|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Princes, przykro mi przeogromnie. Nie wiem co powiedzieć... Dużo sił dla Ciebie i rodziny!
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Princess, niezmiernie mi przykro! Wyobrażam sobie jak bardzo jest Wam ciężko
![]() Dużo siły dla Ciebie i Męża! |
|
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Princess bardzo mi przykro !
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Princess ogromnie mi przykro, zadne slowa tu nie pomogą.
Blanka, dziękuję za wyjaśnienie ! Widzę że jesteś mocno zorientowana w temacie, ja to jeszcze troche w czarnej d ![]() Pola tez sie zastanawiam co to takiego ![]() Boże dziewczyny, Wy serio juz jakieś koszyki w gemini itp ??? ja to nawet jeszcze dobrze sie nie skupulam na tym, co powinnismy kupić. Patrze za okno, że zimno i okropnie, i sobie myślę, że skoro rodze latem, to jeszcze mam duzo czasu! A tu sie okazuje, że wcale nie jest tak luźno jak myślałam.... serio ?!?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Princess wyrazy współczucia. Dużo, dużo sił. Wiiedz o tym,że często byłaś w moich myślach przez ten czas.
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
To jest chyba obcinaczka do paznokci dla słabowidzących i nie mających czucia w dotyku
.
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z M. Obstawiam zakład ile pójdzie na zamówienie w Gemini 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki- czy ktoras z Was planuje kupić monitor oddechu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam monitor
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo mi przykro :-(
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem jak ugryźć temat, nie chce znów jakieś burzy rozpętac jak to miałam w zwyczaju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-13 o 23:47 |
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
To jest obcinacz do paznokci z lupą.
![]() Folinka jakie wrażenia z mnie monitoru? ![]() Blanka zapraszam.do.dyskusji o monitorze?Ci sądzisz?
|
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Princess ściskam Cię mocno i życzę dużo siły dla Ciebie i męża ! Trzymajcie sie.
Ja nie planuje kupować monitora oddechu U mnie już poranek hmm Wybieram się do sh rano, mam sporo czasu na przygotowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Folinka możesz powiedzieć cos więcej? Jak wrażenia?
Cytat:
Dla mnie jest to zagadnienie ważne i poniekąd łączy sie też z niania elektroniaczna, bo rozważamy banysebse7 z niania i monitorem. Ten zestaw, ale i sam monitor jest wydatkiem, jednak uwazam, ze można zrezygnować z innych gadżetów na rzecz zakupu tego. Jednak chcę tez mieć pewność, że bedzie to bezpieczne dla Malucha i wiarygodne dla mnie. Dlatego każda opinia jest dla mnie na wage złota- osób które mają monitor i osób które rozważają zakup! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2507 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam od znajomego ratownika medycznego że takie sytuacje jak ruch powietrza, interaktywna zabawka, pies w domu mogą zakłócić jego działanie. To samo tyczy się sytuacji gdy dziecko śpi blisko rodziców np. w małym pomieszczeniu lub w dostawce ![]() Folinka wypowiesz się w tym temacie? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
wszystko poukładane na bieżąco przez pracowników, kasy nawet jak są np 2 otwarte a dużo ludzi stoi w kolejce to od razu otwierają kolejne kasy żeby ludzie nie stali długo w kolejkach czego nie mogę powiedzieć o Lidlu w mojej okolicy.. Tam jest wiecznie syf.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj pozno wróciłam ze spotkania z dziewczynami z pracy, cudownie było poplotkować za niedługo będę ich tam odwiedzać żeby posprzątać biurko, bo będzie nowa dziewczyna na moje zastępstwo ![]() A ja właśnie siedzę w poczekalni po glukozie - już jestem 30min po wypiciu i nie jest najgorzej miałam zwykła glukozę bez cytryny i jest to niedobre ale luzik da się wypić ![]() Princes bardzo mi przykro ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Czytałam, że pisaliście o monitorach oddechu, nie planujemy go kupować. Uważam, że ważne aby zachować środki ostrożności w łóżeczku dziecka. Jak dla mnie monitory oddechu dają za dużo fałszywych wyników |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka dlaczego banysebse7 z niania i monitorem?
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Rozeznanie
|
Princess bardzo mi przykro.. Dużo siły dla Was..
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny 😃
Emma najgorsze za tobą- glukoza wypita 👍 teraz tylko odczekać swoje. Fajnie że udało ci się spotkać z koleżankami i że miło spędziłaś czas 😃 Co do monitora oddechu to ja dyskusji nie podejmuje, nie mam o nim zielonego pojęcia i raczej nie nastawiam się na jego kupno. O 10 idę do labu pobrać próbkę na posiew z pochwy, już mam dosyć tych infekcji, dopiero co skończyłam globulki i znowu mam to samo (teraz to już 6 z rzędu). Jak chyba sama sobie tego badania nie zrobię to mój gin będzie mnie faszerował tymi globulkami do porodu 😣 Miłego dnia wam życzę 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to musiałabym już od 19:00 nic nie jeść
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Emma a to nie trzeba być na czczo 8h?
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Princess,bardzo mi przykro
. Dużo sił dla Was..Ja dla syna nie miałam minitoru oddechu,teraz chyba też nie kupię. Podobno czasem właśnie może się włączyć fałszywy alarm,ale ciężko powiedzieć czy np lepiej 5 razy przeżyć prawie zawał przez taki niewłaściwy alarm a za 6. uratować dziecko czy w ogóle nie mieć i w razie czego się nie stresować, że urządzenie wariuje. Moje dwie dalsze znajome na pewno miały monitor oddechu,ale niestety nie wiem czy były zadowolone. Choć mogę wnioskować,że tak,bo jedna kupiła dopiero później chyba z polecenia tej drugiej co już go wcześniej miała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze na wszystkie badania chodziłam ok 8h, a na stronie laboratorium wyczytałam, że najlepiej 10-12h nie więcej
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- I są już listopadówki! jak ten czas leci
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na 100% kupujemy nianie- mieszkamy w domu i nie wyobrazam sobie bez niej życia. Rozpatrujemy nianie z monitorem i rozpatrujemy monitor oddechu więc ten zestaw najbardziej do nas przemawia. Babysense ma dobre opinie i z tego co wiem stosowany jest tez w szpitalach.
Jednak tak jak dziewczyny mowily- czy on bedzie wiarygodny? Czy nie bedzie mi wyc non stop ze cos jest nie tak albo zawiedzie w kluczowych momentach? Oczywiscie nie bede na 100% polegac na tym urządzeniu, ale robiąc taki zakup chciałabym dac mu kredyt zaufania. Stad też jestem rozdwojona... Podobno ten babysense, tzn. Ta plytka pod materwcyk jest lepsza i wiarygodniejsza niz te klipsy na pieluchy, ale to juz slyszalam na tych warsztatach bezpieczny maluch a tam jednak byl sponsoring babysense Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
mamy jeszcze dużo czasu (mam nadzieję!) niektórzy już mają wózki, ubranka etc, a niektórzy (jak ja ) - jedynie zakupy w Gemini .My ani nie jesteśmy zdecydowani na wózek, ani na łóżeczko ani na inne dodatkowe akcesoria i oprócz 1 body które kupiliśmy po usg połówkowym - nie mamy zupełnie nic ![]() Oj mija szybko już niedługo święta, potem majówka, a potem już czerwiec.... i lipiec Chciałabym jeszcze z Tż gdzieś wyjechać na wiosnę, ale boję się, że mój stan zdrowia nie pozwoli. A tak bardzo nam się marzył wypad nad morze lub ew. w góry - choćby na kilka dni ![]() Co do monitora oddechu/ niani - my jeszcze nie zdecydowaliśmy... Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-03-14 o 09:01 |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta mi też się marzył,Chorwacja zimą bądź nasze polskie morze,no ale zostaje na miejscu. Liczę na to,że odbijemy sobie po narodzinach córki.
|
|
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny 😊
Princess bardzo mi przykro, dużo siły Ci życzę. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, niech rosną zdrowo. My wczoraj zamówiliśmy w sklepie fotelik cybex Atom M + baza (będzie pasowała też do kolejnego fotelika) i wózek bebetto bresso. Wpłaciliśmy tylko 100zł zaliczki, reszta przy odbiorze. Także to mamy z głowy. Która pisała że robi zamówienie w aptece, co kupujecie i czy zwracanie uwagę jakiego producenta są te produkty? Ja się zabieram za zakupy odnośnie karmienia czyli laktator, wkładki, butelki, maść na brodawki. Napiszcie proszę jakie firmy polecacie szczególnie laktator-ręczny, elektryczny? Ile butelek kupić na początek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Polecam Wam poczytać blog srokao- dziewczyna analizuje produkty dla dzieci, sprawdza skład,które nie mają szkodliwych składników Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

czego to nie wymyślą

.