![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 14
Nadrobię wieczorkiem. Jadę dziś drugi dzien do robo. Póki co jest suoerkowo. Oni pierwszy raz widzieli kogoś kto tak cieszy się z ubikacji, kuchni (a już zmywarka i ekspress do kawy jest dla mnie szczytem marzeń), i tego ze można kubek z kawa trzymać na biurku a nawet zabrać bułkę za biurkiem
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Szaro i ponuro za oknem... Spróbuję zaraz przetransferowac śpiącego syna z rąk do łóżeczka i może zjem ciepłe śniadanie, w końcu dostałam w Nd naleśniki od mamy 😋 Korzystam z tego spokoju z dzieckiem póki mogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
Bry
U mnie dziś też jakiś kiepski nastrój, czuje się przemęczona...tz cały weekend chory był, dziś dopiero do pracy pojechał i mam zawalone mieszkanie, nazbierało mi się szyciowych zamówień, sama przez 4 dni ogarnialam wszystkie spacery z psem. Wiem narzekam, codzienność większości pewnie wygląda gorzej ale potrzebuje odpocząć a nie mam kiedy Bazgram z telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Asiaczek piękna kuchnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszystkim udziela się "średni " nastrój.
A już było tak fajnie, wiosennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci powinny działać na przycisk albo baterie ![]() U nas sypie śnieg, korki straszne. Jechaliśmy dwa razy dłużej niż zwykle o tej porze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | |
... choć nie Westwood
|
I znów śnieg
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Konto usunięte
|
ja też!
Cytat:
![]() Ja wsuwam moje dyniowe gofry na śniadanie. Wczoraj napiekłam, dzisiaj pół dnia będę jeść! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Ah i Królewna jeśli Ty tu medyczne nazwy rzucasz co Ci jest to Twojego tz należy porządnie ustawić bo jego teksty że przytyłas są tak bardzo nie na miejscu. Powinien Cię wspierać. Mówić że nie. Kochanie. Nie. wsyztsko cudnie. Jesteś piękna kobieta w ciąży. Tak sovie to wyobrażałem itd... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też bardzo kiepsko spałam. Wczoraj kolejną awantura z tż. Jest teraz tak prawie codziennie. Złości się o wszystko. Wczoraj o to że przyszlam do niego do sypialni A nie pobiegłem od razu robić obiadu. Potem i pytanie ktoś było w przedpokoju (całe 2 min leżalo bo postawiłam i poszłam robić obiad). Wyzwiska i epitety w moja stronę w takich sytuacjach to norma. Wdziera mnie nawet chciał wypchać z kuchni - pierwszy raz... Cały czas kłócimy się o ten wyjazd. San chciał z znajomymi. W domu się złości że nie ustalone jak się z nimi widzieliśmy i chciałam ustalić co i jak to mnie wysmial. Zalatwilam transfer i było ok sam się cieszył..a wieczorem? Że chyba nie myślę że brawa mi się naleza że coś zrobiłam bo na c**j jestem, właśnie po to aby to robić.... Chyba szukam mieszkania.... On uważa że to tylko moja wina (Nie mówię jak zaczyna krzyczeć to i ja krzyczę bo dlaczego mam być ofiarą) i tylko moja. On jest idealny. Ochlonelam i poszukam do niego po 2h i zaczynam że chleb z zamrażarki żeby miał (wielki pan nawet nie sprawdzi czy na chleb na nasteonu dzień) i próbuje delikatnie że chyba musimy nad tym popracowac że postarać się itp że nie możemy tak się kłócić... pytam damy radę A on że dacie ty i kot... No on jest cudowny to ja jestem idiotka, nienormalna, imbecylem i dużo innych... tylko ja ![]() Znów leżę i płacze.. mam na prawdę dość. Kocham go nad życie Ale on mnie chyba nie, bhp jak można tak traktować osobę która się kocha. Nie cytujcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Konto usunięte
|
Ja zgadzam się z sQ, trzeba się wszystko przygotować. 6 tyg ćwiczyć nie można, dziecko też wiadomo jedno ładnie śpi a drugie kicha a odpukać przyjdą kolki czy coś innego to dopiero Meksyk. U mnie młody mało spał, kolki miał i czasami ciężki było mieć świeże włosy czy zjeść ciepłe jedzenie. Oczywiście tego nie życzę ale różnie było. A co jeśli wyskoczą rozstępy? Różnie to bywa, u mnie pojawiły się kilka dni po porodzie. Ogólnie czas po porodzie jest ciężki a mając takie nastawienie podejrzewam, że jest jeszcze ciężej to wszystko znieść.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Moderator
|
Kurde Justus, on tak zawsze miał czy teraz ostatnio dopiero?
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienił się w ciągu ostatniego pol roku.. I to bardzo. Wcześniej były jakieś kłótnie Ale nie wyzwiska i nie w takiej częstotliwości... Jestem załamana... Według mnie prezent psycholog ale przecież według niego to moja wina... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Moderator
|
A posypało mu się coś ostatnio? Tzn praca, znajomi?
Absolutnie go nie chcę bronić, ale aż trudno uwierzyć że nagle mu się odmieniło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4667 |
Zakorzenienie
|
Justuus, nie wiem co Ci powiedzieć. To jest takie smutne
![]() Królewna, ja Ci jeszcze powiem na moim przykładzie gdzie Asia była ogromnie wymagającym noworodkiem, wisiala na piersi non stop (a z tego co wiem chcesz kp). Szczerze, ja miałam problem znaleźć czas na prysznic 3x w ciągu dnia, jeść już sobie nie dawalam rady zrobić no chyba że przy akompaniamencie zanoszacego się dziecka a o gotowaniu obiadów czy sprzątaniu to mogłam zapomnieć. Wszystko ogarniał M. po pracy a codziennie rano przygotowywal mi kanapki na cały dzień bo inaczej nic bym nie jadła. Ja nie mówię, że u Ciebie musi tak być ale przy Twoim perfekcjonizmie i nerwicy to będzie ogromnie trudne do przeżycia jak nie będziesz mogła posprzątać czy zrobić serii ćwiczeń... u nas to trwało na pewno 2 miesiące jak nie dluzej. Dopiero jak zaczęła trochę interesować się zabawkami to mogłam ją włożyć do łóżeczka czy lezaczka, włączyć karuzele i coś na szybko zrobić ale nigdy nie wiedziałam czy mam 5 minut czy 15. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Justuss ja nie wiem ...Ja jestem w gorącej wodzie kapana i nie dałabym się obrażać.
Na pewno w takiej sytuacji wygarnelabym co o nim myślę i na pewno to nie ja szlabym po zgodę i w tyłku bym miała czy ma chleb na jutro. Ale mówię ja to ja nie wiem czy to dobrze w każdym razie nie dałabym się tak traktować. Jesteś fajna babka ! Nie daj się jemu! Cytat:
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Szczerze?
On mi od jakiegoś czasu prawie nic nie mówi. Na wszystko narzeka. Na pracę w dobrej firmie ale umowa tylko do 1 maja więc może to teraz. Był taki etap w grudniu też przed zakończeniem umowy. Potem było chwilę spokoju i myślałam że super że mnie przeszło. I się cieszyła że zmienił się Ale jest bardziej podobny do starego tz. Ogólnie od jakiegoś czasu zachowuje się jakbym wszystko musiała ja robić. Pracuje skoro bo po 12 h w pon wt i środę Czwartek 8 i piątek wolne. Ale siada na sofie z komórką i koniec. Mogę do niego mówić itp nawet mnie nie słucha.. I jeszcze pretensje że mu przeszkadzam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Justuss brak mi słów. Musicie to jakoś przerobić, właśnie wizyta u psychologa, bo tak nie może być. Takie traktowanie to już bardzo duża agresja, a co jeśli za chwile bedzie jeszcze gorzej
![]() Królewna zgadzam się z dziewczynami musisz popracować nad myśleniem. Ciąża to czas radości, oczekiwania, a nie skupiania sie czy dobrze wycwiczylam posladki. Jasiek też jest wymagającym dzieckiem, były dni, że ja nie wstawalam z kanapy dopóki mąż z pracy nie wrócił, bo non stop karmilam i tulalam. Owszem posiadanie dziecka jest cudowne, taki mały czlowieczek, te nowe umiejetnosci, bezwarunkowa milosc, ale czasami jest ciezko. Czasami kladziesz sie zeby uspic dziecko i zasypiasz o 20 ze zmeczenia, odpuszczasz mycie wlosow zeby chociaż chwile dluzej pospac. Dziecko bardzo dużo weryfikuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie że za każdym razem gdy Nam piszesz że Tz "ma problemy w pracy" tak jak teraz kończy się jemu umowa to Ty stajesz się kozlem ofiarnym.
#4672 | |
Moderator
|
Cytat:
Chociaż sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Jedno co wiem na pewno to nie pozwoliłabym się poniżać i wyzywać. Z jednej strony może faktycznie należałoby się spakować i pokazać, że nie jesteś dziewczynką do bicia, z drugiej to takie trochę uciekanie od problemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja wcześniej jak czasem o cos się złościł to nic nie mowilam albo delikatnie coś mówiłam. Ale teraz niestety też podnoszę głos ![]() Ile raz u mu już wykrzyczałam że zachowuje się jakby mnie nie kochał i nie szanował i traktuje jak sprzataczke i kucharke... że sobie nie życzę takiego zachowania. Że ma mnie nie obrażać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz możliwość np przespać się ze 2-3 noce u jakiś przyjaciół? Tak, żeby miał możliwość zatesknic, przemyślec, zrozumieć. Tylko ja ze swoim charakterem to bym jasno postawiła sytuacje ze to on jest winny zaistnialej sytuacji i djesz mu czas do namysłu. Radykalne, ale ja srednio widze inne rozwiązanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja dodam że to nie koniecznie tylko newborna! Ja teraz mam okres kiedy Em wstaje 5-6 rano .Jest dzieckiem które sama się się sobą nie zajmie A nawet jak zajmie to potrzebuje i tak Mamy bo to wózek się złożył,to lalce czapka nie wchodzi ,a tak w ogóle to co Mama robi ? ,a to to ona pomoże. I tak od tej 6 rano powiedzmy do 19nastej wszystko robimy razem ! Wszysciutko! I często chcąc nie chcąc na jej warunkach. Do tego A to było chora A to zęby jej idą ciągiem ponad miesiąc.Jestem totalnie wykończona że jak wieczorem idzie spać to ja muszę ogarnąć chałupe A później padam na kanapę. Nie mam siły paznokci sobie zrobić. I dodam że jak w dzień idzie spać to zdarzyło mi się już 2 razy do niej przytulić bo mój organizm chyba po prostu potrzebuje snu. I to nie tak że się żale,ale takie są etapy macierzyństwa. To wspaniała przygoda ale wyczerpujaca jak zdobywanie szczytów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale o tego nie widzi. Do obcych nic nie powie wyzyje się na mnie... Ale nie mogę sobie na to pozwolić. A z drugiej strony boję się wyprowadzić. Jestem tylko na zastępstwo A jak mi się starczy kasy za jakiś czas? Zresztą jak się spakuje to już nigdy nie wrócę.. A kocham go. Tzn ta stara wersję... Chyba bym wolała żeby mnie uderzył wtedy byłoby łatwiej walizki byłyby już spakowane... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Justuus po tym że Cię wypchnal z kuchni nie czytałam dalej. Pakuj się i wyprowadz. W życiu nie dałabym sobie żeby facet użył przeciwko mnie siły. W życiu. Choćby świat mu się zawalił z pracą rodzina, cokolwiek...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Maciek nie jest zajmujący. Nie Miał kolek. Nie był chorowity. Ale ja musiałam robić nic. Macierzyństwo to służenia w sprawie "muszę". Z dzieckiem cały czas się coś musi. Na spacer iść teraz muszę iść bo później jedzenie. Teraz muszę jeść bo teraz śpi i co z tego że jest 12 ale do 17 spać nie będzie więc alvo teraz alvo wcale. I to nie dlatego że nie mogłam. Bo mogłam. Ale wolalam bawić się z własnym dzieckiem. Nie było dnia żebym nie zjadła bo dziecko. Były że jadłam na stojąco bo się z Jim bawiłam. Bo tulilam i robiłam sovie z nim 1000 zdjęć. Rodzic nie ma czasu tylko dlatego bo dziecko płacze. Rodzic nie ma czasu bo to dziecko jest. Bo nie chce przegapić 5minut jego życia. Ominąć 5 pocalunkow i nie siada do jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4678 |
Konto usunięte
|
Justus, musisz się szanować a przyzwalajac na to nie robisz tego. Jeśli się nie postawisz może być jeszcze gorzej. Ja mimo niepewne sytuacji zawodowej bym się wyprowadziła, jeśli mu zależy zacznie nad sobą pracować jeśli nie to czy jest sens tkwić w takim związku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
laski burza mozgow
![]() jakie kolory 2 razem daja trzeci? cos jak zielony to niebieski + zolty ![]() ![]()
#4680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czerwony i żółty chyba pomarańczowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201805091331 Czas edycji: 2018-03-20 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.