|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Co do pogody u nas śnieżyca i 1 stopień ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę,że noc była aktywna. Mnie na szczęści odpókać poki co bezsenność opusciła, ale nie łudzę się że na długo bo to moja stała przypadłość. Wczoraj ledwie do końca meczu prztrwałam. A dziś sobieprace na popoludnie przelozyłam i mam ochote sklep meblowy odwiedzić i za komodami popatrzec. Co do książek to mam przerwe w krwawych kryminałach i czytam nową Musierowicz. jak ktoś lubi to polecam "ciotke zgryzotke". Fajna, lepsza niż ostatnie części a i dla nas na czasie bo jest wątek oczekiwania na potomka. |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam, że wieczór był dla Was aktywny akurat się wcześniej położyłam, bo dzisiaj dzień mam dość zabiegany. Wizytuję dopiero o 16:50 i jestem bardzo ciekawa szyjki oby ta jej tendencja do zmniejszania się nie utrzymała ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po nocce☺dopiero się obudziłam odżywiać przed chwilą śnił mi koszmar, dobrze że już ta godzina i nie będę zasypiać☺i mnie też szaro buro i ponuro, senny dzień się zapowiada. Mała po 6 trochę szalała ale tylko kopniaki bez wypychania☺o i teraz znowu zaczyna ledwo oczy otworzyłam. Będzie z niej diabełek☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak to jest z tym brzuchem?
ja rozumiem że nie będzie taki miękki cały czas ale jakie macie te brzuchy szczególnie te koło 25 Tc.? Ja mam taki ni to miękki ni to twardy nic mnie przy tym nie boli oczywiście ale to dla mnie taka nowość wiem że mała musi się gdzieś zmieścić a będzie coraz większą ale jakoś mnie to zastanawia ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas była inna kwestia bo my nie chcieliśmy rodziców angażować ale co do gości wkurzalo mnie to że nie wszyscy dali znać do terminu potwierdzenia ale ja po prostu do tych osób dzwoniłam wiele osób zapomniało terminu a niektórzy celowo bo nie umieli powiedzieć że nie przyjdą wiadomo że koszty są spore a nikomu się nie uśmiecha płacić za osoby które nie przyjdą Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() W ogóle miałam Wam pisać że odebrałam ostatnio wyniki moczu i byłam w szoku chyba to picie żurawiny na prawdę pomaga bo od poczatku ciąży nigdy nie miałam tak dobrych wyników jak teraz Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Wczoraj wyczytalam w necie ze na przeziebienie dobre jest moczenie nog w goracej wodzie, wiec wyprobowalam i kaszel zrobil sie bardziej mokry i jeat juz ciut lepiej.
![]() Co do aktywnosci maluchow w brzuchu, to synowie strasznie wariowali mi w nocy, zwlaszcza jak chcialam isc spac. A teraz jak idę spac to mam grzrczne dziecko i tez spi razem ze mna Chlopcy jak mi tak dokazywali w brzuchu do 1 w nocy to po porodzie tez tak dopiero chodzili spac. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pola,jak tam?? Sandam,rozumiem Cię, teraz praktycznie wszyscy proszą o potwierdzenie przybycia albo przynajmniej o tel.że na pewno nie przyjdą. U mnie teściowie mało się wtracali i akurat mi się to podobało. Z moim rodzicami było trochę gorzej, wojny toczyłam z nimi. Ja wczoraj poszłam spać też po północy, bo Mateusz po zmianie czasu tak wydziwia i kładzie się późno. Martwię się, bo Igusia mało się rusza. Ostatnio miałam bardzo aktywne dni, mało siedziałam, ale chyba aż przesadnie cicho siedzi ta moja dziewczynka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja dobrze ze juz Ci przechodzi. Z tym wymoczeniem nóg to ciekawe... ja mam nadal suchy ale u mnie to mysle ze on sie nie zamieni z mokry bo mokry był zupełnie na początku z flegma.
Ja jak wstaje w nocy na siku i sie zaraz kłade to maluszek sie wierci. Czuje to wyraznie. Zwykle jak chodze to nie czuje ale jak stanę gdzie na chwile to czasami mnie kopnie albo jak siedze to tez. U mnie tez pogoda do niczego. Pada cały dzien i jest szaro. Ogólnie zapowiada sie cudna Wielkanoc. W sobote tesciowie przyjada. A dzis mam znowu pracowity dzien. Musze jechać do starego domu dokonczyc kilka spraw, przychodzi mezczyzna do czyszczenia dywanu i musze oddac klucze agencji. Po południu mam dostawę pralki i gościa od rolet. Mam wrażenie ze całe pakowanie i rozpakowywanie to było nic w porównaniu z tym co teraz jest. A zreszta ubrania nadal nie rozpakowane... kiedy ja bede miała chwile zeby sie za to zabrać...ImageUploadedByWizaz Forum1522222469.078284.jpg |
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miała zaproszenie na wesele ale nie szła więc pytam się jej czy odmówiła a ona mi wypaliła z tekstem: a czemu mam o tym informować przecież na zaproszeniu było napisane żeby potwierdzić przybycie... Zamarlam... Ale rolę się szybko odwróciły jak ona brała ślub Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za kobieta
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
No zszokolowalo mnie to bardzo takiego argumentu to ja nigdy bym się nie spodziewała
poza tym jak ktoś nie chce przyjść to ja go nie zmusze na siłę ja też kilka razy odmawiam nawet teraz odmówilismy i trudno wesele 21 lipca a tp 10 więc nie obiecam nikomu że przyjdę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wstałam i chyba lepiej.Mam nadzieję. Odczuwalam w dole brzucha,to stawianie się macicy,takie twardnienie,a potem puszczanie,nie było regularne,ale częste(wieczorem)Nad ranem jak.się przebudzilam też było,ale dużo mniej,ale przestraszylam.się.Jeśli to się powtorzy,to dzwonie do lekarza i.pewnie każe do.szpitala,bo o tym ostatnio mówił. Te bóle byly poprzedzone bolem.w srodku???!!W kroczu??!! |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tak samo, twardniejacy brzuch, bóle w środku, tak jakby w pochwie i klucie..mialam też wrażenie, że mała majstruje i kopie tak jakby w szyjke.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś studniówka! :strach:
Screenshot_20180328-103852.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4102 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo niby u mnie taka przyczyna. Po lewej stronie też może kopać, ale łożysko amortyzuje i mogę nie czuć.W ogóle mój gin mnie momentami "rozwala", mimo amniopunkcji i 100% potwierdzenia, że mamy kariotyp żeński to on na każdej wizycie patrzy, czy Magdzie coś nie wyskoczyło i wczoraj na przykład mówi: "No jaj to tutaj nie ma" Cytat:
A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym ![]() A czy coś przeoczyłam, czy Twoje kociaki miały sanację jamy ustnej, że są bezzębne? U mojego taty jest 17 kocur Buras bezzębny od lat i radzi sobie doskonale, zwłaszcza z zawartością miski dla psa, jak się nie dopilnuje ![]() No i gratuluję 100dniówki ![]() Cytat:
A brzuch to mi rośnie w postępie geometrycznym! Matko, gdzie te miesiące, gdy się zastanawiałam, czemu nie przybieram, tylko chudnę ![]() Cytat:
Co do meczu to miałaś wczoraj emocjonujący wieczór! Cytat:
A jeszcze co do książek, to kryminały też lubię, ale jednak jestem prawdziwą fanką fantastyki wszelkiej maści ![]() ovejita, Kathyy, odowska, to będziemy mniej więcej razem przechodzić jeszcze przez (nie)dolę krzywej Też chyba poczekam do po świętach.
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
otBlanka to mamy.podobnie.Kurczę nie ma,co chwaluc dnia.przed zachodem slonca,mnie już nic nie bolalo i taki numer.Tydzień temu.miałam bóle jak na miesiaczke i zdarzaly się twardnienia,a teraz same twardnienia. Zrobilam sobie śniadanie i leżę w łóżku.Dobrze,że mam tatę,to on zrobi obiad... Blanka a mowila Ci lekarka jak leżeć,aby nie uciskac macicy?? Sandam u nas rodzice.na pół podzielili.się kosztami,ale tesciowie już na samym.weselu zachowywali.się jak.goście.Okropne to było,ale daliśmy radę.W dniu wesela jest przecież sporo.do zrobienia... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-28 o 11:06 |
|
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak najmniej na plecach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima, super że taka nudna wizyta !
najważniejsze, że wszystko ok ![]() Polu Kochana, jak sie czujesz ? Co do ciast na święta to ja zrobie sernik z brzoskwiniami. Sandam z weselem to zawsze stresik.... ale nie martw sie, ten dzien wynagrodzi Ci wszystkie stresiki, ktore pojawiały sie przed ![]() Asiaczku nie martw się, moja Rozalka tez ostatnio jakas mniej aktywna, sle czuję ją, więc staram sie nie denerwować. Moze po prostu ma takie "ciche dni" ![]() Blanka impreze robimy !!!!!! a jezeli chodzi o ksiazki, to ja i fantastyka tak trochę się mijamy kiedyś chcialam czytać, nawet zaczelam Wiedźmina, potem probowalam świat dysku, tolkiena....... no nie ni coś jest nie tak, no nie pasujemy do siebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z fantastyki darze miłością tylko Harry Pottera i Pamiętniki Wampirow 😂 władca pierścieni, hobbity i inne to nie moja bajka..
Ja uwielbiam kryminały i thrillery medyczne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
teraz tyle nowości powychodziło i nawet nie wiem za co się zabrać Mróz to sypie tymi książkowymi nowościami kilka razy do roku
|
||
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak fantastyka to ja ja ja! (choć teraz już taka mniej klasyczna jak spod znaku Tolkiena) Pratchetta uwielbiam! Jako dziecko zaczytywałam się w cyklu o Rincewindzie, a potem odkryłam cykl o Straży i bum, jest miłość! Z innej beczki, wszystkim polecam "Kłamstwa Locka Lamory" i całą trylogię. Bardzo fajni bohaterowie, ciekawa koncepcja świata i magii. Z kolei brat męża mi pożycza ostatnio Trudi Canavan i powiem szczerze, że dla ciążowego kalafiora ujdzie, ale bohaterowie strasznie jednowymiarowi i nie wiarygodni, fabuła jakaś taka przewidywalna. Także nie zachwycam się. Jutro mam wizytę, więc może już dostanę skierowanie na glukozę. Powiem szczerze, że nieco bym się zdziwiła, gdyby mi wyszło coś nie tak, ale nigdy nie wiadomo. Bardziej się obawiam, że zwymiotuję. No nic, poprzednim razem było blisko, ale skończyło się dobrze, więc może i tym razem mi się uda. folinka Sto lat sto lat dla Synka! Czyli najmłodszą odstawiłaś jednak? A planujesz w razie czego pozwalać jej jeszcze, jak zobaczy, że Benio je i będzie chciała? pola25 dobrze, że już trochę lepiej! Trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala (chyba, że byś się czuła bezpieczniejsza na oddziale). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

akurat się wcześniej położyłam, bo dzisiaj dzień mam dość zabiegany. Wizytuję dopiero o 16:50 i jestem bardzo ciekawa szyjki
oby ta jej tendencja do zmniejszania się nie utrzymała 
ja rozumiem że nie będzie taki miękki cały czas ale jakie macie te brzuchy szczególnie te koło 25 Tc.? Ja mam taki ni to miękki ni to twardy 

u nas była inna kwestia bo my nie chcieliśmy rodziców angażować
co za kobieta
A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym 
otBlanka to mamy.podobnie.Kurczę nie ma,co chwaluc dnia.przed zachodem slonca,mnie już nic nie bolalo i taki numer.