|
|
#4531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Cytat:
Kacper tez nie chodzi sam . Tylko przy meblach sobie tupta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Hehe zgadzam sie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Strasznie dużo tych butów masz :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Hehe przesłodkie sa te skrzydełka i oczywiście Karolek tez ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4532 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
nie było mnie chyba ze 2 tygodnie nie wiem czy ktoś to zauważył ale ja codziennie myślałam, że mam do nadrobienia, ze już nic nie wiem co sie dzieje na bieżąco, dziwne uczucie ![]() ![]() mieliśmy gorszy czas, ale też bardziej intensywny, totalna mamoza, coś strasznego to było. Kiedyś Opium pisała, że Luca osiągnął najwyższy poziom mamozy i chęci bycia na rękach, to chyba tego doświadczyłam. Mieliśmy też mały wypadek więc zwiedzilismy 2 SOR-y, na szczęście obyło się na strachu, rozciecie malutkie, bez koniecznosci szycia, jedynie maść z antybiotykiem. A tak się cieszyłam, ze jakos u nas obyło się bez spadania z łóżka i wypadków przy próbach chodzenia ![]() Poza tym marzec to intensywny czas, bo imieniny męża, moje urodziny dzisiaj, no i nie chciałam mieć roczków, a wychodzi na to, że będę miała 2 plus jeszcze spotkanie jedno doatkowe z hrzestnymi. Więc troche gotowania, pieczenia na próbę żeby wypróbować sobie coś, a że ostatnio nic mi nie wychodzi to wszystko to zajmuje mi 2 razy tyle czasu.U Szymka zmiany, mam juz zupełnie chodzące dziecko, jego rozwój ruchowy od 8 miesiąca idzie piorunem, pierwsze kroki były ok. 10,5 miesiąca, a na 11 już chodził sporo, teraz mam właściwie już zupełnie chodzace dziecko, oczywście wywrotki bywają i raczkuje też czasami, ale chodzi, kuca, wstaje z kucania, no szok. Za to jak czytam co Wasze dzieci potrafia w innych kwestiach to czasami lekko się martwie, ale mam nadzieję, że jednak wszystko bedzie ok. Bo Szymek nie naśladuję nic, ani brawo, ania papa, ani buziaki. Brawo bije, ale wtedy kiedy on chce. Robi to też nogami jak Dejwo Fantazji![]() Książeczki go nie interesuja, czasami zajmie sie tą kontrastową chwile, ale żadne pucie, gasienice no nić, tylko by je gryzł, jak próbuję mu czytać pokazywac to wali mi w kartki, wyrywa i po 15 sekundach idzie ![]() nie pokazuje nic paluszkiem żeby mu to nazwać. Czasami reaguje na nie wolno, ale nie we wszystkich sytuacjach. Cytuje wybiórczo, bo jednak 2 tygodnie mnie przerosły ale gratulacje za wszystkie nowości u waszych dzieci!Cytat:
Cytat:
![]() jaki bidon, bo przeoczylam? Cytat:
Cytat:
sto lat!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas juz rózne były akcje z zasypianiem, ale, od dłuższego czasu po prostu tylko w nosidle zasypiaCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
pierwsze 4 miesiące Szymek spał dobrze więc pierwszy sen miałam 4, czasami 5h, ale od prawie8 miesiecy śpię po 2,5h najczesciej, max 3, a przy zębach to i co godzine się budzi.Ale i tak te pobudki to pikus przy tym jak miewa fazy wybudzania się w środku nocy na 2h. nie ma dla mnie nic gorszego niż nie spac w środku nocy 2h i utrzymać go w łóżku ![]() a no i pobudki o 4.30 to też dramat, ale chyba mniejszy niż te nocne wstawania ![]() Cytat:
BUTY dziewczyny te befado to polecane są jako kapcie czy te trampkopodobne też są ok? bo się zastanawiam czy właśnie kolejnych nie dałoby radę kupić jakiś tańszych, bo teraz potrzebujemy wiosenne za jakiś czas, potem przydałyby sie jakieś trampki i sandały, to każde po 200 mnie przerastają ![]()
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Luca tez nie chodzi. On sie nawet nie puszcza z chodzenia przy meblach. Takze jeszcze.
Macie piżamki z Next na 9-12? Czy tylko moje sa takie wielkie? Różnica miedzy tymi i poprzednim rozm to chyba z 10cm
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam. Mam juz tez 12-18. Tez spora różnica. Te 9-12 juz nóżki takie na styk - wypchane. A 12-18 takie luźne - ze czasami noga mu sie wyjmuje z nogawki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie martw się o umiejętności. Bartek też nie chodzi i nie powtarza. Tak ma że nie lubi naśladować. Robi wszystko ale kiedy on chce. |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklep.befado.pl/dziewczece/433p021.html lub http://sklep.befado.pl/dziewczece/065p111.html skoro i tak najbardziej będą potrzebne na plac zabaw, a jakoś do tego piachu szkoda mi wydawać 200 zł na buty ![]() I zastanawiam się jeszcze nad marką RenBut. Wiecie coś o niej, bo buty wyglądają spoko a są trochę tańsze niż np. Emel.
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
MałaMi teraz Szymcio skupia się na rozwoju ruchowym i to zajmuje cały jego czas, to normalne. Przyjdzie czas na pokazywanie itd.
My buty wiosenne i sandałki na lato kupimy te za miliony monet, ale przy kolejnych będę szukac czegoś tańszego, jest ccc, jest smyk tylko trzeba się porozgladac za odpowiednimi modelami, na wyprzedażach można kupić taniej np. w ecco no i jeszcze tkmaxx, tam są często dobre buty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nadal nie wskazuje nic w książeczce nie naśladuje odgłosów zwierząt (chyba, że jej się zachce ). Także nie ma co się spinać. Ja i tak jestem Niną zachwycona Ostatnio w ogóle ma nową zabawę. Staje blisko przy lustrze w korytarzu robi miny i tak ją to bawi, że potrafi się śmiać na głos przez kilka minut
|
|
#4539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dobre są na szczęście te z jesieni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Renbut polecam. Miałyśmy kapcie oraz trzewiki zimowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślisz, że któreś będą ok?? ![]() Opium, miałyśmy pajace 9-12m, ale Kaja wyrosła z nich już jakiś czas temu. Ale fakt, były spoooooro większe od poprzedniego rozmiaru. |
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj to jakis krasnoludek chyba ![]() Cytat:
Luca krasnalek Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2018-03-13 o 12:43 |
||
|
|
|
#4542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadia wywaliła się na próg i znowu wygląda jak pobita
Cytat:
__malaMi__ dobrze, że z tym rozcięciem skończyło się tylko na strachu za postępyEscorpio też mi się wydaje, że na bosą stopę to jednak skórzane, sama nie noszę nieskórzanych na boso bo nie jest to zbyt przyjemne więc i dziecku też by chyba nie było za dobrze w takiej opcji
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2018-03-13 o 13:16 |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Clarksa i Primigi nie dotykalam. Jedne Geoxy sa ze skory ekologicznej to bym je od razu odrzucila. I co do Geoxow to pan w sklepie mowil ze sa super, ale niekoniecznie dla takiego malucha, ktory dopiero zaczal chodzic. W naszym przypadku bardziej na jesień. I na poczatek polecal Emele, Mrugały i pk domu Befado.
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie
W sumie fakt, sandały z zabudowanym czubkiem i ze skóry będą bardziej komfortowe.
|
#4546 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część V
Cytat:
muszę obadac czy mają małe rozmiary z tego modelu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ten model miała starsza cora na ostatnie lato https://renbutobuwie.pl/product-pol-...e-Sandaly.html Jeżeli Asia dorośnie do rozmiaru 20 to takie kupimy bo cena jest przyjemniejsza niz Emele no chyba że Emele będą lepiej leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ania_Frania1 Czas edycji: 2018-03-13 o 14:01 |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
- część V
Cytat:
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie bo mnie rozniesie zaraz. Mamy niejadków. Co robicie jak ostatni posiłek był ponad 4 godz temu a on nie chce jeść i robi taks aferę ze policję mi zaraz wezwą? Wrzeszczy wyje prawie wymiotuje. Wije sie w krzesełku i nie przestaje. Jak widzi łyżeczkę to po prostu terror. Wychodzę z siebie i go zaraz wystawie na taras bo to samo było przy śniadaniu.
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
B może nie niejadek ale też robi takie akcje. Zabieram go z fotelika, odczekuje chwile, biorę na kolana i tak karmię. Zwykle juz wtedy chce, przynajmniej trochę. |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam tak. Niestety nie działa. Metodę przelewania do słoiczka tez robiłam nie działa. Serio on sie tak nakręca ze sie boje. Nie przestaje wyć. Drapie sie po twarzy, wali rekami w stolik. Po prostu dramat. Jak bym truciznę mu dawała. Oszaleje dziś. A jestem sama 3 dni. |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda Jak B mi tak robi i rzuca się głową w przód i tył waląc nią w fotelik to też mnie przerażenie ogarnia A przegłodzić go próbowałaś?Syn koleżanki, trochę starszy fakt, bardzo lubi pić owocowo-warzywne koktajle/smoothie. Ale z normalnego kubka 'dla dorosłych', albo normalnie albo przez słomkę. Tak mu dużo przemycają. Zauważyłam, że B też woli czasem skosztować czegoś z "dorosłych" talerzy i kubków niż ze swoich. |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ - część V
Cytat:
L robi dokładnie tak samo. Drze sie tak ze uszy bolą albo jakby go ogniem podpalali. Dziś po akcji ze śniadaniem przeglodzilam go do 11 do obiadu. Zjadł. Myślałam ze ten podwieczorek po 4,5 godz mu wejdzie. A on zobaczył łyżeczkę i horror. Kolacje już sobie odpuściłam zupy bo tez był dramat wiec je sobie cos tam. Kanapkę czy ugotowana marchewkę. Ale nie mogę robic Blw na każdy posiłek bo zjedzenie 1/4 kromki chleba z masłem to nie posiłek a my musimy uważać na wagę. Takze kombinuje jak mogę. |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Opium, a jak je w złobku? Zjada wszystko co panie dają? Czy je w domu mniej więcej w tym samym czasie co tam?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odpuszczam albo próbuje dać cos innego. Zamiast łyżeczki to np kanapkę do raczki żeby sam jadł - czasami mu tylko o to chodzi ze on chce sam. Albo kroje kanapkę na mini kąski i mu włączam reklamy i daje mu po kawałeczku - ale to tez nie zawsze działa. Jak nic nie pomaga to daje piers ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Czyli to nie tylko mojemu sie czasami włącza autoagresja ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak i tak. ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Sonia ja KP tylko rano i wieczorem wiec to odpada. Ja wiem ze on by wszystko sam ale musimy pilnować wagę i nie mogę mu wszysko dawać Blw bo nic by nie zjadł. Czesc odpuszczam a czesc nie mogę. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Kolacja Małysza u nas. Kromka chleba z masłem i pol banana.
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
- część V
Cytat:
![]() Chyba jednak wydam po dwie stówy na buty na wiosnę i na lato. Jak już na jesień Nina będzie porządnie stabilnie chodzić w butach to poszukam też dobrych tylko nieco tańszych
|
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 2 tygodni je znowu wszystko, a tak to mieliśmy okres, że jedzenie było koszmarne. Wszystko się zmieniło jak zęby nowe wyszły, skończył się katar i wrócił apetyt. Czasami jak nie chciał tknac obiadu to jadł bułkę a potem banana. Proponowalam cały czas rzeczy które powinien zjeść, a jak nie chciał to cokolwiek co lubił i wiedziałam, że na pewno zje.Dziś jest odkurzaczem, na obiad zjadł taką porcje gulaszu z indyka z warzywami, kaszy orkiszowej i surówki z buraczkow, że mąż się śmiał, że do kopalni idzie. Zjada 3 duże posiłki, obiad, śniadanie i kolację i 2 przekąski najczęściej jest to owoc, chrupki, batoniki co sami robimy, ale skupiam się na tych 3 dużych najważniejszych. Myślę, że blw zje dużo, nie powinnaś się bać, że to mało będzie. Jakby zjadł kromeczke chleba z pastą z ciecierzycy, można w kosteczke mu pokroić i do tego jakieś ugotowane warzywo np. burak to jest to ładna porcja, a jak lubi chlebek to zje . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
więc albo ćwiczył podrywanie dziewczyn, albo jest narcyzem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Opium jeśli ja przeżyłam pierwsze 15 tygodni ciąży o tostach i ziemniakach, to myślę, że Luca nie padnie po bułce i bananie
Jak robi awanturę daj mu banana lub bułę. Następnego dnia proponuj znów posiłek, jak będzie afera to znowu buła i banan. Nina na śniadania dostaje super smakołyki a i tak wszystko wywala i je suchą bułkę. Nina waży 9,5 kg i lekarka twierdzi, że jest OK i teraz to będzie bardzo powoli przybierać i żeby się tym nie martwić przypadkiem.Jesteśmy po SZCZEPIENIU na meningokoki B, wyniki krwi Nina ma OK, ale dieta żłobkowa chyba jest uboga w żelazo, bo Nina ma niżej (choć wciąż w normie) krwinki i dostała jakieś delikatne żelazo do picia raz dziennie. I jestem mega zadowolona z naszej przychodni. Lekarka pyta czy już szczepiliśmy na MMR, mówię, że nie, bo ten katar się ciągnie i jeszcze chcemy z alergologiem się skonsultować. Pokiwała głową i zaprosiła nas, kiedy u alergologa się wyjaśni. Żadnego namawiania, nakłaniania, straszenia, a trochę się tego bałam po Waszych opowieściach. Także, o ile nie bałam się podać teraz meningokoków (bo w badaniu wyszło, że nie ma infekcji), to jednak cykałabym się podać MMR z żywymi wirusami, żeby przez ten katar Nina jakoś gorzej tego szczepienia nie przeszła. Wewnętrznie chyba podjęłam decyzję o zaszczepieniu w lipcu (co też automatycznie przesunie szczepienie 6w1).
Nina 💕 29.01.2017 Edytowane przez MartaMagda Czas edycji: 2018-03-13 o 20:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

. Tylko przy meblach sobie tupta
tyle że z czasem na jeden sezon więcej butów
ale Karol lubi sie stroic
i to sa takie skrzydelka nietoperza. Jak tylko karol je znajdzie to przynosi zeby mu zalozyc. Sciagamy tylko do spania i tak caly dzien w nich chodzi i nie chce zdjac
nie wiem czy ktoś to zauważył
ale ja codziennie myślałam, że mam do nadrobienia, ze już nic nie wiem co sie dzieje na bieżąco, dziwne uczucie
plus jeszcze spotkanie jedno doatkowe z hrzestnymi. Więc troche gotowania, pieczenia na próbę żeby wypróbować sobie coś, a że ostatnio nic mi nie wychodzi to wszystko to zajmuje mi 2 razy tyle czasu.
Jak miło (mimo wszystko) moc do tego wrócić

jutro będzie lepiej 

Ostatnio w ogóle ma nową zabawę. Staje blisko przy lustrze w korytarzu robi miny i tak ją to bawi, że potrafi się śmiać na głos przez kilka minut 

za postępy

Jak B mi tak robi i rzuca się głową w przód i tył waląc nią w fotelik to też mnie przerażenie ogarnia