Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-15, 13:58   #2701
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Nesska gratuluje udanej wizyty !!! I super, ze widać kepki wlosow, niesamowite !
Norciu, wagą bym sie nie przejmowala, jeszcze dużo sie moze zmienić
Kropko, nie zabijam za kalafiora ciazowego bo sama mam potężnego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2018-03-15 o 13:59
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 14:00   #2702
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wizyt. Ja też już po wizycie Kamil pozostanie Kamilem Pani doktor powiedziała że ma delikatna i subtelną urodę. Nie uwierzycie ale na usg było widac kępki włosów małego

Bedzie miał bujna czuprynę
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 14:24   #2703
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluję wizyt. Ja też już po wizycie Kamil pozostanie Kamilem Pani doktor powiedziała że ma delikatna i subtelną urodę. Nie uwierzycie ale na usg było widac kępki włosów małego

Wow, super gratuluję zdrowego synka
Stary 2018-03-15, 14:24   #2704
kitosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropko zabij, ale nie widze tu informacji o fotelikach recaro
I ogolnie czuje sie jak słoń, wygladam źle we wszystkim

Wiem, co czujesz. Ja łażę jak staruszka, tak powoli

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

A co to za okazja? Jaki tort bedziesz robic? Oj mam ogromna ochote na ciasto domowe ️️️.
Wczoraj miałam UP (zerknij na 89 stronę) i to z tej okazji wymyśliłam, że zrobię tort Z masą śmietanową i borówkami, na wierzch krem maślany i na to lukier plastyczny. Poczęstuję wielkim kawałem (a co, wolno nam!), o ile mi wyjdzie, bo to mój pierwszy tort w życiu

Norciu luzik! Będziesz się martwić, jak malutka będzie miała faktycznie 4,500 kg A teraz niczym się nie przejmuj, bo czym?

Patrycja jaka słodka niunia! A jakie uszko!

Cytat:

Gratuluję synka! Wczoraj mama do mnie, że na tym zdjęciu Maciusia widać włoski Ja niestety nie widzę

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2018-03-15 o 14:26
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 14:44   #2705
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dziękuję za liczny odzew w mojej sprawie. Wczoraj zamilkłam, bo okropnie się czułam i fizycznie i psychicznie. Nie wiem czemu, ale dobiła mnie wiadomość o tym, że mała może być większa, zwariowałam, prawda? Przecież powinnam się cieszyć, że zdrowe, to najważniejsze, a jak wyobraziłam sobie, że rodzę te 4,5 kilogramowe dziecko, to mi się słabo zrobiło, chociaż lekarz mówi, że na jego oko będzie takie ok. 3800, ale nie ma co się tym sugerować ani rozmyślać o tym. Po prostu boję się, że nie dam rady, z drugiej strony większe dzieci są chyba silniejsze niż takie co rodzą się z 3000 gram? Ale to przecież też nie jest zależność. Przepraszam za te moje wypociny, do tego przeziębienie mnie dopadło i już w ogóle nie myślę racjonalnie. Tych wyników nie będę konsultowała, od zawsze się powtarza, żeby ufać swojemu lekarzowi i tak zrobię. Położna też powiedziała, że ten drugi wynik jest trochę za wysoki, że to jeszcze nie musi o niczym świadczyć, ale już coś tam może może być i stąd powtórzenie wyniku. Blanko, możesz mi wpisać wizytę na 11.04? 10 kwietnia mam połówkowe.. Pamiętacie może, macie zapisane ile ważyły wasze skarby w okolicy 19+6? Wiem, że to nie ma znaczenia, ale z ciekawości bym sobie zerknęła.

Aaaa i zdjęcia nie ma, bo zrobił tylko jedno, na którym widać za przeproszeniem tylko jakąś ciemną masę.
19+0 wazyla 270g
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 14:58   #2706
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
W końcu nadszedł ten dzień że i ja doczekałam się UP. Choć zamiast radości, od nocy ciągle się martwię czy wszystko będzie dobrze.. A wizytę mam dopiero na 16.20, tż nie może być ze mną ale jadę z rodzicami moimi bo sama chyba bym oszalała z nerwów.. Prosimy o kciuki za dzisiaj.
Emma za Ciebie też trzymam kciuki! A czy Patrycja też dzisiaj ma wizytę czy mnie się to śniło że pisała że też ma w czwartek?
Wczoraj wieczorem tż poczuł pierwszy raz kopniaczki.
Byłam wczoraj oglądać buty ale tutaj u nas bo była dostawa ślubnych i okazało się że rozmiar 35 też mam za duży... Chyba został mi sklep który poleciła Carmelitos.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Kciuki za wizytę, nic się nie martw, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Będzie synek! Po UP wszystko ok, ciąża jest starsza o 5 dni (termin porodu według OM 15.07., a USG 10.07.), łożysko na tylnej i w dnie, wody płodowe w normie. Maciuś waży 564 g. Zakochałam się w zadartym nosku i wyrzeźbionych usteczkach. Według rodziców to wykapany mąż Kciuki za wizyty Dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Na 100% dziewczynka, wszystko prawidlowe. Wazy 646g nie mam fotki ale mam film. Niestety na 3d nie chciala sie pokazac

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Zrobilam zdjecie, mam nadzieje ze dobrze widac ❤

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:

Gratulacje Dziewczyny! Piękne bobasy rosną

Moja teściowa dostała skierowanie na nastepne badania i chyba zostanie do nastepnego czwartku
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:02   #2707
Sandam13
Rozeznanie

Mój stres już sięga zenitu dobrze ze zaraz jadę, bo już wysiedziec nie mogę.
Ja mam różne samopoczucie zależne od dnia czasem czuje się lekka i szczupła nic nie boli nie szczyka, ale mam dni takie jak dzisiaj ze ruszam się właśnie jak staruszka.. Dzisiaj przy poruszaniu prawą nogą czuje dyskomfort w podbrzuszu, a wczoraj właśnie brzdąc kopał w prawym dolnym rogu.. Myślę że ten dyskomfort to od pozycji małego i ze wszystko jest w porządku. Do tego głowa mi już eksploduje..

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:05   #2708
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Norka jeśli położna.mówi,że środkowy wynik.jest za wysoki,to bez urazy,ale jest niekompetentna.

Moja.Malwinka w 19+2 wazyla 350g,lekarz zarówno znajac historię mojej poprzedniej ciąży ,fatalne wyniki pappa,a zarazem będąc świetnym fachowcem nie doszukal się w tej wadze nic,a nic niepokojącego.Powiedział, że takie rozbieżności są czymś normalnym.A moim.zdaniem,lepiej,aby dziecko było większe niż mniejsze,to znaczy ,że wszystko dobrze pracuje,łożysko itd a w kontekście gdyby mialo się urodzić wcześniej,to tym bardziej.
W 33 tyg mialam.rozwarcie i syn wazyl 2,5 kg ,lekarz mnie pocieszal,że nawet jakby się urodził,to już fajny z,niego dziecko,waga ok.

Moja znajoma z cukrzycą ciezarnych,urodzila syna w 36,waga 1,5 kg.Długo leżał w szpitalu,a w pewnym okresie 100km od domu.
Także ja wolę większe dziecko.

Co do konsultacji,to przecież nc takiego,tylko pytasz eksperta co sądzi o Twoich wynikach i tyle,robisz jak uważasz,przecież mozesz posluchac swojego lekarza i.poloznej zrobić jeszcze raz badanie,obciążając swoja trzustke ,majac prawidłowe wyniki.

Fajnie mi.powiedzial genetyk z genomedu,aby mieć własny rozum,od pewnego momentu się tego trzymam,bo to.moja ciąża,moje dziecko,nasze zdrowie.
Dziękuję Ci Poluś za te wszystkie słowa, jesteś bardzo mądra! Potrafisz podnieść na duchu.

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Spokojnie Norciu, wszystko jest ok �� Waga do samego końca nie jest znana w 100%, dzieciaczki różnie rosną więc to porównanie miedzy naszymi dziećmi też weź z przymrużeniem oka.
Masz rację, Kochana Dziękuję!

Cytat:
Rewelacja, gratuluję Neska! Ja ponoć do drugiego roku życia byłam łysa..

Cytat:
Emma święte słowa co do.pomiarów,ich rozbieżności.
Później lekarz bardzo zwraca uwagę na wielkość brzuszk,na Twoim etapie są ważniejsze.parametry.
Jeśli w późniejszym etapie,ten brzuch bylby jakis bardzo duzy,to znaczy,że upaslysmy dzieci

Norka rozumiem Twoje emocje,ale myślę,że nie masz powodu do niepokoju

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Nie bede Cie zabijać... ewentualnie Ty możesz ugotować mój dzisiejszy kalafior ciążowy na obiad... patrze na strone bass soft, widze znaczek roan i myślę "no jak byk napisane recaro, wiec bedzie pasować" sorry za zamieszanie...
Co do grubosci i samopoczucia... to też mam wrażenie, ze nie wygladam dobrze. Zawsze chcialam wyglądać slicznie i stylowo w ciąży, a teraz patrze na siebie w lustrze i płakać mi sie chce...

Norciu ja też mam dużego chłopa w brzuchu, ale staram sie nie rozmyslac o tym. Jak juz dziewczyny pisały- kazde dziecko w innym tempie rośnie, niekoniecznie proporcjonalnie do czasu. Żeby okreslic wage urodzeniowa to mamy jeszcze dużo czasu. Wiec nie denerwuj się na zapas.
Zaufaj sobie i jeżeli ufasz swojemu lekarzowi to trzymaj sie jego zaleceń.
Każda z nas służy dobrą radą a Twoim zadaniem jest podjecie decyzji, co dla Ciebie i Maaluszka jest najlepsze ��
Dziękuję Kropko!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Nesska gratuluje udanej wizyty !!! I super, ze widać kepki wlosow, niesamowite !
Norciu, wagą bym sie nie przejmowala, jeszcze dużo sie moze zmienić
Kropko, nie zabijam za kalafiora ciazowego bo sama mam potężnego
Masz rację.

Cytat:
Wczoraj miałam UP (zerknij na 89 stronę) i to z tej okazji wymyśliłam, że zrobię tort Z masą śmietanową i borówkami, na wierzch krem maślany i na to lukier plastyczny. Poczęstuję wielkim kawałem (a co, wolno nam!), o ile mi wyjdzie, bo to mój pierwszy tort w życiu

Norciu luzik! Będziesz się martwić, jak malutka będzie miała faktycznie 4,500 kg A teraz niczym się nie przejmuj, bo czym?

Gratuluję synka! Wczoraj mama do mnie, że na tym zdjęciu Maciusia widać włoski Ja niestety nie widzę
Kitosa, tort brzmi apetycznie!
Zastanawia mnie czy mając cukier poniżej normy o ten punkt czy kilka, a znaczny skok po godzinie, można jeść słodycze?

Dziewczyny, macie na oku bądź polecacie jakichś sprzedawców na facebooku czy gdziekolwiek, którzy uszyją komplet pościeli wraz z maskotkami i organizerami do łóżeczka?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-15 o 15:07
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:07   #2709
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, co czujesz. Ja łażę jak staruszka, tak powoli

O rany nie pisz tutaj takich rzeczy. Ja chce taki tort!!!!
Stary 2018-03-15, 15:09   #2710
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Mój stres już sięga zenitu dobrze ze zaraz jadę, bo już wysiedziec nie mogę.
Ja mam różne samopoczucie zależne od dnia czasem czuje się lekka i szczupła nic nie boli nie szczyka, ale mam dni takie jak dzisiaj ze ruszam się właśnie jak staruszka.. Dzisiaj przy poruszaniu prawą nogą czuje dyskomfort w podbrzuszu, a wczoraj właśnie brzdąc kopał w prawym dolnym rogu.. Myślę że ten dyskomfort to od pozycji małego i ze wszystko jest w porządku. Do tego głowa mi już eksploduje..

ja już podjechałam pod klinikę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:19   #2711
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Jutro tz ma wolne to jedziemy ogladac wozki i foteliki

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:25   #2712
pola25
Zakorzenienie

Emma,Sandam.kciuki!!

Norka mam.nadzieję,że Cię nie zdenerwowalam,nie wywolalam zadnych zlych emocji.Rozumiem Cię,pamiętam,jak w poprzedniej ciąży przezywalam cukrzycę,wkrecalam sobie,że to napewno zaszkodzi synowi,a jest wszystko ok,mądry i okaz zdrowia,tylko charakter ciężki.No ale Ty cukrzycy nie masz.Wynik jest w normie.

Co do samopoczucia,czuje się nieatrakcyjna,chyba wygladam mniej kirzystniej niż z synem,pytam męża,jak wygladam,ale on mówi,że kwitnąco,ale mu nie wierzę.Brzuszek mi.urósł,czuje się ciężko,nie wiem,jak si wydepiluje na wizytę.Kryzys mialam.na weekendzie,bylo mi ciężko,ciężko mi się oddychalo,puls miałam ok 90 ,najprostsze czynności sprawiały mi problem,nawet się poryczalam.Na szczęście syn mi.dużo pomógł w porzadkach,a potem mąż jak.wrócił z pracy.Na szczęście od niedzieli puls się zmniejszyl i samopoczucie lepsze.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:54   #2713
monyaa108
Raczkowanie

Norka pytasz o wage moj ma 382g 20t5d
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 15:56   #2714
pola25
Zakorzenienie

Monya jak samopoczucie?ciśnienie?
Stary 2018-03-15, 16:02   #2715
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Monya jak samopoczucie?ciśnienie?
Bez szału. tzn rzadko spada ponizej 145/95. Takze zadyszka, zmeczenie to u mnie norma ale coz byle dotrwac do konca
Czytalam ze u Ciebie tez byl kryzys samopoczcuia, dobrze ze juz lepiej.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 16:03   #2716
KarolinaK
Zakorzenienie

Moj maluszek w 20+2 miał 368 gr. Ale Norka tak jak dziewczyny mowia to pewnie sie jeszcze wiele razy zmieni. Wcale nie mysl ze dziecko bedzie duze. Moja tesciowa z corka nic nie przytyła a dziecko miało prawie 3,5kg a z Tzem przytyła 12 kg a Tz ważył jedynie 2,8 kg. Także widać znaczna rozńice. Siostra jest dwa razy większa od Tz .
Ale wiecei mamy jeszcze starsze małżeństwo znajomych. Mezczyzna jest bardzo wysoki ma cos ponad 190 cm, jego zona strasznie malutka, nie więcej nic 150 cm. Moze ie sobie wyobrazic jak wygladaja . I maja córkę i syna. Corka za tata ma 180cm a chłopak za mama malutki.
Stary 2018-03-15, 16:06   #2717
pola25
Zakorzenienie

Karolina my z moim mężem tak wygladamy.Mój syn jest średni,taki normalny jak rówieśnicy,ale myślę,że stopę ma sporą rozmiar 35,sandaly 36,a stopę ma większą ode mnie.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-15 o 16:08
Stary 2018-03-15, 16:09   #2718
asiaczek
Zakorzenienie

U mnie w 20+1 córeczka 342 g.
Ja się w ogóle nie przejmuję wagą, bo teraz tak jak dziewczyny piszą nawet milimetr różnicy przy pomiarach może dać inną wagę dziecka
Ja jestem bardzo szczupła i wąska w biodrach, a urodziłam synka 3800 bez większego trudu. Tzn ciężko było, ale raczej nie przez wagę Mateusza

Też mam dziś kiepski dzień. Bolały mnie plecy i brzuch, jestem śpiąca. Po prysznicu mi trochę lepiej

Stary 2018-03-15, 16:12   #2719
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Norka pytasz o wage moj ma 382g 20t5d
Dziękuję

Cytat:
Emma,Sandam.kciuki!!

Norka mam.nadzieję,że Cię nie zdenerwowalam,nie wywolalam zadnych zlych emocji.Rozumiem Cię,pamiętam,jak w poprzedniej ciąży przezywalam cukrzycę,wkrecalam sobie,że to napewno zaszkodzi synowi,a jest wszystko ok,mądry i okaz zdrowia,tylko charakter ciężki.No ale Ty cukrzycy nie masz.Wynik jest w normie.

Co do samopoczucia,czuje się nieatrakcyjna,chyba wygladam mniej kirzystniej niż z synem,pytam męża,jak wygladam,ale on mówi,że kwitnąco,ale mu nie wierzę.Brzuszek mi.urósł,czuje się ciężko,nie wiem,jak si wydepiluje na wizytę.Kryzys mialam.na weekendzie,bylo mi ciężko,ciężko mi się oddychalo,puls miałam ok 90 ,najprostsze czynności sprawiały mi problem,nawet się poryczalam.Na szczęście syn mi.dużo pomógł w porzadkach,a potem mąż jak.wrócił z pracy.Na szczęście od niedzieli puls się zmniejszyl i samopoczucie lepsze.
Polu, ani przez moment źle nie pomyślałam czy negatywnie, nic z tych rzeczy. Wiadomo, chciałoby się, żeby było wszystko jasne jak słońce, ale cóż.. Jak będzie mnie zbyt to męczyło, to zapytam lekarza, czy można te badanie jeszcze przesunąć, bo na początku powiedział, że za 8 tygodni, a po chwili zmienił jednak na 4.

Poluś Tutaj Ci raczej nie pomogę, bo nie wiem za bardzo jak to jest czuć się nieatrakcyjnie, w sensie - nie miałam z tym problemów, ale zobaczymy za kilka tygodni, chociaż mąż mówi, że lubi mnie taką.. okrągłą. Jaką okrągłą? Ledwie mi brzuszek odstaje.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Moj maluszek w 20+2 miał 368 gr. Ale Norka tak jak dziewczyny mowia to pewnie sie jeszcze wiele razy zmieni. Wcale nie mysl ze dziecko bedzie duze. Moja tesciowa z corka nic nie przytyła a dziecko miało prawie 3,5kg a z Tzem przytyła 12 kg a Tz ważył jedynie 2,8 kg. Także widać znaczna rozńice. Siostra jest dwa razy większa od Tz .
Ale wiecei mamy jeszcze starsze małżeństwo znajomych. Mezczyzna jest bardzo wysoki ma cos ponad 190 cm, jego zona strasznie malutka, nie więcej nic 150 cm. Moze ie sobie wyobrazic jak wygladaja . I maja córkę i syna. Corka za tata ma 180cm a chłopak za mama malutki.
Nu, masz rację, Karolinko Bardzo ciekawe jest to, co piszesz, geny powiedziały swoje.

Stary 2018-03-15, 16:20   #2720
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę, nic się nie martw, będzie dobrze

Gratulacje Dziewczyny! Piękne bobasy rosną

Moja teściowa dostała skierowanie na nastepne badania i chyba zostanie do nastepnego czwartku
Już widzę uśmiech na twojej twarzy 😂

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 16:24   #2721
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Już widzę uśmiech na twojej twarzy

Uśmiech rozpaczy

Stary 2018-03-15, 16:29   #2722
pola25
Zakorzenienie

Andra współczuję.
Stary 2018-03-15, 16:30   #2723
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Emma,Sandam.kciuki!!

Dobrze że już lepiej się czujesz 😃 co do wagi i wyglądu mam tak jak ty. Chociaż teraz i tak ważę mniej niż jak byłam z córą w ciąży w tym czasie ale i tak szybko się męczę, brzuch już przeszkadza w zwykłych czynnościach no i to golenie na dole o zgrozo 😂.
W poprzedniej ciąży pomagał mi się golić mąż i teraz też zacznę korzystać z jego usług, samej już coraz ciężej.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 16:37   #2724
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze że już lepiej się czujesz 😃 co do wagi i wyglądu mam tak jak ty. Chociaż teraz i tak ważę mniej niż jak byłam z córą w ciąży w tym czasie ale i tak szybko się męczę, brzuch już przeszkadza w zwykłych czynnościach no i to golenie na dole o zgrozo 😂.
W poprzedniej ciąży pomagał mi się golić mąż i teraz też zacznę korzystać z jego usług, samej już coraz ciężej.
Mój za nic nie chce zgodzić się na golenie tam, bo boi się, że zrobi mi krzywdę.

Stary 2018-03-15, 16:38   #2725
pola25
Zakorzenienie

Asiaczku mi dzisiaj jest goraco.

Dzisiaj zaliczylam dentyste,zamowilismy wykladzine,znowu ogladalismy łóżka i zmieniliśmy zdanie,potem pojechaliśmy dopasować fotelik,zdecydujemy.się cna maxi cosi,ale może bazę kupimy uzywana,wzielam.wszelkie ulotki m.in.kojcow,nian,aby poczytać.Dotykalam tych pieluch bambusowych,są cudowne,napewno kupię,kokon też kupię i jednak gąbke do wanienki,bo najbezpieczniej kąpać.
Potem wciagnelismy kawę i.pyszny torcik.A potem z synem zamowilismy pizzę,wiem jestem strasznym lakomczuchem,na pocieszenie waga wskazuje +5 kg.

Wrocilam padnieta.I ja się pytam,gdzie energia 2 trymestru,który kończe za 3 tyg.

Bursztynku ja już mojemu zapowiedzialam,ze niezbedny mi będzie przy depilacji

Dzisiaj schodze z łóżka,prawie jak.żołnierz.na polu walki,a mąż do syna,patrz jak się mama toczy

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-15 o 16:41
Stary 2018-03-15, 17:11   #2726
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Już widzę uśmiech na twojej twarzy 😂

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Uśmiech rozpaczy
Cytat:
Andra współczuję.
Dzięki dziewczyny, chociaż Wam się mogę wygadac, bo przecież mężowi na mamusie nie mogę 😁

Idę dziś na spotkanie z koleżankami to trochę odsapne 😊

aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 17:21   #2727
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych połówkowych.
Patrycja gratuluje córeczki, tak myśle,że to była wymarzona płeć.
Emma, myśle,że twoje cukry są idealne i nie ma co się doszukiwać jakichś nieprawidłowości. Przeważnie drugi cukier jest wyższy od trzeciego, ale po coś są te górne normy żeby się ich trzymac. I tak myśle,że normy w Polsce są bardzo wyśrubowane i nie wiem czy to dobrze czy źle. Pewnie z jednej strony dobrze bo nawet najmniejsze nieprawidłowości są wykryte, ale z drugiej strony u niektórych tyle niepotrzebnych stresów.
Norka wg mnie Twoje wyniki też są w porządku, mieszczą się w normach, może są bliżej górnych granic no ale jednak norma. Nie znam się na cukrzycy ciężarnych i nie wiem czy funkcjonuje tu coś takiego jak nietolerancja glukozy, w normalnej cukrzycy jest coś takiego. Czyli wynik pomiędzy normą a cukrzycą.
A wagą to się zupełnie nie przejmuj, przecież wiadomo że dziecka nie da się tak realnie zważyć tylko jest to na podstawie pomiarów długości obliczane i tu naprawde z tą wagą to troche wróżenie z fusów. Nawet w okolicach okołoporodowych zdażają się rozbieżności o kilogram.
Ważny jest obwód brzuszka, ale to też przede wszystkim w późniejszej ciąży.
Ja miałam zamiar iść na glukoze za tydzień czyli 24+0, ale może pójdę w niedzielę? Mam nadwage, niby w ciąży jakoś tragicznie nie tyje bo narazie 4 kg, ale jednak nadwaga cukrzycy sprzyja.
W ogóle jak czułyście się po tym badaniu? Bo ja jak zwykle bohaterka planowałam od 8 do 10 robić glukoze, potem coś zjeść i na 12 pomykać do pracy.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-15, 17:24   #2728
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, chociaż Wam się mogę wygadac, bo przecież mężowi na mamusie nie mogę

Idę dziś na spotkanie z koleżankami to trochę odsapne

Nie wypada, nie?

Która zrobi mi kawę? Wszystkie moje siły zabrało mi zmywanie naczyń, czyszczenie kuchenki, robienie obiadu, a w domu syf a syf. Tak mi za mężem tęskno..

Ajaj, ja przecież nie pochwaliłam się wtorkowymi łowami! Ten ostatni pajac dziwnie wygląda tylko na zdjęciu Na każdym zdjęciu inne nasycenie kolorów.. Body na 0-3, pajac z ptaszkami na 56, pozostałe dwa pajace na 0-3, nie kupię już żadnego ciucha na 56.
IMG_20180313_133116.JPGIMG_20180313_133134.JPGIMG_20180313_133145.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180313_133239.jpg (116,1 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-15 o 17:26
Stary 2018-03-15, 17:26   #2729
norka93
Wtajemniczenie

.IMG_20180313_133239.jpg

Stary 2018-03-15, 17:29   #2730
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Asiaczku mi dzisiaj jest goraco.

Dzisiaj zaliczylam dentyste,zamowilismy wykladzine,znowu ogladalismy łóżka i zmieniliśmy zdanie,potem pojechaliśmy dopasować fotelik,zdecydujemy.się cna maxi cosi,ale może bazę kupimy uzywana,wzielam.wszelkie ulotki m.in.kojcow,nian,aby poczytać.Dotykalam tych pieluch bambusowych,są cudowne,napewno kupię,kokon też kupię i jednak gąbke do wanienki,bo najbezpieczniej kąpać.
Potem wciagnelismy kawę i.pyszny torcik.A potem z synem zamowilismy pizzę,wiem jestem strasznym lakomczuchem,na pocieszenie waga wskazuje +5 kg.

Wrocilam padnieta.I ja się pytam,gdzie energia 2 trymestru,który kończe za 3 tyg.

Bursztynku ja już mojemu zapowiedzialam,ze niezbedny mi będzie przy depilacji

Dzisiaj schodze z łóżka,prawie jak.żołnierz.na polu walki,a mąż do syna,patrz jak się mama toczy
Pola jak to gdzie energia? Jak czytałam Twojego posta to sobie mysłałam wulkan energii, ja tyle spraw w tydzień nie załatwiam.
Owszem, chodze do pracy, ale np dziś tylko 5 godzin, jutro owszem 8, ale po pracy codziennie muszę się połóżyc z kawą, książką i wizazem. Potem około godzina-dwie na prace jakieś domowe, ale generalnie wszystko jest tak zaniedbane że szok bo mam w sumie dwa domy plus ogródki do ogarnięcia i TŻ w delegacji. Muszę pójść do dentysty, do fryzjera, z koleżankami się spotkać bo dziczeje ostatnio ale taaak mi się nie chce.
A wyprawke to jak narazie mam jedynie w głowie i oprócz ok 10 szt ubrań nie mam nic.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości