|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Witam się po wizycie
szyjka bez zmian od 2tyg ma 34mm i jest ok ale w lutym miała jeszcze 43mm więc mam nie szarżować spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody |
|
|
|
#4172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do podróży to nie wiem, chyba można- najwyżej ubierzesz Rozalkę cieplej żeby nie marzła (w końcu w tych miesiącach też się dzieci rodzą i mamy z nimi spacerują |
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super sama poluję na taki adapter, a taka wygrana to radość i duża oszczędność ![]() Cytat:
![]() Planuję upiec ciasta, myślę nad mazurkiem różanym https://aniastarmach.pl/przepis/mazurek-rozany/
|
||
|
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam organizacja wesela stresująca,ludzie.muszą się dogadać,a często trudno o kompromis,ale to jeden z najpiękniejszych momentów w życiu.U nas z moimi.rodzicami się super dogadywalismy jeśli chodzi o.organizacje,tesciowie robili.cyrki,ale tacy już są.
Emma cudowny.maluch!!!! My mieliśmy w 1-dzień jechać do moich,w 2 do teściów.Ale raczej odpuszcze dalekie wojaże.Teściów mamy na miejscu,ale zobaczę,jak się będę czula. Za rok wielkanoc w 4!!!!!!,Brzmi to nieprawdopodobnie Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-28 o 17:58 |
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Aandra gratuluję wygranych niespodzianek to już nie jest byle co 😃 super.
Sandam ludzi nie zmienisz ( mowa o teściach) na szczęście nie musisz z nimi żyć na co dzień (chyba?). Jeszcze trochę i wszystkie stresy miną. Na pewno będzie super zabawa, wszystko wam się uda tak jak chcecie. Blanka możesz razem z tatą przybić piątkę z moim mężem on też uwielbia łowić. Ja chodzę z nim czasem, korzystam ze słonka, robimy grilla. Co do świąt to jadę do rodziców, na miejscu będę coś ogarniać ale nie za dużo. Moja mama ma już większość zamówione i obmyślane. Byłam dzisiaj w Biedronce i na moje zdziwienie zostałam bardzo mile zaskoczona. Stałam w nie za dużej kolejce bo przede mną tylko 3 osoby a ja miałam tylko wodę. Podeszła do mnie inna kasjerka i otwarła kasę tylko dla mnie. Byłam w szoku bardzo to było miłe choć nie oczekuje szczególnego traktowania. Ale dla kontrastu chwilę wcześniej byłam w Rossmanie i tam niestety odstałam swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
a i jest ułożony głową w górę, nic to nie znaczy jeszcze, ale ja np się do końca ciąży nie obróciłam
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Folinka ja poproszę przepis na ten tort z kokosem. Pieknie sie oba prezentuja! Cytat:
Piekne ciuszki. Wrocilam znowu mnie dolna partia plecow boli. Schyliłam sie sporo i mam za swoje. Wy naprawde nie boicie sie jechać z miesięcznym maluszkiem za granice? Ja juz nawet o języku nie mowie ale mi ciezko sobie wyobrazic taki wyjazd z takim niemowlęciem. Zupełnie inny klimat, podróż samolotem poza tym przecież nie wiecie jeszczez jak sie maluch bedzie zachowywał po porodzie. Jak Sie będziecie dogadywać, jaka opieka medyczna bedzie tam gdzie planujecie przebywać. Ja mysle ze te pierwsze miesiace nie bede miała czasu myślec o wyjezdzie ale wlasnie bedziemy ustalać wspólna rutynę z dzieckiem. Dopiero jak wszytsko sie jakos ułoży to zaczniemy myślec o jakimkolwiek wyjezdzie. |
||
|
|
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale po 3 miesiącach nie uważam, że to szaleństwo dużo podróżuję i widziałam nie raz takie maluchy w samolocie np na Kanary, a to jednak ponad 5h lotu. Wszystko było ok taka Grecja jest wybrana właśnie aby było bliżej. Oczywiście wyjdzie w praniu, ale bardziej obawiam się lotu w ciąży niż z dzieckiem
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy jechać swoim samochodem,do zaprzyjaźnionej.Chorwatki ,która sama ma dwoje dzieci,w razie gdyby coś się działo lekarz niedaleko,a Ana.napewno pomoże. Wiem,że ludzie jeżdżą z 2-3miesiecz.bobasami i chwalą sobie,bo maluchy są raczej bezproblemowe. |
|
|
|
|
#4181 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was brała antybiotyk duomox w ciąży? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Slayer to wiesz. Pelen mrok i czarna powaga ![]() Cytat:
My na Wielkanoc jedziemy i do moich i do męża rodziców. Zrobie sernik z brzoskwiniami, żurek, upieke biała kielbase w piwie - poki co tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć moje Dziunie ![]() ![]() Tak fajnie Was się czyta, wiecie? Tyle tematów jest poruszanych, o koncertach, podróżach, wypiekach, a ja dzika krowa, nie umiem wbić się w temat.. Nigdzie nie podróżuję, za granicą byłam tylko na piechotę w Niemczech będąc w Zgorzelcu, ciast nie piekę, niczego nie robię na Wielkanoc, bo to u cioci będzie, a ma kto pomagać, na koncercie nigdy nie byłam i raczej się nie zapowiada i co ja takiego mam Wam napisać? Mogę jedynie zapytać jak się czujecie, moje Szkraby? ![]() ![]() Gratuluję WSZYSTKIM udanych wizyt! Blanko, wiem, że (wbrew pozorom) ciężka jest taka niemoc, leżnie na przymus, ale mów sobie ciągle, że to dla tej małej Kruszynki, którą nosisz pod sercem, że to wszystko dla Niej, a mam nadzieję, że troszkę osłodzi to twoje leżenie. Może zacznij coś na drutach robić? Ja sama chciałabym kupić włóczkę i druty, a kupuję już hoho.. Nie wspominając, że ni umiem ani ani. Fajnie, że bóle nieco odpuściły. ![]() Emma, gratuluję zdrowego Przystojniaczka! ![]() Żadnego ju biegania po KappAhl'ach, odpoczynek przede wszystkim! Chociaż doskonale Cię rozumiem, gdybym miała w swoim mieście... [B]Polu[B/], mam nadzieję, że z bólami już lepiej i tak Ciebie nie nękaja? ![]() Ja Was wszystkie przytulam i życzę wszystkiego dobrego! ![]() Folinko, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź w sprawie wózka. Gdyby tylko o pieniądze nie chodziło, to bym się nawet nie zastanawiała.. Wózek Joie Mytrax kosztuje więcej niż moja wypłata.. Wchodzi nowa wersja Flex Signature, to może zacznie się wyprzedawanie i kupie używaną spacerówkę oraz nową gondolę XXL. Tak sobie dumam. ![]() Wiecie, że dzisiaj widziałam w uwaga! TextilMarket ubranka dla niemowlaczków, 100% bawełna za np. 13 zł? Tu akurat body z długim rękawem. Śliczne były i chyba któregoś dnia podskoczę i kupię dla Małej. Materiał w dotyku naprawdę przyjemny. Znajoma mówiła, że kiedyś jej starszym dziewczynom kupiono i jest bardzo zaskoczona jakością.
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
hah Norciu mam ten sam problem żeby się wbić w wątek ostatnio
![]() widziałam, ze temat energylandi się pojawił, jedyne co mogę powiedzieć absolutnie nie wybierajcie weekendów, a już wakacyjnych, pogodnych czy dłuższych absolutnie.. 2h kolejka do jednej maszyny, a 20min zjazdu i tak minie cały dzień. Mam tam 30km, jeżdżę w lato na basen do sąsiedniej miejscowości wiec wiem naprawdę, ze szkoda zachodu lepiej na spokojne w ciągu tygodnia ![]() my mamy rocznicę ślubu we wrześniu i jak to corocznie chcielibyśmy jechać nad morze, ale to wszystko od synka zależy gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka wpisz mi.wizytę 11.04.
Dziewczyny,gdzie pouciekalyscie??? |
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Emma ślicznie rośnie
Pochłonęły mnie porządki przedświąteczne plus troche innych spraw . Wybrałam położna i 26 kwietnia mam wykłady pierwsze taka mini szkole rodzenia prowadzi. I pozniej tez 4-6 razy przyjdzie do domu jak bedzie maluszek na świecie , a ze to moje pierwsze dziecko to mnie bardzo cieszy zwłaszcza, ze jest z polecenia wiec napewno jej porady beda mnie tez uspokajać. Dzis kupiłam pierwsze rzeczy dla synka w Lidlu. To większe rozmiary 62 jedna bluzeczkę mam 50-56 a i tak wydaje mi sie wszystko takie maleńkie. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam z centrum handlowego, do kupiłam ostatnie rzeczy do torby do szpitala. Temat już dla mnie zamknięty, ale mam nadzieję, że nie będzie mimo wszystko potrzebna...
Teraz znów leżę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4190 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak zakładałam, że to normalne, ale jakieś tam myśli o grzybicy też mi przemknęły przez głowę Cytat:
Cytat:
wstydliwe wyznanie - od kilku lat próbuję się rozliczyć przez internet, ale zawsze mam z czymś problem i tak kończy się na wycieczce po druki do US ![]() Cytat:
![]() A co do Energylandii, to mam anegdotę. Kiedyś dzwoni do Tż przyjaciel i mówi, że nie może przyjechać, jak się umawialiśmy, bo w zasadzie, to on jest teraz na Izbie Przyjęć. Tż w szoku, dopytuje czy miał wypadek, a on: no chyba dwie jazdy na rollercosterze pod rząd to było za dużo i mam obtłuczone wnętrzności. No i śmiać się czy płakać? ![]() Cytat:
Po mnie raczej nigdy nie było widać jakiej muzyki aktualnie słucham (bo to się zmieniało kilka razy), ale mój Tż to do ślubu szedł w glanach, także tego...Cytat:
Tych plakatów z kotem, kotami to mam chyba z 10 wersji Edytowane przez odowska Czas edycji: 2018-03-28 o 21:12 |
|||||||
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba zaraz uciekam poczytac książkę, poki co z mężem zalamujemy sie przy programie take me out. Boże co za masakra !
|
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, melduję, że żyję. Teraz taki czas przed świętami 😙 Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok Maleństwo rośnie na wczoraj miało już ponad 500 gram😙
Przepraszam, że jestem tu tak. rzadko 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że z dzidzią wszystko dobrze! Który tydzień?Odowska, jak przeczytałam moment z listą imion, to mnie zamurowało. Jak na to zareagowałaś?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-28 o 21:23 |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam temat energylandii
potwierdzam odnośnie wakacji to tylko na tygodniu i najlepiej w mało upalny dzien. Atrakcji sporo , ale ja po dwóch odpadłam :-D nie na mój błędnik. Widziałam tez temat łapek niedrapek ogólnie z zajęć z psycholog kliniczna dla rozwoju mózgu lepsze jest nieograniczanie ruchów rączek bo one stymulują jego rozwój. Ale z drugiej strony nie mam praktyki jak takiemu maleństwu obcina sie paznokcie , a wiadomo, ze ma je od początku zobaczymy jak bedzie ale bede starać sie ograniczyć.
|
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze że zdrowe |
|
|
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

szyjka bez zmian od 2tyg ma 34mm i jest ok
spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody 

zycie pisze dziwne historie. Patrze na dawną siebie, i predzej bym mu za mlodu z piąchy za dresy przydzwonila, niż sie z Nim zeszła
super

może na jakiś koncert mu pozwolę 

Mogę jedynie zapytać jak się czujecie, moje Szkraby? 

Wózek Joie Mytrax kosztuje więcej niż moja wypłata.. Wchodzi nowa wersja Flex Signature, to może zacznie się wyprzedawanie i kupie używaną spacerówkę oraz nową gondolę XXL. Tak sobie dumam. 
Czy ktoś się zna i pomoże, który to numer rubryki? Albo mi to wyjaśni, czemu tego nie widzę?
wstydliwe wyznanie - od kilku lat próbuję się rozliczyć przez internet, ale zawsze mam z czymś problem i tak kończy się na wycieczce po druki do US 
Po mnie raczej nigdy nie było widać jakiej muzyki aktualnie słucham (bo to się zmieniało kilka razy), ale mój Tż to do ślubu szedł w glanach, także tego...