Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-19, 15:00   #3121
Jasmin_89
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Jasmin, tardyferon jest na receptę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ohh nie to będę musiała czekać do maja, chociaż zapytam się położnej może mają te tabletki tutaj. Tylko nie wiem czy by mi wypisała bo już dostałam recepte od niej na jakieś tabletki na żelazo ale jeszcze nie odebrałam.
Dziewczyny które brały tardyferon, czy jest znaczna poprawa żelaza? U mnie wyszło 10,26 a norma zaczyna się od 12.
Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Mart_Ko miałam robione prenatalne usg i test Pappa. Wyszło bardzo wysokie ryzyko.w środę czeka mnie amniopunkcja. To tak w skrócie.

Z testy Pappa wyszło Ci wysokie ryzyko czy z usg prenatalnego? Ja ostatnio miałam pobieraną krew na sprawdzenie czy grozi mojemu dziecku trysomia 21 i czekam na wyniki. Babeczka od usg powiedziała że nawet jeśli wyjdzie niskie ryzyko to nie ma pewności że dziecko urodzi się bez tej wady.
Jasmin_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 15:01   #3122
Mart_Ko
Raczkowanie

Cytat:
Mart_Ko miałam robione prenatalne usg i test Pappa. Wyszło bardzo wysokie ryzyko.w środę czeka mnie amniopunkcja. To tak w skrócie.

A zapytam czy nie lepiej to Nifty zrobić ?
Mart_Ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 15:02   #3123
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasmin_89 Pokaż wiadomość
Ohh nie to będę musiała czekać do maja, chociaż zapytam się położnej może mają te tabletki tutaj. Tylko nie wiem czy by mi wypisała bo już dostałam recepte od niej na jakieś tabletki na żelazo ale jeszcze nie odebrałam.
Dziewczyny które brały tardyferon, czy jest znaczna poprawa żelaza? U mnie wyszło 10,26 a norma zaczyna się od 12.

Z testy Pappa wyszło Ci wysokie ryzyko czy z usg prenatalnego? Ja ostatnio miałam pobieraną krew na sprawdzenie czy grozi mojemu dziecku trysomia 21 i czekam na wyniki. Babeczka od usg powiedziała że nawet jeśli wyjdzie niskie ryzyko to nie ma pewności że dziecko urodzi się bez tej wady.
A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza by tylko wypisał receptę? Ja będę szła robić badania krwi i dam znać czy jest poprawa po lekach

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 15:08   #3124
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
A nie możesz zadzwonić do swojego lekarza by tylko wypisał receptę? Ja będę szła robić badania krwi i dam znać czy jest poprawa po lekach

Ja mieszkam w UK i nie mam swojego lekarza w Polsce, chociaż idę do tego samego co robił mi drugie usg to zapytam się czy wypisze mi te tabletki ale to dopiero w maju.
Kochana a kiedy idziesz na badania? Też miałaś słabe żelazo? Ja tak się staram żeby podnieść i nic, strasznie mnie to martwi.
Stary 2018-03-19, 15:13   #3125
Sarahxoxo
Zadomowienie

czesc dziewczyny.

ja juz sie dobrze czuje, z uplywem 13 tygodnia wiekszosc dolegliwosci minela i w sumie wymiotowalam od tego czasu tylko 2 razy i to bylo na skutek malo plynnej jazdy samochodem mojego TZ

mam nadzieje, ze u was tez juz lepiej/dobrze.

ktoras z was zna juz plec? ja jeszcze nie, dopiero za dwa tygodnie mam wizyte u gina.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 15:13   #3126
pajka03
Zakorzenienie

Ja odkąd pamiętam miałam słabe żelazo, lekarka mi przepisała w ciąży, ale po poronieniu biorę je nadal. Jutro chce się zarejestrować do rodzinnego by dała mi skierowanie 😊 a probowalas naturalnymi sposobami?

Stary 2018-03-19, 15:28   #3127
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:

Z pappa 1:17 dla ZD i >:20000 dla reszty. Z usg NT 1,8 , kosc nosowa nie do oceny bo dzidzius odwracal sie nie w ta strone co lekarz by chciał, przeplyw do zastawki trojdzielnej nieprawdilowy- zarowno lekarz jak i moja gin mowili ze to niewielka wada, ale trzeba zaznaczyc - fala wsteczna.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
A zapytam czy nie lepiej to Nifty zrobić ?
w moi przypadku to bez sensu trochę, bo troche za pozno dostalam wynik z Pappa. Gdyby sie okazalo ze NIFTY wyszłło niekorzystnie dla mnie to musialabym robic amniopunkcję, a to juz za pozno by bylo..:/
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 15:48   #3128
Mart_Ko
Raczkowanie

Cytat:
Z pappa 1:17 dla ZD i >:20000 dla reszty. Z usg NT 1,8 , kosc nosowa nie do oceny bo dzidzius odwracal sie nie w ta strone co lekarz by chciał, przeplyw do zastawki trojdzielnej nieprawdilowy- zarowno lekarz jak i moja gin mowili ze to niewielka wada, ale trzeba zaznaczyc - fala wsteczna.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

w moi przypadku to bez sensu trochę, bo troche za pozno dostalam wynik z Pappa. Gdyby sie okazalo ze NIFTY wyszłło niekorzystnie dla mnie to musialabym robic amniopunkcję, a to juz za pozno by bylo..:/
Rozumiem... to tym bardziej trzymam kciuki żeby tym razem wyniki wyszły dobrze. W tym wszystkim najgorszy jest fakt, że te badania nigdy nie dają odpowiedzi tylko prawdopodobieństwo, więc i tak do końca możemy liczyć tylko na łaskawy los...

Ja się bardzo boję tych genetycznych w pierwszych tyg ciąży miałam trzy rentgeny przez wypadek samochodowy, nie wiedząc o ciąży. Dwa tyg. temu tomografię głowy i wiem, że jest zawsze ryzyko dla dziecka ale lekarze byli jednoznaczni, że to konieczność żeby zrobić, mój mąż też nalegał, że najważniejsze żebym najpierw ja przeżyła, a teraz się mega stresuję jaki to będzie miało wpływ i mam wyrzuty sumienia że może nie powinnam była się zgadzać...
Mart_Ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 16:44   #3129
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Iwona to dzisiaj poswietujesz

ja wlasnie zaczynna przygotowania do zabiegu.

bede razem z wami wyczekiwac w stresie piątku bo są szanse, że już wtedy dostanę telefon co z dzidziusiem... w piatek albo w poniedzialek. Robimy przyspieszenie -FISH - zeby tyle tyg. nie czekac.
Kciuki

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.

ja juz sie dobrze czuje, z uplywem 13 tygodnia wiekszosc dolegliwosci minela i w sumie wymiotowalam od tego czasu tylko 2 razy i to bylo na skutek malo plynnej jazdy samochodem mojego TZ

ktoras z was zna juz plec? ja jeszcze nie, dopiero za dwa tygodnie mam wizyte u gina.
Ja nie znam. Może dowiem się w końcu 05.04,wtedy mam wizytę

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Odebrałam dziś wyniki pappa, wszystkie trisomnie 1:20000 więc to mnie trochę uspokoiło

Stary 2018-03-19, 16:55   #3130
anais_nin
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, dziś byłam na wizycie, wychodzi 16t4d, maluszek podgonił trochę i dziś mi lekarka podała termin na 30 sierpień zdjęcie śmieszne w 3d ale te najładniej wygląda tak sie maluszek ruszał no i moje drogie będzie chłopak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180319_174437.jpg (204,6 KB, 54 załadowań)

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 17:22   #3131
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez anais_nin Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, dziś byłam na wizycie, wychodzi 16t4d, maluszek podgonił trochę i dziś mi lekarka podała termin na 30 sierpień zdjęcie śmieszne w 3d ale te najładniej wygląda tak sie maluszek ruszał no i moje drogie będzie chłopak

Super, gratuluję U mnie wg tego wczorajszego usg dzisiaj już 17t0d, ale ten czas leci. Widzę, że twoje maleństwo tak samo ruchliwe jak moje

Edit: 18. tydzień to już chyba 5. miesiąc, prawda? O rety...

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3

Edytowane przez gilmoregirl92
Czas edycji: 2018-03-19 o 17:24
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-19, 18:47   #3132
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 20:19   #3133
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Tak, pomaga, ale warto tez brac wit. C albo produkty w nia bogate bo podobno sie lepiej wchlania. Ogolnie warto zwrocic uwage na diete, bo to tez ma znaczenie, a z pozywienia najlepiej przyswajamy.

Cytat:
czesc dziewczyny.

Witaj po chwili nieobecnosci! mam nadzieje, ze w koncu Ci sie polepszylo samopoczucie juz na dobre! odezwe sie w pw, o dopisanie do listy

A plec na 80% podana na UG, ale slyszalam rozne historie, ze potem na innych usg i na polowkowym sie jeszcze znowu odmienia zdanie lekarzy wiec nie chce sie tak definitywnie nastawiac

Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
Ja się bardzo boję tych genetycznych w pierwszych tyg ciąży miałam trzy rentgeny przez wypadek samochodowy, nie wiedząc o ciąży. Dwa tyg. temu tomografię głowy i wiem, że jest zawsze ryzyko dla dziecka ale lekarze byli jednoznaczni, że to konieczność żeby zrobić, mój mąż też nalegał, że najważniejsze żebym najpierw ja przeżyła, a teraz się mega stresuję jaki to będzie miało wpływ i mam wyrzuty sumienia że może nie powinnam była się zgadzać...
Spokojnie, lekarze wiedza co robia, czasem po prostu trzeba im zaufac dla naszego dobra... a na samym poczatku ciazy to czynniki zewnetrzne nie maja takiego znaczenia, bo to zbyt wczesny etap. Bedziemy trzymac kciuki za badanie, a Ty badz dobrej mysli!

Cytat:
Ale fajne w 3D! noo widze, ze wiele dzieciaczkow wg usg przyspiesza z terminami, ciekawe jak to bedzie juz w okolicach porodowki ;D

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;82291461]Treść usunięta[/QUOTE]

Ja tak samo! Od kwietnia!

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-19, 20:55   #3134
Jasmin_89
Raczkowanie

Cytat:
Ja odkąd pamiętam miałam słabe żelazo, lekarka mi przepisała w ciąży, ale po poronieniu biorę je nadal. Jutro chce się zarejestrować do rodzinnego by dała mi skierowanie 😊 a probowalas naturalnymi sposobami?

Bardzo mi przykro z powodu straty to była Twoja pierwsza ciąża? Ja kilka lat temu robiłam morfologie i już nie pamiętam czy od zawsze miałam problem z żelazem czy dopiero teraz się zaczęły. Tak, tak próbowałam naturalnymi sposobami razem ze wspomagaczami w postaci witaminy C co zwiększa wielokrotnie wchłanianie żelaza i nic.
Cytat:
Z pappa 1:17 dla ZD i >:20000 dla reszty. Z usg NT 1,8 , kosc nosowa nie do oceny bo dzidzius odwracal sie nie w ta strone co lekarz by chciał, przeplyw do zastawki trojdzielnej nieprawdilowy- zarowno lekarz jak i moja gin mowili ze to niewielka wada, ale trzeba zaznaczyc - fala wsteczna
Ojj to faktycznie wyszło Tobie ryzyko, ale nie ma co się nastawiać negatywnie(choć sama bym miała czarne myśli i się zamartwiała). To teraz aminopunkcja i echo serca, kiedy robisz? Będę trzymać kciuki za Ciebie i dziecko musi być dobrze.
Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Tak, pomaga, ale warto tez brac wit. C albo produkty w nia bogate bo podobno sie lepiej wchlania. Ogolnie warto zwrocic uwage na diete, bo to tez ma znaczenie, a z pozywienia najlepiej przyswajamy

Ja już na temat żelaza w warzywach i mięsie chyba wiem wszystko, czytałam różne artykuły po polsku i angielsku co z czym łączyć żeby wchłanianie żelaza było jeszcze lepsze tylko ja nie wiem czy mi to pomaga, na następnej wizycie u położnej spytam się jak żelazo mi wyszło czy choć trochę podskoczyło(to że w normie dalej nie jest wiem z listu). Będę brała te tabletki od niej a w maju przerzuce się na tardyferon.
Anais gratuluje chłopca to Twoje pierwsze dziecko? Ja też w 10t miałam 3 i 4D robione i wtedy właśnie usłyszałam pierwszy raz bicie serduszka aż się popłakałam. U mnie ze środowego usg też ciąża wyszła starsza i obliczyła mi termin na 28 sierpnia(ja z 1wszego usg termin na 31sierpień, drugie usg na 30sierpień, u położnej na 29 sierpien i z tego ostatniego usg na 28 sierpień i tego się trzymam).
Stary 2018-03-19, 21:04   #3135
viva91
na przekór do celu

To jak Pajka się odezwała to i ja dam znać, że Was podczytuję
Na początku nie byłam w stanie, ale po kilku dniach zaczęło mi brakować tej atmosfery czekania na wizyty, więc czekam razem z Wami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-19, 21:12   #3136
pajka03
Zakorzenienie

Jasmin, tak to była moja 1 ciąża. Bylam wrzesniowka

Stary 2018-03-19, 21:26   #3137
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Jasmin echo serca z usg polowkowym 16 kwietnia czyli 20tc.

Tak bym chciała dostać dobra wiadomosc(

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 05:21   #3138
ciemnowlosa
Rozeznanie

Dziewczyny długo mnie tu nie było, muszę nadrobić zaległości, 3mam mocno kciuki za dobre wyniki waszych maleństw, wiem jak to jest kiedy człowiek jest w niepewności... Ja miałam ostatnio bardzo silne bole brzucha i bałam się że to coś ala skurcze, na szczęście wczoraj okazało się że z dzidzia wszystko ok, ale mój organizm wypłukał się z magnezu... No i będzie dziewczynka
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 05:48   #3139
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
To jak Pajka się odezwała to i ja dam znać, że Was podczytuję
Na początku nie byłam w stanie, ale po kilku dniach zaczęło mi brakować tej atmosfery czekania na wizyty, więc czekam razem z Wami
Miło, że piszesz

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny długo mnie tu nie było, muszę nadrobić zaległości, 3mam mocno kciuki za dobre wyniki waszych maleństw, wiem jak to jest kiedy człowiek jest w niepewności... Ja miałam ostatnio bardzo silne bole brzucha i bałam się że to coś ala skurcze, na szczęście wczoraj okazało się że z dzidzia wszystko ok, ale mój organizm wypłukał się z magnezu... No i będzie dziewczynka
Gratki dziewczynki!!

Stary 2018-03-20, 06:34   #3140
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja nie znam. Może dowiem się w końcu 05.04,wtedy mam wizytę
Ooo to moze dowiemy sie w podobnym czasie. Juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Gratulacje chlopca

Cytat:
Witaj po chwili nieobecnosci! mam nadzieje, ze w koncu Ci sie polepszylo samopoczucie juz na dobre! odezwe sie w pw, o dopisanie do listy
Dzieki juz Cie dodalam

Cytat:
A plec na 80% podana na UG, ale slyszalam rozne historie, ze potem na innych usg i na polowkowym sie jeszcze znowu odmienia zdanie lekarzy wiec nie chce sie tak definitywnie nastawiac
Dobre podejscie

Cytat:
ooooohh Gratulacje dziewczynki!!!!
Ja po cichu tez marze o dziewczynce, ale mam przeczucie, ze bedzie chlopiec (moze tez dlatego, ze wszyscy wokolo mi to wmawiaja, bo podobno swietnie wygladam i takie bzdety), wiec zobaczymy. Nie nastawiam sie, bo wiadomo, ze najwazniejsze, zeby zdrowe

Stary 2018-03-20, 06:42   #3141
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:

ooooohh Gratulacje dziewczynki!!!!
Ja po cichu tez marze o dziewczynce, ale mam przeczucie, ze bedzie chlopiec (moze tez dlatego, ze wszyscy wokolo mi to wmawiaja, bo podobno swietnie wygladam i takie bzdety), wiec zobaczymy. Nie nastawiam sie, bo wiadomo, ze najwazniejsze, zeby zdrowe
Mamy tę samą sytuację

Ja idę 3 kwietnia to może się też czegoś dowiemy będę w 16 tyg ostatnio maluch pięknie zapozowal, ale jeszcze nie udało się stwierdzić kto to

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 06:51   #3142
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Ja się tak już nastawiłam na chłopaka po prenatalnych, że ostatnio zgłupiałam jak się dowiedziałam, że teraz raczej wygląda to na dziewczynkę Zatkało mnie i nie wiedziałam co powiedzieć heh. Liczę ogromnie na to, że za 2 tygodnie już się dowiem na 100%.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 06:55   #3143
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Mamy tę samą sytuację

Ja idę 3 kwietnia to może się też czegoś dowiemy będę w 16 tyg ostatnio maluch pięknie zapozowal, ale jeszcze nie udało się stwierdzić kto to

A jaki masz TP? ja 05.04 na wizycie będę chyba w 17t1d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-20, 07:32   #3144
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny opuszczam Was. Nie będę ani wrześniówką, ani październikówką. Jutro szpital.

Bardzo mocno trzymam za Was kciuki, żebym była ostatnią, która stąd odchodzi
O matko boska wlasnie to doczytalam tak bardzo mi przykro kochana trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam tez prenatalne. Oczywiscie z racji wieku wyszly mi prawdopodobienstwa trisomni jakies okropne, np zespol Dwona 1:350, ale juz po badaniach usg na których wszystko bylos super - pomiarowo idealnie, przeziernosc karkowa 1,4, kosc nosowa obecna, serduszko w porzadku- skorygowane prawdopodobienstwo podskoczylo juz do 1:847. Czekam jeszcze na wynik z Pappy, ale sie nie nastawiam, bo to tylko statystyka, wiec znow z racji wieku pewnie im skorygują na 300..
Nie przejmuj sie tym za bardzo, poniewaz mi po pierwszych wyszlo 1:800, a nagle po drugich 1:1200... wiec wydaje mi sie, ze oni najpierw dosyc mocno sie sugeruja wiekiem.

Cytat:
Dziewczyny. Ja już po wizycie. Serce już nie ma serca. Ginka uznała zarodek za obumarly. Dla pewności kazała zrobić betę dwa razy a w poniedziałek iść na łyżeczkowanie. Nigdy nie czułam takiego bólu i poczucia straty. Nie umiem powiedzieć słowami co czuję. Ból po prostu ból i rozpacz.
przepraszam dopiero teraz doczytalam tak strasznie mi przykro nie da sie tego wyrazic slowami

Cytat:
Mam nadzieję, że już niedługo przyjdę z dobrą nowiną
Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Mamy tę samą sytuację

Ja juz jestem tak ciekawa, co bedzie
teraz tylko sie boje, zeby wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Ja się tak już nastawiłam na chłopaka po prenatalnych, że ostatnio zgłupiałam jak się dowiedziałam, że teraz raczej wygląda to na dziewczynkę Zatkało mnie i nie wiedziałam co powiedzieć heh. Liczę ogromnie na to, że za 2 tygodnie już się dowiem na 100%.
Ja to sie najpierw zapytam moja gin czy jest pewna plci. Jak mi powie, ze nie, to jej powiem, zeby nie mowila, bo jak ja sie nastawie to mi potem bedzie przykro, wiec wole nie wiedziec, jak nie ma pewnosci.

A w ogole to chyba nie pisalam, ale moja przyjaciolka urodzila 6 lat temu i przez cala ciaze mial byc chlopak, a przy porodzie nagle wyszla dziewczynka. Na szczescie ciuszki byly niebieskie i brazowe, a nie rozowe, wiec dalo sie je wykorzystac, ale szok jej, moj, jej meza i innych nie do opisania.

Stary 2018-03-20, 07:59   #3145
anais_nin
Raczkowanie

Jasmin - dziękuję tak to moje pierwsze dzieciątko, porównałam wymiary z aplikacją i bobas jest dużo większy niż przypuszczalnie mógłby mieć stąd ten duży przeskok może będziemy w tym samym czasie na porodówce a co najśmieszniejsze mam wesele brata 18 sierpnia i zobaczymy co to będzie

Viva i Pajka - cieszę się że z nami jesteście

Ciemnowlosa - gratulacje dziewczynki

Sarahxoxo - dlatego ja kupuję ciuszki które będą neutralne, żeby pasowały w razie co dla chłopca i dla dziewczynki

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 08:02   #3146
Iwona 25
Zakorzenienie

ja jak na usg nie zobaczę giganta sisiora, to będę wiedzieć,że dziewczynka
bo nie wiadomo jakie farfocle to może być wagina
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 08:14   #3147
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Hej ja tez biore magnez, bole ktore mam praktycznie od poczatku zelzaly ale nadal sie pojawiaja :/ wiec nie wiem jaka przyczyna, mam nadzieje, ze u Ciebie pobolewanie odejdzie w zapomnienie
Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość

No wlasnie dlatego nie wiem, czy nawet jak lekarz mowi, ze jest na 100% pewien to mozna tak sie nastawiac, ale chyba jednak im pozniejszy etap ciazy tym to prawdopodobienstwo pomylki mniejsze (?)

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 08:46   #3148
Iwona 25
Zakorzenienie

wiecie życzę sobie i Wam, aby nasze porody były piękne
ja uwieczniłam w mózgu, w pamięci jak rodzi się mój maluch, a chwilę potem płacze i uspokaja mi się dopiero jak coś zaczynam do niego mówić- poznał mnie po GŁOSIE dopiero leżał na mnie jak żaba
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 08:47   #3149
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
A jaki masz TP? ja 05.04 na wizycie będę chyba w 17t1d

Wg OM na 25 września 😊 z usg okropnie skacze z 1 października na 20 września

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 09:17   #3150
drocia
Zakorzenienie

Fajnie, ze już powoli wszystkim przechodzi źle samopoczucie to może i zaraz wątek na bierze życia w tematach wyprawkowych... Ja to totalnie zielona jestem, ale mam plan żeby chociaz w tym tygodniu zrobić listę a potem tylko ewentualnie ja modyfikować

Widzialyscie ofertę lidla na czwartek? przyznam, ze kolorystycznie zupełnie nie moja bajka nawet jeżeli to ma być jako unisex. Ale niemniej postanowiła cos upolować, tylko nie wiem od jakiego rozmiaru brać - 58 czy 62?

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości