o 1 wnocy .(jakos sie dowiedzieli,że jestem nie tam ,gdzie być powinnam) Łaził po całym "klubie' z ochroniarzami i mnei szukał O dziwo nie miałam żadnej awantury.A 3 miesiace po tym incydencie normalnie pozolili mi już jechać an impreze
A ja w wieku 15 lat uciekłam z domu przez balkon na osiemnastke. Pech chciał że mój ojciec w środku nocy kiedy wracałam poijana jak bela wyszedł na dwór na papierosa... Po tej akcji miąłm dość imprez ale jakby na to nie patrzec to na następną się zgodzili A było to po 3 m-cach jak u Ciebie

Dziewczyny: dostałam prace Będe sprzedawczynią w Play Zaczynam od czawartku. Własciwie to mogłam od jutra ale wiecie.... sprawy ze studiami.. No i nasciemniałam im że ide na zaoczne i głupio mi z tym strasznie. Nie wiem co powiem jak będe składać wypowiedzenie...
Stary 2008-07-14, 13:33   #3788
krasulka7399
Zakorzenienie

Nie dostałam się Wymagana liczba punktów wynosi 92 a ja mam 89,83...
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 14:02   #3789
milkNhoney
Rozeznanie

u mnie też niezbyt..
nie dostałam się. A tam gdzie niby miałam liczbe ktora mieściła się w tych przyjętych to jestem na rezerwie Mam nadzieję, że w kolejnych etapach. Tak mi zależy...
i ogólnie też niefajnie.

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 14:08   #3790
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
czyli mamy nie pytać o szczegóły?

Cytat:

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 14:12   #3791
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
czyli mamy nie pytać o szczegóły?

Dzięki. Może dostanę się z odwołania...

Właśnie Em, 3maj się i jakby co to wiesz, że możesz się wygadać !

Cytat:
Napisane przez milkNhoney Pokaż wiadomość
u mnie też niezbyt..
nie dostałam się. A tam gdzie niby miałam liczbe ktora mieściła się w tych przyjętych to jestem na rezerwie Mam nadzieję, że w kolejnych etapach. Tak mi zależy...
i ogólnie też niefajnie.
Stary 2008-07-14, 14:23   #3792
Ywonula
Zadomowienie

Napewno pisz odwołanie A masz jeszcze gdzieś wyniki? Czy to już ostatnia uczelnia?
Stary 2008-07-14, 14:31   #3793
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:

Napewno pisz odwołanie A masz jeszcze gdzieś wyniki? Czy to już ostatnia uczelnia?
Tak, jeszcze dwie uczelnie. I tak najbradziej zalezy mi na innej tylko tam to już w ogóle marne szanse na dostanie się. Tu na tą chemię w tamtym roku próg wynosił 68,72 a w tym 92
Stary 2008-07-14, 14:51   #3794
Ywonula
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jeszcze dwie uczelnie. I tak najbradziej zalezy mi na innej tylko tam to już w ogóle marne szanse na dostanie się. Tu na tą chemię w tamtym roku próg wynosił 68,72 a w tym 92
Kurcze no to strasznie się próg podniósł... A pisało Ci że się nie zakwalifikowałaś czy że jesteś na rezerwowej? Ale bądźmy dobrej myśli. Moze na tych pozostałych uczelniach progi się obniżą tak jak tu się podniosły. Głowa do góry
Stary 2008-07-14, 14:57   #3795
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no to strasznie się próg podniósł... A pisało Ci że się nie zakwalifikowałaś czy że jesteś na rezerwowej? Ale bądźmy dobrej myśli. Moze na tych pozostałych uczelniach progi się obniżą tak jak tu się podniosły. Głowa do góry
Uprzejmie informujemy, że nie został Pan/Pani zakwalifikowany/a do przyjęcia i w związku z tym prosimy o dostarczenie oświadczenia o podtrzymaniu chęci studiowania na formularzu wg wzoru zamieszczonego na indywidualnej stronie kandydata.

Liczę na to, że jest jeszcze szansa
Stary 2008-07-14, 15:30   #3796
marta6704
Zakorzenienie

Wczoraj byłam na koncercie September było bosko, a później całą noc była burza

chce się pożegnać na kilka dni bo wyjeżdzam nad morze i przy okazji dowiem sie co i jak z tą rekrutacją na UG.

Jak bede miała tam internet to się odezwe.
Buziaki moje kochane

Em;
Jesteś silna baba poradzisz sobie z takim okropnym dołem
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 15:43   #3797
Ywonula
Zadomowienie

No to jest szansa jeszcze

Ja własnie się dowiedziałam że jestem na liście rezerwowej w krk Ale nie raczyli już podać ile jest osób i na którym miejscu jestem ja

Póki co ide do kato city
Stary 2008-07-14, 15:48   #3798
Elaiza186
Raczkowanie

eh ja tez się nie dostałam ,na kosmetologie w bydgoszczy..
Elaiza186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 15:52   #3799
Alatienka
Zadomowienie

Witam Wróciłam dziś w nocy... było BAJECZNIE

Cytat:
A nie chodziło przypadkiem o to, że pierwszy raz pociągiem na festiwal?
chodziło mi o to, że pierwszy raz w życiu

Gratuluję wszystkim dziewczynom, któe się dostały na studia i trzymam kciuki za dalsze etapy rekrutacji

Będę trochę mniej pisać, bo mam mnóstwo rzeczy na głowie...

Alatienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 16:12   #3800
emememsik

kocimietka, ville, Ywonula, IW, krasulka, marta, dzięki za miłe słowa. Nie chodzi o to, że nie chcę o tym rozmawiać, po prostu nie ma o czym, bo nic się nie wydarzyło. To wszystko zbierało się od miesięcy. Zobaczymy, czy sobie poradzę.

Cytat:
dostałam prace
Super! Jaka stawka?

Cytat:
Nie dostałam się
Cytat:
u mnie też niezbyt..
nie dostałam się.
Dziewczyny, spokojnie, są jeszcze listy rezerwowych..
Stary 2008-07-14, 17:48   #3801
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
A ja w wieku 15 lat uciekłam z domu przez balkon na osiemnastke. Pech chciał że mój ojciec w środku nocy kiedy wracałam poijana jak bela wyszedł na dwór na papierosa... Po tej akcji miąłm dość imprez ale jakby na to nie patrzec to na następną się zgodzili A było to po 3 m-cach jak u Ciebie

Dziewczyny: dostałam prace Będe sprzedawczynią w Play Zaczynam od czawartku. Własciwie to mogłam od jutra ale wiecie.... sprawy ze studiami.. No i nasciemniałam im że ide na zaoczne i głupio mi z tym strasznie. Nie wiem co powiem jak będe składać wypowiedzenie...
ja też miałąm wtedy 16 lat A ten sposób na rodziców podał mi starszy brat cioteczny- "musisz coś odwalić, przeżyjesz karę, a potem będą Cię juz puszczać n a imprezy" . No i zadziałąło bezblędnie

Zle mi sie Play kojarzy...Stała m tam na promocjach, najpierw w zimie jako śniezynka, potem cały luty w promocji"Łap Łup" i miałyśmy problem z dostaniem naszej wypłaty..

Cytat:
Ojj to przeciez rezerwowa i niewiele Ci brakuje A w tamtym roku próg był 62? a to nie jest czasem liczna pktów które miałą osoba przyjęta z anjniższymi wynikami?? bo przeciez ten próg jeszcze spadnie
Cytat:
kocimietka, ville, Ywonula, IW, krasulka, marta, dzięki za miłe słowa. Nie chodzi o to, że nie chcę o tym rozmawiać, po prostu nie ma o czym, bo nic się nie wydarzyło. To wszystko zbierało się od miesięcy. Zobaczymy, czy sobie poradzę.
Wiem jak to jest, tak długo jesteś "nijaka' i nagle wylewaja sie wszystkie smutki,niewiadomo skąd..(a wtedy TZ pyta co mi jest ,a ja nie potarfię mu powiedzieć..)

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:16   #3802
Ywonula
Zadomowienie

em też mnie nachodzą takie doły.. nie lubie tego.. Ale przejdzie napewno moze to tak przed okresem?

