Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-28, 17:44   #4171
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Witam się po wizycie szyjka bez zmian od 2tyg ma 34mm i jest ok ale w lutym miała jeszcze 43mm więc mam nie szarżować spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody rośnie według OM, czyli główka równo na 24t6d, ale dokładne pomiary i ważenie dopiero na U3T za miesiąc.
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 17:48   #4172
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer no mój mąż teraz zrobil sie taki neutralny, wcześniej to sie bawił na dyskotekach, laski obracal haha, ale usidlilam go zycie pisze dziwne historie. Patrze na dawną siebie, i predzej bym mu za mlodu z piąchy za dresy przydzwonila, niż sie z Nim zeszła ale jeżeli chodzi o gust muzyczny, to On teraz nie ma nic ulubionego, u mnie tez juz sie trochę zatarlo - dlatego ze nie mamy tego wspólnego. Dla przykladu ja jak jade autem, to muza musi byc moja i na prawde głośno, tak lubię. Za to mój mąż włącza radio i cicho, bo lubi słyszeć co sie dzieje wokół niego swoją drogą czesto mowi o tym, że z chęcią wybralby sie ze mna na koncert, żeby zobaczyc jak to jest pójść w pogo, ale ja to sie o niego boje haha ! Po takim koncercie nic juz by nie było takie samo

A co myslicie o podróżowaniu z takim Maluszkiem w okresie np wrzesien - październik ? Ja myslalam o tym, ale nie wiem czy to juz nie za zimno i troche sie obawiam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To my z mężem stare "metaluchy" jesteśmy i w sumie przed ciążą bardzo często razem chodziliśmy na koncerty teraz jak już Młoda się pojawi to będzie dużo trudniej wyjść gdzieś razem ale coś za coś jak to mówią

Co do podróży to nie wiem, chyba można- najwyżej ubierzesz Rozalkę cieplej żeby nie marzła (w końcu w tych miesiącach też się dzieci rodzą i mamy z nimi spacerują )
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 17:53   #4173
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na bezpłatnych warsztatach "Mamo to ja" było bardzo ciekawie. Inne trochę tematy niż na bezpiecznym maluchu więc jak coś to polecam oba No i... wygrałam adapter do pasów (który właśnie mieliśmy kupić przed wyjazdem na święta i nad morze) oraz bujaczek fisher price

Dzisiaj idę na kolację z koleżankami, więc za chwilę lecę się szykować
gratuluję wygranej super sama poluję na taki adapter, a taka wygrana to radość i duża oszczędność

Cytat:
Aandra ale super z adapterem i bujaczkiem !!! Gratulacje !
Ja właśnie wsunelam zupe kalafiorowo-brokułowa mniam. Prosta, smaczna
Zaraz jedziemy z mężem ogladac pralkę. Znajomi chcą sprzedac za nieduże pieniądze, a my planujemy zmienić, więc moze uda się ją kupić
Zastanawiam sie tez nad menu wielkanocnym. Co Wy robicie ciekawego ?

My i na śniadanie Wielkanocne i na obiad jedziemy do moich rodziców, których mamy "obok", drudzy, tak jak pisałam, oddaleni 300km i tam dopiero jedziemy na majówkę

Planuję upiec ciasta, myślę nad mazurkiem różanym https://aniastarmach.pl/przepis/mazurek-rozany/
Stary 2018-03-28, 17:54   #4174
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie szyjka bez zmian od 2tyg ma 34mm i jest ok ale w lutym miała jeszcze 43mm więc mam nie szarżować spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody rośnie według OM, czyli główka równo na 24t6d, ale dokładne pomiary i ważenie dopiero na U3T za miesiąc.
Wygląda jakby buziaczki slal
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 17:55   #4175
pola25
Zakorzenienie

Sandam organizacja wesela stresująca,ludzie.muszą się dogadać,a często trudno o kompromis,ale to jeden z najpiękniejszych momentów w życiu.U nas z moimi.rodzicami się super dogadywalismy jeśli chodzi o.organizacje,tesciowie robili.cyrki,ale tacy już są.

Emma cudowny.maluch!!!!

My mieliśmy w 1-dzień jechać do moich,w 2 do teściów.Ale raczej odpuszcze dalekie wojaże.Teściów mamy na miejscu,ale zobaczę,jak się będę czula.
Za rok wielkanoc w 4!!!!!!,Brzmi to nieprawdopodobnie

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-28 o 17:58
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 18:15   #4176
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Aandra gratuluję wygranych niespodzianek to już nie jest byle co 😃 super.

Sandam ludzi nie zmienisz ( mowa o teściach) na szczęście nie musisz z nimi żyć na co dzień (chyba?). Jeszcze trochę i wszystkie stresy miną. Na pewno będzie super zabawa, wszystko wam się uda tak jak chcecie.

Blanka możesz razem z tatą przybić piątkę z moim mężem on też uwielbia łowić. Ja chodzę z nim czasem, korzystam ze słonka, robimy grilla.

Co do świąt to jadę do rodziców, na miejscu będę coś ogarniać ale nie za dużo. Moja mama ma już większość zamówione i obmyślane.

Byłam dzisiaj w Biedronce i na moje zdziwienie zostałam bardzo mile zaskoczona. Stałam w nie za dużej kolejce bo przede mną tylko 3 osoby a ja miałam tylko wodę. Podeszła do mnie inna kasjerka i otwarła kasę tylko dla mnie. Byłam w szoku bardzo to było miłe choć nie oczekuje szczególnego traktowania. Ale dla kontrastu chwilę wcześniej byłam w Rossmanie i tam niestety odstałam swoje.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Super ze ok 😃 ale ma pięknie zarysowany nosek i usteczka 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 18:19   #4177
emma90
Wtajemniczenie

dzięki wysyła całusy
a i jest ułożony głową w górę, nic to nie znaczy jeszcze, ale ja np się do końca ciąży nie obróciłam
Stary 2018-03-28, 18:47   #4178
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Torcik dziś taki zwykły mamy. Taki Maksiu zamówił.

Załącznik 7489391

Jakbym już miała się chwalić, to raczej tym np z 1ych urodzin Lidki. Zresztą Kajowi też go robiłam na 1sze urodziny, bo jest pyszny i delikatny, a Maksowi na komunię tylko z innym przystrojeniem. Przepis jest z neta jakby ktoś chciał. I biszkopt z tego przepisu jest super, rośnie piękny bez proszku do pieczenia. Jest trochę zabawy, ale warto.
Załącznik 7489396

Ja nie przepadam specjalnie za gotowaniem, to tylko z obowiązku robię, a z pieczenia to lubię tylko zjeść efekt końcowy Ale robienie tortów dzieciom i patrzenie na ich radość to coś pięknego!

Folinka ja poproszę przepis na ten tort z kokosem.
Pieknie sie oba prezentuja!

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę moje łupy dla dzieci z ostatniej wyprzedaży nexta. Właśnie mi przyszła paczka
Bluza i getry w rzeczywistości są w zbliżonym kolorze. Na drugim zdjęciu tył getrów.
A butki szare są większe od granatowych, choć chyba wydają się mniejsze, bo stoją dalej.

I już Was nie absorbuję dziś moją osobą Odpoczęłam i czas zbierać się do pracy...

Załącznik 7489471Załącznik 7489476Załącznik 7489481Załącznik 7489486

Piekne ciuszki.

Wrocilam znowu mnie dolna partia plecow boli. Schyliłam sie sporo i mam za swoje.

Wy naprawde nie boicie sie jechać z miesięcznym maluszkiem za granice? Ja juz nawet o języku nie mowie ale mi ciezko sobie wyobrazic taki wyjazd z takim niemowlęciem. Zupełnie inny klimat, podróż samolotem poza tym przecież nie wiecie jeszczez jak sie maluch bedzie zachowywał po porodzie. Jak Sie będziecie dogadywać, jaka opieka medyczna bedzie tam gdzie planujecie przebywać.
Ja mysle ze te pierwsze miesiace nie bede miała czasu myślec o wyjezdzie ale wlasnie bedziemy ustalać wspólna rutynę z dzieckiem. Dopiero jak wszytsko sie jakos ułoży to zaczniemy myślec o jakimkolwiek wyjezdzie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 18:58   #4179
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Piekne ciuszki.

Wrocilam znowu mnie dolna partia plecow boli. Schyliłam sie sporo i mam za swoje.

Wy naprawde nie boicie sie jechać z miesięcznym maluszkiem za granice? Ja juz nawet o języku nie mowie ale mi ciezko sobie wyobrazic taki wyjazd z takim niemowlęciem. Zupełnie inny klimat, podróż samolotem poza tym przecież nie wiecie jeszczez jak sie maluch bedzie zachowywał po porodzie. Jak Sie będziecie dogadywać, jaka opieka medyczna bedzie tam gdzie planujecie przebywać.
Ja mysle ze te pierwsze miesiace nie bede miała czasu myślec o wyjezdzie ale wlasnie bedziemy ustalać wspólna rutynę z dzieckiem. Dopiero jak wszytsko sie jakos ułoży to zaczniemy myślec o jakimkolwiek wyjezdzie.
Z miesięcznym nigdzie bym się nie wybrała ale po 3 miesiącach nie uważam, że to szaleństwo dużo podróżuję i widziałam nie raz takie maluchy w samolocie np na Kanary, a to jednak ponad 5h lotu. Wszystko było ok taka Grecja jest wybrana właśnie aby było bliżej. Oczywiście wyjdzie w praniu, ale bardziej obawiam się lotu w ciąży niż z dzieckiem
Stary 2018-03-28, 19:13   #4180
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Piekne ciuszki.

Narazie to taki plan,jak wszystko będzie idealnie.Przed podróżą wizyta.u neonantologsa,spakowana apteczka.
Będziemy jechać swoim samochodem,do zaprzyjaźnionej.Chorwatki ,która sama ma dwoje dzieci,w razie gdyby coś się działo lekarz niedaleko,a Ana.napewno pomoże.
Wiem,że ludzie jeżdżą z 2-3miesiecz.bobasami i chwalą sobie,bo maluchy są raczej bezproblemowe.
Stary 2018-03-28, 19:22   #4181
Ewelina963
Przyczajenie

Witam dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was brała antybiotyk duomox w ciąży? Pozdrawiam
Ewelina963 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 19:37   #4182
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Pamiętam tą akcję ale wiesz Slayer to Slayer więc każdy support ma ciężko przed takimi weteranami

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Czy będzie siedział na dupie nie wiem- na razie chyba chciał "wybadać" moje zdanie i trafił akurat na kiepski moment może na jakiś koncert mu pozwolę

A koty bezzębne (przynajmniej częściowo) bo FORL i nie było co ratować u Białej Baby- teraz jest im lepiej, przynajmniej w paszczach mają porządek
Wiesz Kocie, to że Slayer to SLAYER to kazdy wie, ale fanom wtedy chodzilo o to, jak SOAD wyglądał. Oni byli pomalowani, Serj mial ma sobie ten kosmiczny srebrny uniform, no i ogolnie prezentowali sie chyba za mało "mrocznie" dla fanow Slayera. Poza tym to byly poczatki ich kariery, malo kto ich wyedy znał, zaprezentowali dobrą muze, ale "ubrana" w dosc specyficzny sposób. Daron przeciez ma kazdym koncercie byl umalowany jak egipcjanin i wygladal jak psychol a Slayer to wiesz. Pelen mrok i czarna powaga
Cytat:
Emma super, że wszystko ok !

My na Wielkanoc jedziemy i do moich i do męża rodziców. Zrobie sernik z brzoskwiniami, żurek, upieke biała kielbase w piwie - poki co tyle.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 19:50   #4183
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelina963 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was brała antybiotyk duomox w ciąży? Pozdrawiam
Witaj, ja brałam, ale tylko 2 czy 3 dni, bo był słabiutki i nie zwalczył postępującej szybko anginy. Potem dostałam substancję czynną "cefuroksym" w zastrzykach i tabletkach na zapalenie oskrzeli.

Cześć moje Dziunie
Tak fajnie Was się czyta, wiecie? Tyle tematów jest poruszanych, o koncertach, podróżach, wypiekach, a ja dzika krowa, nie umiem wbić się w temat.. Nigdzie nie podróżuję, za granicą byłam tylko na piechotę w Niemczech będąc w Zgorzelcu, ciast nie piekę, niczego nie robię na Wielkanoc, bo to u cioci będzie, a ma kto pomagać, na koncercie nigdy nie byłam i raczej się nie zapowiada i co ja takiego mam Wam napisać? Mogę jedynie zapytać jak się czujecie, moje Szkraby?
Gratuluję WSZYSTKIM udanych wizyt! Blanko, wiem, że (wbrew pozorom) ciężka jest taka niemoc, leżnie na przymus, ale mów sobie ciągle, że to dla tej małej Kruszynki, którą nosisz pod sercem, że to wszystko dla Niej, a mam nadzieję, że troszkę osłodzi to twoje leżenie. Może zacznij coś na drutach robić? Ja sama chciałabym kupić włóczkę i druty, a kupuję już hoho.. Nie wspominając, że ni umiem ani ani. Fajnie, że bóle nieco odpuściły.
Emma, gratuluję zdrowego Przystojniaczka! Żadnego ju biegania po KappAhl'ach, odpoczynek przede wszystkim! Chociaż doskonale Cię rozumiem, gdybym miała w swoim mieście...
[B]Polu[B/], mam nadzieję, że z bólami już lepiej i tak Ciebie nie nękaja?
Ja Was wszystkie przytulam i życzę wszystkiego dobrego!
Folinko, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź w sprawie wózka. Gdyby tylko o pieniądze nie chodziło, to bym się nawet nie zastanawiała.. Wózek Joie Mytrax kosztuje więcej niż moja wypłata.. Wchodzi nowa wersja Flex Signature, to może zacznie się wyprzedawanie i kupie używaną spacerówkę oraz nową gondolę XXL. Tak sobie dumam.
Wiecie, że dzisiaj widziałam w uwaga! TextilMarket ubranka dla niemowlaczków, 100% bawełna za np. 13 zł? Tu akurat body z długim rękawem. Śliczne były i chyba któregoś dnia podskoczę i kupię dla Małej. Materiał w dotyku naprawdę przyjemny. Znajoma mówiła, że kiedyś jej starszym dziewczynom kupiono i jest bardzo zaskoczona jakością.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 20:03   #4184
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Bralam niedawno przez 7 dni

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 20:03   #4185
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam w poprzedniej ciąży na czyraka. Mi pomógł chociaż do mocnych nie należy, ale w ciąży często go przepisują.

Stary 2018-03-28, 20:05   #4186
Elaaaa
Wtajemniczenie

hah Norciu mam ten sam problem żeby się wbić w wątek ostatnio

widziałam, ze temat energylandi się pojawił, jedyne co mogę powiedzieć absolutnie nie wybierajcie weekendów, a już wakacyjnych, pogodnych czy dłuższych absolutnie..

2h kolejka do jednej maszyny, a 20min zjazdu i tak minie cały dzień.
Mam tam 30km, jeżdżę w lato na basen do sąsiedniej miejscowości wiec wiem naprawdę, ze szkoda zachodu lepiej na spokojne w ciągu tygodnia

my mamy rocznicę ślubu we wrześniu i jak to corocznie chcielibyśmy jechać nad morze, ale to wszystko od synka zależy

gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków
Stary 2018-03-28, 20:50   #4187
pola25
Zakorzenienie

Blanka wpisz mi.wizytę 11.04.

Dziewczyny,gdzie pouciekalyscie???
Stary 2018-03-28, 21:02   #4188
aaska92
Zadomowienie

Emma ślicznie rośnie

Pochłonęły mnie porządki przedświąteczne plus troche innych spraw . Wybrałam położna i 26 kwietnia mam wykłady pierwsze taka mini szkole rodzenia prowadzi. I pozniej tez 4-6 razy przyjdzie do domu jak bedzie maluszek na świecie , a ze to moje pierwsze dziecko to mnie bardzo cieszy zwłaszcza, ze jest z polecenia wiec napewno jej porady beda mnie tez uspokajać.

Dzis kupiłam pierwsze rzeczy dla synka w Lidlu. To większe rozmiary 62 jedna bluzeczkę mam 50-56 a i tak wydaje mi sie wszystko takie maleńkie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (157,2 KB, 47 załadowań)
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:04   #4189
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja wróciłam z centrum handlowego, do kupiłam ostatnie rzeczy do torby do szpitala. Temat już dla mnie zamknięty, ale mam nadzieję, że nie będzie mimo wszystko potrzebna...
Teraz znów leżę.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:06   #4190
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę moje łupy dla dzieci z ostatniej wyprzedaży nexta. Właśnie mi przyszła paczka
Bluza i getry w rzeczywistości są w zbliżonym kolorze. Na drugim zdjęciu tył getrów.
A butki szare są większe od granatowych, choć chyba wydają się mniejsze, bo stoją dalej.

I już Was nie absorbuję dziś moją osobą Odpoczęłam i czas zbierać się do pracy...

Załącznik 7489471Załącznik 7489476Załącznik 7489481Załącznik 7489486
Cytat:
Mam Ale tak sobie przypominam, że to normalne w ciąży, może nawet od siary bardziej i nie należy tego jakoś usilnie wymywać.
Ja też sobie tak myślę, że po prostu przyszła na to pora i fajnie, że odbyło się to naturalnie i bez przykrości.
Widzisz, a u mnie właśnie piersi zupełnie lekkie. Może trzy dni jakiś minimalny ucisk miałam.
No te pyszczki na pupie to mnie zawsze jakoś roczulały I sweterek z muchomorkiem

Tak zakładałam, że to normalne, ale jakieś tam myśli o grzybicy też mi przemknęły przez głowę Fakt, cieszę się, że to jakoś faktycznie tak bez problemowo przeszło. Że już się nie musiałam odwoływać do żadnych sztuczek czy technik, tylko wyjaśniłam synkowi o co chodzi i załapał.

Cytat:
Co do książek ja właśnie zaczęłam czytać Tolkiena po latach odkładania W sumie ze 3 razy już zaczynałam, zwykle na jakimś urlopie, a potem nie było czasu i zostawiałam. Może teraz się uda, zwykle czas ciąży i karmienia to mój bardziej czytelniczy czas
A Tolkiena w oryginale czy przekład? Dużo opinii słyszałam, że jeden z przekładów na polski jest po prostu pozbawiony klimatu i ciężko przez to przebrnąć, a podobno przy zetknięciu się z oryginałem jest zupełnie inne doświadczenie.

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale niektóre z Was wydawały się dobrze zorientowane w tych sprawach. Próbuję wypełnić PITa elektronicznie, ale muszę zaznaczyć opcję przychodu z więcej niż 1 stosunku pracy (żeby mi się koszty uzyskania przychodu podwyższyły i zgadzały). Ale jak słowo daję, oglądam ten formularz od godziny i albo jestem ślepa, albo tej opcji nie ma? Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę?
wstydliwe wyznanie - od kilku lat próbuję się rozliczyć przez internet, ale zawsze mam z czymś problem i tak kończy się na wycieczce po druki do US Nie pomogę

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Fajnego masz gina

Co do krzywej to ja pójdę chyba jutro, jeśli dam radę wytrzymać bez jedzenia przeraża mnie fakt, że trzeba być 12h na czczo. Brzmi nierealnie
W sumie to bardziej niż na krzywej zależy mi na TSH.
Uświadomiłam sobie, że muszę zbadać tarczycę, bo minęło 6 tygodni od ostatniego badania, a w sumie miałam badać po 4 tyg Ta akcja z szyjką rozwaliła kompletnie mój harmonogram wizyt i badań lekarskich.

my już się wybieramy do Energylandii od x czasu i cały czas dotrzeć nie możemy
Ale we wrześniu pomyślimy nad wyjazdem z Maluszkiem

Folinko, sto lat dla synka! Zazdroszczę tortu
No to kciuki za krzywą jutro! Ew. za 12 godzinny post

A co do Energylandii, to mam anegdotę. Kiedyś dzwoni do Tż przyjaciel i mówi, że nie może przyjechać, jak się umawialiśmy, bo w zasadzie, to on jest teraz na Izbie Przyjęć. Tż w szoku, dopytuje czy miał wypadek, a on: no chyba dwie jazdy na rollercosterze pod rząd to było za dużo i mam obtłuczone wnętrzności. No i śmiać się czy płakać?

Cytat:
Szkoda, że mój mąż ma w ogole odmienny gust muzyczny, i raczej na taki komcert ze mna nie pojedzie, chociaz kto wie, moze jeszcze kiedyś. Jak ja szalalam za młodu na rockowych koncertach, nosilam glany i kostke na plecach, to mój mąż byl techno boyem z żelikiem ma wlosach hahahah
no padłam Po mnie raczej nigdy nie było widać jakiej muzyki aktualnie słucham (bo to się zmieniało kilka razy), ale mój Tż to do ślubu szedł w glanach, także tego...

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Odowska, grafika z kotem mnie urzekła
A co do listy imion od mamusi - ja bym powiedziała, że nie brała udziału w procesie tworzenia, to niech na ostatnim etapie też się nie wcina. No jak tak można.... Już rozumiem jakaś delikatna sugestia, ale LISTA?!

SOAD , o mamuniu, ale wam zazdroszczę!! Ja to już przeżyję te koncerty, na których mnie zabraknie w tym roku i zakrapiane imprezy, ale na motocykl to w tym sezonie wsiąść muszę!
Bardzo mi się spodobało to co Wam położna mówiła o ruchach dziecka. Zwłaszcza to, że już trochę te nasze dzieci znamy. Podnosi nieco na duchu, co?

Tych plakatów z kotem, kotami to mam chyba z 10 wersji A co do listy, to masz rację - moja mama przegina. Jeszcze jakbyście widziały, jak skomentowała wcześniej moje propozycje imion Swoje szanse na nadawanie miała, a próbuje dodatkowo nami sterować. Nie wiem w sumie, co jej się stało. Tzn. podejrzewam coś konkretnie z tym imieniem, które Tż wybrał, ale pewności nie mam, a nie jestem pewna czy chcę się w to zagłębiać.

Edytowane przez odowska
Czas edycji: 2018-03-28 o 21:12
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:06   #4191
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja to chyba zaraz uciekam poczytac książkę, poki co z mężem zalamujemy sie przy programie take me out. Boże co za masakra !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:09   #4192
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Cudna fotka! Brawo za udaną wizytę! 34 mm to całkiem nieźle, ale nie zaszkodzi wrzucić na luz skoro lekarz mówił
Stary 2018-03-28, 21:12   #4193
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja to chyba zaraz uciekam poczytac książkę, poki co z mężem zalamujemy sie przy programie take me out. Boże co za masakra !

Zua kupiłaś tą pralkę ?

Stary 2018-03-28, 21:17   #4194
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny, melduję, że żyję. Teraz taki czas przed świętami 😙 Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok Maleństwo rośnie na wczoraj miało już ponad 500 gram😙

Przepraszam, że jestem tu tak. rzadko 😔

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:19   #4195
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduję, że żyję. Teraz taki czas przed świętami 😙 Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok Maleństwo rośnie na wczoraj miało już ponad 500 gram😙

Super! A który masz tydzień? Jak się czujesz?
Stary 2018-03-28, 21:21   #4196
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, melduję, że żyję. Teraz taki czas przed świętami �� Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok Maleństwo rośnie na wczoraj miało już ponad 500 gram��

Przepraszam, że jestem tu tak. rzadko ��
Pozytywna, ależ my rozumiemy. Super, że z dzidzią wszystko dobrze! Który tydzień?

Odowska, jak przeczytałam moment z listą imion, to mnie zamurowało. Jak na to zareagowałaś?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-28 o 21:23
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:26   #4197
aaska92
Zadomowienie

Widziałam temat energylandii potwierdzam odnośnie wakacji to tylko na tygodniu i najlepiej w mało upalny dzien. Atrakcji sporo , ale ja po dwóch odpadłam :-D nie na mój błędnik.

Widziałam tez temat łapek niedrapek ogólnie z zajęć z psycholog kliniczna dla rozwoju mózgu lepsze jest nieograniczanie ruchów rączek bo one stymulują jego rozwój. Ale z drugiej strony nie mam praktyki jak takiemu maleństwu obcina sie paznokcie , a wiadomo, ze ma je od początku zobaczymy jak bedzie ale bede starać sie ograniczyć.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:32   #4198
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

najważniejsze że zdrowe
Stary 2018-03-28, 21:43   #4199
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Blanka wpisz mi.wizytę 11.04.

Dziewczyny,gdzie pouciekalyscie???
Ja dzisiaj poszalalam na wyprzedażach na aliexpress
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-28, 21:43   #4200
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Emma ślicznie rośnie

Pochłonęły mnie porządki przedświąteczne plus troche innych spraw . Wybrałam położna i 26 kwietnia mam wykłady pierwsze taka mini szkole rodzenia prowadzi. I pozniej tez 4-6 razy przyjdzie do domu jak bedzie maluszek na świecie , a ze to moje pierwsze dziecko to mnie bardzo cieszy zwłaszcza, ze jest z polecenia wiec napewno jej porady beda mnie tez uspokajać.

Dzis kupiłam pierwsze rzeczy dla synka w Lidlu. To większe rozmiary 62 jedna bluzeczkę mam 50-56 a i tak wydaje mi sie wszystko takie maleńkie.
Tez mam te bluzeczke niebieska.Na rozmiar 74-80

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości