|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gry na imprezę (studencką)
Cześć, dziewczyny!
Wiem, że zaglądają tu Panie (i nie tylko) w różnym wieku. Liczę na Waszą pomoc ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gry na imprezę (studencką)
Do zabaw w studenckim gronie u mnie świetnie sprawdziły się gry typu karaoke, stepmania (skakanie na macie w rytm muzyki) i twister. Wiem, że chodzi raczej o zabawy, które nie wymagają jakiegoś dużego wkładu, ale u mnie to się tak wszystkim podoba, że musiałam polecić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Copyraptor
|
Kalambury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ruletka
![]()
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak serio - Jenga!
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Alkochińczyk
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
u mnie standard w takim mniejszym, bardziej zgranym gronie to kalambury i mafia (ale nie znam niestety ubarwienia mafii alkoholem :P ).
kalambury można ubarwić każąc pokazującej osobie przed rozpoczeciem pokazywania wziać duzy lyk piwa - z zakazem polykania dopoki jego druzyna nie zgadnie (lepiej w to nie grac na dywanie, bo zdarzaja sie parskniecia :P ![]() w wiekszym gronie - alkochinczyk (plansze rysujemy sami ![]() baran (siedzicie w kolku, liczycie od 1 i zamiast kazdej liczby zawierajacej w sobie 7 (czyli, 7, 17, 27 itd) oraz każdej bedacej wielokrotnoscia 7 osoba na ktora wypada zamiast tej liczby mowi 'baran' i przy okazji ruchem reki wskazuje nowy kierunek ruchu (moze zostac przy tym samym, albo zmienić). każdy kto: nie powie baran wtedy kiedy trzeba, powie wtedy kiedy nie trzeba, nie zalapie zmiany kierunku (czyli odezwie sie niepotrzebnie, albo nie odezwie sie, gdy do niego wraca kolejka) PIJE ![]() najlepiej jesli do tej gry jest wspolna flaszka ![]() nie wiem jak sie nazywa ta gra, ale każdy wymysla znana postac dla kogos innego, pisze ja na kartce i przykleja komuś do czola, tak aby wszyscy oprocz 'nosiciela' karteczki widzeli napis. kazdy po kolei zadaje pytanie na ktore reszta odpowiada 'tak' lub 'nie', chodzi o to zeby odgadnac kim sie jest (tutaj tez generalnie sie nie pije, ale np mozna pic za kazdym razem, kiedy dostanie sie odpowiedz 'nie' ![]() i moj faworyt - BEERPONG ![]() ![]()
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2011-01-04 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
my gramy w twistera, kalambury, czasem ktoś przyniesie jakąs konsolę albo takie specjalne maty do tanczenia, zabawa przednia
![]() a jeśli chodzi o alkohol to oczywiście alkochińczyk ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Topalky
![]() ![]() Do jednej partii potrzebne jest min. 9 osób, więc dobrze by było, żeby było nieco więcej osób na imprezie ![]() Potrzebne są dwie drużyny po 4 osoby (może być 5, 6... zależy ile jest osób i czy chce się rozegrać turniej ![]() Ustawiają się jak na rysunku, drużyny twarzami do siebie: __oooo o __oooo Każda osoba klęczy, nieco pochylona (sędzia może siedzieć na krześle), ma przed sobą kubeczek plastikowy wypełniony piwem do połowy, ręce z tyłu. Sędzia zaczyna pić, a gdy kończy, kładzie sobie na głowę odwrócony do góry dnem kubeczek, wtedy pierwsza osoba z każdej drużyny może złapać za kubeczek i zacząć pić... i tak dalej, oczywiście wygrywa drużyna która skończy pierwsza ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
revontulet - mala poprawka - ulubiona gra UE Wrocław jest beerpong :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
21 - polega na odliczaniu po kolei przez osoby do 21, ale...na poczatku wymyślana jest jedna zasada, np: na 5 i wielokrotności 5 pokazuję osobę, mówiąc "Teraz ty" a ona ma dalej powiedzieć 6... albo na 3 i wie
lokrotności mówimy 7 - a następna osoba musi się nie pomylić i powiedzieć 4 ![]() Tabu - znalazłam tylko po angielsku, ale jest też polska online. http://taboogame.net/
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No ale beerpong był już wspomniany tutaj, niech będzie, topalky na drugim
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
jenga, kalambury, tabu, mafia
jenga jest super po kilku głębszych ;P wieża się trzęsie, ręce się trzęsą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
jak sie gra w tabu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
moi faworyci (opisy są na pewno na googlach
![]() 1. tabu 2. gra z bękartów wojny (karteczki na czole ![]() 3. mafia 4. kalambury 5. karciana - kłamca 6. flunky! ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
rnm Jak się gra w kłamcę?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
rozdajemy całą talię kart zawodnikom. celem gry jest pozbycie się wszystkich kart i oszukanie przeciwników
![]() my gramy tak (spotkałam się też z innymi wersjami) : osoba wychodząca rzuca na stół dowolną ilość kart (koszulkami do góry) i mówi co tam jest (figury), np: "2 damy". każda następna osoba musi dorzucić damę (dowolną ilość). jeśli takowej nie ma, to są 2 opcje a) rzucić cokolwiek i kłamać b) sprawdzić poprzednika (oczywiście sprawdzić można ilekroć ma się wątpliwości co do jego prawdomówności ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Nawet nie wiedziałam, że moja ulubiona gra nazywa się alkochińczyk
![]() ![]() Poza tym wymienione mafia, twister, jenga, karteczki też się zawsze sprawdzały. Przychodzą mi do głowy jeszcze gry z dzieciństwa, typu psycholog (jedna osoba zadaje pozostałym "wariatom" pytania i ma odgadnąć, na jaką cierpią chorobę - a jest to odpowiadanie np. na pytanie poprzedniej osoby, można wymyślić inny motyw).
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
https://play.google.com/store/apps/d...plicity.czolko mega gierka, coś jak kalambury tylko wiele osob pokazuje jedna odgaduje. Najlepsze że polskie hasła. coś jak Heads Up albo Charades!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak ostatnio tu wchodziłem prosto z wyszukiwarki googla, żeby znaleźć dobrą grę na melanż, to nie bardzo mi pomógł ten artykuł - jest stary po prostu. Poszukałem sam i znalazłem gierkę, która pozamiatała nam imprezę. Postanowiłem założyć konto i pomóc innym zbłąkanym z wyszukiwarki, którzy trafili na ten wątek
![]() Do sedna - gra nazywa się Loża Szyderców i mógłbym pisać o niej wiele. Sprawdźcie sobie sami o co chodzi, jeżeli szukacie solidnej gierki 18+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Poker na stawki, które mogą zapiec.
I alkochińczyk, ale zalecam zagrać na dwie kości albo przynajmniej załatwić abstynenta i miski na imprezę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Na tej stronie można zagrać w pytania i wyzwania. Są tam i wariackie pytania o tematyce 18+ https://www.facebook.com/groups/318420875347665/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.