Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-19, 10:38   #3181
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dziewczyny ja już po przeżyłam, nie było tragedi narodowej. Ta cytrynowa Glukoza nawet aż taka zła nie była. Trochę mnie mdlilo, ale to chyba z głodu właśnie pozarlam śniadanie i w końcu kolor mi wrócił.
Bo trochę te próby pobrania krwi mnie wymeczyly.

Co do wózka, ja kupuje wózek, którego gondola ma regulowane oparcie w 3 poziomach..więc myślę że troszkę dłużej w niej pojezdzimy, bo nie będzie musiała leżeć, a może siedzieć w niej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-19 o 10:54
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 10:49   #3182
emma90
Wtajemniczenie

Też mam nadzieję, że uda się gondolę ok 6miesięcy na spokojnie użytkować jest dość spora więc o to się nie martwię, bardziej, że dziecko nie będzie chciało w niej leżeć
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 10:55   #3183
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Paski mają dobrą datę ważności, bateria nie miga także chyba jest dobra. Rąk przed mycie nie myje, niewidzialam że tak trzeba to dopiero moje początki.. O diecie już wczoraj czytałam ale po przeczytaniu to mam wrażenie ze niewiele można jeść.. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam 4 kanapki z szynka drobiową, serem żółtym i pomidorem.. Już niewiem co mam jeść..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Kochana, ten cukier po sniadaniu niestety wysoki ! Pola ma racje, chleb ma wysoki ig (ogolnie pieczywo pszenne). Postaraj sie zjeść cos z chlebem zytnim. Poczytaj o produktach z niskim ig i wypróbuj na sobie posilki polecane dla słodkich mamusiek bedzie dobrze, nie martw sie

Dziewczynki, dobrze ze już jestescie po krzywej. Trzymam kciuki za wyniki.
Ja wczoraj wieczorem troche slabo sie czulam, dzisiaj juz lepiej. Posadzilam rano w szklarenki pomidorki koktajlowe i paprykę - wiem, zee późno, ale jak to sie mówi "szewc bez butów chodzi"
Dziewczyny, a z takiej "niedzieciowej" beczki - zbieram sie do spelnienia swojego malego marzenia, czyli do kupna ekspresu do kawy. Chcialabym jakis niedrogi, nie musi mielic kawy i miec innych cudow na kiju. Moze macie stycznosc bądź mialyscie i mozecie cos polecić ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 11:01   #3184
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kochana, ten cukier po sniadaniu niestety wysoki ! Pola ma racje, chleb ma wysoki ig (ogolnie pieczywo pszenne). Postaraj sie zjeść cos z chlebem zytnim. Poczytaj o produktach z niskim ig i wypróbuj na sobie posilki polecane dla słodkich mamusiek bedzie dobrze, nie martw sie

Ja wczoraj wieczorem troche slabo sie czulam, dzisiaj juz lepiej. Posadzilam rano w szklarenki pomidorki koktajlowe i paprykę - wiem, zee późno, ale jak to sie mówi "szewc bez butów chodzi"
Dziewczyny, a z takiej "niedzieciowej" beczki - zbieram sie do spelnienia swojego malego marzenia, czyli do kupna ekspresu do kawy. Chcialabym jakis niedrogi, nie musi mielic kawy i miec innych cudow na kiju. Moze macie stycznosc bądź mialyscie i mozecie cos polecić ?

Ja mam starszy model ekspresu firmy Saeco.
Rodzice na dole nowy model tej samej firmy, oboje jesteśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni, dobra bezawaryjna firma.

Co kawa a ekspresu to kawa z ekspresu

Stary 2018-03-19, 11:05   #3185
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja mam starszy model ekspresu firmy Saeco.
Rodzice na dole nowy model tej samej firmy, oboje jesteśmy bardzo ale to bardzo zadowoleni, dobra bezawaryjna firma.

Co kawa a ekspresu to kawa z ekspresu

My mamy ekspres z nivony
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 11:19   #3186
asiaczek
Zakorzenienie

A ja kupiłam ostatnio Krupsa z młynkiem i elektrycznym sterowaniem i też jestem zadowolona. A w Lidlu ostatnio (jeszcze dziś u mnie widziałam kilka szt.) był niemal taki sam,ale z ręcznym sterowaniem i 500 zl tańszy

Stary 2018-03-19, 11:19   #3187
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Kropka, Dorka, Blanka, powodzenia na krzywej

Mam pytanie - z jakiego materiału zamawiacie prześcieradła i ręczniki z kapturkiem dla maluchów? Bo 99% prześcieradeł znajduję głównie frotte , a ręczniki to frotte, termofrotte lub welur. Zastanawiam się, jaki materiał będzie najlepszy.
Ręczniki tylko frotte używam. Skusiłam się na jeden welurowy dla Lidki i nie lubię go. Nowy jest mięciutki, ale po praniu już mniej, a przede wszystkim taki jakiś dziwny nieprzyjemny jak się go mokrymi rękami dotyka i nie chłonie raczej tak jak frotte. A może to kwestia przyzwyczajenia? 🙄
Prześcieradła też lubię frotte, choć nie wiem czemu właściwie 😁 Dla siebie i starszych mam przecież bawełniane...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 11:25   #3188
asiaczek
Zakorzenienie

Ja prześcieradło na pewno kupię bawełniane w Ikei, nikt z nas w domu nie lubi frotte

Stary 2018-03-19, 11:28   #3189
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Z takich małych domowych bez mielenia kawy miałam Dolce Gusto i byłam bardzo zadowolona - mały, zgrabny, łatwy do utrzymania w czystości, kawy też mi bardzo smakowaly, choć wiadomo, że smak to już indywidualna sprawa. Teraz mam większy Bosch Tassimo, ale poza tym, że rzadziej trzeba dolewać wodę, to nie jest w niczym lepszy 🙄
Stary 2018-03-19, 11:30   #3190
emma90
Wtajemniczenie

Prześcieradła bawełniane a ręcznik mam jak na razie jeden, z kapturkiem, frotte
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 11:51   #3191
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dorka lepiej Ci??

Karolinka wypróbowałaś septosanu/mleko+miód+masło+czosnek/woda+sól?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

jak wyniki??

Woda sol a to zwykła sol???? Ile tego tam dać??? Zimna czy ciepła woda?
Czosnek jadłam wczoraj i dzieją powtórka. Cały ząbek...
Robie rosol na obiad.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 11:55   #3192
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość

Ovejita kiedyś folinka polecala reczniki z kapturkiem Baby Ono, wiem że są dwa rodzaje -welurowe i frotte i właśnie Folinka polecala frotte więc ja taki kupuje. Welur jest bardziej przyjemny, miękki ale frotte lepiej trzyma ciepło po wyjęciu maluszka z wody.

Od dzisiaj w Biedronce jest w promo proszek do prania Lovela, może któraś chciałaby już kupić? Ja chyba się skuszę chociaż te małe opakowanie 1,6 kg
Dziękuję nie zarejestrowałam tych wskazówek Folinki

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Już mi dobrze☺jestem po☺zaraz będę w domku i śniadanko sobie zjem☺
brawo! A teraz za wyniki

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ręczniki tylko frotte używam. Skusiłam się na jeden welurowy dla Lidki i nie lubię go. Nowy jest mięciutki, ale po praniu już mniej, a przede wszystkim taki jakiś dziwny nieprzyjemny jak się go mokrymi rękami dotyka i nie chłonie raczej tak jak frotte. A może to kwestia przyzwyczajenia? 🙄
Prześcieradła też lubię frotte, choć nie wiem czemu właściwie 😁 Dla siebie i starszych mam przecież bawełniane...
dziękuję nasza skarbnico wiedzy

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Prześcieradła bawełniane a ręcznik mam jak na razie jeden, z kapturkiem, frotte

Widzę jednomyślność na wątku ws. ręczników - też zatem skuszę się na frotte już wpadły do koszyka
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 12:03   #3193
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, gratki za glukozy , ja pewnie dopiero za miesiąc będę pić przed następną wizytą

Prześcieradła mam bawełniane, frotte są błeee, ja lubię mieć gładko pod dupką :P Mam dla nas kupione 2 frotte i leżą nieużywane, chyba zrobię z nich ścierki. Te bawełniane kupowałam w hurtowni u nas stacjonarnie i są ekstra, nawet nieźle się prasują.
Co do ręczników to dla B. miałam 2- 1 welurowy a 2 frotte i ten frotte dużo lepiej chłonie wodę.

A ekspres w domu mam ponad rok- właśnie taki najprostszy saeco- ma tylko 2 opcje kawy do wyboru- espresso i coffee (czyli espresso z większą ilością wody), dodatkowo jest w nim dysza do gorącej wody i doczepiany spieniacz do mleka (pobiera sobie mleko z kartonika). Co do roboty przy nim to czyszczę go raz w tygodniu- ten mechanizm, plus jak się pojemnik na dole zapełni fusami to go płukam, wodę wylewam i też to czyszczę raz w tygodniu. Na początku mi to przeszkadzało, teraz już spoko, normalna praca domowa. Z tym, że ja baaardzo rzadko piję kawę- teraz głównie mąż i goście. Aaa i raz na jakiś czas wyskakuje komunikat, że go trzeba odkamienić specjalnym płynem, ale to wszystkie ekspresy mają. To się rozpisałam:P
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 12:22   #3194
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Prześcieradła mam bawełniane, frotte są błeee, ja lubię mieć gładko pod dupką :P Mam dla nas kupione 2 frotte i leżą nieużywane, chyba zrobię z nich ścierki.
O, a to mi przypomniało, że miałam 2 grube frotte dla nas i lubiłam je. Tak lekko włochato było w łóżku jak to na frottte, ale jak tż zrobił akcję wymieniamy pościel na nową, to poszły... Więc wysnuwam konkluzję co do prześcieradeł - zależy co kto lubi
Stary 2018-03-19, 12:23   #3195
pola25
Zakorzenienie

Karolina https://polki.pl/zdrowie/medycyna-na...7,artykul.html
Stary 2018-03-19, 12:46   #3196
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka wracając do termin usg/up- mi generalnie chodzi o to,że moja córa przy praktycznie każdym usg jest o tydz większa i co będzie jeśli urodzę w 36 tyg wg om ,ale już 37 wg usg,czy będą ją traktować ,jako wcześniaka (powiedzmy mimo dobrej wagi). Czy ciąże będą traktować ,jako donoszoną?!
To jest bardzo ciekawy temat dla mnie! Jak większość dzieciowych w sumie
Zacznijmy od tego, że będziemy wszystkie dobrej myśli i trzymać się w dwupakach do całkiem bezpiecznego terminu!
Wg mojego doświadczenia w takiej sytuacji byłaby traktowana jako wcześniak, choć to chyba przede wszystkim zależy od zwyczajów danego szpitala, a te odkąd siedzę w temacie, czyli od 13 lat z 6tą już w sumie ciążą i trochę też na wizażu wymieniając doświadczenia z dziesiątkami (setkami?) mam, traktują tp z om jak świętość aż do przesady. To chyba dobrze, że byłoby dziecko uznane za wcześniaka, bo zawsze to będą na nie uważniej patrzeć w tych pierwszych dniach, tak myślę... Choć może i w Pl coś się powoli zmienia i przechodzą na tp z usg, tego nie wiem teraz, ale np. Blanka pisała, że jak była w szpitalu to patrzyli na usg.
Ja nauczona tą starą szkołą generalnie lubię trzymać się tp z om. Przecież dzieci nie są identyczne nawet do tego 13 tc. Cóż, jedna i druga metoda nie są idealne. Ale wolę om, o ile kobieta nie ma jakichś nietypowych/nieregularnych cykli.
Bo popatrzmy na taką sytuację jak Twoja... Tp z om zakłada, że do poczęcia doszło ok. 14 dnia cyklu. Jeśli Twoja córcia byłaby faktycznie aż o tydzień starsza (a nie tylko po prostu większa niż przeciętnie), to by znaczyło, że poczęcie musiało nastąpić ok. 7 dc, a to jest bardzo rzadka sytuacja. Ponieważ faza lutealna (druga połowa cyklu) jest stała dla danej kobiety, zwykle 14 dni, maks. 16, to Twoje cykle musiałyby mieć 21-23 dni... Nie znam nikogo z takimi cyklami regularnymi zdrowymi, choć nie mówię oczywiście, że to niemożliwe, tylko bardzo nietypowe. A jakie były Twoje cykle? Co myślisz o tym, co napisałam?
Stary 2018-03-19, 12:52   #3197
pola25
Zakorzenienie

Folinka no właśnie moje cykle są krótkie to 23-25,a zdarzało się 22
Jak byłam u ginekologa,akurat w ten cykl poczęcia i był pęcherzyk ,to był 6 - 7 dzień i kazał codziennie współżyć od nastepnego dnia .

Teoretycznie mógł przezimować plemnik z poprzedniego cyklu

Syna urodziłam tydz wcześniej ,nie obraziłabym się,gdyby tak było i tym razem,a nawet i wcześniej .
Boję się ,że Malwina będzie duża i ciężko mi będzie ją urodzić,że będą jakieś komplikacje.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-19 o 12:58
Stary 2018-03-19, 12:56   #3198
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinka no właśnie moje cykle są krótkie to 23-25,a zdarzało się 22
Jak byłam u ginekologa,akurat w ten cykl poczęcia i był pęcherzyk ,to był 6 - 7 dzień i kazał codziennie współżyć od nastepnego dnia .
Aaa, no widzisz Teraz wszystko jasne i moje teorie pozostają spójne
Teraz pytanie czy szpital będzie tak łaskawy, żeby to wziąć pod uwagę... Tego już żadna z nas nie wie.
Stary 2018-03-19, 13:00   #3199
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, no widzisz Teraz wszystko jasne i moje teorie pozostają spójne
Teraz pytanie czy szpital będzie tak łaskawy, żeby to wziąć pod uwagę... Tego już żadna z nas nie wie.
Czyli może być rzeczywiście większa??
Nawet przy 1 usg w 4 tyg była o tydz większa. Wtedy nawet lekarz powiedział,że może nic nie widać,a zarodek już był duzy.Chyba tylko w 3 usg była większa o 4 dni.

Folinko ,ale obawiam się,a praktycznie jestem pewna tak,jak Ty,że będą patrzeć na om.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-19 o 13:06
Stary 2018-03-19, 13:05   #3200
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Czyli może być rzeczywiście większa??
Nawet przy 1 usg w 4 tyg była o tydz większa. Wtedy nawet lekarz powiedział,że może nic nie widać,a zarodek już był duzy.Chyba tylko w 3 usg była większa o 4 dni.
Większa = starsza masz na myśli?
No pewnie! Jak piszesz, że takie krótkie cykle są u Ciebie normalne i jeszcze każde usg to potwierdza, to jesteś właśnie takim nietypowym przypadkiem, o którym wspominałam wyżej, gdzie tp z usg powinien być ważniejszy niż z om. Fajnie, że Twój lekarz też tak uważa i wpisał do karty ciąży (tak rozumiem) tp z usg, bo to już robi połowę roboty w szpitalu.
Nie bój boja o poród Wszystkie damy radę Komplikacje tfu, tfu! mogą zawsze wystąpić niezależnie od wagi dziecka, a nastawiać trzeba się pozytywnie. Głowa też "rodzi" po części
Stary 2018-03-19, 13:12   #3201
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Większa = starsza masz na myśli?
No pewnie! Jak piszesz, że takie krótkie cykle są u Ciebie normalne i jeszcze każde usg to potwierdza, to jesteś właśnie takim nietypowym przypadkiem, o którym wspominałam wyżej, gdzie tp z usg powinien być ważniejszy niż z om. Fajnie, że Twój lekarz też tak uważa i wpisał do karty ciąży (tak rozumiem) tp z usg, bo to już robi połowę roboty w szpitalu.
Nie bój boja o poród Wszystkie damy radę Komplikacje tfu, tfu! mogą zawsze wystąpić niezależnie od wagi dziecka, a nastawiać trzeba się pozytywnie. Głowa też "rodzi" po części
tak,większa czyli starsza .
Akurat w karte wpisał termin z usg,którego wyszła najmniejsza różnica
Stary 2018-03-19, 13:21   #3202
asiaczek
Zakorzenienie

Pola,folinka u mnie z synkiem było tak,że z Om wyszedł termin na 04.06, po usg połówkowym u innego lekarza po rozmiarach dziecka wyszedł termin na 23.05 ale lekarz oszacował po swojemu na 26.05 i ta data była wpisana jako druga do karty ciąży. Miesiąc przed porodem pojechałam na IP bo spadłam ze schodów i już wtedy lekarz miał zagwostkę, w którym tygodniu jestem,bo miałam taką dużą różnicę między terminem z om a z usg. Potem przy porodzie znowu zastanawiali się, czy urodziłam dziecko w 40 tygodniu czy we wcześniejszym i krzywili się bardzo na tę datę z usg. Sama nie wiem czy Mateusz urodził się o czasie czy za wcześnie, ale mam wpisane że w 40tygodniu, a on sam ważył 3800g, więc już był spory. Z drugiej strony robiłam testy owulacyjne i mniej więcej mogłam oszacować kiedy doszło do poczęcia, więc data z om wydawalaby się bardziej realna.
Teraz w tej ciąży nie mam takiego problemu,bo chodzę do przychodni przy szpitalu i tu lekarz kompletnie nie patrzy na wymiary z usg.

Stary 2018-03-19, 13:21   #3203
folinka
Zadomowienie

Cytat:
tak,większa czyli starsza .
Akurat w karte wpisał termin z usg,którego wyszła najmniejsza różnica
To masz taki bezpieczny margines błędu w obie strony To którą tą datę masz wpisaną w kartę - 3.07 tak jak u nas na liście? To mamy oficjalnie ten sam termin

A co to nasza rozmowa tak wygoniła wszystkich z wątku?
A ja akurat dziś drzemkę Lidki typowo relaksacyjnie spędzam!

Wow, nie patrzyłam od kilku dni na listę... Chłopaki jednak górą , choć tak długo dziewczyny prowadziły. I tylko jedna niespodzianka!
pozytywna, jak to było u Ciebie? Kto to chciał wiedzieć, a kto nie? Mówiłaś, że Ty wiesz, ale nikomu nie mówisz? Czyli wyprawkę przygotowujesz neutralną?
Stary 2018-03-19, 13:25   #3204
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
To masz taki bezpieczny margines błędu w obie strony To którą tą datę masz wpisaną w kartę - 3.07 tak jak u nas na liście? To mamy oficjalnie ten sam termin

A co to nasza rozmowa tak wygoniła wszystkich z wątku?
A ja akurat dziś drzemkę Lidki typowo relaksacyjnie spędzam!

Wow, nie patrzyłam od kilku dni na listę... Chłopaki jednak górą , choć tak długo dziewczyny prowadziły. I tylko jedna niespodzianka!
pozytywna, jak to było u Ciebie? Kto to chciał wiedzieć, a kto nie? Mówiłaś, że Ty wiesz, ale nikomu nie mówisz? Czyli wyprawkę przygotowujesz neutralną?
no właśnie nie,wpisał termin z usg z drugiej wizyty (08.07),gdy karte zakładaliśmy,a reszte mam na 3 lipca a nawet 2.
Blanka też tylko tydz różnicy.

Nie wiem,może robię problem z niczego,ale mnie to jakoś martwi

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-19 o 13:26
Stary 2018-03-19, 13:25   #3205
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U mnie mała wychodzi starasza o tydzień..
I patrzymy na termin z usg I tym.

No ale u mnie to tylko tydzień.

W karcie ciąży mam wpisany termin z usg.

Stary 2018-03-19, 13:32   #3206
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Pola,folinka u mnie z synkiem było tak,że z Om wyszedł termin na 04.06, po usg połówkowym u innego lekarza po rozmiarach dziecka wyszedł termin na 23.05 ale lekarz oszacował po swojemu na 26.05 i ta data była wpisana jako druga do karty ciąży. Miesiąc przed porodem pojechałam na IP bo spadłam ze schodów i już wtedy lekarz miał zagwostkę, w którym tygodniu jestem,bo miałam taką dużą różnicę między terminem z om a z usg. Potem przy porodzie znowu zastanawiali się, czy urodziłam dziecko w 40 tygodniu czy we wcześniejszym i krzywili się bardzo na tę datę z usg. Sama nie wiem czy Mateusz urodził się o czasie czy za wcześnie, ale mam wpisane że w 40tygodniu, a on sam ważył 3800g, więc już był spory. Z drugiej strony robiłam testy owulacyjne i mniej więcej mogłam oszacować kiedy doszło do poczęcia, więc data z om wydawalaby się bardziej realna.
Teraz w tej ciąży nie mam takiego problemu,bo chodzę do przychodni przy szpitalu i tu lekarz kompletnie nie patrzy na wymiary z usg.

O widzisz, tak jak piszesz chyba u Ciebie standardowym trybem om była bardziej wiarygodna, więcej argumentów za tym, a w dodatku solidna waga Mateuszka A to usg tylko namieszało... Może błędem było to, że lekarz wziął tp z usg tak późno

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
no właśnie nie,wpisał termin z usg z drugiej wizyty (08.07),gdy karte zakładaliśmy,a reszte mam na 3 lipca a nawet 2.
Blanka też tylko tydz różnicy.

Nie wiem,może robię problem z niczego,ale mnie to jakoś martwi
To daje powiedzmy 5 dni różnicy. To przecież wcale nie tak dużo. Nie martw się Jak to tak? Ty, pocieszycielka nasza we wszelakich problemach?
To w gruncie rzeczy naprawdę teraz nie masz co o tym myśleć. Możesz dopiero zacząć tak po 8-10.07 jeśli byś do tego czasu nie urodziła i by się zaczęły dyskusje kiedy wywoływać.
Stary 2018-03-19, 13:39   #3207
Radena
Zadomowienie

U nas z tym wcześniactwem Młodej znów był problem, bo niby urodziła się 5 tygodni za wcześnie, ale ważyła 2,62 kg, a wcześniaki niby tylko do 2,5 kg:P Ale w końcu ją zakwalifikowali przez problemy z napięciem mięśniowym, no i ta data chyba była decydująca
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 13:41   #3208
pola25
Zakorzenienie

Folinko dziękuję. Tylko nie chce przenosić,te upały mnie przerażają,a z Dawidem było mi tak ciężko,ból przy chodzeniu,było mi gorąco-okno rozszczelnione przy -20,-30.

Z innej beczki,w staniki się nie mieszczę,pora zamówić!
Stary 2018-03-19, 13:41   #3209
folinka
Zadomowienie

A tak w temacie tych gondol jeszcze... Ja zdecydowanie jestem za gondolą, choć jedynie brakło mi konkretnych argumentów. Myślałam też, asiaczek, i miałam pisać o tych pasach, że będą się majtać i przeszkadzać, ale pomyślałam, że przecież można je wyjąć (zwykle się ja jakoś do prania demontuje), ale masz absolutną rację, że taki 3-4 miesięczniak może się kręcić i bezpieczniej dla niego będzie w gondoli, bo w takiej spacerówce trzeba by już w tym wieku zapinać, a po co mu już ograniczać swobodę ruchów.
Stary 2018-03-19, 13:42   #3210
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U nas z tym wcześniactwem Młodej znów był problem, bo niby urodziła się 5 tygodni za wcześnie, ale ważyła 2,62 kg, a wcześniaki niby tylko do 2,5 kg:P Ale w końcu ją zakwalifikowali przez problemy z napięciem mięśniowym, no i ta data chyba była decydująca
no właśnie o to mi chodzi!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości