|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
|
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam, moj mąż ma glukometr innej firmy niz ja dostalam, i wiem, że jego fałszuje wyniki - dla przykładu po obiedzie u Niego mierzylam to bylo 180 a na moim 138. Kalibracja jest bardzo ważna, pomiary mogą na prawde sie sporo różnic. Nie mówię, że to musi być wina glukometru - ale może....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam z hm pajace też w.rozmiarze 62 i wydaje mi się, że będą dobre dopiero na jesieni. A jakościowo super, nigdy się nie zawiodłam. Synowi kupowalam przedłużki do body, więc chodził w nich dwa razy dłużej i nigdy nic się nie rozciagnelo i nie sprało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wczoraj mnie bolało na wysokości żeber, albo mała fikała albo niewygodnie siedziałam.
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Porownajcie sobie rozmiar 62 z hm (po lewej) do 62 z pepco
![]() IMG_20180322_124319.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogole jak byłam na tej krzywej i siedziałam w poczekalni, przyszła dziewczyna z 2 miesięcznym maluchem na szczepienie, po zastrzyku tak płakał, że i mnie łzy poleciały. jak tak się wzruszam przy obcym dziecku to coś czuję że przede mną sporo wylanych łez. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale różnica jakby o dwa rozmiary, te z pepco może zaniżone
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-22 o 12:47 |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa bolą mnie pachwiny i mam wrażenie ,że ten ból promieniuje do podbrzusza.
Zua jaki masz glukometr,że go kalibrujesz?Ja mam accucheck performa |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Z pepco zaniżone a z hm zawyżone
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po dłuższym ruchu boli mnie spojenie..---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mąż jest mechanikiem z zamiłowania, więc ufam jego osądowi. Poza tym chciałabym, żeby wózek nadał sie dla drugiego dziecka i może ta dodatkowa amortyzacja będzie pomocna przy powtórnym używaniu. A jaka jest różnica cenowa między soft a nie soft? Wszędzie nam pokazywali tylko softa (ze zrozumiałych powodów...) A jeśli roan, to ku jakiemu kolorowi sie skłaniacie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Camelitos, mieszkamy w S-cu, chociaż pochodzimy z Jury Kr-Cz. Przywiało nas za nauką i pracą Teraz właśnie opalam się w Parku Hallera Chociaż wiaterek zimny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super może się kiedyś spotkamy w Parku Hallera nigdy nie byłam ale doskonale wiem gdzie to Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu ja tez mam accu chek performa, jeszcze nie kalibrowalam. Zapytam diabetologa na wizycie, czy muszę.
Regular, roznica w cenie tych wózków to okolo 200-300 zl, wiec dla mas dosyć sporo a nad kolorem jeszcze dokladnie nie myślałam. Na pewno bass soft ma duzo więcej kolorow do wyboru, ale to nic ![]() Zalaczam łowy z lidla kolory troche jasniejsze wyszły niz są w rzeczywistości, ale jestem zadowolona, bo takie pastelowe odcienie to mój klimacik Pierwsze spodenki to 50-56, ostatni pajac i koszulka tez 50-56. Reszta 62-68 IMG_20180322_125715.jpgIMG_20180322_125715_2.jpgIMG_20180322_125842.jpgIMG_20180322_130421.jpgIMG_20180322_130647.jpgIMG_20180322_130842.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te śpiochy z ostatniego zdjęcia też mi się strasznie spodobały ale same duże rozmiary były.A w sobotę planuje zamach na pepco właśnie w sobotę je otwierają, liczę na jakieś fajne promocje, żeby przyciągnąć klientów. w tym samym budynku otwierają jeszcze Polo Market ale tam mnie nie ciągnie i Rossmann, może tam też jakieś okazję upoluję. Także prognozuję bankructwo w sobotę. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem z powrotem w łóżku
Będę żyć ![]() Coś mi się pomieszało chyba rano z czytaniem, bo widzę po cytatach, że mi niektóre posty uciekły, więc muszę się cofnąć ze dwie strony. Ale widzę, że pytałyście, Kochane, o mnie, więc najpierw Wam napiszę. Na szczęście jest to chyba najlepsza sytuacja z możliwych - są to raczej tylko jakieś bóle mięśniowo-stawowe. Niby nic nowego w pracy nie robiłam, ale jednak ciąża rządzi się swoimi prawami, stawy się rozluźniają (czy coś w ten deseń) i organizm może inaczej reagować, w dodatku w każdej ciąży może być inaczej, a ja właśnie sporo rękami i ramionami w pracy ruszam, trochę się pochylam... Bardzo dużo pytań mi lekarka zadała, zbadała, osłuchała, pościskała. Gdyby doszły jakieś inne objawy to mam przyjść jeszcze, ale na ten moment się nie martwić. Mam zwolnić w pracy, co pewnie będzie jedynie dla mnie minimalnym problemem, bo od przełożonych ani jednego słowa od początku ciąży nie usłyszałam na temat tempa mojej pracy, a ja po prostu nie lubię się obijać i wolno pracować, bo mi czas o wiele wolniej leci. No nic, w niedziele poproszę na próbę o inne zadania, z czym nie powinno być problemu, bo większość ludzi woli robić to, co ja teraz robię, bo tamto drugie jest jeszcze nudniejsze Nie lubię tam strasznie pracować, ale może akurat mojemu organizmowi to będzie teraz bardziej odpowiadać...---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Aaa, jeszcze jedno od razu, bo już rano miałam pisać i zapomniałam... Piszecie o ubrankach z Lidla dużo i ich rozmiarach. Ja chyba nie miałam nigdy, bez specjalnego powodu, tak się złożyło, ale zawsze wszędzie dziewczyny piszą, że one wypadają o wiele większe niż z innych firm, więc ich 50/56 to pewnie będzie jak normalne 62
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny moje!
Chyba znów należy mi się ![]() Piękne ubranka kupujecie, wiecie? A te z Lidla to już w ogóle szał ciał! Justynko, jak zobaczyłam twoje łowy, to pozazdrościłam! Ta bluzeczka z ostatniego zdjęcia? Też w Lidlu? Nie kupowałaś sweterków na zimę? No i Wszystkiego Najlepszego, Justynko! Duuużo dużo zdrówka, jeszcze więcej radości z dzieciaczka pod serduszkiem i najłatwiejszego porodu pod słońcem i wszystkiego co naj naj naj. Sandam, odnośnie mojej domniemanej cukrzycy, czuję się dokładnie tak jak Ty... Mimo, że tak jak dziewczyny piszą - nie ma co panikować, do wszystkiego można się przyzwyczaić i przestawić, zwłaszcza, że to ma być dla naszego dobra. Aandra, również będę mogła dobić się do Ciebie po te informacje? ![]() Folinko, to cudownie, że z Beniem wszystko w porządku! Odpoczywaj jak najwięcej! A można wiedzieć jaka to byłaby praca?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-22 o 14:23 |
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, super by było powozić się razem z maluchami po okolicy! Okazji będzie w sierpniu i następnych miesiącach co nie miara.U mnie akurat tak, że bliżej mamy do DG, niż choćby do centrum Sosno, więc wiele spraw załatwiamy właśnie tam. Mieszkaliśmy zresztą w Dąbrowie 3 lata i było super ![]() Cytat:
Oj dla nas 3 stówki to też pieniądz, jeszcze biorąc pod uwagę mój zapowiadający się na "bogaty inaczej" zasiłek Ale tak sobie myślimy, że wózek to i tak największy wydatek w wyprawce, więc warto może dołożyć. Co innego jakbyśmy już więcej bąbli nie planowali, a tak liczę na to, że jeden raz kupimy pojazd dla dwoje dzieci.Ale obczaję tego zwykłego bassa, jak pojedziemy znowu oglądać. Pomacam, ponaciskam jak się nim jeździ. Chociaż jak byłam dziś na tym spacerze i poprzyglądałam się chodnikom w najbliższej okolicy, to nie wiem, czy amory bez żadnych wspomagaczy jakoś to przetrwają
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiem, że przecież drobne elementy tez się zużywają. Najbardziej irytuje mnie chyba to, jaka będzie reakcja ludzi wokół na to, że zastanawiamy się nad wózkiem za 1800 czy 2000 zł, bo oni przecież kupili używane i są takie ekstra...... Czołgi nie z tej ziemi. Nie rozumieją, że potrzebuję lekkiego, a z kręgosłupem nie ściemniam.
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu, cieszę sie, ze podobaja Ci sie ciuszki. Na szczescie dla Ciebie - lidl jest wszędzie
na nieszczescie dla mnie - Twój sh jest tylko u Ciebie ta bluzeczka tez z lidla. Sweterkow nie kupowalam, nie wiedzialam dokladnie jaki rozmiar - a jeden kosztowal 25 zl wiec stwierdzilam, że kupię coś pozniej, jak bede pewniejsza co do rozmiaru ![]() Folinko dobrze ze to nic powaznego u Ciebie. Koniecznie zmien obowiazki w pracy na lżejsze... a jezeli chodzibo rozmiarowke ciuszkow, to tez mam wrażenie ze te 62 co kupilam jest dosyc duże - ale ma dluzej starczy, wiec nie ma tego złego ![]() Regular - ja patrze na wózki za kazdym razem jak wychodze z domu, i na prawde niewiele ma ten dodatkowy amor. W moim odczuciu to taki dodatkowy bajer. Czy zawazy on na żywotności wózka - uwazam, że nie. A kilka stowek w portfelu zawazy na mojej żywotności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewają stan przedcukrzycowy, tylko czemu te na czczo takie niskie? Jakby nie patrzeć, to cukier całkiem mocno do góry skacze od tych 69.Cytat:
I wiem, gdzie leży Olsztyn, na żadnym końcu świata! Ja sama pochodzę z okolic Białegostoku, więc to godzinka drogi. ![]() Dziewczyny, którym obiecałam, że rzucę okiem na chłopięce rzeczy.. Byłam w lumpeksie we wtorek, ale zapomniałam, że przecież ani grosza na koncie, ani pakietu, ani nic, a z doładowaniem czekałam na zasiłek. Przepraszam Was najmocniej.. Jak będę w sobotę albo w poniedziałek, to postaram się!Idę do Lidla po tę bluzeczkę!! Całe 15 czy 20 minut marszu.
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu leć, bluzeczka jest śliczna. Ogolnie to dzisiaj mogłabym zamieszkac przy tych ciuszkach w lidlu. A normy cukru po godzinie po jedzeniu - do 140, a w krzywej po glukozie - do 180
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie, że wczoraj mała mnie tak nisko kopała, aż się przeraziłam? Dosłownie ją w pochwie czułam, jakby mi szyjkę kopała.
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tam Twój brzuszek? dużo urósł?
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ej bo zaraz się okaże że mieszkamy na jednym osiedlu haha ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
Regularkate, Camelitos to my krajanki jesteśmy 😀 ja pochodzę z sosno ale za pracą mnie wywiało i teraz przyjeżdżam tylko w odwiedziny i na święta 😋
|
|
|
#3600 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie. Lekarz powiedział, że nie jest to cukrzyca, ale te wyniki mu się nie podobają. Powiedział, że zarówno po godzinie jak i po 2 wynik powinien być niższy, więc może to być stan przedcukrzycowy. Dostałam glukometr i zalecenia trzymania diety. Już jestem nawet po pierwszym pomiarze - 96, więc jest ok (mam mieć poniżej 120), zobaczymy co będzie dalej.
Z Marysią też wszystko w porządku - nadal jest o tydzień mniejsza, ale rośnie zdrowo - ma już 480 g Niestety na wizycie okazało się, że w labie wydali mi wyniki morfologii i moczu sprzed 2 miesięcy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

hm ma taką standardową rozmiarówkę, wzięłabym 56-62

jak tak się wzruszam przy obcym dziecku to coś czuję że przede mną sporo wylanych łez. 

ja pieklam sobie sama chleb żytni na drożdżach, ale odkad wiem, że nie podbija mi cukru tez taki z piekarni to kupuję... a powiedz, skad masz glukometr i czy jest kalibrowany ? Sandam i na pewno nie chodź glodna ! Wyrzut glukozy z wątroby tez moze zaszkodzic dziecku, szczegolnie w nocy. 

w tym samym budynku otwierają jeszcze Polo Market ale tam mnie nie ciągnie i Rossmann, może tam też jakieś okazję upoluję. Także prognozuję bankructwo w sobotę. 
Nie lubię tam strasznie pracować, ale może akurat mojemu organizmowi to będzie teraz bardziej odpowiadać...