Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-13, 15:38   #2431
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
My mieszkamy parę ładnych lat sami i nie wyobrażam sobie mieszkać nawet po sąsiedzku, czy na różnych piętrach z teściową czy moja mamą. Nie lubię gdy coś jest wspólne, na coś trzeba razem się składać, dogadywać się, a potem kto co zrobi, a czy po równo itd. źródło nieporozumień. Na początku super, ale po latach zwykle wszyscy żałują spółek nawet z najbardziej złotymi rodzicami czy teściami, bo różnica pokoleń. Zawsze powtarzałam, że młode małżeństwa powinny mieszkać u siebie, zaczynać sobie życie całkowicie sami, na własny rachunek i z dala od rodziców ale może gdzieś są wyjątki, ja w swoim otoczeniu nie spotkałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
podzielam to zdanie mimo, że trochę mi żal było wyprowadzać się z domu rodzinnego, gdzie czekało na nas całe piętro. Jednak na swoim jest większa swoboda choćby w tym, że możemy być głośno jak chcemy imprezy itp
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 15:46   #2432
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
podzielam to zdanie mimo, że trochę mi żal było wyprowadzać się z domu rodzinnego, gdzie czekało na nas całe piętro. Jednak na swoim jest większa swoboda choćby w tym, że możemy być głośno jak chcemy imprezy itp
Oooo

Stary 2018-03-13, 15:48   #2433
pola25
Zakorzenienie

Ela tak miałam,najpierw na czczo,wynik,poetm picie. Jak wyniki?Taki mam plan,aby kupić cytrynową.

Aandra współczuję z całego serca teściowej.

Kropka, Camelitos gratki za pomyślną wizytę.

Emma kciuki za jutrzejszą glukozę.

Dzisiaj sporo zobaczyliśmy-łóżko do sypialni praktycznie wybrane, dywan do salonu też, fotelik też,ale trzeba przymierzyć ,czy pasuje (dzisiaj nie było takiej możliwości),z dostawki rezygnuje, kupimy kojec ( będzie stał na dole) w sypialni będzie stare łóżko po synu tylko szczeble wyjmiemy,mis szumis prawdopodobnie z sensor cry, niania (chyba z funkcja video i kołysankami), laktator (jakaś nowych do moich cycorów,które nie reagują na typowy laktator)
Duży plus to super sprzedawczynie-doświadczone mamuśki

podobno w piątek są promocje 10% w maxi cosi

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-13 o 15:52
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 15:55   #2434
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu polecam cytrynowa zbieram właśnie siły, żeby skoczyć po wyniki, bo coś mi się nie wyświetlają w necie może jak mąż wróci z pracy to go wyśle, choc spacer by mi się przydał

Wow jakie u Ciebie zakupy, a właściwie plany. Super, że macie już tyle wybrane to daje komfort, że coś odhaczone

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-03-13 o 16:06
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:11   #2435
emma90
Wtajemniczenie

Nie wiem czy czytałyście, ale czerwcówki pisały już o porodach! W sumie dużo jest takich wcześniaków z 7miesiąca

Pola dzięki za kciuki a szumisia będę kupować raczej bez tego sensora jakieś głosy słyszałam, że nie warto dopłacać
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:14   #2436
KarolinaK
Zakorzenienie

Ale ja tez absolutnie nie zaganialabym teściowej do sprzątania. Ona sama to robi jak jestesmy z mężem w pracy. Wiele razu jej mówiliśmy ze jest gościem i ma odpoczywać ale ona sie nudzi jak nas nie ma wiec prasuje i gotuje.
Ale wiecie jak przyjemnie jest wrócić do domu z pracy jak ktos Ci obiad ugotował . I nie musisz nawet podgrzewać...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ovejta dzisiaj z bólem głowy ok?

Karolina dziękuję za info w sprawie łóżka. Co dzisiaj robiłaś?Jak miija czas na l4?

Bursztynku jak spotkanie z koleżanką? Czy wizyta w lumpku owocna?

Oj Pola dzieki ze pytasz. Pojechałam zrobic zakupy do supermarketu. Troche popakowalam. A jutro ide do pracy. Szefowa rano mi napisała ze sie zajmie tym co nie zrobione i mam odpoczywać i sie nie martwić ale nie daje rady juz .kurcze czuje sie zupelńie niepotrzebna. Troche pogubiona bo wiem ze mam inne priorytety teraz.
Nic, mimo wszytsko przedyskutuje z nimi kwestie pracowania z domu. Tylko nie uśmiecha mi sie wozić targać laptopa codziennie do pracy i z pracy ☹️.

