Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-20, 18:14   #3361
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Blanka, mój gin mi mówił 2 wizyty temu, że w 2 trymestrze hemoglobina spada, ale że 11,5 jest jeszcze ok. W 3 trymestrze podobno sama powinna wzrosnąć. I że w sumie bardziej się patrzy na te spadki, czyli właśnie jak ktoś miał 14 i spadła hemo z wizyty na wizytę np. do 12 to wtedy trzeba coś suplementować. Mi spadła jakoś o 0,5 to mi powiedział, że spokojnie wystarczy żelazo z ciążowych witamin.
Jak moja Młoda miała anemię po porodzie, bo nie zdążyła sobie pobrać zapasu żelaza z pępowiny w związku z przedwczesnym porodem to dostała żelazo dla dzieci i do tego witaminy z grupy B https://www. aptekagemini. pl/innovitumb-krople-4ml.html
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 18:26   #3362
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Elu u mnie na ostatnio Mała była glowka do góry, czyli jak to mądrze gin powiedział "ułożenie miednicowe"

Kitosa co za wspaniały tort !

Patrycja wynik na czczo jest za wysoki, odrobinke, ale jest.

O kurczę, lody ! Ale narobiłaś smaka.

Ja juz po rosolku, a raczej po makaronie z rosołem wciągnęłam wielki talerz i dalej jestem głodna, tragedia.....
Jutro rano bede robic szarlotkę na kruchym spodzie z bezą - macie jakies dobre sposoby na jabłkowy farsz ? Nie chcialabym go mocno rozgotowac.... to będzie moja pierwsza szarlotka w życiu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja ścieram jabłka na grubych oczkach i zagotowuję w garnku: ciągle potem mieszam do zmiękniecia i odparowania części wody jak jabłka są zbyt soczyste. Na koniec cynamon i zostawiam do ostygnięcia.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Blanka, mój gin mi mówił 2 wizyty temu, że w 2 trymestrze hemoglobina spada, ale że 11,5 jest jeszcze ok. W 3 trymestrze podobno sama powinna wzrosnąć. I że w sumie bardziej się patrzy na te spadki, czyli właśnie jak ktoś miał 14 i spadła hemo z wizyty na wizytę np. do 12 to wtedy trzeba coś suplementować. Mi spadła jakoś o 0,5 to mi powiedział, że spokojnie wystarczy żelazo z ciążowych witamin.
Jak moja Młoda miała anemię po porodzie, bo nie zdążyła sobie pobrać zapasu żelaza z pępowiny w związku z przedwczesnym porodem to dostała żelazo dla dzieci i do tego witaminy z grupy B https://www. aptekagemini. pl/innovitumb-krople-4ml.html
Mnie hematolog mówiła właśnie, że 23-27 tc to okres na zwiększone zapotrzebowanie żelaza przez dziecko i stąd te spadki bo pobierają sobie od nas więcej
Stary 2018-03-20, 18:27   #3363
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Blanka jest takie coś jak fizjologiczna anemia w ciąży i jest to dość powszechne. Stąd też możesz być ospała, cera może być szara. U mnie hemoglobina też spadła. Ja biorę normalnie witamiy i dodatkowo staram się codziennie robić smoothie ze szpinakiem/pietruszką/burakiem, np.:
burak, pomarańcza, mango i sok jabłokwy tłoczony (taki z lodówki np. z lidla)
lub
pietruszka, kiwi, banan sok jabłkowy

Do każdego dodaje łyżeczkę oleju lnianego- pomaga w przyswajaniu witamin.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 18:48   #3364
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
3 lata świadomych staran. Ale wiecei ja i tak jestem wdzięczna ze nam sie udLo za pierwszym razem. Mielismy jedyne dwa embriony i oba mi podano. Ale tylko jeden sie zaimplantowal. O kolejne musimy cała procedurę przechodzić od nowa. Czyli Wszytskie zastrzyki punkcję i transfer i niestety za kolejna procedurę juz płacimy z własnej kieszeni 100%.
To bardzo długo.. A wiesz jaka była przyczyna, że się nie udawało? Jak nie chcesz o tym tutaj pisać, to rozumiem, nie ma problemu.
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Blanka jest takie coś jak fizjologiczna anemia w ciąży i jest to dość powszechne. Stąd też możesz być ospała, cera może być szara. U mnie hemoglobina też spadła. Ja biorę normalnie witamiy i dodatkowo staram się codziennie robić smoothie ze szpinakiem/pietruszką/burakiem, np.:
burak, pomarańcza, mango i sok jabłokwy tłoczony (taki z lodówki np. z lidla)
lub
pietruszka, kiwi, banan sok jabłkowy

Do każdego dodaje łyżeczkę oleju lnianego- pomaga w przyswajaniu witamin.
Kropko, a taką pomarańczę da się porządnie zblendować najwyklejszym blenderem od miksera, np. firmy Zelmer?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 18:50   #3365
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu pije herbatę żurawinowa i wodę z sokiem żurawinowym. Już kiedyś Ci pisałam, że od razu robię sobie w takim kubku 0,6l i pije co chwilę po łyczku..
nawet nie chce Wam mówić ile razy chodzę do WC.. :/

Stary 2018-03-20, 18:52   #3366
emma90
Wtajemniczenie

Blanka ja miałam 11,5 miesiąc temu, teraz 11,2 i od poprzedniego razu suplementuję żelazo lepiej się wchłania z witaminą C. Ogólnie Twój wynik nie jest zły mieści się w normie, a w ciąży fizjologicznie spada hemoglobina
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 18:55   #3367
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
To bardzo długo.. A wiesz jaka była przyczyna, że się nie udawało? Jak nie chcesz o tym tutaj pisać, to rozumiem, nie ma problemu. Kropko, a taką pomarańczę da się porządnie zblendować najwyklejszym blenderem od miksera, np. firmy Zelmer?
Myślę, że tak. Ja obieram ją i kroję na ćwiartki, żeby kawałki były mniejsze. Ja akurat mam taki blender do smoothie (załącznik), ale noże ma takie jak zwykły blender ręczny więc powinno dać rade. Oczywiście farfocle będą, ale ja akurat tak lubię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-clatronic-sm-3593-czerwony.jpg (37,5 KB, 29 załadowań)

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-20, 18:57   #3368
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

No i kombinacja owoców jest dowolna- nie robię tego jakoś wg konkretnego przepisu. Tylko olej dodaje od niedawna, bo oleje pomagają w przyswajaniu witamin i mikroelementów. Oleju w ogóle nie czuć w smaku.

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-20, 18:59   #3369
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu pije herbatę żurawinowa i wodę z sokiem żurawinowym. Już kiedyś Ci pisałam, że od razu robię sobie w takim kubku 0,6l i pije co chwilę po łyczku..
nawet nie chce Wam mówić ile razy chodzę do WC.. :/
Rzeczywiście! Przepraszam za tę gafę.. A przed ciążą miałaś jakieś problemy z pęcherzem, tak przewlekle?
Cytat:
Myślę, że tak. Ja obieram ją i kroję na ćwiartki, żeby kawałki były mniejsze. Ja akurat mam taki blender do smoothie (załącznik), ale noże ma takie jak zwykły blender ręczny więc powinno dać rade. Oczywiście farfocle będą, ale ja akurat tak lubię No i kombinacja owoców jest dowolna- nie robię tego jakoś wg konkretnego przepisu. Tylko olej dodaje od niedawna, bo oleje pomagają w przyswajaniu witamin i mikroelementów. Oleju w ogóle nie czuć w smaku.
Skoro nie czuć smaku oleju, to skuszę się. Też lubię farfocle, znaczy nie przeszkadzają mi. Zapisałam te kombinacje, a co! Dziękuję Ja jeszcze dodam do któregoś kawałek selera naciowego, też samo zdrowie.

Dziewczyny moje, mogę pochwalić się co kupiłam dla mojej Niuni dzisiaj? ?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-20 o 19:23
Stary 2018-03-20, 19:34   #3370
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście! Przepraszam za tę gafę.. A przed ciążą miałaś jakieś problemy z pęcherzem, tak przewlekle? Skoro nie czuć smaku oleju, to skuszę się. Też lubię farfocle, znaczy nie przeszkadzają mi. Zapisałam te kombinacje, a co! Dziękuję Ja jeszcze dodam do któregoś kawałek selera naciowego, też samo zdrowie.

Chwal się chwal! Ja sama dzisiaj byłąm w tesco i kupiłam takie podstawowe białe bodziaki z krótkim rękawkiem i śpiochy! "wyjściowe" będę później kupować- zobaczę co dostanę.
Ja mam w okolicy tylko 1 lump i tam jest bieda. A jak już coś jest, to dla dziewczynek, nie dla chłopczyków

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-20, 19:35   #3371
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No właśnie mi spadła z 14,7..

Nie biorę witamin dla ciężarnych, więc żelaza nie suplementuje nawet w malych dawkach.
Ciekawe co na to moja gin.

Biorę tylko Wit. D i magnez.
Do tego dużo warzyw i owoców jem..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 19:49   #3372
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Nie biorę witamin dla ciężarnych, więc żelaza nie suplementuje nawet w malych dawkach.

Blanko, razem z wit. D bierz też wit. K2, bo inaczej doprowadzisz do zwapnienia tętnic, przynajmniej tak i tyle zrozumiałam z artykułów. K2 pomaga odprowadzać wapń do kości. Ja też biorę, ale tak dumam, że powinnam też wapń. :/
A kiedy masz wizytę u ginekolog? Czy będziesz do niej dzwoniła?
Ja nic mądrego o tym nie umiem napisać, tylko tyle, że po poronieniu miałam anemię i brałam TardyferonFol, ładnie mi podniósł hemoglobinę. Pamiętam to okropne uczucie bezsilności, zawroty głowy, bladą skórę..

Stary 2018-03-20, 19:53   #3373
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwal się chwal! Ja sama dzisiaj byłąm w tesco i kupiłam takie podstawowe białe bodziaki z krótkim rękawkiem i śpiochy! "wyjściowe" będę później kupować- zobaczę co dostanę.
Ja mam w okolicy tylko 1 lump i tam jest bieda. A jak już coś jest, to dla dziewczynek, nie dla chłopczyków
Tak sobie dumałam nad tym co już mam i jestem przytłoczona ilością tego.. A raczej tym chaosem. Mam też dostać sporo ubranek, ale one były już noszone przez 3/4 dzieci, więc nie spodziewam się szału.. Jakoś nie widzi mi się zakładać córci znoszonych, zmechaconych ubranek...
Te kolory akurat mi się udały, takie stonowane jakie lubię, chociaż na żywo nieco intensywniejsze.
Bluzeczka i spodenki po lewej na rozmiar 6-9, a sukieneczka czy tunika (nie wiem) na 3-6.
IMG_20180320_113428.JPG

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-20 o 19:55
Stary 2018-03-20, 19:55   #3374
norka93
Wtajemniczenie

Bluzeczka jest prążkowana, poczułam się prawie jak w KappAhl.

Stary 2018-03-20, 19:56   #3375
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Norka ja mam jajowody niedrożne po operacji rozlanego wyrostka robaczkowego. W wieku 10lat wrocilam ze szkoły z okropny, bólem brzucha. Mama zabrała mne na pogotowie a tam wszedzie czekanie... o 19przyjeli mnie na oddział i zostawili. Cała noc cierpiałam przeokropnie. Leki nie pomagały. Operacje mi zrobili dopiero o 7 nad ranem kiedy była zmiana lekarza bo jak sie okazało ten na nocnej zmianie był pijany ☹️.
Na szczescie nie doszło do zapalenia otrzewnej jednak po tym wszystko mi sie zrosło razem. Mam ogromna szrame na brzuchu bo przecież musieli wszytsko oczyścić. Jednak moje jajniki oba pracuja tylko prawy po przejściach leniuszek No ale swoje przeszedł.
Pozniej (rok temu) miałam laparoskopię zeby je udrożnić ale mysle ze sa uszkodzone dlatego ńie dało rady. A jak wiadomo to połączenia dochodzi jeszcze w jajowodach wiec u mnie to nawet nie ma miejsca. Mimo ze miesiączki od zawsze mam jak w zegarku dokładnie co 28 dni i owulacje tak samo co miesiąc bo lata sprawdzania to udowodniły

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-03-20 o 19:58
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 20:02   #3376
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka ja mam jajowody niedrożne po operacji rozlanego wyrostka robaczkowego. W wieku 10lat wrocilam ze szkoły z okropny, bólem brzucha. Mama zabrała mne na pogotowie a tam wszedzie czekanie... o 19przyjeli mnie na oddział i zostawili. Cała noc cierpiałam przeokropnie. Leki nie pomagały. Operacje mi zrobili dopiero o 7 nad ranem kiedy była zmiana lekarza bo jak sie okazało ten na nocnej zmianie był pijany ️.
Na szczescie nie doszło do zapalenia otrzewnej jednak po tym wszystko mi sie zrosło razem. Mam ogromna szrame na brzuchu bo przecież musieli wszytsko oczyścić. Jednak moje jajniki oba pracuja tylko prawy po przejściach leniuszek No ale swoje przeszedł.
Pozniej (rok temu) miałam laparoskopię zeby je udrożnić ale mysle ze sa uszkodzone dlatego ńie dało rady. A jak wiadomo to połączenia dochodzi jeszcze w jajowodach wiec u mnie to nawet nie ma miejsca. Mimo ze miesiączki od zawsze mam jak w zegarku dokładnie co 28 dni i owulacje tak samo co miesiąc bo lata sprawdzania to udowodniły
Jejku, aż brakuje mi słów... Z tym pijanym lekarzem, to.. ech.... Tak mi przykro, że musiałaś przez to przejść.. I to wszystko, te uszkodzenie jajowodów jest przez ten rozlany wyrostek?
Dzięki temu, że jajniki u Ciebie pracują, pobrali komórki jajowe z twoich jajników? Tak pytam, bo kompletnie na tym się nie znam.

Stary 2018-03-20, 20:11   #3377
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie dumałam nad tym co już mam i jestem przytłoczona ilością tego.. A raczej tym chaosem. Mam też dostać sporo ubranek, ale one były już noszone przez 3/4 dzieci, więc nie spodziewam się szału.. Jakoś nie widzi mi się zakładać córci znoszonych, zmechaconych ubranek...
Te kolory akurat mi się udały, takie stonowane jakie lubię, chociaż na żywo nieco intensywniejsze.
Bluzeczka i spodenki po lewej na rozmiar 6-9, a sukieneczka czy tunika (nie wiem) na 3-6.
Załącznik 7480126

Norka Ty to masz chyba najwiecej ubranek. Zawsze cos pięknego znajdziesz!

Tak na szczescie komorka jest moja i plemniki Tz także cały materiał genetyczny bedzie po nas. Gdybym musiała podjąć decyzje o adopcji komórki to nie wiem czy zdecydowałabym sie w ogole na IVF. Bardzo chciałam dziecko ale nasze czyli moje i Tz z naszym wspólnym DNA. Nie wiem czy umiałabym zaakceptować to ze moje dziecko nie byłoby w połowie moim dzieckiem... to znaczy pewnie musiałabym dojrzeć do takiej decyzji. Albo przekonac sie ze nie chce miec wcale dzieci. Zawsze wiedziałam ze na adopcje dziecka nie zdecydowalibyśmy sie.
Stary 2018-03-20, 20:16   #3378
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norciu nic nie szkodzi, tak napisałam dla zobrazowania że pije naprawdę sporo, bo to ogarniam choćby tym kubkiem ze 3x po 0,6 plus jakaś woda, czy sok a i tak mało..
Nie miałam nigdy problemów z pęcherzem wcześniej. W ciąży tylko tak się po mnie wozi.. ech boję się trochę, bo koleżanka mnie ostatnio nastraszyła, że dziecko rodzi się z infekcja kiedy mama ma jakieś zapalenie i np lubi to się przeradzać w problemy ze wzrokiem..? Hmm nie wiem czy to możliwe i czy dobrze zrozumiałam, ale wiadomo żadna i infekcja w organizmie nie jest wskazana..

Śliczne te Twoje ciuszki
Mi dziś przyszły rampersy dla synka i tak się właśnie zastanawiam kupujecie w ogóle rampersy czy tylko body?
Mi jeszcze zostało kupić kilka sztuk body na 62 z krótkim rękawem i na 56 z długim i jakiś komplecik może jeszcze komplecik body, spodenki i czapeczka

Stary 2018-03-20, 20:33   #3379
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7480126
Śliczne są
Stary 2018-03-20, 20:36   #3380
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka ja mam jajowody niedrożne po operacji rozlanego wyrostka robaczkowego. W wieku 10lat wrocilam ze szkoły z okropny, bólem brzucha. Mama zabrała mne na pogotowie a tam wszedzie czekanie... o 19przyjeli mnie na oddział i zostawili. Cała noc cierpiałam przeokropnie. Leki nie pomagały. Operacje mi zrobili dopiero o 7 nad ranem kiedy była zmiana lekarza bo jak sie okazało ten na nocnej zmianie był pijany ☹️.
Jeeeeezuuuu co za okropni lekarze.... Karolinko bardzo mi przykro, ze takie cos Cie spotkalo w tak mlodym wieku i rzuciło taki cień na przyszłość. Dobrze ze ivf udalo sie za pierwszym podejściem.

Norciu ciuszki jak zwykle przepiękne !!!!!!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 20:49   #3381
aaska92
Zadomowienie

Karolina K To straszne co Cię spotkało w tak młodym wieku w dodatku. Dobrze, że teraz są takie metody jak IVF.

Norka Piękne te ciuszki. Ja też się dowiedziałam, że ubranka, które dostaniemy już są po paru dzieciach niby te najmniejsze się nie niszczą, ale na pewno zakupię trochę nowych.

Dziś mój przed ostatni dzień w pracy i się nasłuchałam historii najpierw, że ciąża to nie choroba ,a teraz to od razu na zwolnienia lecą. Potem, że teraz to tyle dzieci chorych się rodzi i lepiej mieć dziesięcioro niż jedno chore. Po prostu idealne tematy do rozmowy z ciężarną. A to starsi Panowie takie maja pomysły. Młoda część ekipy, która przeważa nie ma takich pomysłów do rozmów i bardziej wspierają.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 21:10   #3382
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Dawno to było i dobrze ze byłam młoda. Takie historie sie zdarzały i wbrew pozorom nie były wcale rzadkie w moich czasach... Pewnie w dzisiejszych czasach pijanego chirurga na służbie od razu wsadzono by za kratki. Zreszt z czasem to i tak Dziekuje Bogu ze mi te jajniki odratowali albo ze udało im sie mnie odratować bo przecież mogłam umrzeć.
Stary 2018-03-20, 21:12   #3383
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7480126
Cudowne
Dziewczyny do jakiego rozmiaru aktualnie kupujecie? Ja mam największe 68 i mam nadzieję, że to mi wystarczy na najbliższe 6 miesięcy..

Cytat:
Karolina dużo przykrości spotkało Cię w tak młodym wieku, które odczuwasz po dzień dzisiejszy. Jednak mimo wszystko udało się, ktoś by powiedział cud! Dlatego tym bardziej się dla Ciebie cieszę, odkąd znam Twoją historię

Cytat:
Norciu nic nie szkodzi, tak napisałam dla zobrazowania że pije naprawdę sporo, bo to ogarniam choćby tym kubkiem ze 3x po 0,6 plus jakaś woda, czy sok a i tak mało..
Nie miałam nigdy problemów z pęcherzem wcześniej. W ciąży tylko tak się po mnie wozi.. ech boję się trochę, bo koleżanka mnie ostatnio nastraszyła, że dziecko rodzi się z infekcja kiedy mama ma jakieś zapalenie i np lubi to się przeradzać w problemy ze wzrokiem..? Hmm nie wiem czy to możliwe i czy dobrze zrozumiałam, ale wiadomo żadna i infekcja w organizmie nie jest wskazana..

Śliczne te Twoje ciuszki
Mi dziś przyszły rampersy dla synka i tak się właśnie zastanawiam kupujecie w ogóle rampersy czy tylko body?
Mi jeszcze zostało kupić kilka sztuk body na 62 z krótkim rękawem i na 56 z długim i jakiś komplecik może jeszcze komplecik body, spodenki i czapeczka

Ja mam na rozmiar 56/62 bodziaki z krótkim i długim rękawkiem i pajacyki. Zastanawiam się czy kupić rampersy z krótkim rękawkiem/nogawką- czy to w ogóle ma rację bytu... Do bodziaków zamierzam jeszcze pokupować spodnie i tyle myślę, że wystarczy.
A kupujecie jakieś sweterki/kaftaniki? Ja się zastanawiam, ale myślę sobie, że to będzie się i tak wiecznie podwijać, więc lepszą opcją są pajacyki albo bodziak z długim rękawem+ spodnie. Kurka ciężko przewidzieć jakie będzie lato, jaka pogoda... A jakoś bronię się od zakupów niepotrzebnych...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-20, 21:24   #3384
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ja dostałam resztę wyników, Toxo nadal na szczęście ujemne 0.338

Ale martwi mnie hemoglobina.. Niecałe 2 miesiące temu miałam 14,7..
Dzis patrzę 12,3,a norma od 12.
Reszta wyników morfologii w dolnej granicy normy ale jednak w normie.
Ogólnie w porównaniu z ostatnią Morfologia wszystko zaczyna spadać znacznie.
Czyki krótko mówiąc matka się sypie

Dziewczyny czy ma któraś anemie?? Przy jakim wyniku zaczyna się coś brać, leczyć??

Czy ten wynik hemoglobiny może wpływać na moje złe samopoczucie, brak energii, ogólnie wygląd (doły pod oczami, bardzo blada skóra itp??)

Mi bardzo spadła w grudniu kiedy miałam krwawienia, dostałam żelazo i się poprawiło, po miesiącu już miałam lepiej i teraz kolejny miesiąc mam taki sam wynik. Kup sobie sok z buraka z ekamedica. Jak teraz sobie przypomnę jak się czułam grudzień i styczeń to rzeczywiście byłam bardziej osłabiona. Jak mi się podniosła to odrazu odżyłam i mam więcej energi.
Kiedy masz wizytę i lekarza? Kup sobie żelazo, ja borę ascofer na początku 3xdziennie najlepiej popisać sokiem z wit. C albo woda z cytryną☺będzie dobrze

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 21:26   #3385
asiaczek
Zakorzenienie

Hejho. Ja znowu z doskoku:/
Też mi już hemoglobina spadła z 12,6 na 11,9 ale na razie mam brać jak dotychczas sam Femibion.

Ja mam pewnie dużo ubrań po synku, których jeszcze nie przejrzałam, ale jeśli kupuję coś to max do rozmiaru 74. Body z długim/krótkim rękawem można kupować na zapas bo to się zawsze przyda, cały rok.
Bluzeczki i sweterki na pewno jakieś kupię choćby po to żeby małą stroić do gosci itp pamiętam, że synek z maja był ubierany latem raczej w body z długim rekawem, a od jesieni(4 miesiące) już prawie zawsze w body z krótkim rękawem i cienką bluzkę, bo w domu było chłodno.

Stary 2018-03-20, 21:26   #3386
Elaaaa
Wtajemniczenie

Kropka ja mam po kilka rampersow na 56-62 to tak zamiennie za body po prostu nie kupuję kaftanikow, kupiłam dwie bluzy jedna grubsza druga cieńsza na wieczór chlodniejszy. No i bodziakow wiadomo krótki więcej na 56 na 62 już z długim więcej bo to już będzie wrzesień pewnie. Trochę pajacyków mam i spodenek dresowych i jakieś krótkie dwie pary
Kupuję na razie w sumie do 62 chyba że coś się gdzieś trafia większe, a no i mam kilka body na 68 z F&F co na wyprzedażach kupiłam, o reszcie będę myśleć potem na bieżąco

Stary 2018-03-20, 21:33   #3387
emma90
Wtajemniczenie

Upolowałam dzisiaj w tkmaxx ręczniczek z kapturkiem, biało-szary za 35zł beż żadnych obrazków itp a to jest sukces

i tak się dzisiaj nachodziłam, że ledwo leżę nawet nie tak dużo po sklepach, ale wcześniej na kawie z koleżanką siedziałam na twardym stołku 3h i teraz cierpię
Stary 2018-03-20, 21:34   #3388
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Upolowałam dzisiaj w tkmaxx ręczniczek z kapturkiem, biało-szary za 35zł beż żadnych obrazków itp a to jest sukces

i tak się dzisiaj nachodziłam, że ledwo leżę nawet nie tak dużo po sklepach, ale wcześniej na kawie z koleżanką siedziałam na twardym stołku 3h i teraz cierpię
Fakt, znaleźć coś bez obrazków to sukces! Gratki!

Stary 2018-03-20, 21:47   #3389
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Eluś, gratulacje! 👏🏻😚
Tak wczoraj zerknęłam na listę i patrzę "o, Ela ma up! Ale na pewno? Tak by nic nam nie wspomniała?" 😉

Mówisz, że 6 rano to już nie jest pora na spanie? Lidusia się z Tobą zgadza. Budzi mi się sporo od wczoraj. Chyba ją gardło boli Ale wciągnęła kubek mleka (nowy lek na każde zło ostatnio) i wygląda na to, że jeszcze do 7 pośpimy...

aandra, a Ty miałaś wizytę?

Czy to tylko mój kalafior nic dziś z wczoraj nie pamięta?
Miałam, miałam ale to taka kontrolna więc w sumie nic nowego, poza tym, że pozwolił nam dr jechać po świętach nad morze moja siostra jest tam z synkiem teraz i my dojedziemy do nich na tydzien po świętach. Mój doktorek skomentował: "Z taką szyjką to i na Madagaskar bym pozwolił"
Ale żelazo mi spadło jak i Wam niektórym, mam tylko 10,7 i dostałam receptę Sorbifer, też mam brać z sokiem pomarańczowym.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

U mnie dziś leniwie, już mam dość tej zimy popołudniu widzę się z koleżanką, która jeszcze nic o ciąży nie wie będzie coming out

Fajnie macie, że przed Wami śluby trzymam kciuki aby wszystko poszło po Waszej myśli
Fajne są te coming outy ciążowe

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. U mnie tez sniegu brak. Bylam u gin, szyjka ok, wody ok, dzidzia 750g i dzisiaj nie pokazala pani dr co ma miedzy nogami lezy glowka w dol.
Ide jeszcze na badania tsh. Glukoza ok.
Potem do rodzinnego bo mowic nie moge.

Gratki! i zdrowia

Cytat:
Hmm to na mnie w takim razie glukoza nie zrobiła żadnego wrażenia byłam sama, nawet nie pomyślałam żeby wziąć męża tak szczerze. Już nie mówiąc, że spędziłam tam w sumie 3h, bo kolejka, a potem czekanie na pierwszy wynik i dopiero glukoza. Ale wiadomo różnie bywa. Najważniejsze, że już niektóre mamy z głowy

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też są ułożone główka do góry? To już druga wizyta i gin zawsze to zaznacza, ale mówi że ma czas i miejsce itd, że wszystko ok. Jak to jest u Was?

Moja pośladkowo, ale liczę, że jeszcze się obróci pewnie dlatego kopniaki czuję tak nisko.

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Moje wyniki glukozy:
Na czczo- 93
Po 1h- 126
Po 2h- 122

No tak na granicy, mój dr pewnie by już skierował do poradni diabetologicznej, ale może Twój zdecyduje, że nie trzeba.

Cytat:
Haha czyli kolejny mit obalony . Ale jak ja Wam mówiłam ze od początku miałam przeczucie ma chłopca to u mnie te wszystkie mity autentycznie sie sprawdziły .

Oj to ja tez. Spodni to raczej wcale nie nosze ale jak u nas były ostatnio śniegi i ubrałam moje narciarskie to juz nie dało rady dopiąć ba nawet zamka nie podciągnęła do gory. Brzuszek juz jest jak ta lala.

Po Usg wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon i maluszek pokazał mi buźkę przepięknie dzis. Jednak zdjecia nie moge kupic bo nie chce zaakceptować mojej karty na stronie... Tz bedzie musiał swoja zapłacić...

Ide zaraz dalej pakować. Rany ile tego jest. Cały dom.
Super, że wszystko dobrze

Teściowa kupiła bilet na jutro rano!

Ja jutro jadę na aukcję obrazów do liceum mojej zdolnej siostrzenicy, a rano do pracy zawiozę zwolnienie, ciekawe czy spotkam szefową
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-20, 22:31   #3390
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

Spokojnie, wynik jest w normie może spadek wiąże się z odstawieniem witamin ciążowych? bo z tego co pamiętam wcześniej brałaś
Z tego co kojarzę to Twoja gin. jest bardzo solidna, więc na pewno dobrze Cię pokieruje

Cytat:

Śliczne ciuszki
A na przyszłość to pamiętaj, że zawsze chcemy byś się chwaliła!

Cytat:
Blanko, razem z wit. D bierz też wit. K2, bo inaczej doprowadzisz do zwapnienia tętnic, przynajmniej tak i tyle zrozumiałam z artykułów. K2 pomaga odprowadzać wapń do kości. Ja też biorę, ale tak dumam, że powinnam też wapń. :/
A kiedy masz wizytę u ginekolog? Czy będziesz do niej dzwoniła?
Ja nic mądrego o tym nie umiem napisać, tylko tyle, że po poronieniu miałam anemię i brałam TardyferonFol, ładnie mi podniósł hemoglobinę. Pamiętam to okropne uczucie bezsilności, zawroty głowy, bladą skórę..
Oo proszę, mój gin nie wspominał o braniu witaminy K2.
Co do wapnia, to ja się dziś pytałam, czy można suplementować, jak nie przepadam za produktami mlecznymi i powiedział, żeby sobie kupić calcium i spokojnie przyjmować

Niestety uczucie bezsilności, zawroty głowy, osłabienie to nie tylko wynik słabszej morfologii, ale też całej pracy naszego organizmu, jaką musimy wykonać nosząc pod sercem dzieciątka Ja ostatnio nie mogę wysiedzieć w miejscach publicznych - w poczekalni, kościele, autobusie - od razu mi duszno i słabo

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość

Dziś mój przed ostatni dzień w pracy i się nasłuchałam historii najpierw, że ciąża to nie choroba ,a teraz to od razu na zwolnienia lecą. Potem, że teraz to tyle dzieci chorych się rodzi i lepiej mieć dziesięcioro niż jedno chore. Po prostu idealne tematy do rozmowy z ciężarną. A to starsi Panowie takie maja pomysły. Młoda część ekipy, która przeważa nie ma takich pomysłów do rozmów i bardziej wspierają.
Super, czyli od jutra wieczorem dołączasz do grona na L4?

Cytat:
Cudowne
Dziewczyny do jakiego rozmiaru aktualnie kupujecie? Ja mam największe 68 i mam nadzieję, że to mi wystarczy na najbliższe 6 miesięcy..

Ja mam na rozmiar 56/62 bodziaki z krótkim i długim rękawkiem i pajacyki. Zastanawiam się czy kupić rampersy z krótkim rękawkiem/nogawką- czy to w ogóle ma rację bytu... Do bodziaków zamierzam jeszcze pokupować spodnie i tyle myślę, że wystarczy.
A kupujecie jakieś sweterki/kaftaniki? Ja się zastanawiam, ale myślę sobie, że to będzie się i tak wiecznie podwijać, więc lepszą opcją są pajacyki albo bodziak z długim rękawem+ spodnie. Kurka ciężko przewidzieć jakie będzie lato, jaka pogoda... A jakoś bronię się od zakupów niepotrzebnych...
Ja jeszcze nic praktycznie nie mam, ale nastawiam się na body/ pajacyki. Sweterki kupię, ale pewnie 2 szt i tyle

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Miałam, miałam ale to taka kontrolna więc w sumie nic nowego, poza tym, że pozwolił nam dr jechać po świętach nad morze moja siostra jest tam z synkiem teraz i my dojedziemy do nich na tydzien po świętach. Mój doktorek skomentował: "Z taką szyjką to i na Madagaskar bym pozwolił"
Super, że wszystko dobrze
Pogrubionego - zazdraszczam

Ja też dziś byłam na wizycie kontrolnej i gin. powitał mnie słowami "nie wiem, czy ma Pani świadomość, co Pani zrobiła po ostatniej wizycie w mojej głowie... Cały czas o Pani myślałem, czy wszystko w porządku z Pani szyjką" Zaczęłam się śmiać i mu powiedziałam, że akurat ja jakoś od ostatniej wizyty trochę wyluzowałam

Generalnie szyjka póki co bez zmian - najniższy pomiar 28 mm, największy 36mm, ale twarda jak kamień i zamknięta. Mam sporo odpoczywać, ale nie ma nakazu leżenia
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości