|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
mój to zdecydowanie lepiej gotuje niz ja ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
buahaha co za typ!!!! też mam tą nakładke na fb, ja nie popieram aborcji na życzenie ale te 3 wypadki które aktualnie są powinny zostać!
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć nie narzekam bo h&m spodnie też ma super, mam ze trzy pary i też mega wygodne ![]() a wiesz ile mnie kosztowało przejście obok działu dziecięcego? ![]() mąż mnie strofował, a chciałam wziąć choć skarpeteczki
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie były spore zakupy Też mam 3 pary spodni ciazowych hm i chwałę sobie, choć w dżinsach jeszcze za dużo nie pochodzilam czekam aż będzie cieplej
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja znowu ciągle w dżinsach chciałabym już na tym zakończyć ciążowe zakupy, jako że nie lubię sukienek, jak lato przyjdzie szybko to przydałyby się jeszcze krótkie spodenki ciążowe ale to kurcze na miesiąc.. szkoda będzie
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Ja mialam dzisiaj troche zakrecona sobote. Bylam w lidlu, to zostalo duzo body i sweterkow, kilka pajacow. Ogladalam, fajne ale jednak nie skusilam sie na zakup..
Polecam leginsy i jeansy ciazowe z hm- smugam w nich prawie od poczatku i nie oddam za zadne skarby. Co do krotkich spodenek, to czasem na wyprzedazy mozna znalezc. Ja zamowilam sobie za 30zl, ale nogawki okazaly sie ciasne i oddalam ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi się syndrom wicia gniazda uaktywnil, wysprzatalam i zwolniłam komode, a teraz biorę się za worki z ubrankami, muszę je rozmiarowo posegregować i już wrzucę do komody
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tu dziś cisza na wątku ![]() My właśnie wróciliśmy że spaceru i układamy puzzle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie ubranka planujecie na wyjście ze szpitala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
adekwatnie do pogody, to na pewno i raczej bez wielu warstw, tylko z kocykiem mgiełką czy pieluszką na foteliku
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach Dziewczyny, głupia sytuacja, bo obudziłam się przed 5tą, nie mogłam spać i jak zawsze, jak na złość zasnęłam jakąś godzinę przed wstaniem. Po takiej akcji czuję się jak trup, niesamowicie ciężko się wybudzić.
Mąż mnie obudził przed wyjściem z pracy, po jakimś czasie znów, bo zasnęłam z sekundę, a ja ledwie przytomna, wybełkotałam "oj, daj jeszcze pospać" i przewróciłam się na drugi bok. Gdy obudziłam się jakieś 20 minut później, to napisałam wiadomość, że obrażam się za brak buziaczka, ale pisałam to w sposób raczej żartobliwy (dla siebie), a ten jak nie fuknął, to aż skarpetki mi spadły. ![]() W sensie, że wcześniej wysapałam do niego, a on był już spóźniony, że nie będzie prosił o normalne pożegnanie, że swoje poczuł, itd. Wiecie, dla mnie to było jak kubeł zimnej wody! W życiu nie sądziłam, że taka błahostka narobi takiego zamieszania, dla mnie to śmieszne, no. Ale niedługo potem było już w porządku. Czuję się głupio pisząc Wam o tym, bo to takie trochę śmiechaśne. ![]() Odzywam się dopiero teraz, bo miałam drzemeczkę po powrocie do domu. W lumpeksie kupiłam dwie rzeczy dla małej i dłuższą koszulę dla siebie, będzie na lato do legginsów. W poniedziałek mam nadzieję wrócić po kilka rzeczy jak będzie -50%. Po zakupach poszłam ze znajomą i jej córką do restauracji, gdzie pracuje mąż. Zamówiłyśmy sobie obiady-porcje dla dzieci, czyli kotlet panierowany z piersi kurczaka, zestaw surówek i frytki, objadłam się niesamowicie, do tego pyszny kompocik za free (od kelnerki tam, niesamowicie miła). Mąż dał mi podwójną porcję kotleta, w efekcie miałam dwa na talerzu i zamiast normalnie ukrojonej rzodkiewki do dekoracji, pokroił mi w różyczkę. Jak ja go kocham. ![]() Takie małe gesty, a tak cieszą! Gdybym nie żałowała pieniążków, to zamówiłabym jaką kaczkę z pomarańczą, itd. czy pierś grilowaną z przepyszną emulsją.Kupiłam też buty sportowe mężowi, bo obecne już mu się zaczynają rozwalać. Zaszłam do Deichmana popatrzeć na buty, znalazłam dział z końcówkami numerów, a tam buty przecenione ze 180 zł na 89., w numerze męża. Idealnie. Sobie również muszę kupić buty sportowe, bo z dużym brzuchem i dodatkowymi kilogramami, moje pięty zdzierżą tylko sportowe. Was też tak bolą pięty od chodzenia?Żem się rozpisała. ![]() Karolinka, jesteś zadowolona z otoczenia? Jak tam idzie asymilowanie się? ![]() A propos legginsów - ja mam jedną parę, ale wszystko do nich się przyczepia. O jakich mówicie? ![]() Blanko, jak segregowanie ubranek idzie? Również nie myślałam jeszcze o ubrankach na wyjście, ale to zależy od pogody. Najwyżej już wcześniej przygotuję dwa komplety - jeden cieplejszy, drugi lżejszy, żeby mąż wiedział co zabrać.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-24 o 20:11 |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Norka nieporozumienie z mężem to pewnie przez to ze SMS ciezko sie czasem zrozumieć dokładnie. Ale maz zrobił Ci ładna niespodziankę w restauracji!
Cisza i spokój ale od sąsiadów obok dostalismy piękna kartkę z powitaniem. Nie spodziewałam sie. Bardzo miło. |
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Norka 😂 i takie kłótnie sie zdarzają ;-)
Ja miałam w poprzedniej ciąży takie bawełniane legginsy czarne, gładkie,to może mówisz o jakichś bardziej melanzowych domowych? Wydaje mi sie,ze takie widzialam i ze moga byc bardziej czepliwe 😀 Mój tż miał dzis delegacje, a wczoraj się na mnie fochnal,ze sie nie domyśliłam,ze on chciał odpocząć. W sumie też mi sie zachciało śmiać i mu od razu odpalilam, ze może mi powiedzieć jak coś chce, a nie kazać sie domyślać jak w zwiazku w podstawówce przeszło mu a ja dziś,zeby mógł odpocząć posiedzialam dłużej z Młoda u rodziców. Zapytalam po powrocie czy odpoczął to mi powiedział,ze zrobil pare rzeczy koło domu. Także sobie odpoczął bardzo 😝 Ja od paru dni walcze z ciśnieniem i mega bólem głowy, kawa nie pomaga, teraz dosłownie na chwile przymknelam oczy w sypialni i juz mnie nie boli niestety tak na codzień nie mam jak odpocząć przy Młodej.Siostra mi dziś przywiozła ciuszki,nie zrobilam zdjęć,bo szybko schowalam do komody zeby mi B.nie rozniosła po domu. I tak przymierzylam do innych ubranek i ten rozmiar 62/68 jest nawet wiekszy od 74. Zatem finalnie mam najmniej ubranek na 62,buuu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj to mnie nawet nie całuje na do widzenia, bo ja zawsze fucze, że mnie budzi 😂 Fajna przecena na butach ja w listopadzie kupiłam sportowe pumy za 70 zł taka przecena była..Jutro albo w poniedzialek musimy jechać kupić buty dla M. I spodnie... A ja sobie Musze jakieś wiosenne botki kupić bo po prostu nie mam nic na płaskim obcasie... Norka, wrzuciłam fotki z segregowania na grupę na fb ![]() Teraz w końcu leżę z herbatka miętowa i kanapkami z szynka, twarozkiem ogórkiem i pomidorkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie wiało to czapeczka ![]() A jak będzie zimno to dodatkowo jakas bluza... Czas pokaże, jaką będzie pogoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba trzeba jedna warstwę niż my.Ubralabym z dlugim rekawem i.nogawkami i coś na stopki,czapeczka leciutka.
Mam.nadzieję,że położone w szpitalu doradzą,a my na forum bedziemy.się dzielimy informacjami. |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się taki komplet na wyjście spodobał
FB_IMG_1521925499730.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostanie w body i skarpetkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach, ci mężczyźni.. I tak ich kochamy.
![]() Blanko, a gdzież taki piękny komplecik wyhaczyłaś?
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Blanka!
Ale jestem ciapa.. Kupiłam filtr do twarzy na ebayu, a nie mogę opłacić, bo sprzedawca nie określił kosztów wysyłki, a ja gapa nie zawróciłam na to uwagi..
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Faktycznie musiałyście mieć dziś super słoneczko, bo cisza tu straszna, nie mam co poczytać po całym dniu ![]() U mnie było pochmurno, ale dość ciepło na szczęście, a ja sobotnio-zakupowo-imprezo Byliśmy na urodzinach synka znajomych, tego 2latka co go niedawno odwiedzaliśmy. Lidka wyszalała się z dziećmi, to nic że była najmłodsza, biegała na równi z innymi.Chłopcy zaczęli ferie i od wczoraj są u babci. Ranyyy, jak pusto w domu, jaki luz jak tylko jedno dziecko jest ![]() Ja wskoczyłam dziś w sukienkę i powiem Wam, że tak się fajnie wygodnie i ładnie czułam A propos ubrań ciążowych myślę, że sobie kilku sukienek na wiosnę nie odmówię, choć wcale nie jestem fanką, ale takie bawełniane, lekkie, marszczone nad brzuszkiem będą super, bo i po ciąży na lato się przydadzą zanim te pierwsze kg spadną Spokojnej nocki i miłej niedzieli hurtem życzę
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu ja kupiłam wczoraj takie o
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0120129001.html. Wyglądają w miare i zależało mi na takich cieniutkich właśnie jak będzie ciepło. Wygodne mega ![]() Ja też planuje jakiś komplecik z krótkim lub z długim rękawem body i cienkie spodenki, czapeczka jak będzie wiać, skarpetki chyba taki standardWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka mam te same leginsy co Elaa i tak jak pisałam, polecam
i czarne i szare ![]() A w temacie kosmetyków zamówiłam ostatnio 3 próbki kremów BB z skin79, one też są jakieś azjatyckie i nawet z filtrem 50 użyłam na razie kilka razy i bardzo sobie chwalęWitam w niedziele czekam właśnie na jajecznice
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny w niedzielny poranek 😃 ( już bliżej przedpołudnie ).
Faktycznie nie było mnie wczoraj na wątku i nie było za dużo do nadrabiania, spokojnie weekendowo 😉 Wczoraj byłam u tej koleżanki na baby shower, było bardzo fajnie, wróciłam o 22 i w sumie niedługo potem poszłam spać. Teraz jest kilka minut po 10 a ja jeszcze w łóżku, bez większych planów. Tż robi właśnie śniadanko 😃 Ogólnie nie mam na dzisiaj planów, Tż idzie do pracy o 17 więc nie wiem co będziemy robić. Życzę wam miłej niedzieli kobietki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Witam z glukozy. 15 min temu wypiłam i już mi się dłuży. Ale nie wiem czy to kwestia glukozy cytrynowej czy to ze ja tak uwielbiam słodycze, ale dla mnie to było pyszne.moze mnie zmyli za jakiś czas ale narazie ok, tak ze po tych historiach co słyszałam miłe zaskoczenie. Może z porodem będzie tak samoo. Wczoraj i u mnie w końcu wiosna się pojawiła wiec wzięłam się za porządki, nawet trochę okna pomykam ale mam myjkę wiec spoko. Potem fryzjer, wizyta u koleżanki i zleciało. Miłej niedzieli dziewczyny, jakie plany na dziś?
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać jak będzie po glukozie ja też piłam cytrynowa i wydawało mi się że jest ok ale później w domu nią zwymitowalam Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

polecam! Mam dwa kolory i teraz do wysokich kozaków i swetra dały radę 
ale to kurcze na miesiąc.. szkoda będzie

Mąż mnie obudził przed wyjściem z pracy, po jakimś czasie znów, bo zasnęłam z sekundę, a ja ledwie przytomna, wybełkotałam "oj, daj jeszcze pospać" i przewróciłam się na drugi bok. Gdy obudziłam się jakieś 20 minut później, to napisałam wiadomość, że obrażam się za brak buziaczka, ale pisałam to w sposób raczej żartobliwy (dla siebie), a ten jak nie fuknął, to aż skarpetki mi spadły. 
Ale niedługo potem było już w porządku. Czuję się głupio pisząc Wam o tym, bo to takie trochę śmiechaśne. 
W lumpeksie kupiłam dwie rzeczy dla małej i dłuższą koszulę dla siebie, będzie na lato do legginsów. W poniedziałek mam nadzieję wrócić po kilka rzeczy jak będzie -50%. 

przeszło mu a ja dziś,zeby mógł odpocząć posiedzialam dłużej z Młoda u rodziców. Zapytalam po powrocie czy odpoczął to mi powiedział,ze zrobil pare rzeczy koło domu. Także sobie odpoczął bardzo 😝
zostanie w body i skarpetkach