Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-14, 09:19   #2521
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dorka ja z pierwszym dzieckiem nie używałam butelek,karmiony kp, od razu niekapek, a kaszke (których nie znosił i po jakimś czasie przestałam mu dawać) łyżeczką,wprowadzone pokarmy/soczek łyżeczką
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:38   #2522
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Kropko szczerze jeszcze nie podjęłam decyzji czy go kupię ale słyszałam od znajomego ratownika medycznego że takie sytuacje jak ruch powietrza, interaktywna zabawka, pies w domu mogą zakłócić jego działanie. To samo tyczy się sytuacji gdy dziecko śpi blisko rodziców np. w małym pomieszczeniu lub w dostawce

Folinka wypowiesz się w tym temacie?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Princess nie sposób tutaj nic napisać, bardzo mi przykro, trzymajcie się...

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Monyaa cieszę się że z maluszkiem wszystko ok

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

W mojej Biedronce jest tak czysto że szok wszystko poukładane na bieżąco przez pracowników, kasy nawet jak są np 2 otwarte a dużo ludzi stoi w kolejce to od razu otwierają kolejne kasy żeby ludzie nie stali długo w kolejkach czego nie mogę powiedzieć o Lidlu w mojej okolicy.. Tam jest wiecznie syf..

Dzień dobry

Co do monitora oddechu też właśnie słyszałam, że może on dawac fałszywy wynik w pewnych przypadkach szczególnie, gdy łóżeczko jest blisko rodziców w sypialni, a nasze własne tak będzie.. Nie wiem czy będę potrafiła mu zaufac.
Jestem rozbita w temacie, bo tak jak już kiedyś pisałam, będziemy mała przyzwyczajac do spania w swoim pokoju gdzieś od 6 miesiąca życia i tutaj taki monitor to byłby super rozwiązanie.. Tylko czy u dziecka w takim "wieku" zdaje on egzamin??
Nie wiem, jak temat ugryźć. Bardziej skłaniam się do kupna jak mała będzie przenoszona do siebie, niż gdy będzie spala na wyciągnięcie ręki odemnie w naszej sypialni. Boję się że raz coś zaklóci działanie i wyląduje to w koszu bo ja skończę z zawałem..
Wiec najbardziej o kwestie zaufania chyba chodzi..
No i znam Chyba tylko jedna osobe która go używala, ale maleństwo było wczesniakiem.

Co do niani, u nas jest to mus, nie wyobrażam sobie życia bez niej niania + kamerka
Ninka spokojnie może spać u góry, ja mogę być piętro niżej u mamy albo na dworze , mała mam na podglądzie..
Tak więc o ile co do monitoru oddechu mam wątpliwości tak do niani żadnych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 😊
Princess bardzo mi przykro, dużo siły Ci życzę.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, niech rosną zdrowo.

My wczoraj zamówiliśmy w sklepie fotelik cybex Atom M + baza (będzie pasowała też do kolejnego fotelika) i wózek bebetto bresso. Wpłaciliśmy tylko 100zł zaliczki, reszta przy odbiorze. Także to mamy z głowy.
Która pisała że robi zamówienie w aptece, co kupujecie i czy zwracanie uwagę jakiego producenta są te produkty? Ja się zabieram za zakupy odnośnie karmienia czyli laktator, wkładki, butelki, maść na brodawki. Napiszcie proszę jakie firmy polecacie szczególnie laktator-ręczny, elektryczny? Ile butelek kupić na początek?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Polecam Wam poczytać blog srokao- dziewczyna analizuje produkty dla dzieci, sprawdza skład,które nie mają szkodliwych składników

Ja kupuje laktator elektryczny medela swing.
Butelki? Na początek kupuje jedna, na pierwszy ogień idzie dr. Browns z rurka.
Nie chce kupić od razy kompletu,bo może być tak, że po prostu, małej ona nie będzie odpowiadac i będę musiała kupic butle innej firmy.. A tak pójdzie do kosza..wiec wole wyrzucić jedna, niż cały komplet
Wkładki laktacyjne mam w koszyku firmy johnson baby, zobaczymy jak się sprawdza.

Wszystko kupuje, od płatków kosmetycznych, przez gaziki, koropelki na kolki, dicoflor, witamina d w kropelkach.. Sól morska, sól fizjologiczna, octanisept, linomag, sudocrem, do siebie podkłady poporodowe, majtki siateczkowe itp...
Narazie uzupełniam koszyk, zamówienie puszczę pod koniec miesiąca.

Wpisać ci fotelik i wózek na pierwszą stronę??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:38   #2523
pola25
Zakorzenienie

Blanke a nianie jakiej firmy?jak zdrówko?
Stary 2018-03-14, 09:43   #2524
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Princessa trzymaj się jakoś, dużo siły Ci życzę

zUa, Sandam ja mam tak samo; wydaje mi się że jeszcze kuupa czasu do porodu i dlatego mam taką wstępną wersję "to do list" na której jest masa rzeczy do ogarnięcia a i tak nic jeszcze nie zrobiliśmy (oprócz kupienia paru ciuchów dla Młodej). Najbardziej przygotowane będą koty bo są już po przeglądzie i w przyszłym tygodniu robię im zęby a cała reszta lezy odłogiem i czeka, aż pójdę na l4 i będę mieć więcej czasu

Co do monitora oddechu to my raczej nie kupujemy bo planujemy Młodą mieć przy sobie w dostawce.

Jak u Was wygląda rozpiska ze szkoły rodzenia? bo my się zdecydowaliśmy na kurs "przyśpieszony" i w dwa tygodnie zaliczymy całość (w drugim szpitalu, który brałam pod uwagę szkoła trwa 6 tygodni więc wydało nam się że to za długo )
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:43   #2525
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny 😊

My wczoraj zamówiliśmy w sklepie fotelik cybex Atom M + baza (będzie pasowała też do kolejnego fotelika) i wózek bebetto bresso. Wpłaciliśmy tylko 100zł zaliczki, reszta przy odbiorze. Także to mamy z głowy.
Która pisała że robi zamówienie w aptece, co kupujecie i czy zwracanie uwagę jakiego producenta są te produkty? Ja się zabieram za zakupy odnośnie karmienia czyli laktator, wkładki, butelki, maść na brodawki. Napiszcie proszę jakie firmy polecacie szczególnie laktator-ręczny, elektryczny? Ile butelek kupić na początek?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Polecam Wam poczytać blog srokao- dziewczyna analizuje produkty dla dzieci, sprawdza skład,które nie mają szkodliwych składników

Ja mam laktator zwykly reczny lovi i jak bylo trzeba dawal rade
Ja chce kupic w tym miesiacu podklady poporodowe, masc na brodawki( tylko jaka?), kupie juz ze 2 paczki pieluch z lidla.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 500x500.jpeg (17,2 KB, 40 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:47   #2526
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość

zUa, Sandam ja mam tak samo; wydaje mi się że jeszcze kuupa czasu do porodu i dlatego mam taką wstępną wersję "to do list" na której jest masa rzeczy do ogarnięcia a i tak nic jeszcze nie zrobiliśmy (oprócz kupienia paru ciuchów dla Młodej). Najbardziej przygotowane będą koty bo są już po przeglądzie i w przyszłym tygodniu robię im zęby a cała reszta lezy odłogiem i czeka, aż pójdę na l4 i będę mieć więcej czasu

Co do monitora oddechu to my raczej nie kupujemy bo planujemy Młodą mieć przy sobie w dostawce.

Jak u Was wygląda rozpiska ze szkoły rodzenia? bo my się zdecydowaliśmy na kurs "przyśpieszony" i w dwa tygodnie zaliczymy całość (w drugim szpitalu, który brałam pod uwagę szkoła trwa 6 tygodni więc wydało nam się że to za długo )
U nas szkoła rodzenia to 6 spotkań, które odbywają się raz w tygodniu. Mieliśmy dzisiaj jechać na pierwsze spotkanie, ale zastanawiam się czy to nie za szybko?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:52   #2527
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do monitora oddechu też właśnie słyszałam, że może on dawac fałszywy wynik w pewnych przypadkach szczególnie, gdy łóżeczko jest blisko rodziców w sypialni, a nasze własne tak będzie.. Nie wiem czy będę potrafiła mu zaufac.
Jestem rozbita w temacie, bo tak jak już kiedyś pisałam, będziemy mała przyzwyczajac do spania w swoim pokoju gdzieś od 6 miesiąca życia i tutaj taki monitor to byłby super rozwiązanie.. Tylko czy u dziecka w takim "wieku" zdaje on egzamin??
Nie wiem, jak temat ugryźć. Bardziej skłaniam się do kupna jak mała będzie przenoszona do siebie, niż gdy będzie spala na wyciągnięcie ręki odemnie w naszej sypialni. Boję się że raz coś zaklóci działanie i wyląduje to w koszu bo ja skończę z zawałem..
Wiec najbardziej o kwestie zaufania chyba chodzi..
No i znam Chyba tylko jedna osobe która go używala, ale maleństwo było wczesniakiem.

Co do niani, u nas jest to mus, nie wyobrażam sobie życia bez niej niania + kamerka
Ninka spokojnie może spać u góry, ja mogę być piętro niżej u mamy albo na dworze , mała mam na podglądzie..
Tak więc o ile co do monitoru oddechu mam wątpliwości tak do niani żadnych

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Ja kupuje laktator elektryczny medela swing.
Butelki? Na początek kupuje jedna, na pierwszy ogień idzie dr. Browns z rurka.
Nie chce kupić od razy kompletu,bo może być tak, że po prostu, małej ona nie będzie odpowiadac i będę musiała kupic butle innej firmy.. A tak pójdzie do kosza..wiec wole wyrzucić jedna, niż cały komplet
Wkładki laktacyjne mam w koszyku firmy johnson baby, zobaczymy jak się sprawdza.

Wszystko kupuje, od płatków kosmetycznych, przez gaziki, koropelki na kolki, dicoflor, witamina d w kropelkach.. Sól morska, sól fizjologiczna, octanisept, linomag, sudocrem, do siebie podkłady poporodowe, majtki siateczkowe itp...
Narazie uzupełniam koszyk, zamówienie puszczę pod koniec miesiąca.

Wpisać ci fotelik i wózek na pierwszą stronę??

Blanka a rozpatrujesz monitor tez pod katem uzywania w dzień? Ja tez patrze pod tym kątem- niania nie zawsze zareaguje jeżeli maleństwu bedzie cos sie działo, ono jest u siebie w łóżeczku a Ty np. w kuchni? Czy bedziesz miała kokyske, tak zeby mieć Małą caly czas przy sobie?

No u mnie wlasnei najbardziej są obawy, ze niepotrzebnie bedzie powodowac u mnie stan przedzawalowy... ale z drugiej str. moze faktycznie lepszy falszywy alarm niz brak alarmu w ogole?

Ja mam jedną butelkę z Nuk i nie planuję kupwoac póki co kolejnych. Jest to stosunkowo szybki zakup do zrealizowania, a że planuje kp to moze się w ogole nie przydać.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:01   #2528
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

my nie będziemy chodzić
Stary 2018-03-14, 10:09   #2529
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Blanka a rozpatrujesz monitor tez pod katem uzywania w dzień? Ja tez patrze pod tym kątem- niania nie zawsze zareaguje jeżeli maleństwu bedzie cos sie działo, ono jest u siebie w łóżeczku a Ty np. w kuchni? Czy bedziesz miała kokyske, tak zeby mieć Małą caly czas przy sobie?

No u mnie wlasnei najbardziej są obawy, ze niepotrzebnie bedzie powodowac u mnie stan przedzawalowy... ale z drugiej str. moze faktycznie lepszy falszywy alarm niz brak alarmu w ogole?

Ja mam jedną butelkę z Nuk i nie planuję kupwoac póki co kolejnych. Jest to stosunkowo szybki zakup do zrealizowania, a że planuje kp to moze się w ogole nie przydać.

Szczerze? Nie, w dzień nie planuje monitoru używać nie chce popadać w paranoje,za bardzo się stresować..
Jeśli już się zdecydujemy to tylko w nocy. Ale nie przemawia do mnie szczególnie ten zakup..
Jedynie się gryze z tym co zrobić, gdy będziemy przenosić mała do jej pokoju. Bardziej jestem na nie na chwilę obecną.

Nianie z jakimi miałam styczność były bardzo dokładne wylapywaly każdy szmer,my decydując się na kamerkę będziemy mieli dodatkowo podgląd na dziecko..
Ale ogólnie staram się nie myśleć o tym, że dziecko może się po prostu udusić, albo złapać bezdech bo bym zwariowała.
Nie słyszałam o takim przypadku ani od dalszych znajomych, ani od bliższych, śmierć łóżeczkowa też nie jest jakas częsta, z tego co pamiętam mamaginekolog podaję że 0.3% jakoś..

Nie chce przesadzać z nadmierna panika.

Co do modelu niani to na dzien dziejszy Motorola.
Ale nie zagłębiam się w temat jeszcze aż tak..
Musze się zdać na siebie, bo wszyscy mają zwykle Nianie.
Wiem, że na aliexpress zamawiają jeden model niania + kamerka który jest bardzo zachwalany,ale nie wiem co M. Na to.

Stary 2018-03-14, 10:17   #2530
Radena
Zadomowienie

Princess,tak mi przykro z powodu Twojej straty :-( cały czas mialam nadzieję,ze zdarzy sie cud... Przytulam Cie mocno, trzymaj się:-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:21   #2531
KarolinaK
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Od wczoraj zaczelam czuc maluszka juz znacznie po srodku brzucha. Wczesniej był jedynie po prawej stronie bo po lewej mam tego nieszczęsnego mięśniaka. Zaczelam szukac tego mięśniaka reka po lewej stronie i nie mogłam znalesc... wiecie ze ten ostatni ból ktory miałam tak silny w całym lewym boku to było od tego ze ten mięśniak przesunął sie całkowicie nad biodro 20cm dalej zeby zrobic miejsce dla maluszka . Wczesniej zawsze wyczuwałam go nad wzgórkiem łonowym, teraz jest bardzo wysoko nad biodrem. To niesamowite jak natura sama dzieła zeby maluszkowi było wygodnie... ból był bardzo silny i takie jakby wlasnie ciągniecie.
Teraz maluszek ma cały brzusio dla siebie.

A to moje śniadanie. Ktos wie ze sie i tak podzielę ImageUploadedByWizaz Forum1521019232.098156.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:36   #2532
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Od wczoraj zaczelam czuc maluszka juz znacznie po srodku brzucha. Wczesniej był jedynie po prawej stronie bo po lewej mam tego nieszczęsnego mięśniaka. Zaczelam szukac tego mięśniaka reka po lewej stronie i nie mogłam znalesc... wiecie ze ten ostatni ból ktory miałam tak silny w całym lewym boku to było od tego ze ten mięśniak przesunął sie całkowicie nad biodro 20cm dalej zeby zrobic miejsce dla maluszka . Wczesniej zawsze wyczuwałam go nad wzgórkiem łonowym, teraz jest bardzo wysoko nad biodrem. To niesamowite jak natura sama dzieła zeby maluszkowi było wygodnie... ból był bardzo silny i takie jakby wlasnie ciągniecie.
Teraz maluszek ma cały brzusio dla siebie.

A to moje śniadanie. Ktos wie ze sie i tak podzielę Załącznik 7471956

psiaki wierne towarzysze swojej pani
super, że tak wyraźnie czujesz co dzieje się w Twoim brzuszku. Fakt natura zadziwia

Dziewczyny pomóżcie. Wczoraj wybraliśmy łożeczko, tzn chyba bo zastawiamy się nad takim, które późnej można wykorzystać dla starszego dziecka zdejmując bok. Macie doświadczenie z tym, faktycznie może coś być łożeczkiem, a potem łóżkiem? Nie mam zaufania do rzeczy 2 czy 3w1

oo takie cuś:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8b96ee3475f398ce697da935bdc184b9.jpg (209,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ed633f8df38f6ef884a4fe3039127e46.jpg (291,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2018-03-14, 10:41   #2533
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

super, że tak wyraźnie czujesz co dzieje się w Twoim brzuszku. Fakt natura zadziwia

Dziewczyny pomóżcie. Wczoraj wybraliśmy łożeczko, tzn chyba bo zastawiamy się nad takim, które późnej można wykorzystać dla starszego dziecka zdejmując bok. Macie doświadczenie z tym, faktycznie może coś być łożeczkiem, a potem łóżkiem? Nie mam zaufania do rzeczy 2 czy 3w1

oo takie cuś:

Oj No po owsiance z owocami to jest prawdziwy football. Zawsze wtedy zaczyna mocno kopać . Pewnie od tego rowniez ze to pierwszy posiłek po całej nocy.

Łóżeczko padnę. I tak mysle ze chyba wszystkie te łyżeczka mozna tak złożyć dla starszego dziecka? Czy sie mylę???
Stary 2018-03-14, 10:44   #2534
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

oo takie cuś:
My też bierzemy opcje 2w1 żeby potem było łóżko dla małej to nie jest majątek, jak sie okaże, że slabizna to po prostu kupi się łóżko
Ale opinie ma ok.
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Oj No po owsiance z owocami to jest prawdziwy football. Zawsze wtedy zaczyna mocno kopać . Pewnie od tego rowniez ze to pierwszy posiłek po całej nocy.

Łóżeczko padnę. I tak mysle ze chyba wszystkie te łyżeczka mozna tak złożyć dla starszego dziecka? Czy sie mylę???
Nie każde łóżeczko ma opcje 2w1 trzeba patrzeć w opisy

Stary 2018-03-14, 10:45   #2535
Elaaaa
Wtajemniczenie

Karolina oj chyba nie, można wyciągnąć szczebelki, ale nie z każdego da się zrobić taki tapczanik. Chyba, że całkiem bez tego boku jednego?
hmm nie wiem ale wydaje mi się, że to musi być taka opcja
Stary 2018-03-14, 10:47   #2536
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My też bierzemy opcje 2w1 żeby potem było łóżko dla małej to nie jest majątek, jak sie okaże, że slabizna to po prostu kupi się łóżko
Ale opinie ma ok.

Nie każde łóżeczko ma opcje 2w1 trzeba patrzeć w opisy

Cytat:
Karolina oj chyba nie, można wyciągnąć szczebelki, ale nie z każdego da się zrobić taki tapczanik. Chyba, że całkiem bez tego boku jednego?
hmm nie wiem ale wydaje mi się, że to musi być taka opcja

A to byłam przekonana ze każde. Ale jak mówicie trzeba sprawdzać dokładnie.
Stary 2018-03-14, 10:51   #2537
Camelitos
Wtajemniczenie

Apropo laktatora to ja mam ten z Philipsa

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7146607374

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:52   #2538
Radena
Zadomowienie

Mi przyszly ciuchy z tego dolce sonno, ten szlafrok i pare rzeczy dla dzidzia. Szlafrok chyba dobry rozmiar, na jakości sie nie znam.
Co do ubranek to kaftanik i body zdecydowanie mają rozmiar 56,nie 62 jak było w opisie. Pajace raczej mają to 62.

Ja mam angel care z monitorem oddechu(czy tam ogólnie ruchow dziecka), ale na razie nie używałam. W sensie naczytalam sie,ze nagła śmierć łóżeczkowa dotyczy głównie wcześniaków,więc rodzina nam pożyczyła na wieczne nieoddanie tego AC.Obecnie korzystam juz tylko z lampeczki z niani.

Aaa,o mojej biedrze mialam napisać. Wiec moja mama była w poniedziałek,bo chciala coś kupić z promo,a to nawet nie bylo rozłożone. Tak mało pracowników mają. Śmiać mi sie chciało jak jakas sieć sie reklamuje,ze przed wolnymi niedzielami beda wszystkie kasy otwarte i więcej pracowników. Tylko ciekawe skąd ich wezmą 😝
Mi na toxo teściowa pobrala wczoraj krew, wizyte mam dopiero w przyszly piątek

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 10:53   #2539
pola25
Zakorzenienie

Ela my mieliśmy takie łóżeczko i było ok,firma atb.

Karolina natura wie,co robi.

My weźmiemy nianie z tych samych powodów,co Blanka
Stary 2018-03-14, 11:03   #2540
aandra
Raczkowanie

No i miałam pozaznaczane do odpowiedzi i uciekło :/

Nad monitorem się muszę zastanowić jeszcze, przez pół roku mała będzie w dostawce, potem planuje w innym pokoju. Muszę poszukać jak monitor działa w takim wieku. Niania na tak.

Łóżeczko też kupujemy rozsuwane na tapczanik. Ma takie funkcje: łóżeczko 3 poziomowe, mały tapczanik bez boków dłuższych, większy tapczanik bez boków krótszych, z boków i szczebelkow składa się biureczko.

Radena, kurcze a ja zamówiłam z dolce rozmiary 56, ciekawe jakie przyjdą 🤔

RudyKot czy obcinacie futrzakom pazury? 😺

Teściowa wczoraj, jak byłam w innym pokoju powiedziała synkowi, że na nią nakrzyczalam że sprząta! Uwielbiam jak ktoś tak kłamie, żeby zrobić z siebie ofiarę :/ na szczęście mój odpowiedział, że to bardzo dobrze, bo wiedział, że ściemnia, że nie podnioslabym na nią głosu.

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:04   #2541
pola25
Zakorzenienie

Aandra co za teściowa!A synek ile ma lat?
Stary 2018-03-14, 11:07   #2542
emma90
Wtajemniczenie

Ja już po glukozie wyniki mailowo lub jutro do odbioru później byłam na śniadaniu u rodziców i właśnie wróciłam do domu
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:08   #2543
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ja już po glukozie wyniki mailowo lub jutro do odbioru później byłam na śniadaniu u rodziców i właśnie wróciłam do domu
jak samopoczucie?

fajnie,że masz to z głowy
Stary 2018-03-14, 11:13   #2544
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny 😊

Laktator elektryczny medela swing maxi i czaję się na jakąś promocję od razu z butelkami w komplecie od nich też planuję kupić maść na brodawki. Poza kupię jedną tę mimijumi ( tak aby najbardziej przypominała sutek)
Zamówienie w Gemini zrobię po Świętach, tak, żeby w kwietniu mieć już te wszystkie higieniczne rzeczy

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
jak samopoczucie?

fajnie,że masz to z głowy
Dziękuję, nie najgorzej. Myślałam, że będzie mi się w głowie kręcić czy coś, a brakowało mi tylko picia. U Was też zabraniali pić wody? specjalnie wzięłam ze sobą, bo myślałam, że mogę :/ niestety od razu stanowczo informowali o zakazie - więc miałam zwykłą glukozę ( bez cytryny ani nie o jej smaku) i brak wody
Stary 2018-03-14, 11:14   #2545
pola25
Zakorzenienie

Emma jak kiedyś byłam na glukozie to mogłam pić. Wcale nie będę się ich pytać,jak mi w ustach zaschnie.
Stary 2018-03-14, 11:15   #2546
asiaczek
Zakorzenienie

Ja laktator miałam elektryczny Lovi.
Na sutki polecam Lano-maść z firmy Ziaja.

Butelkę kupiłabym jedną na początek, zwłaszcza jeśli ktoś planuje kp. To się tylko tak mówi,że przy kp nie potrzeba butelki,a przecież czasami mama musi gdzieś wyjść i zostawić dziecko,więc wtedy pokarm się odciąga.

Aandra,Twoja teściowa masakra

Stary 2018-03-14, 11:16   #2547
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas trwa 7tyg, zaczynamy od kwietnia i do połowy maja będzie trwać. Spotkania raz w tyg po 1,5h
Stary 2018-03-14, 11:17   #2548
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku ja wracałam max po 2-3 h.
Stary 2018-03-14, 11:20   #2549
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Aandra co za teściowa!A synek ile ma lat?
Synkowi swojemu, czyli mojemu mężowi
Cytat:
Emma jak kiedyś byłam na glukozie to mogłam pić. Wcale nie będę się ich pytać,jak mi w ustach zaschnie.
Woda może spowodować spadek cukru we krwi i dać niemiarodajne wyniki, stąd nie zalecają picia podczas badania. Można zwilzyc usta

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:21   #2550
pola25
Zakorzenienie

Aandra śmiesznie wyszło z tym synkiem

Kiedy Kochana Teściowa wyjeżdza?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości