|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Ovejita dzięki! Już wypita
![]() Camelitos kiedyś też planowałam pracować jak najdłużej jednak dwa miesiące przed zajściem w ciążę zmieniłam pracę niestety na bardziej wymagajaca i nie wyszło ![]() Dziewczyny, u Was też tak bylo że po pierwszym pobraniu czekałyście na oznaczenie poziomu cukru i dopiero piłyscie glukoze? Hmm tak myślę, że to temu pewnie, że mogłabym mieć cukrzycę czy choć wysoki cukier i wtedy pewnie nie piłabym tego roztworu. Ale u mnie ok, już wypite Co Wam powiem, to mam porównanie do zwykłejj czystej glukozy ktora kwidys piłam, a dziś piłam cytrynowa i zdecydowanie na plus cytrynowa, wchodzi gładko kupujcie od razu cytrynowa Norcia kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-03-13 o 09:11 |
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia, a mi sie coś ubzduralo, ze Ty jutro masz wizytę
![]() Ja poki co payrzylam ma rożki i kocyki pod wzgledem wizualnym.... nie wiem w sumie czym jeszcze sie kierować :/ pewnie chodzi o jskies materiały hypoalergiczne itp Now poszlam juz spać. Mialam głowę pełną myśli.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to teraz trochę cierpliwości do kolejnego bobrania. Życzę ci dobrego samopoczucia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie wszędzie pozwalają wyciskać cytrynę, z tego co pamiętam mi dwa razy nie pozwolili w dwóch szpitalach. Choć to bez sensu, bo przecież bada się cukier, a nie witaminy, ale nie bo nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek, Pola dziękuję ♡
Cytat:
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni mogę powiedzieć, że się wyspałam gratuluję skończonych tygodni! U mnie dzisiaj 22+5, w czwartek wizyta i równo 24tc |
|
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki, Dziewczyny! Mają moc, bo się udało bez szwanku i bez płacenia, nawet nie bąknął o tym nic a nic.
A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko? Późno, nie późno.. Dzidzia z USG ostatnio była młodsza o tydzień, to może i takim tempem rośnie, zobaczymy. Justynko, nic Ci się nie pomyliło, bo jutro mam wizytę na NFZ. Bo ja chodzę i prywatnie i na NFZ, więc dzisiaj dzidzi nie zobaczyłam, za to jutro popatrzę sobie przez minutę, łał.
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gładko poszło ![]() Ja idę jutro i oni na miejscu mają mi tam dać swoją glukozę jakoś wypiję - gorzej z tym czekaniem i siedzeniem tyle godz
|
|
|
|
|
#2412 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam wczoraj u internistki i przepisał mi Rhinocort, to jest steryd, do nosa. Powiedziała, że bezpieczny, ale nie jestem przekonana :/ Cytat:
tylko jeszcze elementy jasnego drewna się pojawią 😊Z tym parowaniem nad miska to jak mnie nie odetka będę musiała spróbować. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, u mnie teściowa... Przyjechała w niedzielę i zostaje pewnie też do niedzieli bo ma w naszym mieście lekarza w... czwartek. ![]() Nie, że jej nie lubię, ale nie czuję się komfortowo przez cały tydzień z kimś obcym w domu, szczególnie że jestem chora :/ Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|||||
|
|
|
#2413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do teściowej to serdecznie współczuję Ja nie wiem jakbym przeżyła taka sytuację, moja teściowa może nie jest aż taka zła ale nie wyobrażam sobie z nią przebywać w jednym domu razem bo po prostu czuję się mega obco Cytat:
Ja już po swojej wizycie Wszystko ok, niestety infekcja nadal jest ale mniejsza Dzieć waży 546 g, nie mam niestety foty, ale pooglądałam na monitorze Zapytałam gina o tą wagę ale stwierdziła że to każdego indywidualna sprawa i że przecież wszystko jest ok to nie powinnam się martwić że przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży ![]() no i oczywiście dostałam skierowanie na krzywą Będę robiła w następnym tygodniu, kupiłam już glukozę cytrynową, w sumie to chciałam zwykłą i wcisnąć cytrynę tak jak powiedziała mi pielęgniarka ale nie było w aptece a nie chciało mi sie już jeździć po innych aptekach ![]() Blanka dopisz mi kolejne wizyty 15.05 i 29.05
|
||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Ja to bym Nawet chciała Moja tesciowa. Ugotuje, wyprasuje, posprząta i jeszcze nie wchodzi mi pod nogi. Jest bardzo ugodowa babka. Tesciowie znowu do nas przyjeżdzają na początku kwietnia.
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja od początku ciąży tylko schudłam 5kg, a to już za tydzień 6 miesiąc Szybkiego wyleczenia infekcji ![]() U nas na UP dostaliśmy płytkę ze zdjęciami, ale nie chciała się otworzyć na komputerze był smutek, ale wpadłam na to, żeby odpalić na ps3 i okazało się, że dr nagrał nam całe badanie video ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia. Super, że udalo sie bez placenia !!!
Aandra, współczuję dyskomfortu :/ ja to moglabym z moją teściową siedziec i siedzieć ! Kochana kobiets, i wspaniała. Kropeczko wielkie gratulacje !!!! Camelotos, rowniez gratuluje wieści z wizyty !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mamy zadnych nagrań ani nic... ale mi to nie przeszkadza, najwazniejsze, ze mlody zdrowy! No i wazy 685gram!!!! Juz taki wielki jest! Wg om 09'07' a wg dzisiejszych badan 02'07'
Dziewczyny gratuluję Wam udanych badań i wyników! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dużo narzeka, bo jej źle, bo jej nogi puchną (jest sporych gabarytów na własne życzenie, nie to że jest na coś chora). Narzekanie ma we krwi Ona to by chciała żeby każdy za nią zrobił ![]() Zawsze mnie wkurzało też z autem, w domu mają 2 auta a ich 3 do jeżdzenia Teść, teściowa i szwagier.. Tylko auta są teściów ale nieraz jest tak że w jednym dniu potrzebują wszyscy aut i chcą od nas pożyczać.. Szwagier ma lat 24 i do pracy 5 km od domu, gdzie spod domu ma autobus pod samą pracę alę "upę trzeba wozić autem. Na początku mąż pożyczał im auto o co miałam do niego pretensje ale odkąd kupiliśmy to nowe auto powiedziałam że nie ma pożyczania I on sam też uznał że to chore niech sobie radzą i tak źle nie mają i się pozyczanie skonczylo, ja swojego auta nie pozyczam wiec mnie to nawet nie proszą
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-13 o 13:27 |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja z tych raczej jęczących, ciągle coś wokoło źle i też dużo narzeka. Sam fakt, że coś posprząta jest spoczko, ale jakoś źle się z tym czuję, że ja leżę (bo serio nie mam siły się ruszyć przez to przeziębienie) a ona okna myje |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, duży chłopak już naprawdę
![]() Moja teściowa też jest spoko,mieszka na dole w tym samym domu co my. Ona nigdy nie narzeka,nie to co teść i teraz też by mi chciała prasować i myć okna,ale ja jej tylko pozwalam na opiekę nad synem jeśli jest taka potrzeba i możliwość. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi coś sprzątał,ani mama,ani teściowaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za badania mój pewnie waży podobnie i niewiele przytyłaś ) Ale już powoli wracam do aktywności Właśnie szykuję się na babskie spotkanie z dziewczynami z pracy
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt , rosną nam duże dzieciaczki 😍
Byłam na tej kawce z koleżanką a potem pojechałam do pracy pozałatwiać parę spraw, i tylko utwierdziłam się w przekonaniu że moja ciąża to najlepsze co teraz mogło mnie spotkać. Taki bałagan jest u mnie w zakładzie że szok, nawet nie wiem czy będę miała do czego wracać 😐 Ale się tym na razie nie martwię. Pisałyście o teściowych, ja swojej nie mam niestety a złota kobieta była, ale za to od ponad roku mieszka z nami teść. Niby nie szkodliwy ale na tych kilku metrach na krzyż to mnie po prostu irytuje jego obecność 😒 w dodatku jak jestem teraz w domu cały czas z nim to mnie krew jasna zalewa. Dlatego szukamy jakiegoś lokum większego bo można zwariować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo, że czasem sytuacja nie pozwala na inne rozwiązanie, ale jak macie możliwość to koniecznie
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duzo zależy od ludzi i charakterow. Moi rodzice żyją swoim życiem nie naszym, nie wracają się. Udzielają rad jak się o coś zapytamy, swojego zdania nie narzucają. Ale z tesciami sobie życia nie wyobrażam, mój mąż też 😂 ... Nie są źli, bo kontakt z teściową mam super,ale to tak na kawę raz w tygodniu itp. No i my sobie w drogę u nas nie wchodzimy, mamy swoje duże piętro, nie żyjemy "na kupie" Ja mam dzisiaj jeszcze słaby dzień, czuję się taka słaba, masakra.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama jest dość wyluzowana i jak do niej jeździmy to jest fajnie, ale mieszkać razem nie wyobrażam sobie ani ja ani ona XDTeściowa na kawę jest spoko, ale na cały tydzień szczególnie jak ja leżę chora, niewyględna, i za przeproszeniem nawet bąka przez cały dzień nie można swobodnie puścić, to mnie to krępuje. Nie czuję się przy niej swobodnie.Dobrze, że macie oddzielne piętro. Ja też nadal słaba, oby nam szybko przeszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, odpoczywaj jeszcze! Ja wyszlam na spacerek, taka piekna sloneczna pogoda! Tylko wiatr strasznie wieje...
Dziewczyny ja nie wyobrazam sobie mieszkania ani z moimi ani z tz rodzicami. Wszyscy sa spoko ale na krotki okres czasu. A my mamy juz swoje zycie ulozone i jakbysmy teraz zamieszkali z jednymi albo drugimi, bylaby to dla wszyatkich droga przez meke i na pewno pojawilyby sie konflikty. Wiec jak tylko byla mozliwosc, wybudowalismy swoj dom i jestesmy na swoim. Tylko ze u kazdego jest inaczej wiec nie bede nikomu radzic uciekaj od rodzicow/tesciow bo nie znam ludzi i nie znam do konca Was 😅 Zamowilam sobie na hm sweter/tunike ciazowa i koszule ciazowa. W lato bede pewnie chodzic tylko w jednej sukience ale uwazam, ze juz nie powinnam kupowac zadnych ciazowych fatalaszkow! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
My mieszkamy parę ładnych lat sami i nie wyobrażam sobie mieszkać nawet po sąsiedzku, czy na różnych piętrach z teściową czy moja mamą. Nie lubię gdy coś jest wspólne, na coś trzeba razem się składać, dogadywać się, a potem kto co zrobi, a czy po równo itd. źródło nieporozumień. Na początku super, ale po latach zwykle wszyscy żałują spółek nawet z najbardziej złotymi rodzicami czy teściami, bo różnica pokoleń. Zawsze powtarzałam, że młode małżeństwa powinny mieszkać u siebie, zaczynać sobie życie całkowicie sami, na własny rachunek i z dala od rodziców
ale może gdzieś są wyjątki, ja w swoim otoczeniu nie spotkałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta dzisiaj z bólem głowy ok?
Karolina dziękuję za info w sprawie łóżka. Co dzisiaj robiłaś?Jak miija czas na l4? Bursztynku jak spotkanie z koleżanką? Czy wizyta w lumpku owocna? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

jednak dwa miesiące przed zajściem w ciążę zmieniłam pracę niestety na bardziej wymagajaca i nie wyszło
kupujcie od razu cytrynowa

Tylko nie wszędzie pozwalają wyciskać cytrynę, z tego co pamiętam 

gratuluję skończonych tygodni! U mnie dzisiaj 22+5, w czwartek wizyta i równo 24tc
A wizyta przełożona na 10 kwietnia i to będzie 23t5d - połówkowe, można dopisać, Blanko?
jakoś wypiję - gorzej z tym czekaniem i siedzeniem tyle godz

mianowicie 20+0

był smutek, ale wpadłam na to, żeby odpalić na ps3 i okazało się, że dr nagrał nam całe badanie video