Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-28, 13:50   #4141
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Folinko, Blanko - trochę mnie uspokoilyscie z tym wyjazdem ! W pazdzierniku mamy trzecią rocznice ślubu, chcialabym gdzies pojechać ! Jak bedzie kasa to wsiadamy w auto i tyle
Co do ślubu, to my wszystko oplacalismy sami. Ja wyszlam z założenia, że moi rodzice poświęcili mi bardzo duzo pieniedzy i uwagi, wyslali mnie na studia, a w domu za wesolo nigdy nie było, bo tylko tata pracował, a mama mnie wychowywala. Nie chcialam, żeby fundowali Nam wesele. Rodzice męża dużo kady wylozyli na szwagierke wczesniej, więc im tez odwiedziliśmy przyjemności dokladania nam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:01   #4142
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Torcik dziś taki zwykły mamy. Taki Maksiu zamówił.

Załącznik 7489391

Jakbym już miała się chwalić, to raczej tym np z 1ych urodzin Lidki. Zresztą Kajowi też go robiłam na 1sze urodziny, bo jest pyszny i delikatny, a Maksowi na komunię tylko z innym przystrojeniem. Przepis jest z neta jakby ktoś chciał. I biszkopt z tego przepisu jest super, rośnie piękny bez proszku do pieczenia. Jest trochę zabawy, ale warto.
Załącznik 7489396

Ja nie przepadam specjalnie za gotowaniem, to tylko z obowiązku robię, a z pieczenia to lubię tylko zjeść efekt końcowy Ale robienie tortów dzieciom i patrzenie na ich radość to coś pięknego!
Smakowicie wyglądają 😋 ja to wogole nie mam takich zdolności. Zrobię jakieś ciasto ale bez szału. Ale za to moja siostra odziedziczyła to chyba po babci i piecze takie pyszności że szok. Wszystkie ciasta na komunię córki mi upiekła. Smacznego degustowania i sto lat dla synusia 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:03   #4143
pola25
Zakorzenienie

Folinka wyglądają smacznie,narobilas mi.smaka na cos słodkiego,dobrze,ze mam lody w,zamrazalce.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:05   #4144
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja co do wesela i ślubu powiem jak było u nas

Ogólnie na początku plan był taki, że skromny cywilny i obiad dla najbliższych.. A za rok - dwa ślub kościelny z weselem, aż odłożymy kasiore.

Ale i moi rodzice i teściowie stwierdzili, że oni i tak i tak albo robią nam wesele, albo dostaniemy 10tys od każdych w kopercie..
Na nasze studia złotówki nie dali, im też wesela rodzice sponsorowali, stać ich na to i tyle, decyzje mamy podjąć sami.

Stwierdziliśmy, że skoro i tak i tak te pieniądze nam dają, to robimy wesele i ślub kościelny od razu.
Mieliśmy wesele na ok. 60 osób i to był najpiękniejszy dzień w moim życiu.
Wesele było z motywem jesiennym w kolorach pomarańczowo - czerownyn.
Świeczniki z dyni, jarzebiny i kasztanow na stołach, jesienny tort, zaproszenia w klimacie. Ja miałam we włosach kwiaty czerwono pomarańczowe goździki i jarzebine, bukiet też jesienny Ahh jak ja bym chciała jeszcze raz!

Ogólnie jestem zdania, że jeśli rodziców stac i chcą sfinansować wesele dziecka to nic złego
Sama jeśli będę miała fundusze to pomogę /zrobię wesele córce.

No i u nas rodzice się nie wtracali, byli zaangażowani, ale na zasadzie, że pytali co i jak, czy w w czymś pomoc, ale nie próbowali nic robić pod siebie, to nasze wesele.

Tesciowa jedynie odwalila akcje z winetkami dzień przed weselem, myślałam, że się wściekne.. No ale już wybaczylam

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-28 o 14:18
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:08   #4145
Radena
Zadomowienie

Patrycja, ja też właśnie czytałam, że nie można moczyć nóg w ciąży. i W sumie ani kąpieli ani pryszniców gorących brać. Kąpiele sobie faktycznie odpuściłam, bo raz jak brałam to zrobiło mi się słabo, a z prysznicem to staram się lać chłodniejszą wodę niż zwykle, już nie wychodzę czerwona spod wody.

Wiecie co, nawet nie zauważyłam, że już jestem w 6 miesiącu ciąży chciałam sprawdzić ile mi dni do końca zostało na necie, a tu mi pokazało 6 miesiąc. Jakoś mnie to zszokowało

Myślę, czy iść z Młodą na spacer, bo potem muszę wnieść wózek. Niby tylko 4 schodki, ale później czuję ten brzuch
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:10   #4146
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Smakowicie wyglądają 😋 ja to wogole nie mam takich zdolności. Zrobię jakieś ciasto ale bez szału. Ale za to moja siostra odziedziczyła to chyba po babci i piecze takie pyszności że szok. Wszystkie ciasta na komunię córki mi upiekła. Smacznego degustowania i sto lat dla synusia 😃

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Folinka wyglądają smacznie,narobilas mi.smaka na cos słodkiego,dobrze,ze mam lody w,zamrazalce.
Częstujcie się!

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Myślę, czy iść z Młodą na spacer, bo potem muszę wnieść wózek. Niby tylko 4 schodki, ale później czuję ten brzuch
A nie możesz wciągnąć tyłem na dwóch kołach?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:15   #4147
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja poproszę o wpisanie wizyty na 17.04.
Pola i jak akcja się skończyła? Mam nadzieję że skurcze minęły.
Po wczorajszej wizycie nic nowego wszystko po staremu, lekarz tylko zalecił być pod opieką diabetologa bo cukier powiedział, że nie jest zły, ale mógł być lepszy.. Już nie dostajemy nawet zdjęcia, bo mały nie mieści się w całości na monitorze. wogole mam wrażenie że wcześniej więcej widziałam na tym usg niż teraz, lekarz pokazywał nam nosek i usta ale ja kompletnie nic nie widziałam prócz kręgosłupa.. Po przymiarce sukni jestem nawet zadowolona, mimo gorsetu prawie nic nie widać wyglądam tylko na małą nadwagę na brzuchu.. Może wyślę sobie od mamy zdjęcie to wstawię na fb.. Kierowców mamy też załatwionych, więc zostało kupić jakieś symboliczne pamiątki dla gości i albumy na zdjęcia dla rodziców z podziękowaniami.. Wogole może to nie jest dobre miejsce na takie żale ale jest mi trochę przykro, że moi rodzice pomagają wszystko załatwiać, tata kolegów jako kierowców, mama chce dołożyć do imprezy na sali a w sumie zapłacić większość , szuka gdzie tort zamówić, stara się żeby wszytko było jak najlepiej, a rodzice tż kompletna olewa, czekali tylko na zaproszenie i są na weselu po prostu gośćmi.. Nie pytają czy wszystko załatwione, czy trzeba w czymś pomóc, a nawet ostatnio jego mama zażartowała, że nie ma na coś tam kasy, bo przeciez robi synowi wesele.. Ahh szkoda gadać, teściów się nie wybiera.. Rodzina z jego strony, nawet nie potwierdziła swojej obecności, mamy się chyba domyślać kto przyjdzie a kto nie.. Trochę mnie to drażni, bo to taka trochę olewka, my musimy zapłacić za konkretną ilość osób a nie mamy pewności ile ludzi będzie. Ale koniec już smętów.
Spać już nie mogę bo dwa razy w nocy śniło mi się że wyskoczyłam z okna po tym jak straszyły mnie jakieś duchy..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Współczuję sytuacji z teściami. U mnie było podobnie - teściowa do niczego się nie dokładała i byłoby to w sumie zrozumiałe, bo jest sama i na emeryturze gdyby nie to, że wtrącała się kogo mamy zapraszać itd. Musieliśmy np. zaprosić jej przyjaciółkę ze studiów i członków rodziny Męża, których on w życiu na oczy nie widział i których nie chciał zapraszać :/ No i przed samym weselem musieliśmy pożyczyć jej 2 tyś na wakacje...
Ale ostatecznie to Wasz dzień i takie gorsze momenty trzeba puszczać mimo uszu i cieszyć się chwilą

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Radena czy robisz prywatnie czy nie to musisz mieć skierowanie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
U mnie w labie nie chcieli mi zrobić krzywej bez skierowania od lekarz, ale to chyba zależy od laboratorium.

Pola, Blanka oszczędzajcie się
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:15   #4148
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja ogólnie uwielbiam gorące kąpiele, teraz kąpię się w troche chłodniejszej wodzie,nad czym bardzo ubolewam jak tylko dojdę do siebie po porodzie to się wyparze w wannie za wszystkie czasy 😍 😍

Stary 2018-03-28, 14:17   #4149
folinka
Zadomowienie

Jeszcze Wam pokażę moje łupy dla dzieci z ostatniej wyprzedaży nexta. Właśnie mi przyszła paczka
Bluza i getry w rzeczywistości są w zbliżonym kolorze. Na drugim zdjęciu tył getrów.
A butki szare są większe od granatowych, choć chyba wydają się mniejsze, bo stoją dalej.

I już Was nie absorbuję dziś moją osobą Odpoczęłam i czas zbierać się do pracy...

DSC_0048.JPGDSC_0049.JPGDSC_0050.JPGDSC_0051.JPG
Stary 2018-03-28, 14:21   #4150
regularkate
Zadomowienie

Dziewczyny, wybaczcie, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale niektóre z Was wydawały się dobrze zorientowane w tych sprawach. Próbuję wypełnić PITa elektronicznie, ale muszę zaznaczyć opcję przychodu z więcej niż 1 stosunku pracy (żeby mi się koszty uzyskania przychodu podwyższyły i zgadzały). Ale jak słowo daję, oglądam ten formularz od godziny i albo jestem ślepa, albo tej opcji nie ma? Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę?

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:23   #4151
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę moje łupy dla dzieci z ostatniej wyprzedaży nexta. Właśnie mi przyszła paczka
Bluza i getry w rzeczywistości są w zbliżonym kolorze. Na drugim zdjęciu tył getrów.
A butki szare są większe od granatowych, choć chyba wydają się mniejsze, bo stoją dalej.

I już Was nie absorbuję dziś moją osobą Odpoczęłam i czas zbierać się do pracy...

Załącznik 7489471Załącznik 7489476Załącznik 7489481Załącznik 7489486
Piękne ubranka

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie o skarpetki...
Waszym zdaniem orzydatne bardzo? Ile na początek??
Ja mam 6 par, cienkich i 6 par trochę grubszych, ale też nie jakoś strasznie ciepłych

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-28 o 14:27
Stary 2018-03-28, 14:28   #4152
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
W ogóle mój gin mnie momentami "rozwala", mimo amniopunkcji i 100% potwierdzenia, że mamy kariotyp żeński to on na każdej wizycie patrzy, czy Magdzie coś nie wyskoczyło i wczoraj na przykład mówi: "No jaj to tutaj nie ma"

ovejita, Kathyy, odowska, to będziemy mniej więcej razem przechodzić jeszcze przez (nie)dolę krzywej Też chyba poczekam do po świętach.
Fajnego masz gina

Co do krzywej to ja pójdę chyba jutro, jeśli dam radę wytrzymać bez jedzenia przeraża mnie fakt, że trzeba być 12h na czczo. Brzmi nierealnie
W sumie to bardziej niż na krzywej zależy mi na TSH.
Uświadomiłam sobie, że muszę zbadać tarczycę, bo minęło 6 tygodni od ostatniego badania, a w sumie miałam badać po 4 tyg Ta akcja z szyjką rozwaliła kompletnie mój harmonogram wizyt i badań lekarskich.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Za to w połowie sierpnia jedziemy w końcu do Energylandi już się nie mogę doczekać jeszcze będzie fajna pogoda to i atrakcje wodne można wypróbować, mama dostanie wózek z Nina i przynajmniej jej się nudzić nie będzie, bo ona za takimi miejscami nie przepada. Jedziemy z moimi rodzicami, kuzynka, jej narzeczonym i ciotka z wujkiem. Może zostaniemy na weekend tam
my już się wybieramy do Energylandii od x czasu i cały czas dotrzeć nie możemy
Ale we wrześniu pomyślimy nad wyjazdem z Maluszkiem

Folinko, sto lat dla synka! Zazdroszczę tortu
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:31   #4153
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Cudo cudo cudo

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko, Blanko - trochę mnie uspokoilyscie z tym wyjazdem ! W pazdzierniku mamy trzecią rocznice ślubu, chcialabym gdzies pojechać ! Jak bedzie kasa to wsiadamy w auto i tyle
Co do ślubu, to my wszystko oplacalismy sami. Ja wyszlam z założenia, że moi rodzice poświęcili mi bardzo duzo pieniedzy i uwagi, wyslali mnie na studia, a w domu za wesolo nigdy nie było, bo tylko tata pracował, a mama mnie wychowywala. Nie chcialam, żeby fundowali Nam wesele. Rodzice męża dużo kady wylozyli na szwagierke wczesniej, więc im tez odwiedziliśmy przyjemności dokladania nam

U mnie było dokładnie to samo i żadne tradycje mnie nie przekonały jak i to że rodzice chcieli już tyle włożyli we mnie kasy że dla mnie to było nie do pomyślenia żeby mi wesele opłacali tym bardziej że już pracowałam odkładam kasę i daliśmy radę sami że wszystkim a wesele małe nie było

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:31   #4154
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Piękne ubranka

Ja mam 6 par, cienkich i 6 par trochę grubszych, ale też nie jakoś strasznie ciepłych

Dzięki!

Blanka, średnio, zwłaszcza dla letniego dziecka. Czasem bardziej przydatne na łapki, jeśli dziecko się drapie lub w zimie dawałam na ręce zamiast wiecznie spadających i niewygodnych rękawiczek
Góra 5-6 par na początek, choć to też sprawa indywidualna, bo zależy jakie masz ubranka.
Ech, i wieczne utrapienie z tymi skarpetkami jest żeby trafić wygodne, żeby ani nie zjeżdżały, ani nie uciskały...

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-03-28 o 14:33
Stary 2018-03-28, 14:32   #4155
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Współczuję sytuacji z teściami. U mnie było podobnie - teściowa do niczego się nie dokładała i byłoby to w sumie zrozumiałe, bo jest sama i na emeryturze gdyby nie to, że wtrącała się kogo mamy zapraszać itd. Musieliśmy np. zaprosić jej przyjaciółkę ze studiów i członków rodziny Męża, których on w życiu na oczy nie widział i których nie chciał zapraszać :/ No i przed samym weselem musieliśmy pożyczyć jej 2 tyś na wakacje...
Ale ostatecznie to Wasz dzień i takie gorsze momenty trzeba puszczać mimo uszu i cieszyć się chwilą

U mnie w labie nie chcieli mi zrobić krzywej bez skierowania od lekarz, ale to chyba zależy od laboratorium.

Pola, Blanka oszczędzajcie się
Z tego co wiem żadne labo Ci nie zrobi bo to zbyt duże obciążenie

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:35   #4156
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka, średnio, zwłaszcza dla letniego dziecka. Czasem bardziej przydatne na łapki, jeśli dziecko się drapie lub w zimie dawałam na ręce zamiast wiecznie spadających i niewygodnych rękawiczek
Góra 5-6 par na początek, choć to też sprawa indywidualna, bo zależy jakie masz ubranka.
Ech, i wieczne utrapienie z tymi skarpetkami jest żeby trafić wygodne, żeby ani nie zjeżdżały, ani nie uciskały...
No ja myślałam, żeby ewentualnie zakładać body, krótkie spodenki itp i te cienkie skarpetki... Ale w sumie nie wiem, bo to będzie w sumie pierwsze letnie dziecko u nas w rodzinie 😂 zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
I fakt, trzeba patrzeć, żeby nie uciskaly bo to nie dobrze.

Zostawię to co mam, jak coś to albo nie będę używać, albo dokupie.

Na łapki będę się bardzo starać aby nic nie zakładać.. Mam do tego bardzo mieszane uczucia.

Stary 2018-03-28, 14:37   #4157
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
My jedziemy w 2 rocznicę ślubu na tydzień do Zakopanego 8.10 więc ja jestem jak najbardziej za,przecież wtedy wcale nie jest jakoś strasznie zimno.. Z resztą ja wychodzę z założenia, że dobrze ubrane dziecko, porządny śpiworek na zimę i nie ma zmiłuj
No chyba że będzie dużo na minusie..

Ogólnie jest za podróżowaniem, ale ja tylko po Polsce z tak małym dzieckiem nie mówię bardzo dobrze w obcych językach i ta bariera językowa mnie odstrasza.

Też jestem za podróżowaniem drugich dziadków dziecko będzie miało 300km od nas i tam się wybieramy w sierpniu a z końcem września czy w październiku do Grecji U nas z językami ( a raczej z ang ) nie ma najmniejszego problemu stąd nie boję się wyjazdów z małym dzieckiem za granicę. Myślę, że wszędzie byle z głową a w Polsce też jest wiele pięknych miejsc i warto je pozwiedzać

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Torcik dziś taki zwykły mamy. Taki Maksiu zamówił.

Załącznik 7489391

Jakbym już miała się chwalić, to raczej tym np z 1ych urodzin Lidki. Zresztą Kajowi też go robiłam na 1sze urodziny, bo jest pyszny i delikatny, a Maksowi na komunię tylko z innym przystrojeniem. Przepis jest z neta jakby ktoś chciał. I biszkopt z tego przepisu jest super, rośnie piękny bez proszku do pieczenia. Jest trochę zabawy, ale warto.
Załącznik 7489396

Ja nie przepadam specjalnie za gotowaniem, to tylko z obowiązku robię, a z pieczenia to lubię tylko zjeść efekt końcowy Ale robienie tortów dzieciom i patrzenie na ich radość to coś pięknego!

z gotowaniem jak u mnie a pieczenie to inna sprawa - bardzo lubię, ale to pewnie z mojej miłości do słodkości

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:

piękne są next też powala ciuszkowo
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:38   #4158
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Też jestem za podróżowaniem drugich dziadków dziecko będzie miało 300km od nas i tam się wybieramy w sierpniu a z końcem września czy w październiku do Grecji U nas z językami ( a raczej z ang ) nie ma najmniejszego problemu stąd nie boję się wyjazdów z małym dzieckiem za granicę. Myślę, że wszędzie byle z głową a w Polsce też jest wiele pięknych miejsc i warto je pozwiedzać

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

z gotowaniem jak u mnie a pieczenie to inna sprawa - bardzo lubię, ale to pewnie z mojej miłości do słodkości
No gdybym czuła się bardzo pewnie ze znajomością języka to by i zagranica w grę wchodziła.. Ale no.. Narazie odpuszczamy
Zazdroszczę Grecji

Napewno jak mała będzie miała rok to chcemy jechać do znajomych do Anglii w odwiedziny ale to daleka przyszłość. 😂

Stary 2018-03-28, 14:39   #4159
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne ubranka

To masz na pewno wystarczająco też tak myślałam aby ubierać latem same body + skarpetki jak mu będzie w stopy zimno mam na razie ok 5par i nie będę już dokupywać

I mam takie same odczucia do niedrapków
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 14:48   #4160
asiaczek
Zakorzenienie

Folinka,piękne torty
Ja w maju robię tort na urodziny syna, ale dla mnie to osobiście wielkie wyzwanie bo tort musi być wegański i bezglutenowy a i z owocami nie poszaleję. Nie nastawiam się, że mały zje dużo, ale jeśli sobie zażyczy swojego urodzinowego tortu to nie powiem mu "nie", bo dodałam np jajko

Co do skarpetek.. ja będę raczej ubierała w ciepłe dni np do body czy legginsow bez stopek. Z początku one faktycznie zwykle spadają (dlatego dobrze mieć ubrania ze stopami), ale różnie się dziecko ubiera i na pewno kilka par warto mieć.

My z mężem od wielu lat pod koniec listopada jeździmy na weekend w różne miejsca w Polsce. Z synem też to praktykujemy. Temperatura nigdy nie była przeszkodą, zwłaszcza gdy synek leżał w gondoli.

Stary 2018-03-28, 14:59   #4161
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinko piekne torty i łupy !!!
Emma, my może w przyszlym roku skoczymu gdzies za granicę. Teraz jeszcze nie damy rady :/
Podjadam rzodkiewki, zawsze coś xD

Stary 2018-03-28, 16:09   #4162
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje !!!! Nie pogniewasz sie, jak też porobie takie pompony ?
Zua, no co Ty, rób tylko musisz sie pochwalić!

Cytat:
Nie mam cukrzycy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje wyniki 4.04/8,12/7,13

Ale niestety hemoglobina 11,1. Piję już buraka,ale poproszę męża,by mi ascofer kupił (brałam to z Dawidem). Gdzieś czytałam,że dla 2 trymestru 10,5 ,ale słabo się czuję.
Super, że bez cukrzycy!

Cytat:
Moja tez po Glukozie nie szalała...

!!!!!!!
Dziewczyny, dopisujemy coś na pierwszą stronę??
!!!!!!

Ja poproszę wizytę na 16.04

Cytat:
Hej.Nie śpię.Wieczorem mialam.skurcze.Wzielam.ma gnez i scopolan .Teraz też mi się macica stawia,ale mniej.Ogarnął mnie strach.Co.się dzieje???!!!Wszystko było ok.Mam jakieś złe wizje .Coś czuje,że szpitalem się skończy,a ja tam umrę z głodu.
Mam nadzieję, że to tylko przepowiadające

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej, od wizyty mnie tu nie było :P
Póki pamiętam, Aandra, Ty robiłaś pompony? Super są, aż myślę, czy córce na urodziny zrobić
Tak, to ja fajna zabawa z robieniem ich, nie zajmuje długo

Nie było mnie cały dzień wczoraj tutaj!
Chciałam umówić szkołę rodzenia w szpitalu, w którym chcę rodzić i nie ma już miejsc! teraz nie mam pojęcia gdzie się zapisać może któraś ma jakieś doświadczenie ze szkołami w Wawie?

Wczoraj byliśmy na bezpłatnych warsztatach "Mamo to ja" było bardzo ciekawie. Inne trochę tematy niż na bezpiecznym maluchu więc jak coś to polecam oba No i... wygrałam adapter do pasów (który właśnie mieliśmy kupić przed wyjazdem na święta i nad morze) oraz bujaczek fisher price

Dzisiaj idę na kolację z koleżankami, więc za chwilę lecę się szykować
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 16:27   #4163
pola25
Zakorzenienie

Folinko śliczne ciuszki,ja się czaje na tego nexta.

Andra udanej zabawy!

Nie zjem teraz loda,bo młody mnie ubiegl.Męża poproszę to mi po pracy kupi.

Co do wyjazdów zagranicznych,to się nie boję,bo znam język.My planujemy wrzesień/październik Chorwacje.Pierwotnie miało być polskie morze,ale są bardzo wysokie ceny i nie dam tyle kasy za taki brak pogody ,wolę się wygrzac w sloncu,lepiej mi.na psychikę zrobi.
Za rok myślę o Włoszech,może Kampania lub Toskania.Plan jest na końcówkę maja,bo jest taniej,a pogoda idealna.

Dobijajace to leżenie,nawet spalam z tych nudów.
Stary 2018-03-28, 16:44   #4164
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Aandra ale super z adapterem i bujaczkiem !!! Gratulacje !
Ja właśnie wsunelam zupe kalafiorowo-brokułowa mniam. Prosta, smaczna
Zaraz jedziemy z mężem ogladac pralkę. Znajomi chcą sprzedac za nieduże pieniądze, a my planujemy zmienić, więc moze uda się ją kupić
Zastanawiam sie tez nad menu wielkanocnym. Co Wy robicie ciekawego ?

Stary 2018-03-28, 17:01   #4165
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
A mówił Ci lekarz, że masz w takim razie łożysko po lewej stronie i dlatego dzieć się rozłożył naprzeciwko? Bo niby u mnie taka przyczyna. Po lewej stronie też może kopać, ale łożysko amortyzuje i mogę nie czuć.

W ogóle mój gin mnie momentami "rozwala", mimo amniopunkcji i 100% potwierdzenia, że mamy kariotyp żeński to on na każdej wizycie patrzy, czy Magdzie coś nie wyskoczyło i wczoraj na przykład mówi: "No jaj to tutaj nie ma"

Oooj Kocie, ja też strasznie ubolewam, że ominą mnie w tym roku wszystkie letnie koncerty! Masz jakieś, na które wyjątkowo żałujesz, że nie pójdziesz? Ja tak strasznie chciałam jechać na Openera, Bruno Mars mi już dwa razy przeszedł koło nosa, zaszliśmy w październiku, a chyba w listopadzie info, że będzie właśnie tam grał znowu w tym roku. Nosz A poza tym jeszcze jedna kapela, którą strasznie bym chciała zobaczyć. Śmiałam się, że i tak pojedziemy, urodzę pod sceną najwyżej, to Bruno będzie chrzestnym

A czy coś przeoczyłam, czy Twoje kociaki miały sanację jamy ustnej, że są bezzębne? U mojego taty jest 17 kocur Buras bezzębny od lat i radzi sobie doskonale, zwłaszcza z zawartością miski dla psa, jak się nie dopilnuje

No i gratuluję 100dniówki

Tysia, no fakt, wynik, ekhem, porządny, ale i tak przoduję, bo licząc w miesiącach, to ja idę 6kg do przodu A brzuch to mi rośnie w postępie geometrycznym! Matko, gdzie te miesiące, gdy się zastanawiałam, czemu nie przybieram, tylko chudnę

Super, gratulacje! Nie ma to jak nudna, przewidywalna wizyta kontrolna
Co do meczu to miałaś wczoraj emocjonujący wieczór!

Blanka, to możesz mi dopisać wizytę na 10.04. Ja w sumie i tak chodzę co 2 tygodnie, jak zwolnienie mi się kończy.

A jeszcze co do książek, to kryminały też lubię, ale jednak jestem prawdziwą fanką fantastyki wszelkiej maści Znajdę wśród Was też jakieś? Uwielbiam Tolkiena, Herberta, Sapkowskiego, Grzędowicza, Goodkinda, Pratchetta i innych, zresztą, co chwilę wyszukuję jakieś nieznane jeszcze cykle fantasy. Gdyby tylko było tyle czasu, żeby to wszystko uważnie przeczytać.

ovejita, Kathyy, odowska, to będziemy mniej więcej razem przechodzić jeszcze przez (nie)dolę krzywej Też chyba poczekam do po świętach.
Niezłego masz tego gina

Co do koncertów to teraz jest wysyp tych na które chciałam iść i to aż do jesieni praktycznie coś fajnego się szykuje najbardziej mi żal festiwali Metalmania, Open Air Black Silesia, BA i jeszcze parę innych klubowych koncertów nawet lekarza ostatnio pytałam czy można ale zabronił bo Młoda by się za bardzo stresowała w brzuchu

O kotach pisała parę stron temu, że z okazji wiosennego przeglądu zdrowia załapały się na czyszczenie zębów i wróciły biedniejsze o niemal połowę dentystka usunęła im łącznie kilkanaście (mamy zdiagnozowany FORL a koty mam płaskonose więc te zęby i tak były kiepskie) teraz kociaste mają się świetnie- nawet chrupki jedzą jak zawsze więc jest ok

ps. kocham Pratchetta i z fantastyki lubię też Piekarę (chociaż z wypowiedzi to straszny buc )
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 17:04   #4166
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Aandra ale super z adapterem i bujaczkiem !!! Gratulacje !
Ja właśnie wsunelam zupe kalafiorowo-brokułowa mniam. Prosta, smaczna
Zaraz jedziemy z mężem ogladac pralkę. Znajomi chcą sprzedac za nieduże pieniądze, a my planujemy zmienić, więc moze uda się ją kupić
Zastanawiam sie tez nad menu wielkanocnym. Co Wy robicie ciekawego ?

Ja tylko sałatkę jarzynowa bo jak coś to mogę robić na siedząco, jak M. Będzie fuczal kupiłam kaczkę to mama przygotuję..
M. Zrobi cwikla z chrzanem..
No i zrobię ciasto.

Na śniadanie wielkanocne jedziemy do teściów, na obiad schodzimy na dół do rodziców.

Stary 2018-03-28, 17:15   #4167
pola25
Zakorzenienie

Zua ja.wyjątkowo nie zrobię nic.
Stary 2018-03-28, 17:16   #4168
asiaczek
Zakorzenienie

My na śniadanie idziemy do teściów, potem na obiad do rodziców a w drugi dzień znów do teściów, więc ja przygotowuje tylko muffinki marchewkowe i babkę,którą mogę ja zjeść na diecie. Żadnych sałatek nie robię, bo i tak matki robią i później nie ma kto tego zjeść

Stary 2018-03-28, 17:25   #4169
Sandam13
Rozeznanie

Dziękuję Wam bardzo za pocieszenie i podzielenie się Waszymi opiniami. My początkowo chcieliśmy zrobić wesele sami ale moja mam jest tak wychowana że rodzice robią wesele, więc umówiłyśmy się że ona tylko zapłaci za salę, resztę płacimy sami typu orkiestra, fotograf itd.. Od teściów broń Boże nie oczekiwałam pomocy finansowej, bo oni to z tych którzy całe życie jadą na kredytach. Bardziej chodzi mi o jakiekolwiek zainteresowanie czy jeszcze coś zostało do zrobienia, potrzebowaliśmy porad bo ja na weselu byłam jako małe dziecko więc nie znam tradycji itd. Co byliśmy u nich w lutym to jedyne pytanie jakie padało na temat ślubu, to kiedy oni dostaną zaproszenie. Jakby to było najważniejsze, a ja latał na okrągło po fotografach itd żeby zaklepać termin, tu chodziliśmy na te konieczne rzeczy do kościoła i nie było do tego głowy.. Każdy wiedział o ślubie dużo wcześniej więc zaproszenie było tylko formalnością.. Naprawdę brak mi słów czasem, tym bardziej że bratu tż i siostrze zrobili całe imprezy a tu nawet nie zapytają czy nie potrzebujemy pomocy w czymkolwiek trochę to takie nie fair. O tekście o tym że kasy nie mają, bo syna żenią już nawet nie wspomnę.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 17:39   #4170
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Ja nigdy nie bylam na festiwalu takim duzym muzycznym. Za czasów studenckich chodzilam na koncerty lokalne, i dwa razy bylam na koncertach - raz na Serju Tankianie i raz na wyczekanym przeze mnie koncercie System Of A Down - moj ukochany zespół pamietam jak w styczniu 2013 roku ruszyla sprzedaz biletów, to w empiku bylam pierwsza w kolejce żeby je kupić, a i tak nie bylo gwarancji, że uda sie kupic haha. Zespół nie koncerowal w Polsce chyba 12 czy 13 lat, bo mieli nieprzyjemna sytuacje gdy grali jako support dla Slayera na poczatku swojej kariery. Fani Slayera ich wygwizdali i obrzucili różnymi rzeczami, także ten koncert w 2013 roku to bylo wydarzenie dla fanów.

Pamiętam tą akcję ale wiesz Slayer to Slayer więc każdy support ma ciężko przed takimi weteranami

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kocie, i co, mąż na dupie będzie siedział? Mój ostatnio zapytał, czy może pojechać na zlot na rozpoczęcie sezonu motocyklowego, to prawie się zaplułam po pas. I jeszcze mówi, że mogę dołączyć, ale samochodem. Pfff..... Ale pozwoliłam, pozwoliłam... co dobra żona, to dobra żona

P.s. czemuż twe koty bezzębne?? Bo ja bym chętnie jednego zębów pozbawiła - kilka dni temu odrobaczałam gnidę, to tak mnie dziabnęła, że sama z wrażenia ugryzłam się w język
Czy będzie siedział na dupie nie wiem- na razie chyba chciał "wybadać" moje zdanie i trafił akurat na kiepski moment może na jakiś koncert mu pozwolę

A koty bezzębne (przynajmniej częściowo) bo FORL i nie było co ratować u Białej Baby- teraz jest im lepiej, przynajmniej w paszczach mają porządek
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości