|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dorka ja z pierwszym dzieckiem nie używałam butelek,karmiony kp, od razu niekapek, a kaszke (których nie znosił i po jakimś czasie przestałam mu dawać) łyżeczką,wprowadzone pokarmy/soczek łyżeczką
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do monitora oddechu też właśnie słyszałam, że może on dawac fałszywy wynik w pewnych przypadkach szczególnie, gdy łóżeczko jest blisko rodziców w sypialni, a nasze własne tak będzie.. Nie wiem czy będę potrafiła mu zaufac. Jestem rozbita w temacie, bo tak jak już kiedyś pisałam, będziemy mała przyzwyczajac do spania w swoim pokoju gdzieś od 6 miesiąca życia i tutaj taki monitor to byłby super rozwiązanie.. Tylko czy u dziecka w takim "wieku" zdaje on egzamin?? Nie wiem, jak temat ugryźć. Bardziej skłaniam się do kupna jak mała będzie przenoszona do siebie, niż gdy będzie spala na wyciągnięcie ręki odemnie w naszej sypialni. Boję się że raz coś zaklóci działanie i wyląduje to w koszu bo ja skończę z zawałem.. Wiec najbardziej o kwestie zaufania chyba chodzi.. No i znam Chyba tylko jedna osobe która go używala, ale maleństwo było wczesniakiem. Co do niani, u nas jest to mus, nie wyobrażam sobie życia bez niej niania + kamerka Ninka spokojnie może spać u góry, ja mogę być piętro niżej u mamy albo na dworze , mała mam na podglądzie.. Tak więc o ile co do monitoru oddechu mam wątpliwości tak do niani żadnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Butelki? Na początek kupuje jedna, na pierwszy ogień idzie dr. Browns z rurka. Nie chce kupić od razy kompletu,bo może być tak, że po prostu, małej ona nie będzie odpowiadac i będę musiała kupic butle innej firmy.. A tak pójdzie do kosza..wiec wole wyrzucić jedna, niż cały komplet ![]() Wkładki laktacyjne mam w koszyku firmy johnson baby, zobaczymy jak się sprawdza. Wszystko kupuje, od płatków kosmetycznych, przez gaziki, koropelki na kolki, dicoflor, witamina d w kropelkach.. Sól morska, sól fizjologiczna, octanisept, linomag, sudocrem, do siebie podkłady poporodowe, majtki siateczkowe itp... Narazie uzupełniam koszyk, zamówienie puszczę pod koniec miesiąca. Wpisać ci fotelik i wózek na pierwszą stronę?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Blanke a nianie jakiej firmy?jak zdrówko?
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Princessa trzymaj się jakoś, dużo siły Ci życzę
![]() zUa, Sandam ja mam tak samo; wydaje mi się że jeszcze kuupa czasu do porodu i dlatego mam taką wstępną wersję "to do list" na której jest masa rzeczy do ogarnięcia a i tak nic jeszcze nie zrobiliśmy (oprócz kupienia paru ciuchów dla Młodej). Najbardziej przygotowane będą koty bo są już po przeglądzie i w przyszłym tygodniu robię im zęby a cała reszta lezy odłogiem i czeka, aż pójdę na l4 i będę mieć więcej czasu Co do monitora oddechu to my raczej nie kupujemy bo planujemy Młodą mieć przy sobie w dostawce. Jak u Was wygląda rozpiska ze szkoły rodzenia? bo my się zdecydowaliśmy na kurs "przyśpieszony" i w dwa tygodnie zaliczymy całość (w drugim szpitalu, który brałam pod uwagę szkoła trwa 6 tygodni więc wydało nam się że to za długo )
|
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja chce kupic w tym miesiacu podklady poporodowe, masc na brodawki( tylko jaka?), kupie juz ze 2 paczki pieluch z lidla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie wlasnei najbardziej są obawy, ze niepotrzebnie bedzie powodowac u mnie stan przedzawalowy... ale z drugiej str. moze faktycznie lepszy falszywy alarm niz brak alarmu w ogole? Ja mam jedną butelkę z Nuk i nie planuję kupwoac póki co kolejnych. Jest to stosunkowo szybki zakup do zrealizowania, a że planuje kp to moze się w ogole nie przydać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już się zdecydujemy to tylko w nocy. Ale nie przemawia do mnie szczególnie ten zakup.. Jedynie się gryze z tym co zrobić, gdy będziemy przenosić mała do jej pokoju. Bardziej jestem na nie na chwilę obecną. Nianie z jakimi miałam styczność były bardzo dokładne wylapywaly każdy szmer,my decydując się na kamerkę będziemy mieli dodatkowo podgląd na dziecko.. Ale ogólnie staram się nie myśleć o tym, że dziecko może się po prostu udusić, albo złapać bezdech bo bym zwariowała. Nie słyszałam o takim przypadku ani od dalszych znajomych, ani od bliższych, śmierć łóżeczkowa też nie jest jakas częsta, z tego co pamiętam mamaginekolog podaję że 0.3% jakoś.. Nie chce przesadzać z nadmierna panika. Co do modelu niani to na dzien dziejszy Motorola. Ale nie zagłębiam się w temat jeszcze aż tak.. Musze się zdać na siebie, bo wszyscy mają zwykle Nianie. Wiem, że na aliexpress zamawiają jeden model niania + kamerka który jest bardzo zachwalany,ale nie wiem co M. Na to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Princess,tak mi przykro z powodu Twojej straty :-( cały czas mialam nadzieję,ze zdarzy sie cud... Przytulam Cie mocno, trzymaj się:-*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Od wczoraj zaczelam czuc maluszka juz znacznie po srodku brzucha. Wczesniej był jedynie po prawej stronie bo po lewej mam tego nieszczęsnego mięśniaka. Zaczelam szukac tego mięśniaka reka po lewej stronie i nie mogłam znalesc... wiecie ze ten ostatni ból ktory miałam tak silny w całym lewym boku to było od tego ze ten mięśniak przesunął sie całkowicie nad biodro 20cm dalej zeby zrobic miejsce dla maluszka
. Wczesniej zawsze wyczuwałam go nad wzgórkiem łonowym, teraz jest bardzo wysoko nad biodrem. To niesamowite jak natura sama dzieła zeby maluszkowi było wygodnie... ból był bardzo silny i takie jakby wlasnie ciągniecie. Teraz maluszek ma cały brzusio dla siebie. A to moje śniadanie. Ktos wie ze sie i tak podzielę ImageUploadedByWizaz Forum1521019232.098156.jpg
|
|
|
|
#2532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
psiaki wierne towarzysze swojej pani super, że tak wyraźnie czujesz co dzieje się w Twoim brzuszku. Fakt natura zadziwia Dziewczyny pomóżcie. Wczoraj wybraliśmy łożeczko, tzn chyba bo zastawiamy się nad takim, które późnej można wykorzystać dla starszego dziecka zdejmując bok. Macie doświadczenie z tym, faktycznie może coś być łożeczkiem, a potem łóżkiem? Nie mam zaufania do rzeczy 2 czy 3w1 oo takie cuś:
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj No po owsiance z owocami to jest prawdziwy football. Zawsze wtedy zaczyna mocno kopać . Pewnie od tego rowniez ze to pierwszy posiłek po całej nocy. Łóżeczko padnę. I tak mysle ze chyba wszystkie te łyżeczka mozna tak złożyć dla starszego dziecka? Czy sie mylę??? |
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby potem było łóżko dla małej to nie jest majątek, jak sie okaże, że slabizna to po prostu kupi się łóżko ![]() Ale opinie ma ok. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina oj chyba nie, można wyciągnąć szczebelki, ale nie z każdego da się zrobić taki tapczanik. Chyba, że całkiem bez tego boku jednego?
hmm nie wiem ale wydaje mi się, że to musi być taka opcja
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to byłam przekonana ze każde. Ale jak mówicie trzeba sprawdzać dokładnie. |
||
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo laktatora to ja mam ten z Philipsa
![]() http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7146607374 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Mi przyszly ciuchy z tego dolce sonno, ten szlafrok i pare rzeczy dla dzidzia. Szlafrok chyba dobry rozmiar, na jakości sie nie znam.
Co do ubranek to kaftanik i body zdecydowanie mają rozmiar 56,nie 62 jak było w opisie. Pajace raczej mają to 62. Ja mam angel care z monitorem oddechu(czy tam ogólnie ruchow dziecka), ale na razie nie używałam. W sensie naczytalam sie,ze nagła śmierć łóżeczkowa dotyczy głównie wcześniaków,więc rodzina nam pożyczyła na wieczne nieoddanie tego AC.Obecnie korzystam juz tylko z lampeczki z niani. Aaa,o mojej biedrze mialam napisać. Wiec moja mama była w poniedziałek,bo chciala coś kupić z promo,a to nawet nie bylo rozłożone. Tak mało pracowników mają. Śmiać mi sie chciało jak jakas sieć sie reklamuje,ze przed wolnymi niedzielami beda wszystkie kasy otwarte i więcej pracowników. Tylko ciekawe skąd ich wezmą 😝 Mi na toxo teściowa pobrala wczoraj krew, wizyte mam dopiero w przyszly piątek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Ela my mieliśmy takie łóżeczko i było ok,firma atb.
![]() Karolina natura wie,co robi. My weźmiemy nianie z tych samych powodów,co Blanka |
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
No i miałam pozaznaczane do odpowiedzi i uciekło :/
Nad monitorem się muszę zastanowić jeszcze, przez pół roku mała będzie w dostawce, potem planuje w innym pokoju. Muszę poszukać jak monitor działa w takim wieku. Niania na tak. Łóżeczko też kupujemy rozsuwane na tapczanik. Ma takie funkcje: łóżeczko 3 poziomowe, mały tapczanik bez boków dłuższych, większy tapczanik bez boków krótszych, z boków i szczebelkow składa się biureczko. Radena, kurcze a ja zamówiłam z dolce rozmiary 56, ciekawe jakie przyjdą 🤔 RudyKot czy obcinacie futrzakom pazury? 😺 Teściowa wczoraj, jak byłam w innym pokoju powiedziała synkowi, że na nią nakrzyczalam że sprząta! Uwielbiam jak ktoś tak kłamie, żeby zrobić z siebie ofiarę :/ na szczęście mój odpowiedział, że to bardzo dobrze, bo wiedział, że ściemnia, że nie podnioslabym na nią głosu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Aandra co za teściowa!A synek ile ma lat?
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po glukozie
później byłam na śniadaniu u rodziców i właśnie wróciłam do domu
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,że masz to z głowy |
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od nich też planuję kupić maść na brodawki. Poza kupię jedną tę mimijumi ( tak aby najbardziej przypominała sutek)Zamówienie w Gemini zrobię po Świętach, tak, żeby w kwietniu mieć już te wszystkie higieniczne rzeczy ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dziękuję, nie najgorzej. Myślałam, że będzie mi się w głowie kręcić czy coś, a brakowało mi tylko picia. U Was też zabraniali pić wody? specjalnie wzięłam ze sobą, bo myślałam, że mogę :/ niestety od razu stanowczo informowali o zakazie - więc miałam zwykłą glukozę ( bez cytryny ani nie o jej smaku) i brak wody
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Emma jak kiedyś byłam na glukozie to mogłam pić. Wcale nie będę się ich pytać,jak mi w ustach zaschnie.
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja laktator miałam elektryczny Lovi.
Na sutki polecam Lano-maść z firmy Ziaja. Butelkę kupiłabym jedną na początek, zwłaszcza jeśli ktoś planuje kp. To się tylko tak mówi,że przy kp nie potrzeba butelki,a przecież czasami mama musi gdzieś wyjść i zostawić dziecko,więc wtedy pokarm się odciąga. Aandra,Twoja teściowa masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku ja wracałam max po 2-3 h.
|
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Synkowi swojemu, czyli mojemu mężowi
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Aandra śmiesznie wyszło z tym synkiem
![]() ![]() Kiedy Kochana Teściowa wyjeżdza? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

słyszałam od znajomego ratownika medycznego że takie sytuacje jak ruch powietrza, interaktywna zabawka, pies w domu mogą zakłócić jego działanie. To samo tyczy się sytuacji gdy dziecko śpi blisko rodziców np. w małym pomieszczeniu lub w dostawce
niania + kamerka 

)

. Wczesniej zawsze wyczuwałam go nad wzgórkiem łonowym, teraz jest bardzo wysoko nad biodrem. To niesamowite jak natura sama dzieła zeby maluszkowi było wygodnie... ból był bardzo silny i takie jakby wlasnie ciągniecie. 

. Pewnie od tego rowniez ze to pierwszy posiłek po całej nocy.
specjalnie wzięłam ze sobą, bo myślałam, że mogę :/ niestety od razu stanowczo informowali o zakazie - więc miałam zwykłą glukozę ( bez cytryny ani nie o jej smaku) i brak wody