|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Nesska gratuluje udanej wizyty !!! I super, ze widać kepki wlosow, niesamowite !
![]() Norciu, wagą bym sie nie przejmowala, jeszcze dużo sie moze zmienić ![]() Kropko, nie zabijam za kalafiora ciazowego bo sama mam potężnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-03-15 o 13:59 |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie miał bujna czuprynę
|
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2704 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja łażę jak staruszka, tak powoli![]() Cytat:
Z masą śmietanową i borówkami, na wierzch krem maślany i na to lukier plastyczny. Poczęstuję wielkim kawałem (a co, wolno nam!), o ile mi wyjdzie, bo to mój pierwszy tort w życiuNorciu luzik! Będziesz się martwić, jak malutka będzie miała faktycznie 4,500 kg A teraz niczym się nie przejmuj, bo czym?Patrycja jaka słodka niunia! A jakie uszko! Cytat:
Ja niestety nie widzę
W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-03-15 o 14:26 |
|||
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2706 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja teściowa dostała skierowanie na nastepne badania i chyba zostanie do nastepnego czwartku |
|||||
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Mój stres już sięga zenitu dobrze ze zaraz jadę, bo już wysiedziec nie mogę.
Ja mam różne samopoczucie zależne od dnia czasem czuje się lekka i szczupła nic nie boli nie szczyka, ale mam dni takie jak dzisiaj ze ruszam się właśnie jak staruszka.. Dzisiaj przy poruszaniu prawą nogą czuje dyskomfort w podbrzuszu, a wczoraj właśnie brzdąc kopał w prawym dolnym rogu.. Myślę że ten dyskomfort to od pozycji małego i ze wszystko jest w porządku. Do tego głowa mi już eksploduje.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2708 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potrafisz podnieść na duchu. Cytat:
Dziękuję!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zastanawia mnie czy mając cukier poniżej normy o ten punkt czy kilka, a znaczny skok po godzinie, można jeść słodycze? Dziewczyny, macie na oku bądź polecacie jakichś sprzedawców na facebooku czy gdziekolwiek, którzy uszyją komplet pościeli wraz z maskotkami i organizerami do łóżeczka?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-15 o 15:07 |
|||||||
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany nie pisz tutaj takich rzeczy. Ja chce taki tort!!!! |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już podjechałam pod klinikę
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro tz ma wolne to jedziemy ogladac wozki i foteliki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Emma,Sandam.kciuki!!
Norka mam.nadzieję,że Cię nie zdenerwowalam,nie wywolalam zadnych zlych emocji.Rozumiem Cię,pamiętam,jak w poprzedniej ciąży przezywalam cukrzycę,wkrecalam sobie,że to napewno zaszkodzi synowi,a jest wszystko ok,mądry i okaz zdrowia,tylko charakter ciężki.No ale Ty cukrzycy nie masz.Wynik jest w normie. Co do samopoczucia,czuje się nieatrakcyjna,chyba wygladam mniej kirzystniej niż z synem,pytam męża,jak wygladam,ale on mówi,że kwitnąco,ale mu nie wierzę.Brzuszek mi.urósł,czuje się ciężko,nie wiem,jak si wydepiluje na wizytę.Kryzys mialam.na weekendzie,bylo mi ciężko,ciężko mi się oddychalo,puls miałam ok 90 ,najprostsze czynności sprawiały mi problem,nawet się poryczalam.Na szczęście syn mi.dużo pomógł w porzadkach,a potem mąż jak.wrócił z pracy.Na szczęście od niedzieli puls się zmniejszyl i samopoczucie lepsze. |
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Norka pytasz o wage moj ma 382g 20t5d
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Monya jak samopoczucie?ciśnienie?
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maluszek w 20+2 miał 368 gr. Ale Norka tak jak dziewczyny mowia to pewnie sie jeszcze wiele razy zmieni. Wcale nie mysl ze dziecko bedzie duze. Moja tesciowa z corka nic nie przytyła a dziecko miało prawie 3,5kg a z Tzem przytyła 12 kg a Tz ważył jedynie 2,8 kg. Także widać znaczna rozńice. Siostra jest dwa razy większa od Tz
.Ale wiecei mamy jeszcze starsze małżeństwo znajomych. Mezczyzna jest bardzo wysoki ma cos ponad 190 cm, jego zona strasznie malutka, nie więcej nic 150 cm. Moze ie sobie wyobrazic jak wygladaja . I maja córkę i syna. Corka za tata ma 180cm a chłopak za mama malutki.
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina my z moim mężem tak wygladamy.Mój syn jest średni,taki normalny jak rówieśnicy,ale myślę,że stopę ma sporą rozmiar 35,sandaly 36,a stopę ma większą ode mnie.
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-15 o 16:08 |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w 20+1 córeczka 342 g.
Ja się w ogóle nie przejmuję wagą, bo teraz tak jak dziewczyny piszą nawet milimetr różnicy przy pomiarach może dać inną wagę dziecka ![]() Ja jestem bardzo szczupła i wąska w biodrach, a urodziłam synka 3800 bez większego trudu. Tzn ciężko było, ale raczej nie przez wagę Mateusza ![]() Też mam dziś kiepski dzień. Bolały mnie plecy i brzuch, jestem śpiąca. Po prysznicu mi trochę lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Poluś Tutaj Ci raczej nie pomogę, bo nie wiem za bardzo jak to jest czuć się nieatrakcyjnie, w sensie - nie miałam z tym problemów, ale zobaczymy za kilka tygodni, chociaż mąż mówi, że lubi mnie taką.. okrągłą. Cytat:
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Andra współczuję.
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży pomagał mi się golić mąż i teraz też zacznę korzystać z jego usług, samej już coraz ciężej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku mi dzisiaj jest goraco.
Dzisiaj zaliczylam dentyste,zamowilismy wykladzine,znowu ogladalismy łóżka i zmieniliśmy zdanie,potem pojechaliśmy dopasować fotelik,zdecydujemy.się cna maxi cosi,ale może bazę kupimy uzywana,wzielam.wszelkie ulotki m.in.kojcow,nian,aby poczytać.Dotykalam tych pieluch bambusowych,są cudowne,napewno kupię,kokon też kupię i jednak gąbke do wanienki,bo najbezpieczniej kąpać. Potem wciagnelismy kawę i.pyszny torcik.A potem z synem zamowilismy pizzę,wiem jestem strasznym lakomczuchem,na pocieszenie waga wskazuje +5 kg. Wrocilam padnieta.I ja się pytam,gdzie energia 2 trymestru,który kończe za 3 tyg. Bursztynku ja już mojemu zapowiedzialam,ze niezbedny mi będzie przy depilacji Dzisiaj schodze z łóżka,prawie jak.żołnierz.na polu walki,a mąż do syna,patrz jak się mama toczy Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-15 o 16:41 |
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę dziś na spotkanie z koleżankami to trochę odsapne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych połówkowych.
Patrycja gratuluje córeczki, tak myśle,że to była wymarzona płeć. Emma, myśle,że twoje cukry są idealne i nie ma co się doszukiwać jakichś nieprawidłowości. Przeważnie drugi cukier jest wyższy od trzeciego, ale po coś są te górne normy żeby się ich trzymac. I tak myśle,że normy w Polsce są bardzo wyśrubowane i nie wiem czy to dobrze czy źle. Pewnie z jednej strony dobrze bo nawet najmniejsze nieprawidłowości są wykryte, ale z drugiej strony u niektórych tyle niepotrzebnych stresów. Norka wg mnie Twoje wyniki też są w porządku, mieszczą się w normach, może są bliżej górnych granic no ale jednak norma. Nie znam się na cukrzycy ciężarnych i nie wiem czy funkcjonuje tu coś takiego jak nietolerancja glukozy, w normalnej cukrzycy jest coś takiego. Czyli wynik pomiędzy normą a cukrzycą. A wagą to się zupełnie nie przejmuj, przecież wiadomo że dziecka nie da się tak realnie zważyć tylko jest to na podstawie pomiarów długości obliczane i tu naprawde z tą wagą to troche wróżenie z fusów. Nawet w okolicach okołoporodowych zdażają się rozbieżności o kilogram. Ważny jest obwód brzuszka, ale to też przede wszystkim w późniejszej ciąży. Ja miałam zamiar iść na glukoze za tydzień czyli 24+0, ale może pójdę w niedzielę? Mam nadwage, niby w ciąży jakoś tragicznie nie tyje bo narazie 4 kg, ale jednak nadwaga cukrzycy sprzyja. W ogóle jak czułyście się po tym badaniu? Bo ja jak zwykle bohaterka planowałam od 8 do 10 robić glukoze, potem coś zjeść i na 12 pomykać do pracy. |
|
|
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Która zrobi mi kawę? Wszystkie moje siły zabrało mi zmywanie naczyń, czyszczenie kuchenki, robienie obiadu, a w domu syf a syf. Tak mi za mężem tęskno.. Ajaj, ja przecież nie pochwaliłam się wtorkowymi łowami! Ten ostatni pajac dziwnie wygląda tylko na zdjęciu Na każdym zdjęciu inne nasycenie kolorów.. ![]() IMG_20180313_133116.JPGIMG_20180313_133134.JPGIMG_20180313_133145.jpg
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-15 o 17:26 |
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem, chodze do pracy, ale np dziś tylko 5 godzin, jutro owszem 8, ale po pracy codziennie muszę się połóżyc z kawą, książką i wizazem. Potem około godzina-dwie na prace jakieś domowe, ale generalnie wszystko jest tak zaniedbane że szok bo mam w sumie dwa domy plus ogródki do ogarnięcia i TŻ w delegacji. Muszę pójść do dentysty, do fryzjera, z koleżankami się spotkać bo dziczeje ostatnio ale taaak mi się nie chce. A wyprawke to jak narazie mam jedynie w głowie i oprócz ok 10 szt ubrań nie mam nic. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Kamil pozostanie Kamilem

ď¸

Potrafisz podnieść na duchu.
ja już podjechałam pod klinikę 
.

Wszystkie moje siły zabrało mi zmywanie naczyń, czyszczenie kuchenki, robienie obiadu, a w domu syf a syf. Tak mi za mężem tęskno..