|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
heja
ostatnia i pierwsza Jadę na lotnisko odezwę się potem papa
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Jestem już w pracy ![]() minisia, a dlaczego jedziecie odebrać bilety? Nie możecie sobie ich wydrukować?
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
minisia a to było niezłe ostatnia i pierwsza
![]() Ja nadal z małym humorem mam nadzieję że Iwka u Ciebie lepiej ![]() a w tych pięknych, drogich butach (od Cioci) nie chce chodzić staje, patrzy na swoje stopy i ... koniec ...uciekam ...
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Czwarta, bez medalu...
patrilla- Kupiłam jej wczoraj kapcie Zetpola w obuwniczym - nr 18 i są o 1.5 cm za duże. Już dałam cynk siostrze z Niemec żeby poszukała takich z wkładką wew. 10cm- za radą mini. Pogoda pochmurna już 3 dzień tak jakby zaraz miało padać, a nie pada oczywiście przez cały dzień. To tyle tymczasem, będę na nasłuchu. Miłego dnia wszystkim lub chociaż takiego w miarę
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
piąta...
ja dzisiaj zrana do was zajrzałam, bo czekam na mężusia bo ma mnie zawieść do szpitala, bo wczoraj rozcięłam sobie noge o szybe która stała na podłodze i chyba trzeba będzie szyć, juz sie boje. ![]() ja też mam taki zamiar rozejrzeć sie za butkami w Niemczech jak będziemy, ostatnio jak bylismy to kupiliśmy Kubie buciki i były całkiem niedrogie, tylko narazie mój synuś nie rwie sie do stania a nie mówiąc o chodzeniu. |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno boli noga?
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj pocieszyłaś mnie koleżanko z tym " nierwaniem" Kubusia do stania i chodzenia, pocieszyłaś . Co prawda Werka starsza o 3 tygodnie, ale pocieszyłaś
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Princesska filigranowa z Wierki! Cytat:
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia byliśmy na lotnisku po bilety, bo:
po 1 - żeby zamawiać przez net bilety trzeba płacić kartą kredytową, a my się karty kredytowe nie bawimy - jakoś mnie to nie przekonuje ![]() po 2 - ja należę do tych osób, które wolą mieć wszystko załatwione, zaklepane i bilet w ręce Jakoś bałabym się, że jak przez net to coś pójdzie nie tak, ze nie będziemy mogli lecieć i znając nasze szczęście okazałoby się, że na serio jest coś nie tak ![]() a po 3 - to w sumie mamy blisko na lotnisko - 40km, więc nie ma źle ![]() Patrilla ![]() Może Polcia się przekona do tych bucików. Hania jedne też miała takie, ze nie chciała w nich iść - stawała na nogi, patrzyła na stopy i ryk Ale parę razy je założyłam i teraz śmiga w nich, ze hej
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie wyłączę dziada to nic nie zrobię
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
hej Kobiety!
piszę krótko, bo mój Dzik się obudził już jakiś czas temu i szaleje w łóżeczku ![]() Joannah - współczuję rozcięcia nogi, mam nadzieję, żże szybko się zagoi. Lea - po prostu rewelka, zielona bluzka wymiata i Twoja figura of course, aż mi się przykro że ja tak nie wyglądam
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
zdruzgotana jestem
wczoraj świętował Apuś ,a ja /no przecież nie zwalę na Weronkę/ nie zauważyłam APUSIU
ZŁOTKO no a dzisiaj baluje Maks
|
#4695 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli wielkie buziole dla Olivki na okoliczność kumania otaczającego jej świata. a nogi.. ja tam swoje wiem i zamykam temat. ![]() Cytat:
a on, gdy ja krzyczę, to śmieje się w niebogłosy. Cytat:
Cytat:
Niestety badań jeszcze nie zrobiłam. sąsiadka, która pracuje w laboratorium ma akurat wolne. Więc dopiero po niedzieli da radę.Zmykam "pracować".
|
||||
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko szybko bo nikola broi
U nas juz zdrówko ok. jeszcze troszkę katarek jest no i zębole rosną .jestem wkurzona na maxa bo znajomi którzy mieli z nami jechac na wczasy (za tydzień)zrezygnowali i teraz płacimy za pobyt 2* więcej raczej nikt teraz już z nami nie pojedzie bo urlopu nie dostaną
|
|
|
|
#4697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie denerwuj się na mojego urwiska. ![]() Rozumiem Twoja złość. My też tak mieliśmy cztery lata temu, mieliśmy jechać na Balaton ze znajomymi, zarezerwowałam domek, wpłaciliśmy zaliczkę w wysokości , po czym znajomi (tez dali zaliczkę,m ale oni nadziani, więc im to było wsio jedno) stwierdzili jakieś dwa tygodnie przed planowanym wyjazdem, że jednak nie jadą, bo tam podobno straszny syf. Nie znaleźliśmy wtedy nikogo na ich miejsce, nie uśmiechało nam się płacić podwójnie, więc tez zrezygnowalismy , tracąc zaliczkę. ![]() wiesz, karo, są ludzie i parapety. |
|
|
|
|
#4698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie, szyją tylko do 6 godz, ale nie wiedziałam, bo tak bym wczoraj pojechała, a tak założyli mi tylko sączek i jutro na wyjęcie i zmiane opatrunku. Jak by wczoraj mi zszyli to by szybciej sie zagoiło a tak to dłużej będzie sie goić. No i mam zakaz kąpieli a za tydzień bedziemy już w Grecji, ale moze sie juz zagoi do tego czasu.No, troche boli ta noga, szczególnie jak chodze, a to jeszcze w takim nie fortunnym miejscu sie przecielo na samej kostce i jak chodze to boli. ![]() iwka- to sie ciesze ze udalo mi sie Ciebie pocieszyć Kubuś to wogóle jest straszny leniuszek, chyba ostatni tutaj będzie chodził
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Konto usunięte
|
ojejku, joannah, ale się urządziłaś przed samym wyjazdem.
EDIT: fotki. Ostatnio to jest ulubione zajęcie mojego urwiska, ale co tam, mama posprząta.
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-07-16 o 16:09 |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza na wątku
![]() Ja wróciłam z ogródka od mamy, Hanusia właśnie zasnęła, R. wrócił z pracy. Na ogródku zbierałyśmy dzisiaj z mamą porzeczki. Ma 5 krzaczków, 3 już oberwałyśmy i wyszły dwa wiadra porzeczek. Odrazu umyłyśmy, oskubałyśmy i teraz mama robi z nich sok. Hanusia go uwielbia i na jesień i zimę, będzie jak znalazł ![]() Jutro ja pracuję do 14:00 i po pracy jedziemy na ogródek na grilla i przy okazji będziemy zrywać resztę porzeczek, bo jutro będzie też mój brat z dziewczyną, babcia no i Robert, więc będzie więcej oczu do pilnowania Hani, bo dziś nam bardzo pomagała ![]() Joannah szybkiego zagojenia rany i udanego pobyty w Grecji
|
#4701 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Wczoraj wieczorem nie mogłam pisać bo musiałam rozpakować resztę bagaży i zrobić obiad - wymyślony, a co pochwalę sie: zapiekanka ziemniaczano-mięsno-kalafiorowa - wyszła pyyycha - a potem Kacpi mi nie dał. Cytat:
Nad jeziorem było gites !! Pogoda super przez całą sobotę i w niedziele do 16. Potem luneło. Ale dzieci były tak grzeczne że one sobie spały a my imprezowaliśmy w domku. Po lewej stronie w domku naszego byly chuczne urodziny, a po prawej kawalerskie, ale maluchom to wogóle nie przeszkadzało. Byliśmy w ośrodku z basenem więc dzieciaczki się wymoczyły!! No wreszcie, to super !! [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8226497]Wiesz ile ja radochy miałam, gdy udało mi się wreszcie dopaść jeansy w rozmiarze 32, i pasujący na mnie sweterek w Zarza na dziale dziecięcym-152cm, i w H&M dziecięcym dwie bluzki... poza tym mam płaszczyk, ale nie wiem, czy dobrze w nim wyglądam, bo czuję się jak młynarz, oceńcie, proszę. , bluzka zielona, trochę luźna, ale to koszulowa, więc może być. No i te jeansy, śliczne , leżą idealnie,ale... te moje krzywe nogi, a one takie wąski, proszę o obiektywna ocenę, czy mogę w takich chodzić.[/QUOTE]Wyglądasz super w tych dżinach i płaszczyku, a nóg wcale nie masz krzywych !!! Chciałabym tak wyglądać ![]() Cytat:
Mój też ważył mało ale go utuczyłam !! I siebie przy okazji też ![]() Cytat:
i cały czas byłam zmierzła.Cytat:
![]() Idę na łatwiznę i piszę: DOŁĄCZAM SIĘ !!!! Cytat:
![]() A teraz coś o Kacpim. Nauczuł się pić herbatkę sam trzymając butlę i chodzi ładnie po schodach trzymając się z jednej strony poręczy a z drugiej mojej ręki. EDIT: No to jak nikt nie pisze to ja dołącze obiecane zdjęcia: 1. Ja i mamusia na Górze Żar 2. Mmmmm jakie dobre kamyki 3. Będę muzykiem !! 4. Nikt mi nie będzie zabierał szczotki !!! 5. Spacerujemy sobie. EDIT2: No to jeszcze się wam pochwalę że wygrałam nastepujące aukcje: http://www.allegro.pl/item394732771_..._gratisy_.html, http://www.allegro.pl/item395239078_...m_disneya.html, http://www.allegro.pl/item395238905_...m_disneya.html, http://www.allegro.pl/item394896992_...sy_roz_92.html, http://www.allegro.pl/item394896979_...ka_roz_80.html, http://www.allegro.pl/item391587872_...ka_zobacz.html, http://www.allegro.pl/item393181781_..._92_104cm.html, http://www.allegro.pl/item393086600_...roz_80_92.html. Plus jest taki że sama jeżdzę sobie po odbiór więc oszczedzam na kosztach przesyłki !! Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-07-16 o 22:28 |
|||||
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja z wieczorka coś skrobnę.
Dzień w miarę, bo Werka w dobrym humorze lea- Werka też bawiła się w ogrodnika i kwiatki wylądowały na klatce i balkonie, bałam się że się tej ziemi naje , a ja nawożę kwiaty regularnie. katia- super,że wypoczęliście, a foty fajne.KAcperek duży chłopczyk już. Gratki za zakupy, szlafroczek super! joannah- to się załatwiłaś z tą nogą przed samym wyjazdem. Niech się szybko goi. Spokojne nocy.PA!
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wklejam zdjęcia butków z lumpeksu które były powodem do dyskusji - moim zdaniem wogóle nie wyglądają na noszone, no może teraz te białe bo Kacpi już w nich chodził i bluzy którą udało mi się wczoraj zgarnąć z lumpeksu z wystawy 10 min po tym ja ją wywiesili.
|
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
i c.d.
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Buziaki za wczoraj dla Adrianka i za dziś dla Maksia
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8226497]Wiesz ile ja radochy miałam, gdy udało mi się wreszcie dopaść jeansy w rozmiarze 32, i pasujący na mnie sweterek w Zarza na dziale dziecięcym-152cm, i w H&M dziecięcym dwie bluzki... poza tym mam płaszczyk, ale nie wiem, czy dobrze w nim wyglądam, bo czuję się jak młynarz, oceńcie, proszę. , bluzka zielona, trochę luźna, ale to koszulowa, więc może być. No i te jeansy, śliczne , leżą idealnie,ale... te moje krzywe nogi, a one takie wąski, proszę o obiektywna ocenę, czy mogę w takich chodzić.[/quote]Figury można pozazdrościć Nie masz krzywych nóg.Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8240683]ojejku, joannah, ale się urządziłaś przed samym wyjazdem. EDIT: fotki. Ostatnio to jest ulubione zajęcie mojego urwiska, ale co tam, mama posprząta. [/quote]Ja też trzymam kciuki To chyba taki etap - mój też się bawił w ogrodnika ostatnio. Ale z Kacpra już duży chłopak. I jaki wystrojony. Wybrałam się wczoraj na zakupy i wróciłam z namiotem plażowym za 13,90 Poza tym mam nowy żakiecik. Szukałam też kiecki na wesele, ale przypomniało mi się, że w szafie mam taką, w której jeszcze nigdzie nie byłam i wydatek mam z głowy. Jakieś kolczyki tylko muszę sobie kupić. Tyle. Dobranoc.
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Ja dzisiaj też miałam zalatany dzień i nie bardzo miałam jak napisać, bo Mati też nieźle dokazuje .Wybrałam się dzisiaj w końcu do gina na wypalankę, a tu dupa ... od dzisiaj poszedł na urlop , a ja tak stałam pod jego gabinetem 40 minut w deszczu wrrrrr... nawet nie raczył kartki powiesić , więc w drodze powrotnej połaziłam po sklepach żeby sobie humor poprawić. Kupiłam w końcu sobie własną tortownicę, bo wiecznie pożyczałam od siostry lub mamy , a teraz obie nie mają bo im się potłukły, więc była okazja. A zadowolona jestem, bo kupiłam ze stali nierdzewnej .Mati od godziny drze się ... najpierw ja go usypiałam, teraz mąż poszedł ... skubaniec nie chce spać .lea, bardzo ładne ciuszki sobie kupiłaś . Podoba mi się też ta zielona bluzeczka. katia, to super, że wypad nad jezioro się udał ![]() Skoro odstawiłaś piguły to co teraz stosujesz, bo ja mam też takie objawy uboczne ?eve, jesteś super mamusią ![]() joannah bidulko lea, ty to pozwalasz łobuziakowi chyba na wszystko słodki łobuziak
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
juleczka - gumki i tylko gumki !!!
Dziękujemy za komplemenciory. Elegancki bo niedziela była !! |
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
katia, łeee, ja to nienawidzę gumek ...
![]() Idę spać kobiety . Dobranoc
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka, Katia, Ewa dziękujemy za zyczenia
|
|
|
|
#4710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lea, ja też uważam, że nie masz krzywych nóg, tylko chude Cytat:
Cytat:
ojjjjjjjjjjjjjj!! Też nie lubię... Za chwilę cdn...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

(od Cioci) nie chce chodzić 

Princesska filigranowa z Wierki! 

bardzo ładnie wyglądasz w tych spodniach a płaszczyk fajniusi
a on, gdy ja krzyczę, to śmieje się w niebogłosy.

Mój też ważył mało ale go utuczyłam !!