Cytat:
Ela tak miałam,najpierw na czczo,wynik,poetm picie. Jak wyniki?Taki mam plan,aby kupić cytrynową.

Aandra współczuję z całego serca teściowej.

Kropka, Camelitos gratki za pomyślną wizytę.

Emma kciuki za jutrzejszą glukozę.

Dzisiaj sporo zobaczyliśmy-łóżko do sypialni praktycznie wybrane, dywan do salonu też, fotelik też,ale trzeba przymierzyć ,czy pasuje (dzisiaj nie było takiej możliwości),z dostawki rezygnuje, kupimy kojec ( będzie stał na dole) w sypialni będzie stare łóżko po synu tylko szczeble wyjmiemy,mis szumis prawdopodobnie z sensor cry, niania (chyba z funkcja video i kołysankami), laktator (jakaś nowych do moich cycorów,które nie reagują na typowy laktator)
Duży plus to super sprzedawczynie-doświadczone mamuśki

podobno w piątek są promocje 10% w maxi cosi

Wow widze ze macie wszystko pod kontrola! Super!

Ja popatrzyłam dzis na ubranka dla newborn . Juz chciałam brać ale w przyszłym tygodniu sobie obiecuje. Jak juz bedziemy w nowym domu.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:20   #2437
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ale ja tez absolutnie nie zaganialabym teściowej do sprzątania. Ona sama to robi jak jestesmy z mężem w pracy. Wiele razu jej mówiliśmy ze jest gościem i ma odpoczywać ale ona sie nudzi jak nas nie ma wiec prasuje i gotuje.
Ale wiecie jak przyjemnie jest wrócić do domu z pracy jak ktos Ci obiad ugotował . I nie musisz nawet podgrzewać...

Oj Pola dzieki ze pytasz. Pojechałam zrobic zakupy do supermarketu. Troche popakowalam. A jutro ide do pracy. Szefowa rano mi napisała ze sie zajmie tym co nie zrobione i mam odpoczywać i sie nie martwić ale nie daje rady juz .kurcze czuje sie zupelńie niepotrzebna. Troche pogubiona bo wiem ze mam inne priorytety teraz.
Nic, mimo wszytsko przedyskutuje z nimi kwestie pracowania z domu. Tylko nie uśmiecha mi sie wozić targać laptopa codziennie do pracy i z pracy ☹️.

Wow widze ze macie wszystko pod kontrola! Super!

Ja popatrzyłam dzis na ubranka dla newborn . Juz chciałam brać ale w przyszłym tygodniu sobie obiecuje. Jak juz bedziemy w nowym domu.
Karolina, moja też z własnej woli, i jakbym ja była w tym czasie poza domem to luz, tylko jakoś nie mogę patrzeć jak sprząta. Pewnie, że to super, jak ktoś za nas zrobi

Ja w swojej pracy miałam sporo roboty i dużo stresu bo wszystko było zawsze na już natychmiast, a ja często biorę wszystko do siebie... teraz bardzo się cieszę zwolnieniem, jestem spokojna, mogę odpowiednio zadbać o dietę cukrzycową, poczytać, przygotować się do nowej roli, odpocząć 😊

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:24   #2438
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy czytałyście, ale czerwcówki pisały już o porodach! W sumie dużo jest takich wcześniaków z 7miesiąca

Pola dzięki za kciuki a szumisia będę kupować raczej bez tego sensora jakieś głosy słyszałam, że nie warto dopłacać
Oj tak, ja sama jestem wczesniakiem 26tc.

Tez czytałam na czerwcówkach o porodach i powiem szczerze, że dziś siadam na Gemini do zamówienia, niech jest koszyk skompletowany.

Dziękuję dziewczyny mam nadzieję, że Góra dwa dni i będzie dobrze

U nas jedyne co mamy wspólne to rachunki daje mamie co miesiąc 300zl i zrzucamy się na opał 2 razy w roku.

Zamknięte piętro, ogólnie dwa pokoje sypialnia kuchnia i łazienka + taras będziemy robić od kwietnia.
A plan jest taki że za 3-4 lata zaczniemy się budować.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:30   #2439
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Czytam tak o tych porodach i mnie troche przeraza ze moglabym teraz urodzic... albo za dwa tygodnie. Ale racja, tez siadam juz do konkretnych rzeczy i planowania, w kwietniu wieksze zakupy tak, zeby w maju juz miec spokoj ze wszystkim

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:37   #2440
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ovejta dzisiaj z bólem głowy ok?

Karolina dziękuję za info w sprawie łóżka. Co dzisiaj robiłaś?Jak miija czas na l4?

Bursztynku jak spotkanie z koleżanką? Czy wizyta w lumpku owocna?
Dziękuję że pytasz 😃 kawka była szybka niestety bo moje dziecko nie zabrało kluczy od mieszkania a wracała dzisiaj wcześniej bo mają rekolekcje i niestety musiałam się szybciej wybrać do domu 😃 trochę poplotkowałyśmy ale nie tyle co zwykle.

W lumpku byłam ale sama beznadzieja nic ciekawego, może dlatego że trafiłam na przecenę -75% i wszystko przebranie. W piątek ma być nowy towar to może zajrzę.

A u ciebie jak mija dzień? Jak samopoczucie?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:37   #2441
KarolinaK
Zakorzenienie

Wiecie ze oficjalnie to w przyszlym tygodniu mam dwa tygodnie urlopu z zeszłego roku. I jak wrócę to mi zostanie 6 tygodni do 29 tygodnia. A wtedy juz oficjalnie moge pójść na macierzyński.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:44   #2442
Camelitos
Wtajemniczenie

A ja właśnie czekam na te warsztaty Bezpieczny maluch

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:53   #2443
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja jak narazie najbardziej się przejmuje zamówieniem z apteki, do porodu itp. Bo do małej to jest czas, nawet jak urodzi się wcześniej, to będzie kilka tygodni w zależności od tego jak wcześnie by się urodziła (odpukać, oby nie) w szpitalu.

Ale ogólnie cieszę się że żyjemy w takich czasach, że wystarczy puścić zamówienie w necie i wszystko jest na wyciągnięcie ręki

Uzupełnilam pierwsza stronę, zerknijcie proszę czy wszystko jest, o czym mówiłyscie?

Coś jeszcze dopisać? Jakieś foteliki, wózki dodajemy?? 😊

A jak narazie uciekam do sklepu na jakieś zakupy z M, bo lodówka pusta 😂 a M. Krzyczy, że mu córkę głodze bo zjadłam dzisiaj tylko zupę na obiad..
I Ola Boga nie mam zapasu owoców jaka zemnie Zua matka..
I uwaga... Mam ochotę na gofry..

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-13 o 16:57
Stary 2018-03-13, 17:10   #2444
Elaaaa
Wtajemniczenie

Mam wyniki, wyglądają chyba dobrze :
na czczo 82
po 1h 116
po 2h 92
Co myślicie?

Stary 2018-03-13, 17:11   #2445
aandra
Raczkowanie

Cytat:
na czczo 82
po 1h 116
po 2h 92
Co myślicie?

Na moje oko to spoko

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 17:13   #2446
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
na czczo 82
po 1h 116
po 2h 92
Co myślicie?

Jak najbardziej dobre
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 17:16   #2447
Elaaaa
Wtajemniczenie

Aandra, Pola dziękuję! uff

Stary 2018-03-13, 17:27   #2448
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
na czczo 82
po 1h 116
po 2h 92
Co myślicie?

są ok
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 17:28   #2449
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ela, super wyniki !!!!!
Blanka tez mam ochote na gofry, czekam na lato

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 17:31   #2450
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Andraaa ja też myśle o mebelkach w jasnym drewnie
Co do teściowej to serdecznie współczuję Ja nie wiem jakbym przeżyła taka sytuację, moja teściowa może nie jest aż taka zła ale nie wyobrażam sobie z nią przebywać w jednym domu razem bo po prostu czuję się mega obco

Kropka gratki

Ja już po swojej wizycie Wszystko ok, niestety infekcja nadal jest ale mniejsza Dzieć waży 546 g, nie mam niestety foty, ale pooglądałam na monitorze Ssała sobie kciuka a nogami kopała po brzuchu Zapytałam gina o tą wagę ale stwierdziła że to każdego indywidualna sprawa i że przecież wszystko jest ok to nie powinnam się martwić że przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży

no i oczywiście dostałam skierowanie na krzywą Będę robiła w następnym tygodniu, kupiłam już glukozę cytrynową, w sumie to chciałam zwykłą i wcisnąć cytrynę tak jak powiedziała mi pielęgniarka ale nie było w aptece a nie chciało mi sie już jeździć po innych aptekach

Blanka dopisz mi kolejne wizyty 15.05 i 29.05
super że wszystko z małą ok

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
My nie mamy zadnych nagrań ani nic... ale mi to nie przeszkadza, najwazniejsze, ze mlody zdrowy! No i wazy 685gram!!!! Juz taki wielki jest! Wg om 09'07' a wg dzisiejszych badan 02'07'

Dziewczyny gratuluję Wam udanych badań i wyników!

no piękna waga
Stary 2018-03-13, 17:31   #2451
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja jak narazie najbardziej się przejmuje zamówieniem z apteki, do porodu itp. Bo do małej to jest czas, nawet jak urodzi się wcześniej, to będzie kilka tygodni w zależności od tego jak wcześnie by się urodziła (odpukać, oby nie) w szpitalu.

Ale ogólnie cieszę się że żyjemy w takich czasach, że wystarczy puścić zamówienie w necie i wszystko jest na wyciągnięcie ręki

Uzupełnilam pierwsza stronę, zerknijcie proszę czy wszystko jest, o czym mówiłyscie?

Coś jeszcze dopisać? Jakieś foteliki, wózki dodajemy?? 😊

A jak narazie uciekam do sklepu na jakieś zakupy z M, bo lodówka pusta 😂 a M. Krzyczy, że mu córkę głodze bo zjadłam dzisiaj tylko zupę na obiad..
I Ola Boga nie mam zapasu owoców jaka zemnie Zua matka..
I uwaga... Mam ochotę na gofry..
Gofry!!! Ja ostatnio mialam ochote, tz jechal do tesciowej po gofrownice 🙈

Dziewczyny, zawsze dostaje sie wynik krzywej od razu? Bo jakos wątpię żeby moj lab tak robił, a lekarka wspomniała cos, ze na wyniki czeka sie ok tydzień... wyniki są zawsze do odbioru u mojej gin...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-13, 17:34   #2452
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Asiaczek, gratuluję córci 😍😍😍 I wyników UP! ❤️

O, dobrze wiedzieć 😁

Dziewczyny, my po UP!
Dzisiaj 20+6
Waży 372 g
I jest... dziewczynką <3
Także serdeczna prośba o dopisanie na pierwszej stronie imienia Tosia 😊 dziękuję 😘
W związku z tym, kupiłam dziś body, spodenki, czapeczke, niedrapki... miętowe

Nadal walczę z przeziębieniem... Nadrobię czytanie Was chyba jutro chyba, że znów nie będę mogła zasnąć
Załącznik 7470361

super! gratuluje dziewczynki
Stary 2018-03-13, 17:38   #2453
Elaaaa
Wtajemniczenie

Zua, Ane3kaa dziękuję!

Cytat:

Dziewczyny, zawsze dostaje sie wynik krzywej od razu? Bo jakos wątpię żeby moj lab tak robił, a lekarka wspomniała cos, ze na wyniki czeka sie ok tydzień... wyniki są zawsze do odbioru u mojej gin...

Kropka ja robiłam prywatne, więc u mnie od razu w ten sam dzień raczej takie bardziej skomplikowane są później, morfologia mocz, cukier to takie podstawowe, więc zwykle są max na drugi dzień nawet robione na NFZ. Ale zapytaj u siebie

Stary 2018-03-13, 18:06   #2454
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie wyniki podstawowe są na następny dzień, ogólnie do odbioru u mojej gin w przychodni.
Chyba, że jest to tokso, albo odczyn czy coś bardziej "skomplikowanego" to max tydzien się czeka.
Niestety nie mamy opcji, że na email nam przychodzą uroki nfz ale ja jestem uparta i ostatnio wyprosilam wyniki na mail jak tam zadzwonilam 😂

Też jestem ciekawa jak mi cukier wyjdzie.

Wyszłam właśnie z biedronki, sorry, ale to jak ona funkcjonuje to jest porażka niestety

Stary 2018-03-13, 18:09   #2455
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie wyniki podstawowe są na następny dzień, ogólnie do odbioru u mojej gin w przychodni.
Chyba, że jest to tokso, albo odczyn czy coś bardziej "skomplikowanego" to max tydzien się czeka.
Niestety nie mamy opcji, że na email nam przychodzą uroki nfz ale ja jestem uparta i ostatnio wyprosilam wyniki na mail jak tam zadzwonilam 😂

Też jestem ciekawa jak mi cukier wyjdzie.

Wyszłam właśnie z biedronki, sorry, ale to jak ona funkcjonuje to jest porażka niestety

Co sie działo w biedronce?
No ja tez nfz, krzywą robie 19'03 badanie mam tydzien pozniej. Z tego co pamietam, to Ty tez masz na 19'03 zaplanowaną krzywą?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-13, 18:14   #2456
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Co sie działo w biedronce?
No ja tez nfz, krzywą robie 19'03 badanie mam tydzien pozniej. Z tego co pamietam, to Ty tez masz na 19'03 zaplanowaną krzywą?

Tak tak, 19.03 mam krzywa.
A wizytę 26.03..
Jak coś to zadzwonię aby mi wynik podali, albo przejdę się do przychodni na następny dzień, bo już wynik powinien być u mojej gin w kartotece.

A tragedia, kolejka ludzi na 20osob i jedna kasa otwarta, do tego ogólnie jakiś syf w tych sklepach.. Nic nie poukładane, jakoś tak się to rzuca w oczy.

Stary 2018-03-13, 18:44   #2457
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
A wizytę 26.03..
Jak coś to zadzwonię aby mi wynik podali, albo przejdę się do przychodni na następny dzień, bo już wynik powinien być u mojej gin w kartotece.

A tragedia, kolejka ludzi na 20osob i jedna kasa otwarta, do tego ogólnie jakiś syf w tych sklepach.. Nic nie poukładane, jakoś tak się to rzuca w oczy.

Niestety w wielu przypadkach to sami klienci ten syf robią, rozwalają opakowania, przekładają, nie odkładają na miejsce.. U mnie jak rano się pójdzie to jest w miarę porządek ale pod wieczór jest mega bajzel, obsługa chyba nie może tego ogarnąć..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 18:44   #2458
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
A wizytę 26.03..

Heh no to mamy takie same terminy! Możemy sie w poniedziałek wspierac 😀

No biedronka dla mnie zawsze ma syf i jakis nielad... dlatego staram sie tam nie robic zakupow... co do kas, to chyba jest roznie od sklepu do sklepu... no utwierdzilas mnie w przekonaniu, zeby tam nie chodzić.

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-13, 18:55   #2459
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki, Dziewczyny! Mają moc, bo się udało bez szwanku i bez płacenia, nawet nie bąknął o tym nic a nic. A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko? Późno, nie późno.. Dzidzia z USG ostatnio była młodsza o tydzień, to może i takim tempem rośnie, zobaczymy.

Justynko, nic Ci się nie pomyliło, bo jutro mam wizytę na NFZ. Bo ja chodzę i prywatnie i na NFZ, więc dzisiaj dzidzi nie zobaczyłam, za to jutro popatrzę sobie przez minutę, łał.
Ja usg polowkowe mam teraz w czwartek i to bedzie 23+6

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
O to to z teściową jest obco

Ja od początku ciąży tylko schudłam 5kg, a to już za tydzień 6 miesiąc

Szybkiego wyleczenia infekcji

U nas na UP dostaliśmy płytkę ze zdjęciami, ale nie chciała się otworzyć na komputerze był smutek, ale wpadłam na to, żeby odpalić na ps3 i okazało się, że dr nagrał nam całe badanie video więc możemy oglądać Tośkę jak wierzga

Moja też wszystko chce robić w domu, ale mnie to jakoś denerwuje, jak ona sprząta a ja siedzę
Ja mam wziąć pendrive na wizyte i tez mi nagra

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 19:02   #2460
monyaa108
Raczkowanie

hej dziewczyny, juz po usg polowkowym, Mareczek zdrowy, wazy 382g, 20t5d.
Najwyrazniej moje nadcisnienie mu nie przeszkadza
Z tej radosci objadlam sie w MacDonaldzie

Blanka dopisz mi prosze wizyte 21.03.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości