|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspaniale! Czyli musiałaś po prostu takiego kopa dostać, żeby odpuścić pracę 😉
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny cieszę się z waszych udanych wizyt!
Ela gratuluję UP, super że dziecko zdrowe i nie przejmuj się, że dzieciątko słabo czujesz, ja też tak mam a mała się rusza, kręci tylko ja tak odczuwam a raczej mało czuję i mnie gin stawia do pionu, że mam nie panikować taka nasza uroda (u mnie tłuszcz ) i już ![]() jutro jadę do pracy na śniadanie wielkanocne przy okazji podrzucę im zaproszenie na ślub, ale pewnie będą zdziwieni, nic jak dotąd nie wiedzą, że wychodzę za mąż ja w ogóle w mojej pracy raczej zawsze byłam oszczędna w informacjach o sobie, żeby nie prowokować plotek itp. wiadomo jak jest, a u mnie jest strasznie tam pod tym względem. Dlatego nigdy nie widzieli nawet zdjęcia mojego tż, nie wiedzą gdzie pracuje ani nic (oprócz 2 bliższych mi tam koleżanek), dlatego sądzę, że będę miała dużą delegację z pracy w ramach ciekawości Dziś zakupiłam wanienkę, kremowy ręcznik z kapturkiem i poduszkę do wózka, pieluszki tetrowe, kocyk ciepły, naprawdę nie powinnam wchodzić do sklepów dziecięcych, jak nie mam w planach nic kupować bo weszłam tylko zobaczyć czy mają dostawę materacyków do łóżeczka 120x60. Materacyków nie było niestety.Co do wyprawki, to mam na razie ciuszki w rozmiarach 56-62, no może kilka dosłownie sztuk 68. Ubranko na wyjście ze szpitala mam na 62, mam nadzieję, że nie będzie za duże. Kompletuję też powoli koszyk na Gemini i kosmetyki, artykuły higieniczne i różne takie dla mnie i dla dziecka już łącznie 300 zł pokazują a jeszcze nie zaznaczyłam tam wszystkiego
Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-03-20 o 22:48 |
|
|
|
#3394 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro muszę wstać jak na mnie baardzo wcześnie bo już o 8 A dzisiaj dotarły do mnie zamówione tiule - będę robiła pompony do pokoju Małej i chcę też zrobić taką mała spódniczkę tutu na sesję noworodkową Są miętowe, różowe i szare (wszystkie jasne i ciemne) chociaż te szare wyszły jak fioletowe na tym zdjęciu. |
||
|
|
|
#3395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- aaska, pola, ane3kaa, monyaa, samych dobrych wieści jutro na wizytach 👍🏻 Ja pojutrze już posłucham mojego serduszka małego. Już się cieszę!
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Wizytę mam w poniedzialek, więc wszystkiego się dowiem. Norka! Przez ciebie mój portfel płacze, właśnie szaleje na tej stronie z ubrankami na fb haha 😂 Boze... Jak jakimś cudem Ninie wyrosna jajka to mnie M. Zabije za typowo babskie ubranka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć czy będę chodzić tylko do jednego i czy w razie co jestem zdecydowana na niego w 100%. Za 2 tygodnie idę na kontrolę i zobaczymy co dalej. Na początku kwietnia podskoczę też pewnie do tego pierwszego i pokażę mu usg. Stety niestety każdy z tych ginów ma swoje plusy i minusy i idealnie się uzupełniają. Pierwszy - mniej wyluzowany - pracuje na położnictwie, więc potencjalnie mogę liczyć na jego pomoc na oddziale (ale chyba nie robi CC), wszystkie zlecane badania robię w ramach pakietu + jak proszę o posiew to od razu pobiera mi w gabinecie i zanoszę do lab. Ale ma minus że nie robi usg i bazuje na usg wykonanych przez innych lekarzy. Drugi - u którego byłam dziś - prowadzi ciążę i wykonuje usg, ale pracuje na ginekologii operacyjnej, więc nie wiem czy jakbym trafiła na oddział mogłabym liczyć na pomoc. Chociaż na pewno wykonuje CC i jest w tym b. dobry (jeśli byłaby taka potrzeba). Cytat:
Dla pocieszenia powiem, że ja codziennie wstaję z Mężem o 7.00, bo śniadania i kolacje jemy razem
|
||
|
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
No a jak! Pudełko nowe w domu i nie chcą dać kotku biednemu
Cytat:
<3
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathy dziękuję! Powodzenia w takim razie przy przekazywaniu dobrych wieści
u mnie było podobnie, o ślubie nikt oprócz jednej koleżanki w pracy nie wiedział, bo zorganizowaliśmy go dość szybko, dowiedzieli się kiedy przyniosłam ciasto dzień przed a i tak pojawiła się delegacja w kościele, było nam bardzo miło może i byli z ciekawości, ale nas to mega ucieszyło bo od męża z pracy przyszło kilkanaście osób, plus moi i mieliśmy naprawdę duży ślub gdzie miało być 25 osób w kościele. A było około 60 ![]() Ovejita super, że szyjka się nie skraca! ![]() Aandra kot, kot, kot dopiero jak Folinka napisała to go zauważyłam, prawdziwy mistrz ![]() Pochwal się jak zrobisz dekoracje dla małej Ja też wstaje z mężem, zwykle już nie śpię od 4-5 więc tylko czekam aż jemu zadzwoni budzik i pędzę robić śniadanie, bo zwykle skręca mnie z głodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana 😃
Jest właśnie 6.12 a ja już po wypiciu glukozy i pierwszym pobraniu, na razie jest ok 😃 zobaczymy jak będzie dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Bursztynek, powodzenia! Ale u Was wcześnie laboratorium otwarte - super!
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry o świcie 😂 ja zaraz do internistki, wypytac czy będzie mogła wypisywać mi recepty na clexane, paski do glukometru itp. bo do mojego dr na nfz to ledwo można się dostać, a jak chodzę prywatnie to on nie może recepty z refundacja dać
![]() Potem jadę do swojej pracy a potem na aukcje obrazów ![]() Miłego dnia Wam życzę Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Bursztynek daj znać jak się czujesz☺
My wczoraj kupiliśmy bodziaki z krótkim rękawem w C&A, bo były kupony w gazetce promocyjnej na dwie rzeczy -25%. W sumie za 40 zł mamy 6 sztuk😊. Mam jeszcze kupon -20% na całe zakupy do sklepu online, pewnie coś wybiorę☺. Dużo kupujecie z długim rękawem na 62? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
Takie o, proste
1058411-0-08.jpg1058343-0-08.jpg
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-21 o 08:21 |
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynek to dobrze że poku co badanie idzie gładko!
Dorka fajne te bodziaki. Podobne kupilam ostatnio w tesco. Ja planuje kupic tez z dlugim rekawem- beda na nieco chlodniejsze dni a krotki rekaw pojdzie pod pajacyk. U mnie w koncu piekne słońce i plusowa temperatura! Nie moglo byc inaczej na pierwszy dzien wiosny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Ovejita Dokładnie dzis wieczorem dołącze do grona L4. Wizyta planowo o 16 ale pewnie bedzie poślizg
juz chce malucha zobaczyć jak tam sie miewa i troche stresuje
|
|
|
|
#3409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to pochwał sie jak planujesz to zrobic. Bardzo ciekawe ![]() Cytat:
Faktycznie kot świetny! Folinka powodzenia na spotkaniu z midwife! Cytat:
Dobry maz ![]() Dzien dobry! Kawusia, owsianka i sio do pakowania resztek. |
|||
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w pierwszym dniu słonecznej wiosny
my dzisiaj tak świętujemy z koleżanką w pracy, IMG_20180321_082813.jpgWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rowniez się witam w pierwszym dniu wiosny ! Dzisiaj z mężem wagarujemy, i świętujemy moje urodziny ! Mąż wziął wolne i wlasnie robi mi śniadanie. Potem kino, pizza kawka ciasto szkoda tylko, że za oknem taka pogoda do d.... :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duzo miłości zdrówka szczęścia no i jak każdemu szczęśliwego szybkiego rozwiązania Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki już jestem w domku, jem śniadanko 😃 badanie przebiegło pomyślnie, czuję się bardzo dobrze 😃 najgorsze tylko to siedzenie.
Zua wszystkiego najlepszego bo rozumiem że dzisiaj twoja 18 ? Spełnienia marzeń , szybkiego porodu i czego sobie tylko wymarzysz 🎂💐 Camelitos słodko witacie wiosnę , smacznego 😃 Polu gdzie się podziewasz ......? Aandra bezwzględnie musisz się nam pochwalić cudami które wykonasz 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie że masz glukoze za sobą Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciasteczko ![]() Cytat:
Zua spełnienia marzeń kochana. Zycze Ci udanego dnia! Świetny plan na dzien!!!! |
||
|
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Zua_tysica Wszystkiego co najlepsze i porodu bez bólu!
![]() Camelitos ale mi smaka narobiłaś ciachem! O 10 lecę po wyniki krwi, moczu i najważniejsze krzywej.. Jak się okaże że wyniki cukru są dobre to też zrobię napad na cukiernie i kupię sobie jakieś ciastka a co! A jak wyniki będą kiepskie to chyba rzucę się pod tira, niewyobrażam sobie życia bez cukru.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak się ograniczam jem tylko id czasu do czasu słodkie Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie umialabym teraz zrezygnowac ze słodyczy, cos mi sie w tej ciazye zupełnie odwrocilo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

pewnie dlatego kopniaki czuję tak nisko. 

🏻
badanie przebiegło pomyślnie, czuję się bardzo dobrze