Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-28, 07:46   #4081
Sandam13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pola mam nadzieję że już jest ok, wybierasz się do lekarza ?

Sandam super ze wszystko ok po wizycie
Niestety tak jak mówisz teściów się nie wybiera, ale szkoda że się nie angażują. Co do gości to faktyczny brak szacunku, myślą że impreza jest za darmo? Kurcze grubą kasę trzeba zapłacić za każdego gościa, wiadomo wesele się nie zwróci ale o to przecież chodzi żeby ponieść możliwie jak najniższe koszty. Ehh szkoda gadać. W najgorszym wypadku zostanie wam obdzwonienie rodziny męża i upewnienie się kto będzie.

Miłego dnia wam dzisiaj życzę, u mnie szaro i buro

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tym bardziej że staramy się ponieść jak najniższe koszty, bo przed nami wyjazd w maju na kilka dni no i wypadało by zabrać się za wyprawkę..
Co do pogody u nas śnieżyca i 1 stopień

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 08:14   #4082
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No Czy któraś chce coś dopisać, termin wizyty,model wozka/fotelika czy imię

Blanka jesli możesz dopisz mi wizyty 17 kwiecień i 8 maj.
Widzę,że noc była aktywna. Mnie na szczęści odpókać poki co bezsenność opusciła, ale nie łudzę się że na długo bo to moja stała przypadłość. Wczoraj ledwie do końca meczu prztrwałam. A dziś sobieprace na popoludnie przelozyłam i mam ochote sklep meblowy odwiedzić i za komodami popatrzec.
Co do książek to mam przerwe w krwawych kryminałach i czytam nową Musierowicz. jak ktoś lubi to polecam "ciotke zgryzotke". Fajna, lepsza niż ostatnie części a i dla nas na czasie bo jest wątek oczekiwania na potomka.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 08:28   #4083
emma90
Wtajemniczenie

Czytałam, że wieczór był dla Was aktywny akurat się wcześniej położyłam, bo dzisiaj dzień mam dość zabiegany. Wizytuję dopiero o 16:50 i jestem bardzo ciekawa szyjki oby ta jej tendencja do zmniejszania się nie utrzymała

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Hej.Nie śpię.Wieczorem mialam.skurcze.Wzielam.ma gnez i scopolan .Teraz też mi się macica stawia,ale mniej.Ogarnął mnie strach.Co.się dzieje???!!!Wszystko było ok.Mam jakieś złe wizje .Coś czuje,że szpitalem się skończy,a ja tam umrę z głodu.
Jak się czujesz?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:02   #4084
dorka24
Rozeznanie

Witam sie po nocce☺dopiero się obudziłam odżywiać przed chwilą śnił mi koszmar, dobrze że już ta godzina i nie będę zasypiać☺i mnie też szaro buro i ponuro, senny dzień się zapowiada. Mała po 6 trochę szalała ale tylko kopniaki bez wypychania☺o i teraz znowu zaczyna ledwo oczy otworzyłam. Będzie z niej diabełek☺

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:04   #4085
Camelitos
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak to jest z tym brzuchem? ja rozumiem że nie będzie taki miękki cały czas ale jakie macie te brzuchy szczególnie te koło 25 Tc.? Ja mam taki ni to miękki ni to twardy nic mnie przy tym nie boli oczywiście ale to dla mnie taka nowość wiem że mała musi się gdzieś zmieścić a będzie coraz większą ale jakoś mnie to zastanawia

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:07   #4086
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie śpię.. Haha leżę i zastanawiam się czy nie zacząć czytać książki, ale boję się, że wtedy w ogóle nie pójdę spać.

No i zastanawiam się nad tym jakie ciasto zrobić na święta.. Chociaż tyle zrobię.
Mam ochotę na coś z marcepanem

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Moja tak się Wypycha 3/4 dnia, aż czasem widzę, ze mężowi jest mnie żal 😂 bo to mnie naprawdę boli..

Ale aktualnie jest 23:52 i młoda nie szaleje jak zawsze! Muszę zapisać w kalendarzu..

Ja kupuje mazurek i starszy syn chce jablecznik, wiec zrobie jablecznik

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:10   #4087
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja poproszę o wpisanie wizyty na 17.04.
Pola i jak akcja się skończyła? Mam nadzieję że skurcze minęły.
Po wczorajszej wizycie nic nowego wszystko po staremu, lekarz tylko zalecił być pod opieką diabetologa bo cukier powiedział, że nie jest zły, ale mógł być lepszy.. Już nie dostajemy nawet zdjęcia, bo mały nie mieści się w całości na monitorze. wogole mam wrażenie że wcześniej więcej widziałam na tym usg niż teraz, lekarz pokazywał nam nosek i usta ale ja kompletnie nic nie widziałam prócz kręgosłupa.. Po przymiarce sukni jestem nawet zadowolona, mimo gorsetu prawie nic nie widać wyglądam tylko na małą nadwagę na brzuchu.. Może wyślę sobie od mamy zdjęcie to wstawię na fb.. Kierowców mamy też załatwionych, więc zostało kupić jakieś symboliczne pamiątki dla gości i albumy na zdjęcia dla rodziców z podziękowaniami.. Wogole może to nie jest dobre miejsce na takie żale ale jest mi trochę przykro, że moi rodzice pomagają wszystko załatwiać, tata kolegów jako kierowców, mama chce dołożyć do imprezy na sali a w sumie zapłacić większość , szuka gdzie tort zamówić, stara się żeby wszytko było jak najlepiej, a rodzice tż kompletna olewa, czekali tylko na zaproszenie i są na weselu po prostu gośćmi.. Nie pytają czy wszystko załatwione, czy trzeba w czymś pomóc, a nawet ostatnio jego mama zażartowała, że nie ma na coś tam kasy, bo przeciez robi synowi wesele.. Ahh szkoda gadać, teściów się nie wybiera.. Rodzina z jego strony, nawet nie potwierdziła swojej obecności, mamy się chyba domyślać kto przyjdzie a kto nie.. Trochę mnie to drażni, bo to taka trochę olewka, my musimy zapłacić za konkretną ilość osób a nie mamy pewności ile ludzi będzie. Ale koniec już smętów.
Spać już nie mogę bo dwa razy w nocy śniło mi się że wyskoczyłam z okna po tym jak straszyły mnie jakieś duchy..

Przypomniałaś mi nasze przygotowania do ślubu. Co prawda goście wszyscy potwierdzili, ale z pomocą było różnie. Mieliśmy dużo czasu więc raczej sami chcieliśmy wszystko załatwiać, ale jak już daliśmy błache zadania teściom to nie umieli wykonać. W dzień ślubu teście wrócili do domu godzinę przed błogosławieństwem😕mąż sam pokazywał gościom gdzie mają nocleg i wogóle wszystko w ten dzień na jego głowie było zamiast spokojnie sie przygotować. Ale cóż było mineło na szczęście sam ślub wesele wspominamy bardzo dobrze. Po kościele zeszło z nas całe napięcie i bawiliśmy się do rana

Stary 2018-03-28, 09:15   #4088
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja poproszę o wpisanie wizyty na 17.04.
Pola i jak akcja się skończyła? Mam nadzieję że skurcze minęły.
Po wczorajszej wizycie nic nowego wszystko po staremu, lekarz tylko zalecił być pod opieką diabetologa bo cukier powiedział, że nie jest zły, ale mógł być lepszy.. Już nie dostajemy nawet zdjęcia, bo mały nie mieści się w całości na monitorze. wogole mam wrażenie że wcześniej więcej widziałam na tym usg niż teraz, lekarz pokazywał nam nosek i usta ale ja kompletnie nic nie widziałam prócz kręgosłupa.. Po przymiarce sukni jestem nawet zadowolona, mimo gorsetu prawie nic nie widać wyglądam tylko na małą nadwagę na brzuchu.. Może wyślę sobie od mamy zdjęcie to wstawię na fb.. Kierowców mamy też załatwionych, więc zostało kupić jakieś symboliczne pamiątki dla gości i albumy na zdjęcia dla rodziców z podziękowaniami.. Wogole może to nie jest dobre miejsce na takie żale ale jest mi trochę przykro, że moi rodzice pomagają wszystko załatwiać, tata kolegów jako kierowców, mama chce dołożyć do imprezy na sali a w sumie zapłacić większość , szuka gdzie tort zamówić, stara się żeby wszytko było jak najlepiej, a rodzice tż kompletna olewa, czekali tylko na zaproszenie i są na weselu po prostu gośćmi.. Nie pytają czy wszystko załatwione, czy trzeba w czymś pomóc, a nawet ostatnio jego mama zażartowała, że nie ma na coś tam kasy, bo przeciez robi synowi wesele.. Ahh szkoda gadać, teściów się nie wybiera.. Rodzina z jego strony, nawet nie potwierdziła swojej obecności, mamy się chyba domyślać kto przyjdzie a kto nie.. Trochę mnie to drażni, bo to taka trochę olewka, my musimy zapłacić za konkretną ilość osób a nie mamy pewności ile ludzi będzie. Ale koniec już smętów.
Spać już nie mogę bo dwa razy w nocy śniło mi się że wyskoczyłam z okna po tym jak straszyły mnie jakieś duchy..

Sandam będzie dobrze u nas była inna kwestia bo my nie chcieliśmy rodziców angażować ale co do gości wkurzalo mnie to że nie wszyscy dali znać do terminu potwierdzenia ale ja po prostu do tych osób dzwoniłam wiele osób zapomniało terminu a niektórzy celowo bo nie umieli powiedzieć że nie przyjdą wiadomo że koszty są spore a nikomu się nie uśmiecha płacić za osoby które nie przyjdą

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Hej.Nie śpię.Wieczorem mialam.skurcze.Wzielam.ma gnez i scopolan .Teraz też mi się macica stawia,ale mniej.Ogarnął mnie strach.Co.się dzieje???!!!Wszystko było ok.Mam jakieś złe wizje .Coś czuje,że szpitalem się skończy,a ja tam umrę z głodu.
Polus i jak tam lepiej?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Czytałam, że wieczór był dla Was aktywny akurat się wcześniej położyłam, bo dzisiaj dzień mam dość zabiegany. Wizytuję dopiero o 16:50 i jestem bardzo ciekawa szyjki oby ta jej tendencja do zmniejszania się nie utrzymała

Jak się czujesz?
Emma będzie dobrze daj znać

W ogóle miałam Wam pisać że odebrałam ostatnio wyniki moczu i byłam w szoku chyba to picie żurawiny na prawdę pomaga bo od poczatku ciąży nigdy nie miałam tak dobrych wyników jak teraz

Stary 2018-03-28, 09:18   #4089
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Jak się czujesz? Ja niewiem jak to się odczuwa i cały czas sie zastanawiam. Rozumiem że to wypychanie z boku to co innego? A może masz te skurcze przepowiadające?pewnie jak mi się to zacznie to będę panikować bo to mój pierwszy raz. Ja biorę ascofer dwa razy dziennie i staram się popijać sokiem pomarańczowym albo wodą z cytryną żeby lepiej się wchłaniał

Stary 2018-03-28, 09:19   #4090
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Wczoraj wyczytalam w necie ze na przeziebienie dobre jest moczenie nog w goracej wodzie, wiec wyprobowalam i kaszel zrobil sie bardziej mokry i jeat juz ciut lepiej.
Co do aktywnosci maluchow w brzuchu, to synowie strasznie wariowali mi w nocy, zwlaszcza jak chcialam isc spac. A teraz jak idę spac to mam grzrczne dziecko i tez spi razem ze mna
Chlopcy jak mi tak dokazywali w brzuchu do 1 w nocy to po porodzie tez tak dopiero chodzili spac.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:21   #4091
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj wyczytalam w necie ze na przeziebienie dobre jest moczenie nog w goracej wodzie, wiec wyprobowalam i kaszel zrobil sie bardziej mokry i jeat juz ciut lepiej.
Co do aktywnosci maluchow w brzuchu, to synowie strasznie wariowali mi w nocy, zwlaszcza jak chcialam isc spac. A teraz jak idę spac to mam grzrczne dziecko i tez spi razem ze mna
Chlopcy jak mi tak dokazywali w brzuchu do 1 w nocy to po porodzie tez tak dopiero chodzili spac.

No to wygląda na to że na początku nie pośpię☺chociaż na szczęście nie jest to codziennie więc tym się pocieszam

Stary 2018-03-28, 09:22   #4092
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

No to wygląda na to że na początku nie pośpię☺chociaż na szczęście nie jest to codziennie więc tym się pocieszam

Stary 2018-03-28, 09:23   #4093
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tym brzuchem? ja rozumiem że nie będzie taki miękki cały czas ale jakie macie te brzuchy szczególnie te koło 25 Tc.? Ja mam taki ni to miękki ni to twardy nic mnie przy tym nie boli oczywiście ale to dla mnie taka nowość wiem że mała musi się gdzieś zmieścić a będzie coraz większą ale jakoś mnie to zastanawia

Miękki ciągle nie jest na pewno, większość czasu taki napięty, a czasami twardy, ale nie jest to bolesne. Tylko wtedy jak przesadzę z aktywnością..
Stary 2018-03-28, 09:32   #4094
asiaczek
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Pola,jak tam??

Sandam,rozumiem Cię, teraz praktycznie wszyscy proszą o potwierdzenie przybycia albo przynajmniej o tel.że na pewno nie przyjdą. U mnie teściowie mało się wtracali i akurat mi się to podobało. Z moim rodzicami było trochę gorzej, wojny toczyłam z nimi.

Ja wczoraj poszłam spać też po północy, bo Mateusz po zmianie czasu tak wydziwia i kładzie się późno.
Martwię się, bo Igusia mało się rusza. Ostatnio miałam bardzo aktywne dni, mało siedziałam, ale chyba aż przesadnie cicho siedzi ta moja dziewczynka

Stary 2018-03-28, 09:34   #4095
KarolinaK
Zakorzenienie

Patrycja dobrze ze juz Ci przechodzi. Z tym wymoczeniem nóg to ciekawe... ja mam nadal suchy ale u mnie to mysle ze on sie nie zamieni z mokry bo mokry był zupełnie na początku z flegma.

Ja jak wstaje w nocy na siku i sie zaraz kłade to maluszek sie wierci. Czuje to wyraznie. Zwykle jak chodze to nie czuje ale jak stanę gdzie na chwile to czasami mnie kopnie albo jak siedze to tez.

U mnie tez pogoda do niczego. Pada cały dzien i jest szaro. Ogólnie zapowiada sie cudna Wielkanoc. W sobote tesciowie przyjada. A dzis mam znowu pracowity dzien. Musze jechać do starego domu dokonczyc kilka spraw, przychodzi mezczyzna do czyszczenia dywanu i musze oddac klucze agencji. Po południu mam dostawę pralki i gościa od rolet. Mam wrażenie ze całe pakowanie i rozpakowywanie to było nic w porównaniu z tym co teraz jest. A zreszta ubrania nadal nie rozpakowane... kiedy ja bede miała chwile zeby sie za to zabrać...ImageUploadedByWizaz Forum1522222469.078284.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 09:39   #4096
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Pola,jak tam??

Sandam,rozumiem Cię, teraz praktycznie wszyscy proszą o potwierdzenie przybycia albo przynajmniej o tel.że na pewno nie przyjdą. U mnie teściowie mało się wtracali i akurat mi się to podobało. Z moim rodzicami było trochę gorzej, wojny toczyłam z nimi.

Ja wczoraj poszłam spać też po północy, bo Mateusz po zmianie czasu tak wydziwia i kładzie się późno.
Martwię się, bo Igusia mało się rusza. Ostatnio miałam bardzo aktywne dni, mało siedziałam, ale chyba aż przesadnie cicho siedzi ta moja dziewczynka

Zapomniałam napisać jaki tekst kiedyś usłyszałam od koleżanki miała zaproszenie na wesele ale nie szła więc pytam się jej czy odmówiła a ona mi wypaliła z tekstem: a czemu mam o tym informować przecież na zaproszeniu było napisane żeby potwierdzić przybycie... Zamarlam... Ale rolę się szybko odwróciły jak ona brała ślub

Stary 2018-03-28, 09:42   #4097
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać jaki tekst kiedyś usłyszałam od koleżanki miała zaproszenie na wesele ale nie szła więc pytam się jej czy odmówiła a ona mi wypaliła z tekstem: a czemu mam o tym informować przecież na zaproszeniu było napisane żeby potwierdzić przybycie... Zamarlam... Ale rolę się szybko odwróciły jak ona brała ślub

co za kobieta
Stary 2018-03-28, 09:48   #4098
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
co za kobieta
No zszokolowalo mnie to bardzo takiego argumentu to ja nigdy bym się nie spodziewała poza tym jak ktoś nie chce przyjść to ja go nie zmusze na siłę ja też kilka razy odmawiam nawet teraz odmówilismy i trudno wesele 21 lipca a tp 10 więc nie obiecam nikomu że przyjdę

Stary 2018-03-28, 09:50   #4099
pola25
Zakorzenienie

Hej

Wstałam i chyba lepiej.Mam nadzieję.
Odczuwalam w dole brzucha,to stawianie się macicy,takie twardnienie,a potem puszczanie,nie było regularne,ale częste(wieczorem)Nad ranem jak.się przebudzilam też było,ale dużo mniej,ale przestraszylam.się.Jeśli to się powtorzy,to dzwonie do lekarza i.pewnie każe do.szpitala,bo o tym ostatnio mówił.
Te bóle byly poprzedzone bolem.w srodku???!!W kroczu??!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 10:38   #4100
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wstałam i chyba lepiej.Mam nadzieję.
Odczuwalam w dole brzucha,to stawianie się macicy,takie twardnienie,a potem puszczanie,nie było regularne,ale częste(wieczorem)Nad ranem jak.się przebudzilam też było,ale dużo mniej,ale przestraszylam.się.Jeśli to się powtorzy,to dzwonie do lekarza i.pewnie każe do.szpitala,bo o tym ostatnio mówił.
Te bóle byly poprzedzone bolem.w srodku???!!W kroczu??!!
Dobrze, że się trochę uspokoiło.. Odpoczywaj i jak coś dzwoń do lekarza!!

U mnie tak samo, twardniejacy brzuch, bóle w środku, tak jakby w pochwie i klucie..mialam też wrażenie, że mała majstruje i kopie tak jakby w szyjke..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 10:39   #4101
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A u mnie dziś studniówka! :strach:

Screenshot_20180328-103852.png

Stary 2018-03-28, 10:41   #4102
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
to ma takie samo ułożenie jak moja mnie tez tylko z prawej kopie i czasami właśnie mam twarde miejscowo, ciekawe czy to pupa czy główka albo jeszcze coś innego w nocy ostatnio daje czadu, jak tylko się przebudzę robi konkretną gimnastykę
A mówił Ci lekarz, że masz w takim razie łożysko po lewej stronie i dlatego dzieć się rozłożył naprzeciwko? Bo niby u mnie taka przyczyna. Po lewej stronie też może kopać, ale łożysko amortyzuje i mogę nie czuć.

W ogóle mój gin mnie momentami "rozwala", mimo amniopunkcji i 100% potwierdzenia, że mamy kariotyp żeński to on na każdej wizycie patrzy, czy Magdzie coś nie wyskoczyło i wczoraj na przykład mówi: "No jaj to tutaj nie ma"

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Hej - ho 😸 my dzisiaj świętujemy 100-dniówke, rety nawet nie wiem kiedy to tak zleciało szybko 🙀

summer doskonale Cię rozumiem (przynajmniej częściowo) bo w moim przypadku zaczął się sezon koncertowy a ja siedzę w domu z brzuchem i tylko się wkurzam😤 ostatnio się wykłóciłam z mężem że on też ma siedzieć na dupie bo w końcu ja sobie sama w ciążę nie zaszłam 😤

Mi ogólnie tydzień minął na opatrywaniu i dogladaniu bezzębnych kotów 🙀 (ale już jest ok) Co do snów to dzisiaj mi się śniło że żyliśmy w czasach Mieszka czy innego Piasta i urodziła nam się Jadwisia przyszła królowa Jadwiga 😉
Norka my raczej nie kupujemy termometra- będę sprawdzać łokciem.

Trzymajcie się Dziewoje 😻
Oooj Kocie, ja też strasznie ubolewam, że ominą mnie w tym roku wszystkie letnie koncerty! Masz jakieś, na które wyjątkowo żałujesz, że nie pójdziesz? Ja tak strasznie chciałam jechać na Openera, Bruno Mars mi już dwa razy przeszedł koło nosa, zaszliśmy w październiku, a chyba w listopadzie info, że będzie właśnie tam grał znowu w tym roku. Nosz A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym

A czy coś przeoczyłam, czy Twoje kociaki miały sanację jamy ustnej, że są bezzębne? U mojego taty jest 17 kocur Buras bezzębny od lat i radzi sobie doskonale, zwłaszcza z zawartością miski dla psa, jak się nie dopilnuje

No i gratuluję 100dniówki

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Nic nie mów !!!!! Ja dzisiaj zobaczyłam ma wadze +4 kg przez miesiąc. JAK ?! GDZIE ?!

[/URL]
Tysia, no fakt, wynik, ekhem, porządny, ale i tak przoduję, bo licząc w miesiącach, to ja idę 6kg do przodu A brzuch to mi rośnie w postępie geometrycznym! Matko, gdzie te miesiące, gdy się zastanawiałam, czemu nie przybieram, tylko chudnę

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Na szczeście u mnie nudno jak zwykle. Szyjka 4 cm, zamknięta, wprawdzie Pani Dr wspomniała że miekka, ale nic na ten temat nie mowiła. Moge pracować, ćwiczyć i na jakieś wyjazdy jeździc.
Wizyty już co 3 tygodnie i padło juz pytanie czy wybrałam szpital do porodu. Ma mi się dowiedzieć w ktorym możliwe jest ZZO .
Ja też plan na dziś to mecz. Jestem wielką fanka piłki nożnej i jak tylko mogę jezdze na kibicować na zywo. W planie był też wyjazd do Rosji, a że jest jak jest, to za zaoszczedzone pieniądze kupimy wypasiony wózek i jeszcze pewnie z połowe wyprawki albo i cała.
Super, gratulacje! Nie ma to jak nudna, przewidywalna wizyta kontrolna
Co do meczu to miałaś wczoraj emocjonujący wieczór!

Cytat:
Moja tez po Glukozie nie szalała...

!!!!!!!
Dziewczyny, dopisujemy coś na pierwszą stronę??
!!!!!!

[/URL]
Blanka, to możesz mi dopisać wizytę na 10.04. Ja w sumie i tak chodzę co 2 tygodnie, jak zwolnienie mi się kończy.

A jeszcze co do książek, to kryminały też lubię, ale jednak jestem prawdziwą fanką fantastyki wszelkiej maści Znajdę wśród Was też jakieś? Uwielbiam Tolkiena, Herberta, Sapkowskiego, Grzędowicza, Goodkinda, Pratchetta i innych, zresztą, co chwilę wyszukuję jakieś nieznane jeszcze cykle fantasy. Gdyby tylko było tyle czasu, żeby to wszystko uważnie przeczytać.

ovejita, Kathyy, odowska, to będziemy mniej więcej razem przechodzić jeszcze przez (nie)dolę krzywej Też chyba poczekam do po świętach.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 11:03   #4103
pola25
Zakorzenienie

otBlanka to mamy.podobnie.Kurczę nie ma,co chwaluc dnia.przed zachodem slonca,mnie już nic nie bolalo i taki numer.
Tydzień temu.miałam bóle jak na miesiaczke i zdarzaly się twardnienia,a teraz same twardnienia.
Zrobilam sobie śniadanie i leżę w łóżku.Dobrze,że mam tatę,to on zrobi obiad...

Blanka a mowila Ci lekarka jak leżeć,aby nie uciskac macicy??

Sandam u nas rodzice.na pół podzielili.się kosztami,ale tesciowie już na samym.weselu zachowywali.się jak.goście.Okropne to było,ale daliśmy radę.W dniu wesela jest przecież sporo.do zrobienia...

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-28 o 11:06
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 11:03   #4104
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
A mówił Ci lekarz, że masz w takim razie łożysko po lewej stronie i dlatego dzieć się rozłożył naprzeciwko? Bo niby u mnie taka przyczyna. Po lewej stronie też może kopać, ale łożysko amortyzuje i mogę nie czuć.

W ogóle mój gin mnie momentami "rozwala", mimo amniopunkcji i 100% potwierdzenia, że mamy kariotyp żeński to on na każdej wizycie patrzy, czy Magdzie coś nie wyskoczyło i wczoraj na przykład mówi: "No jaj to tutaj nie ma"
mówił tylko że łożysko z przodu, ale może być że jest bardziej z lewej

Stary 2018-03-28, 11:04   #4105
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
otBlanka to mamy.podobnie.Kurczę nie ma,co chwaluc dnia.przed zachodem slonca,mnie już nic nie bolalo i taki numer.
Tydzień temu.miałam bóle jak na miesiaczke i zdarzaly się twardnienia,a teraz same twardnienia.
Zrobilam sobie śniadanie i leżę w łóżku.Dobrze,że mam tatę,to on zrobi obiad...

Blanka a mowila Ci lekarka jak leżeć,aby nie uciskac macicy??
Kazała mi leżeć na boku, albo prawym albo lewym.
A jak najmniej na plecach.

Stary 2018-03-28, 11:12   #4106
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Anima, super że taka nudna wizyta ! najważniejsze, że wszystko ok
Polu Kochana, jak sie czujesz ?
Co do ciast na święta to ja zrobie sernik z brzoskwiniami.
Sandam z weselem to zawsze stresik.... ale nie martw sie, ten dzien wynagrodzi Ci wszystkie stresiki, ktore pojawiały sie przed
Asiaczku nie martw się, moja Rozalka tez ostatnio jakas mniej aktywna, sle czuję ją, więc staram sie nie denerwować. Moze po prostu ma takie "ciche dni"
Blanka impreze robimy !!!!!! a jezeli chodzi o ksiazki, to ja i fantastyka tak trochę się mijamy kiedyś chcialam czytać, nawet zaczelam Wiedźmina, potem probowalam świat dysku, tolkiena....... no nie ni coś jest nie tak, no nie pasujemy do siebie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 11:25   #4107
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja z fantastyki darze miłością tylko Harry Pottera i Pamiętniki Wampirow 😂 władca pierścieni, hobbity i inne to nie moja bajka..

Ja uwielbiam kryminały i thrillery medyczne

Stary 2018-03-28, 11:30   #4108
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Anima, super że taka nudna wizyta ! najważniejsze, że wszystko ok
Polu Kochana, jak sie czujesz ?
Co do ciast na święta to ja zrobie sernik z brzoskwiniami.
Sandam z weselem to zawsze stresik.... ale nie martw sie, ten dzien wynagrodzi Ci wszystkie stresiki, ktore pojawiały sie przed
Asiaczku nie martw się, moja Rozalka tez ostatnio jakas mniej aktywna, sle czuję ją, więc staram sie nie denerwować. Moze po prostu ma takie "ciche dni"
Blanka impreze robimy !!!!!! a jezeli chodzi o ksiazki, to ja i fantastyka tak trochę się mijamy kiedyś chcialam czytać, nawet zaczelam Wiedźmina, potem probowalam świat dysku, tolkiena....... no nie ni coś jest nie tak, no nie pasujemy do siebie

Mój maluszek też jest raz mniej raz bardziej aktywny, z reguły na jeden dzień dużej aktywności przypada następnie kilka cichych

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Ja z fantastyki darze miłością tylko Harry Pottera i Pamiętniki Wampirow 😂 władca pierścieni, hobbity i inne to nie moja bajka..

Kryminały i Harry Potter też teraz tyle nowości powychodziło i nawet nie wiem za co się zabrać Mróz to sypie tymi książkowymi nowościami kilka razy do roku
Stary 2018-03-28, 11:31   #4109
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez kryminały bardzo lubię. Ostatnio na topie thrillery psychologiczne - i tutaj tez sie calkiem odnajduje. No i lubie tez takie typowe powieści młodzieżowe, czasem dla oderwania sie od rzeczywistości czytam te płytkie historyjki

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 11:51   #4110
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Oooj Kocie, ja też strasznie ubolewam, że ominą mnie w tym roku wszystkie letnie koncerty! Masz jakieś, na które wyjątkowo żałujesz, że nie pójdziesz? Ja tak strasznie chciałam jechać na Openera, Bruno Mars mi już dwa razy przeszedł koło nosa, zaszliśmy w październiku, a chyba w listopadzie info, że będzie właśnie tam grał znowu w tym roku. Nosz A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym

A jeszcze co do książek, to kryminały też lubię, ale jednak jestem prawdziwą fanką fantastyki wszelkiej maści Znajdę wśród Was też jakieś? Uwielbiam Tolkiena, Herberta, Sapkowskiego, Grzędowicza, Goodkinda, Pratchetta i innych, zresztą, co chwilę wyszukuję jakieś nieznane jeszcze cykle fantasy. Gdyby tylko było tyle czasu, żeby to wszystko uważnie przeczytać.

ovejita, Kathyy, odowska, to będziemy mniej więcej razem przechodzić jeszcze przez (nie)dolę krzywej Też chyba poczekam do po świętach.
Mi jest trochę smutno z powodu mojego męża, bo w lecie są dwa koncerty, na które wiem, że chciał iść, ale zdecydował się nie kupować biletów. Z jednej strony doceniam, że tak myśli bardziej rodzinnie, ale i tak mi smutno, że nie pójdzie, nie poskacze, nie łyknie sikacza koncertowego z plastikowego kubka i nie odstresuje się trochę. Muszę go w jesieni na coś koniecznie wysłać, może nawet we dwójkę by się udało...

Jak fantastyka to ja ja ja! (choć teraz już taka mniej klasyczna jak spod znaku Tolkiena) Pratchetta uwielbiam! Jako dziecko zaczytywałam się w cyklu o Rincewindzie, a potem odkryłam cykl o Straży i bum, jest miłość! Z innej beczki, wszystkim polecam "Kłamstwa Locka Lamory" i całą trylogię. Bardzo fajni bohaterowie, ciekawa koncepcja świata i magii. Z kolei brat męża mi pożycza ostatnio Trudi Canavan i powiem szczerze, że dla ciążowego kalafiora ujdzie, ale bohaterowie strasznie jednowymiarowi i nie wiarygodni, fabuła jakaś taka przewidywalna. Także nie zachwycam się.

Jutro mam wizytę, więc może już dostanę skierowanie na glukozę. Powiem szczerze, że nieco bym się zdziwiła, gdyby mi wyszło coś nie tak, ale nigdy nie wiadomo. Bardziej się obawiam, że zwymiotuję. No nic, poprzednim razem było blisko, ale skończyło się dobrze, więc może i tym razem mi się uda.

folinka Sto lat sto lat dla Synka! Czyli najmłodszą odstawiłaś jednak? A planujesz w razie czego pozwalać jej jeszcze, jak zobaczy, że Benio je i będzie chciała?

pola25 dobrze, że już trochę lepiej! Trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala (chyba, że byś się czuła bezpieczniejsza na oddziale).
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości