|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
I ja już po pracy, tak że można powiedzieć że mam święta. U nas piękna, wiosenna pogoda, ale na świeta ma być brzydko, szkoda.
Powiem wam że odkryłam second handy i już w tym tygodniu 2 x byłam i kilka rzeczy udało mi się dla malucha upolować. Kupuje w zasadzie tylko firmy next i coś baby gap bo wiem że to dobre firmy, super jakość. I tu wlaśnie pytanie,co z tych lumpexowych firm czyli w sumie angielskich jest godne polecenia? widziałam Gerge, Early days i tu chyba ciut gorzej z jakośćią. widziałam też chyba firmę TU- nie znam, wydaje mi się spoko jakość , ale narazie nic nie kupowałam. Camelitos do kiedy masz zamiar pracować? ja własnie nie umiem się określic, narazie nie bardzo widze powód żeby iść na wolne, te 6 tygodni przed terminem porodu to raczej na pewno zrezygnuje już z pracy, ale nie umiem się określić czy wcześniej. Czy któraś jeszcze pracuje? Ja pomiedzy ostatnimi wizytami przytyłam 1,5 kg przez 4 tygodnie, ale teraz się z ciekawości zważyłam i znów 0,5 kg mniej. Generalnie to przytyłam 5 kg od poczatku i generalnie w większość ubrań się mieszcze, ale w wielu wyglądam pk prostu strasznie więc ciągle chodze w tym samym. |
|
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Aniam6 ja w poprzedniej ciąży,zakładając,że będę czuła się dobrze,chciałam iść na zwolnienie 2 miesiące przed porodem. To był dla mnie optymalny czas żeby odpocząć, na spokojnie wszystko wyprać, nagotowac obiadów na zapas,pospacerować i nacieszyć się takim luzem,którego prędko już się nie zazna
![]() U mnie dziś też piękna pogoda, ale wiem, że to ostatnie takie chwile ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa wzajemnie!
![]() Patrycja dobrze,że odpuszcza. Zua ja kupiłam sobie sukienkę ciążową,postaram się zrobić w święta na bóstwo Summer najlepiej mieć charakter zlewający,no ale takiego nie mam...Co do przygotowań,to bardzo dużo robisz. Emma u mnie jeszcze słoneczko+9,kusi mnie,aby wyjść na zewnątrz,na krzesełko |
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akurat będę miała czas na wypranie ciuszków i ogarnięcie tego co jeszcze zostało Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Ja już u rodziców pogoda piękna delektuje się słoncem
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-31 o 12:59 |
|
|
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w słońcu przyjemnie, czasami zawieje zimniejszy wiatr, ale i tak jest bosko! |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam Dziewczyny???
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam pościel i normalnie jestem z siebie dumna, że nie sapie jak parowóz
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie piekę sernik i w międzyczasie ogarniam kuchnię. Już przyszykowalam sobie składniki na jutrzejsze wypieki, więc mam nadzieję że nie zrobię armagedonu w kuchni, bo cały mój wysiłek poszedłby na marne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie właśnie zepsułam wolny wieczór, bo doczytałam, że jak chce zabarwić jajka na niebiesko, to najlepiej je zostawić na noc. No i teraz gotuję tę kapuchę. Ciekawa jestem czy faktycznie wyjdą niebieskie...
|
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w planach jednak dwie babki i mazurek z różą i mascarpone ![]() Dzisiaj poza spacerem i łapaniem słońca, ostatnie porządki, padam ze zmęczenia.. |
|
|
|
|
#4392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od rodziców dostaliśmy koperty na wesele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj była tak piekna pogoda jutro zostało tylko zrobić sałatke i świętować
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga zakupiłam pierwszy produkt dla maluszka
. Trzy obrazki na ścianę. ImageUploadedByWizaz Forum1522441898.229616.jpg |
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
A ja się źle czuję dzisiaj, od kilku dni pobolewało mnie w okolicy wątroby, dzisiaj to już mnie zaczęło kłuć w dodatku brzuch zrobił mi się taki duży u samej góry i nie mogłam powietrza złapać. Ze względu na te moje podwyższone próby wątrobowe nie wiem czy coś się z nią nie dzieje. Jak tak dalej pójdzie to chyba przyspieszę wizytę u gina lub zostaje izba przyjęć. Mam nadzieję że mi przejdzie bo nie jestem u siebie i nie uśmiecha mi się do innego szpitala jechać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja relacja z ojcem dziecka nie jest standardowym związkiem, to jest czy tez był raczej rodzaj relacji, gdzie wiedzialam ze nie zamieszkamy razem nie stworzymy rodziny etc, wiec teoretycznie teraz nie powinnam niczego oczekiwac. On ma juz swoje lata blizej mu do emerytury ( prawie 20lat starszy), mieszka 300 km ode mnie i nie sądze by zmienil cokolwiek w swoim zyciu, przykro mi ze nie wykazuje zaintresowania ktorego mi teraz brakuje, wsparcia psychicznego nic wiecej. Rodzice jego dawno nie zyja ( pewnie by mieli teraz ponad 90 lat), pozostalej rodziny nie znam raczej nie chwalil sie nasza relacja na odleglosc. Mozna by rzec ze wiedzialam na co sie pisze, dziecko nie bylo planowane i zaskoczylo mnie tak samo jak jego z ta roznica ze konsekwencje w 100% spadna na mnie. Wiem ze sa miliony samotnych matek i sobie radzą, także jakoś bede musiala sobie poradzić, też z tym smutkiem i bezradnością, która mi towarzyszy teraz w ciązy. |
|
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny! Ten tydzień spedzilam na powilnym sprzątaniu i przygotowywaniu do Świąt. O czasu do czasu zajrzałam, ale nie wbijalam sie w temat. A bylo ich tyle i tyle ciekawych!
Dziewczyny, ktire mialy wizyty- gratuluję dobrych wyników i rosnących Malenstw! Monya- jesteś silną kobietą i dasz radę! Pola- mam nadzieję, ze sie juz lepiej czujesz! Co do mamy i jej reakcji... czasem tak bywa, ze osoby z boku nie rozumieją calej sytuacji, czasem bagatelizuja, bazuja tylko na info "zaslyszanej" i staja sie ekspertami, ktorzy wiedzą nagle wiecej o Tobie i Twojej ciąży niż ty sama... ale ja np. widze po mojej matce, ze wysluchuje mnie i czasem dziwną, pokretna drogą chce mnie uspokoic, zebym sie nie denerwowala. Może Twoja też miala taki zamiar (tylko jej nie wyszło )Blanka- odpoczywaj! Wiem, ze to nie Twoja natura, ale musisz dobrze, ze masz lekarke, która trzyma rękę na pulsie!Sandam- z tymi przygotowaniami do slubu i wesela to niestety czasem tak bywa. W takich wlasnie sytuacjach poznaje sie najblizsze osoby wokół siebie i wie, na kogo faktycznie można liczyć. Grunt, to sie nie denerwować za bardzo! Byl temat termometrow- chcialabym kupić taki dla dziecka i do wody jednocześnie, alle z drugiej strony taki dwlfinek lub żyrafka czesto sa dołączone, albo kosztują grosze wiec pewnie takiego tez kupie. A jaki termometr dla Dzidzi planujecie? Wspomniany Microlife to jakis konkretny model? Ja mam w odmu ten owulacyjny. Spokojnych świąt Wielkanocnych moje Drogie! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Kochane mamusie, przez ten okres przedświąteczny w ogóle nie mogę być z wątkiem na bieżąco. Jeszcze wczoraj wykupili mi wszędzie ser sernikowy i dziś czeka nas polowanie po całym mieście
![]() summer, no to z podziwem powiem, że przy tylu potrawach, które robisz na te święta i mówisz, że w sumie to odpuszczasz, to zastanawiam się, jakie uczty musisz szykować, kiedy się przykładasz do przygotowań! ![]() Blanka, gratuluje 100dniówki :brawo: Ja wczoraj zdołałam trochę ogarnąć dom, wieczorem zrobiliśmy zakupy - o dziwo kolejki nie były takie przeraźliwe, jak się spodziewałam (tylko tego sera i mascarpone brak, echh ). Święta zapowiadają się spokojnie, choć już trochę gorzej się czuję przez zmianę pogody. Lecę zmierzyć ciśnienie, ciekawe czy będę miała przynajmniej te 100/60 ![]() Wesołych świat dla Was wszystkich, Waszych rodzin i maluszków w brzuszkach! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam w Wielką Sobotę ![]() teraz pogoda wariuje stąd możesz się czuć gorzej jeszcze przez Święta możliwe przymrozki w nocy - cały pakiet ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja od rana na nogach. Muffinki i sernik już zrobione - teraz myślę, czy piec jeszcze babkę cytrynową, ale chyba mi się nie chce ![]() Byliśmy już też ze święconką i spokojnie zjedliśmy śniadanie - Maluszek chyba był głodny, bo teraz harcuje w brzuchu ![]() A ja zabieram się za dalsze przygotowania, więc mogę nie mieć czasu na to, żeby do Was wpaść. Dlatego chciałam Wam życzyć spokojnych (bez wizyt na IP!), rodzinnych oraz pełnych miłości i radości Świąt Wielkanocnych |
|
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
Też kupuję bezdotykowy Microlife.
Wesołych Świąt !
|
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt Dziewczyny!
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych.Świat!!!
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnych i wesołych świąt wam życzę 😃
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy
U mnie 14 stopni i słońce wychodzi zza chmur
|
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami również po ciężkiej nocy
Dopadł mnie cholerny ból skurcz łydek, aż wylam z bólu ![]() Okropne uczucie, zaczęłam jeść magnez i pije dużo wody, mam nadzieje ze pomoże... We wtorek pogadam o tym z gin... Zycze Wam Zdrowych, Spokojnych i Słonecznych Świat
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokojnych, rodzinnych i wesołych świąt
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dla wszystkich. U mnie okropna pogoda a ma być jeszcze gorzej. Ja już po świeceniu koszyczków, teraz na spokojnie ostatnie porządki robię, jak damy radę to jeszcze na nocna rezurekcje się wybieramy.
|
|
|
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
Pogodnych świąt i mokrego dyngusu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

spacery, lekkie porządki czy gotowanie mogę, ale bez przesady. Mały fikał i połykał wody
....
)
dobrze, ze masz lekarke, która trzyma rękę na pulsie!
). Święta zapowiadają się spokojnie, choć już trochę gorzej się czuję przez zmianę pogody. Lecę zmierzyć ciśnienie, ciekawe czy będę miała przynajmniej te 100/60 
jeszcze przez Święta możliwe przymrozki w nocy - cały pakiet