Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-20, 13:24   #3331
vilandravalo
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też są ułożone główka do góry? To już druga wizyta i gin zawsze to zaznacza, ale mówi że ma czas i miejsce itd, że wszystko ok. Jak to jest u Was?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U mnie też TŻ stwierdził, że mądre dziecko, co będzie do góry nogami na głowie leżało tyle miesięcy mnit nieco niepokoi, no ale jeszcze dużo czasu
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:30   #3332
kitosa
Zadomowienie

Ohoho to nam się się szykują śluby na wątku! Czekam na relacje, to już niebawem!
Ela, Patrycja gratuluję zdrowo rosnących maluszków!
Ja po raz kolejny wygrałam aukcję na allegro. Tym razem 37 ciuszków za 40 zł z przesyłką. Robicie łowy w Lidlu w czwartek? Ja się czaję na body i pajaca, może też kaftanik. Podobają mi się dresy dla mnie, może też wezmę.
Ja wiem, że macie dość słodkiego po tych glukozach, ale może się skusicie na kawałek mojego tortu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0438.jpg (83,9 KB, 48 załadowań)
Stary 2018-03-20, 13:30   #3333
norka93
Wtajemniczenie

Cześć moje Dziewuszki! Należy mi się za te wczorajsze nie odzywanie się, ale na usprawiedliwienie mam to, że wczoraj cały dzień byłam z mężem i starałam się skupiać na nim.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norciu, ale tak zupełnie bez gondoli ? To zarzucilas zagwostka !!! Ale ja raczej z tych gondolowatych, jakoś ciężko mi wyobrazic sobie takiego noworodka w rozlozonej spacerowce....nie umiem sobie tego zwizualizowac co nie oznacza, że to totalnie zły pomysl. Ja sie po prostu nie znam na tym jeszcze za dobrze....ale jednak pozostane przy gondoli
A bo ja zawsze coś palnę, Justynko. Ale spokojnie, już mi przeszło z tą spacerówką!
Cytat:
Norciu widze, że zastanawiasz się nad wózkiem tym co my. Mytraxa oglądałam w sklepie i jest to jeden z lżejszych, bodajże ma niecały 1kg więcej od Cybexa.
Podnosiłam go, ale nie było czuć tej różnicy.
Ja biorę pod uwagę jeszcze joie litetraxa 4air 2, bo ma ta budkę w środku ciemna, na czym mi chyba trochę zależy
Ten ma znowu siostra dla małej i też jest super.
Oprócz tego znalazłam dluuga gondole, jakby Ci bardzo zależało bardzo to w komplecie z litetraxem kosztuje mniej niż cybex
My raczej postawimy na zwykłą gondole i przesiądziemy do spacerówki zima Ale posyłam Ci link jakbyś chciała obejrzeć do litetraxa
https://ewozki.eu/pl/p/Joie-Litetrax...-zestawie/3096

I tej większej pasującej do niego gondoli

https://ewozki.eu/pl/p/Joie-Ramble-X...2C-Mytrax/3079
Eluś, ogromnie dziękuję za ten link do gondoli, właśnie nie mogłam tego znaleźć, a wiem, że już wcześniej podawałaś! Ja to wolałabym kupić Mytraxa, bo czytałam opinię i ma chyba ciut lepsze niż Litetrax odnośnie spacerówki. A pamiętasz jak z wysokością gondoli? Była raczej nisko czy wyżej?
Nu i gratuluję Eluś - 1,5 godziny wizyta?! Łał, pewnie zleciało ekspresem? Super, że wszystko jest w porządku! A wagą małego się nie przejmuj, tak jak ja mam się nie przejmować, że mała jest większa troszkę, chociaż ja dalej myślę, że on będzie po prostu długa, a nie duża. Co z moczem jest nie tak
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dzisiaj mam 24+0 wg aplikacji, no więc zaczynam 25 tydzień
Kropko! I jeszcze ---> !
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Norka już zaakceptowałam Twoje zaproszenie ale jesteś śliczna fajnie będzie Was zobaczyć na facebooku
Emilko, tutaj się z Tobą nie zgodzę, bo jak zobaczyłam twoje zdjęcie na fb, to aż zamarłam! Masz prześliczną twarz, a te piegi dodają Ci niesamowitego uroku - sama od zawsze chciałam mieć takie! I te rzęsiska.. jak?!
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. U mnie tez sniegu brak. Bylam u gin, szyjka ok, wody ok, dzidzia 750g i dzisiaj nie pokazala pani dr co ma miedzy nogami lezy glowka w dol.
Ide jeszcze na badania tsh. Glukoza ok.
Potem do rodzinnego bo mowic nie moge.
Super, że wszystko jest w porządku! Zdrowiej szybko
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Czy wszystkie od razu kupujecie kolderki? Ja nie planuje kupowac teraz. Maly bedzie spać albo bez przykrycia albo w otulaczu. Koldre zamierzam kupic na chlodniejsze miesiace jak Maly bedzie tez troszeczke starszy. Wtedy tez bede miala wieksze pojecie co mu pasuje a co nie i dostosuje naakrycie do niego...
Ja kupię na pewno kocyk bawełniany, taki leciutki z alieexpress. A na zimniejsze wieczory latem czy wczesną jesienią pewnie posłuży rożek, aczkolwiek od razu wolałabym kupić dla małej nakrycie - poszewkę - z jednej strony panel bawełniany, a z drugiej minky albo velvet z cienkiem wypełnieniem. Do tego podusię, a to wszystko z zamkiem, żeby móc włożyć bądź wyjąć wypełnienie w każdej chwili.

Widziałam zdjęcie, którejś dziewczyn, która w Niemczech mieszka, a ona po wypiciu glukozy i czekając na pobrania, mogła sobie leżeć na kozetce. To się nazywa luksus..

Tak mnie zastanawia.. Bo przecież ja mniej więcej w początkach ciąży miałam cukier 67, a przed wypiciem glukozy - 69 na czczo, a Blanka ma cukier 72,9 i ma jazdy, że głowa mała - chodzi mi o te osłabnięcia i samopoczucie. Od czego to zależy?
Tak patrząc na wasze wyniki glukozy, to mój cukier wcale taki fajny nie jest, ani drugi ani trzeci.

Pati, śliczne ubranka!
Bursztynku - jak różowo! Słodko!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:38   #3334
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Hmm to na mnie w takim razie glukoza nie zrobiła żadnego wrażenia byłam sama, nawet nie pomyślałam żeby wziąć męża tak szczerze. Już nie mówiąc, że spędziłam tam w sumie 3h, bo kolejka, a potem czekanie na pierwszy wynik i dopiero glukoza. Ale wiadomo różnie bywa. Najważniejsze, że już niektóre mamy z głowy

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też są ułożone główka do góry? To już druga wizyta i gin zawsze to zaznacza, ale mówi że ma czas i miejsce itd, że wszystko ok. Jak to jest u Was?

Moja byla tydzien temu glowka w dol i dzisiaj na wizycie tez glowka w dol.
Ale syn w poprzedniej ciazy byl glowka do gory do 32 tygodnia potem sie jakos obrócił

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:53   #3335
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi mi o kwestie właśnie błędnego zapięcia pasów w sensie gdzie był luz wiadomo że można się tego nauczyć ja broń Boże nie neguje kwestii posiadania lub nie posiadania bazy - to każdego indywidualna kwestia w moim mniemaniu bezpieczeństwo jest większe przy bazie pod kątem chociazby nie zastanawiania się nad opcja czy dobrze przypielam pasy, czy nie ma luzu oczywiście sprawdzam też kwestie o których piszesz zapomniałam o najważniejszym - nie wspomnę o czasie wspinania tego fotelika

Po prostu napatrzylam się też jak moja siostra się męczy z fotelikiem i powiedziałam sobie ze nie ma takiej opcji w moim przypadku dla mnie akurat jest to must have

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja miałam dla Młodej fotelik na pasy i po paru razach się zapina w 5 sekund z zamkniętymi oczami. Jest tylko czasem taki problem, że nie wszystkie auta mają wystarczająco długie pasy. Np. u mojej teściowej w aucie się nieźle siłowałam, bo były na styk. W aucie brata w ogóle się nie dało zapiąć :/ Teraz 2 fotelik też mamy na pasy, ale jest wpięty na stałe, więc problem zapinania pasów odpada
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:53   #3336
Patrycja28100
Rozeznanie

Moje wyniki glukozy:
Na czczo- 93
Po 1h- 126
Po 2h- 122

Stary 2018-03-20, 13:55   #3337
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam was kochane 😃
Właśnie wróciłam z zakupów, odwiedziłam ikee, kilka rzeczy kupiłam ale bez szału. Bardziej cieszę się z odwiedzin w sklepie z wózkami, mogłam na żywo sobie podotykac, pojeździć. Wstępnie wybraliśmy bebetto Holland i fotelik cybex aton M.
Jeżeli chodzi o bazę to raczej nie będziemy jej kupować pomimo że mam jedno auto przystosowane do isofix. Ale samochód którym częściej się będziemy poruszać głównie na dalsze wyjazdy nie ma isofixa więc raczej odłożymy ten zakup.

Pisałyście o wadze, ja się kompletnie zdołowałam jak dzisiaj na nią weszłam 😂 jak tak dalej będę przybierać to pobije swój rekord z poprzedniej ciąży.

Zazdroszczę tym z was które prawie nie tyją albo bardzo mało.

Co do przykrycia to kupię zestaw do łużeczka o którym już wspominała Zua od hubiego, a później kołderkę, może jeszcze dodatkowo znajdę jakiś fajny bardzo cienki kocyk lub do przykrycia będę używać pieluchy bambusowej lub muslinowej.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 13:59   #3338
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Mój wziął sobie urlop na tą okoliczność kochany mój, przy okazji udało mu się dostać od razu do dermatologa, więc 2w1 załatwiliśmy. Miał dłuższy weekend i chyba na to najbardziej się cieszył bo już dawno nie brał urlopu
ja zaraz po wstaniu muszę coś zjeść, bo głodna jestem a jeszcze tyle siedzenia to już w ogóle jestem osłabiona.
kochany mój bierze urlopy na usg prenatalne, bo mamy je w takich godzinach, że byłoby mu ciężko wyrobić, choć ogólnie ma dość luźne godziny pracy teraz na usg III trymestru też robimy sobie długi weekend, akurat taki majówkowy będzie

Jakie macie plany na majówkę? my na kilka dni pojedziemy do rodziny na podkarpacie, a druga część majówki będzie remontowa - wielkie malowanie mieszkania

Cytat:
Ojej jak milo

Bylam u rodzinnego i dostalam antybiotyk. Ogólnie to sie czuje fatalnie. Chlopcy jeszcze w domu bo przeziebieni wiec mam armagedon w domu i nie daja mi odpoczac.

niech już te choróbska się od nas odczepią ja, nie zapeszając, jeszcze się trzymam, ale ciągle biorę acerolę tak asekuracyjnie i omijam skupiska ludzi

Cytat:

Ciągle jest w poprzek leży horyzontalnie i się dużo przemieszcza. Raz na UP był głową w dół, ciekawa jestem czy się ładnie ułoży - ja byłam pośladkowo i moja mama miała cc w dodatku miesiąc przed terminem

Norka dziękuję Ci bardzo
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 14:09   #3339
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
kochany mój bierze urlopy na usg prenatalne, bo mamy je w takich godzinach, że byłoby mu ciężko wyrobić, choć ogólnie ma dość luźne godziny pracy teraz na usg III trymestru też robimy sobie długi weekend, akurat taki majówkowy będzie

Jakie macie plany na majówkę? my na kilka dni pojedziemy do rodziny na podkarpacie, a druga część majówki będzie remontowa - wielkie malowanie mieszkania
ja wczoraj zapisałam się na III usg na 25.04 czyli też przed majówką tylko w piątek zapytam lekarza czy to nie za wcześnie bo będzie to dokładnie 30 tydzień i 0 dni. Niby od tego tygodnia zaczynają robić. A na majówkę w planach wyjazd na 3 dni nad jezioro 120km od nas ze znajomymi, to nasze ulubione miejsce, jesteśmy tam co roku czasami kilka razy tym razem bez kajaków ale byczenie się "pełną gębą".

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 14:10   #3340
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

niech już te choróbska się od nas odczepią ja, nie zapeszając, jeszcze się trzymam, ale ciągle biorę acerolę tak asekuracyjnie i omijam skupiska ludzi
Ciągle jest w poprzek leży horyzontalnie i się dużo przemieszcza. Raz na UP był głową w dół, ciekawa jestem czy się ładnie ułoży - ja byłam pośladkowo i moja mama miała cc w dodatku miesiąc przed terminem
Norka dziękuję Ci bardzo
Ja nie wiem co robię za dwa tygodnie, a co dopiero na majówkę. Ale jak to my, raczej nie planujemy większych wyjazdów, bo zwyczajnie nie mamy pieniążków na to i też żałujemy. Zazdroszczę remontu - ja akurat lubię takie zabawy, odnawianie, malowanie, itd.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-20 o 14:16
Stary 2018-03-20, 14:34   #3341
Elaaaa
Wtajemniczenie

Oj to widzę, że nie tylko u mnie synuś tak szaleje z pozycją Też myślę, że ma jeszcze dość czasu i miejsca ale jakoś bardziej spodziewałabym się, że leży w poprzek, a nie pionowo

Kitosa dziękuję! Ommm tort pycha )

Norciu nie ma za co
Co do wózków, to faktycznie mytrax ma trochę lepsze opinie, nie wiem sama jeszcze muszę to przemyśleć. A gondola była ciut nisko, dla mnie to nie był problem bo nie jestem zbyt wysoka. Ale z tego co pamiętam, to w cybexie byli tak samo właśnie, tylko tam jakoś to bardziej zwróciło moją uwagę - więc może w Joie jest ciut wyżej? Kurcze ciężko mi teraz powiedzieć
Taak wizyta minęła ekspresem, dopiero jak wsiadaliśmy do samochodu to zobaczyłam, która już godzina i myślę wow! Co do moczu to u mnie nadal leukocyty podniesione, czyli ciagle jakaś drobna infekcja. Jem ten femisept, staram się pić więcej a tu ciągle gin mówi, jeszcze, jeszcze.. ech

Też myśle o tych cukrach i mi też się zdarzyło mieć poniżej 70 naczczo i kompletnie tego nie czułam, co więcej zaraz po jedzeniu miałam nie raz 75 i było ok. Także to chyba mocno indywidualne odczucia są, ale w takim razie to normy sobie można włożyć między bajki

U nas chyba jak i u Ciebie Emma w weekend majowy odświeżenie mieszkania niestety bez wyjazdu

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2018-03-20, 14:41   #3342
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zapisałam się na III usg na 25.04 czyli też przed majówką tylko w piątek zapytam lekarza czy to nie za wcześnie bo będzie to dokładnie 30 tydzień i 0 dni. Niby od tego tygodnia zaczynają robić. A na majówkę w planach wyjazd na 3 dni nad jezioro 120km od nas ze znajomymi, to nasze ulubione miejsce, jesteśmy tam co roku czasami kilka razy tym razem bez kajaków ale byczenie się "pełną gębą".
Ja jestem umówiona 26.04, więc praktywnie tak samo u mnie będzie to 29+0, także Twój termin też jest jak najbardziej ok. To usg III trymestru zaleca się zrobić między 28-32tc. Takie mam inf z segregatora :

A plany super, oby nam pogoda dopisała

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co robię za dwa tygodnie, a co dopiero na majówkę. Ale jak to my, raczej nie planujemy większych wyjazdów, bo zwyczajnie nie mamy pieniążków na to i też żałujemy. Zazdroszczę remontu - ja akurat lubię takie zabawy, odnawianie, malowanie, itd.
Mamy akurat taką możliwość wyjazdu do rodziny, więc nie jest to duży wydatek a na malowanie nie mogę się już doczekać od 4lat nie odświeżaliśmy a teraz przy okazji zrobimy mały remont i od razu małe przemeblowanie w sypialni na łóżeczko synka
Stary 2018-03-20, 14:57   #3343
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
W planach mam je rozjaśnić, od lat była blondynką, a ostatnio pofarbowałam się na brąz i już mi się znudził będę powoli wracać do jaśniejszych włosów zetniemy pewnie z 2-3cm tylko

jak wy to robicie? u mnie taki wynik jest wręcz niemożliwy

To sie pochwal jak bedzie zrobione!

Cytat:
Mam teraz +6 a się łudziłam, że tyle to ja przytyję na majówkę w maju czy czerwcu to pewnie będzie wynik ponad 10kg..

Kołderkę kupię dopiero na zimę przez pierwsze miesiące nie planuję przykrywać go niczym innym jak pieluszką czy później kocykiem

TZ gdzies wyczytał zupełnie na początku ciazy ze jak chłopak to tyje TZ a nie kobieta. I u nas faktycznie tak jest. To znaczy nie tyje ale ma znacznie większy apetyt niz ja . Ja najpierw przybrałam około 2,5-3 kg a teraz ostatnio to miałam jedynie jeden kg więcej niz przed ciąża. Wszyscy mi mowia ze gdyby nie brzuszek to nic po mnie nie widać.
Ale 10-12 kg to chyba jeszcze normal tak czytałam...

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Karolinko, tam przy placu zabaw to zaczyna sie juz taki "przedlasek" jest ścieżka i zaraz las parku nie mamy ale wolę tak swojsko z tym lasem
Powodzenia na wizycie !

Dziewczyny przesyłam Wam moje słoneczko ! Wlasnie wyleguje sie na lozku z książką i korzystam z promieni czytam i sie totalnie relaksuje !

Blanka, dobrze, że lepiej sie dzis czujesz u mnie na obiad dzisiaj rosół, wiec Patrycja - z racji na to że chorujesz, zapraszam !

Jezeli chodzi o łóżeczko yo ja kupie poki co taki komplecik podusia + taki kocyko coś - hubiworld sprzedaje takie komplety do łóżeczka. Potem bede weryfikowac, czy koldra jest niezbędna.

Fajnie mieszkać koło lasu!
U mnie tez rosol powtórka z wcZoraj.

Cytat:
Ojej jak milo

Bylam u rodzinnego i dostalam antybiotyk. Ogólnie to sie czuje fatalnie. Chlopcy jeszcze w domu bo przeziebieni wiec mam armagedon w domu i nie daja mi odpoczac.

Antybiotyk . Az tak zle??? Masz gorączkę??? Ja to głos straciłam całkowicie ale nic mi nie dała. Mowi tylko ze jesli sie nagle pogorszy to mam przyjść ale poki co sama musze to zwalczyć.

Cytat:
Hmm to na mnie w takim razie glukoza nie zrobiła żadnego wrażenia byłam sama, nawet nie pomyślałam żeby wziąć męża tak szczerze. Już nie mówiąc, że spędziłam tam w sumie 3h, bo kolejka, a potem czekanie na pierwszy wynik i dopiero glukoza. Ale wiadomo różnie bywa. Najważniejsze, że już niektóre mamy z głowy

Ułożenie dziecka w tym momencie to chyba nie ma większego znaczenia teraz jeszcze bo dziecko mam mase miejsca zeby sie obracać. Najwazniejsze zeby w 37 tygodniu było juz we właściwej pozycji...

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Ohoho to nam się się szykują śluby na wątku! Czekam na relacje, to już niebawem!
Ja po raz kolejny wygrałam aukcję na allegro. Tym razem 37 ciuszków za 40 zł z przesyłką. Robicie łowy w Lidlu w czwartek? Ja się czaję na body i pajaca, może też kaftanik. Podobają mi się dresy dla mnie, może też wezmę.
Ja wiem, że macie dość słodkiego po tych glukozach, ale może się skusicie na kawałek mojego tortu?

Znowu!

Ale tort piekny! Z czym?

A ja mam takie cos. Czytam ze ImageUploadedByWizaz Forum1521554216.857172.jpgna ból gardła ssać lod... lodu nie mam ale mam lody... tez sie liczy
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 14:58   #3344
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

TZ gdzies wyczytał zupełnie na początku ciazy ze jak chłopak to tyje TZ a nie kobieta. I u nas faktycznie tak jest. To znaczy nie tyje ale ma znacznie większy apetyt niz ja . Ja najpierw przybrałam około 2,5-3 kg a teraz ostatnio to miałam jedynie jeden kg więcej niz przed ciąża. Wszyscy mi mowia ze gdyby nie brzuszek to nic po mnie nie widać.

Antybiotyk . Az tak zle??? Masz gorączkę??? Ja to głos straciłam całkowicie ale nic mi nie dała. Mowi tylko ze jesli sie nagle pogorszy to mam przyjść ale poki co sama musze to zwalczyć.

Ułożenie dziecka w tym momencie to chyba nie ma większego znaczenia teraz jeszcze bo dziecko mam mase miejsca zeby sie obracać. Najwazniejsze zeby w 37 tygodniu było juz we właściwej pozycji...

Znowu!

Ale tort piekny! Z czym?

A ja mam takie cos. Czytam ze Załącznik 7479691na ból gardła ssać lod... lodu nie mam ale mam lody... tez sie liczy
Nie mam goraczki. Ale ropne gardlo, nos zatkany i uszy. I nic nie moge mowic.

Stary 2018-03-20, 15:01   #3345
KarolinaK
Zakorzenienie

Kup ta sol morska na kartar pomaga! Kuruj sie biedna!
Stary 2018-03-20, 15:09   #3346
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja mam takie cos. Czytam ze Załącznik 7479691na ból gardła ssać lod... lodu nie mam ale mam lody... tez sie liczy
Karolinko, to u mnie mąż zaczął tyć jeszcze przed ciążą..

Lodyyyy.. Zjadłabym, ale przy katarze się nie liczy, co?

Stary 2018-03-20, 15:13   #3347
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Znowu!

Ale tort piekny! Z czym?

Po mnie raczej też tych kg nie widać, w ciuchy mieszczę się nadal w spodnie też, ale już nie zapnę stąd chodzę w ciążowych
U mnie Tż to schudł jak zaszłam w ciążę, więc u nas się to nie sprawdza

Lody dobrze, że mam w zamrażalniku jakieś
Stary 2018-03-20, 15:24   #3348
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to widzę, że nie tylko u mnie synuś tak szaleje z pozycją Też myślę, że ma jeszcze dość czasu i miejsca ale jakoś bardziej spodziewałabym się, że leży w poprzek, a nie pionowo

Kitosa dziękuję! Ommm tort pycha )

Norciu nie ma za co
Co do wózków, to faktycznie mytrax ma trochę lepsze opinie, nie wiem sama jeszcze muszę to przemyśleć. A gondola była ciut nisko, dla mnie to nie był problem bo nie jestem zbyt wysoka. Ale z tego co pamiętam, to w cybexie byli tak samo właśnie, tylko tam jakoś to bardziej zwróciło moją uwagę - więc może w Joie jest ciut wyżej? Kurcze ciężko mi teraz powiedzieć
Taak wizyta minęła ekspresem, dopiero jak wsiadaliśmy do samochodu to zobaczyłam, która już godzina i myślę wow! Co do moczu to u mnie nadal leukocyty podniesione, czyli ciagle jakaś drobna infekcja. Jem ten femisept, staram się pić więcej a tu ciągle gin mówi, jeszcze, jeszcze.. ech

Też myśle o tych cukrach i mi też się zdarzyło mieć poniżej 70 naczczo i kompletnie tego nie czułam, co więcej zaraz po jedzeniu miałam nie raz 75 i było ok. Także to chyba mocno indywidualne odczucia są, ale w takim razie to normy sobie można włożyć między bajki

U nas chyba jak i u Ciebie Emma w weekend majowy odświeżenie mieszkania niestety bez wyjazdu

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
Mi się niedobrze robi, gdy muszę na siłę wodę pić... A pijesz sok z żurawiny? Albo z pokrzywy?
Będę musiała sprawdzić czy w mojej mieścinie mają Joie, ale chyba mają z tego co pamiętam. Coraz bardziej chylę się ku Joie..

Stary 2018-03-20, 15:24   #3349
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko, to u mnie mąż zaczął tyć jeszcze przed ciążą..

Lodyyyy.. Zjadłabym, ale przy katarze się nie liczy, co?

Haha czyli kolejny mit obalony . Ale jak ja Wam mówiłam ze od początku miałam przeczucie ma chłopca to u mnie te wszystkie mity autentycznie sie sprawdziły .

Cytat:
Po mnie raczej też tych kg nie widać, w ciuchy mieszczę się nadal w spodnie też, ale już nie zapnę stąd chodzę w ciążowych
U mnie Tż to schudł jak zaszłam w ciążę, więc u nas się to nie sprawdza

Lody dobrze, że mam w zamrażalniku jakieś

Oj to ja tez. Spodni to raczej wcale nie nosze ale jak u nas były ostatnio śniegi i ubrałam moje narciarskie to juz nie dało rady dopiąć ba nawet zamka nie podciągnęła do gory. Brzuszek juz jest jak ta lala.

Po Usg wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon i maluszek pokazał mi buźkę przepięknie dzis. Jednak zdjecia nie moge kupic bo nie chce zaakceptować mojej karty na stronie... Tz bedzie musiał swoja zapłacić...

Ide zaraz dalej pakować. Rany ile tego jest. Cały dom.
Stary 2018-03-20, 15:50   #3350
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha czyli kolejny mit obalony . Ale jak ja Wam mówiłam ze od początku miałam przeczucie ma chłopca to u mnie te wszystkie mity autentycznie sie sprawdziły .

Oj to ja tez. Spodni to raczej wcale nie nosze ale jak u nas były ostatnio śniegi i ubrałam moje narciarskie to juz nie dało rady dopiąć ba nawet zamka nie podciągnęła do gory. Brzuszek juz jest jak ta lala.

Po Usg wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon i maluszek pokazał mi buźkę przepięknie dzis. Jednak zdjecia nie moge kupic bo nie chce zaakceptować mojej karty na stronie... Tz bedzie musiał swoja zapłacić...

Wspaniale! To Ty musisz płacić za zdjęcie USG? Czemu? Tak tam po prostu jest?

Stary 2018-03-20, 16:00   #3351
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja dostałam resztę wyników, Toxo nadal na szczęście ujemne 0.338

Ale martwi mnie hemoglobina.. Niecałe 2 miesiące temu miałam 14,7..
Dzis patrzę 12,3,a norma od 12.
Reszta wyników morfologii w dolnej granicy normy ale jednak w normie.
Ogólnie w porównaniu z ostatnią Morfologia wszystko zaczyna spadać znacznie.
Czyki krótko mówiąc matka się sypie

Dziewczyny czy ma któraś anemie?? Przy jakim wyniku zaczyna się coś brać, leczyć??

Czy ten wynik hemoglobiny może wpływać na moje złe samopoczucie, brak energii, ogólnie wygląd (doły pod oczami, bardzo blada skóra itp??)

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:12   #3352
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy ma któraś anemie?? Przy jakim wyniku zaczyna się coś brać, leczyć??

Czy ten wynik hemoglobiny może wpływać na moje złe samopoczucie, brak energii, ogólnie wygląd (doły pod oczami, bardzo blada skóra itp??)

Ja miałam anemie w pierwszej ciąży, od 7 miesiąca musiałam brać żelazo. Nie pamiętam od jakiego wyniku brałam. Musisz jeść dużo jajek, a najlepiej żółtej i dużo zielonych warzyw jak będziesz przyjmować żelazo to sok pomarańczowy wspomaga przyswajanie

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:27   #3353
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Wspaniale! To Ty musisz płacić za zdjęcie USG? Czemu? Tak tam po prostu jest?

U mnie £10 sie płaci za zdjecie USG. Ale za to wizyty mam całkowicie bezpłatne. Ba nawet cały jeden cykl IVF miałam całkowicie bezpłatny . I to wlasnie dzieki temu jestem teraz w ciazy...
Stary 2018-03-20, 16:28   #3354
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Tez mam toxo ujemne.
Nie mialam teraz badanej morfologii ale poprzednio zaczela mi spadac i zaczelam brac wit dla kobiet w ciazy z zelazem. Niby kazala mi to dieta dodac ale stwierdzilam ze pewnie i tak nie dam rady ;P
No i od anemi mozesz sie zle czuc, bkada skora, ospalosc nawet kolatania serca.

Ja jem anyzki ❤❤❤ jeszcze kocham makaroniki ale nigdzie ich nie ma w piekarniach, a pamietam jak bylam mala jakie to bylo dobre ❤

Stary 2018-03-20, 16:29   #3355
KarolinaK
Zakorzenienie

Anemia to chyba od braku żelaza, to znaczy ze Twoje ciało nie przyswaja zelaza. Mowia ze jesc duzo zielonych warzyw szpinaku, strączkowych itd. Ale cos jeszcze na przyswajanie. A takie zmęczenie i słabe samopoczucie moze byc wlasnie wynikiem niedoboru żelaza.
Stary 2018-03-20, 16:32   #3356
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie od samego początku ciąży najwyższy wynik hemoglobiny to 10,1 nie wiem kiedy lekarz zaczyna wprowadzać leczenie, bo zawsze miałam wyniki poniżej normy. Nie wiem też czy już takie graniczne wyniki wpływają tak znacznie na samopoczucie, ale owszem - to o czym piszesz to normalka przy anemii.
Narazie możesz wesprzeć się dietą, jak wyniki dalej będą lecieć to lek albo suplement trzeba będzie wdrożyć

Edytowane przez MalaGosia88
Czas edycji: 2018-03-20 o 16:33
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:33   #3357
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Elu u mnie na ostatnio Mała była glowka do góry, czyli jak to mądrze gin powiedział "ułożenie miednicowe"

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Kitosa co za wspaniały tort !
Cytat:
Moje wyniki glukozy:
Na czczo- 93
Po 1h- 126
Po 2h- 122

Patrycja wynik na czczo jest za wysoki, odrobinke, ale jest.
Cytat:

O kurczę, lody ! Ale narobiłaś smaka.

Ja juz po rosolku, a raczej po makaronie z rosołem wciągnęłam wielki talerz i dalej jestem głodna, tragedia.....
Jutro rano bede robic szarlotkę na kruchym spodzie z bezą - macie jakies dobre sposoby na jabłkowy farsz ? Nie chcialabym go mocno rozgotowac.... to będzie moja pierwsza szarlotka w życiu

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:46   #3358
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam,zaznaczę,że podjazd odśnieżony

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Blanka jak się dzisiaj czujesz?

Sandam jak po glukozie?

Vilandravalo jak Twoje wyniki?
Żyje ale jestem cały czas słaba, zjadłam porządny obiad na wypadek gdyby jutro wyszła cukrzyca. ale mały był przeszczesliwy po glukozie całe dwie godziny w przychodni szalał.
Jeszcze przed chwilą była koleżanka żeby zrobić mi próbną fryzurę ślubną i nie mam siły nawet naczyn pomyć.. mam ochotę na coś słodkiego ale boję się tego cukru to sobie odpuszczę..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 16:48   #3359
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie £10 sie płaci za zdjecie USG. Ale za to wizyty mam całkowicie bezpłatne. Ba nawet cały jeden cykl IVF miałam całkowicie bezpłatny . I to wlasnie dzieki temu jestem teraz w ciazy...
A ile czasu próbowaliście zanim zakwalifikowali Was do IVF?

Stary 2018-03-20, 17:28   #3360
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

3 lata świadomych staran. Ale wiecei ja i tak jestem wdzięczna ze nam sie udLo za pierwszym razem. Mielismy jedyne dwa embriony i oba mi podano. Ale tylko jeden sie zaimplantowal. O kolejne musimy cała procedurę przechodzić od nowa. Czyli Wszytskie zastrzyki punkcję i transfer i niestety za kolejna procedurę juz płacimy z własnej kieszeni 100%.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości