|
|
#4471 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Piękne, młode i szalone 30+, 40+- kontynuacja
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to smutna wiadomosc...
Jestem juz tak daleko, ze czesto nie wierze w rozne sensacyjne wiadomosci, szczegolnie o smierci znanych osob... ale tym razem to (niestety) prawda, zaden fake news... A to na poprawienie nastroju, zycze wspanialego dnia!
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, gadam tu dzis sama ze soba!
Dowod szwajcarskiej milosci do zwierzat: zapowiadaja tu w pewnym regionie alpejskim bardzo silny huragan i pewna sluzba meteorologiczna napisala w komunikacie (doslownie): Male psy prosze trzymac na smyczy. LaMary, ty musisz do Szwajcarii przyjechac, widzisz teraz sama! ![]() Ciekawe ile ludzi zignoruje ten komunikat i bedziemy mieli nastepny: „Uwaga na okresowo przelatujace psy“? Taaa, cos ostatnio w ogole o facetach nie gadamy?!? Bym wam cos fajnego opowiedziala, ale jak nie chcecie, to nie. No nie opowiem. Bo nikt nie chce. A tak to bym opwiedziala np. o moim letnim romansie z Bonjovim , ale nie , bo nie chcecie. Ok... No to wybywam, nikt mnie nie slucha
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Satin, ja słucham
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki, Caffe
No ale z ta Dr.Hauschka to sobie zart zrobilas, prawdaz? Ja nie cierpie tej firmy. Na noc mecze pod oczy ten nowy Sisleya, ale znielubilam jakos. Drogi a efektow nie widze No to ide na swieze powietrze, sloneczko slicznie swieci. I nie zapomne filtra spf50
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik, zapomniałam wczoraj dodać, że z uwagą przeczytałam twój wpis na temat Phloretinu itd
...oczywiście natychmiast zapragnęłam wypróbować, babska ciekawość ![]() Przyznam, że do Sesdermy nie mam zaufania. Marka pojawiła się z hukiem i przytupem, szeptana kampania, w internecie wszyscy się zachwycali - a kiedy już coś sama kupiłam - efekt niestety okazał się zerowy... oczywiście możliwe, że w ofercie jest kilka perełek - tylko już nie miałam ochoty testować. Warto? ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Sati, nie nie żartowałam - mam EyeBalm, świetny jest. Skuteczny przede wszystkim. Używam od lat. Lubię pielęgnację bazująca na naturalnych składnikach, dużo kupuję eko, dużo w aptece, także marki gabinetowe - do Douglasa czy Sephory po pielęgnację raczej nie zaglądam. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Dircik, a Ty co masz pod oczy? ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- LaMary - sukienka w paski Solar? |
|
|
|
#4477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witam, Black Satin również posłucham haha... z przelatującymi psami to dobre Miałam dzisiaj dużo spraw do załatwienia, odkładałam i się nazbierało No ale prawie ( bo jedna sprawa dalej leży odłogiem) wszystko dzisiaj doprowadziłam do końca. Uff... I dostałam sms z InPost że paczka na mnie czeka No szybko Marjolka, coś już wiesz Rozpoczynamy rozgrzewką Zastrzezona dobrze radzi Jeśli będziesz coś źle wykonywała to bardzo szybko zbuntują się Tobie stawy czy kręgosłup... a tego przecież nie chcemy Innymi słowy musisz zacząć od ogólnej wiedzy, jak ćwiczyć prawidłowo, żeby nie zrobić sobie krzywdy. ja jestem aktywna od dziecka chociaż jak wiecie mam przerwy i nieustannie walczę z wszechobecnym leniem ![]() Jeśli mogę coś doradzić, to 'mój' trener, którego znam od dziecka - może Wam kiedyś o nim opowiem... nie, nie chodzi o romans... ![]() czasami mi cos tam podpowie... Więc się podzielę info. Ciekawie o prawidłowych technikach opowiada dr R. Biernat. Na youtube jest tego tyle, ile Twoja dusza zapragnie i udźwignie ![]() naprawdę warto się odpowiednio przygotować A jeśli chodzi o zmianę nawyków żywieniowych ( bo chcesz zrzucić trochę kg ) proponuję młodego Adonisa który całkiem sporo o zdrowiu wie Zauważ że kolejny raz użyłam słowa 'nawyk' w znaczeniu pejoratywnym. Słowo to musisz właśnie zamienić na wydźwięk pozytywny Jak będziesz bardziej aktywna to żadne kilogramy nie będą Ci straszne Caffe, tak, sukienka i prawie moja cała garderoba to Solar i Simple... a sukienka stara jak świat, do pracy już nie zakładam, bo się wstydzę haha... Black Satin, ja mam właśnie próbki tego nowego Sisleya pod oczy i używam... A co Tobie się w nim nie podoba? http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...Cream/P3083010 Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2018-03-14 o 12:48 |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o filtrach w podkładzie już kiedys pisałam i zdania nie zmieniłam, znowu
Jak ktoś wali sobie na twarz łyzeczke podkładu - to ma filtry. Jak stosuje odrobine, jak ja - to filtr podkładowy jest teoria i działac musi filtr w kremie. zatem krem z filtrem tak, podkład - skoro jest to niech będzie, ale nie na nim się opieramy.sisley sporo testowałam, ale dla mnie jest to jednak przerost formy nad trescia, z cenami mającymi się nijak do zawartości sloiczkow. podobnie, jak la mer czy la prairie... Sati, czekamy Najbardziej pikantne szczegóły zostaw na spotkanie
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2018-03-14 o 14:53 |
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Satin dawaj dawaj...ja poczytam chetnie
![]() W ogole zrobilo sie zimno i mam ochote schowac sie pod kocem i poczekac na wiosne... bo lubie ciepelko ![]() W ogole stwierdzilam ze jak wiosna to by sie coa lzejszego przydalo na twarz...i szukam... kumpela pracujaca w sp naniosla probek ale wszystko jest nie takie... albo wlazi w pory i widac kazda najmniejsza zmarszczke to jeszcze jakoes kropki mam...albo ladnie wyglada ale ciemnieje na pomaranczowo... albo jak juz nie ciemnieje i nie wlazi wszedzie to sie trzyma z 2godz a potem dziwnym sposobem znika z twarzy... czy na prawde producenci kremow bb i cc nie moga zrobic czegos co by jednak na twarzy zostalo...nie mowie caly dzien (chociaz revlon color stay trzyma sie na mnie od 7 do 19-20) ale jakies 8h by starczylo.... No i teraz mysle co ja mialam takiego co mnie zadowolilo a co bylo o kant zadniej czesci ciala... powinnam zapisywac co kupowac a czego unikac... Dopijam kawe...na rozbudzenie i rogrzewke....
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Sati- na też chętnie poczytam, posłucham? czyżby to ten BJ z Miszkowegoo zdjęcia zrobionego w Chorwacji?
Zimno już znowu. Od jutra mrozy ![]() Póki co zmieniam strój i lecę na cross fit dać sobie w kość A mam na to szczególny zapał, bo ktoś mi dzisiaj dopiekł znowu |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Sati, no nie daj się prosić...
|
|
|
|
#4482 |
|
Konto usunięte
|
Zamiast do paczkomatu napisałam do bankomatu
No... do 'ściany' po kasę zawsze ![]() Aussie, a kto Tobie tak dopiekł/ła ? I jak śmiał/ła! ![]() Aaaa... pamiętne zdjęcie cherubinka na kocyku Wyrzeźbiona sylwetka, wypielęgnowana... tu i ówdzie...zwłaszcza ówdzie Pamiętam... Również zgadzam się z Dircik i Kamą odnośnie podkładów z filtrem. Zbyteczny filtr, bo ile trzeba by go nałożyć na lico ![]() Sisley...to taka ciekawostka raczej. Chociaż krem jest świetny tzn, odpowiada mi taka otulająca formuła, która w pewnym wieku jest dobroczynna pod okiem. Oczywiście poza konsystencją nie dostrzegłam rewelacyjnego działania za te kwotę wolę udać się do gabinetu na mezoterapię albo szybciej na botoks, bo taniej ![]() mam piękną bluzę sportową, Tż i syn jeszcze nie widzieli swoich Z drugiej strony zamiast bluzy powinnam pomyśleć o kreacji sobotniej... ![]() I tym razem muszę sobie coś kupić... a pomysłu brak ![]() Sova, no to problem masz... z tymi podkładami. też piję kolejną kawę |
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.douglas.pl/Piel%C4%99gna...uctEntryPoint=
fajnie wygląda ![]() ale ja wybrałam wersje skromniejsza https://www.douglas.pl/Makija%C5%BC-...uctEntryPoint= Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2018-03-14 o 19:51 |
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Pod oczy aktualnie mam na dzień Academie:
https://www.topestetic.pl/academie/s...yABEgJ2FfD_BwE Jest naprawdę smpatyczny, jak mawia Kama A na noc mam gęsty, masełkowaty Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream, ale wolałam Shiseido ... |
|
|
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
Wow! Co za cherubinek wyrzezbiony na plazy z Miszka w Chorwacji??? (i tak wlasnie ploty powstaja...
) No nie, nic nie wiem: prosze mnie to zdjecie pokazac! Ale moj Bonjovi nie bywal w Chorwacji, o ile mi wiadomo ![]() A najbardziej mnie to "wypielegnowane tu i owdzie" zainteresowalo, to moglby byc ON... Moje zdanie na temat Sisleya jest takie samo jak wasze: droooogi a efekty w strefie placebo...dlatego ten krem pod oczy znielubialam, wlasnie dlatego ![]() Mialam dzis strrrrrraszny naplyw energii (energi?, nie, ja mialam energiii!) i wzielam sie za detox. W piwnicy.
Edytowane przez Black_Satin Czas edycji: 2018-03-14 o 20:07 |
|
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- No wiec zdecydowalam, ze wam o Bonjovi opowiem, bardzo chetnie, przy winie i swiecach, w Ustce a bedzie tego sporrrroooo...Dircik, moj najulubienszy jak dotad jest tez Shiseido: Future Solutions lx
|
|
#4487 |
|
Pani Mizantrop
|
Czesc, mozna dolaczyc?
|
#4488 |
|
mar_jolka
|
Czy mozecie mnie oswiecic jak w takim razie stosowac filtry. Czy tak: krem- filtr-podklad? Czy moze krem- podklad-filtr?. Powiem szczerze ze zadna opcja z podkladem i filtrem mi nie pasi
. Jak to polaczyc zeby nie miec na twarzy ,,nalesnika"? Pisalam na prv w sprawie kwasu laktobionowego. Ale adresatka chyba nie przeczytala tego. To moze tu spytam- jest wersja 20% i 40%. Nie wiem co wybrac..i czy wogole kupowac skoro ja jestem na retinolach ( nie mam zadnych skutkow ubocznych ich stosowania)...retinole stosuje juz 8 lat.i jestem naprawde zadowolona-mnie sluza bardzo. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kasztanka, witaj
|
|
|
|
#4490 |
|
Pani Mizantrop
|
Hej
Widze, ze toczyla sie dyskusja o filtrach, ja nakladam krem z filtrem miedzy kremem nawilzajacym, a kremem BB
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Sati, czuję się odrzucona
bo ja się na opowieść na załapię ![]() Kasztanka, napisz coś o sobie |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zimno się znowu robi. Też to czujecie?Kasztanka Sati- fajny pomysł z tarasem Co do herubinka a wypielęgnowany był i to bardzo, tu i ówdzie. Fakt ![]() Marjolka- retinoli chyba nie stosujesz cały rok? Musisz zdecydować jedno albo drugie. Jak chcesz spróbować kwasów to próbuj, ale odstaw retinole. No i zacznij od słabszych LaMary- śniło mi się, że poleciłaś mi podkład "cudo". Istny grall, ale tylko na 15min. Potem był dramat Kupiłam polecanego przez was ratownika na noc i dołożyłam pod oczy. Zobaczymy czy u mnie się sprawdzą ![]() Kawa
|
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Miszkaaaaa: Cherubinka dobrze wypielegnowanego mi pokaz!No musze sprawdzic, rozumiesz?
Aussie, ja jestem Wodnik, slowo „praktyczne“ jest mi calkowicie obce...:-B Och, Caffe, i co ja teraz z Toba poczne? Skocz do Ustki!;-) Kasztanka: witaj ![]() Gesendet von iPhone mit Tapatalk
|
#4494 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cos o sobie? Hm, kiedys na wizazu udzielalam sie bardzo aktywnie, potem nie mialam czasu, a w zeszlym roku po wyprowadzce z Polski zaczela mi troche doskwierac samotnosc, to wrocilam
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
Dobry...
Kawa.... Kasztanka zazdroszcze ciepla... no moze niekoniecznie 38 (gdzie tyle jest w ogole?) ale takim 28 bym nie pogardzila... no ok, 25 tez bedzie ok... za to u mnie zimno, az 3stopnie.... a juz bylo tak fajnie Ja zamowilam juz kolejnego ratownika... uzywam na noc i jestem zadowolona ![]() LaMary mysle ze na ciepelko to poszukam jakiegos kremu bb czy cc bo podklad wydaje mi sie ciezki, jaki by nie byl...
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa!
Sati wieczorem wstawię zdjęcie(na dobry sen ha ha) Nie mam już gada w telefonie Witaj Kasztanka Nie ma tak łatwo,wkupne to mały elaboracik o swoim życiu ![]() Znów zapowiadają śnieg ![]() Święta za pasem,kiecki soczyście wiosenne przywiozłam- a tu powrót zimy ![]() Fajny pomysł na sałatkę https://www.youtube.com/watch?v=nJfq...ature=youtu.be ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Jak tam wcierki dziewczyny? Kama,Aussie? Wy chyba kupiłyście Lady Banfi. |
|
|
|
#4497 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Nawet 28 to dla mnie za cieplo, tak z 18-23 byloby idealnie. Cytat:
Na poczatku roku dolaczylam do grona trzydziestolatek, wyjechalam z Polski, bo jak na zlosc zakochalam sie w kims, kto mieszka 16 tys km od Warszawy I tak chcialam wyjechac, ale bralam pod uwage Barcelone albo Budapeszt, nie Australie. Pracuje tutaj jako stylistka, w wolnych chwilach z mezem robimy zdjecia, czasami zatrudniamy sie jako para fotografow weselnych, cos w stylu dwojka fotografow w cenie jednego Moj maz swoja droga jest Australijczykiem azjatyckiego pochodzenia
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Kasztanka- dobrałyśmy się jak w korcu maku
Miszka- jak mogłaś zaprzepaścić taaakie zdjęcie ![]() Wcierki stosuję grzecznie i czekam na burze włosów. Lady jest ok, ale coraz gorzej znoszę zapach łopianowej. Coraz bardzie przypomina mi zapach wody kolońskiej z czasów komuny ![]() Tż kręci nosem Moje ratowniki właśnie przyszły i też 40ml jak Dircikowej
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa, ekspress mruczy... może dziś dodam sobie mleko czekoladowe?
Słuchajcie, ile jest rodzajów tych ratowników i który polecacie? Kupiliśmy bilety, więc zaopatrzę się przy okazji odwiedzin Wielkanocnych ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Aussie, gdzie zamówiłaś? Szybko, rzeczywiście ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Wiecie co, dopiero skojarzyłam o co chodzi z cherubinkiem ![]() ...bo wbrew określeniu to on całkiem wyrośnięty był
|
|
|
|
#4500 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
U mnie wszyscy zareagowali "dalej sie nie dalo?" ![]() Co za ratowniki?
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Przykre.

, ale nie , bo nie chcecie. Ok...
. Nie wiem jak zaczac. To znaczy wiem ze musi byc rozgrzewka. I tyle wiem. Moje przyrzady do cwiczen obrastaja kurzem... juz nawet pomyslalam ze moze jakiegos instruktora poprosze zeby rozpisal mi zestaw taki sensowny na 35-40 minut i trzy zestawy. Poczatkowy, rozwiniety i taki podtrzymujacy. Moze wtedy przed poludniem zmobilizowalabym sie do cwiczen. A tak to tylko sie placze po domu.
Rozpoczynamy rozgrzewką 

bo ja się na opowieść na załapię
I tak chcialam wyjechac, ale bralam pod uwage Barcelone albo Budapeszt, nie Australie. Pracuje tutaj jako stylistka, w wolnych chwilach z mezem robimy zdjecia, czasami zatrudniamy sie jako para fotografow weselnych, cos w stylu dwojka fotografow w cenie jednego