|
|
#361 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 6 kg do zrzucenia - kto sie przyłączy?
Cytat:
Cytat:
![]() Znowu to napiszę że nie jestem spacjalistką/dietetykiem ale będąc na Redukcji nie jadłabym na śniadanie płatków na mleku. To właściwie same węglowodany. Tak, mleko niby białkowe ale na Redukcji nie jest zbyt dobre. Wejdź w wątek "nasze codzienne jadłospisy" i przeglądnij te zamieszczane przez inne Wizażanki będące na R (te które są dobrze oceniane). Zobacz co one jedzą na śniadanko. Musli też wg. mnie troche jednak się nie nadaje. 2 kromki ciemnego chleba z serkiem wiejskim i pomidorem - myślę że OK Cytat:
Cytat:
Co do "zwisów" jeszcze: uważam że lepiej ważyć te 5 czy 10kg więcej i mieć ładne ciało niż ważyć mniej i potwierdzać swoim ciałem działanie prawa grawitacji. [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8221276]Jogurt ma duzo wegli. Serek wiejski lepszy [/quote]O tak, serek wiejski forever
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
a same jogurty owocowe w ciągu dnia (jogobella light) mogą być?
i jeszcze jedno pytanie: po jakim czasie można mówić o spadku tłuszczu, a nie wody?
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Finezja, rozbawiłaś mnie z tym potwierdzaniem prawa grawitacji
![]() ![]() Gratuluję Wam dziewczyny spadku wagi!! Piękne macie wyniki ![]() Blacberry, tak jak napisały wcześniej IR1988 i Finezja- jogurty owocowe nie są najlepsze, lepiej zjedz coś niesłodkiego. Jeśli już musi być jogurt, a nie serek, to wybierz naturalny. Produkty light namiast cukru mają substancje słodzące i inne świństwa które powodują cellulit, a przecież chodzi nam nie tylko o spadek wagi ale o lepszy wygląd ciała, prawda? A ja miałam doła wczoraj i się najadłam drożdżówek. Do końca dnia się źle czułam po nich. Wieczorem mialam na wadze o 0.5 kg więcej niż dzień wcześniej Na mnie jednak najlepiej działa dieta bezglutenowa. Chudnę na niej nie wiadomo kiedy i czuję sie świetnie, kiedyś ją stosowałam, bo miałam nietolerancję glutenu w związku z chorobą. Planuję znowu do niej wrócić
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
A ja się przyłączam do tego wątku
. Mój cel to właśnie -6kg. Od miesiąca nad tym intensywnie pracuję..
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
miałam 2 kilo mniej, cieszyłam się, ze nawet łatwo idzie a tu niestety ostatnio, przez kilka dni obżarstwo :piwo : i waga poszła w górę- czyli wszystko jak przed dietą Nie wiem co robić![]() itd. Czy teraz jak zacznę to uda mi się? W moim żywieniu jest chyba za dużo węglowodanów, może całkowicie nie jeść pieczywa nawet ciemnego - ostatnio miałam zakupione chlebki ryżowe, myślałam, ze zastąpię je zamiast chleba, niestety jedno opakowanie zjadłam na 2 razy - tak samo z płatkami, nie potrafię jednego opakowania mieć na kilka dni.![]() |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#367 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że nie przeczytałaś jeszcze jak komponować zdrowe posiłki redukując wagę ciała. Mam racje ? Posiłek powinien składać się z: białka + węglowodanów + warzyw LUB białka + tłuszczy + warzyw W jagurtach owocowych np. Jogobella będziesz miała mało tłuszczy, troche białka i dużo węglowodanów. To nie jest jedzenie. Nie można stosować diety która opierałaby się tylko na nich. W ogóle nie wolno stosować diety składających się tylko z 1 produktu. Na początku diety tracimy głównie wodę. Jednak już w 1 tygodniu diety też spalamy tłuszcz. Tylko że spalona ilość tłuszczu jest niewielka. Wraz z kolajnymi tygodniami stosowania diety tracimy mniej wody a spalamy więcej tłuszczu. Nie jestem pewna ale wydeje mi się że np. w 3 tygodniu diety utracone kilogramy to 10% wody i 75% spalonego tłuszczu. Cytat:
Cytat:
2kg da się odrobić szybciej niż myślisz. Musisz jednak zastanowić się nad tym co chcesz właściwie osiągnąć. Chciałoby się jeść różne pyszności ale też chciałoby się być o kilka kg szczuplejszym. Czego chcesz bardziej ? Gdy zadecydujesz przemyśl sposób w jaki osiągniesz cel. Nie wykluczaj całych grup produktów np. pieczywa czy mięsa. Wyklucz białe i słodkie pieczywo na rzecz ciemnego chleba i np. grahamek. Tłuste mięso zamień na białe, z kurczaka. Nie załamuj się i nie poddawaj. Nie planuj też np. gotowania wyłącznie na parze bo po jakimś czasie Ci się to może znudzić. Pomyśl tak: zamiast smażenia na oleju wybiorę smażenie na odrobinie oliwy z oliwek lub dobrego oleju rzepakowego. Będzie Ci łatwiej trzymać dietę bo nie bedziesz czuła się przez nią ograniczona. Ty będziesz planowała swoje odżywianie i odchudzanie.
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Finezja - dzięki za uświadomienie, masz racje - moja wiedza na temat żywienia jest baardzo mała. Zawsze wydawało mi się, że: jem mniej=chudne, wiecej=tyje. Nie patrzyłam na to CO jem, tylko ILE
Musze sie jeszcze wiele dowiedzieć, ale nie mam pojęcia jakie produkty mają dużo białka, węglowodanów itd. Jest na wizażu jakiś wątek, albo ogólnie w internecie strona o tych wartościach odżywczych?? (chodzi mi o takie przykłady co jeść z białek, tłuszczy itp)
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Tutaj masz zbiór wszystkich wątków:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Finezjo dziękuję za porady
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Finezja to nasza "ciocia dobra rada"
dzieki Ci za ten link (ja to nic znaleźć nie umiem..)najbardziej z przeczytanych rzeczy wystraszyło mnie to, że być może przytyłam, bo od jakiegoś czasu nie jem mięsa
|
|
|
#372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj tylko że na wiele rzeczy (tym bardziej tych napisanych przez nie-dietetyków) trzeba brać poprawkę. Nie ma idealnego "przepisu" na odchudzanie bo nie ma 2 identycznych organizmów. A mięsko to białko, nie warto z niego rezygnować. _____ Teraz trochę odchudzania Finezji Wstałam o 5 bo nie mogłam już spać. Oglądałam sobie świt śniadanko było o 6.40 - dwie kromki razowego z ziarnami z 2 plastrami chudej szynki, kilka rzodkiewek.Po 9 zjadłam kolejne 2 kromeczki razowego, z cebulą i twarogiem. Potem poszłam na zakupy. Kupiłam owoce i warzywka. (Ehh gdy kupiłam sobie 3 ogórki gruntowe podeszła taka starsza pani i poprosiła sprzedawczynię o 2 ogórki za darmo, bo nie miała na nie pieniędzy. Kobieta odmówiła, bo to "nie jej". Spojrzałam na nią.. wiecie jak to bywa.. nie wyglądała jakby piła czy coś, była czysta itp i kupiłam jej te ogórki a że miałam jeszcze 3 kajzerki to oddałam jej 2. Strasznie mi się jej szkoda zrobiło może jestem teraz uczulona na takie rzeczy ale pomyślałam sobie "mogła iść kraść a poprosiła..")Po 12 pojechałam za miasto. Zjadłam garść poziomek, 3-4 truskawki z grządki i poszłam biegać.. Byłam troche zmęczona bo spałam dziś tylko 3h w nocy i nie przebiagłam pełnej godziny ale cóż.. Przyszłam i padłam Zasnełam Obudziłam się przed 18 i zjadłam troche agrestu i kilka wiśni i garść porzeczek. Po powrocie do domu zjadłam jajko na miękko z 2 kromkami razowca. Przed chwilą skończyłam ćwiczyć. Ćwiczyłam przeszło godzinę w rytm muzyki z radia hihi. Pajacyki, trucht (co by sasiedzi nie stukali w sufit ), aerobiczna 6 Weidera, rowerek leżąc na placach, przysiady itp Dobrej nocy dziewczyny ! Do jutra !
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Jak zawsze skruszona powracam. Poprosze o motywujacego kopa w d...
Nie bylo mnie dlugo, bo mnie nie bylo w miescie i nie mialam neta, zajadalam sie ciastkami i czekolada i nie lubie teraz siebie jak nie wiem Dobra po kopie zabieram sie za siebie. Milo widziec, ze watek sie kreci
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pyt. dotyczące spacerów. Jeżeli będę chodzić takim krokiem jak chodzę i normalnie ubrana [dzinsy itp] i oczywiscie ileś tam km to schudnę? Chodzi tutaj w szczególności o krok. Pozdrawiam
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
chyba jedenak nikt nie odpowie mi na to pytanie...
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
Na innym watku czytalam, ze to zalezy od osoby. Sa takie ktorym na pierwszym miejscu chudnie brzuszek a potem uda, ramiona itp, a inne pisaly, ze im najpierw chudna uda, ramiona a na koncu brzuch. Takze troszke cierpliwosci
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam że powinno się chodzić 30min dziennie szybkim krokiem aby utrzymać wagę i kolejne 30min aby ją zredukować. ___ Siedzę dziś sama w domu Spotkałam się z kumpelą i kupiłam kalafior na jutro. Zrobiłam sobie obiad i pomyślałam sobie że wrzucę na Wizaż ![]() Pół torebki ryżu naturalnego brązowego, pierś z kurczaka w przyprawie ostra papryka, sos pieczeniowy ciemny (32kcal na 100ml a wyszło 300ml więc został jeszcze jak zgłodniałe towarzystwo wróci ) i do tego pokrojony ogóreczek.
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Och, Finezja! Głodna się zrobiłam jak zobaczyłam Twoje fotki
wygląda pyyysznie. Ale za chwilę zjem rybkę gotowaną na parze z pomidorkiem |
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Hihi bo było pyszne
ale Twoje też niczego sobie. Dobry pomysł z tą rybką. Dawno nie jadłam. Tylko jak moja mama zrobi to ona ocieka tłuszczem. Strasznie tego nie lubię. A niestety nie mam w domku garnka do gotowania na parze
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() To i Ja sie do Was przyłączę Jak bym zgubiła 6 kg to było by super ale i z mniejszych wyników będę zadowolona![]() Nastawiłyscie mnie tak poztywnie ze dzisiaj cw juz około 30min, niestety jestem leniwa i potrzebuje wsparcia. Moim problemem tak jak wiekszosci z was sa słodycze ale od jutra postaram sie ich unikac jak sie tylko da D
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
wiezycie w to ze po nowi latwiej sie chudnie i tyje, a po pelni raczej sie nie przybiera na wadze i trudno zrzucic zbedne kalorie?
nie wiem co o tym sadzic,.. ze to niby spowodowane fazami ksiezyca majacego wplyw na nasz organizm. czytalam w ksiazce o odchudzaniu i wgole kilka razy slyszalam..co o tym sadzicie?
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym nowiem to nie wiem.. podobno wpływa też na farbowanie włosów, że kolor dłużej się trzyma. Ale to takie niesprawdzone raczej.
|
|
|
#383 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem jestem dociekliwa.. mnie tez sie srednio chce w to wierzyc aczkolwiek fajnie bylo by w okolicach pelni jesc i jesc i nie tyc;D
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
Mnie tez ciezko uwierzyc, ze faza ksiezyca ma cokolwiek wspolnego z odchudzaniem
![]() Zajrzyjcie do tego watku, bo uwazam, ze fajna rzecz: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=265376
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza??
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Heh pamka właśnie miałam to samo napisać. Zaglądam zaglądam i nic..
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
No nic dam sobie rade same- jak reszta skonczy sie obijac wakacjujac to wroca
Finezja co nowego? Jakies zmiany, postepy??
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj będąc w sklepie, poszłam w stronę półki gdzie były płatki kukurydziane, musli itp. miałam nie kupować już nic z tych rzeczy ale tak kilka razy patrzyłam na te płatki aż wreszcie skusiłam się na musli, myślałam, ze ta paczka starczy mi przynajmniej na kilka dni ale po przyjściu do domu dostałam ochotę na coś słodkiego, więc otworzyłam paczkę i wyjadłam wszystkie owoce, zaczynając od rodzynek - efekt wiadomo ponad połowa paczki zjedzona
a wcześniej mówiłam, że nie kupię. Do dzisiaj mam pełny brzuch, zresztą jeszcze dzisiaj w nocy jadłam lody, rybę i pieczywo białe Chyba przestanę pisać tutaj, bo widzę że jakoś mi nie idzie i popełniam te same błędy co kiedyś
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
. Zdrowy tryb życia się jednak opłaca
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

- a ile schudlas, i przez jaki czas( i z jakiej wagi straotwalas?)
mam nadzieje, że mi też sie uda 
) , po powrocie do domu zjadłam jogurt z musli, a przed chwilą 2 kromki ciemnego chleba z serkiem wiejskim i pomidorem. Jak myślicie, może być??
na studiach ważyłam 49 kg (4 lata temu) wiec jak zlece do 52 ewentualnie 60!!!!! to nie bedzie zadnego problemu
dzieki
[/quote]

:piwo :
Nie wiem co robić
itd. Czy teraz jak zacznę to uda mi się?
W moim żywieniu jest chyba za dużo węglowodanów, może całkowicie nie jeść pieczywa nawet ciemnego - ostatnio miałam zakupione chlebki ryżowe, myślałam, ze zastąpię je zamiast chleba, niestety jedno opakowanie zjadłam na 2 razy - tak samo z płatkami, nie potrafię jednego opakowania mieć na kilka dni.