|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
mimo, że trochę mi żal było wyprowadzać się z domu rodzinnego, gdzie czekało na nas całe piętro. Jednak na swoim jest większa swoboda choćby w tym, że możemy być głośno jak chcemy imprezy itp
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Ela tak miałam,najpierw na czczo,wynik,poetm picie. Jak wyniki?Taki mam plan,aby kupić cytrynową.
Aandra współczuję z całego serca teściowej. Kropka, Camelitos gratki za pomyślną wizytę. Emma kciuki za jutrzejszą glukozę. Dzisiaj sporo zobaczyliśmy-łóżko do sypialni praktycznie wybrane, dywan do salonu też, fotelik też,ale trzeba przymierzyć ,czy pasuje (dzisiaj nie było takiej możliwości),z dostawki rezygnuje, kupimy kojec ( będzie stał na dole) w sypialni będzie stare łóżko po synu tylko szczeble wyjmiemy,mis szumis prawdopodobnie z sensor cry, niania (chyba z funkcja video i kołysankami), laktator (jakaś nowych do moich cycorów,które nie reagują na typowy laktator) Duży plus to super sprzedawczynie-doświadczone mamuśki podobno w piątek są promocje 10% w maxi cosi Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-13 o 15:52 |
|
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu polecam cytrynowa
zbieram właśnie siły, żeby skoczyć po wyniki, bo coś mi się nie wyświetlają w necie może jak mąż wróci z pracy to go wyśle, choc spacer by mi się przydał ![]() Wow jakie u Ciebie zakupy, a właściwie plany. Super, że macie już tyle wybrane to daje komfort, że coś odhaczone ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-13 o 16:06 |
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy czytałyście, ale czerwcówki pisały już o porodach! W sumie dużo jest takich wcześniaków z 7miesiąca
Pola dzięki za kciuki a szumisia będę kupować raczej bez tego sensora jakieś głosy słyszałam, że nie warto dopłacać
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale ja tez absolutnie nie zaganialabym teściowej do sprzątania. Ona sama to robi jak jestesmy z mężem w pracy. Wiele razu jej mówiliśmy ze jest gościem i ma odpoczywać ale ona sie nudzi jak nas nie ma wiec prasuje i gotuje.
Ale wiecie jak przyjemnie jest wrócić do domu z pracy jak ktos Ci obiad ugotował . I nie musisz nawet podgrzewać...Cytat:
Oj Pola dzieki ze pytasz. Pojechałam zrobic zakupy do supermarketu. Troche popakowalam. A jutro ide do pracy. Szefowa rano mi napisała ze sie zajmie tym co nie zrobione i mam odpoczywać i sie nie martwić ale nie daje rady juz .kurcze czuje sie zupelńie niepotrzebna. Troche pogubiona bo wiem ze mam inne priorytety teraz.Nic, mimo wszytsko przedyskutuje z nimi kwestie pracowania z domu. Tylko nie uśmiecha mi sie wozić targać laptopa codziennie do pracy i z pracy ☹️. Cytat:
Wow widze ze macie wszystko pod kontrola! Super! Ja popatrzyłam dzis na ubranka dla newborn . Juz chciałam brać ale w przyszłym tygodniu sobie obiecuje. Jak juz bedziemy w nowym domu.
|
||
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w swojej pracy miałam sporo roboty i dużo stresu bo wszystko było zawsze na już natychmiast, a ja często biorę wszystko do siebie... teraz bardzo się cieszę zwolnieniem, jestem spokojna, mogę odpowiednio zadbać o dietę cukrzycową, poczytać, przygotować się do nowej roli, odpocząć 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez czytałam na czerwcówkach o porodach i powiem szczerze, że dziś siadam na Gemini do zamówienia, niech jest koszyk skompletowany. Dziękuję dziewczyny mam nadzieję, że Góra dwa dni i będzie dobrze ![]() U nas jedyne co mamy wspólne to rachunki daje mamie co miesiąc 300zl i zrzucamy się na opał 2 razy w roku. Zamknięte piętro, ogólnie dwa pokoje sypialnia kuchnia i łazienka + taras będziemy robić od kwietnia. A plan jest taki że za 3-4 lata zaczniemy się budować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam tak o tych porodach i mnie troche przeraza ze moglabym teraz urodzic... albo za dwa tygodnie. Ale racja, tez siadam juz do konkretnych rzeczy i planowania, w kwietniu wieksze zakupy tak, zeby w maju juz miec spokoj ze wszystkim
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W lumpku byłam ale sama beznadzieja nic ciekawego, może dlatego że trafiłam na przecenę -75% i wszystko przebranie. W piątek ma być nowy towar to może zajrzę. A u ciebie jak mija dzień? Jak samopoczucie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ze oficjalnie to w przyszlym tygodniu mam dwa tygodnie urlopu z zeszłego roku. I jak wrócę to mi zostanie 6 tygodni do 29 tygodnia. A wtedy juz oficjalnie moge pójść na macierzyński.
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie czekam na te warsztaty Bezpieczny maluch
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie najbardziej się przejmuje zamówieniem z apteki, do porodu itp. Bo do małej to jest czas, nawet jak urodzi się wcześniej, to będzie kilka tygodni w zależności od tego jak wcześnie by się urodziła (odpukać, oby nie) w szpitalu.
Ale ogólnie cieszę się że żyjemy w takich czasach, że wystarczy puścić zamówienie w necie i wszystko jest na wyciągnięcie ręki ![]() Uzupełnilam pierwsza stronę, zerknijcie proszę czy wszystko jest, o czym mówiłyscie? Coś jeszcze dopisać? Jakieś foteliki, wózki dodajemy?? 😊 A jak narazie uciekam do sklepu na jakieś zakupy z M, bo lodówka pusta 😂 a M. Krzyczy, że mu córkę głodze bo zjadłam dzisiaj tylko zupę na obiad.. I Ola Boga nie mam zapasu owoców jaka zemnie Zua matka.. ![]() I uwaga... Mam ochotę na gofry.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-13 o 16:57 |
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki, wyglądają chyba dobrze :
na czczo 82 po 1h 116 po 2h 92 Co myślicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Aandra, Pola dziękuję!
uff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są ok
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, super wyniki !!!!!
Blanka tez mam ochote na gofry, czekam na lato ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
no piękna waga
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, zawsze dostaje sie wynik krzywej od razu? Bo jakos wątpię żeby moj lab tak robił, a lekarka wspomniała cos, ze na wyniki czeka sie ok tydzień... wyniki są zawsze do odbioru u mojej gin... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! gratuluje dziewczynki
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zua, Ane3kaa dziękuję!
Cytat:
Kropka ja robiłam prywatne, więc u mnie od razu w ten sam dzień raczej takie bardziej skomplikowane są później, morfologia mocz, cukier to takie podstawowe, więc zwykle są max na drugi dzień nawet robione na NFZ. Ale zapytaj u siebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że jest to tokso, albo odczyn czy coś bardziej "skomplikowanego" to max tydzien się czeka. Niestety nie mamy opcji, że na email nam przychodzą uroki nfz ale ja jestem uparta i ostatnio wyprosilam wyniki na mail jak tam zadzwonilam 😂 Też jestem ciekawa jak mi cukier wyjdzie. Wyszłam właśnie z biedronki, sorry, ale to jak ona funkcjonuje to jest porażka niestety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez nfz, krzywą robie 19'03 badanie mam tydzien pozniej. Z tego co pamietam, to Ty tez masz na 19'03 zaplanowaną krzywą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wizytę 26.03.. Jak coś to zadzwonię aby mi wynik podali, albo przejdę się do przychodni na następny dzień, bo już wynik powinien być u mojej gin w kartotece. A tragedia, kolejka ludzi na 20osob i jedna kasa otwarta, do tego ogólnie jakiś syf w tych sklepach.. Nic nie poukładane, jakoś tak się to rzuca w oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No biedronka dla mnie zawsze ma syf i jakis nielad... dlatego staram sie tam nie robic zakupow... co do kas, to chyba jest roznie od sklepu do sklepu... no utwierdzilas mnie w przekonaniu, zeby tam nie chodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, juz po usg polowkowym, Mareczek zdrowy, wazy 382g, 20t5d.
Najwyrazniej moje nadcisnienie mu nie przeszkadza ![]() Z tej radosci objadlam sie w MacDonaldzie ![]() Blanka dopisz mi prosze wizyte 21.03. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

ale może gdzieś są wyjątki, ja w swoim otoczeniu nie spotkałam
imprezy itp

to daje komfort, że coś odhaczone
jakieś głosy słyszałam, że nie warto dopłacać
. I nie musisz nawet podgrzewać...
.kurcze czuje sie zupelńie niepotrzebna. Troche pogubiona bo wiem ze mam inne priorytety teraz.

mam nadzieję, że Góra dwa dni i będzie dobrze 
uff

A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko?