Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-17, 08:17   #2971
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Camelitos super lekarka.Niektórzy mają serce.

MalaGosia,Zua ja prawie nic nie kupilam,tylko to co kiedyś wrzucilam na wizaz.Mam sporo.po Dawidzie,siostrzenicy i sasiadka mi.zaproponowała ciuszki po corce.Tak,jak kiedyś pisalam mam.zamiar kupic dosłownie kilka sztuk nowych,ale to.w next i rozmiary 56,62,nie większe.Next jest tylko online,więc może zamowie w maju.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 08:21   #2972
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Camelitos super lekarka.Niektórzy mają serce.

MalaGosia,Zua ja prawie nic nie kupilam,tylko to co kiedyś wrzucilam na wizaz.Mam sporo.po Dawidzie,siostrzenicy i sasiadka mi.zaproponowała ciuszki po corce.Tak,jak kiedyś pisalam mam.zamiar kupic dosłownie kilka sztuk nowych,ale to.w next i rozmiary 56,62,nie większe.Next jest tylko online,więc może zamowie w maju.
U mnie jest ten problem, że od nikogo nie dostanę a po córkach oddałam zresztą ciężko by było wyłowić coś chłopięcego i tak . Więc liczę tylko na siebie. Będę jeszcze robić naloty do sh i poszukam czegoś na necie właśnie
Stary 2018-03-17, 08:48   #2973
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja Ci dam naśmiewać się z imienia! Musiałam w guglach sprawdzić kto to, bo nawet nie wiem..

Udało mi się nagrać te delikatne kopniaczki Anielki, nie wierzę.. Ale będzie pamiątka.
😍
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Radena moj.tato jest kierowcą autobusu i jezdzil wczoraj w Ywpich stronach i mowil,że masakra,nieposypane,musia l trasę skrocic.
No powiem Ci,ze stalo sporo roznych aut na poboczu,tiry nie mogly podjechać pod małe górki :-/ a to wszystko sie zrobilo w 1 dzień

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 08:53   #2974
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ja dzis tez miałam tragiczną noc. Ale bardziej niż dolegliwości ciążowe dokuczała mi sprzeczka jaką mieliśmy z Tż, która była totalnie bez sensu. Niby wszystko sobie wyjasnilismy i juz jest dobrze, ale jestem zła na siebie, że w ogóle taka sytuacja miała miejsce.

Co do zamówienia Gemini to ja już pisałam gdzieś co wylądowało w koszyku ale mogę opisać bardziej dokładnie jak będę przy komputerze.

Na dworze chyba jezcze nie mieliśmy tyle śniegu tej zimy co dzisiaj!
Na szczęście nie mam w planach nigdzie wychodzić pościeram kurze, przygotuje obiad (standardowy zestaw łosoś z frytkami ), poprasuje i może ogarnę jakieś szybkie ciacho
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 08:57   #2975
emma90
Wtajemniczenie

U nas też śnieg i zima

Dopiero co się przebudziłam i czekam na śniadanko w ciąży to jestem wybitnie rozpieszczana

W temacie Chyłki to ja jestem teraz na Inwigilacji już się nie mogę doczekać co będzie dalej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 08:58   #2976
KarolinaK
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane! Dzis w moje urodziny oficjalnie rozpoczynam 2,5 tygodnia laby. To znaczy nie całkiem laby bo przeprowadzka ale mimo wszytsko odsapne chwile od pracy i podroży. W czwartek juz oficjalnie bedziemy we własnym domku.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:00   #2977
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Witam się po UP
Synuś waży 430 gram, ma 17 cm, stópka 3,7. Wszystko wysprawdzane, szczególnie serce, jakaś tam mini nieszczelność do sprawdzenia na NFZ w 30 tygodniu ciąży. I już widzę, że jest podobny do męża Chyba z 40 minut siedzieliśmy tam. A jechało się masakrycznie, mieliśmy 10 km, a jechaliśmy pół godziny
Super, gratuluje zdrowego synka

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:05   #2978
Sandam13
Rozeznanie

Co do ubranek ja miałam być zasypana ubrankami z tym że dziewczęcymi.. Siostra tż ma dwie córki, moja kuzynka i koleżanka też i okazuje się że muszę wszystko sama skompletować, bo chłopaków u nas brak.. poluję na jakąś pakę ubrań na Olx nie za miliony ale nic narazie ciekawego się nie pojawia. Dobrze ze rodzimy w lato, nagość będzie na topie.
Jeszcze chciałam o coś zapytać po UP termin lekarz wyliczył na 22 lipca, ale czy to są wiarygodnie terminy czy trzymać się tego który wyszedł z OM i tego usg prenatalne?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane! Dzis w moje urodziny oficjalnie rozpoczynam 2,5 tygodnia laby. To znaczy nie całkiem laby bo przeprowadzka ale mimo wszytsko odsapne chwile od pracy i podroży. W czwartek juz oficjalnie bedziemy we własnym domku.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:14   #2979
pola25
Zakorzenienie

Ovejta robisz smaka na lososie,chyba zrobię w przyszłym tyg.Smazysz go/robisz na parze??

Mnie Tż wkurzyl,bo mi nie kupil.coli,a byla pierwsza na liście!!!!Powiedział,że jestem okropna w tej ciąży.Wiem.o tym,musi byc po mojej mysli,w szczególności jeśli chodzi o ciążowe zachcianki,wczoraj nie bylo tartaletki i ze,złości wylaczylam się podczas rozmowy.

Karolina sto lat!!!

MalaGosia wszystko z synem mialam nowe,ake wtedy.mnie.to.tanio kosztowało 200zl,kiedyś Wam pisalam,ciuszki,reczniki, kocyki,rożki itd

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Sandam no chyba usg teraz liczą,kiedyś bylo om.Jeśli mi liczyć usg,to w połowie czerwca mogę rodzić,no ale zobaczymy jak będzie rosla.

Plecy mnie z tylu bolą,jakie ćwiczenie mogę zrobic?
Stary 2018-03-17, 09:15   #2980
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana wszystkiego co najlepsze samych dobrych dni, lekkiej ciąży i porodu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:20   #2981
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja niedawno wstalam. Glodna jestem a nie chce mi sie wstac a mala mnie juz od pol h kopie i mysle nad imieniem dla niej Iga coraz bardzuej do mnie przemawia. Myslalam jeszcze nad: Kornelia, Basia, Ada, Ola. Ale moja babcia ma na imie Basia wiec raczej nie. jestem niezdecydowana. ;P

KarolinaK- wszystkiego najlepszego 🎂💐🌷😊

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:26   #2982
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropko no i wlasnie troche mnie martwi ten fakt z adapterami. Wciąż czekam na odpoeiedz od Roana, i jeszcze wysle zapytanie do hurtowni w ktorej byliśmy. Niby nie jest to najistotniejsza rzecz, ale wiadomo że to taka "miejska wygoda"

Radenko ale przystojniaczek !! Cudownie popatrzec na takie Maluszku, które juz wyglądają jak kopie rodziców

Ja wczoraj bylam z mężem i parą znajomych na mieście. Zjedliśmy pyszną włoską pizze (cukier po niej 121 ) a potem poszlismy do takiego klimatycznego pubu, i tam chwile pogadalismy- ja przy soczku, oni przy piwku . Wrocilismy bardzo grzecznie o 22
Ciuszki macie takie sliczne. Ja jeszcze nie mam nic nowego, poki co wszystko z sh. Nowe bym cjciala kupic w rozmiarze conajmniej 62, zeby Mała na pewno ponosila.
A co do gemini, to tez mnie ciekawi dlaczego, i które konkretnie produkty.
A co np z hubiworld ?
Nie zgadniecie.......... chyba nie bedzie makreli na sniadanie

Gosiu doczytalam o Chyłce - ja poki co czytam Immunitet, więc powoli dochodzę do Testamentu

No to miły wieczór miałaś 😃

A co z rybą ? Czyżby dzida się złamała ?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:30   #2983
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkiego Najlepszego i gratulacje z powodu przeprowadzki
Stary 2018-03-17, 09:31   #2984
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek , super ze masz kilka dni wolnego, zazdroszczę tej przeprowadzki 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 09:31   #2985
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wstalam. Glodna jestem a nie chce mi sie wstac a mala mnie juz od pol h kopie i mysle nad imieniem dla niej Iga coraz bardzuej do mnie przemawia. Myslalam jeszcze nad: Kornelia, Basia, Ada, Ola. Ale moja babcia ma na imie Basia wiec raczej nie. jestem niezdecydowana. ;P

Też tak mam pomimo głodu leżę i nie wstaję, bo czuję jak mały kopie
Iga mi się podoba ładnie
Stary 2018-03-17, 09:51   #2986
pola25
Zakorzenienie

Iga bardzo ładnie.Uczylam kiedyś Ige,mądra,ambitna,piękna

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Norka jak si czujesz?
Stary 2018-03-17, 09:55   #2987
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ovejita tak, tak jak znajdziesz chwilkę prosimy o listę

Karolina wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka!

Ja dziś byłam w szoku, jak zobaczyłam w wiadomościach, że po całej Polsce taki paraliż - tyle śniegu. A u mnie w samych górach na razie cisza, a zapowiadali do 0,5m choć nie chwale, bo wszystko może się zdarzyć

Stary 2018-03-17, 09:56   #2988
madziara889
Zakorzenienie

Karolinka wszystkiego najlepszego

Iga bardzo ładnie.

Mi od rana głowa pęka,

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:21   #2989
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolinka spwlniwnia marzeń !!!! to juz niedlugo w nowym domku, lokum wueksze od obwcnego ?
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Iga bardzo ładnie ❤
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No to miły wieczór miałaś 😃

A co z rybą ? Czyżby dzida się złamała ?

Bursztynku gorzej !!!!!!! Wszystkie ryby z potoku wylowili. Serio. W biedronce pusty karton po makrelach. Dlaczego ????!!!!!

U mnie poki co sliczna pogoda ! Swieci słoneczko, sniegu nie ma w ogole. Ale wiaterek zimny wieje. Jedziemy wlasnie na mała wycieczke do znajomego szkolkarza na oficjalne rozpoczecie sezonu i coroczny obchód po szkółce roślin

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:22   #2990
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba najlepiej życzyć Ci udanej i szybkiej przeprowadzki sto lat!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ovejita tak, tak jak znajdziesz chwilkę prosimy o listę

Karolina wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka!

Ja dziś byłam w szoku, jak zobaczyłam w wiadomościach, że po całej Polsce taki paraliż - tyle śniegu. A u mnie w samych górach na razie cisza, a zapowiadali do 0,5m choć nie chwale, bo wszystko może się zdarzyć

O rany, u mnie śnieg do pół łydki, oddałabym Ci trochę
Stary 2018-03-17, 10:31   #2991
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

O rany, u mnie śnieg do pół łydki, oddałabym Ci trochę
Gosiu jednak podziękuję

Stary 2018-03-17, 10:36   #2992
folinka
Zadomowienie

Radena, gratulacje 👏🏻

norciu, tak udało się oglądnąć 🙂 Kobieta odpisała i przeprosiła chwilę po moim poście. Niestety choć ogólnie wózek jest w dobrym stanie, to mam też parę zastrzeżeń. Szczerze mówiąc zastanawiam się też nad nowym...
Kiedyś ktoś pytał o powody kupowania nowego wózka. Cóż, po pierwsze obecnie wózki jak i wszelakie inne przeróżnej maści sprzęty nie są już jak dawniej obliczone i robione tak by przetrwać lata, niestety... I czasem zepsuje się jakaś niewielka część, a naprawa jest niemożliwa lub nieopłacalna. Po drugie jak kupię nowy, to go pewnie jeszcze sprzedam, a jak używany to po kolejnych dwóch latach bardzo wątpliwe, żeby ktoś go chciał kupić (dwa wózki po Kaju poszły do ludzi za darmo) i mój bilans finansowy wyjdzie w zasadzie na to samo, a jednak przy kupnie nowego mam ładny czyściutki dla moich dzieci (jedna z wad wczorajszego to to, że był niestety bardzo brudny), na gwarancji, na dodatek wersja 2017 ma kilka naprawdę praktycznych usprawnień. Będę myśleć jeszcze krótko mówiąc 😊

Ela, z mojego doświadczenia wynika, że ilość ruchów bardzo się różni przy różnych dzieciakach I nie mam to później znaczenia ani wpływu na nic, więc na pewno nic się nie martw, że synuś jest mały czy słaby. Odnośnie liczenia ruchów trochę później to właśnie też nie dokladna liczba jest tak ważna (choć te 10 na godzinę w porze aktywności to raczej musi być) jak znajomość rytmu Twojego dziecka.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:38   #2993
pola25
Zakorzenienie

U nas bardzo dużo śniegu ,zasypane okna,takiego śniegu jeszcze nie.było.Mąż taki mały kawałek godzinę odsniezal,odsniezyl też sasiadowi,to taki już starszy pan,ciężko by mu było.
Stary 2018-03-17, 10:39   #2994
KarolinaK
Zakorzenienie

Bardzo Wam Dziekuje!!!

Zua troszeczkę mniejsze od obecnego. Ale to ktore teraz wynajmujemy to jest zdecydowanie za duze na nas, mam mase pomieszczeń po ktorych tylko rzeczy sie walają. Kiedy wynajmuje sie dom z psami to wybór jest ograniczony... i trzeba brać co dają. Na szczescie tam gdzie sie wprowadzamy wsyztsko jest nowsze jednak pomieszczenia troszke mniejsze. Ale ilośc pokoi taka sama.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:42   #2995
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziołchy I Jaskiniowcu (Zua ) Witam się w dobrym humorze w ten piękny dzień, biało, zero błota, nie widać syfu, słonko świeci.. Pięknie! A humor dobry, bo wróciłam z lumpeksu z paroma rzeczami, które mnie urzekły. Jak zrobię śniadanie mojemu lemurowi, to pokażę Wam. A potem nadrobię Was

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:45   #2996
folinka
Zadomowienie

Sandam, kiedyś pisałam o tym szczegółowo, może później znajdę... Teraz tp z usg nie ma już totalnie żadnego znaczenia, to tylko taka wskazówka, że maleństwo jest ciut mniejsze/większe niż przeciętny "podręcznikowy" maluch.

Karolina, sto lat 💯 🥂 i spełnienia marzeń! 😘
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-17, 10:46   #2997
Elaaaa
Wtajemniczenie

Folinko, Ty nasza ostojo, mamo dobra rada dziękuję staram się nie nakręcać, zwłaszcza że coś tam czasem czuje, ale nie tak jak Wy tutaj ciągle i regularnie. Ja tylko raz poczułam tak spontanicznie, a od tej pory muszę się wsłuchiwać a i tak ciężko coś poczuć. W poniedziałek już UP obejrzę synusia na ekranie

Norciu witaj poka ciuchy

Stary 2018-03-17, 10:50   #2998
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Sandam, kiedyś pisałam o tym szczegółowo, może później znajdę... Teraz tp z usg nie ma już totalnie żadnego znaczenia, to tylko taka wskazówka, że maleństwo jest ciut mniejsze/większe niż przeciętny "podręcznikowy" maluch.

Karolina, sto lat 💯 🥂 i spełnienia marzeń! 😘
Folinka z tym podejściem z usg to w uk??
Jak bylam na up,to pytal o termin z usg i byl dla niego ważny i jego wpisywal.
Stary 2018-03-17, 11:03   #2999
asiaczek
Zakorzenienie

KarolinaK wszystkiego naj..naj...i spełnienia marzeń

Iga piękne imię, dlatego i moja córeczka będzie Igą

Elaaa nie martw się liczbą ruchów. Mój synuś też mało się ruszał,miał swoje godziny w ciągu dnia kiedy dawał znać o sobie a co robił w pozostałe to nie mam pojęcia
Co do tp z usg to np w poprzedniej ciąży na UP lekarz zmienił mi termin na prawie 2 tyg.wcześniejszy. a teraz chodzę do przychodni przyszpitalnej i lekarz w ogóle nie patrzy na wymiary z usg, może dlatego,że głównie pracuje w szpitalu a tu zwykle liczy się termin z OM

Stary 2018-03-17, 11:47   #3000
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Karolina wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (szybkiej i sprawnej przeprowadzki też &#128077 😘
Imię Iga bardzo ładne 😻
U nas śniegiem nawaliło, ślisko na drodze a właśnie jedziemy do krakówka na urodziny 😎
Widzę że nie tylko ja miałam kiepską noc, mało snu i kłótnie z mężem - chyba biomet był wczoraj wyjątkowo niekorzystny 🐯 trzymajcie się Dziewczyny, miłego weekendu (ja wracam do drzemki w aucie &#128523

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości