![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Puchatek M Super biżuteria
![]() co do kosztów ubioru i upiększania to: suknia 2500 zł buty 280 zł buty na zmianę 130 zł bielizna 150 zł biżuteria 100 zł welon 24.90 zl ![]() malowanie i strzyżenie włosów 150 zł fryzura próbna 60 zł fryzura ślubna 80-90 zł paznokcie 100 zł solarium ok. 120 zł Właśnie dzisiaj mieliśmy wybrać menu ale w końcu TŻ w pracy musiał dłużej zostać i na jutro przełożyliśmy Wybraliśmy na obiad bulion z kołdunami Kotlet "rajski" z opiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek potem Sznycel z indyka w sosie koperkowym, kluski śląskie, marchewka z pomarańczem Filet ze schabu na grzance, warzywa gotowane barszczyk z krokietem poza tym sałatka z kurczakiem i ananasem sałatka nicejska z tuńczykiem sałatka świętokrzyska śledzie po węgiersku śledzie po góralsku boczek pieczony schab ze śliwką i morelą galantynę z kurczaka karczek pieczony tymbaliki z indyka mozzarellę z pomidorami jajko w szynce na sałatce jarzynowej poza tym bierzemy też wiejski stół, która cieszy się podobno wielkim wzięciem(firma w której pracuje siostra mojej koleżanki przygotowuję stół wiejski do naszej restauracji i ona mówiła że jest ogromny wybór różnych dobrych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
madziadominik-to i tak Wam bardzo tanio wyszlo! U nas bedzie to tak ok. 35tys najwieksze koszta to: sala 150zl/os- 15000/100os hotel(10pokoi 2os) -2000tys kamera - 2000tys fotograf -450zl studio -500zl muzyka -1800zl ksiadz,organista,siostra -800zl skrzypaczka -150zl dwie fontanny(jedna czekolada,druga poncz) -700zl(z owocami i ciasteczkami,podstawki i podest wliczony w cene) (bardzo sympatyczny pan z Soltykow je wypozycza-jak sie okazalo przy spotkaniu moj dawno nie widziany kolega,wiec fontanna z ponczem jest gratis ![]() samochod 1000zl obraczki 1350zl zaproszenia 400zl no i wiadomo suknia+dodatki smoking+dodatki i reszta wydana w salonach pieknosci uufff-troche tego jest!! To tyle mniej wiecej dla tych ktorzy przymierzaja sie do zamaz pojscia ![]() ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2008-10-12 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no pysznie fenomenka!uwielbiam takie jedzonko-"niecodzienne"-odswietne takie" ![]() ![]() Tak Puchatku,mniej wiecej tyle! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-15 o 19:30 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
DORISO208 no właśnie zauważyłam że niektóre danie będą też u Ciebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
A nie 35tys. ? Bo za 350 tys. to domek można postawić
![]()
#397 |
Raczkowanie
|
madziadominik jak to zrobilas ze koszty Twojego wesele to 18 tys? My robimy wesele bez poprawin na ok 120 osób i jesli zamkniemy sie w 30 tys to bedzie dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
#400 |
Rozeznanie
|
Kiepska jestem w polskiej walucie ![]() troszke sie zagalopowalam! Pewnie wystraszylam kilka przyszlych panien mlodych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
agula. tak licze i licze i na razie tyle wychodzi. w skorcie:
- za sale 105 od osoby - mamy osob zaproszonych 70 ile przyjdzie zobaczymy - obrączek nie kupujemy bo mamy po rodzicach, welonu, bukietu nie kupujemy - organiste mamy znajomego - do kościoła tylko kwiaty (bukiet zrobimy sami), ksiądz licze 400zł (ile to sie okaże) - zapowiedzi 200zł, usc 84 - bieliny jeszcze nie mam ale licze jakieś 200 zł - suknia + garnitur 3900, koszula 200zł buty 370 - zaporszenia 300 zł - pokoje 200 zł - wódka +wino licze jakieś 2000 zł - orkiestra 1500 zł - fotograf znajomy więc mamy za darmo - czesane i malowanie 160 zł (nie wiem czy będzie probny) - kamizelka 250 zł - samochodu nie będziemy mieli (idziemy na piechotę) - biżuteria podarowana od cioci i wujka - tort załatwiony przez ciocie w korzystnej cenie i pewnie nie będzemy musieli za niego oddawać hmmm jeśli o czymś zapomniałam to koszt troszke wzrośnie.
#402 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, jesli szukacie kapelusza lub innej dekoracji na glowe
http://kristin.pl/kapelusze/index.html http://www.agalodz.republika.pl/aga_...sze/base0.html http://www.slubne-suknie.pl/start.html
#403 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode.Przeglądam ten watek od dłuższego czasu ,ale teraz dopiero do Was piszę. Ja ślubuję 01.08.2009 roku. I chyba jako jedyna nie płacę od osoby ,tylko wynajmuję samą sale, więc mam troszkę więcej pracy.Poszukuję firmy ,ktora zajmuje się przygotowywaniem jedzenia na wiejski stół.Macie moze jakies namiary?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- sala 120 os x 130 zł - obraczki 1 tys - kościół - 650zł w ubiegłym roku płacila moja siostra + 150zł zapowiedzi - organista 200zł - muzyka 2,5 tys - nasze ubrania 4,5 tys - alkohol + napoje 3 tys - kamera 1 tys - zdjecia 950zł tyle pamietam... w zasadzie im blizej wesela tym wiecej wydatków i tym mniejsza kontrole nad nimi mam... Ehhh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
madziadominik, ty troche tak jak ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co jest nie tak z waszym pierwszym tancem? |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ja tez tak slyszalam i ta rzecz najbardziej mnie stresuje ![]() ![]() Moj TZ sie ze mnie smieje,ze jest to moje najwieksze zmartwienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pierwszego tańca. to nie tak że jest z nim coś nie tak tylko ... bierzemy ślub 13 września i na pierwszy taniec tańczymy "trzynastego wszystko zdarzyć się może, trzynastego ... " pewnie wszystkich zaskoczymy bo normalnie tańczy się walce ![]() ![]()
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajna piosenka na poczatek ![]() ![]() My tez walca nie tanczymy, a co tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
My też nie zaprosiliśmy kilkunastu osób z jego rodziny, a byli pewni, że zostaną zaporoszeni
![]() ![]() My będziemy tańczyć do Maj- Varius Manx, bo to nasza piosenka ![]()
#410 |
Raczkowanie
|
A my sie zastanawiamy nadal nad pierwsza piosenka, nie mamy w sumie swojej takiej jednej. Myslelismy o akustycznej wersji Heaven, Briana Adams'a choc najbardziej sie sklaniamy chyba do lekkiego country, John Denver Annies Song. Troche walczykowata, ale przepiekne slowa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Kiedy najpóźniej trzeba iść do 1 spowiedzi?
#412 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli planujecie dwie spowiedzi to pierwsza powinna być tak z miesiąc przed, a druga dzień przed albo w sobotę rano. Ale widzę, że już nie macie tyle czasu, więc proponuję iść jak najszybciej
![]()
#414 |
Rozeznanie
|
On już był. A ja nie mogę się zebrać
![]() Jjasia gdzie byłaś?
#415 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Oj, bardzo chetnie bym ci pomogla Puchatku, ale raczej nie da rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Puchatku, a nie musicie czasami do tego samego ksiedza isc??? Cos mi sie tam z religii przypomina, ze niby ten sam ksiadz powinien was spowiadac... Glupota to wszystko i tyle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.