A stawka na godzine to nie wiem ale zarobki podobno 1100-1300 ja powiedziałam że chce około 1100 netto i babka powiedziała ze spokojnie taką kwote dostanę i jeszcze sa premie od sprzedaży. (na które nie licze zresztą )

kocimietka a no coś w tym jest Dobry sposób na "wychowanie" rodzców
A to ja nie będę na promocjach stała tylko w salonie przy kompie na gg siedziała i pisała posty na wizażu

Kurcze wypełniam teczke na UŚ i nie nawidze tego robić.. yh... zawsze coś krzywo wyjdzie. A jutro ide do lekarza i musze mieć zaswiadczenie za które płace ponoć 40 zł... Podobno... oby nie więcej
Stary 2008-07-14, 18:20   #3803

Kocimiętko, dopiero teraz zauważyłam, że zdałaś prawo jazdy. Gratuluję serdecznie Teraz tylko wsiąść w samochód i śmigać. Tylko żeby to paliwo było tańsze

Jest mi zimno. I nudno. Lubię taką pogodę, ale wolałabym, żeby w domu było czysto, a tu moi zrobili bałagan i pojechali na działkę. Ech.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:23   #3804
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze wypełniam teczke na UŚ i nie nawidze tego robić.. yh... zawsze coś krzywo wyjdzie. A jutro ide do lekarza i musze mieć zaswiadczenie za które płace ponoć 40 zł... Podobno... oby nie więcej
Ja nie rozumiem dlaczego niektórzy płacą za te zaświadczenia lekarskie.
W moim przypadku było to darmowe i nie rozumiem jakim prawem niektórzy za to płacą. Wyjaśnijcie mi to. Nie rozumiem jak można brać pieniądze za napisanie jednego zdania na kartce/recepcie i przybicie pieczątką.

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 19:42   #3805
milkNhoney
Rozeznanie

Cytat:
W moim przypadku było to darmowe i nie rozumiem jakim prawem niektórzy za to płacą. Wyjaśnijcie mi to. Nie rozumiem jak można brać pieniądze za napisanie jednego zdania na kartce/recepcie i przybicie pieczątką.
moja znajoma poszła do niepublicznej i płaciła bo nie było w jej przychodni terminu wolnego czy specjalisty czy coś takiego.

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 19:51   #3806
Ywonula
Zadomowienie

Cytat:
Bo ja potrzebuje zaśwaidczenie... jestem narażona na działanie szkodliwych czynników i alergenów.. i potrzebuje takie coś. A to że się za to płaci to wyjaśnia jacy lekarze są biedni.....
Stary 2008-07-14, 20:08   #3807
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Em

Cytat:
Cytat:
u mnie też niezbyt..
i ogólnie też niefajnie.
Zawsze jest lista rezerwowa, może coś się przesunie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
chce się pożegnać na kilka dni bo wyjeżdzam nad morze i przy okazji dowiem sie co i jak z tą rekrutacją na UG.

Jak bede miała tam internet to się odezwe.
Buziaki moje kochane
Miłego wyjazdu
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:17   #3808
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

dostałam się na dwa kierunki - filologia angielska nauczycielska, filologia angielska z rosyjską. czekam jeszcze tylko na wyniki z jednej uczelni, ale tu akurat wątpię, że się uda.

to tak, gdyby kogoś interesowało
i żebym znowu nie zachowała się chamsko.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:39   #3809
emememsik

Cytat:
moze to tak przed okresem?
Zdecydowanie nie.

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Em

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
dostałam się na dwa kierunki - filologia angielska nauczycielska, filologia angielska z rosyjską. czekam jeszcze tylko na wyniki z jednej uczelni, ale tu akurat wątpię, że się uda.
A na jakich uczelniach i na co się zdecydujesz?
I kiedy jedziesz do Grecji?
Stary 2008-07-14, 20:45   #3810
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
A na jakich uczelniach i na co się zdecydujesz?
I kiedy jedziesz do Grecji?
te 2 kierunki na PWSZ, czekam jeszcze na wyniki rekrutacji z Uniwersytetu Opolskiego. wybiorę raczej fil. ang. nauczycielską, bo rosyjski to tak nie za bardzo.

a do Grecji 27.07.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości