|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
mnit nieco niepokoi, no ale jeszcze dużo czasu
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Ohoho to nam się się szykują śluby na wątku!
Ela, Patrycja gratuluję zdrowo rosnących maluszków! Ja po raz kolejny wygrałam aukcję na allegro. Tym razem 37 ciuszków za 40 zł z przesyłką. Robicie łowy w Lidlu w czwartek? Ja się czaję na body i pajaca, może też kaftanik. Podobają mi się dresy dla mnie, może też wezmę. Ja wiem, że macie dość słodkiego po tych glukozach, ale może się skusicie na kawałek mojego tortu?
|
#3333 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć moje Dziewuszki!
![]() Cytat:
Ale spokojnie, już mi przeszło z tą spacerówką!Cytat:
Nu i gratuluję Eluś - 1,5 godziny wizyta?! Łał, pewnie zleciało ekspresem? Super, że wszystko jest w porządku! Cytat:
Kropko! I jeszcze ---> Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowiej szybko ![]() Cytat:
Widziałam zdjęcie, którejś dziewczyn, która w Niemczech mieszka, a ona po wypiciu glukozy i czekając na pobrania, mogła sobie leżeć na kozetce. To się nazywa luksus..Tak mnie zastanawia.. Bo przecież ja mniej więcej w początkach ciąży miałam cukier 67, a przed wypiciem glukozy - 69 na czczo, a Blanka ma cukier 72,9 i ma jazdy, że głowa mała - chodzi mi o te osłabnięcia i samopoczucie. Od czego to zależy? Tak patrząc na wasze wyniki glukozy, to mój cukier wcale taki fajny nie jest, ani drugi ani trzeci. ![]() Pati, śliczne ubranka! Bursztynku - jak różowo! Słodko!
|
|
#3334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale syn w poprzedniej ciazy byl glowka do gory do 32 tygodnia potem sie jakos obrócił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
Moje wyniki glukozy:
Na czczo- 93 Po 1h- 126 Po 2h- 122 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Witam was kochane 😃
Właśnie wróciłam z zakupów, odwiedziłam ikee, kilka rzeczy kupiłam ale bez szału. Bardziej cieszę się z odwiedzin w sklepie z wózkami, mogłam na żywo sobie podotykac, pojeździć. Wstępnie wybraliśmy bebetto Holland i fotelik cybex aton M. Jeżeli chodzi o bazę to raczej nie będziemy jej kupować pomimo że mam jedno auto przystosowane do isofix. Ale samochód którym częściej się będziemy poruszać głównie na dalsze wyjazdy nie ma isofixa więc raczej odłożymy ten zakup. Pisałyście o wadze, ja się kompletnie zdołowałam jak dzisiaj na nią weszłam 😂 jak tak dalej będę przybierać to pobije swój rekord z poprzedniej ciąży. Zazdroszczę tym z was które prawie nie tyją albo bardzo mało. Co do przykrycia to kupię zestaw do łużeczka o którym już wspominała Zua od hubiego, a później kołderkę, może jeszcze dodatkowo znajdę jakiś fajny bardzo cienki kocyk lub do przykrycia będę używać pieluchy bambusowej lub muslinowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój bierze urlopy na usg prenatalne, bo mamy je w takich godzinach, że byłoby mu ciężko wyrobić, choć ogólnie ma dość luźne godziny pracy teraz na usg III trymestru też robimy sobie długi weekend, akurat taki majówkowy będzie Jakie macie plany na majówkę? my na kilka dni pojedziemy do rodziny na podkarpacie, a druga część majówki będzie remontowa - wielkie malowanie mieszkaniaCytat:
ja, nie zapeszając, jeszcze się trzymam, ale ciągle biorę acerolę tak asekuracyjnie i omijam skupiska ludzi ![]() Cytat:
leży horyzontalnie i się dużo przemieszcza. Raz na UP był głową w dół, ciekawa jestem czy się ładnie ułoży - ja byłam pośladkowo i moja mama miała cc w dodatku miesiąc przed terminemNorka
|
|||
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym razem bez kajaków ale byczenie się "pełną gębą" .
|
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak to my, raczej nie planujemy większych wyjazdów, bo zwyczajnie nie mamy pieniążków na to i też żałujemy. Zazdroszczę remontu - ja akurat lubię takie zabawy, odnawianie, malowanie, itd.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-20 o 14:16 |
|
|
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj to widzę, że nie tylko u mnie synuś tak szaleje z pozycją
Też myślę, że ma jeszcze dość czasu i miejsca ale jakoś bardziej spodziewałabym się, że leży w poprzek, a nie pionowo ![]() Kitosa dziękuję! Ommm tort pycha )Norciu nie ma za co Co do wózków, to faktycznie mytrax ma trochę lepsze opinie, nie wiem sama jeszcze muszę to przemyśleć. A gondola była ciut nisko, dla mnie to nie był problem bo nie jestem zbyt wysoka. Ale z tego co pamiętam, to w cybexie byli tak samo właśnie, tylko tam jakoś to bardziej zwróciło moją uwagę - więc może w Joie jest ciut wyżej? Kurcze ciężko mi teraz powiedzieć ![]() Taak wizyta minęła ekspresem, dopiero jak wsiadaliśmy do samochodu to zobaczyłam, która już godzina i myślę wow! Co do moczu to u mnie nadal leukocyty podniesione, czyli ciagle jakaś drobna infekcja. Jem ten femisept, staram się pić więcej a tu ciągle gin mówi, jeszcze, jeszcze.. echTeż myśle o tych cukrach i mi też się zdarzyło mieć poniżej 70 naczczo i kompletnie tego nie czułam, co więcej zaraz po jedzeniu miałam nie raz 75 i było ok. Także to chyba mocno indywidualne odczucia są, ale w takim razie to normy sobie można włożyć między bajki ![]() U nas chyba jak i u Ciebie Emma w weekend majowy odświeżenie mieszkania niestety bez wyjazdu ![]() Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie będzie to 29+0, także Twój termin też jest jak najbardziej ok. To usg III trymestru zaleca się zrobić między 28-32tc. Takie mam inf z segregatora :A plany super, oby nam pogoda dopisała ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
a na malowanie nie mogę się już doczekać a teraz przy okazji zrobimy mały remont i od razu małe przemeblowanie w sypialni na łóżeczko synka |
||
|
|
|
#3343 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie pochwal jak bedzie zrobione! Cytat:
TZ gdzies wyczytał zupełnie na początku ciazy ze jak chłopak to tyje TZ a nie kobieta. I u nas faktycznie tak jest. To znaczy nie tyje ale ma znacznie większy apetyt niz ja . Ja najpierw przybrałam około 2,5-3 kg a teraz ostatnio to miałam jedynie jeden kg więcej niz przed ciąża. Wszyscy mi mowia ze gdyby nie brzuszek to nic po mnie nie widać. Ale 10-12 kg to chyba jeszcze normal tak czytałam... Cytat:
Fajnie mieszkać koło lasu! U mnie tez rosol powtórka z wcZoraj. Cytat:
Antybiotyk . Az tak zle??? Masz gorączkę??? Ja to głos straciłam całkowicie ale nic mi nie dała. Mowi tylko ze jesli sie nagle pogorszy to mam przyjść ale poki co sama musze to zwalczyć.Cytat:
Ułożenie dziecka w tym momencie to chyba nie ma większego znaczenia teraz jeszcze bo dziecko mam mase miejsca zeby sie obracać. Najwazniejsze zeby w 37 tygodniu było juz we właściwej pozycji... Cytat:
Znowu! Ale tort piekny! Z czym? A ja mam takie cos. Czytam ze ImageUploadedByWizaz Forum1521554216.857172.jpgna ból gardła ssać lod... lodu nie mam ale mam lody... tez sie liczy
|
||||||
|
|
|
#3344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Kup ta sol morska na kartar pomaga! Kuruj sie biedna!
|
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lodyyyy.. Zjadłabym, ale przy katarze się nie liczy, co?
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w spodnie też, ale już nie zapnę stąd chodzę w ciążowych ![]() U mnie Tż to schudł jak zaszłam w ciążę, więc u nas się to nie sprawdza ![]() Lody dobrze, że mam w zamrażalniku jakieś
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę musiała sprawdzić czy w mojej mieścinie mają Joie, ale chyba mają z tego co pamiętam. Coraz bardziej chylę się ku Joie..
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha czyli kolejny mit obalony . Ale jak ja Wam mówiłam ze od początku miałam przeczucie ma chłopca to u mnie te wszystkie mity autentycznie sie sprawdziły . Cytat:
Oj to ja tez. Spodni to raczej wcale nie nosze ale jak u nas były ostatnio śniegi i ubrałam moje narciarskie to juz nie dało rady dopiąć ba nawet zamka nie podciągnęła do gory. Brzuszek juz jest jak ta lala. Po Usg wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon i maluszek pokazał mi buźkę przepięknie dzis. Jednak zdjecia nie moge kupic bo nie chce zaakceptować mojej karty na stronie... Tz bedzie musiał swoja zapłacić... Ide zaraz dalej pakować. Rany ile tego jest. Cały dom. |
||
|
|
|
#3350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam resztę wyników, Toxo nadal na szczęście ujemne 0.338
Ale martwi mnie hemoglobina.. Niecałe 2 miesiące temu miałam 14,7.. Dzis patrzę 12,3,a norma od 12. Reszta wyników morfologii w dolnej granicy normy ale jednak w normie. Ogólnie w porównaniu z ostatnią Morfologia wszystko zaczyna spadać znacznie. Czyki krótko mówiąc matka się sypie ![]() Dziewczyny czy ma któraś anemie?? Przy jakim wyniku zaczyna się coś brać, leczyć?? Czy ten wynik hemoglobiny może wpływać na moje złe samopoczucie, brak energii, ogólnie wygląd (doły pod oczami, bardzo blada skóra itp??) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak będziesz przyjmować żelazo to sok pomarańczowy wspomaga przyswajanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mialam teraz badanej morfologii ale poprzednio zaczela mi spadac i zaczelam brac wit dla kobiet w ciazy z zelazem. Niby kazala mi to dieta dodac ale stwierdzilam ze pewnie i tak nie dam rady ;P No i od anemi mozesz sie zle czuc, bkada skora, ospalosc nawet kolatania serca. Ja jem anyzki ❤❤❤ jeszcze kocham makaroniki ale nigdzie ich nie ma w piekarniach, a pamietam jak bylam mala jakie to bylo dobre ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Anemia to chyba od braku żelaza, to znaczy ze Twoje ciało nie przyswaja zelaza. Mowia ze jesc duzo zielonych warzyw szpinaku, strączkowych itd. Ale cos jeszcze na przyswajanie. A takie zmęczenie i słabe samopoczucie moze byc wlasnie wynikiem niedoboru żelaza.
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kiedy lekarz zaczyna wprowadzać leczenie, bo zawsze miałam wyniki poniżej normy. Nie wiem też czy już takie graniczne wyniki wpływają tak znacznie na samopoczucie, ale owszem - to o czym piszesz to normalka przy anemii.Narazie możesz wesprzeć się dietą, jak wyniki dalej będą lecieć to lek albo suplement trzeba będzie wdrożyć
Jestem mamą! Edytowane przez MalaGosia88 Czas edycji: 2018-03-20 o 16:33 |
|
|
|
|
#3357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz po rosolku, a raczej po makaronie z rosołem wciągnęłam wielki talerz i dalej jestem głodna, tragedia.....Jutro rano bede robic szarlotkę na kruchym spodzie z bezą - macie jakies dobre sposoby na jabłkowy farsz ? Nie chcialabym go mocno rozgotowac.... to będzie moja pierwsza szarlotka w życiu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mały był przeszczesliwy po glukozie całe dwie godziny w przychodni szalał.Jeszcze przed chwilą była koleżanka żeby zrobić mi próbną fryzurę ślubną i nie mam siły nawet naczyn pomyć.. mam ochotę na coś słodkiego ale boję się tego cukru to sobie odpuszczę.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
A ile czasu próbowaliście zanim zakwalifikowali Was do IVF?
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowe 2018 cz.III
3 lata świadomych staran. Ale wiecei ja i tak jestem wdzięczna ze nam sie udLo za pierwszym razem. Mielismy jedyne dwa embriony i oba mi podano. Ale tylko jeden sie zaimplantowal. O kolejne musimy cała procedurę przechodzić od nowa. Czyli Wszytskie zastrzyki punkcję i transfer i niestety za kolejna procedurę juz płacimy z własnej kieszeni 100%.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

mnit nieco niepokoi, no ale jeszcze dużo czasu

lezy glowka w dol.

Ommm tort pycha 
a teraz przy okazji zrobimy mały remont i od razu małe przemeblowanie w sypialni na łóżeczko synka
. Ja najpierw przybrałam około 2,5-3 kg a teraz ostatnio to miałam jedynie jeden kg więcej niz przed ciąża. Wszyscy mi mowia ze gdyby nie brzuszek to nic po mnie nie widać.
. Az tak zle??? Masz gorączkę??? Ja to głos straciłam całkowicie ale nic mi nie dała. Mowi tylko ze jesli sie nagle pogorszy to mam przyjść ale poki co sama musze to zwalczyć.
ba nawet zamka nie podciągnęła do gory. Brzuszek juz jest jak ta lala. 
. I to wlasnie dzieki temu jestem teraz w ciazy...

mam ochotę na coś słodkiego ale boję się tego cukru to sobie odpuszczę..