Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-22, 12:37   #3571
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
a jak rozmiarówka z hm? bardzo sie rozciągają ciuszki? nie wiem jaki rozmiar wsiąść spodenek może od razu 68, najwyżej będę podwijać?
Moim zdaniem 68 na początek będzie za duże hm ma taką standardową rozmiarówkę, wzięłabym 56-62
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:38   #3572
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam, moj mąż ma glukometr innej firmy niz ja dostalam, i wiem, że jego fałszuje wyniki - dla przykładu po obiedzie u Niego mierzylam to bylo 180 a na moim 138. Kalibracja jest bardzo ważna, pomiary mogą na prawde sie sporo różnic. Nie mówię, że to musi być wina glukometru - ale może....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:41   #3573
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
a jak rozmiarówka z hm? bardzo sie rozciągają ciuszki? nie wiem jaki rozmiar wsiąść spodenek może od razu 68, najwyżej będę podwijać?
Zawsze mi się ich rozmiary wydawały większe.bBluzeczka na 68 wydaje się mała, ale ja mam zawsze trudność w ocenianiu w stosunku do wielkości dziecka
Mam z hm pajace też w.rozmiarze 62 i wydaje mi się, że będą dobre dopiero na jesieni.
A jakościowo super, nigdy się nie zawiodłam. Synowi kupowalam przedłużki do body, więc chodził w nich dwa razy dłużej i nigdy nic się nie rozciagnelo i nie sprało.

Stary 2018-03-22, 12:44   #3574
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Dzięki!
Dziewczyny, czy Was też bolą pachwiny?
Mnie od kilku tygodni. Nie jest to duży ból, ale dyskomfort jest
I zgaga mnie męczy w nocy
Mnie ciągnie w pachwinach od kilku tygodni ale z przerwami np. jeden, dwa dni i spokój kilka dni. Tak średnio raz w tygodniu, a jak do tego dojdzie pełny pęcherz to ledwo idę. Wszystko się rozciąga etapami, dlatego raz lepiej raz gorzej przynajmniej u mnie . Wczoraj mnie bolało na wysokości żeber, albo mała fikała albo niewygodnie siedziałam.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:44   #3575
asiaczek
Zakorzenienie

Porownajcie sobie rozmiar 62 z hm (po lewej) do 62 z pepco
IMG_20180322_124319.jpg

Stary 2018-03-22, 12:45   #3576
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Sandam, moj mąż ma glukometr innej firmy niz ja dostalam, i wiem, że jego fałszuje wyniki - dla przykładu po obiedzie u Niego mierzylam to bylo 180 a na moim 138. Kalibracja jest bardzo ważna, pomiary mogą na prawde sie sporo różnic. Nie mówię, że to musi być wina glukometru - ale może....

Wiesz może coś w tym jest, bo odkąd go mam pokazuje takie wyniki, kilka razy mierzyłam u mamy na tym nowym sprzęcie i tam akurat nie mialam nigdy tak wysoko ale to też było jakiś czas temu, a może cukrzyca się dopiero teraz pokazała.. Niewiem zobaczę czego jutro się dowiem u lekarza.
Wogole jak byłam na tej krzywej i siedziałam w poczekalni, przyszła dziewczyna z 2 miesięcznym maluchem na szczepienie, po zastrzyku tak płakał, że i mnie łzy poleciały. jak tak się wzruszam przy obcym dziecku to coś czuję że przede mną sporo wylanych łez.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:46   #3577
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Zawsze mi się ich rozmiary wydawały większe.bBluzeczka na 68 wydaje się mała, ale ja mam zawsze trudność w ocenianiu w stosunku do wielkości dziecka
Mam z hm pajace też w.rozmiarze 62 i wydaje mi się, że będą dobre dopiero na jesieni.
A jakościowo super, nigdy się nie zawiodłam. Synowi kupowalam przedłużki do body, więc chodził w nich dwa razy dłużej i nigdy nic się nie rozciagnelo i nie sprało.

dzięki
ale różnica jakby o dwa rozmiary, te z pepco może zaniżone

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-03-22 o 12:47
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:47   #3578
pola25
Zakorzenienie

Kitosa bolą mnie pachwiny i mam wrażenie ,że ten ból promieniuje do podbrzusza.

Zua jaki masz glukometr,że go kalibrujesz?Ja mam accucheck performa
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 12:48   #3579
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ale różnica jakby o dwa rozmiary, te z pepco może zaniżone
Z pepco zaniżone a z hm zawyżone

Stary 2018-03-22, 12:49   #3580
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie ciągnie w pachwinach od kilku tygodni ale z przerwami np. jeden, dwa dni i spokój kilka dni. Tak średnio raz w tygodniu, a jak do tego dojdzie pełny pęcherz to ledwo idę. Wszystko się rozciąga etapami, dlatego raz lepiej raz gorzej przynajmniej u mnie . Wczoraj mnie bolało na wysokości żeber, albo mała fikała albo niewygodnie siedziałam.
jak niewygodnie siedzę to też czuję przy żebrach a po dłuższym ruchu boli mnie spojenie..

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Porownajcie sobie rozmiar 62 z hm (po lewej) do 62 z pepco
Załącznik 7483251

wow! jaka różnica
Stary 2018-03-22, 13:08   #3581
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Emma masz dzis urodzinki ?
Sandam, nie wiedzialam jakiej wielkosci te kromeczki.... dietetyk na pewno pomoże, ale prawda jest taka, że większość produktów trzeba przetestowac na sobie...są produkty, o wysokim ig, ktorych jesc nie powinnaś - to jasne. Unikaj tez cukrów prostych. Z tym chlebem z karmelem to tez nie wiadomo na jaki trafisz w piekarni ja pieklam sobie sama chleb żytni na drożdżach, ale odkad wiem, że nie podbija mi cukru tez taki z piekarni to kupuję... a powiedz, skad masz glukometr i czy jest kalibrowany ? Sandam i na pewno nie chodź glodna ! Wyrzut glukozy z wątroby tez moze zaszkodzic dziecku, szczegolnie w nocy.
Regular - przeczytalam, że chcecie roana masz jakieś wielkie plusy dla wersji soft i jej przewagi nad zwyklym bassem ? Bo my tak sie zastanawialiśmy, i w sumie nie potrzebujemy chyba dopłacać za dodatkowy amortyzator.... nie bedziemy sie czuli jakos źle bez niego, a jednak cena to cena
Folinko, super, że Benio rosnie zdrowo ! I wypoczywaj, nie przemeczaj się
Ciuszki wstawie zaraz, na razie kawka, bo dopiero wróciłam do domu

Tysiu, zastanawialiśmy się nad tym z mężem, myślimy, że jak dziecko wsiadzie do spacerówki, czyli będzie cięższe, to możliwość dodatkowego utwardzenia/zmiękczenia zawieszenia może przedłużyć żywotność wózka (samego stelaża). Czy nasza opinia ma jakieś przełożenie na rzeczywistość - trudno powiedzieć Ale mąż jest mechanikiem z zamiłowania, więc ufam jego osądowi. Poza tym chciałabym, żeby wózek nadał sie dla drugiego dziecka i może ta dodatkowa amortyzacja będzie pomocna przy powtórnym używaniu.
A jaka jest różnica cenowa między soft a nie soft? Wszędzie nam pokazywali tylko softa (ze zrozumiałych powodów...)

A jeśli roan, to ku jakiemu kolorowi sie skłaniacie?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Camelitos, mieszkamy w S-cu, chociaż pochodzimy z Jury Kr-Cz. Przywiało nas za nauką i pracą Teraz właśnie opalam się w Parku Hallera Chociaż wiaterek zimny.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 13:16   #3582
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Tysiu, zastanawialiśmy się nad tym z mężem, myślimy, że jak dziecko wsiadzie do spacerówki, czyli będzie cięższe, to możliwość dodatkowego utwardzenia/zmiękczenia zawieszenia może przedłużyć żywotność wózka (samego stelaża). Czy nasza opinia ma jakieś przełożenie na rzeczywistość - trudno powiedzieć Ale mąż jest mechanikiem z zamiłowania, więc ufam jego osądowi. Poza tym chciałabym, żeby wózek nadał sie dla drugiego dziecka i może ta dodatkowa amortyzacja będzie pomocna przy powtórnym używaniu.
A jaka jest różnica cenowa między soft a nie soft? Wszędzie nam pokazywali tylko softa (ze zrozumiałych powodów...)

A jeśli roan, to ku jakiemu kolorowi sie skłaniacie?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Camelitos, mieszkamy w S-cu, chociaż pochodzimy z Jury Kr-Cz. Przywiało nas za nauką i pracą Teraz właśnie opalam się w Parku Hallera Chociaż wiaterek zimny.

No nie mów to super może się kiedyś spotkamy w Parku Hallera nigdy nie byłam ale doskonale wiem gdzie to

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 13:33   #3583
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu ja tez mam accu chek performa, jeszcze nie kalibrowalam. Zapytam diabetologa na wizycie, czy muszę.
Regular, roznica w cenie tych wózków to okolo 200-300 zl, wiec dla mas dosyć sporo a nad kolorem jeszcze dokladnie nie myślałam. Na pewno bass soft ma duzo więcej kolorow do wyboru, ale to nic
Zalaczam łowy z lidla kolory troche jasniejsze wyszły niz są w rzeczywistości, ale jestem zadowolona, bo takie pastelowe odcienie to mój klimacik Pierwsze spodenki to 50-56, ostatni pajac i koszulka tez 50-56. Reszta 62-68
IMG_20180322_125715.jpgIMG_20180322_125715_2.jpgIMG_20180322_125842.jpgIMG_20180322_130421.jpgIMG_20180322_130647.jpgIMG_20180322_130842.jpg

Stary 2018-03-22, 13:39   #3584
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu ja tez mam accu chek performa, jeszcze nie kalibrowalam. Zapytam diabetologa na wizycie, czy muszę.
Regular, roznica w cenie tych wózków to okolo 200-300 zl, wiec dla mas dosyć sporo a nad kolorem jeszcze dokladnie nie myślałam. Na pewno bass soft ma duzo więcej kolorow do wyboru, ale to nic
Zalaczam łowy z lidla kolory troche jasniejsze wyszły niz są w rzeczywistości, ale jestem zadowolona, bo takie pastelowe odcienie to mój klimacik Pierwsze spodenki to 50-56, ostatni pajac i koszulka tez 50-56. Reszta 62-68
Załącznik 7483301Załącznik 7483306Załącznik 7483311Załącznik 7483316Załącznik 7483321Załącznik 7483326

piękne jak dla mnie idealne kolory dla dziewczynki
Stary 2018-03-22, 13:54   #3585
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 7483301Załącznik 7483306Załącznik 7483311Załącznik 7483316Załącznik 7483321Załącznik 7483326

Zacne łowy, ja mam ten sam zestaw spodni ale kolory są uniwersalne raczej, chyba że znowu kupiłam synowi jakieś babskie ciuszki. te śpiochy z ostatniego zdjęcia też mi się strasznie spodobały ale same duże rozmiary były.
A w sobotę planuje zamach na pepco właśnie w sobotę je otwierają, liczę na jakieś fajne promocje, żeby przyciągnąć klientów. w tym samym budynku otwierają jeszcze Polo Market ale tam mnie nie ciągnie i Rossmann, może tam też jakieś okazję upoluję. Także prognozuję bankructwo w sobotę.

Stary 2018-03-22, 13:58   #3586
folinka
Zadomowienie

Już jestem z powrotem w łóżku Będę żyć

Coś mi się pomieszało chyba rano z czytaniem, bo widzę po cytatach, że mi niektóre posty uciekły, więc muszę się cofnąć ze dwie strony.
Ale widzę, że pytałyście, Kochane, o mnie, więc najpierw Wam napiszę.
Na szczęście jest to chyba najlepsza sytuacja z możliwych - są to raczej tylko jakieś bóle mięśniowo-stawowe. Niby nic nowego w pracy nie robiłam, ale jednak ciąża rządzi się swoimi prawami, stawy się rozluźniają (czy coś w ten deseń) i organizm może inaczej reagować, w dodatku w każdej ciąży może być inaczej, a ja właśnie sporo rękami i ramionami w pracy ruszam, trochę się pochylam...
Bardzo dużo pytań mi lekarka zadała, zbadała, osłuchała, pościskała. Gdyby doszły jakieś inne objawy to mam przyjść jeszcze, ale na ten moment się nie martwić.
Mam zwolnić w pracy, co pewnie będzie jedynie dla mnie minimalnym problemem, bo od przełożonych ani jednego słowa od początku ciąży nie usłyszałam na temat tempa mojej pracy, a ja po prostu nie lubię się obijać i wolno pracować, bo mi czas o wiele wolniej leci. No nic, w niedziele poproszę na próbę o inne zadania, z czym nie powinno być problemu, bo większość ludzi woli robić to, co ja teraz robię, bo tamto drugie jest jeszcze nudniejsze Nie lubię tam strasznie pracować, ale może akurat mojemu organizmowi to będzie teraz bardziej odpowiadać...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Aaa, jeszcze jedno od razu, bo już rano miałam pisać i zapomniałam...
Piszecie o ubrankach z Lidla dużo i ich rozmiarach. Ja chyba nie miałam nigdy, bez specjalnego powodu, tak się złożyło, ale zawsze wszędzie dziewczyny piszą, że one wypadają o wiele większe niż z innych firm, więc ich 50/56 to pewnie będzie jak normalne 62
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 14:22   #3587
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny moje! Chyba znów należy mi się za nie odzywanie się. Nie wiem co mi się dzieje ostatnio, chyba jakoś nie mogę wejść w temat, a te są przecież tak ciekawe ostatnio! Z zapartym tchem czytam o diecie cukrzycowej, wózkach czy też o tym co po prostu u Was słychać.

Piękne ubranka kupujecie, wiecie? A te z Lidla to już w ogóle szał ciał! Justynko, jak zobaczyłam twoje łowy, to pozazdrościłam! Piękne kolory, przemyślane zakupy, też bym tak chciała, a nie do lumpeksu pójdzie i kupi co ładne. Ta bluzeczka z ostatniego zdjęcia? Też w Lidlu? Nie kupowałaś sweterków na zimę? No i Wszystkiego Najlepszego, Justynko! Duuużo dużo zdrówka, jeszcze więcej radości z dzieciaczka pod serduszkiem i najłatwiejszego porodu pod słońcem i wszystkiego co naj naj naj.

Sandam, odnośnie mojej domniemanej cukrzycy, czuję się dokładnie tak jak Ty... Mimo, że tak jak dziewczyny piszą - nie ma co panikować, do wszystkiego można się przyzwyczaić i przestawić, zwłaszcza, że to ma być dla naszego dobra. Aandra, również będę mogła dobić się do Ciebie po te informacje?

Folinko, to cudownie, że z Beniem wszystko w porządku! Odpoczywaj jak najwięcej! A można wiedzieć jaka to byłaby praca?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-22 o 14:23
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 14:24   #3588
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
No nie mów to super może się kiedyś spotkamy w Parku Hallera nigdy nie byłam ale doskonale wiem gdzie to

Ano ja wiem, że tu na wątku co najmniej parę Zagłębianek Pewnie, super by było powozić się razem z maluchami po okolicy! Okazji będzie w sierpniu i następnych miesiącach co nie miara.
U mnie akurat tak, że bliżej mamy do DG, niż choćby do centrum Sosno, więc wiele spraw załatwiamy właśnie tam. Mieszkaliśmy zresztą w Dąbrowie 3 lata i było super

Cytat:

Ciuszki rewelacja Ja mam parę z poprzedniego rzutu niemowlęcego, też były ładne kolorki, ale te to już wymiatają wszystko!

Oj dla nas 3 stówki to też pieniądz, jeszcze biorąc pod uwagę mój zapowiadający się na "bogaty inaczej" zasiłek Ale tak sobie myślimy, że wózek to i tak największy wydatek w wyprawce, więc warto może dołożyć. Co innego jakbyśmy już więcej bąbli nie planowali, a tak liczę na to, że jeden raz kupimy pojazd dla dwoje dzieci.
Ale obczaję tego zwykłego bassa, jak pojedziemy znowu oglądać. Pomacam, ponaciskam jak się nim jeździ.

Chociaż jak byłam dziś na tym spacerze i poprzyglądałam się chodnikom w najbliższej okolicy, to nie wiem, czy amory bez żadnych wspomagaczy jakoś to przetrwają

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 14:30   #3589
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj dla nas 3 stówki to też pieniądz, jeszcze biorąc pod uwagę mój zapowiadający się na "bogaty inaczej" zasiłek Ale tak sobie myślimy, że wózek to i tak największy wydatek w wyprawce, więc warto może dołożyć. Co innego jakbyśmy już więcej bąbli nie planowali, a tak liczę na to, że jeden raz kupimy pojazd dla dwoje dzieci.
Ale obczaję tego zwykłego bassa, jak pojedziemy znowu oglądać. Pomacam, ponaciskam jak się nim jeździ.

Chociaż jak byłam dziś na tym spacerze i poprzyglądałam się chodnikom w najbliższej okolicy, to nie wiem, czy amory bez żadnych wspomagaczy jakoś to przetrwają
Myślę tak samo jak Ty odnośnie wózka. To największy wydatek i ma posłużyć również dla przyszłego dziecka, najlepiej dzieci. Ale wiem, że przecież drobne elementy tez się zużywają. Najbardziej irytuje mnie chyba to, jaka będzie reakcja ludzi wokół na to, że zastanawiamy się nad wózkiem za 1800 czy 2000 zł, bo oni przecież kupili używane i są takie ekstra...... Czołgi nie z tej ziemi. Nie rozumieją, że potrzebuję lekkiego, a z kręgosłupem nie ściemniam.

Stary 2018-03-22, 14:33   #3590
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny moje! Chyba znów należy mi się za nie odzywanie się. Nie wiem co mi się dzieje ostatnio, chyba jakoś nie mogę wejść w temat, a te są przecież tak ciekawe ostatnio! Z zapartym tchem czytam o diecie cukrzycowej, wózkach czy też o tym co po prostu u Was słychać.

Piękne ubranka kupujecie, wiecie? A te z Lidla to już w ogóle szał ciał! Justynko, jak zobaczyłam twoje łowy, to pozazdrościłam! Piękne kolory, przemyślane zakupy, też bym tak chciała, a nie do lumpeksu pójdzie i kupi co ładne. Ta bluzeczka z ostatniego zdjęcia? Też w Lidlu? Nie kupowałaś sweterków na zimę? No i Wszystkiego Najlepszego, Justynko! Duuużo dużo zdrówka, jeszcze więcej radości z dzieciaczka pod serduszkiem i najłatwiejszego porodu pod słońcem i wszystkiego co naj naj naj.

Sandam, odnośnie mojej domniemanej cukrzycy, czuję się dokładnie tak jak Ty... Mimo, że tak jak dziewczyny piszą - nie ma co panikować, do wszystkiego można się przyzwyczaić i przestawić, zwłaszcza, że to ma być dla naszego dobra. Aandra, również będę mogła dobić się do Ciebie po te informacje?

Folinko, to cudownie, że z Beniem wszystko w porządku! Odpoczywaj jak najwięcej! A można wiedzieć jaka to byłaby praca?
Norka a możesz przypomnieć jakie Ty miałaś wyniki bo coś mi się kojarzy, że podobnie jak u mnie po 2h podwyższony?

Stary 2018-03-22, 14:33   #3591
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norciu, cieszę sie, ze podobaja Ci sie ciuszki. Na szczescie dla Ciebie - lidl jest wszędzie na nieszczescie dla mnie - Twój sh jest tylko u Ciebie ta bluzeczka tez z lidla. Sweterkow nie kupowalam, nie wiedzialam dokladnie jaki rozmiar - a jeden kosztowal 25 zl wiec stwierdzilam, że kupię coś pozniej, jak bede pewniejsza co do rozmiaru
Folinko dobrze ze to nic powaznego u Ciebie. Koniecznie zmien obowiazki w pracy na lżejsze... a jezeli chodzibo rozmiarowke ciuszkow, to tez mam wrażenie ze te 62 co kupilam jest dosyc duże - ale ma dluzej starczy, wiec nie ma tego złego
Regular - ja patrze na wózki za kazdym razem jak wychodze z domu, i na prawde niewiele ma ten dodatkowy amor. W moim odczuciu to taki dodatkowy bajer. Czy zawazy on na żywotności wózka - uwazam, że nie. A kilka stowek w portfelu zawazy na mojej żywotności

Stary 2018-03-22, 14:39   #3592
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Norka a możesz przypomnieć jakie Ty miałaś wyniki bo coś mi się kojarzy, że podobnie jak u mnie po 2h podwyższony?
Na czczo 69, po godzinie 171, po dwóch godzinach 132. Uczepili się tego drugiego wyniku. W ciąży drugi ma być do 180 czy 140, bo już się pogubiłam? Podejrzewają stan przedcukrzycowy, tylko czemu te na czczo takie niskie? Jakby nie patrzeć, to cukier całkiem mocno do góry skacze od tych 69.
Cytat:
Norciu, cieszę sie, ze podobaja Ci sie ciuszki. Na szczescie dla Ciebie - lidl jest wszędzie na nieszczescie dla mnie - Twój sh jest tylko u Ciebie ta bluzeczka tez z lidla. Sweterkow nie kupowalam, nie wiedzialam dokladnie jaki rozmiar - a jeden kosztowal 25 zl wiec stwierdzilam, że kupię coś pozniej, jak bede pewniejsza co do rozmiaru
Folinko dobrze ze to nic powaznego u Ciebie. Koniecznie zmien obowiazki w pracy na lżejsze... a jezeli chodzibo rozmiarowke ciuszkow, to tez mam wrażenie ze te 62 co kupilam jest dosyc duże - ale ma dluzej starczy, wiec nie ma tego złego
Regular - ja patrze na wózki za kazdym razem jak wychodze z domu, i na prawde niewiele ma ten dodatkowy amor. W moim odczuciu to taki dodatkowy bajer. Czy zawazy on na żywotności wózka - uwazam, że nie. A kilka stowek w portfelu zawazy na mojej żywotności
Justynko, jak już mówiłam - zapraszam zawsze! I wiem, gdzie leży Olsztyn, na żadnym końcu świata! Ja sama pochodzę z okolic Białegostoku, więc to godzinka drogi.

Dziewczyny, którym obiecałam, że rzucę okiem na chłopięce rzeczy.. Byłam w lumpeksie we wtorek, ale zapomniałam, że przecież ani grosza na koncie, ani pakietu, ani nic, a z doładowaniem czekałam na zasiłek. Przepraszam Was najmocniej.. Jak będę w sobotę albo w poniedziałek, to postaram się!

Idę do Lidla po tę bluzeczkę!! Całe 15 czy 20 minut marszu.

Stary 2018-03-22, 14:48   #3593
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norciu leć, bluzeczka jest śliczna. Ogolnie to dzisiaj mogłabym zamieszkac przy tych ciuszkach w lidlu. A normy cukru po godzinie po jedzeniu - do 140, a w krzywej po glukozie - do 180

Stary 2018-03-22, 14:50   #3594
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

No piękne te twoje łowy 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 14:57   #3595
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norciu leć, bluzeczka jest śliczna. Ogolnie to dzisiaj mogłabym zamieszkac przy tych ciuszkach w lidlu. A normy cukru po godzinie po jedzeniu - do 140, a w krzywej po glukozie - do 180
Dziękuję! Czyli tragedii nie ma, ale się uczepili, że za wysokie. Najbardziej w tym wszystkim szkoda mi malutkiej, która nałyka się tego cukru i trzustki.

Wiecie, że wczoraj mała mnie tak nisko kopała, aż się przeraziłam? Dosłownie ją w pochwie czułam, jakby mi szyjkę kopała.

Stary 2018-03-22, 15:02   #3596
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Już jestem z powrotem w łóżku Będę żyć

Coś mi się pomieszało chyba rano z czytaniem, bo widzę po cytatach, że mi niektóre posty uciekły, więc muszę się cofnąć ze dwie strony.
Ale widzę, że pytałyście, Kochane, o mnie, więc najpierw Wam napiszę.
Na szczęście jest to chyba najlepsza sytuacja z możliwych - są to raczej tylko jakieś bóle mięśniowo-stawowe. Niby nic nowego w pracy nie robiłam, ale jednak ciąża rządzi się swoimi prawami, stawy się rozluźniają (czy coś w ten deseń) i organizm może inaczej reagować, w dodatku w każdej ciąży może być inaczej, a ja właśnie sporo rękami i ramionami w pracy ruszam, trochę się pochylam...
Bardzo dużo pytań mi lekarka zadała, zbadała, osłuchała, pościskała. Gdyby doszły jakieś inne objawy to mam przyjść jeszcze, ale na ten moment się nie martwić.
Mam zwolnić w pracy, co pewnie będzie jedynie dla mnie minimalnym problemem, bo od przełożonych ani jednego słowa od początku ciąży nie usłyszałam na temat tempa mojej pracy, a ja po prostu nie lubię się obijać i wolno pracować, bo mi czas o wiele wolniej leci. No nic, w niedziele poproszę na próbę o inne zadania, z czym nie powinno być problemu, bo większość ludzi woli robić to, co ja teraz robię, bo tamto drugie jest jeszcze nudniejsze Nie lubię tam strasznie pracować, ale może akurat mojemu organizmowi to będzie teraz bardziej odpowiadać...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Aaa, jeszcze jedno od razu, bo już rano miałam pisać i zapomniałam...
Piszecie o ubrankach z Lidla dużo i ich rozmiarach. Ja chyba nie miałam nigdy, bez specjalnego powodu, tak się złożyło, ale zawsze wszędzie dziewczyny piszą, że one wypadają o wiele większe niż z innych firm, więc ich 50/56 to pewnie będzie jak normalne 62
No to folinko trzeba zwolnić tempo, jak masz możliwość zmiany stanowiska w pracy to korzystaj, twoje samopoczucie jest teraz najważniejsze 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 15:05   #3597
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

No hejka jak tam Twój brzuszek? dużo urósł?
Stary 2018-03-22, 15:11   #3598
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano ja wiem, że tu na wątku co najmniej parę Zagłębianek Pewnie, super by było powozić się razem z maluchami po okolicy! Okazji będzie w sierpniu i następnych miesiącach co nie miara.
U mnie akurat tak, że bliżej mamy do DG, niż choćby do centrum Sosno, więc wiele spraw załatwiamy właśnie tam. Mieszkaliśmy zresztą w Dąbrowie 3 lata i było super

Ciuszki rewelacja Ja mam parę z poprzedniego rzutu niemowlęcego, też były ładne kolorki, ale te to już wymiatają wszystko!

Ja mieszkam na pograniczu SC i Dg ej bo zaraz się okaże że mieszkamy na jednym osiedlu haha

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 15:20   #3599
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Regularkate, Camelitos to my krajanki jesteśmy 😀 ja pochodzę z sosno ale za pracą mnie wywiało i teraz przyjeżdżam tylko w odwiedziny i na święta 😋

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-22, 15:25   #3600
porannarosa
Wtajemniczenie

Melduję się po wizycie. Lekarz powiedział, że nie jest to cukrzyca, ale te wyniki mu się nie podobają. Powiedział, że zarówno po godzinie jak i po 2 wynik powinien być niższy, więc może to być stan przedcukrzycowy. Dostałam glukometr i zalecenia trzymania diety. Już jestem nawet po pierwszym pomiarze - 96, więc jest ok (mam mieć poniżej 120), zobaczymy co będzie dalej.

Z Marysią też wszystko w porządku - nadal jest o tydzień mniejsza, ale rośnie zdrowo - ma już 480 g. Szyjka 3,6 cm, zamknięta.

Niestety na wizycie okazało się, że w labie wydali mi wyniki morfologii i moczu sprzed 2 miesięcy . Na szczęście okazało się, że wyniki mi się nie pogorszyły. Inaczej musiałabym się umawiać na kolejną wizytę do ginekologa jak najszybciej (oczywiście prywatnie)

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze bez paniki, Wasi lekarze mogą nie uznać nawet, że to wskazania do diety. Gdyby jednak to jest straszne tylko jak się zaczyna, później z górki, jest wbrew pozorom bardzo wiele rzeczy, które można jeść! A wielkanocne święta akurat maja głównie takie potrawy (poza ciastami )
Jakby co służę pomocą i przepisami bo już od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej (teraz 23tc). Na słodycze też mam przepisy 😁

Trzymam kciuki, żeby się ogarnął i żebyś Ty się nie musiała tym martwić

Dzięki za podniesienie na duchu, będę podpytywała w razie problemów

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dobrze, że Benio rośnie zdrów! Miewam sporadycznie takie bóle, bardziej jednak umiejscowione po którejś stronie żeber no i trudno mi wziąć wtedy głęboki oddech :/. Lekarz obstawiał, że to nerwobóle u mnie, bo kardiolog nie widział nic złego. Najczęściej muszę odpocząć, zwolnić i za parę godzin mija.
Co do wyprawki... trudno mi się zebrać chyba po prostu do kupy, mamy w domu trochę spraw na głowie do majówki... potem z kolei planowałam remont, więc też nie będę mieć pewnie głowy, nie zdziwię się jak dopiero w czerwcu zamknę temat ;-). Chociaż torbę planuję od 30 tc już mieć w pogotowiu
Też kiedyś miałam takie bóle w okolicach żeber - ciężko było nabrać powietrza i bolało przy każdym ruchu. Okazało się, że no neuralgia, czyli nerwoból, na który w zasadzie nic nie można poradzić, trzeba przeczekać

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Dzięki!
Dziewczyny, czy Was też bolą pachwiny?
Mnie od kilku tygodni. Nie jest to duży ból, ale dyskomfort jest
I zgaga mnie męczy w nocy
Bolą mnie pachwiny od pewnego czasu zwłaszcza po dłuższym chodzeniu.

Cytat:
Myślę tak samo jak Ty odnośnie wózka. To największy wydatek i ma posłużyć również dla przyszłego dziecka, najlepiej dzieci. Ale wiem, że przecież drobne elementy tez się zużywają. Najbardziej irytuje mnie chyba to, jaka będzie reakcja ludzi wokół na to, że zastanawiamy się nad wózkiem za 1800 czy 2000 zł, bo oni przecież kupili używane i są takie ekstra...... Czołgi nie z tej ziemi. Nie rozumieją, że potrzebuję lekkiego, a z kręgosłupem nie ściemniam.
Nie przejmuj się tym co ludzie powiedzą, co to kogo obchodzi. Mój szwagier z żoną kupili wózek za ponad 4 tyś... I pewnie my z kolei się nasłuchamy sugestii, że nasz wózek, który będzie na pewno tańszy, w jakimś stopniu się nie sprawdzi
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości