Gry na imprezę (studencką) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 17:35   #1
Enna19
Raczkowanie

Gry na imprezę (studencką)

Cześć, dziewczyny!

Wiem, że zaglądają tu Panie (i nie tylko) w różnym wieku. Liczę na Waszą pomoc Może to banalny problem, ale niedługo szykuje mi się domówka ze znajomymi i chciałabym, żebyśmy wszyscy spędzili miło czas. Znacie gry w stylu ""wyzwanie czy prawda", "33", mafia itp., do których nie są potrzebne jakieś wyszukane elementy a mielibyśmy sporo powodów do śmiechu? Impreza jest zakrapiana, więc element alkoholowy w grach jest dopuszczalny (byle nie za dużo ;p). Z góry dzięki za wszelkie sugestie

Pozdrawiam!
Enna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 17:58   #2
Meitsa
Zakorzenienie

Dot.: Gry na imprezę (studencką)

Do zabaw w studenckim gronie u mnie świetnie sprawdziły się gry typu karaoke, stepmania (skakanie na macie w rytm muzyki) i twister. Wiem, że chodzi raczej o zabawy, które nie wymagają jakiegoś dużego wkładu, ale u mnie to się tak wszystkim podoba, że musiałam polecić Zawsze można jeszcze spróbować twistera samemu zmontować
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:01   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Kalambury
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:06   #4
greenaurie
Rozeznanie

Ruletka

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 19:32   #5
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enna19 Pokaż wiadomość
Impreza jest zakrapiana, więc element alkoholowy w grach jest dopuszczalny (byle nie za dużo ;p).
Alkochińczyk?

A tak serio - Jenga!
annonim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 20:09   #6
_chocolate
Zakorzenienie

Alkochińczyk

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 21:01   #7
anka.d
Wtajemniczenie

u mnie standard w takim mniejszym, bardziej zgranym gronie to kalambury i mafia (ale nie znam niestety ubarwienia mafii alkoholem :P ).

kalambury można ubarwić każąc pokazującej osobie przed rozpoczeciem pokazywania wziać duzy lyk piwa - z zakazem polykania dopoki jego druzyna nie zgadnie (lepiej w to nie grac na dywanie, bo zdarzaja sie parskniecia :P

w wiekszym gronie - alkochinczyk (plansze rysujemy sami ,
baran (siedzicie w kolku, liczycie od 1 i zamiast kazdej liczby zawierajacej w sobie 7 (czyli, 7, 17, 27 itd) oraz każdej bedacej wielokrotnoscia 7 osoba na ktora wypada zamiast tej liczby mowi 'baran' i przy okazji ruchem reki wskazuje nowy kierunek ruchu (moze zostac przy tym samym, albo zmienić). każdy kto: nie powie baran wtedy kiedy trzeba, powie wtedy kiedy nie trzeba, nie zalapie zmiany kierunku (czyli odezwie sie niepotrzebnie, albo nie odezwie sie, gdy do niego wraca kolejka) PIJE
najlepiej jesli do tej gry jest wspolna flaszka <grajac w to nigdy nie wyszliśmy z 60 :P >

nie wiem jak sie nazywa ta gra, ale każdy wymysla znana postac dla kogos innego, pisze ja na kartce i przykleja komuś do czola, tak aby wszyscy oprocz 'nosiciela' karteczki widzeli napis. kazdy po kolei zadaje pytanie na ktore reszta odpowiada 'tak' lub 'nie', chodzi o to zeby odgadnac kim sie jest (tutaj tez generalnie sie nie pije, ale np mozna pic za kazdym razem, kiedy dostanie sie odpowiedz 'nie' )

i moj faworyt - BEERPONG tanio, bo potrzebujecie jedynie stołu, 12 plastikowych kubeczkow i przynajmniej 2 pileczek do ping ponga

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2011-01-04 o 21:03
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 21:07   #8
zla panienka
Zadomowienie

my gramy w twistera, kalambury, czasem ktoś przyniesie jakąs konsolę albo takie specjalne maty do tanczenia, zabawa przednia

a jeśli chodzi o alkohol to oczywiście alkochińczyk tam jest wiele fajnych zadań na planszy napisanych

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 11:22   #9
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Topalky Ulubiona gra na mojej uczelni
Do jednej partii potrzebne jest min. 9 osób, więc dobrze by było, żeby było nieco więcej osób na imprezie
Potrzebne są dwie drużyny po 4 osoby (może być 5, 6... zależy ile jest osób i czy chce się rozegrać turniej) i 1 "sędzia".
Ustawiają się jak na rysunku, drużyny twarzami do siebie:
__oooo
o
__oooo
Każda osoba klęczy, nieco pochylona (sędzia może siedzieć na krześle), ma przed sobą kubeczek plastikowy wypełniony piwem do połowy, ręce z tyłu. Sędzia zaczyna pić, a gdy kończy, kładzie sobie na głowę odwrócony do góry dnem kubeczek, wtedy pierwsza osoba z każdej drużyny może złapać za kubeczek i zacząć pić... i tak dalej, oczywiście wygrywa drużyna która skończy pierwsza

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 12:11   #10
anka.d
Wtajemniczenie

revontulet - mala poprawka - ulubiona gra UE Wrocław jest beerpong :P
Stary 2011-01-05, 14:28   #11
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

21 - polega na odliczaniu po kolei przez osoby do 21, ale...na poczatku wymyślana jest jedna zasada, np: na 5 i wielokrotności 5 pokazuję osobę, mówiąc "Teraz ty" a ona ma dalej powiedzieć 6... albo na 3 i wie
lokrotności mówimy 7 - a następna osoba musi się nie pomylić i powiedzieć 4 i tak dalej. Pod wpływem % robi sie bardzo skomplikowane.
Tabu - znalazłam tylko po angielsku, ale jest też polska online. http://taboogame.net/
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 13:25   #12
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
revontulet - mala poprawka - ulubiona gra UE Wrocław jest beerpong :P
No ale beerpong był już wspomniany tutaj, niech będzie, topalky na drugim pozdrawiam

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 13:37   #13
chrupa
Zadomowienie

jenga, kalambury, tabu, mafia
jenga jest super po kilku głębszych ;P wieża się trzęsie, ręce się trzęsą...
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 13:41   #14
anka.d
Wtajemniczenie

jak sie gra w tabu?
Stary 2011-01-07, 13:44   #15
rnm
Wtajemniczenie

moi faworyci (opisy są na pewno na googlach )

1. tabu
2. gra z bękartów wojny (karteczki na czole )
3. mafia
4. kalambury
5. karciana - kłamca
6. flunky!

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:01   #16
Enna19
Raczkowanie

rnm Jak się gra w kłamcę?
Enna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:32   #17
rnm
Wtajemniczenie

rozdajemy całą talię kart zawodnikom. celem gry jest pozbycie się wszystkich kart i oszukanie przeciwników

my gramy tak (spotkałam się też z innymi wersjami) :

osoba wychodząca rzuca na stół dowolną ilość kart (koszulkami do góry) i mówi co tam jest (figury), np: "2 damy". każda następna osoba musi dorzucić damę (dowolną ilość).
jeśli takowej nie ma, to są 2 opcje
a) rzucić cokolwiek i kłamać
b) sprawdzić poprzednika (oczywiście sprawdzić można ilekroć ma się wątpliwości co do jego prawdomówności ). jeśli się okaże, że kłamał - zabiera cały stosik. jeśli mówił prawdę - to my zabieramy kupkę. wygrywa osoba, która pozbędzie się wszystkich kart

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 16:42   #18
lara
Rozeznanie

Nawet nie wiedziałam, że moja ulubiona gra nazywa się alkochińczyk My zawsze sami rysowaliśmy sobie planszę i większość pól była opisana tak, żeby pasowała do grających (np. pije ten, kto nigdy nie miał poprawki na studiach itp. )

Poza tym wymienione mafia, twister, jenga, karteczki też się zawsze sprawdzały. Przychodzą mi do głowy jeszcze gry z dzieciństwa, typu psycholog (jedna osoba zadaje pozostałym "wariatom" pytania i ma odgadnąć, na jaką cierpią chorobę - a jest to odpowiadanie np. na pytanie poprzedniej osoby, można wymyślić inny motyw).
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-18, 08:36   #19
chadir
Przyczajenie

https://play.google.com/store/apps/d...plicity.czolko mega gierka, coś jak kalambury tylko wiele osob pokazuje jedna odgaduje. Najlepsze że polskie hasła. coś jak Heads Up albo Charades!
chadir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-11, 22:02   #20
dyntka
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Gry na imprezę (studencką)

Jak ostatnio tu wchodziłem prosto z wyszukiwarki googla, żeby znaleźć dobrą grę na melanż, to nie bardzo mi pomógł ten artykuł - jest stary po prostu. Poszukałem sam i znalazłem gierkę, która pozamiatała nam imprezę. Postanowiłem założyć konto i pomóc innym zbłąkanym z wyszukiwarki, którzy trafili na ten wątek

Do sedna - gra nazywa się Loża Szyderców i mógłbym pisać o niej wiele. Sprawdźcie sobie sami o co chodzi, jeżeli szukacie solidnej gierki 18+
dyntka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-11, 22:16   #21
Imperialista
BAN stały

Poker na stawki, które mogą zapiec.

I alkochińczyk, ale zalecam zagrać na dwie kości albo przynajmniej załatwić abstynenta i miski na imprezę.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-28, 21:08   #22
nox1994
Przyczajenie

Na tej stronie można zagrać w pytania i wyzwania. Są tam i wariackie pytania o tematyce 18+ https://www.facebook.com/groups/318420875347665/
nox1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości