Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-27, 15:09   #4021
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Nie mam cukrzycy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje wyniki 4.04/8,12/7,13

Ale niestety hemoglobina 11,1. Piję już buraka,ale poproszę męża,by mi ascofer kupił (brałam to z Dawidem). Gdzieś czytałam,że dla 2 trymestru 10,5 ,ale słabo się czuję.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 15:17   #4022
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Ale niestety hemoglobina 11,1. Piję już buraka,ale poproszę męża,by mi ascofer kupił (brałam to z Dawidem). Gdzieś czytałam,że dla 2 trymestru 10,5 ,ale słabo się czuję.
super wyniki!

Termometr pewnie kupię w jakimś zestawie początkowym, a później pewnie będę miała większą wprawę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 15:47   #4023
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Cudnie brawo

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 16:24   #4024
pola25
Zakorzenienie

Emma,Camelitos dziękuję

Bierze któraś z Was ascofer?
Stary 2018-03-27, 16:31   #4025
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Pola super wynik! Cudownie 😍 😍

A ja leżę.. Ale szlag jasny mnie trafia. Jestem zła, rozdrazniona z tego powodu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 16:41   #4026
pola25
Zakorzenienie

Blanka leż , ja też więcej leże,wiem,że to dobijające.Jesteś osobą aktywną i jest Ci ciężko,ale postaraj się wytłumaczyć,że to dla dobra Ninki!!
Mi pomogło leżenie,macica już mi się raczej nie stawia.Dzisiaj ani razu.

Blanka dziękuję.Cieszę się,że cukier ok.Tylko to żelazo...

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-27 o 16:43
Stary 2018-03-27, 16:45   #4027
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiem, że to dla jej dobra, ale ciężko mi się przestawić..
Obiad chociaż dziś zrobiłam...

Witraz że szkłem też umyje dziś, ale na siedząco..
Okien nie dotykam, pościeli tez nie będę przebierać.. M. to zrobi.. Ehhh
Czuje się taka bezużyteczna..

Stary 2018-03-27, 16:48   #4028
pola25
Zakorzenienie

Blanka chwilę poodpoczywasz i może się ustablizuje.A jak dzisiaj ?
Stary 2018-03-27, 16:56   #4029
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka chwilę poodpoczywasz i może się ustablizuje.A jak dzisiaj ?
Tylko raz mnie bolał kręgosłup jak na okres.. Taki ucisk..
Z brzuchem dużo lepiej, ale wzięłam rano nospe profilaktycznie.

Stary 2018-03-27, 16:57   #4030
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

No widzisz.Pomaga.
Stary 2018-03-27, 16:59   #4031
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz.Pomaga.
To prawda...

Ale znów czytałam, że nospa działa na napięcie mięśniowe u dzieci :/ jeśli sie jej dużo w ciąży zażywa..

Już nic nie czytam, biorę tak jak mi gin każe i tyle.

Stary 2018-03-27, 17:04   #4032
pola25
Zakorzenienie

Blanka masz rację z tą nospą,ale dopiero teraz zaczęłaś ją brać i jeśli Ci się uspokoi nie będziesz musiała. Myślę,że przez tak krótki czas ,ona nie zaszkodzi. W naszym wypadku,lepiej brać te tabsy,aby się to wyciszyło.
Ja się bardzo psychicznie posypałam,jak w 33 tyg miałam 1 cm rozwarcia.
Stary 2018-03-27, 17:07   #4033
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Hej - ho 😸 my dzisiaj świętujemy 100-dniówke, rety nawet nie wiem kiedy to tak zleciało szybko 🙀

summer doskonale Cię rozumiem (przynajmniej częściowo) bo w moim przypadku zaczął się sezon koncertowy a ja siedzę w domu z brzuchem i tylko się wkurzam😤 ostatnio się wykłóciłam z mężem że on też ma siedzieć na dupie bo w końcu ja sobie sama w ciążę nie zaszłam 😤

Mi ogólnie tydzień minął na opatrywaniu i dogladaniu bezzębnych kotów 🙀 (ale już jest ok) Co do snów to dzisiaj mi się śniło że żyliśmy w czasach Mieszka czy innego Piasta i urodziła nam się Jadwisia przyszła królowa Jadwiga 😉
Norka my raczej nie kupujemy termometra- będę sprawdzać łokciem.

Trzymajcie się Dziewoje 😻
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 17:15   #4034
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka masz rację z tą nospą,ale dopiero teraz zaczęłaś ją brać i jeśli Ci się uspokoi nie będziesz musiała. Myślę,że przez tak krótki czas ,ona nie zaszkodzi. W naszym wypadku,lepiej brać te tabsy,aby się to wyciszyło.
Ja się bardzo psychicznie posypałam,jak w 33 tyg miałam 1 cm rozwarcia.
Też sobie tak tłumacze, że lepiej żebym brała nospe, i powstrzymała te skurcze, niż urodziła szybko... Z resztą jest tyle dzieci, gdzie matki w ciąży nospy nie zazywaly, a dzieci z napięciem miały problemy..

Ja będę szczęśliwa, jak dociagne do 35tc..ehh potem niech się dzieje co się chce.
Pociesza mnie tez to, że chyba mozna jak coś założyć jakoś szew, czy krążek? Passer?a moja gin jest z tych bardzo przerazliwionych i jak coś to będzie napewno szybko reagować.

Stary 2018-03-27, 17:19   #4035
KarolinaK
Zakorzenienie

Wróciłam od fryzjera. Jak wyszła, z domu o 9 tak wrocilam i jest 16 jestem wykończona. Z wlosow jestem bardzo zadowolona ale króciutkie mi obciął. Tz wczoraj mówił ze powinnam sporo skrócić bo układanie długich po myciu strasznie duzo czasu mi zabiera. Wiec sa skrócone do ramion. Chyba z 15 cm. Ale kolor mi sie podoba.

Czy Was tez maluszki kopia w szyjkę macicy? Rany to az boli czasami. Bardzo niekomfortowe.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Też sobie tak tłumacze, że lepiej żebym brała nospe, i powstrzymała te skurcze, niż urodziła szybko... Z resztą jest tyle dzieci, gdzie matki w ciąży nospy nie zazywaly, a dzieci z napięciem miały problemy..

Ja będę szczęśliwa, jak dociagne do 35tc..ehh potem niech się dzieje co się chce.
Pociesza mnie tez to, że chyba mozna jak coś założyć jakoś szew, czy krążek? Passer?a moja gin jest z tych bardzo przerazliwionych i jak coś to będzie napewno szybko reagować.

Ja nie wiem co to nospa. Nospe sie bierze jedynie w Polsce. Ze szlyszenia od Was wiem ze bierzecie ale na co to jest to nie mam pojecia.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 17:20   #4036
pola25
Zakorzenienie

Blanka jestem tego samego zdania ,co Ty.

Karolina dużo skróciłaś, pokaż się. Mnie chyba tam nie kopie.

Nospa działa rozkurczowo.A w UK co na przedwczesne skurcze?
Stary 2018-03-27, 17:39   #4037
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

miałam tak na początku roku kiedy zmagałam się z plamieniami beznadziejne uczucie.. musiałam zrezygnować z pracy, którą bardzo lubiłam i przykuć się do łóżka na długi czas. Teraz jest lepiej, ale też muszę się oszczędzać
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 17:42   #4038
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Brawo Ty 😘super. A co do hemoglobiny to bez problemowo sobie z nim poradzisz.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Wiem, że to dla jej dobra, ale ciężko mi się przestawić..
Obiad chociaż dziś zrobiłam...

Witraz że szkłem też umyje dziś, ale na siedząco..
Okien nie dotykam, pościeli tez nie będę przebierać.. M. to zrobi.. Ehhh
Czuje się taka bezużyteczna..

Pomysł że to tylko przez chwilę, lepiej teraz trochę zwolnić niz potem plackiem do końca ciąży leżeć. Trzymam kciuki i nie poddawaj się 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 19:37   #4039
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Lezalam w lozku, ale ile mozna. Pije herbate z miodem i cytryna, biore jeszcze ten syrop dla kobiet w ciazy na przeziebienie. Zrobilam syrop z cebuli. Przez tydzien wypilam 1,5l miodu. Inhalacje robie z soli fizjologicznej. Oczyszczam nos. Normalnie tragedia

Bidulka jesteś z tym chorubskiem ja nie wiem jak pomóc, bo mnie poki co omija wszystko
Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze zapomniałam, że załamało mnie wejście na wagę - prawie całe 3kg w 2 tygodnie Skąd się to wzięło, przecież tyle nie jem
Nic nie mów !!!!! Ja dzisiaj zobaczyłam ma wadze +4 kg przez miesiąc. JAK ?! GDZIE ?!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzięki, dziewczynki!

Co to tyle wizyt cichaczem wczoraj i dziś?
kate, gratuluję zdrowej łobuzicy

Ja zmykam ogarnąć coś domek i zrobić listę zakupów na święta i tort - mój pierworodny kończy jutro 12 lat, ech 😍😢
Folinko, pochwal się tortem !!! I juz na zaś skladam życzenia urodzinowe dla synusia !!!
Cytat:

Pola juhuuuuuu !!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Wróciłam od fryzjera. Jak wyszła, z domu o 9 tak wrocilam i jest 16 jestem wykończona. Z wlosow jestem bardzo zadowolona ale króciutkie mi obciął. Tz wczoraj mówił ze powinnam sporo skrócić bo układanie długich po myciu strasznie duzo czasu mi zabiera. Wiec sa skrócone do ramion. Chyba z 15 cm. Ale kolor mi sie podoba.

Czy Was tez maluszki kopia w szyjkę macicy? Rany to az boli czasami. Bardzo niekomfortowe.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Ja nie wiem co to nospa. Nospe sie bierze jedynie w Polsce. Ze szlyszenia od Was wiem ze bierzecie ale na co to jest to nie mam pojecia.
Karolinka poka włosy wiem wiem, mialam pokazac swoje, kurcze no jutro wstawie zdjecie aj promys.

Po wizycie u diabetologa ok ! Cukry w porządku, waga podskoczyla o 4 kg ale jest ok. Afera sie zrobila w kolejce pod gabinetem bo sie okazało, ze ciezarne przyjmowane są poza kolejnością i oczywiscie dym wśród starszych osób ze jak to tak spodziewalam sie długiego czekania, a weszlam w miare szybko

Dzisiaj w planach mecz, ale nie wiem ile dam rade obejrzeć, bo jakas zmeczona jestem...

Co do termometru, to my pewnie kupimy. Nie jest to drogie, miejsca nie zawala, dlaczego nie ?

Zsczynam powaznie rozgladac sie za ciuchami ciazowymi. Dobrze, że czasem cos sprzedają na grupach fb, ale oczywiscie jak cos fajniejszego to zaraz znika i zazwyczaj nie zdążę kupic jeszcze przydalyby mi sie jakies bluzki koszulindy, sweterek jaki i oczywiscie dżinsy....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 19:44   #4040
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Zua super ze wszystko ok po wizycie 😃

Ja też jakaś zmęczona, byłam dzisiaj na zakupach musiałam kupić prezenty urodzinowe dla brata i siostry bo zobaczymy się w święta. Oczywiście przechodziłam obok Pepco no i nie wyszłam z pustymi rękami kupiłam 2 komplety, czapkę i skarpetki 😃 Jak wróciłam to wzięłam się za prasowanie (jak ja tego nie lubię&#128514 i pozmieniałam pościel. Wystarczy na dzisiaj.

Zaraz się wykąpie i pewnie będę oglądać mecz.

Stary 2018-03-27, 19:59   #4041
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamusie lipcowe 2018 cz.III

To wstawie na chwile ale zmiana jest możecie mi wierzyć bo jak łapie w kitka to nie ma co łapać . Ale takie bede robic kręcone bo z natury mam falowane.

A na obiad mam takie cos ️. Chodził za mna juz od dłuższego czasu wiec dzis zrobiłam. Milion kalorii ale to za dietetyczny obiad wczorajszy równowaga musi byc.
ImageUploadedByWizaz Forum1522180135.827970.jpg

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2018-03-27 o 21:49
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 20:03   #4042
aniama6
Zadomowienie

Melduje się po wizycie. Na szczeście u mnie nudno jak zwykle. Szyjka 4 cm, zamknięta, wprawdzie Pani Dr wspomniała że miekka, ale nic na ten temat nie mowiła. Moge pracować, ćwiczyć i na jakieś wyjazdy jeździc.
Wizyty już co 3 tygodnie i padło juz pytanie czy wybrałam szpital do porodu. Ma mi się dowiedzieć w ktorym możliwe jest ZZO .
Ja też plan na dziś to mecz. Jestem wielką fanka piłki nożnej i jak tylko mogę jezdze na kibicować na zywo. W planie był też wyjazd do Rosji, a że jest jak jest, to za zaoszczedzone pieniądze kupimy wypasiony wózek i jeszcze pewnie z połowe wyprawki albo i cała.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 21:22   #4043
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam
regularkate ja też jeszcze nie miałam krzywej, dopiero dziś dostałam skierowanie i robię za tydzień po świętach. To będzie 26 t.c.
Naprawdę jak ten czas leci, za chwilę III trymestr! a dopiero co zaczynałyśmy wątek lipcowych mamuś, coraz bliżej do naszych dzieciaczków
Jutro idę na USG, takie kontrolne, popodglądam sobie Lenkę i przy okazji idę do endokrynologa, bo mi trochę tsh skoczyło, więc pewnie zwiększy mi dawkę letroxu.
Też od jutra mam brać żelazo, bo hemoglobina leci mi na łeb na szyję, a jeszcze na ostatniej była 13,9 i się gin dziwiła, że w ciąży taka dobra, no to już nie jest dobra
aniama gratuluję, dobrze, że wszystko ok
Jutro zamawiam na Allegro leżaczek bujaczek i podgrzewacz do butelek. I chyba jednak kupujemy z tż nowe łóżeczko, nie będziemy tamtego odnawiać, także też przeglądamy oferty na necie

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-03-27 o 21:25
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 21:39   #4044
aniama6
Zadomowienie

Co do tematu wyprawkowego to termometru do wody nie zamierzałam kupować, ale jeśli są takie co można i dziecku zmierzyć i wodę i temp powietrza to chyba kupię. Z jednej strony to niby zbędny gadżet ale z drugiej na początek to nie wiem jak ocenić czy woda dobra.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 23:08   #4045
odowska
Zadomowienie

Dobry Wieczór!

aniama6 Super, że wizyta udana, takie nudno to ja lubię!

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ja dziś 27 tc zaczynam Wg niektórych podziałów to już III trym, wg części za tydzień. Kiedy to zleciało?!
A dwa dni temu nie pochwaliłam się studniówką
Trzeci trymestr już!? Jakim cudem? Ale to zleciało... Gratulacje! Mi do studniówki brakuje 2 tygodni i w związku z tym zaczęłam się rozglądać za kreacjami na tę okazję. Sukienek, w które się zmieszczę mam mnóstwo, tylko niech się wreszcie zrobi ciepło

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i odebrać zwolnienie (hoho, gin wysłał je do ZUSu elektronicznie!). U nas wszystko ok, okazało się, że stałe bóle i zmęczenie prawej strony podbrzusza to łokieć Magdusi Leży sobie tak śmiesznie, cała prawie po prawej stronie brzucha, i mnie tam szturcha stale tym łokciem, stąd większe obciążenie i niemiłe uczucie. Taka mała, a już łobuziara
Dostałam skierowanie na krzywą, chyba jedna z ostatnich tutaj?
Cieszę się, że ok! Magdusiu, proszę tak mamy z łokcia nie traktować! Ja to nawet skierowania na krzywą nie mam... może mnie ominie?

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Właśnie mnie oświeciłaś, że ja dziś mam studniówkę
Wydaje mi się, że III trymestr częściej jest liczony od 27+0 (tzn. w większości źródeł tak znalazłam)
Chyba powoli czas się zabrać za kompletowanie wyprawki
No i gratulacje studniówki!

Cytat:

Super super super! Gratulacje! A co do hemoglobiny, to burak ma wysoką skuteczność, więc trzymam kciuki za kurację!

Ja dziś pomarnowałam trochę czasu, bo wpadłam na pomysł zrobienia grafiki dla moich synków i spędziłam trochę czasu w programie graficznym. Wrzucę Wam próbki. Wiadomo, że to jakieś arcydzieła grafiki nie są

A i donoszę z frontu imionowonadawczego: Moja mama ostatnio mi przysłała listę imion, które ona proponuje, oczywiście nie prosiliśmy o to, więc trochę mnie wkurzyła. Tż obstaje przy tym, które wybrał. Rzadko jest tak stanowczy, więc chyba mu zależy. Tyle, że dziś natknęłam się na imię, o którym pomyślałam, że to to właśnie to! Wiecie, takie styki mi się poprzestawiały i bęc. Jak mogłam wcześniej o tym nie pomyśleć! Tyle, że... no właśnie... jak mężowi zależy, to może tym razem powinnam odpuścić? A po drugie, jeśli myślałyście, że Ziemowit jest rzadko nadawanym imieniem, to to drugie imię miało w zeszłym roku około 10 razy mniej nadań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dzien Dobry, Usmiechu!.jpg (110,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dzień Dobry, limonkowy.jpg (67,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kosmiczny uśmiech.jpg (149,8 KB, 41 załadowań)
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 23:48   #4046
dorka24
Rozeznanie

Któraś jeszcze nie śpi? Ja siedzenie na wc i cały czas sikam (sorki za bezpośredniość) jak leżę to mała się tak wygina po prawej stronie że od razu mi się siku chce. Co chwilę gula na brzuchu, jak rozmasuje to miejsce to ucieka i za chwilę znowu😕

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 23:51   #4047
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja nie śpię.. Haha leżę i zastanawiam się czy nie zacząć czytać książki, ale boję się, że wtedy w ogóle nie pójdę spać.

No i zastanawiam się nad tym jakie ciasto zrobić na święta.. Chociaż tyle zrobię.
Mam ochotę na coś z marcepanem

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Któraś jeszcze nie śpi? Ja siedzenie na wc i cały czas sikam (sorki za bezpośredniość) jak leżę to mała się tak wygina po prawej stronie że od razu mi się siku chce. Co chwilę gula na brzuchu, jak rozmasuje to miejsce to ucieka i za chwilę znowu😕

Moja tak się Wypycha 3/4 dnia, aż czasem widzę, ze mężowi jest mnie żal 😂 bo to mnie naprawdę boli..

Ale aktualnie jest 23:52 i młoda nie szaleje jak zawsze! Muszę zapisać w kalendarzu..

Stary 2018-03-27, 23:55   #4048
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie śpię.. Haha leżę i zastanawiam się czy nie zacząć czytać książki, ale boję się, że wtedy w ogóle nie pójdę spać.

No i zastanawiam się nad tym jakie ciasto zrobić na święta.. Chociaż tyle zrobię.
Mam ochotę na coś z marcepanem

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Moja tak się Wypycha 3/4 dnia, aż czasem widzę, ze mężowi jest mnie żal 😂 bo to mnie naprawdę boli..

Ale aktualnie jest 23:52 i młoda nie szaleje jak zawsze! Muszę zapisać w kalendarzu..

Mojej to się zdarza ci parę dni ale kilka razy i spokój a dzisiaj niewiem co się dzieje. Tym bardziej że przez cały dzień była spokojna. Mnie też boli i taki głupi dyskomfort.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

A ciasto, jutro robię miodownika bo musi poleżeć żeby zmiekł.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 23:56   #4049
odowska
Zadomowienie

Ja też jeszcze nie śpię. Jak sobie poświecę monitorem albo telefonem wieczorem, to potem zawsze ciężko mi zasnąć. Jutro będę miała przekichane rano

dorka24 Mój też wybija gulę po prawej stronie, ale że Cię Młoda tak do łazienki gna, to bardzo współczuję. Myślałam, że jeszcze mamy trochę czasu to tego typu problemów.

xXBlankaXx Ty się tam nie rozpędzaj z tymi ciastami, co? Co masz do czytania?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-27, 23:58   #4050
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

No to i ja się dołączę do nieśpiących 😂 młoda też przed chwilą dała koncert ale teraz jest spokojna. Z tego co widzę to większość z nas ma dzidziulka po prawej stronie. Moja też lubi się powypinać i czasami jest to trochę bolesne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości